NuR sUHaDa HaSim ( @miss_sumandak ) Instagram Profile

@miss_sumandak

11 September, 2019

CUACA PANAS WALAUPUN PAGI. .

Bile jerebu start la cuaca pon cam panas je walaupun mendung .. Malam tadi tido pon berpeluh..Rasenye dah full kipas.. Tapi bahang bile jerebu ni..
.

Dah kene start jage kesihatan especially  ade anak kecik. Risau sangat kalo kita tak sihat. Sape nak jage anak bile malam. Huwaina bile malam mmg manja lain sikt.. Tido kene pegang gelang sampai nyenyak. Abinye tak ade gelang tak nak la die tido dengan abi nya.. Haha. .

Subuh tadi  bangun pagi je tekak rasa sakit gilaaaaaa.  Telan air liur pun seksa.  Rasa macam panas dalam.  Lepastu macam hidung dah start berair.. Terus lari pi dapur,  makan sesudu besar Vivix,  lepas mandi semua.  Telan sekali sebiji vitamin C.. .

Vivix ni kaya dengan polifenol yang anti radang. Antioksidan yang sangat bagus sebab dia bertindak dari dalam sel lagi.
.

Maksudnya kalau sel tu tak sihat, dia akan repair dan lindungi sel tu. Bila lindungi sel, automatic sel sihat, organ akan sihat, sistem badan pun akan sihat.
.

Bahan yang digunakan untuk buat vivix ni pun, bahan-baham superfood yang sangat mahal kat pasaran. Muscadine grape tu, kalau pergi jaya grocer, lebih rm100 hanya utk 100 gram.
.

Untung kita dapat manfaat dari vivix yang telah dipattern kan dgn sangat pekat oleh Shaklee. .

Bulan ni, vivix ada promosi taw.
Promosi last untuk terlajak murah dan berbaloi dengan free membership.

Klik cepat dear 📲http://addasyuhada.wasap.my

#vivix #promovivix #vivixmurah #vivixpromo #vivixshaklee #shakleevivix #shakleeklcc #shakleeklia #kemensahheight #antiagingsupplement #vitaminsubur #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #kencingmanis #darahtinggi #Rabun #tipshamil #tipshamilcepat #hamil #tipssubur #waktusubur #mudahhamil #viralmalaysia #anniversary #surpriseplanner #babyshower CUACA PANAS WALAUPUN PAGI. .

Bile jerebu start la cuaca pon cam panas je walaupun mendung .. Malam tadi tido pon berpeluh..Rasenye dah full kipas.. Tapi bahang bile jerebu ni..
.

Dah kene start jage kesihatan especially  ade anak kecik. Risau sangat kalo kita tak sihat. Sape nak jage anak bile malam. Huwaina bile malam mmg manja lain sikt.. Tido kene pegang gelang sampai nyenyak. Abinye tak ade gelang tak nak la die tido dengan abi nya.. Haha. .

Subuh tadi  bangun pagi je tekak rasa sakit gilaaaaaa.  Telan air liur pun seksa.  Rasa macam panas dalam.  Lepastu macam hidung dah start berair.. Terus lari pi dapur,  makan sesudu besar Vivix,  lepas mandi semua.  Telan sekali sebiji vitamin C.. .

Vivix ni kaya dengan polifenol yang anti radang. Antioksidan yang sangat bagus sebab dia bertindak dari dalam sel lagi.
.

Maksudnya kalau sel tu tak sihat, dia akan repair dan lindungi sel tu. Bila lindungi sel, automatic sel sihat, organ akan sihat, sistem badan pun akan sihat.
.

Bahan yang digunakan untuk buat vivix ni pun, bahan-baham superfood yang sangat mahal kat pasaran. Muscadine grape tu, kalau pergi jaya grocer, lebih rm100 hanya utk 100 gram.
.

Untung kita dapat manfaat dari vivix yang telah dipattern kan dgn sangat pekat oleh Shaklee. .

Bulan ni, vivix ada promosi taw.
Promosi last untuk terlajak murah dan berbaloi dengan free membership.

Klik cepat dear 📲http://addasyuhada.wasap.my

#vivix #promovivix #vivixmurah #vivixpromo #vivixshaklee #shakleevivix #shakleeklcc #shakleeklia #kemensahheight #antiagingsupplement #vitaminsubur #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #kencingmanis #darahtinggi #Rabun #tipshamil #tipshamilcepat #hamil #tipssubur #waktusubur #mudahhamil #viralmalaysia #anniversary #surpriseplanner #babyshower CUACA PANAS WALAUPUN PAGI. .

Bile jerebu start la cuaca pon cam panas je walaupun mendung .. Malam tadi tido pon berpeluh..Rasenye dah full kipas.. Tapi bahang bile jerebu ni..
.

Dah kene start jage kesihatan especially  ade anak kecik. Risau sangat kalo kita tak sihat. Sape nak jage anak bile malam. Huwaina bile malam mmg manja lain sikt.. Tido kene pegang gelang sampai nyenyak. Abinye tak ade gelang tak nak la die tido dengan abi nya.. Haha. .

Subuh tadi  bangun pagi je tekak rasa sakit gilaaaaaa.  Telan air liur pun seksa.  Rasa macam panas dalam.  Lepastu macam hidung dah start berair.. Terus lari pi dapur,  makan sesudu besar Vivix,  lepas mandi semua.  Telan sekali sebiji vitamin C.. .

Vivix ni kaya dengan polifenol yang anti radang. Antioksidan yang sangat bagus sebab dia bertindak dari dalam sel lagi.
.

Maksudnya kalau sel tu tak sihat, dia akan repair dan lindungi sel tu. Bila lindungi sel, automatic sel sihat, organ akan sihat, sistem badan pun akan sihat.
.

Bahan yang digunakan untuk buat vivix ni pun, bahan-baham superfood yang sangat mahal kat pasaran. Muscadine grape tu, kalau pergi jaya grocer, lebih rm100 hanya utk 100 gram.
.

Untung kita dapat manfaat dari vivix yang telah dipattern kan dgn sangat pekat oleh Shaklee. .

Bulan ni, vivix ada promosi taw.
Promosi last untuk terlajak murah dan berbaloi dengan free membership.

Klik cepat dear 📲http://addasyuhada.wasap.my

#vivix #promovivix #vivixmurah #vivixpromo #vivixshaklee #shakleevivix #shakleeklcc #shakleeklia #kemensahheight #antiagingsupplement #vitaminsubur #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #kencingmanis #darahtinggi #Rabun #tipshamil #tipshamilcepat #hamil #tipssubur #waktusubur #mudahhamil #viralmalaysia #anniversary #surpriseplanner #babyshower CUACA PANAS WALAUPUN PAGI. .

Bile jerebu start la cuaca pon cam panas je walaupun mendung .. Malam tadi tido pon berpeluh..Rasenye dah full kipas.. Tapi bahang bile jerebu ni..
.

Dah kene start jage kesihatan especially  ade anak kecik. Risau sangat kalo kita tak sihat. Sape nak jage anak bile malam. Huwaina bile malam mmg manja lain sikt.. Tido kene pegang gelang sampai nyenyak. Abinye tak ade gelang tak nak la die tido dengan abi nya.. Haha. .

Subuh tadi  bangun pagi je tekak rasa sakit gilaaaaaa.  Telan air liur pun seksa.  Rasa macam panas dalam.  Lepastu macam hidung dah start berair.. Terus lari pi dapur,  makan sesudu besar Vivix,  lepas mandi semua.  Telan sekali sebiji vitamin C.. .

Vivix ni kaya dengan polifenol yang anti radang. Antioksidan yang sangat bagus sebab dia bertindak dari dalam sel lagi.
.

Maksudnya kalau sel tu tak sihat, dia akan repair dan lindungi sel tu. Bila lindungi sel, automatic sel sihat, organ akan sihat, sistem badan pun akan sihat.
.

Bahan yang digunakan untuk buat vivix ni pun, bahan-baham superfood yang sangat mahal kat pasaran. Muscadine grape tu, kalau pergi jaya grocer, lebih rm100 hanya utk 100 gram.
.

Untung kita dapat manfaat dari vivix yang telah dipattern kan dgn sangat pekat oleh Shaklee. .

Bulan ni, vivix ada promosi taw.
Promosi last untuk terlajak murah dan berbaloi dengan free membership.

Klik cepat dear 📲http://addasyuhada.wasap.my

#vivix #promovivix #vivixmurah #vivixpromo #vivixshaklee #shakleevivix #shakleeklcc #shakleeklia #kemensahheight #antiagingsupplement #vitaminsubur #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #kencingmanis #darahtinggi #Rabun #tipshamil #tipshamilcepat #hamil #tipssubur #waktusubur #mudahhamil #viralmalaysia #anniversary #surpriseplanner #babyshower

CUACA PANAS WALAUPUN PAGI. .

