#BiasaBiasaJe Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #BiasaBiasaJe and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
6 hours
Average like
45.5
Average comment
2.4
Posts with video
13/36
Posts with photo
23/36

Hashtag Popularity

@ahamadjailani Profile picture

@ahamadjailani

SELAMAT HARI MALAYSIA 🇲🇾🇲🇾🇲🇾
Morning routine 160919 😷😷😷
#briskwalk #briskwalking #jogging #running #morningjogging #morningroutine #haze #slowslow #biasabiasaje #fitdigger #57

SELAMAT HARI MALAYSIA 🇲🇾🇲🇾🇲🇾
Morning routine 160919 😷😷😷
#briskwalk #briskwalking #jogging #running #morningjogging #morningroutine #haze #slowslow #biasabiasaje #fitdigger #57
4 2 16 September, 2019
@ari_boy666 Profile picture

@ari_boy666

"STRONG"
"Stress Tak Tolong"
🕉💚❤🕉
#biasabiasaje

"STRONG"
"Stress Tak Tolong"
🕉💚❤🕉
#biasabiasaje
59 7 15 September, 2019
@bettamoy Profile picture

@bettamoy

Hi siapa kt sini peminat ikan laga crown tail?
Saya ada jual ikan laga jenis crown tail
Yang mana orang melaka atau datang jalan jalan melaka jemput lah datang ke @bazarmelaka_kotatunfatimah hihi

#bettafish #BETTAMOY #crowntail #betta #biasabiasaje #ikanlaga

Hi siapa kt sini peminat ikan laga crown tail? 
Saya ada jual ikan laga jenis crown tail 
Yang mana orang melaka atau datang jalan jalan melaka jemput lah datang ke @bazarmelaka_kotatunfatimah  hihi

#bettafish #BETTAMOY #crowntail #betta #biasabiasaje #ikanlaga
4 0 15 September, 2019
@bettamoy Profile picture

@bettamoy

Hi hi hi 🤟Tank Comel2 utk ikan kesayangan anda 💗💗💗Tengah on ni 🌸BETTAMOY🌸 kt Melaka. Mari2 singgah jualan ikan laga hiasan + FREE bekas😱👍 5ptg- 1pagi. Sabtu & Ahad

Di Bazaar Kota Tun Fatimah MITC 📲wasap.my/60145999679

#bettafish #tank #aquarium #crystalclear #BETTAMOY #melaka #inirumahkita #murah #biasabiasaje #ikanlaga #free

Hi hi hi 🤟Tank Comel2 utk ikan kesayangan anda 💗💗💗Tengah on ni 🌸BETTAMOY🌸 kt Melaka. Mari2 singgah jualan ikan laga hiasan + FREE bekas😱👍 5ptg- 1pagi. Sabtu & Ahad

Di Bazaar Kota Tun Fatimah MITC 📲wasap.my/60145999679

#bettafish #tank #aquarium #crystalclear #BETTAMOY #melaka #inirumahkita #murah #biasabiasaje #ikanlaga #free
4 0 15 September, 2019
#biasabiasaje
3 2 15 September, 2019
@mariasaripah56_ Profile picture

@mariasaripah56_

Kalau kau pilih rupa , aku kalah tanpa bertanding :) #biasabiasaje #ketentuannya
#likeforfollow

Kalau kau pilih rupa , aku kalah tanpa bertanding :) #biasabiasaje #ketentuannya 
#likeforfollow
24 4 14 September, 2019
@tjr_ofc Profile picture

@tjr_ofc

Kunci hidup tenang
Bersederhana saja .
.
#salamasar
#biasabiasaje
#biasa2je

Kunci hidup tenang 
Bersederhana saja .
.
#salamasar
#biasabiasaje 
#biasa2je
2 0 14 September, 2019
@shelimah_ofc Profile picture

