#Mohonhadam Instagram Photos & Videos

Mohonhadam - 1.5k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #Mohonhadam and here's what we found interesting.

Inside 48 Posts

Time between posts:
149 hours
Average like
55.3
Average comment
3.2
Posts with video
3/48
Posts with photo
45/48

Hashtag Popularity

#Mohonhadam

Memang patut pun budak-budak Ysuku ni kena saman. Tak payah nak sembang kata kenapa zaman RXZ dulu polis tak kacau. Bukan polis tak kacau, polis kacau je. Cuma zaman tu kau main beyblade lagi, tu pasal kau tak tau.

Zaman dulu siapa yang pakai paip perang, paip tembak bulan, tayar sotong, ni semua memang stock-stock kena saman je kalau polis jumpa.
Spec-spec mcm ni orang bawak main malam merdeka, main malam raya, main malam tahun baru je dulu. Itu pun main dekat jalan besar depan kampung.
Tapi budak sekarang, selamber adab kehulu kehilir dengan paip perang, swing arm aloy, tayar sotong. Siap bawak pergi konvoi lagi tu. Memang serah tengkuk jela jawabnya.
Dh benda tu memang salah, tak payah lah kau nak sembang macam baru hari ni undang undang tu ada.

Lagi satu Amran perasan, sekarang makin menjadi-jadi pulak kes superbike hilang brake caliper. Zaman dulu takde pulak kes-kes macam ni.

Nak tau sebab apa?

Sebab trend artis-artis pasang brake Brembo dekat Ysuku ni lah puncanya. Artis main barang mahal dia pun nak main barang mahal, sudahnya rembat barang dekat motor orang.

Zaman RXZ, Panther, 125z dulu semua pakai barang-barang ori motor. Takde beriya nak pasang brake Brembo ni semua. Tu pasal dulu takde kes superbike hilang brek caliper.
So kesimpulannya, nak main motor tu boleh, tapi kena tahu lah undang-undang. Nak pakai tayar sotong ke apa tengok lah masa. Jangan lah sakai sangat motor bawak hari-hari pun kau nak pakai tayar sotong dengan paip perang.

Lagi 1, kalau dh tau diri tu miskin, pakai jela barang ori motor, bukan rembat barang dekat motor orang. Faham?

kredit : Amran fans

#ridersmalaya
#peminatrimsukan
#peminatrxz125z
#peminatshoeiarai
#jenterapadu
#rxzstilltheboss
#x1rmalaya
#rs150malaysia
#y15malaysia
#kamixlaju
#kamixramai
#ex5langkawicrew
#ex5familia
#onxon
#yamaharxz

follow & support 😉
👉@triplez_motorparts
#triplezmotorparts
#rimsukanoriginaljapan
#2tquicksilvermarinelubricants
#2tevinrudejohnson
#2t_tcw3padubossku

#Mohonhadam

Memang patut pun budak-budak Ysuku ni kena saman. Tak payah nak sembang kata kenapa zaman RXZ dulu polis tak kacau. Bukan polis tak kacau, polis kacau je. Cuma zaman tu kau main beyblade lagi, tu pasal kau tak tau.

Zaman dulu siapa yang pakai paip perang, paip tembak bulan, tayar sotong, ni semua memang stock-stock kena saman je kalau polis jumpa. 
Spec-spec mcm ni orang bawak main malam merdeka, main malam raya, main malam tahun baru je dulu. Itu pun main dekat jalan besar depan kampung. 
Tapi budak sekarang, selamber adab kehulu kehilir dengan paip perang, swing arm aloy, tayar sotong. Siap bawak pergi konvoi lagi tu. Memang serah tengkuk jela jawabnya. 
Dh benda tu memang salah, tak payah lah kau nak sembang macam baru hari ni undang undang tu ada.

Lagi satu Amran perasan, sekarang makin menjadi-jadi pulak kes superbike hilang brake caliper. Zaman dulu takde pulak kes-kes macam ni.

