Search Hashtag & User

Berita Harian Online photos & videos

242 Posts

Latest Posts on Berita Harian Online

BAGI TAHU DAH TADI KANN

Mmg cantik queeny ni..😍 .
Design tak lapok di zaman.. Yang paling best tiap koleksi sangat exclusive , once habis jarang2 restock semula.. .
Jangan tggu sampai nampak org lain pakai baru nak ckp dlm hati.. "alahai.. cantik pulk design tu.. rugi x grab hritu" memyesal tak ke sudah.. 😫😫 Kalau dah berkenan tu.. cepat2 tekan link di bio sekarang . *FREE POSTAGE SEMENANJUNG UNTUK 2 PSANG KE ATAS

BAGI TAHU DAH TADI KANN

Mmg cantik queeny ni..😍 .
Design tak lapok di zaman.. Yang paling best tiap koleksi sangat exclusive , once habis jarang2 restock semula.. .
Jangan tggu sampai nampak org lain pakai baru nak ckp dlm hati.. "alahai.. cantik pulk design tu.. rugi x grab hritu" memyesal tak ke sudah.. 😫😫 Kalau dah berkenan tu.. cepat2 tekan link di bio sekarang . *FREE POSTAGE SEMENANJUNG UNTUK 2 PSANG KE ATAS
6 0 23 hours ago

"Absurd"

"Absurd"
57 2 30 May, 2020

Aku terlalu stay home untuk kamu yang open order.

Aku terlalu stay home untuk kamu yang open order.
30 5 18 May, 2020

[BAGAIMANA SAYA LOSS 9.5KG]
.
Hafiz nak share story from my client yaakobabdulaziz yang dulu dah belasan tahun jd obese.
.
"Saya termasuk dalam kategori obes sejak berbelas belas tahun lepas dan sepanjang tempoh itu saya pernah banyak kali mencuba untuk menurunkan berat badan dengan mengambil beberapa produk kurus dan mengikuti kelas 'work out' namun disebabkan berat badan saya tidak turun-turun,
.
saya give up dan tidak berbuat apa-apa lagi untuk menurunkan berat. Saya juga berasa tidak selesa apabila mendirikan solat.
.
Pada bulan March 2020, isteri saya telah mendaftarkan saya ke dalam program GFNO under Coach Hafiz. Selepas dua minggu joined program ini, berat saya telah berjaya turun 3.5kg hanya dengan mengikuti meal plan yang disediakan oleh coach. Walaupun dikenali sebagai meal plan tetapi ianya adalah makanan yang memenuhi selera saya tanpa rasa terbeban untuk mengikutinya.
.
Saya pada mulanya agak ragu-ragu dengan keupayaan saya untuk mengekalkan disiplin dan momentum sepanjang program ini tapi semuanya meleset kerana berkat tunjuk ajar Coach Hafiz dan Coach Fida serta semangat daripada kawan-kawan, saya berjaya menurunkan berat badan saya sebanyak 9.5kg dalam masa 2 bulan.
.
Kini saya tiada lagi masalah tidak selesa ketika solat. Kelas-kelas yang dilakukan oleh coaches terutamanya kelas berkenaan pemakanan sihat sangat membantu saya. Saya akan terus mengikuti meal plan dan saranan-saranan lain yang disediakan dalam program ini sehingga saya mencapai berat ideal saya dan mengekalkannya. Good job team GFNO.”
-yaakobabdulaziz
.
Mudahnya KURUS bila ada COACH, ILMU dan TEAM SUPPORT
.
Coach Hafiz 018-6614559
.
🔆Jangan lepaskan peluang utk turun berat badan sesi Jun ni, yang commit untuk turun berat badan selepas raya 💪🏻🔥
.
✅please share pada kawan2 yg memeelukan.. and please do leave a dm or contact Coach Hafiz 018-6614559 , and we will help❤️
.
.
.
.
#Kampungpeople #fattzura #neelofa #ctdk #gegarvaganza2019 #mirafilzah #remyishak #mirafilzah #nakfakta #lawakhambar #harimaumalaya #jentikhati #sayanakkurus #kurusselepasbersalin #kurusdarirumah #kurussihat #resepisihat #komkurus1malaysia #malaysianinqatar #coachkuru

[BAGAIMANA SAYA LOSS 9.5KG]
.
Hafiz nak share story from my client yaakobabdulaziz yang dulu dah belasan tahun jd obese.
.
"Saya termasuk dalam kategori obes sejak berbelas belas tahun lepas dan sepanjang tempoh itu saya pernah banyak kali mencuba untuk menurunkan berat badan dengan mengambil beberapa produk kurus dan mengikuti kelas 'work out' namun disebabkan berat badan saya tidak turun-turun,
.
saya give up dan tidak berbuat apa-apa lagi untuk menurunkan berat. Saya juga berasa tidak selesa apabila mendirikan solat.
.
Pada bulan March 2020, isteri saya telah mendaftarkan saya ke dalam program GFNO under Coach Hafiz. Selepas dua minggu joined program ini, berat saya telah berjaya turun 3.5kg hanya dengan mengikuti meal plan yang disediakan oleh coach. Walaupun dikenali sebagai meal plan tetapi ianya adalah makanan yang memenuhi selera saya tanpa rasa terbeban untuk mengikutinya.
.
Saya pada mulanya agak ragu-ragu dengan keupayaan saya untuk mengekalkan disiplin dan momentum sepanjang program ini tapi semuanya meleset kerana berkat tunjuk ajar Coach Hafiz dan Coach Fida serta semangat daripada kawan-kawan, saya berjaya menurunkan berat badan saya sebanyak 9.5kg dalam masa 2 bulan.
.
Kini saya tiada lagi masalah tidak selesa  ketika solat. Kelas-kelas yang dilakukan oleh coaches terutamanya kelas berkenaan pemakanan sihat sangat membantu saya. Saya akan terus mengikuti meal plan dan saranan-saranan lain yang disediakan dalam program ini sehingga saya mencapai berat ideal saya dan mengekalkannya. Good job team GFNO.”
-yaakobabdulaziz
.
Mudahnya KURUS bila ada COACH, ILMU dan TEAM SUPPORT
.
Coach Hafiz 018-6614559
.
🔆Jangan lepaskan peluang utk turun berat badan sesi Jun ni, yang commit untuk turun berat badan selepas raya 💪🏻🔥
.
✅please share pada kawan2 yg memeelukan.. and please do leave a dm or contact Coach Hafiz 018-6614559 , and we will help❤️
.
.
.
.
#Kampungpeople#fattzura#neelofa#ctdk#gegarvaganza2019#mirafilzah#remyishak#mirafilzah#nakfakta#lawakhambar#harimaumalaya#jentikhati#sayanakkurus#kurusselepasbersalin#kurusdarirumah#kurussihat#resepisihat#komkurus1malaysia#malaysianinqatar#coachkuru
24 0 14 May, 2020

THE POWER OF NUTRITION 😍🔥
.
Pengambilan makanan yg tidak sihat & tidak seimbang bukan sahaja menyebabkan naiknya berat badan malah, kulit muka pun akan dapat effect
.
Bila terlampau banyak ambil makanan yg tinggi minyak, garam, gula menyebabkan dalaman kita juga kotor. Bila kita cuci dgn nutrition, ambil makanan yg sihat serta kurang berminyak, gorengan kesannya mashaallah 😍😍
.
Produk skincare tak menjanjikan kulit muka kita cantik. Ianya nasib semata-mata tapi dgn mengamalkan pemakanan yg sihat bukan setakat kulit muka shj dapat malah bonus turun berat ! Best ke BEST?
.

INTAKE “KURUS SELEPAS RAYA” TELAH DIBUKA ❗️❗️❗️
Kalau korang berminat nak join, boleh klik link di bio ig saya utk mendaftar ye @fatinliyanaaa_
.