Bile jerebu start la cuaca pon cam panas je walaupun mendung .. Malam tadi tido pon berpeluh..Rasenye dah full kipas.. Tapi bahang bile jerebu ni..
.

Dah kene start jage kesihatan especially ade anak kecik. Risau sangat kalo kita tak sihat. Sape nak jage anak bile malam. Huwaina bile malam mmg manja lain sikt.. Tido kene pegang gelang sampai nyenyak. Abinye tak ade gelang tak nak la die tido dengan abi nya.. Haha. .

Subuh tadi bangun pagi je tekak rasa sakit gilaaaaaa. Telan air liur pun seksa. Rasa macam panas dalam. Lepastu macam hidung dah start berair.. Terus lari pi dapur, makan sesudu besar Vivix, lepas mandi semua. Telan sekali sebiji vitamin C.. .

Vivix ni kaya dengan polifenol yang anti radang. Antioksidan yang sangat bagus sebab dia bertindak dari dalam sel lagi.
.

Maksudnya kalau sel tu tak sihat, dia akan repair dan lindungi sel tu. Bila lindungi sel, automatic sel sihat, organ akan sihat, sistem badan pun akan sihat.
.

Bahan yang digunakan untuk buat vivix ni pun, bahan-baham superfood yang sangat mahal kat pasaran. Muscadine grape tu, kalau pergi jaya grocer, lebih rm100 hanya utk 100 gram.
.

Untung kita dapat manfaat dari vivix yang telah dipattern kan dgn sangat pekat oleh Shaklee. .

Bulan ni, vivix ada promosi taw.
Promosi last untuk terlajak murah dan berbaloi dengan free membership.

Klik cepat dear 📲http://addasyuhada.wasap.my

#vivix #promovivix #vivixmurah #vivixpromo #vivixshaklee #shakleevivix #shakleeklcc #shakleeklia #kemensahheight #antiagingsupplement #vitaminsubur #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #kencingmanis #darahtinggi #Rabun #tipshamil #tipshamilcepat #hamil #tipssubur #waktusubur #mudahhamil #viralmalaysia #anniversary #surpriseplanner #babyshower

6 0

More miss_sumandak posts

10 0 12 September, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

BAJU NIKAH.
.
.
Hari ni rase nak pakai baju nikah pulak.
Actually tak la suke baju ni tapi arini kelas tak banyak. Murid tahun 2 je yang sekolah.
So tak dela banyak nak kene gerak. 😂😂
.
.
Baju ni buat adda jalan sopan gitu ala model.. So paham2 kan je laHehe.. .
.
Jerebu harini teruk jugak kan kat luar tu.. Rase panas pon ade.. Minum air masak pon tak puas. Harap2 jerebu dah reda sikit esok. .
.
Jerebu teruk mana pun please jangan tinggal sun protection tau. .
.
Selagi mana ada cahaya matahari, lindungilaa kulit anda. Heee!
.
.
Kang tak sampai umur 40 dah naik jeragat segala. Taklaa macam tu kan. .
.
Lindungi sebaiknya, macam Adda lindung kulit muka dengan moisturizer YOUTH with SPF50. Siap ade UVA /UVB dan paling penting dia ada broadspectrum .
.
InsyaAllah bagi yg terbaik utk kulit muka. Jom!

#ShakleeByAdda #youth #YouthSkincare youth #YouthSkincare #organicskincare #travelmurah #organicskincare #organic #SkincareShaklee #shaklee #shakleemalaysia #tipscantik #makeuptutorial #beautyhacks #naturalmakeup #makeuplook #neelofa #review #giveaway #ebook #dropshipwanted #adlinskincare #serumorganic #eyecream #Shakleeklang
#shakleeselangor

BAJU NIKAH.
.
.
Hari ni rase nak pakai baju nikah pulak.
Actually tak la suke baju ni tapi arini kelas tak banyak. Murid tahun 2 je yang sekolah.
So tak dela banyak nak kene gerak. 😂😂
.
.
Baju ni buat adda jalan sopan gitu ala model.. So paham2 kan je laHehe.. .
.
Jerebu harini teruk jugak kan kat luar tu.. Rase panas pon ade.. Minum air masak pon tak puas. Harap2 jerebu dah reda sikit esok. .
. 
Jerebu teruk mana pun please jangan tinggal sun protection tau. .
.
Selagi mana ada cahaya matahari, lindungilaa kulit anda. Heee!
.
.
Kang tak sampai umur 40 dah naik jeragat segala. Taklaa macam tu kan. .
.
Lindungi sebaiknya, macam Adda lindung kulit muka dengan moisturizer YOUTH with SPF50. Siap ade UVA /UVB dan paling penting dia ada broadspectrum .
.
InsyaAllah bagi yg terbaik utk kulit muka. Jom!

#ShakleeByAdda #youth #YouthSkincare youth #YouthSkincare #organicskincare #travelmurah #organicskincare #organic #SkincareShaklee #shaklee #shakleemalaysia #tipscantik #makeuptutorial #beautyhacks #naturalmakeup #makeuplook #neelofa #review #giveaway #ebook #dropshipwanted #adlinskincare #serumorganic #eyecream#Shakleeklang 
#shakleeselangor
15 0 10 September, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

AMOI TAK NAK MANDI. .
.
No Monday blues.. Harini kan Tuesday.. Jangan salah hari ye.. Opps tarikh pon jangan lupe.. Hehe. .
.
Budak mata sepet bangun pagi tak nak mandi pulak. Die nak makan dulu.. Siap tunjuk nak pinggan nak makan mee. .
.
Bile dah nampak mee goreng memang payahla nak mandi nye.. Adda follow la huwaina makan mee juga..hehe.Maafkan adda ESP.. adda minum malam ni ok.. Hehe
.
.
Dah lepas die makan..Die nak tengok didi pulak.
Suruh pergi bilik air die berlari pulak kat ruang tamu.. Errmmmmm.. Adda pon pergi bilik air ambik berus gigi die.. Barula huwaina nak mandi. 😂
.
.
Macamtu la hari2 kalo huwaina tak nak mandi..Tapi bile dah mandi tak nak keluar bilik air pulak.. Atukoiii sumandak adda ni.. 🙄
.
.
Happy tengok huwaina makan. Lagi2 adda Happy bile bangun pagi sbb bangun pagi sakit sendi dan lenguh badan dah hilang. .

Setiap malam kan sebelum tidur memang wajib telan Vivix nie selain Ostematrix.
.

Tak boleh tinggal langsung, kesan dia boleh jadi moody dan murung sepanjang hari tau.🤓
.

First sebab rasa sakit dan lenguh lenguh badan.
.

Second sebab tak ‘membuang’ bila time pagi tuu.

Bila consume Vivix dan Ostematrix nie memang ketara sangat effect dia.

Korang kena tahu yang pasal vivix ni.. ✔️Vivix Menggalakkan penuaan yang lebih sihat, awet muda dan anti penuaan. ✔️Vivix juga melindungi kita dari terdedah kepada risiko penyakit berbahaya. Sangat tinggi antioksida. ✔️Vivix Menurunkan risiko sakit jantung. So menjaga kesihatan jantung kita ✔️Vivix inshaAllah bantu kita mengurangkan kepada tekanan darah tinggi dan kencing manis. ✔️Vivix Menyokong kesihatan sendi dan saraf.

Pendek kata vivix ni Menggalakkan kesihatan yang lebih baik pada kita.

Healthy Be Beauty.. 💞 📲http://addasyuhada.wasap.my

#Skincareaddict #Skincaretips #Skincareproduct #vitamins #BeautyTips #codshakleebangi #Skincareroutine #SkincareKorea #esp #ESPShaklee #shakleemalaysia #shaklee #vitaminshakLee #vitaminshop #myvitaminco #vitamine #shakleepromo #vitamincshaklee #dropshipwanted #ShakleeEffect #myvitaminco #fattzura #collagen #vivixshaklee #vivix

AMOI TAK NAK MANDI. .
.
No Monday blues.. Harini kan Tuesday.. Jangan salah hari ye.. Opps tarikh pon jangan lupe.. Hehe. .
.
Budak mata sepet bangun pagi tak nak mandi pulak. Die nak makan dulu.. Siap tunjuk nak pinggan nak makan mee. .
.
Bile dah nampak mee goreng memang payahla nak mandi nye.. Adda follow la huwaina makan mee juga..hehe.Maafkan adda ESP.. adda minum malam ni ok.. Hehe
.
.
Dah lepas die makan..Die nak tengok didi pulak.
Suruh pergi  bilik air die berlari pulak kat ruang tamu.. Errmmmmm.. Adda pon pergi bilik air ambik berus gigi die.. Barula huwaina nak mandi. 😂
.
.
Macamtu la hari2 kalo huwaina tak nak mandi..Tapi bile dah mandi tak nak keluar bilik air pulak.. Atukoiii sumandak adda ni.. 🙄
.
.
Happy tengok huwaina makan. Lagi2 adda Happy bile bangun pagi sbb bangun pagi sakit sendi dan lenguh badan dah hilang. .