Nak tau sebab apa?

Sebab trend artis-artis pasang brake Brembo dekat Ysuku ni lah puncanya. Artis main barang mahal dia pun nak main barang mahal, sudahnya rembat barang dekat motor orang.

Zaman RXZ, Panther, 125z dulu semua pakai barang-barang ori motor. Takde beriya nak pasang brake Brembo ni semua. Tu pasal dulu takde kes superbike hilang brek caliper. 
So kesimpulannya, nak main motor tu boleh, tapi kena tahu lah undang-undang. Nak pakai tayar sotong ke apa tengok lah masa. Jangan lah sakai sangat motor bawak hari-hari pun kau nak pakai tayar sotong dengan paip perang.

Lagi 1, kalau dh tau diri tu miskin, pakai jela barang ori motor, bukan rembat barang dekat motor orang. Faham?

kredit : Amran fans

#ridersmalaya
#peminatrimsukan 
#peminatrxz125z 
#peminatshoeiarai 
#jenterapadu 
#rxzstilltheboss 
#x1rmalaya 
#rs150malaysia 
#y15malaysia 
#kamixlaju 
#kamixramai 
#ex5langkawicrew 
#ex5familia 
#onxon 
#yamaharxz

follow & support 😉
👉@triplez_motorparts 
#triplezmotorparts 
#rimsukanoriginaljapan 
#2tquicksilvermarinelubricants 
#2tevinrudejohnson 
#2t_tcw3padubossku
1,200 42 11 September, 2019

Allah itu adil.. Jujur tu mai sendiri. Kau sorok lagu mana pun, kalau Allah dah tentukan nak selamatkan hamba Nya dari permainan licik kau, sekejap je terjadi.

Tak payah lah acah-acah baik tapi hakikatnya kau lah virus aids yang patut dielakkan😌

#acahtuduhbaik
#sendiricoverdiri
#mohonhadam

Allah itu adil.. Jujur tu mai sendiri. Kau sorok lagu mana pun, kalau Allah dah tentukan nak selamatkan hamba Nya dari permainan licik kau, sekejap je terjadi.

Tak payah lah acah-acah baik tapi hakikatnya kau lah virus aids yang patut dielakkan😌

#acahtuduhbaik
#sendiricoverdiri
#mohonhadam
14 0 11 September, 2019
#Mohonhadam
11 0 10 September, 2019

Senyum tak perlu kata apa2..sape yg duk sound aku buat benda SCAM tuu..nah sila Hadam neh....duk tabur fitnah kt org hg 1 coin pun tarak jgn nak sembang kari..😂😂😂🙈🙈
.
.
Yela saya bdk baru belajar..saya start berbitcoin pon 2014 masih baru dan byk benda nak belajar..hg lg hebat jd KEYBOARD WARRIOR JE..SEMUA HG TAU LAH KIRA hg AAA laaaa..tp tanya hg nya BTC ada ke tak terus BLOCK aku..ape citaaa!!???😂😂😂
.
.
Dh tak usah kacau org dh..tak nak buat pi main jauh2 kita nk share kat sape yg MATA CELIK DGN PELUANG JE..😊😊👍
.
.

#mohonhadam #keyboardwarrior #bitcoinmining #arbitrage #free2loans #cryptobank #cashless #wallet #blockchaintechnology #wednesday #positivevibes

Senyum tak perlu kata apa2..sape yg duk sound aku buat benda SCAM tuu..nah sila Hadam neh....duk tabur fitnah kt org hg 1 coin pun tarak jgn nak sembang kari..😂😂😂🙈🙈
.
.
Yela saya bdk baru belajar..saya start berbitcoin pon 2014 masih baru dan byk benda nak belajar..hg lg hebat jd KEYBOARD WARRIOR JE..SEMUA HG TAU LAH KIRA hg AAA laaaa..tp tanya hg nya BTC ada ke tak terus BLOCK aku..ape citaaa!!???😂😂😂
.
.
Dh tak usah kacau org dh..tak nak buat pi main jauh2 kita nk share kat sape yg MATA CELIK DGN PELUANG JE..😊😊👍
.
.