Apa yang team #BMSonlinecoaching offer?
✔ WhatsApp group Mentoring & Coaching 100% online
✔ Meal plan zigzag beserta resepi sihat 25 hari
✔ Combo workout diberikan from our certified personal trainer
✔ Groceries checklist
✔️ Nutrition food untuk makan pagi & malam
.

Dengan ini secara RASMINYA saya buka pendaftaran bagi sesi JUNE 2020! MISI BAKAR LEMAKS SELEPAS RAYA BERMULA ! Untuk mendaftar segera klik link di bio ig @fatinliyanaaa_ 🔥🔥🔥
.

Coach FL 0175811257
Follow @fatinliyanaaa_
#teamFatinLiyana
Lost 12kg
.

#kurusonlinecoaching #resipidiet #bukangadisbiasa #eatcleanmalaysia #eatclean #coronavirus #makanandiet #tv3 #nutrition #kurustanpalapar #meleTOP #neelofa #kevinzahri #kevinzahritips #tipskurus #singapore #sghalalfood #brunei #dietseimbang #dietdenganilmu #camelia #dramasangat #officialdramasangat #menudiet #viral #tiktokmalaysia #icanseeyourvoicemalaysia

THE POWER OF NUTRITION 😍🔥
.
Pengambilan makanan yg tidak sihat & tidak seimbang bukan sahaja menyebabkan naiknya berat badan malah, kulit muka pun akan dapat effect
.
Bila terlampau banyak ambil makanan yg tinggi minyak, garam, gula menyebabkan dalaman kita juga kotor. Bila kita cuci dgn nutrition, ambil makanan yg sihat serta kurang berminyak, gorengan kesannya mashaallah 😍😍
.
Produk skincare tak menjanjikan kulit muka kita cantik. Ianya nasib semata-mata tapi dgn mengamalkan pemakanan yg sihat bukan setakat kulit muka shj dapat malah bonus turun berat ! Best ke BEST?
.

INTAKE “KURUS SELEPAS RAYA” TELAH DIBUKA ❗️❗️❗️
Kalau korang berminat nak join, boleh klik link di bio ig saya utk mendaftar ye @fatinliyanaaa_
.

Apa yang team #BMSonlinecoaching offer?
✔ WhatsApp group Mentoring & Coaching 100% online
✔ Meal plan zigzag beserta resepi sihat 25 hari
✔ Combo workout diberikan from our certified personal trainer
✔ Groceries checklist
✔️ Nutrition food untuk makan pagi & malam
.

Dengan ini secara RASMINYA saya buka pendaftaran bagi sesi JUNE 2020! MISI BAKAR LEMAKS SELEPAS RAYA BERMULA !  Untuk mendaftar segera klik link di bio ig @fatinliyanaaa_ 🔥🔥🔥
.

Coach FL 0175811257
Follow @fatinliyanaaa_ 
#teamFatinLiyana
Lost 12kg
.

#kurusonlinecoaching #resipidiet #bukangadisbiasa #eatcleanmalaysia #eatclean #coronavirus #makanandiet #tv3 #nutrition #kurustanpalapar #meleTOP #neelofa #kevinzahri #kevinzahritips #tipskurus #singapore #sghalalfood #brunei #dietseimbang #dietdenganilmu #camelia #dramasangat #officialdramasangat #menudiet  #viral #tiktokmalaysia #icanseeyourvoicemalaysia
20 0 13 May, 2020

“DOK LAKU LA KEDAI KALU MU MINUM SINI”
.
Ni la perkataan yang keluar dripada atok sye bila sye order Ais Kosong at a restaurant. Everyone else order air manis😌
.
Masa tu hafiz diam je tak cakap apa, I told myself in my heart, “ I know this water is good for me, and I know what sweet drinks do to my body”.
.
Rasa malu pon ade, but sebab hafiz serious nak kurus, hafiz buat dek je..
.
Alhamdulillah lama kelamaan hafiz rase terbiasa, and you know what? People don’t even ask me anymore why I only drink water most of the time. I even bawak botol air 2 liter everywhere! Haha
.
Its worth it. Sebab water makes you:
✅Have better skin
✅Give energy to your muscle
✅Lower your calorie intake
✅Ensures that you have a good digestive system, and your stomach to function well
.
Jom join my telegram channel by clicking the link in my bio at @hafiz.fazlii .
https://t.me/joinchat/AAAAAFHkA8JlI-AvdkHPPg
.
Sape ade masalah nak turunkan berat badan? Sila pm “SAYA”
.
Nak minum air 8 gelas sehari pon ade teknik, apatah lagi kalau nak kurus 😊
Coach Hafiz 018-6614559

“DOK LAKU LA KEDAI KALU MU MINUM SINI”
.
Ni la perkataan yang keluar dripada atok sye bila sye order Ais Kosong at a restaurant. Everyone else order air manis😌
.
Masa tu hafiz diam je tak cakap apa, I told myself in my heart, “ I know this water is good for me, and I know what sweet drinks do to my body”.
.
Rasa malu pon ade, but sebab hafiz serious nak kurus, hafiz buat dek je..
.
Alhamdulillah lama kelamaan hafiz rase terbiasa, and you know what? People don’t even ask me anymore why I only drink water most of the time. I even bawak botol air 2 liter everywhere! Haha
.
Its worth it. Sebab water makes you:
✅Have better skin
✅Give energy to your muscle
✅Lower your calorie intake
✅Ensures that you have a good digestive system, and your stomach to function well
.
Jom join my telegram channel by clicking the link in my bio at @hafiz.fazlii .
https://t.me/joinchat/AAAAAFHkA8JlI-AvdkHPPg
.
Sape ade masalah nak turunkan berat badan? Sila pm “SAYA”
.
Nak minum air 8 gelas sehari pon ade teknik, apatah lagi kalau nak kurus 😊
Coach Hafiz 018-6614559
69 1 11 May, 2020

#CarolDressbyNH
-
Plan nak pi vacay tepi laut🏖? Tapi takde dress yg cun nak OOTD? Nah! Dress simple dgn bunga2 kecik tu mmg wow😍! Confirmlah cantik OOTD korang nanti! Inner tu free tau! Dapat sekali dgn dress. Tak payah pening2 dah nak cari lain😆.
-
Harga memang berbaloi2! Ada 1 size je..boleh muat utk size 46/48/50/52.
-
PRICE :
✔1PCS RM79 FREE POSTAGE✔
✔2PCS RM150 FREE POSTAGE✔
✔3PCS RM210 FREE POSTAGE✔
-
🌿Measurement :
Dress
• Bust 50"-52"
• Hips 56"
• Length 58"
-
Inner
• Shoulder 18"
• Armhole 26"
• Bust 50"
• Length 25"
-
⏩ Material dress HIGH QUALITY POLY CREPE
⏩ Material inner HIGH QUALITY COTTON
⏩ Material ringan
⏩ Inner very stretchable
⏩ Tali adjustable
⏩ Tak panas
-
Nak ORDER? Boleh 📲 Kak Cun (+60166163627) atau click saja link whatsapp di bio😊.
-
#bigsizedressmalaysia #plussizedressmalaysia #plussizewomenclothing #plussizemurah #dressbesarmalaysia #dressplussizemurah #bajucantik #bajumurah #bigsizemurahmalaysia #womenfashion #curveoutfit #plussizefashionmalaysia #plussizedress #dresscantik #bajubesar #bigsizemalaysia #plussizemalaysia #plussizejansmalaysia #jeansplussizemalaysia #plussizemurahmalaysia #plussizesingapore #plussizebrunei #freepos #freeshippingmalaysia #dressbyNH