Setiap malam kan sebelum tidur memang wajib telan Vivix nie selain Ostematrix.
.

Tak boleh tinggal langsung, kesan dia boleh jadi moody dan murung sepanjang hari tau.🤓
.

First sebab rasa sakit dan lenguh lenguh badan.
.

Second sebab tak ‘membuang’ bila time pagi tuu.

Bila consume Vivix dan Ostematrix nie memang ketara sangat effect dia.

Korang kena tahu yang pasal vivix ni.. ✔️Vivix Menggalakkan penuaan yang lebih sihat, awet muda dan anti penuaan. ✔️Vivix juga melindungi kita dari terdedah kepada risiko penyakit berbahaya. Sangat tinggi antioksida. ✔️Vivix Menurunkan risiko sakit jantung. So menjaga kesihatan jantung kita ✔️Vivix inshaAllah bantu kita mengurangkan kepada tekanan darah tinggi dan kencing manis. ✔️Vivix Menyokong kesihatan sendi dan saraf.

Pendek kata vivix ni Menggalakkan kesihatan yang lebih baik pada kita.

Healthy Be Beauty.. 💞 📲http://addasyuhada.wasap.my

#Skincareaddict #Skincaretips #Skincareproduct #vitamins #BeautyTips #codshakleebangi #Skincareroutine #SkincareKorea #esp #ESPShaklee #shakleemalaysia #shaklee #vitaminshakLee #vitaminshop #myvitaminco #vitamine #shakleepromo #vitamincshaklee #dropshipwanted #ShakleeEffect #myvitaminco #fattzura #collagen #vivixshaklee #vivix
12 0 10 September, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

EVERYTHING FOR YOU
.
.
Sangat seronok bila bina empayar bisnes boleh diwariskan kepada anak anak.
.
.
Hati seorang ibu ni... lain macam sikit bila sentuh part anak.Touching terus.. 😭😭
.
.
Walaupun dah 2 tahun dalam Shaklee, alhamdulillah ada rezeki jugak untuk setiap usaha ini. Setiap bulan bonus shaklee dapat. .
.
Allah Maha Baik, siapa usaha dia berjaya. .
.
Best bisnes Shaklee ni. Boleh diwariskan kepada anak2 cucu bila kita tiada nanti. .
.
If kita dah capai pangkat Master Coordinator (tolong aminkan untuk adda), income bulanan katakan dah cecah ratus ribu, anak kita boleh terus pegang jawatan ini dan dapat manfaat yang Shaklee offer. .
.
Sekurang-kurangkan ada sesuatu yang bermanfaat dan bernilai yang kita tinggalkan selain ilmu yang kita ajar kepada dia. ❤
.
.
Kita pulun buat bisnes dan tahu bisnes ni akan diwarisi oleh anak anak kelak.
.
.
Ramai yang buat bisnes, ramai yang menjual macam macam barang pastu income masuk. Tapi apa akan bila kita meninggal? Bisnes kita akan stop cmtu je. .
.
Customer kita semua akan cari orang lain. Anak anak pun tak blh nak teruskn bisnes.Terus bisnes terkubur saje... 🤨
.
.
Tapi bisnes Shaklee, kita bina empayar bisnes sampai kukuh. Bila kita meninggal, empayar tu akan terus diwarisi oleh anak anak. Anak-anak terus boleh sambung kat mana kita terhenti. Dapat bonus sama macam bonus yg kita tinggalkan.Sangat secure utk future anak anak.
.
.
Korang doakan Adda rank up sampai level paling tinggi so anak anak nanti mudah sgt blh terus sambung bisnes ummi die nanti.
.
.
Sape yang berminat nak jadikan Shaklee sebagai lifetime career boleh pm adda.
Jom bisnes! 📲https://teamdrg.wasap.my/ 📲https://teamdrg.wasap.my/ 📲https://teamdrg.wasap.my/

#success  #hardwork  #businessman #businesswoman  #dropshipmalaysia #shaklee #bisnesshaklee #inspiredaily  #empoweringwomen #vitaminshaklee #motivation #motivasi #hijab #khimar #shaklee #shakleemalaysia #agentdropship #dropshipmalaysia

EVERYTHING FOR YOU
.
.
Sangat seronok bila bina empayar bisnes boleh diwariskan kepada anak anak.
.
.
Hati seorang ibu ni... lain macam sikit bila sentuh part anak.Touching terus.. 😭😭
.
.
Walaupun dah 2 tahun dalam Shaklee, alhamdulillah ada rezeki jugak untuk setiap usaha ini. Setiap bulan bonus shaklee dapat. .
.
Allah Maha Baik, siapa usaha dia berjaya. .
.
Best bisnes Shaklee ni. Boleh diwariskan kepada anak2 cucu bila kita tiada nanti. .
.
If kita dah capai pangkat Master Coordinator (tolong aminkan untuk adda), income bulanan katakan dah cecah ratus ribu, anak kita boleh terus pegang jawatan ini dan dapat manfaat yang Shaklee offer. .
.
Sekurang-kurangkan ada sesuatu yang bermanfaat dan bernilai yang kita tinggalkan selain ilmu yang kita ajar kepada dia. ❤
.
.
Kita pulun buat bisnes dan tahu bisnes ni akan diwarisi oleh anak anak kelak.
.
.
Ramai yang buat bisnes,  ramai yang menjual macam macam barang pastu income masuk. Tapi apa akan bila kita meninggal? Bisnes kita akan stop cmtu je. .
.
Customer kita semua akan cari orang lain. Anak anak pun tak blh nak teruskn bisnes.Terus bisnes terkubur saje... 🤨
.
.
Tapi bisnes Shaklee, kita bina empayar bisnes sampai kukuh. Bila kita meninggal, empayar tu akan terus diwarisi oleh anak anak. Anak-anak terus boleh sambung kat mana kita terhenti. Dapat bonus sama macam bonus yg kita tinggalkan.Sangat secure  utk future anak anak.
.
.
Korang doakan Adda rank up sampai level paling tinggi so anak anak nanti mudah sgt blh terus sambung bisnes ummi die nanti.
.
.
Sape yang berminat nak jadikan Shaklee sebagai lifetime career boleh pm adda. 
Jom bisnes! 📲https://teamdrg.wasap.my/ 📲https://teamdrg.wasap.my/ 📲https://teamdrg.wasap.my/

#success #hardwork #businessman #businesswoman #dropshipmalaysia #shaklee #bisnesshaklee  #inspiredaily #empoweringwomen #vitaminshaklee #motivation #motivasi #hijab #khimar #shaklee #shakleemalaysia #agentdropship #dropshipmalaysia
13 0 7 September, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Harini duduk rumah je. Yang nak datang rumah boleh je. Hehe.. Duduk rumah bukan duduk sesaje ade je bende nak buat. Paling kene kemas setiap masa huwaina main barang 1 rumah die ''cantikkan"🙄 Korang rase adda ade mase untuk sakit kepala..😏 Bila cuti² ni tak pernah lupe gula-gula vitamin yang di ambil setiap hari. Bile skip rase bersalah pulak.Untuk kesihatan tubuh badan kenela jaga. Mencegah lebih baik daripada merawat. Betul tak😆😆 Adda memang high recomend vitamin-vitamin ni sebab apa yang Adda Syuhada dapat kesannya sampai ke hari ini. ✅ badan bertenaga. Tak cepat letih. Bertenaga jer walau seharian bekerja.
✅ payah nak dapat selsema. Sebab vitamin c ni untuk sistem imun. Kalau kena pun megadose kan vitamin c. Kejap je ok.In sha allah. ✅badan tak lenguh. B complex bantu rehatkan saraf.
✅kurang stress. Hihi. Maklumlah,ragam huwaina yang panjang akal tiap hari.kadang buat adda stress. Tp sejak amalkan b complex makin kurang.
.
Semua dengan izin Allah 😊
.
Your Health & Beauty Consultant
Adda Syuhada💖
☎012.6723533

#ShakleeLivingProof
#ShakleeKlang
#Skincareaddict #Skincaretips #Skincareproduct #vitamins #BeautyTips #codshakleebangi #Skincareroutine #SkincareKorea #esp #ESPShaklee #shakleemalaysia #shaklee #vitaminshakLee #vitaminshop #myvitaminco #vitamine #shakleepromo #vitamincshaklee #dropshipwanted #ShakleeEffect #myvitaminco #fattzura #collagen #vivixshaklee #vivix