#mohonhadam #keyboardwarrior #bitcoinmining #arbitrage #free2loans #cryptobank #cashless #wallet #blockchaintechnology #wednesday #positivevibes
3 0 29 August, 2019

#MohonHadam
Bonus kita = cerminan usaha kita di bulan tu...
Siapa buat banyak, dia dapat banyak -Founder STG Mentor Norazlin Nordin-

#MohonHadam
Bonus kita = cerminan usaha kita di bulan tu...
Siapa buat banyak, dia dapat banyak -Founder STG Mentor Norazlin Nordin-
3 0 8 August, 2019
#mohonhadam
14 0 5 August, 2019

Jangan ditepuk air didulang , nanti terpercik di muka sendiri , jangan disebut aibnya orang , nanti terbuka aib sendiri😏
#mohonhadam
#mulutjgnmcmpukimak

Jangan ditepuk air didulang , nanti terpercik di muka sendiri , jangan disebut aibnya orang , nanti terbuka aib sendiri😏
#mohonhadam
#mulutjgnmcmpukimak
186 4 24 July, 2019
#Mohonhadam
10 0 20 July, 2019

Pernah ada customer kata, ..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for rm1200.. Sis jual rm1100....Ruginye."😩 Saya nak cerita, untuk satu kualiti yang sama,

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga rm1000/rm1200 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain?
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia.
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤ .
.
P/S : kalau harga jauh berbeza tu mungkin kualiti ada berbeza jugak. Jangan terlalu mengejar harga yang rendah, sebab bila dapat dpt kualiti yg teruk, kita juga akn mnyesal. .

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam

Pernah ada customer kata, ..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for rm1200.. Sis jual rm1100....Ruginye."😩 Saya nak cerita, untuk satu kualiti yang sama,

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga rm1000/rm1200 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu. 
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? 
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia. 
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. 
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤ .
.
P/S : kalau harga jauh berbeza tu mungkin kualiti ada berbeza jugak. Jangan terlalu mengejar harga yang rendah, sebab bila dapat dpt kualiti yg teruk, kita juga akn mnyesal. .

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
4 0 19 July, 2019

Iye lahhh..
.
.
Paling takut dengan manusia yang baik dengan kita dari yang bermusuh dengan kita..
.
.
Sebabnya ?? 🤔🤔
.
.
Sebab yang baik dengan kita, kita tak tau yang dia ada perasaan iri ke.. sakit hati ke.. menyampah ke.. Tahu-ii buat perangai 💩
Ingat orang kesah ?? 🥴
.
Biar yang bermusuh dengan kita, dah tentu-ii kita tahu dia memang tak suka kita.. tapi, jangan pelik pula yang bermusuh mampu berbaik semula dan lebih baik dari sebelumnya.. 😇
.
.
#JadiDiriSendiriLebihBaik
#JanganSukaSimpanPerangaiPHD
#NoteToMyself #MohonHadam #MohonTerasa #DoneMembawang 🥳

Iye lahhh..
.
.
Paling takut dengan manusia yang baik dengan kita dari yang bermusuh dengan kita..
.
.
Sebabnya ?? 🤔🤔
.
.
Sebab yang baik dengan kita, kita tak tau yang dia ada perasaan iri ke.. sakit hati ke.. menyampah ke.. Tahu-ii buat perangai 💩 
Ingat orang kesah ?? 🥴
.
Biar yang bermusuh dengan kita, dah tentu-ii kita tahu dia memang tak suka kita.. tapi, jangan pelik pula yang bermusuh mampu berbaik semula dan lebih baik dari sebelumnya.. 😇
.
.
#JadiDiriSendiriLebihBaik
#JanganSukaSimpanPerangaiPHD
#NoteToMyself #MohonHadam #MohonTerasa #DoneMembawang 🥳
7 2 14 July, 2019
#mohonHadam
21 0 13 July, 2019
Dulu i baik...
(Tag kawan kau)