#CarolDressbyNH
-
Plan nak pi vacay tepi laut🏖? Tapi takde dress yg cun nak OOTD? Nah! Dress simple dgn bunga2 kecik tu mmg wow😍! Confirmlah cantik OOTD korang nanti! Inner tu free tau! Dapat sekali dgn dress. Tak payah pening2 dah nak cari lain😆.
-
Harga memang berbaloi2! Ada 1 size je..boleh muat utk size 46/48/50/52.
-
PRICE :
✔1PCS RM79 FREE POSTAGE✔
✔2PCS RM150 FREE POSTAGE✔
✔3PCS RM210 FREE POSTAGE✔
-
🌿Measurement :
Dress
• Bust 50"-52"
• Hips 56"
• Length 58"
-
Inner
• Shoulder 18"
• Armhole 26"
• Bust 50"
• Length 25"
-
⏩ Material dress HIGH QUALITY POLY CREPE
⏩ Material inner HIGH QUALITY COTTON
⏩ Material ringan
⏩ Inner very stretchable
⏩ Tali adjustable
⏩ Tak panas
-
Nak ORDER? Boleh 📲 Kak Cun (+60166163627) atau click saja link whatsapp di bio😊.
-
#bigsizedressmalaysia #plussizedressmalaysia #plussizewomenclothing #plussizemurah #dressbesarmalaysia #dressplussizemurah #bajucantik #bajumurah #bigsizemurahmalaysia #womenfashion #curveoutfit #plussizefashionmalaysia #plussizedress #dresscantik #bajubesar #bigsizemalaysia #plussizemalaysia #plussizejansmalaysia #jeansplussizemalaysia #plussizemurahmalaysia #plussizesingapore #plussizebrunei #freepos #freeshippingmalaysia #dressbyNH
7 0 26 April, 2020

SUNTIKAN KEPADA GOLONGAN USAHAWAN BELIA untuk terus bangkit memperjuangkan ekonomi negara. Golongan BELIA adalah golongan paling sesuai memperkasa IR4.0 & teknologi dalam menyumbang perkembangan ekonomi dan percambahan KDNK negara dlm cabaran negara berdepan PKP COVID-19
...
Di barisan Majlis Belia Malaysia, saya ingin mengucapkan terima kasih YAB PM @ts.muhyiddinyassin kerana mengambil inisiatif atas pandangan belia Malaysia
...
Ayuh barisan kepimpinan belia utk sahut cabaran teknologi & ekonomi yg lebih mencabar. Semoga mendapat perhatian
YBM @kbsmalaysia @reezal.merican
YBTM @wanfayhsal ...
@jufitrijoha @beliambm
#tqpm8 #liaamuhammad #menggerakbelia #memperkasawanita #HBN2020 #beliamalaysia #usahawanbeliamalaysia #hubhebahan #liaamedia #menterikbs #kbs #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #sayangiMalaysiaku #beritaharianonline #BHonline #beritaharian #beritamalaysia

SUNTIKAN KEPADA GOLONGAN USAHAWAN BELIA untuk terus bangkit memperjuangkan ekonomi negara. Golongan BELIA adalah golongan paling sesuai memperkasa IR4.0 & teknologi dalam menyumbang perkembangan ekonomi dan percambahan KDNK negara dlm cabaran negara berdepan PKP COVID-19
...
Di barisan Majlis Belia Malaysia, saya  ingin mengucapkan terima kasih YAB PM @ts.muhyiddinyassin kerana mengambil inisiatif atas pandangan belia Malaysia
...
Ayuh barisan kepimpinan belia utk sahut cabaran teknologi & ekonomi yg lebih mencabar. Semoga mendapat perhatian 
YBM @kbsmalaysia @reezal.merican 
YBTM @wanfayhsal ...
@jufitrijoha  @beliambm 
#tqpm8 #liaamuhammad #menggerakbelia #memperkasawanita #HBN2020 #beliamalaysia #usahawanbeliamalaysia #hubhebahan #liaamedia #menterikbs #kbs #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #sayangiMalaysiaku #beritaharianonline #BHonline #beritaharian #beritamalaysia
20 2 6 April, 2020

Kemenangan tidak datang dengan sendirinya,kita harus berusaha untuk mencapainya...
#gamer #freefireindonesia #proplayer #otwmaster
Follow My Partner:@amfilo_nation

Kemenangan tidak datang dengan sendirinya,kita harus berusaha untuk mencapainya...
#gamer #freefireindonesia #proplayer #otwmaster 
Follow My Partner:@amfilo_nation
4 0 1 April, 2020

We'll be at NSTP, Jalan Riong, Bangsar tomorrow, 4/3, from 11am - 3pm! ✨

Taste our crispy lekor with our signature cheese sauce, Sos KejuQib™. Surely will tickle your tastebuds. Bukan cheese sauce biasa-biasa!

#kualiqib #soskejuqib #bukancheesesaucebiasabiasa #lekorcheese #foodtrailer #foodcart #nstp #mediaprima

We'll be at NSTP, Jalan Riong, Bangsar tomorrow, 4/3, from 11am - 3pm! ✨

Taste our crispy lekor with our signature cheese sauce, Sos KejuQib™. Surely will tickle your tastebuds. Bukan cheese sauce biasa-biasa!

#kualiqib #soskejuqib #bukancheesesaucebiasabiasa #lekorcheese #foodtrailer #foodcart #nstp #mediaprima
9 0 3 March, 2020

20 1 22 February, 2020

_
Kak Unge yang tabah yaa,
Kak Unge yang sabar yaa @bclsinclair 😭😢💔
-
#berita #informasin #bungacitralestari

_
Kak Unge yang tabah yaa,
Kak Unge yang sabar yaa @bclsinclair 😭😢💔
-
#berita #informasin#bungacitralestari
3,085 14 18 February, 2020

Badan Pusat Statistik (BPS) akan membuka lowongan untuk 390 ribu orang petugas di seluruh Indonesia pada awal April mendatang. Kebutuhan ratusan ribu tenaga lepas itu guna menyukseskan Sensus Penduduk Tahun 2020 yang dilaksanakan secara serentak di seluruh daerah.

Kepala BPS Suhariyanto menjelaskan, Petugas Sensus bertugas mendatangi rumah-rumah penduduk door to door untuk melakukan Sensus Penduduk untuk melakukan wawancara selama penyelenggaraan Sensus Penduduk 2020 pada Juli nanti. "Kita belum buka pendaftaran sekarang. Pada bulan April nanti setiap daerah akan ada pengumuman lewat online dan masing-masing kota," kata Suhariyanto dikutip dari Antara, Sabtu (15/2/2020). "Kita perlu teman-teman untuk menjadi petugas Sensus Penduduk. Silakan daftar," katanya lagi.

Lanjut dia, proses rekrutmen petugas sensus akan dilakukan lewat serangkaian proses seleksi yang transparan. Salah satu syarat pendaftaran petugas Sensus Penduduk 2020 yakni memiliki kualifikasi pendidikan minimal SMA atau sederajat.

Syarat lainnya, petugas sensus juga harus berdomisili sesuai dengan daerah tempat sensus dilaksanakan.Nantinya, pelamar yang lolos dan ditetapkan sebagai petugas Sensus Penduduk 2020 akan menerima pelatihan singkat, khususnya terkait pengisian kuesioner dan pengetahuan dasar tentang data-data penduduk. "Kita training bagaimana mengisi kuesioner. Katakanlah konsep penduduk, apa yang dinamakan pendidikan terakhir," ujar Suhariyanto.

Ini sepertinya gampang, tapi sering missed. Contoh isi pendidikan terakhir anak SMA pendidikan, diisi SMA, padahal belum tamat," katanya lagi. Ada pun dalam Sensus Penduduk 2020 ini,BPS menggunakan metode kombinasi (combine method) yang menggunakan data administrasi pendudukan dari Ditjen Dukcapil  sebagai basis data dasar, serta metode wawancara.