@shelimah_ofc

Kunci hidup tenang
Bersederhana saja .
.
#salamasar
#biasabiasaje
#biasa2je

Kunci hidup tenang 
Bersederhana saja .
.
#salamasar
#biasabiasaje 
#biasa2je
6 0 14 September, 2019
#biasabiasaje
35 3 14 September, 2019
@hilmy_125 Profile picture

@hilmy_125

Aku tak pendam,😶
Tapi aku simpan,✌
Bukan untuk berdendam,🙌
Tapi sebagai pengajaran.👏 #salamjumaat #biasabiasaje

Aku tak pendam,😶
Tapi aku simpan,✌
Bukan untuk berdendam,🙌
Tapi sebagai pengajaran.👏 #salamjumaat #biasabiasaje
106 0 13 September, 2019
Morning routine with haze 😷😷😷 130919
#briskwalk #briskwalking #jogging #running #morningjogging #morningroutine #haze ##biasabiasaje #57 #fitdigger
5 0 13 September, 2019
Macam aku kenal owner lama moto ni 😹
@apisssssss.co 
#krr #rr150 #jenterasado #jenterapejuang #doubler #biasabiasaje
34 1 12 September, 2019
@fixzchulan Profile picture

@fixzchulan

PROTON Centre of Excellence

Finally got a chance to post this promo video for the launch of Proton Exora recently. It was my first so please forgive me for the over use of my hand gestures but hey I did enjoy it haha

Special thanks to @n3production for sending this awesome video made by @rioproduction !

Event: Official Launch of the 2019 Proton Exora
Date: 28 May 2019

#event #events #emcee #emceefixz #fixz #fixzentertainment #mc #eom #host #emceesofmalaysia #pengacara #pengacaramajlis #awesome #selamathariraya #hariraya #launch #proton #protonexora #carlaunch #car #automobile #mpv

Finally got a chance to post this promo video for the launch of Proton Exora recently. It was my first so please forgive me for the over use of my hand gestures but hey I did enjoy it haha

Special thanks to @n3production for sending this awesome video made by @rioproduction !

Event: Official Launch of the 2019 Proton Exora
Date: 28 May 2019

#event #events #emcee #emceefixz #fixz #fixzentertainment #mc #eom #host #emceesofmalaysia #pengacara #pengacaramajlis #awesome #selamathariraya #hariraya #launch #proton #protonexora #carlaunch #car #automobile  #mpv
118 26 12 September, 2019
Bypass skill AAA+++ Berasap wei..lain kali jgn buat wiring sambung2 cmni...habis semua ditangkap nye...pening mencari nasib jumpe problem nye...makahai..😒😒#DuniaPermotoran #BiasaBiasaJe #Bismillah1st #RezekiDariAllah #kapcaimalaya #kapcaiduaroda #kapcaikampung #135lcunited #135lcfamilia #yamaha135lc #x1rfamilia #x1rlover #x1rmalaya #yamahax1r #belalangtempur #YamahaLychee #LycheeKang #kami❌sombong #wilayahpermotoran #kami❌ramai #kapcaigadis #kami❌kroni #AAMotorspeed #TunedByAAMotorspeed #AboyMachine #NeverStopLearning #TakPro
24 1 11 September, 2019
@aa_motorspeed Profile picture

@aa_motorspeed

Customer datang nak upgrade dari spec std ke spec 60 . Spec kecik pun kita layan janji customer puas hati 😆 Terima kasih kerana tak putus-putus support kami @aa_motorspeed ‼️ #DuniaPermotoran #BiasaBiasaJe #Bismillah1st #RezekiDariAllah #kapcaimalaya #kapcaikampung #135lcunited #135lcfamilia #yamaha135lc #x1rlover #x1rmalaya #yamahax1r #belalangtempur #kami❌sombong #wilayahpermotoran #kami❌ramai #kapcaigadis #kami❌kroni #umaracing #kami❌racist #espada #kami❌laju #kapcaijahat #AAMotorspeed #TunedByAAMotorspeed #AboyMachine