Harini duduk rumah je. Yang nak datang rumah boleh je. Hehe.. Duduk rumah bukan duduk sesaje ade je bende nak buat. Paling kene kemas setiap masa huwaina main barang 1 rumah die ''cantikkan"🙄 Korang rase adda ade mase untuk sakit kepala..😏 Bila cuti² ni tak pernah lupe gula-gula vitamin yang di ambil setiap hari. Bile skip rase bersalah pulak.Untuk kesihatan tubuh badan kenela jaga. Mencegah lebih baik daripada merawat. Betul tak😆😆 Adda memang high recomend vitamin-vitamin ni sebab apa yang Adda Syuhada dapat kesannya sampai ke hari ini. ✅ badan bertenaga. Tak cepat letih. Bertenaga jer walau seharian bekerja.
✅ payah nak dapat selsema. Sebab vitamin c ni untuk sistem imun. Kalau kena pun megadose kan vitamin c. Kejap je ok.In sha allah. ✅badan tak lenguh. B complex bantu rehatkan saraf.
✅kurang stress. Hihi. Maklumlah,ragam huwaina yang panjang akal tiap hari.kadang buat adda stress. Tp sejak amalkan b complex makin kurang.
.
Semua dengan izin Allah 😊
.
Your Health & Beauty Consultant
Adda Syuhada💖
☎012.6723533

#ShakleeLivingProof 
#ShakleeKlang 
#Skincareaddict #Skincaretips #Skincareproduct #vitamins #BeautyTips #codshakleebangi #Skincareroutine #SkincareKorea #esp #ESPShaklee #shakleemalaysia #shaklee #vitaminshakLee #vitaminshop #myvitaminco #vitamine #shakleepromo #vitamincshaklee #dropshipwanted #ShakleeEffect #myvitaminco #fattzura #collagen #vivixshaklee #vivix
9 0 7 September, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

SELIPAR NENEK. .
.
Tengah hari tadi huwaina pergi ambil selipar nenek die. .
.
Apelagi bising la nenek die.. Lepastu siap die pakai pulak tu. .
.
Adda nak tergelak la sebab nye dia amik selipar nenek die masa nenek die kat tandas.🤣🤣
.
.
Aduhaila huwaina panjang betul akal menyangkat orang tua. Ni setiap hari adda bagi minyak ikan #omegaguard untuk pastikan perkembangan otak die dengan baik. .
.
Adda bagi juga #mealshakes untuk selera makan die sebab huwaina 'picky eater'. Syok sangat huwaina dah pandai banyak makan. .
.
Ni adda try bagi #NUTRIFERON juga untuk anak sebab ❌Bukan ubat
❌Bukan antibiotik
❌Bukan vaksin
❌Bukan antibodi

Tapi ia adalah penggera kepada sistem pertahanan semulajadi kita.

Dalam badan kita ada Interferon (askar semulajadi dalam badan) yang akan dikeluarkan bila badan berhadapan dengan serangan #VIRUS

Nutriferon Shaklee akan menggalakkan lagi penghasilan Interferon untuk lawan serangan ni tadi.

Hebat kan?

Pastilah hebat sebab seorang Immunologist (pakar sistem imun) yang hasilkan Nutriferon ni.Ia dikaji selamat 40 tahun untuk menghasilkan nutriferon.
Patutla Dr Yasuhiko sihat walaupun umur dah 90 tahun.

Thank You Dr Yasuhiko Kojima!

Nak try Nutriferon whatsapp adda
📲http://addasyuhada.wasap.my

#NutriferonShaklee
#SupplementForHealthierYou
#ShakleeKlang

SELIPAR NENEK. .
.
Tengah hari tadi huwaina pergi ambil selipar nenek die. .
.
Apelagi bising la nenek die.. Lepastu siap die pakai pulak tu. .
.
Adda nak tergelak la sebab nye dia amik selipar nenek die masa nenek die kat tandas.🤣🤣
.
.
Aduhaila huwaina panjang betul akal menyangkat orang tua. Ni setiap hari adda bagi minyak ikan #omegaguard untuk pastikan perkembangan otak die dengan baik. .
.
Adda bagi juga #mealshakes untuk selera makan die sebab huwaina 'picky eater'. Syok sangat huwaina dah pandai banyak makan. .
.
Ni adda try bagi #NUTRIFERON juga untuk anak sebab ❌Bukan ubat
❌Bukan antibiotik
❌Bukan vaksin
❌Bukan antibodi

Tapi ia adalah penggera kepada sistem pertahanan semulajadi kita.

Dalam badan kita ada Interferon (askar semulajadi dalam badan) yang akan dikeluarkan bila badan berhadapan dengan serangan #VIRUS

Nutriferon Shaklee akan menggalakkan lagi penghasilan Interferon untuk lawan serangan ni tadi.

Hebat kan?

Pastilah hebat sebab seorang Immunologist (pakar sistem imun) yang hasilkan Nutriferon ni.Ia dikaji selamat 40 tahun untuk menghasilkan nutriferon. 
Patutla Dr Yasuhiko sihat walaupun umur dah 90 tahun.

Thank You Dr Yasuhiko Kojima!

Nak try Nutriferon whatsapp adda
📲http://addasyuhada.wasap.my

#NutriferonShaklee
#SupplementForHealthierYou
#ShakleeKlang
16 0 6 September, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Kampung Budiman, Meru, Klang

BERPANTANG DENGAN VIVIX LEBIH CERGAS DAN LUKA CEPAT SEMBUH.

Ada yang sedang menunggu masa nak bersalin tapi belum ada set berpantang? Selain Set Berpantang Shaklee, Adda suggest ambil tonik "ajaib" Vivix ni. Sangat sesuai untuk ibu bersalin secars ceaser dan normal.

Vivix sangat membantu luka bersalin cepat sembuh kerana kandungan Resveratrol yang terdapat di dalamnya mampu bertindak hingga ke peringkat sel.

Kebaikan Vivix untuk ibu berpantang: 🍇Membantu penghasilan air susu yang meriah (bergantung juga pada penerimaan bayi) 🍇Mengurangkan risiko jaundice pada bayi 🍇Menyingkirkan darah kotor (darah nifas) dengan cepat dan membantu mengecutkan rahim. 🍇Luka cepat sembuh. 🍇Badan lebih cergas dan bertenaga. 🍇Menurunkan berat badan ketika berpantang 🍇Muka berseri, halus dan glowing kerana Vivix kaya dengan antioksidan dan antipenuaan.

Nak order cepat klik 📲http://addasyuhada.wasap.my *NOTA KAKI* VIDEO DIRAKAM LEPAS BALIK SEKOLAH.. LUNYAI DAH RASE MUKE ADDA MASE NI.. TAPI NAK SHARE PASAL VIVIX NI🙄😏 #VRGacademy
#PengedarShakleeSelangor
#PengedarShakleeKlang
#PengedarShakleeSungaiBesar
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
#vivix
#lukaceaser
#berpantangvivix

BERPANTANG DENGAN VIVIX LEBIH CERGAS DAN LUKA CEPAT SEMBUH.

Ada yang sedang menunggu masa nak bersalin tapi belum ada set berpantang? Selain Set Berpantang Shaklee, Adda suggest ambil tonik "ajaib" Vivix ni. Sangat sesuai untuk ibu bersalin secars ceaser dan normal.

Vivix sangat membantu luka bersalin cepat sembuh kerana kandungan Resveratrol yang terdapat di dalamnya mampu bertindak hingga ke peringkat sel.

Kebaikan Vivix untuk ibu berpantang: 🍇Membantu penghasilan air susu yang meriah (bergantung juga pada penerimaan bayi) 🍇Mengurangkan risiko jaundice pada bayi 🍇Menyingkirkan darah kotor (darah nifas) dengan cepat dan membantu mengecutkan rahim. 🍇Luka cepat sembuh. 🍇Badan lebih cergas dan bertenaga. 🍇Menurunkan berat badan ketika berpantang 🍇Muka berseri, halus dan glowing kerana Vivix kaya dengan antioksidan dan antipenuaan.

Nak order cepat klik 📲http://addasyuhada.wasap.my *NOTA KAKI* VIDEO DIRAKAM LEPAS BALIK SEKOLAH.. LUNYAI DAH RASE MUKE ADDA MASE NI.. TAPI NAK SHARE PASAL VIVIX NI🙄😏 #VRGacademy 
#PengedarShakleeSelangor
#PengedarShakleeKlang
#PengedarShakleeSungaiBesar
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
#vivix
#lukaceaser
#berpantangvivix
10 0 23 August, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

BERPANTANG DENGAN VIVIX LEBIH CERGAS DAN LUKA CEPAT SEMBUH.

Ada yang sedang menunggu masa nak bersalin tapi belum ada set berpantang? Selain Set Berpantang Shaklee, Adda suggest ambil tonik "ajaib" Vivix ni. Sangat sesuai untuk ibu bersalin secars ceaser dan normal.

Vivix sangat membantu luka bersalin cepat sembuh kerana kandungan Resveratrol yang terdapat di dalamnya mampu bertindak hingga ke peringkat sel.

Kebaikan Vivix untuk ibu berpantang: 🍇Membantu penghasilan air susu yang meriah (bergantung juga pada penerimaan bayi) 🍇Mengurangkan risiko jaundice pada bayi 🍇Menyingkirkan darah kotor (darah nifas) dengan cepat dan membantu mengecutkan rahim. 🍇Luka cepat sembuh. 🍇Badan lebih cergas dan bertenaga. 🍇Menurunkan berat badan ketika berpantang 🍇Muka berseri, halus dan glowing kerana Vivix kaya dengan antioksidan dan antipenuaan.