Periode Sensus Penduduk Online (SP Online) akan dimulai pada 15 Februari- 31 Maret 2020. Penduduk dapat mengakses web sensus.bps.go.id menggunakan perangkat yang terhubung dengan internet. Bagi penduduk yang belum mengikuti Sensus Penduduk Online, mereka akan didatangi Petugas sensus untuk melakukan Sensus Penduduk Wawancara dengan menggunakan hp/tablet atau kuesioner kertas selama bulan Juli 2020

Badan Pusat Statistik (BPS) akan membuka lowongan untuk 390 ribu orang petugas di seluruh Indonesia pada awal April mendatang. Kebutuhan ratusan ribu tenaga lepas itu guna menyukseskan Sensus Penduduk Tahun 2020 yang dilaksanakan secara serentak di seluruh daerah.

Kepala BPS Suhariyanto menjelaskan, Petugas Sensus bertugas mendatangi rumah-rumah penduduk door to door untuk melakukan Sensus Penduduk untuk melakukan wawancara selama penyelenggaraan Sensus Penduduk 2020 pada Juli nanti. "Kita belum buka pendaftaran sekarang. Pada bulan April nanti setiap daerah akan ada pengumuman lewat online dan masing-masing kota," kata Suhariyanto dikutip dari Antara, Sabtu (15/2/2020). "Kita perlu teman-teman untuk menjadi petugas Sensus Penduduk. Silakan daftar," katanya lagi.

Lanjut dia, proses rekrutmen petugas sensus akan dilakukan lewat serangkaian proses seleksi yang transparan. Salah satu syarat pendaftaran petugas Sensus Penduduk 2020 yakni memiliki kualifikasi pendidikan minimal SMA atau sederajat.

Syarat lainnya, petugas sensus juga harus berdomisili sesuai dengan daerah tempat sensus dilaksanakan.Nantinya, pelamar yang lolos dan ditetapkan sebagai petugas Sensus Penduduk 2020 akan menerima pelatihan singkat, khususnya terkait pengisian kuesioner dan pengetahuan dasar tentang data-data penduduk. "Kita training bagaimana mengisi kuesioner. Katakanlah konsep penduduk, apa yang dinamakan pendidikan terakhir," ujar Suhariyanto.

Ini sepertinya gampang, tapi sering missed. Contoh isi pendidikan terakhir anak SMA pendidikan, diisi SMA, padahal belum tamat," katanya lagi. Ada pun dalam Sensus Penduduk 2020 ini,BPS menggunakan metode kombinasi (combine method) yang menggunakan data administrasi pendudukan dari Ditjen Dukcapil  sebagai basis data dasar, serta metode wawancara.

Periode Sensus Penduduk Online (SP Online) akan dimulai pada 15 Februari- 31 Maret 2020. Penduduk dapat mengakses web sensus.bps.go.id menggunakan perangkat yang terhubung dengan internet. Bagi penduduk yang belum mengikuti Sensus Penduduk Online, mereka akan didatangi Petugas sensus untuk melakukan Sensus Penduduk Wawancara dengan menggunakan hp/tablet atau kuesioner kertas selama bulan Juli 2020
645 17 16 February, 2020

If I change, it’s for myself ⭐️
.
.
#apakes #entertainmentjournalist #bh #bhtv

If I change, it’s for myself ⭐️
.
.
#apakes #entertainmentjournalist #bh #bhtv
201 7 6 January, 2020

Perlukan bantuan dari agensi untuk permohanan pinjaman peribadi dengan bank?
.
Anda ada masalah CCRISS PTPTN?
CTOSS BAWAH 2 BULAN?
NAK BUAT PENYATUAN HUTANG?
.
Kelayakan
* Gaji kasar RM3,000++
* Gaji tetap RM2000 ++
* Potongan KWSP 6 bulan ++
* Ada payslip gaji
* Kerajaan dan Swasta
* Berumur 21 tahun ++
.
Whatsapp sebarang permohonan dan pertanyaan with our admin at 019-3467164
.
Do Whatsapp now!
www.wasap.my/60193467164/PLOANBANK
.
#personalloanmudah
#pinjamanperibadibank
#personalloanmudahlulus
#personalloanbankmalaysia
#pinjamanperibadirhbbank
#personalloans
#loans
#easyloanrhb
#pinjamankewangan
#pinjamanperibadibank
#pinjamanperibadicimb
#pulaupinang
#sungaipetani
#kedah
#kajang
#sabahsarawak
#infokini
#beritamalaysia

Perlukan bantuan dari agensi untuk permohanan pinjaman peribadi dengan bank?
.
Anda ada masalah CCRISS PTPTN?
CTOSS BAWAH 2 BULAN?
NAK BUAT PENYATUAN HUTANG?
.
Kelayakan
* Gaji kasar RM3,000++
* Gaji tetap RM2000 ++
* Potongan KWSP 6 bulan ++
* Ada payslip gaji
* Kerajaan dan Swasta
* Berumur 21 tahun ++
.
Whatsapp sebarang permohonan dan pertanyaan with our admin at 019-3467164
.
Do Whatsapp now!
www.wasap.my/60193467164/PLOANBANK
.
#personalloanmudah
#pinjamanperibadibank
#personalloanmudahlulus
#personalloanbankmalaysia
#pinjamanperibadirhbbank
#personalloans
#loans
#easyloanrhb
#pinjamankewangan
#pinjamanperibadibank
#pinjamanperibadicimb
#pulaupinang
#sungaipetani
#kedah
#kajang
#sabahsarawak
#infokini
#beritamalaysia
4 0 21 December, 2019

Hadir sama, Pengarang Eksekutif, Komersial dan Ehwal Semasa BH, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman; Ketua Komunikasi Korporat NSTP, Wan Abdillah Wan Nawi dan Setiausaha MediCOM, Abdul Razak Mohamed.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/12/633901/kanak-kanak-kacukan-belanda-sertai-jom-berkhatan-suara-komuniti-bh

Hadir sama, Pengarang Eksekutif, Komersial dan Ehwal Semasa BH, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman; Ketua Komunikasi Korporat NSTP, Wan Abdillah Wan Nawi dan Setiausaha MediCOM, Abdul Razak Mohamed.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/12/633901/kanak-kanak-kacukan-belanda-sertai-jom-berkhatan-suara-komuniti-bh
11 1 1 December, 2019

Kanak-kanak kacukan Belanda sertai Jom Berkhatan Suara Komuniti BH

KUALA LUMPUR: Mahu menjalani kehidupan dewasa lebih bersih dan sihat menjadi pendorong utama Adam Bleekendaal Abdullah yang berdarah kacukan Belanda menyertai Program Jom Berkhatan Suara Komuniti BH 2019.

Ketika ditemui, Adam Bleekendaal, 6, berkata dia bersetuju untuk berkhatan selepas diberikan penjelasan oleh bapanya, Vincentius Christian Bleekandaal, 46, mengenai keseluruhan proses berkenaan.

Beliau bagaimanapun mengakui gugup pada awalnya apabila terdengar jeritan dari dalam bilik khatan, selain melihat kanak-kanak keluar dari bilik khatan dalam keadaan menangis teresak-esak. “Saya cuba kawal perasaan dan menghadapi proses berkhatan dengan tenang. Saya berada dalam bilik kira-kira 20 minit dan bersyukur kerana tidak sakit sepanjang proses khatan,” katanya.

Adam Bleekendaal adalah antara 62 kanak-kanak berusia enam hingga 12 tahun yang menyertai program Jom Berkhatan Suara Komuniti BH 2019 di pekarangan Balai Berita, Bangsar di sini, hari ini.