@hatikecai
@akuokay
#hanyamampumemendam
#sakithati
#sadis
#hatilara
#hanyarindu 
#hatiperempuan 
#hatiberbicara❤ 
#mohonhadam
Turn on post nofications
6 0 13 July, 2019

Tak Hina pun berbisnes
Tak Hina pun tolong sahabat
Tak Hina pun niaga benda halal
Tak Hina pun kita berusaha

Yang Hinanya KAU.Mempersoalkan rezeki dan usaha orang lain.

#mohonhadam
Tq picture cantik @rahimah_asrah

Tak Hina pun berbisnes
Tak Hina pun tolong sahabat
Tak Hina pun niaga benda halal
Tak Hina pun kita berusaha

Yang Hinanya KAU.Mempersoalkan rezeki dan usaha orang lain.

#mohonhadam
Tq picture cantik @rahimah_asrah
39 4 25 June, 2019

Lagi 2 hari nak raya...
Baju raya? ✔
Kuih raya? ✔
Duit raya dan sampul ✔
Kereta dah servis? ✔
Touch N Go dah reload? ✔
Medical card dan Insurans nyawa diri sendiri? Krik krik krik... InsyaAllah tak jadi apa2...kita tawakkal. Kalau jadi nanti baru kita fikir cemana 😁
#deep #mohonhadam #tanyajer #raya #tiber

Lagi 2 hari Ramadan akan berakhir. Semoga kita diketemukan dengan Ramadan yg akan datang. Amin...

Lagi 2 hari nak raya...
Baju raya? ✔
Kuih raya? ✔
Duit raya dan sampul ✔
Kereta dah servis? ✔
Touch N Go dah reload? ✔
Medical card dan Insurans nyawa diri sendiri? Krik krik krik... InsyaAllah tak jadi apa2...kita tawakkal. Kalau jadi nanti baru kita fikir cemana 😁
#deep #mohonhadam #tanyajer #raya #tiber

Lagi 2 hari Ramadan akan berakhir. Semoga kita diketemukan dengan Ramadan yg akan datang. Amin...
11 6 3 June, 2019

Customer yg tak layak mohon loan bank hanya ada 3 pilihan sahaja!! 1) pinjaman berlesen yg sah.. wajib pegang kad atm gaji.. sebagai jaminan ansuran bulanan, jika pemohon setuju baru pinjaman diproses, pihak syarikat perlu berjumpa pemohon untuk tandatangan perjanjian, tiada kos2 bayaran upfront atau deposit, sebelum terima duit pinjaman, segala kos2 hanya akan ditolak dari jumlah pinjaman yg diluluskan (nett payout akan dikira) jika peminjam lari bayar hutang.. risiko nama peminjam hanya akan disenaraikan dalam rekod blacklist @ ctos money lender seluruh Malaysia, jika dah masuk rekod tersebut tidak layak lagi mohon semua pinjaman berlesen yg sah di Malaysia

2) loan along tidak pegang kad.. sebab along sudah pegang leher peminjam.. risiko loan along lari bayar hutang along cari sampai jumpa.. jika jumpa kena pukul atau tembak sampai mati

3) Scammer loan.. akan buat surat kelulusan palsu pinjaman telah berjaya diluluskan pemohon diminta membayar deposit @ pelbagai bayaran untuk proses pinjaman sebelum dapat duit.. jika pemohon sudah buat bayaran.. scammer menghilangkan diri.. tunggu je duit dalam mimpi.. hati2 taktik scammer akan buru pemohon2 yg x nak pegang kad atm gaji, tertarik jumlah loan yg tinggi, tempoh yg panjang, ansuran yg rendah, kurang pengetahuan maka akan terperangkap dgn taktik scammer ⚠‼ *SCAMMER ALERT* ‼⚠ #PINJAMANPERIBADI
#klselangormelakaphgperak
#pinjamanberlesen
#jgnsamakankamidgnahlong
#kamiberdaftardibwhkpkt
#mohonhadam