Nak order cepat klik 📲http://addasyuhada.wasap.my *NOTA KAKI* VIDEO DIRAKAM LEPAS BALIK SEKOLAH.. LUNYAI DAH RASE MUKE ADDA MASE NI.. TAPI NAK SHARE PASAL VIVIX NI🙄😏 #VRGacademy
#PengedarShakleeSelangor
#PengedarShakleeKlang
#PengedarShakleeSungaiBesar
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
#vivix
#lukaceaser
#berpantangvivix

BERPANTANG DENGAN VIVIX LEBIH CERGAS DAN LUKA CEPAT SEMBUH.

Ada yang sedang menunggu masa nak bersalin tapi belum ada set berpantang? Selain Set Berpantang Shaklee, Adda suggest ambil tonik "ajaib" Vivix ni. Sangat sesuai untuk ibu bersalin secars ceaser dan normal.

Vivix sangat membantu luka bersalin cepat sembuh kerana kandungan Resveratrol yang terdapat di dalamnya mampu bertindak hingga ke peringkat sel.

Kebaikan Vivix untuk ibu berpantang: 🍇Membantu penghasilan air susu yang meriah (bergantung juga pada penerimaan bayi) 🍇Mengurangkan risiko jaundice pada bayi 🍇Menyingkirkan darah kotor (darah nifas) dengan cepat dan membantu mengecutkan rahim. 🍇Luka cepat sembuh. 🍇Badan lebih cergas dan bertenaga. 🍇Menurunkan berat badan ketika berpantang 🍇Muka berseri, halus dan glowing kerana Vivix kaya dengan antioksidan dan antipenuaan.

Nak order cepat klik 📲http://addasyuhada.wasap.my *NOTA KAKI* VIDEO DIRAKAM LEPAS BALIK SEKOLAH.. LUNYAI DAH RASE MUKE ADDA MASE NI.. TAPI NAK SHARE PASAL VIVIX NI🙄😏 #VRGacademy 
#PengedarShakleeSelangor
#PengedarShakleeKlang
#PengedarShakleeSungaiBesar
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
#vivix
#lukaceaser
#berpantangvivix
5 0 23 August, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

APA MANFAAT SI SIRAP MERAH NI SAMPAI DAH JADI PUJAAN HATI RAMAI?🤔🤔 So kepada yang tertanya-tanya apa sebenarnya manfaat si sirap merah Vivix ni, Adda nak cerita sikit dekat korang.. Antara manfaat Vivix ialah; 🍇 AWET MUDA. Vivix kaya dengan Resveratrol dan Polifenol yang sangat bagus bertindak sebagai anti-aging.. So kalau amek Vivix dari muda ni, InshaAllah merasa lah nampak muda bila dh berusia nanti 😁 🍇 KAWALAN GULA. Resveratrol dalam Vivix membantu mengekalkan paras insulin dan bantu elak pembentukan AGE protein 🍇 TURUN BERAT BADAN. Vivix membantu untuk meningkatkan metabolisme badan sekaligus membantu turunkan berat badan dengan sihat 🍇 TINGKAT KESIHATAN SECARA MENYELURUH. Secara asasnya, Vivix bertindak memperbetulkan sel dalam badan dari peringkat DNA. Bila sel sihat, organ sihat, sekaligus seluruh badan akan sihat 🍇 UNTUK MEREKA YANG TTC. Vivix boleh dijadikn salah satu ikhtiar, atas sebab yang di atas di mana Vivix membantu menyihatkan dari peringkat SEL, maka seluruh organ akan jadi sihat termasuk organ peranakkan 🍇 CEPAT SEMBUHKAN LUKA. Untuk mereka yang luka czer ataupun jahitan, sangat disarankan untuk minum Vivix bg percepatkan penyembuhan luka 🍇 KURANGKAN SAKIT PINGGANG & BELAKANG. Rata-rata yang ambil Vivix selepas czer mengaku sakit pinggang dan belakang berkurang. 🍇ANTI KERADANGAN. Membantu untuk kurangkan keradangan contohnya jerawat di kulit, atau keradangan dalam organ dan sel badan 🍇 MEMBANTU SAKIT AKIBAT PENUAAN. Terbaik untuk mak ayah kita yang ada penyakit akibat penuaan. Vivix bukan ubat, sebaliknya bantu tingkatkan kesihatan tubuh badan secara optima bila sel badan sihat.. Bulan ni pulak tengah ada PROMO, memang sedang elok sangat lah buat korang yang nak cuba consume Vivix yang super awesome nih.

So korang yang nak dapatkan Vivix promo ni especially untuk hadiahkan kt parents, boleh contact Adda tauu.
http://addasyuhada.wasap.my

Adda Syuhada
Your Favourite Distributor Shaklee

#VRGacademy
#PengedarShakleeSelangor
#PengedarShakleeKlang
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
#Vivixmurah
#vivixselangor
#shakleevivix

APA MANFAAT SI SIRAP MERAH NI SAMPAI DAH JADI PUJAAN HATI RAMAI?🤔🤔 So kepada yang tertanya-tanya apa sebenarnya manfaat si sirap merah Vivix ni, Adda nak cerita sikit dekat korang.. Antara manfaat Vivix ialah; 🍇 AWET MUDA. Vivix kaya dengan Resveratrol dan Polifenol yang sangat bagus bertindak sebagai anti-aging.. So kalau amek Vivix dari muda ni, InshaAllah merasa lah nampak muda bila dh berusia nanti 😁 🍇 KAWALAN GULA. Resveratrol dalam Vivix membantu mengekalkan paras insulin dan bantu elak pembentukan AGE protein 🍇 TURUN BERAT BADAN. Vivix membantu untuk meningkatkan metabolisme badan sekaligus membantu turunkan berat badan dengan sihat 🍇 TINGKAT KESIHATAN SECARA MENYELURUH. Secara asasnya, Vivix bertindak memperbetulkan sel dalam badan dari peringkat DNA. Bila sel sihat, organ sihat, sekaligus seluruh badan akan sihat 🍇 UNTUK MEREKA YANG TTC. Vivix boleh dijadikn salah satu ikhtiar, atas sebab yang di atas di mana Vivix membantu menyihatkan dari peringkat SEL, maka seluruh organ akan jadi sihat termasuk organ peranakkan 🍇 CEPAT SEMBUHKAN LUKA. Untuk mereka yang luka czer ataupun jahitan, sangat disarankan untuk minum Vivix bg percepatkan penyembuhan luka 🍇 KURANGKAN SAKIT PINGGANG & BELAKANG. Rata-rata yang ambil Vivix selepas czer mengaku sakit pinggang dan belakang berkurang. 🍇ANTI KERADANGAN. Membantu untuk kurangkan keradangan contohnya jerawat di kulit, atau keradangan dalam organ dan sel badan 🍇 MEMBANTU SAKIT AKIBAT PENUAAN. Terbaik untuk mak ayah kita yang ada penyakit akibat penuaan. Vivix bukan ubat, sebaliknya bantu tingkatkan kesihatan tubuh badan secara optima bila sel badan sihat.. Bulan ni pulak tengah ada PROMO, memang sedang elok sangat lah buat korang yang nak cuba consume Vivix yang super awesome nih.

So korang yang nak dapatkan Vivix promo ni especially untuk hadiahkan kt parents, boleh contact Adda tauu. 
http://addasyuhada.wasap.my

Adda Syuhada
Your Favourite Distributor Shaklee

#VRGacademy 
#PengedarShakleeSelangor
#PengedarShakleeKlang
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
#Vivixmurah 
#vivixselangor 
#shakleevivix
11 0 19 August, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Vivix ni berada di carta Top 1 produk suplemen terbaik shaklee!

Jangan menilai pada harganya yang Premium saja tapi nilailah dari KUALITINYA yang super premium!

Polyphenols dalam Vivix yang tinggi antioksidan melindungi sel DNA dari rosak dan melindungi sel dari bahan radikal bebas yang akan merosakkan sel.

Harga promosi Vivix bulan Ogos adalah SUPER SUPER JIMAT.. 1.Beli 6 Botol Percuma 1 Botol
✔️Free membership RM65
✔️Cash Rebate RM250.
✔️Free Postage
2. Vivix Promosi ✔️Twin Pack
✔️Free membership RM65
✔️Cash rebate RM36.50
✔️Free Postage

http://addasyuhada.wasap.my

#VRGacademy
#PengedarShakleeKlang
#PengedarShakleeSelangor
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG

Vivix ni berada di carta Top 1 produk suplemen terbaik shaklee!

Jangan menilai pada harganya yang Premium saja tapi nilailah dari KUALITINYA yang super premium!