Kanak-kanak berkenaan terdiri daripada anak kakitangan The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP) dan komuniti Projek Perumahan Rakyat (PPR) di sekitar Bangsar.

Program itu dianjurkan BH dengan kerjasama Pertubuhan Amal Perubatan dan Kebajikan (MediCOM), Badan Khairat NSTP serta Briged Sukarelawan Media Prima Bhd-NSTP.

Ia turut dimeriahkan dengan penampilan khas maskot Hang Omar Timor daripada Hot FM dan Profesor Kool (Kool FM), selain peserta diarak dengan paluan kompang serta persembahan silat.

Sementara itu, Pengarang Kumpulan BH, Khaidir A Majid, menjelaskan program berkenaan adalah tanggungjawab sosial korporat (CSR) menerusi Suara Komuniti BH, selain sempena Ulang Tahun Ke-62 BH.

Beliau berkata, ia bertujuan membantu keluarga kurang berkemampuan, selain mengeratkan hubungan silaturahim dan mendekatkan akhbar dan jenama BH dengan masyarakat setempat. “Inisiatif dan usaha BH ini diharap dapat meringankan beban keluarga peserta dan memudahkan mereka untuk melakukan salah satu tuntutan fardu dalam Islam. “Program ini menggabungkan rawatan moden dan sambutan secara tradisional dengan kanak-kanak akan dijunjung bapa mereka,” katanya.

Kanak-kanak kacukan Belanda sertai Jom Berkhatan Suara Komuniti BH

KUALA LUMPUR: Mahu menjalani kehidupan dewasa lebih bersih dan sihat menjadi pendorong utama Adam Bleekendaal Abdullah yang berdarah kacukan Belanda menyertai Program Jom Berkhatan Suara Komuniti BH 2019.

Ketika ditemui, Adam Bleekendaal, 6, berkata dia bersetuju untuk berkhatan selepas diberikan penjelasan oleh bapanya, Vincentius Christian Bleekandaal, 46, mengenai keseluruhan proses berkenaan.

Beliau bagaimanapun mengakui gugup pada awalnya apabila terdengar jeritan dari dalam bilik khatan, selain melihat kanak-kanak keluar dari bilik khatan dalam keadaan menangis teresak-esak. “Saya cuba kawal perasaan dan menghadapi proses berkhatan dengan tenang. Saya berada dalam bilik kira-kira 20 minit dan bersyukur kerana tidak sakit sepanjang proses khatan,” katanya.

Adam Bleekendaal adalah antara 62 kanak-kanak berusia enam hingga 12 tahun yang menyertai program Jom Berkhatan Suara Komuniti BH 2019 di pekarangan Balai Berita, Bangsar di sini, hari ini.

Kanak-kanak berkenaan terdiri daripada anak kakitangan The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP) dan komuniti Projek Perumahan Rakyat (PPR) di sekitar Bangsar.

Program itu dianjurkan BH dengan kerjasama Pertubuhan Amal Perubatan dan Kebajikan (MediCOM), Badan Khairat NSTP serta Briged Sukarelawan Media Prima Bhd-NSTP.

Ia turut dimeriahkan dengan penampilan khas maskot Hang Omar Timor daripada Hot FM dan Profesor Kool (Kool FM), selain peserta diarak dengan paluan kompang serta persembahan silat.

Sementara itu, Pengarang Kumpulan BH, Khaidir A Majid, menjelaskan program berkenaan adalah tanggungjawab sosial korporat (CSR) menerusi Suara Komuniti BH, selain sempena Ulang Tahun Ke-62 BH.

Beliau berkata, ia bertujuan membantu keluarga kurang berkemampuan, selain mengeratkan hubungan silaturahim dan mendekatkan akhbar dan jenama BH dengan masyarakat setempat. “Inisiatif dan usaha BH ini diharap dapat meringankan beban keluarga peserta dan memudahkan mereka untuk melakukan salah satu tuntutan fardu dalam Islam. “Program ini menggabungkan rawatan moden dan sambutan secara tradisional dengan kanak-kanak akan dijunjung bapa mereka,” katanya.
21 1 1 December, 2019

Articule by Berita Harian
“Isteri Diplomat Kutip Dana Sumbang kepada badan kebajikan”. Thank you Hidayah for your visit to our booth “Batik’s Secrets at the Argentinian Pavilion” and the beautiful articule about our work.

https://www.bharian.com.my/wanita/lain-lain/2019/11/629967/isteri-diplomat-kutip-dana-sumbang-kepada-badan-kebajikan

#batiksecrets #bhonline #newstraitstimes #malaysianews
#beritaharianonline #sohomcharitybazaar
@beritaharian

Articule by Berita Harian
“Isteri Diplomat Kutip Dana Sumbang kepada badan kebajikan”. Thank you Hidayah for your visit to our booth “Batik’s Secrets at the Argentinian Pavilion” and the beautiful articule about our work.

https://www.bharian.com.my/wanita/lain-lain/2019/11/629967/isteri-diplomat-kutip-dana-sumbang-kepada-badan-kebajikan

#batiksecrets #bhonline #newstraitstimes #malaysianews 
#beritaharianonline #sohomcharitybazaar 
@beritaharian
52 5 23 November, 2019

Just finish my photoshoot and intervie for @beritaharian and i’m really glad and happy to meet this awesome artist for their semifinal @muzikmuzik_official. CONGRATS FOR YOUR ACHIEVEMENT❤️❤️🔥 So friendly and really feel inspired🌹

@fieza.hanis baju kiter samalah😂

Just finish my photoshoot and intervie for @beritaharian and i’m really glad and happy to meet this awesome artist for their semifinal @muzikmuzik_official. CONGRATS FOR YOUR ACHIEVEMENT❤️❤️🔥 So friendly and really feel inspired🌹

@fieza.hanis baju kiter samalah😂
1,181 5 6 November, 2019

A D I R A
Make up @adira.suhaimi for BPOP @beritaharian
Terima kasih kak @iena_sarina Abg @lanmoktar N kak @rajamawar. 😘😘😘 #Repost @beritaharian
• • • • • •

#BPOP #BH #BHOnline #BeritaHarian #HafizSuip #AdiraSuhaimi #TakdirTercipta #Popular

A D I R A 
Make up @adira.suhaimi for BPOP @beritaharian 
Terima kasih kak @iena_sarina Abg @lanmoktar N kak @rajamawar. 😘😘😘 #Repost @beritaharian
• • • • • •

#BPOP #BH #BHOnline #BeritaHarian #HafizSuip #AdiraSuhaimi #TakdirTercipta #Popular
41 0 3 November, 2019

SENDU HABIS🤧🤧

SENDU HABIS🤧🤧
300 21 24 October, 2019

Setelah Sekian Lama aku duk tertanya tanya ape kebendanya Lisa n Lena nih tengok ii bila sambung ayt jdii “Lisa Lena”maksud(Lisa tidoq)Haha..Tiberr

Setelah Sekian Lama aku duk tertanya tanya ape kebendanya Lisa n Lena nih tengok ii bila sambung ayt jdii “Lisa Lena”maksud(Lisa tidoq)Haha..Tiberr
35 4 14 October, 2019

Aku tak belagak , cuma malas nak borak 🌾

Aku tak belagak , cuma malas nak borak 🌾
498 1 11 October, 2019

Top Posts on Berita Harian Online

Pergi kerja kejap rindu betul dekat awak @ardellaryana 🙈❤️

Pergi kerja kejap rindu betul dekat awak @ardellaryana 🙈❤️
114,144 819 10 September, 2019

Fuhh... meletop..
Perempuan cantiksss.. sajat @nursajat02
Syg tengok tak tadi??
Live FB di page Harian Metro

Fuhh... meletop..
Perempuan cantiksss.. sajat @nursajat02 
Syg tengok tak tadi??
Live FB di page Harian Metro
15,564 155 11 October, 2017