Customer datang nak upgrade dari spec std ke spec 60 . Spec kecik pun kita layan janji customer puas hati 😆 Terima kasih kerana tak putus-putus support kami @aa_motorspeed ‼️ #DuniaPermotoran #BiasaBiasaJe #Bismillah1st #RezekiDariAllah #kapcaimalaya #kapcaikampung #135lcunited #135lcfamilia #yamaha135lc #x1rlover #x1rmalaya #yamahax1r #belalangtempur #kami❌sombong #wilayahpermotoran #kami❌ramai #kapcaigadis #kami❌kroni #umaracing #kami❌racist #espada #kami❌laju #kapcaijahat #AAMotorspeed #TunedByAAMotorspeed #AboyMachine
40 0 10 September, 2019
@alongxzay Profile picture

@alongxzay

Mamat Sam sebelah aku ni, kalau bubuh misai halus, dah serupa macam seniman Buger Ramlee dah. Cuma jambul je tak tinggi... 😂
#jangankecam #sayatakkacak #assbthankyoudinner #2019 #assbtoyota #assbshahalam #biasabiasaje #bertanjak #tengkolok

Mamat Sam sebelah aku ni, kalau bubuh misai halus, dah serupa macam seniman Buger Ramlee dah. Cuma jambul je tak tinggi... 😂
#jangankecam #sayatakkacak #assbthankyoudinner #2019 #assbtoyota #assbshahalam #biasabiasaje #bertanjak #tengkolok
15 0 10 September, 2019
@nur.athirhsyfiqa.__ Profile picture

@nur.athirhsyfiqa.__

Nak bercinta nak berkawan tu biarlah ikhlas jangan pandang harta atau populariti siapa pun dia tu tak penting yang penting dia ade bila kau sedih dia yg buat kau ketawa dan dia sentiasa ada susah senang bersama kalau korg ikhlas in shaa allah kekal relationships dan kekal sesebuah persahabatan tu...🌱🍂
.
.
#biasabiasaje
#sporting
#takmemilih
#takbatak

Nak bercinta nak berkawan tu biarlah ikhlas jangan pandang harta atau populariti siapa pun dia tu tak penting yang penting dia ade bila kau sedih dia yg buat kau ketawa dan dia sentiasa ada susah senang bersama kalau korg ikhlas in shaa allah kekal relationships dan kekal sesebuah persahabatan tu...🌱🍂
.
.
 #biasabiasaje
#sporting
#takmemilih
#takbatak
79 0 9 September, 2019

Top #BiasaBiasaJe posts

@intanserah Profile picture

@intanserah

Dah macam miss universe dah main lambat lambai lambai tangan, padahal orang tak lambai pon hahahhhahah.

Thank you @tv3malaysia ❤️ #johan #feldaunited #lfk2018 #ligafutsalkebangsaan #tv3 #masalahnya #siapcakap #biasabiasaje #missuniverse #mak! #sayamasuktv #janganisapgam

Dah macam miss universe dah main lambat lambai lambai tangan, padahal orang tak lambai pon hahahhhahah.

Thank you @tv3malaysia ❤️ #johan #feldaunited #lfk2018 #ligafutsalkebangsaan #tv3 #masalahnya #siapcakap #biasabiasaje #missuniverse #mak! #sayamasuktv #janganisapgam
17,066 225 27 August, 2018
When reality and fantasy meet 🍦
.
.
#ShotoniPhone #accidentallywesanderson #Perak #Kampar
3,897 244 1 May, 2019
@mizzarazak Profile picture

@mizzarazak

It’s been so long since the last on set. And today in action! Antara watak yang diidamkan dan akhirnya dapat di all out kan harini 😭 . Thanks for this opportunity @hj.zil ✨🎥🎬 .
Hope dapat bekerjasama lagi in future. .
.
#sarah
#allout
#biasabiasaje
#itsbeenawhile

It’s been so long since the last on set. And today in action! Antara watak yang diidamkan dan akhirnya dapat di all out kan harini 😭 . Thanks for this opportunity @hj.zil ✨🎥🎬 .
Hope dapat bekerjasama lagi in future. .
.
#sarah
#allout
#biasabiasaje
#itsbeenawhile
1,656 33 19 August, 2019
@mfiqqq_ Profile picture

