Sekadar nasihat buat geng2 Ysuku STD ๐Ÿ˜‚

#ridersmalaya
#peminatrimsukan 
#peminatrxz125z 
#peminatshoeiarai 
#jenterapadu 
#rxzstilltheboss 
#x1rmalaya 
#rs150malaysia 
#y15malaysia 
#kamixlaju 
#kamixramai 
#ex5langkawicrew 
#ex5familia 
#onxon 
#yamaharxz

follow & support ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘‰@triplez_motorparts 
#triplezmotorparts 
#rimsukanoriginaljapan 
#2tquicksilvermarinelubricants 
#2tevinrudejohnson 
#2t_tcw3padubossku

Sekadar nasihat buat geng2 Ysuku STD ๐Ÿ˜‚

#ridersmalaya
#peminatrimsukan
#peminatrxz125z
#peminatshoeiarai
#jenterapadu
#rxzstilltheboss
#x1rmalaya
#rs150malaysia
#y15malaysia
#kamixlaju
#kamixramai
#ex5langkawicrew
#ex5familia
#onxon
#yamaharxz

follow & support ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘‰@triplez_motorparts
#triplezmotorparts
#rimsukanoriginaljapan
#2tquicksilvermarinelubricants
#2tevinrudejohnson
#2t_tcw3padubossku

1,317 0

More triplez_motorparts posts

Sepasang rimsukan #RD250 #RD350 #YPVS untuk dilepaskan dapat mcm dalam gambar ๐Ÿ“ธ
.
โŽDETAIL๐Ÿ“Š
๐Ÿ› Depan J 18 โŒ 2.15
๐Ÿ› Belakang J 18 โŒ 2.50
๐Ÿ› Rim bebas gelong
๐Ÿ› Rumah bearing fit
๐Ÿ› Color original
๐Ÿ›  #RM11XX
.
โŽ #COD๐Ÿƒ๐Ÿ’จ
โš ๏ธGombak
โš ๏ธSelayang
โš ๏ธHulu kelang
โš ๏ธAmpang
โš ๏ธDataran Merdeka &
โŽKawasan2 yg berhampiran denggannya๐Ÿ“Œ
.
ใ€ฝ๏ธBERMINAT #DM/ CALL ๐Ÿ‘‡
๐Ÿ”ฐ๐Ÿ“ž 01128392321
๐Ÿ”ฐ #Jauhbolehpos๐Ÿ“ฆ

#ridersmalaya
#peminatrimsukan
#peminatrxz125z
#peminatshoeiarai
#jenterapadu
#rxzstilltheboss
#x1rmalaya
#rs150malaysia
#y15malaysia
#kamixlaju
#kamixramai
#ex5langkawicrew
#ex5familia
#onxon
#yamaharxz

follow & support ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘‰@triplez_motorparts
#triplezmotorparts
#rimsukanoriginaljapan
#2tquicksilvermarinelubricants
#2tevinrudejohnson
#2t_tcw3padubossku

Sepasang rimsukan #RD250 #RD350 #YPVS untuk dilepaskan dapat mcm dalam gambar ๐Ÿ“ธ
.
โŽDETAIL๐Ÿ“Š
๐Ÿ› Depan  J 18 โŒ 2.15
๐Ÿ› Belakang  J 18 โŒ 2.50
๐Ÿ› Rim bebas gelong
๐Ÿ› Rumah bearing fit
๐Ÿ› Color original
๐Ÿ› #RM11XX
.
โŽ#COD๐Ÿƒ๐Ÿ’จ
โš ๏ธGombak
โš ๏ธSelayang
โš ๏ธHulu kelang
โš ๏ธAmpang
โš ๏ธDataran Merdeka &
โŽKawasan2 yg berhampiran denggannya๐Ÿ“Œ
.
ใ€ฝ๏ธBERMINAT #DM/ CALL ๐Ÿ‘‡
๐Ÿ”ฐ๐Ÿ“ž 01128392321
๐Ÿ”ฐ#Jauhbolehpos๐Ÿ“ฆ

#ridersmalaya
#peminatrimsukan 
#peminatrxz125z 
#peminatshoeiarai 
#jenterapadu 
#rxzstilltheboss 
#x1rmalaya 
#rs150malaysia 
#y15malaysia 
#kamixlaju 
#kamixramai 
#ex5langkawicrew 
#ex5familia 
#onxon 
#yamaharxz

follow & support ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘‰@triplez_motorparts 
#triplezmotorparts 
#rimsukanoriginaljapan 
#2tquicksilvermarinelubricants 
#2tevinrudejohnson 
#2t_tcw3padubossku
274 0 12 September, 2019

#Mohonhadam

Memang patut pun budak-budak Ysuku ni kena saman. Tak payah nak sembang kata kenapa zaman RXZ dulu polis tak kacau. Bukan polis tak kacau, polis kacau je. Cuma zaman tu kau main beyblade lagi, tu pasal kau tak tau.