Customer yg tak layak mohon loan bank hanya ada 3 pilihan sahaja!! 1) pinjaman berlesen yg sah.. wajib pegang kad atm gaji.. sebagai jaminan ansuran bulanan, jika pemohon setuju baru pinjaman diproses, pihak syarikat perlu berjumpa pemohon untuk tandatangan perjanjian, tiada kos2 bayaran upfront atau deposit, sebelum terima duit pinjaman, segala kos2 hanya akan ditolak dari jumlah pinjaman yg diluluskan (nett payout akan dikira) jika peminjam lari bayar hutang.. risiko nama peminjam hanya akan disenaraikan dalam rekod blacklist @ ctos money lender seluruh Malaysia, jika dah masuk rekod tersebut tidak layak lagi mohon semua pinjaman berlesen yg sah di Malaysia

2) loan along tidak pegang kad.. sebab along sudah pegang leher peminjam.. risiko loan along lari bayar hutang along cari sampai jumpa.. jika jumpa kena pukul atau tembak sampai mati

3) Scammer loan.. akan buat surat kelulusan palsu pinjaman telah berjaya diluluskan pemohon diminta membayar deposit @ pelbagai bayaran untuk proses pinjaman sebelum dapat duit.. jika pemohon sudah buat bayaran.. scammer menghilangkan diri.. tunggu je duit dalam mimpi.. hati2 taktik scammer akan buru pemohon2 yg x nak pegang kad atm gaji, tertarik jumlah loan yg tinggi, tempoh yg panjang, ansuran yg rendah, kurang pengetahuan maka akan terperangkap dgn taktik scammer ⚠‼ *SCAMMER ALERT* ‼⚠ #PINJAMANPERIBADI
#klselangormelakaphgperak
#pinjamanberlesen
#jgnsamakankamidgnahlong
#kamiberdaftardibwhkpkt
#mohonhadam
5 0 11 May, 2019

padahal sudah ku manja😩❤




#nakpesan #mohonhadam #malu #funimate #video #videosedih #specialmoment #atokpesan #style

padahal sudah ku manja😩❤
•
•
•
•
#nakpesan #mohonhadam #malu #funimate #video #videosedih #specialmoment #atokpesan #style
165 3 11 May, 2019

#MohonHadam
Bonus kita = cerminan usaha kita di bulan tu...
Siapa buat banyak, dia dapat banyak ..
.
. -Founder STG Mentor Norazlin Nordin-
.

Happy bonus day 🎉
Selamat pagi sahabat hebat semua
Salam ceria
#projekSTG
#anugerahSMSSM

#MohonHadam
Bonus kita = cerminan usaha kita di bulan tu...
Siapa buat banyak, dia dapat banyak ..
.
. -Founder STG Mentor Norazlin Nordin-
.

Happy bonus day 🎉
Selamat pagi sahabat hebat semua
Salam ceria
#projekSTG
#anugerahSMSSM
20 0 9 May, 2019

Ada customer pm saya..
.
Dia kata..
"Sis... Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for RM115.. Sis jual RM100.... Ruginye." 😩
.
Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.
.
Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 115/110/100 tapi tetap ada org beli...Kenapa??
.
Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰
.
Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇
.
✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? .
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. .
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗
.
Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍
.
Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤
.
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
#int3tree
#teambellamazing

Ada customer pm saya..
.
Dia kata..
"Sis... Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for RM115.. Sis jual RM100.... Ruginye." 😩
.
Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.
.
Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 115/110/100 tapi tetap ada org beli...Kenapa??
.
Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰
.
Dulu saya pun selalu pikir mcm tu. 
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇
.
✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? .
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia. 
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. .
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗
.
Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍
.
Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤
.
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
#int3tree
#teambellamazing
124 11 2 May, 2019