Photoshoot for Harian Metro Raya Haji Exclusive with my partner in crime @azrelismail today📸

Photoshoot for Harian Metro Raya Haji Exclusive with my partner in crime @azrelismail today📸
8,177 84 7 September, 2016

Betul lah orang cakap, kalau pose senget sikit boleh nampak kurus🙈

Thanks a lot to @beritaharian & Abg @syarriz_one for having me last week untuk photoshoot @abpbh31 bagi kategori “Penyampai Radio Popular” - Terima kasih kepada korang semua yang sudi mengundi saya🙏🏻 Stylist: @yumimarina

#takhensemtapimanisnyaada
#kubilangjangandinjangan
#anugerahbintangpopular

Betul lah orang cakap, kalau pose senget sikit boleh nampak kurus🙈

Thanks a lot to @beritaharian & Abg @syarriz_one for having me last week untuk photoshoot @abpbh31 bagi kategori “Penyampai Radio Popular” - Terima kasih kepada korang semua yang sudi mengundi saya🙏🏻 Stylist: @yumimarina

#takhensemtapimanisnyaada 
#kubilangjangandinjangan 
#anugerahbintangpopular
6,926 85 21 September, 2018

In @schawalcom for Cuit Sikit. Setiap Rabu jam 9 di Facebook Harian Metro . Thank you @hmetromy for having us #schawal

In @schawalcom for Cuit Sikit. Setiap Rabu jam 9 di Facebook Harian Metro . Thank you @hmetromy for having us #schawal
25,223 96 1 November, 2017
#ABPBH32 🔥
.
#BeritaHarian
#DemiSetia
6,258 91 17 July, 2019

Purple lovin’ 💜 #openhouse

Purple lovin’ 💜 #openhouse
989 12 26 June, 2019

Photoshoot for @beritaharian
Makeup by @ynasakinah
Hair by @aimazam
#bpop

Photoshoot for @beritaharian 
Makeup by @ynasakinah 
Hair by @aimazam 
#bpop
9,455 67 3 April, 2017

Just now at NSTP promoting single terbaru Zizan, “Kau Takkan Tahu”. 😘 #kautakkantahu #photoshoot

Just now at NSTP promoting single terbaru Zizan, “Kau Takkan Tahu”. 😘 #kautakkantahu #photoshoot
25,031 75 6 August, 2018

Its tonight!!! Drama #siscuba by @sunsilk malam ni 9.50 malam di @tv3malaysia
Kepada yg terlepas boleh tgk ulangan setiap hari sabtu pukul 4.50 petang.kalau terlepas jugak boleh tgk di youtube chanel @tv3malaysia.so xde alasan tak tgk 🤗

#sunsilk #siscuba #shortdrama

Its tonight!!! Drama #siscuba by @sunsilk  malam ni 9.50 malam di @tv3malaysia
Kepada yg terlepas boleh tgk ulangan setiap hari sabtu pukul 4.50 petang.kalau terlepas jugak boleh tgk di youtube chanel @tv3malaysia.so xde alasan tak tgk 🤗

#sunsilk #siscuba #shortdrama
10,578 44 27 November, 2018

Dari UITM DUNGUN ke NSTP ✈️
.
Siang tadi ada sesi fotografi Metro untuk promosi #ALBUMJOM .
Terserempak pula si cantik manis berloghat utagha @nadyasyahera . Lama dah tak jumpa beliau, sekarang ni dah makin berkembang kariernya! Tahniah beb 😘🌹
.
Hari ni Ija mengenakan busana yang MasyaAllah seriously superb lawa sangat dari @minaz.my . Tak pernah tak lawa busana depa ni Ya Rabbi!❤️🌹✨
.
.
Dan ni serius nak habaq, yang menatarias Ija hari ini , memang seorang MUA sangat cekap , cepat,pantas dan hasil sangat sangat sangatttttttttttttttttttt ( nampak tak betapa bestnya hasil kerja tangan beliau), memang MasyaAllah terbaik. Ija memang bagi 11 ✨ pada @atiharun . Nanti nak guna khidmat @atiharun lagi boleh. Dah jatuh di timpa hati dah ni haha ❤️😍
.
#HelizaHelmiAtWork

Dari UITM DUNGUN ke NSTP ✈️
.
Siang tadi ada sesi fotografi Metro untuk promosi #ALBUMJOM .
Terserempak pula si cantik manis berloghat utagha @nadyasyahera . Lama dah tak jumpa beliau, sekarang ni dah makin berkembang kariernya! Tahniah beb 😘🌹
.
Hari ni Ija mengenakan busana yang MasyaAllah seriously superb lawa sangat dari @minaz.my . Tak pernah tak lawa busana depa ni Ya Rabbi!❤️🌹✨
.
.
Dan ni serius nak habaq, yang menatarias Ija hari ini , memang seorang MUA sangat cekap , cepat,pantas dan hasil sangat sangat sangatttttttttttttttttttt ( nampak tak betapa bestnya hasil kerja tangan beliau), memang MasyaAllah terbaik. Ija memang bagi 11 ✨ pada @atiharun . Nanti nak guna khidmat @atiharun lagi boleh. Dah jatuh di timpa hati dah ni haha ❤️😍
.
#HelizaHelmiAtWork
11,337 59 22 August, 2016

I always give 💯 at work 🙋🏻‍♂️ Thanks @hmetromy @dicky_ishak_couturier @renryzam 🐎🏃🏻 Copy to @azrelnizers

I always give 💯 at work 🙋🏻‍♂️ Thanks @hmetromy @dicky_ishak_couturier @renryzam 🐎🏃🏻 Copy to @azrelnizers
4,692 47 21 hours ago

Sebuah dedikasi untuk Bonda Ratu dan si comel pipi merah, Siti Aafiyah Khallid. ❤😘
TokBo
27.3.2018

#myarticle #babyctdk #sitinurhaliza #sitiaafiyahkhalid #comelpipimerah #beritaharian #bh #hip #sitizoners

Sebuah dedikasi untuk Bonda Ratu dan si comel pipi merah, Siti Aafiyah Khallid. ❤😘
TokBo
 27.3.2018

#myarticle #babyctdk #sitinurhaliza #sitiaafiyahkhalid #comelpipimerah #beritaharian #bh #hip #sitizoners
8,941 48 26 March, 2018

Fatimah, Mamajee has fulfilled my promise to you! 😘 Your award is now with us & will make way to you soon 🇲🇾✈️🇬🇧

Look at Dadajee’s face. I couldn’t stop staring at his face. He was super proud of you & smiling all the way @thefamily.uk 😍
#YoungestMostPopularSocialMedia #ABPBH31 #Alhamdulillah

Fatimah, Mamajee has fulfilled my promise to you! 😘 Your award is now with us & will make way to you soon 🇲🇾✈️🇬🇧
•
Look at Dadajee’s face. I couldn’t stop staring at his face. He was super proud of you & smiling all the way @thefamily.uk 😍
#YoungestMostPopularSocialMedia #ABPBH31 #Alhamdulillah
14,708 123 11 October, 2018

Tengah buat apa tu???
@abpbh31 #BangkitBotak #HeroRemaja2017

Tengah buat apa tu???
@abpbh31 #BangkitBotak #HeroRemaja2017
10,371 121 9 October, 2018