Zaman dulu siapa yang pakai paip perang, paip tembak bulan, tayar sotong, ni semua memang stock-stock kena saman je kalau polis jumpa.
Spec-spec mcm ni orang bawak main malam merdeka, main malam raya, main malam tahun baru je dulu. Itu pun main dekat jalan besar depan kampung.
Tapi budak sekarang, selamber adab kehulu kehilir dengan paip perang, swing arm aloy, tayar sotong. Siap bawak pergi konvoi lagi tu. Memang serah tengkuk jela jawabnya.
Dh benda tu memang salah, tak payah lah kau nak sembang macam baru hari ni undang undang tu ada.

Lagi satu Amran perasan, sekarang makin menjadi-jadi pulak kes superbike hilang brake caliper. Zaman dulu takde pulak kes-kes macam ni.

Nak tau sebab apa?

Sebab trend artis-artis pasang brake Brembo dekat Ysuku ni lah puncanya. Artis main barang mahal dia pun nak main barang mahal, sudahnya rembat barang dekat motor orang.

Zaman RXZ, Panther, 125z dulu semua pakai barang-barang ori motor. Takde beriya nak pasang brake Brembo ni semua. Tu pasal dulu takde kes superbike hilang brek caliper.
So kesimpulannya, nak main motor tu boleh, tapi kena tahu lah undang-undang. Nak pakai tayar sotong ke apa tengok lah masa. Jangan lah sakai sangat motor bawak hari-hari pun kau nak pakai tayar sotong dengan paip perang.

Lagi 1, kalau dh tau diri tu miskin, pakai jela barang ori motor, bukan rembat barang dekat motor orang. Faham?

kredit : Amran fans

#ridersmalaya
#peminatrimsukan
#peminatrxz125z
#peminatshoeiarai
#jenterapadu
#rxzstilltheboss
#x1rmalaya
#rs150malaysia
#y15malaysia
#kamixlaju
#kamixramai
#ex5langkawicrew
#ex5familia
#onxon
#yamaharxz

follow & support ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘‰@triplez_motorparts
#triplezmotorparts
#rimsukanoriginaljapan
#2tquicksilvermarinelubricants
#2tevinrudejohnson
#2t_tcw3padubossku

#Mohonhadam

Memang patut pun budak-budak Ysuku ni kena saman. Tak payah nak sembang kata kenapa zaman RXZ dulu polis tak kacau. Bukan polis tak kacau, polis kacau je. Cuma zaman tu kau main beyblade lagi, tu pasal kau tak tau.

Zaman dulu siapa yang pakai paip perang, paip tembak bulan, tayar sotong, ni semua memang stock-stock kena saman je kalau polis jumpa. 
Spec-spec mcm ni orang bawak main malam merdeka, main malam raya, main malam tahun baru je dulu. Itu pun main dekat jalan besar depan kampung. 
Tapi budak sekarang, selamber adab kehulu kehilir dengan paip perang, swing arm aloy, tayar sotong. Siap bawak pergi konvoi lagi tu. Memang serah tengkuk jela jawabnya. 
Dh benda tu memang salah, tak payah lah kau nak sembang macam baru hari ni undang undang tu ada.

Lagi satu Amran perasan, sekarang makin menjadi-jadi pulak kes superbike hilang brake caliper. Zaman dulu takde pulak kes-kes macam ni.

Nak tau sebab apa?

Sebab trend artis-artis pasang brake Brembo dekat Ysuku ni lah puncanya. Artis main barang mahal dia pun nak main barang mahal, sudahnya rembat barang dekat motor orang.

Zaman RXZ, Panther, 125z dulu semua pakai barang-barang ori motor. Takde beriya nak pasang brake Brembo ni semua. Tu pasal dulu takde kes superbike hilang brek caliper. 
So kesimpulannya, nak main motor tu boleh, tapi kena tahu lah undang-undang. Nak pakai tayar sotong ke apa tengok lah masa. Jangan lah sakai sangat motor bawak hari-hari pun kau nak pakai tayar sotong dengan paip perang.

Lagi 1, kalau dh tau diri tu miskin, pakai jela barang ori motor, bukan rembat barang dekat motor orang. Faham?

kredit : Amran fans

#ridersmalaya
#peminatrimsukan 
#peminatrxz125z 
#peminatshoeiarai 
#jenterapadu 
#rxzstilltheboss 
#x1rmalaya 
#rs150malaysia 
#y15malaysia 
#kamixlaju 
#kamixramai 
#ex5langkawicrew 
#ex5familia 
#onxon 
#yamaharxz

follow & support ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘‰@triplez_motorparts 
#triplezmotorparts 
#rimsukanoriginaljapan 
#2tquicksilvermarinelubricants 
#2tevinrudejohnson 
#2t_tcw3padubossku
1,200 42 11 September, 2019