@mfiqqq_

Feeling-feeling good cuz i got some oat doh
Mama buat milo sama thick dengan ni flow
Sambil makan wa tengok lu ni makin kecoh ku rasa kau kurang dha need dugro
Kata2 ku manis like hirup teh boh
Awek lu wa sailang like game of tick toe
Jenis tanda rambang this game for child bro
Mata lu dah mula berair i think you need eyemo
Lepak chill rehat sebentar with kitkat
Lepak kat uphill jangan lupa bawa jacket
Taknak bagi jammed kau punya itu otak gasket
I think my story you can’t relate so buat lek
Idea banyak ni still simpan dalam bracket
Ilmu lekat macam sonic punya 🧲
Kau hanya mampu buat bunyi macam cengkerik
So better lu check balik jangan main petik

#rapmelayu #biasabiasaje

Feeling-feeling good cuz i got some oat doh
Mama buat milo sama thick dengan ni flow
Sambil makan wa tengok lu ni makin kecoh ku rasa kau kurang dha need dugro
Kata2 ku manis like hirup teh boh 
Awek lu wa sailang like game of tick toe 
Jenis tanda rambang this game for child bro
Mata lu dah mula berair i think you need eyemo 
Lepak chill rehat sebentar with kitkat 
Lepak kat uphill jangan lupa bawa jacket
Taknak bagi jammed kau punya itu otak gasket
I think my story you can’t relate so buat lek 
Idea banyak ni still simpan dalam bracket 
Ilmu lekat macam sonic punya 🧲 
Kau hanya mampu buat bunyi macam cengkerik 
So better lu check balik jangan main petik

#rapmelayu #biasabiasaje
460 34 21 April, 2019
Bola sepak pulak. 🤷🏼‍♀️ #hariharitukarsukan #football #womenvictoryfootballleague2019 #fridayknight #janganisapgam
29,664 420 23 February, 2019
@amarshafie Profile picture

@amarshafie

Ramadhan Kareem

puasaXsolat
Andai dihidangkan cawan berisi hanya serbuk kopi dan gula, tentu saja tiada yang sudi menjamu lidah untuk merasa

Kerana apa? Kerana ramuan utamanya tiada, menyebabkan ramuan lain tidak sempurna dan seakan sia-sia. Apakah ramuan itu? Ya, AIR
.
Begitulah ibaratnya mereka yang berpuasa, membaca al-Quran dan bersedekah, jika tertinggal satu 'ramuan' utamanya iaitu SOLAT, maka amalan² tersebut tidak sempurna dan mungkin sia-sia

Jadilah amalan² tersebut bagaikan cawan berisi serbuk kopi dan gula. Tak sedap, dan yang lebih menakutkan, ianya TIDAK DITERIMA...
#PUASAxSOLAT #PahamKeTak #BiasaBiasaJe #Dakwah #Puasa #Ramadhan #Solat

puasaXsolat
Andai dihidangkan cawan berisi hanya serbuk kopi dan gula, tentu saja tiada yang sudi menjamu lidah untuk merasa

Kerana apa? Kerana ramuan utamanya tiada, menyebabkan ramuan lain tidak sempurna dan seakan sia-sia. Apakah ramuan itu? Ya, AIR
.
Begitulah ibaratnya mereka yang berpuasa, membaca al-Quran dan bersedekah, jika tertinggal satu 'ramuan' utamanya iaitu SOLAT, maka amalan² tersebut tidak sempurna dan mungkin sia-sia

Jadilah amalan² tersebut bagaikan cawan berisi serbuk kopi dan gula. Tak sedap, dan yang lebih menakutkan, ianya TIDAK DITERIMA...
#PUASAxSOLAT #PahamKeTak #BiasaBiasaJe #Dakwah #Puasa #Ramadhan #Solat
697 20 22 May, 2019