Polyphenols dalam Vivix yang tinggi antioksidan melindungi sel DNA dari rosak dan melindungi sel dari bahan radikal bebas yang akan merosakkan sel.

Harga promosi Vivix bulan Ogos adalah SUPER SUPER JIMAT.. 1.Beli 6 Botol Percuma 1 Botol
✔️Free membership RM65
✔️Cash Rebate RM250.
✔️Free Postage 
2. Vivix Promosi ✔️Twin Pack
✔️Free membership RM65
✔️Cash rebate RM36.50
✔️Free Postage

http://addasyuhada.wasap.my

#VRGacademy 
#PengedarShakleeKlang
#PengedarShakleeSelangor 
#ShakleeLivingProof
#VideoChallengeVRG
12 0 6 August, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Meru, Malaysia

PERMULAAN PAGI DENGAN SAHUR ESP.

Wajib restock kalau habis tau. Nestum dan serbuk coco pun wajib ada kat rumah senang nak kocak dengan ESP kegemaran.

Alhamdulillah tadi done sahur dengan ESP +NESTUM +KOKO. shake² minum. Mudah penyediaan dan yang paling penting membantu adda memberi tenaga, kenyang lebih lama, kulit lebih putih dan pudarkan parut jerawat.
Nak dapatkan setong dan rasai ESP sendiri boleh whatapps adda 📲http://addasyuhada.wasap.my

Salam Ramadan 11💖

PERMULAAN PAGI DENGAN SAHUR ESP.

Wajib restock kalau habis tau. Nestum dan serbuk coco pun wajib ada kat rumah senang nak kocak dengan ESP kegemaran.

Alhamdulillah tadi done sahur dengan ESP +NESTUM +KOKO. shake² minum. Mudah penyediaan dan yang paling penting membantu adda memberi tenaga, kenyang lebih lama, kulit lebih putih dan pudarkan parut jerawat. 
Nak dapatkan setong dan rasai ESP sendiri boleh whatapps adda 📲http://addasyuhada.wasap.my

Salam Ramadan 11💖
14 0 15 May, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Meru, Malaysia

Tengah kering tekak akibat berpuasa?? Lagi² ngajar tahap 1..Rase macam tak puasa je.. Keluar semua suare tarzan.. Haha

Mesti best bila dapat berbuka dengan air Performance Drink ni.. Dia punya sedapppp laaaa.. Tak tau nak kasi tahu cmne laaa.. Tak teringin ker?? Tak terliur ker?? Tak nak rasa ker?? Jangan malu2 laaa.. Order ja kat adda naaa... Klik wasap tu ok 📲http://addasyuhada.wasap.my

Tengah kering tekak akibat berpuasa?? Lagi² ngajar tahap  1..Rase macam tak puasa  je.. Keluar semua suare tarzan.. Haha

Mesti best bila dapat berbuka dengan air Performance Drink ni.. Dia punya sedapppp  laaaa.. Tak tau nak kasi tahu cmne laaa.. Tak teringin ker?? Tak terliur ker?? Tak nak rasa ker?? Jangan malu2 laaa.. Order ja kat adda naaa... Klik wasap tu ok 📲http://addasyuhada.wasap.my
18 0 14 May, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Klang

Salam ramadan ke 9.. Sape geng adda sahur dengan ESP.🙋 Adda wajib sahur ESP walaupun makan nasi sesenduk.
Sebab ESP buat gastrik adda tak menyerang mase bulan puasa.
ESP vs GASTRIK.

Tau tak ESP ni boleh nuetralkan asid dalam perut kite.
Sebab tu kalau sahur minum esp tapi perut tahan lapar sampai petang.
Kandungan protein yang tinggi dalam ESP ni pon dapat menyokong proses pennghadaman dengan lebih lancar!

Jangan tak tau 1 tong ESP ni diperbuatkan dari 30 kilo kacang soya!😱 So tak de alasan gastrik tak boleh puasa.🤔 Ibu mengandung dan ibu menyusu ramai repeat ESP siap boleh pam lg untuk baby dieorang.
So esp favourite orang ramai.
Nak try untuk puasa ni boleh wasap adda.

Nanti kite share resepi ye. 📲http://addasyuhada.wasap.my

#setpuasashaklee

Salam ramadan ke 9.. Sape geng adda sahur dengan ESP.🙋 Adda wajib sahur ESP walaupun makan nasi sesenduk. 
Sebab ESP buat  gastrik adda tak menyerang mase bulan puasa. 
ESP vs GASTRIK.

Tau tak ESP ni boleh nuetralkan asid dalam perut kite.
Sebab tu kalau sahur minum esp tapi perut tahan lapar  sampai petang. 
Kandungan protein yang tinggi dalam ESP ni pon dapat menyokong proses pennghadaman dengan lebih lancar!

Jangan tak tau 1 tong ESP ni diperbuatkan dari 30 kilo kacang soya!😱 So tak de alasan gastrik tak boleh puasa.🤔 Ibu mengandung dan ibu menyusu ramai repeat ESP siap boleh pam lg untuk baby dieorang. 
So esp favourite orang ramai. 
Nak try untuk puasa ni boleh wasap adda.

Nanti kite share resepi ye. 📲http://addasyuhada.wasap.my

#setpuasashaklee
19 0 13 May, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Sungai Besar

Kejadian pagi tadi.. Sumandak adda tolong abi basuh kereta.. Excited die dapat air.. Kalo pakai baju gini cuci kereta.. Rasenye berduyun kereta nak kene cuci.. 😂😂 #anakabi
#habiskanmasecuti
#kampungpanchangbedena

Kejadian pagi tadi.. Sumandak adda tolong abi basuh kereta.. Excited die dapat air.. Kalo pakai baju gini cuci kereta.. Rasenye berduyun kereta nak kene cuci.. 😂😂 #anakabi
#habiskanmasecuti
#kampungpanchangbedena
32 0 24 March, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Klang

Rutin setiap malam sebelum tidur, SESUDU VIVIX 😋

Dah jadi favourite minuman, sebab effect dia memang supper terbaik! 👍🏼 Okay lah, tidur dulu, jangan lupa maafkanlah mereka yang telah melukai hati kita. Semoga hidup kita sentiasa di bawah lindunganNya. Ameen ❤️ ‎بِسْمِكَ اللّهُمَّ اَحْيَا وَاَمُوْتُ

Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati.

Assalamualaikum & Selamat Malam semua 😴💤

Rutin setiap malam sebelum tidur, SESUDU VIVIX 😋

Dah jadi favourite minuman, sebab effect dia memang supper terbaik! 👍🏼 Okay lah, tidur dulu, jangan lupa maafkanlah mereka yang telah melukai hati kita. Semoga hidup kita sentiasa di bawah lindunganNya. Ameen ❤️ ‎بِسْمِكَ اللّهُمَّ اَحْيَا وَاَمُوْتُ

Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati.

Assalamualaikum & Selamat Malam semua 😴💤
16 0 11 March, 2019
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Kampong Panchang Bedena, Selangor, Malaysia

Over la anak umi skg ni.. Ikut sape la ni..😆😆😆 #princessumiabi
#nisrinahuwaina

Over la anak umi skg ni.. Ikut sape la ni..😆😆😆 #princessumiabi
#nisrinahuwaina
61 0 21 March, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Video fevret nisrina huwaina..
Xthu la ape yg kelakar..
Rase nak gigit je die ni..😆😆😆😆

Video fevret nisrina huwaina..
Xthu la ape yg kelakar..
Rase nak gigit je die ni..😆😆😆😆
30 0 10 hours ago
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Saat kite tenang...bile tgk anak kite da tido...hik3

So umi abi ley tido jg ...😪😪 Eh jgn lupe skip lk...laki bini telan ostematrix b4 tido.. Laki bini tak suke minum susu.. #oste bg kite tulang kite kuat.. #kalsiumtinggi
#diarybyadda
#beyonicproduct

Saat kite tenang...bile tgk anak kite da tido...hik3

So umi abi ley tido jg ...😪😪 Eh jgn lupe skip lk...laki bini telan ostematrix b4 tido.. Laki bini tak suke minum susu..#oste bg kite tulang kite kuat..#kalsiumtinggi 
#diarybyadda
#beyonicproduct
18 0 23 February, 2018
familygoals👪 
#umi#abi#nisrinahuwaina
#lovemylife
#tbbukittinggi
22 0 23 February, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

KEBAIKAN/MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE!! ✳Menguatkan tulang, gigi, kuku dan sistem saraf.
✳Membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. ✳Membantu mengatasi kekejangan dan kebas pada kaki dan tangan ✳Mengurangkan stress > kalsium dapat menenangkan saraf, mengimbangi tekanan darah, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dengan meningkatkan kualiti tidur lena.
✳Mengurangkan masalah haid. > kalsium + magnesium serentak, meringankan sakit ketika period.
✳Membantu atlit sukan.
✳Mengelakkan sembelit dan buasir bagi ibu hamil > magnesium yang ada dalam ostematrix membantu melancarkan pergerakan usus dengan konsisten dan sihat.
✳Membantu mengurangkan sakit pinggang.
✳Sebagai pengalkalian tubuh > kalsium adalah mineral alkali, berkesan memastikan pH tubuh seimbang.
✳Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.