Jom cari juadah untuk berbuka puasa. Bazar mana yang best eh 🤔 #Ramadhan

Jom cari juadah untuk berbuka puasa. Bazar mana yang best eh 🤔 #Ramadhan
549 8 22 May, 2019

sejak aku make up kan dia dalam drama #nur2 tu kemain lagi si #ecahbunjut ni.. dah pandai dah pakai lipstik merah menyala ni sendiri.. dah sama colour bibir tu dengan patung mcD dah.. terima kasih #yati @hmetromy sudi panggil kami. sorry kitaorang datang tadi huru hara studio dan balai berita tadi.. photoshoot orang lain pun habis diredah si @khiriah17 ni ... #jomkecamecahbunjut
nantikan cerita kami nanti di akhbar metro.. bila? rahsiaaaa!!! #salamramadan
#selamatberbukapuasa
📸 @khiriah17

sejak aku make up kan dia dalam drama #nur2 tu kemain lagi si #ecahbunjut ni.. dah pandai dah pakai lipstik merah menyala ni sendiri.. dah sama colour bibir tu dengan patung mcD dah.. terima kasih #yati @hmetromy sudi panggil kami. sorry kitaorang datang tadi huru hara studio dan balai berita tadi.. photoshoot orang lain pun habis diredah si @khiriah17 ni ... #jomkecamecahbunjut 
nantikan cerita kami nanti di akhbar metro.. bila? rahsiaaaa!!! #salamramadan
#selamatberbukapuasa
📸 @khiriah17
4,285 29 16 May, 2019

Kalau orang lain sudah berkeceramuk jiwa dan fikir. Tapi dia tenang. Ditanya berkali jawabnya 'saya okey abang' sewaktu bersiap sebelum @bigstage_official Bermula. Pada pandangan sesetengah orang @syafiqfarhain nampak tidak mesra tapi dialah sebaik-baik pendengar kata. Selalu menurut apa yang dinasihatkan. Juga berjiwa positif. Syafiq tidak muncul juara tidak bermakna Syafiq
bukan pemenang. Apatah lagi tidak pernah bermimpi pergi sejauh ini. Bakat Syafiq besar dan semoga terus sukses. Terima kasih kerana sudi bekerjasama #akujatuhcinta

Kalau orang lain sudah berkeceramuk jiwa dan fikir. Tapi dia tenang. Ditanya berkali jawabnya 'saya okey abang' sewaktu bersiap sebelum @bigstage_official Bermula. Pada pandangan sesetengah orang @syafiqfarhain nampak tidak mesra tapi dialah sebaik-baik pendengar kata. Selalu menurut apa yang dinasihatkan. Juga berjiwa positif. Syafiq tidak muncul juara tidak bermakna Syafiq
bukan pemenang. Apatah lagi tidak pernah bermimpi pergi sejauh ini. Bakat Syafiq besar dan semoga terus sukses. Terima kasih kerana sudi bekerjasama #akujatuhcinta
1,139 18 25 September, 2018

YA Ampun rasa macam mimpi muka dibelai oleh kak @hana_amdan sifu kite ni 😱😆 Love to the moon! 💕 Top & pants shantik @ella.wedding.wardrobe 💃🏻😍

YA Ampun rasa macam mimpi muka dibelai oleh kak @hana_amdan sifu kite ni 😱😆 Love to the moon! 💕 Top & pants shantik @ella.wedding.wardrobe 💃🏻😍
759 46 19 July, 2018

Sekarang ammy berada di bangonan NSTP bangsar kuala Lumpur ,,
Ammy akan di temu bual bersama majalah harian metro 😍

Sekarang ammy berada di bangonan NSTP bangsar kuala Lumpur ,,
Ammy akan di temu bual bersama majalah harian metro 😍
4,072 108 8 March, 2017

Thank you Balai Berita for being such an awesome crowd today! #ejenali #tour

Thank you Balai Berita for being such an awesome crowd today! #ejenali #tour
2,013 30 21 December, 2017

"saya tak kacau org" ❤️💛💚💙
(jadii org jgn laa kacau sy.. )👈ayat sendri😉
sesape yg ada full story boleh laa share sikit 😘
thanks to @bobofahad 👍🏻👍🏻👍🏻
#fazura #lotsoflove #doayangbaikbaik #fattzuratilljannah

"saya tak kacau org" ❤️💛💚💙
(jadii org jgn laa kacau sy.. )👈ayat sendri😉
sesape yg ada full story boleh laa share sikit 😘
thanks to @bobofahad 👍🏻👍🏻👍🏻
#fazura #lotsoflove #doayangbaikbaik #fattzuratilljannah
340 21 24 August, 2017

Jumpa lagi nnt ampaaaaa . 😁😘😁😘😁 Yang nak tgk “ chit chat live “ SABRINA tadi boleh tgk kat FB Harian Metro bersama @sudyrtahir #syurgayangkedua 💋💋💋 #sayangAMPA

Jumpa lagi nnt ampaaaaa . 😁😘😁😘😁 Yang nak tgk “ chit chat live “ SABRINA tadi boleh tgk kat FB Harian Metro bersama @sudyrtahir #syurgayangkedua 💋💋💋 #sayangAMPA
5,195 23 12 March, 2018

Thank you @beritaharian dan Fatin utk the interview 😙 ok now nak ke klinik sebab tak sihat 🤒 #beritaharian #Luke @iswanforce_family

Thank you @beritaharian dan Fatin utk the interview 😙 ok now nak ke klinik sebab tak sihat 🤒#beritaharian #Luke @iswanforce_family
3,195 43 8 July, 2017

Natural look on @husnamustaffa for Media shoot @caryazaraofficial today. Thank you Harian Metro🌹
.
.
#makeupbynurulmf 💋

Natural look on @husnamustaffa for Media shoot  @caryazaraofficial today. Thank you Harian Metro🌹
.
.
#makeupbynurulmf 💋
911 7 10 July, 2017

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
4,798 22 20 September, 2018

Just a girl from a small, beautiful town. Who knew? Alhamdulillah ✨ #sfmm30 #HantuAtauBuaya

Just a girl from a small, beautiful town. Who knew? Alhamdulillah ✨ #sfmm30 #HantuAtauBuaya
1,929 34 17 November, 2015

Big Boss happy dapat berjumpa dengan Seniwati @elizadsharifuddin ..
Siapa yang tak akan teruja bila perempuan cantik di depan mata.. Tersipu -sipu Big Boss
@ihmian
Hebat Bukan?
#artismalaysia #pelakonmalaysia #actress #newcomer #ootdfashion #ootd #terimakasihallah #hebatbukan

Big Boss happy dapat berjumpa dengan Seniwati @elizadsharifuddin ..
Siapa yang tak akan teruja bila perempuan cantik di depan mata.. Tersipu -sipu Big Boss 
@ihmian 
Hebat Bukan? 
#artismalaysia #pelakonmalaysia #actress #newcomer #ootdfashion #ootd #terimakasihallah #hebatbukan
2,966 26 3 January, 2019

Happy sebab dapat rasa nasi lemak air tangan kanda Fauziah Ahmad Daud.
.
Memang ikhlas siap bilis, kacang, sambal, telur dadar dan begedil. Rasa semua cukup even telur dadar dan garam kunyit ikan goreng. Lemak nasi juga.
.
Thanks a lot kakakku, moga maju perniagaan dan murah rezeki. .
#manusiakuat #reviewjujur #nasilemak

Happy sebab dapat rasa nasi lemak air tangan kanda Fauziah Ahmad Daud.
.
Memang ikhlas siap bilis, kacang, sambal, telur dadar dan begedil. Rasa semua cukup even telur dadar dan garam kunyit ikan goreng. Lemak nasi juga.
.
Thanks a lot kakakku, moga maju perniagaan dan murah rezeki. .
#manusiakuat #reviewjujur #nasilemak
1,518 99 9 August, 2018