#SHAKLEEBYADDA
#shakleekualaselangor #shakleeklang #shakleemeru #shakleepuncakalam #shakleesungaibesar #shakleesabakbernam #shakleepuncakperdana #shakleelover

KEBAIKAN/MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE!! ✳Menguatkan tulang, gigi, kuku dan sistem saraf.
✳Membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. ✳Membantu mengatasi kekejangan dan kebas pada kaki dan tangan ✳Mengurangkan stress > kalsium dapat menenangkan saraf, mengimbangi tekanan darah, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dengan meningkatkan kualiti tidur lena.
✳Mengurangkan masalah haid. > kalsium + magnesium serentak, meringankan sakit ketika period.
✳Membantu atlit sukan.
✳Mengelakkan sembelit dan buasir bagi ibu hamil > magnesium yang ada dalam ostematrix membantu melancarkan pergerakan usus dengan konsisten dan sihat.
✳Membantu mengurangkan sakit pinggang.
✳Sebagai pengalkalian tubuh > kalsium adalah mineral alkali, berkesan memastikan pH tubuh seimbang.
✳Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.

#SHAKLEEBYADDA 
#shakleekualaselangor #shakleeklang #shakleemeru #shakleepuncakalam #shakleesungaibesar #shakleesabakbernam #shakleepuncakperdana#shakleelover
5 0 7 February, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Vitamin e berfungsi :
🌹mengeimbangkan kolestrol
🌹melawan radikal bebas dan mencegah pembentukan penyakit
🌹memperbaiki kulit yang rosak
🌹menebalkan rambut 🌹menyeimbangkan hormon
🌹meningkatan penglihatan
🌹membantu pesakit Alzheimer's
🌹memperelokkan kesan rawatan perubatan
🌹meningkatkan tenaga fizikal dan kekuatan otot
🌹membantutkan proses penuaan 🌹mengatasi masalah white head dan black head
🌹 mengurangkan eyebag

#SHAKLEEBYADDA
#shakleeklang #shakleemeru #shakleepuncakalam #shakleekualaselangor #shakleesungaibesar #shakleesabakbernam #doayangbaikbaik

Vitamin e berfungsi :
🌹mengeimbangkan kolestrol
🌹melawan radikal bebas dan mencegah pembentukan penyakit
🌹memperbaiki kulit yang rosak
🌹menebalkan rambut 🌹menyeimbangkan hormon
🌹meningkatan penglihatan
🌹membantu pesakit Alzheimer's
🌹memperelokkan kesan rawatan perubatan
🌹meningkatkan tenaga fizikal dan kekuatan otot
🌹membantutkan proses penuaan 🌹mengatasi masalah white head dan black head
🌹 mengurangkan eyebag

#SHAKLEEBYADDA
#shakleeklang#shakleemeru#shakleepuncakalam#shakleekualaselangor#shakleesungaibesar#shakleesabakbernam#doayangbaikbaik
5 0 7 February, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

WHY ESP PRODUK TERLARIS PILIHAN RAMAI?
.
Banyak. Banyak sangatt manfaat ESP ni kalau adda nak list satu persatu. Naik lenguh jari nak taip..
.
ESP sangat sangat bagus untuk semua golongan sama ada muda atau tua, lelaki atau perempuan. .
Nak kulit cantik? Nak sihat? Nak slim? Nak gain berat? Nak tambah tenaga? Milk booster? InsyAllah ESP adalah supplement yang boleh memenuhi semua keperluan tersebut. .
Nak lebih detail manfaat ESP? Wasap adda k. Jangan segan segan tau sebab adda suka and happy if dapat bantu korang dptkan kesihatan yg lebih baik .
.
#shakleeklang #shakleepuncakalam #shakleepuncakperdana #shakleemeru #shakleekualaselangor #shakleeesp #shakleevitaminsihatcantik #doakanyangbaikbaik

WHY ESP PRODUK TERLARIS PILIHAN RAMAI?
.
Banyak. Banyak sangatt manfaat ESP ni kalau adda nak list satu persatu. Naik lenguh jari nak taip..
.
ESP sangat sangat bagus untuk semua golongan sama ada muda atau tua, lelaki atau perempuan. .
Nak kulit cantik? Nak sihat? Nak slim? Nak gain berat? Nak tambah tenaga? Milk booster? InsyAllah ESP adalah supplement yang boleh memenuhi semua keperluan tersebut. .
Nak lebih detail manfaat ESP? Wasap adda k. Jangan segan segan tau sebab adda  suka and happy if dapat bantu korang dptkan kesihatan yg lebih baik .
.
#shakleeklang #shakleepuncakalam #shakleepuncakperdana #shakleemeru #shakleekualaselangor #shakleeesp #shakleevitaminsihatcantik #doakanyangbaikbaik
7 0 29 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

KEBAIKAN/MANFAAT HERBAL BLEND SHAKLEE 💗Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
💗Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 💗Menghilangkan luka dan merawat eczema
💗Melegakan gigitan serangga / nyamuk
💗Merawat kulit gatal
💗Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
💗Krim urut badan lenguh
💗Merawat kesan luka melecur 💗Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
💗Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
💗Ubat luka atau melecur
💗Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
💗Menghilangkan parut
💗Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
💗Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan
💗Melegakan kembung perut

#shakleeklang #shakleekualaselangor #shakleemeru #shakleekapar #shakleesungaibesar #shakleesabakbernam #shakleepuncakalam #shakleepuncakperdana #shakleealambudiman
#shakleelover #sidshaklee #doayangbaik2saja

KEBAIKAN/MANFAAT HERBAL BLEND SHAKLEE 💗Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
💗Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 💗Menghilangkan luka dan merawat eczema
💗Melegakan gigitan serangga / nyamuk
💗Merawat kulit gatal
💗Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
💗Krim urut badan lenguh
💗Merawat kesan luka melecur 💗Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
💗Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan  serangga
💗Ubat luka atau melecur
💗Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
💗Menghilangkan parut
💗Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
💗Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan
💗Melegakan kembung perut

#shakleeklang#shakleekualaselangor #shakleemeru #shakleekapar #shakleesungaibesar #shakleesabakbernam #shakleepuncakalam #shakleepuncakperdana #shakleealambudiman 
#shakleelover #sidshaklee #doayangbaik2saja
5 0 26 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

TAK DAPAT DIPISAHKAN!!
.
.
Nak pandai kene la belajarkan..nak cantik pon kenela usahakan..
.
.
Testimoni kt👇
dia konsisten amalkan vit e + vit c plus ..kebabomm muke diakan ...jeles tak.🙆🙆
.
.

Parut jerawat makin pudar & kulit beransur bersih berseri...flawlesss gitu..
.
.
Kebaikan Vita E Shaklee:
================
� bagus untuk mengecilkan pori2 muka
� memperlahankan proses penuaan kulit
� mengawal kolesterol
� menghilangkan parut,,jerawat, jeragat dan bintik2 hitam
� mencerahkan kulit
� meningkatkan kelembapan kulit
� menegangkan kulit
� anti oksida
�membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
�meningkatkan daya pertahanan
.
Tu dia...sebab tu vita E Shaklee lain dari yang lain...memang best...bukan untuk cantik je ye...yg paling syioook sebotol tahan 4 bulan..untungkan..sangat berbaloi..
.
#vitaEcomplexshaklee #VitaEuntukkulitglowing #shakleeklang #shakleemeru #shakleelover#
#shakleekualaselangor #shakleesungaibesar#
#shakleekapar #sidshaklee#

TAK DAPAT DIPISAHKAN!!
.
.
Nak pandai kene la belajarkan..nak cantik pon kenela usahakan..
.
.
Testimoni kt👇 
dia konsisten amalkan vit e + vit c plus ..kebabomm muke diakan ...jeles tak.🙆🙆
.
.

Parut jerawat makin pudar & kulit beransur bersih berseri...flawlesss gitu..
.
.
Kebaikan Vita E Shaklee:
================
� bagus untuk mengecilkan pori2 muka
� memperlahankan proses penuaan kulit
� mengawal kolesterol
� menghilangkan parut,,jerawat, jeragat dan bintik2 hitam
� mencerahkan kulit
� meningkatkan kelembapan kulit
� menegangkan kulit
� anti oksida
�membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
�meningkatkan daya pertahanan
.
Tu dia...sebab tu vita E Shaklee lain dari yang lain...memang best...bukan untuk cantik je ye...yg paling syioook sebotol tahan 4 bulan..untungkan..sangat berbaloi..
.
#vitaEcomplexshaklee #VitaEuntukkulitglowing #shakleeklang#shakleemeru#shakleelover#
#shakleekualaselangor#shakleesungaibesar#
#shakleekapar#sidshaklee#
5 0 25 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Vitamin E, yang didapati secara semula jadi dalam makanan teroksida dengan perlahan apabila terdedah kepada udara.

Seorang pesakit lelaki berusia 45 tahun mempunyai masalah scleroderma, ulser dan gangren hujung jari.

Beliau memakan 800 IU vitamin E setiap hari dan menyapu (50 IU per mL) pada jari-jari ulser dua kali sehari.
Ulsernya jadi kurang menyakitkan selepas dua minggu dan sembuh sepenuhnya dalam tempoh satu bulan.

Kestabilan vitamin E dapat ditingkatkan dengan pengamalan vitamin E tokoferol, tahan oksidasi tetapi masih boleh menembusi lapisan kulit.

Ramuan Vitamin E Shaklee adalah dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, bentuk aktif biologi vitamin E yang mudah diserap dalam tubuh.
Rujukan
http://www.shaklee.com.my/products/healthy-nutrition/vita-E-Complex

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4976416/

Vitamin E, yang didapati secara semula jadi dalam makanan  teroksida dengan perlahan apabila terdedah kepada udara.

Seorang pesakit lelaki berusia 45 tahun mempunyai masalah scleroderma, ulser dan gangren hujung jari.

Beliau memakan 800 IU vitamin E setiap hari dan menyapu (50 IU per mL) pada jari-jari ulser dua kali sehari. 
Ulsernya jadi kurang menyakitkan selepas dua minggu dan sembuh sepenuhnya dalam tempoh satu bulan.

Kestabilan vitamin E dapat ditingkatkan dengan pengamalan vitamin E tokoferol, tahan oksidasi tetapi masih boleh menembusi lapisan kulit.

Ramuan Vitamin E Shaklee adalah dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, bentuk aktif biologi vitamin E yang mudah diserap dalam tubuh. 
Rujukan 
http://www.shaklee.com.my/products/healthy-nutrition/vita-E-Complex

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4976416/
5 0 25 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Tanda-tanda kekurangan B-Complex?
✔keletihan
✔mudah marah
✔emosi yang tidak stabil
✔kemurungan
✔sembelit
✔mudah panik
✔darah gemuruh
✔kurang selera makan

Tanda-tanda  kekurangan B-Complex?
✔keletihan
✔mudah marah
✔emosi yang tidak stabil
✔kemurungan
✔sembelit
✔mudah panik
✔darah gemuruh
✔kurang selera makan
8 0 24 January, 2018
12 0 23 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

GOODBYE JERAWAT!!!

GOODBYE JERAWAT!!!
4 0 23 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

PREGNANT TAPI BADAN SLIM MELIM/SELIM RIVER?
Macam mana yea org boleh maintain je badan bila mengandung ni?
.
Nk tau sbb ape...pernah tak terpikir..setiap kali makan makanan yg sedap mse pregnant msti naik berat badan...klo naik berat badan...kena minum air gula pulak!...sape penah rase?? Nk muntahkan balik kan!😰😰
.
Nape la dlu adda tak tahu psl OMEGA GUARD .. minyak ikan ni, bagus utk kawal berat badan mse pregnant tau..badan maintain je tau mse pregnant,tak naik mendadak..
.
Yg paling syiok nyer OMEGA GUARD ni dgn bby sekali dapat khasiat! sel2 otak bayi berkembang dengan baik walaupun dlm kandungan.
.
Korg dah cuba ke belum? Hah...sekarang ade promosi tau 5% utk 3 botol pembelian OMEGA GUARD...Meh pm/wassap adda..☺☺☺ #shakleeklang #shakleesungaibesar #shakleepuncakalam #shakleekualaselangor #loveshaklee #promoomegaguard #sihakcantikbertenaga

PREGNANT TAPI BADAN SLIM MELIM/SELIM RIVER? 
Macam mana yea org boleh maintain je badan bila mengandung ni?
.
Nk tau sbb ape...pernah tak terpikir..setiap kali makan makanan yg sedap mse pregnant msti naik berat badan...klo naik berat badan...kena minum air gula pulak!...sape penah rase?? Nk muntahkan balik kan!😰😰
. 
Nape la dlu adda tak tahu psl OMEGA GUARD .. minyak ikan ni, bagus utk kawal berat badan mse pregnant tau..badan maintain je tau mse pregnant,tak naik mendadak..
.
Yg paling syiok nyer OMEGA GUARD ni dgn bby sekali dapat khasiat! sel2 otak bayi berkembang dengan baik walaupun dlm kandungan.
.
Korg dah cuba ke belum? Hah...sekarang  ade promosi tau 5% utk 3 botol pembelian OMEGA GUARD...Meh pm/wassap adda..☺☺☺ #shakleeklang#shakleesungaibesar#shakleepuncakalam#shakleekualaselangor#loveshaklee#promoomegaguard#sihakcantikbertenaga
13 0 22 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

Klang

Hepi besday Abi Nisrina Huwaina yg ke 26..moga pnjg umur & murah rezeki..Dipermudahkan segala urusan kerje...Semoga hubungan kite until jannah.Dpt menjage& mendidik si gebu kite ni mnjd anak solehah...❤❤❤
#sorilmbtwishbutalwysrememberurbirthdy
#lebiu💛💙💜

Hepi besday Abi Nisrina Huwaina yg ke 26..moga pnjg umur & murah rezeki..Dipermudahkan segala urusan kerje...Semoga hubungan kite until jannah.Dpt menjage& mendidik si gebu kite ni mnjd anak solehah...❤❤❤
#sorilmbtwishbutalwysrememberurbirthdy 
#lebiu💛💙💜
18 0 21 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

BEGEDIL AYAM☺☺ Mood cuti ni adda nak share resipi campak2 adda..khas untuk besday hasben arini...hehe.. Meh nak tunjuk bahan bahan.. 1)Ubi kentang 4 biji
2) 100 gram Ayam potong cincang
2)Bawang merah 2 biji
3)Bawang putih 3 ulas
4)Cili merah 2 biji
5)Garam & serbuk perasa

Cara-cara nak masak⤵
1)Goreng semua bahan di atas kecuali ayam.. 2)Ayam di blend,letak sedikit garam & serbuk perasa.. 3)Selepas da siap goreng ..kite tumbuk semua bahan sekali dengan ayam yg di blend.. 4) Da siap tumbuk,kite buat bentuk bulat2.. 5) Celup dengan telur dan goreng.. TADAA..da siap..mudahkan..!! Ley makan camtu saje...nak makan ngan sup pon boley...
😄😄

BEGEDIL AYAM☺☺ Mood cuti ni  adda nak share resipi campak2 adda..khas untuk besday hasben arini...hehe.. Meh nak tunjuk bahan bahan.. 1)Ubi kentang 4 biji
2) 100 gram Ayam potong cincang
2)Bawang merah 2 biji
3)Bawang putih 3 ulas
4)Cili merah 2 biji
5)Garam & serbuk perasa

Cara-cara nak masak⤵
1)Goreng semua bahan di atas kecuali ayam.. 2)Ayam di blend,letak sedikit garam & serbuk perasa.. 3)Selepas da siap goreng ..kite tumbuk semua bahan sekali  dengan ayam yg di blend.. 4) Da siap tumbuk,kite buat bentuk bulat2.. 5) Celup dengan telur dan goreng.. TADAA..da siap..mudahkan..!! Ley makan camtu saje...nak makan ngan sup pon boley...
😄😄
9 0 21 January, 2018
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

🌸 ESP 🌸
✅ Untuk tenaga - Sesuai utk lelaki & Wanita kerana ia memberi tenaga/menahan lapar.
✅ Untuk kulit bermasalah
- jerawat, kusam, berparut dll..
✅ Sesuai utk pesakit anemia, berat badan berlebihan & kolestrol.
✅Sesuai utk naikkan berat badan.
✅ Sangat bagus utk ibu mengandung, berpantang & menyusu.
#loveshaklee
#shakleeklang
#espterlaris

🌸 ESP 🌸
✅ Untuk tenaga - Sesuai utk lelaki & Wanita kerana ia memberi tenaga/menahan lapar.
✅ Untuk kulit bermasalah
- jerawat, kusam, berparut dll..
✅ Sesuai utk pesakit anemia, berat badan berlebihan & kolestrol.
✅Sesuai utk naikkan berat badan.
✅ Sangat bagus utk ibu mengandung, berpantang & menyusu.
#loveshaklee
#shakleeklang
#espterlaris
5 0 19 January, 2018
alhamdulillah...ummi..sy da pndi meniarap ..jage sy ye..hehe
#3bulan9ari#
#NisrinaHuwainapenyejukhatiummiabi#
14 0 10 December, 2017
@miss_sumandak Profile picture

@miss_sumandak

eh2 nk jatuh ye...smpt senyum lg..hehe
#myprincess#
#myjatunghati#

eh2 nk jatuh ye...smpt senyum lg..hehe
#myprincess#
#myjatunghati#
19 0 4 December, 2017