SAVE CEPAT!! Makeup Makeover for @wanikayrie today. Meletops model kita. Tak mekap pon dah lawa. PHOTOSHOOT SESSION FOR HARIAN METRO COVER!!
Makeup by @aizatabdulrazak
Follow @aizatlens
Gallery @makeupbyaar
Store @aizatstore
#skincare #skin #makeup #tutorial #tutorialmakeup #makeupartist #makeupaddict #makeupvideos #makeupgoals #makeupclass #makeupjunkie #mua #aar #aizatabdulrazak #eyes #beauty #beautiful #pretty
#hudabeauty

SAVE CEPAT!! Makeup Makeover for @wanikayrie today. Meletops model kita. Tak mekap pon dah lawa. PHOTOSHOOT SESSION FOR HARIAN METRO COVER!!
Makeup by @aizatabdulrazak
Follow @aizatlens 
Gallery @makeupbyaar 
Store @aizatstore 
#skincare #skin #makeup #tutorial #tutorialmakeup #makeupartist #makeupaddict #makeupvideos #makeupgoals #makeupclass #makeupjunkie #mua #aar #aizatabdulrazak #eyes #beauty #beautiful #pretty 
#hudabeauty
1,942 47 11 April, 2018

Ada ni haaa.. duk dengar @jaydeesm bagi resipi ayam masak kicap. 🤪 anyway thank you for having me today .. xsabar nak tunggu #filemtujuh NOV 8 ini.. #7ujuh

Ada ni haaa.. duk dengar @jaydeesm bagi resipi ayam masak kicap. 🤪 anyway thank you for having me today .. xsabar nak tunggu #filemtujuh NOV 8 ini.. #7ujuh
1,781 29 24 October, 2018

Makeup by @maisyamua ❤️
Thanks kak syg
For metro ahad interview last night 💕
#filem
#enjinnombor9
#nora

Makeup by @maisyamua ❤️
Thanks kak syg
For metro ahad interview last night 💕
#filem
#enjinnombor9
#nora
2,798 23 15 February, 2018

Menghiburkan hati dengan lagu pencuri hati bersama @tahirahk11 @afilsyazwan while photoshoot for RAP 😘❤️ #pencurihati
#sherryibrahim #heartshapetetap 😁😝💖

Menghiburkan hati dengan lagu pencuri hati bersama @tahirahk11 @afilsyazwan while photoshoot for RAP 😘❤️ #pencurihati 
#sherryibrahim #heartshapetetap 😁😝💖
2,877 24 27 May, 2016

Aku tgh tasmik @najdiunic lagu Insan Bernama Kekasih... Wei hafal di.. xkan tgh show ko nk jeling lirik, ko ingt karaoke jamban ke ada lirik!
Unic tgh dalam persediaan beb...doakan UNIC
@konsertainulmardhiah
#unicsweet17

Aku tgh tasmik @najdiunic lagu Insan Bernama Kekasih... Wei hafal di.. xkan tgh show ko nk jeling lirik, ko ingt karaoke jamban ke ada lirik! 
Unic tgh dalam persediaan beb...doakan UNIC
@konsertainulmardhiah 
#unicsweet17
2,178 39 7 November, 2018

hi sisss ❤️

hi sisss ❤️
271 5 15 September, 2016

Kain yang selesa, design yang cantik and super gorgeous! @secretduchess.rtw 's 🌸 SECRET DUCHESS 🌸

Kain yang selesa, design yang cantik and super gorgeous! @secretduchess.rtw 's 🌸 SECRET DUCHESS 🌸
2,167 7 6 June, 2016

.
Dok Makan Nasi.😑
1 2 3 !! 🎥
#DaiTv3
#DaiSyed

.
Dok Makan Nasi.😑
1 2 3 !! 🎥
#DaiTv3 
#DaiSyed
2,293 25 14 November, 2016

Portal membeli belah terbaru Cantix (cantix.com.my) baru sahaja dilancarkan secara rasminya sebentar tadi. Portal ini menempatkan jenama jenama selebriti tanah air & juga produk produk tempatan seperti kosmetik, aksesori, kaca mata dan banyak lagi.

Portal membeli belah terbaru Cantix (cantix.com.my) baru sahaja dilancarkan secara rasminya sebentar tadi. Portal ini menempatkan jenama jenama selebriti tanah air & juga produk produk tempatan seperti kosmetik, aksesori, kaca mata dan banyak lagi.
553 6 23 August, 2019

Photoshoot utk @hmetromy Metro Ahad harini 📸 #metroahad @warnermusicmy #ramadhan

Photoshoot utk @hmetromy Metro Ahad harini 📸 #metroahad @warnermusicmy #ramadhan
350 11 23 June, 2016

Thank you to @syarriz_one for today photoshoot 😘😘 make up @jijiezainal hair @adyrazak dress @azbrothersstudio_ ❤️❤️❤️ #BH #HIP

Thank you to @syarriz_one for today photoshoot 😘😘 make up @jijiezainal hair @adyrazak dress @azbrothersstudio_ ❤️❤️❤️ #BH #HIP
1,406 37 10 March, 2017

IT’S GIVEAWAY TIME ✨
-
It’s such an honour to collaborate with @manislymanis yall know I love their outerwear so much I’ve been wearing them religiously!
-
Want a free cardigan-abaya worth RM 200? Follow these simple steps!
-
1. Follow @manislymanis & @bellazahirzain
2. Like this post.
3. Tag 2 of your friends in the comment section below. You can spam if you want to (pssttt higher chances of winning!)
-
And that’s all. Good luck, lovelies! 💕✨
-
Makeup by @aadarwina 💯
-
📸: @zaidi_aziz
-
#abaya #modestwear #hijabfashion #manislymanis #modestfashion #cardiganabaya #ootd

IT’S GIVEAWAY TIME ✨
-
It’s such an honour to collaborate with @manislymanis yall know I love their outerwear so much I’ve been wearing them religiously!
-
Want a free cardigan-abaya worth RM 200? Follow these simple steps!
-
1. Follow @manislymanis & @bellazahirzain 
2. Like this post.
3. Tag 2 of your friends in the comment section below. You can spam if you want to (pssttt higher chances of winning!)
-
And that’s all. Good luck, lovelies! 💕✨
-
Makeup by @aadarwina 💯
-
📸: @zaidi_aziz
-
#abaya #modestwear #hijabfashion #manislymanis #modestfashion #cardiganabaya #ootd
2,482 1,272 6 September, 2018

Chinnnggggg.... Luvvv x korg.. ni nk kate makeup ape erh....

Chinnnggggg.... Luvvv x korg.. ni nk kate makeup ape erh....
359 21 19 July, 2018

Interview & Photoshoot with lovely people in da houz.😀✌ #InikahCinta

Interview & Photoshoot with lovely people in da houz.😀✌#InikahCinta
2,276 13 25 February, 2016

Penyanyi BBNU yg mudah memberikan kerjasama walaupun dilanda kontroversi.... Baik, buruk, pahit atau kelat @haqiemrusli98_ tidak pernah lari daripada kenyataan, berdepan dgn setiap asakan. Sesetengah artis, macam nk terbalik dunia kita mencarinya, hampehhhh🤪
#artissensasipopular
#lagupalingboom
#abpbh32

Penyanyi BBNU yg mudah memberikan kerjasama walaupun dilanda kontroversi.... Baik, buruk, pahit atau kelat @haqiemrusli98_ tidak pernah lari daripada kenyataan, berdepan dgn setiap asakan. Sesetengah artis, macam nk terbalik dunia kita mencarinya, hampehhhh🤪 
#artissensasipopular 
#lagupalingboom
#abpbh32
549 41 20 hours ago

Selesai kerja nstp..tunggu ye.. tq kak.. @yaniebaharom n @fatinfarhanariffin #nyawablack #blackpirlo #SAKITKURASA

Selesai kerja nstp..tunggu ye.. tq kak.. @yaniebaharom n @fatinfarhanariffin #nyawablack #blackpirlo #SAKITKURASA
1,906 6 1 August, 2017