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain?
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia.
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
#gambarsekadarhiasan

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu. 
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? 
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia. 
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. 
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
#gambarsekadarhiasan
11 3 29 April, 2019

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain?
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia.
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Amin ❤
Good nyte every one🙋‍♀️ #silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu. 
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? 
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia. 
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. 
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Amin ❤
Good nyte every one🙋‍♀️ #silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
11 0 26 April, 2019

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain?
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia.
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu. 
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? 
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia. 
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. 
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Ramai juga yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❤

#silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
6 0 26 April, 2019

Ini namanya...
Santai Friday, biaq hati xsbrapa nak happy.. yg penting kaki happy... #mohonhadam
#esoksiapatahu

Ini namanya...
Santai Friday, biaq hati xsbrapa nak happy.. yg penting kaki happy... #mohonhadam
#esoksiapatahu
7 0 26 April, 2019

Bila Kak NR dah SSM bukan pasal berapa byk sales Kak NR buat sorang2. Tapi berapa cepat Kak NR boleh SSM kan Biz Partner yg ado.... #MohonHadam
#SeniorSalesManagerRehan 😊😊😊

Bila Kak NR dah SSM bukan pasal berapa byk sales Kak NR buat sorang2. Tapi berapa cepat Kak NR boleh SSM kan Biz Partner yg ado.... #MohonHadam
#SeniorSalesManagerRehan 😊😊😊
4 0 23 April, 2019

When you see a sad soul, semaikanlah benih bahagia dalam dirinya..sebab belum ada lagi y sanggup luangkan sedikit masa...if you think you have nothing to give, actually hang punya sedikit waktu untuk diluangkan... Be there for them💓much love
#life #asalkaubahagia #mohonhadam #mohonterasa #mohontabah

When you see a sad soul, semaikanlah benih bahagia dalam dirinya..sebab belum ada lagi y sanggup luangkan sedikit masa...if you think you have nothing to give, actually hang punya sedikit waktu untuk diluangkan... Be there for them💓much love
#life #asalkaubahagia #mohonhadam #mohonterasa #mohontabah
35 5 20 hours ago

Tade bezaa an abam dgn jul arippin?! #mohonhadam
#kembaragaknyee
#muahehe
#chiahchiah

Tade bezaa an abam dgn jul arippin?! #mohonhadam 
#kembaragaknyee
#muahehe
#chiahchiah
56 10 2 April, 2019

untuk mencapai sesuatu itu bukan mudah tapi bila ia dipermudahkan apa yang dilakukan, bersyukurlah sentiasa dengan seikhlas hati dari menghiri hati terhadap orang lain pula..🤗
,
#positivevibes #positivelife #mohonhadam #mohontabah #alwayshappy #tabahkanhati #syukur #syukurselalu #syukuralhamdulillah

untuk mencapai sesuatu itu bukan mudah tapi bila ia dipermudahkan apa yang dilakukan, bersyukurlah sentiasa dengan seikhlas hati dari menghiri hati terhadap orang lain pula..🤗
,
#positivevibes #positivelife #mohonhadam #mohontabah #alwayshappy #tabahkanhati #syukur #syukurselalu #syukuralhamdulillah
42 5 15 March, 2019

😷Kalau seseorang itu🐱layan kau dengan baik😄balas lah ape yang dia buat👌Jangan lah pulak kau layan dia macam sisa pepejal😂🔥
.
.
.
#mohonterasa #mohonbersabariniujian
#mohonhadam #mohonbersabar

😷Kalau seseorang itu🐱layan kau dengan baik😄balas lah ape yang dia buat👌Jangan lah pulak kau layan dia macam sisa pepejal😂🔥
.
.
.
 #mohonterasa #mohonbersabariniujian
 #mohonhadam  #mohonbersabar
103 5 14 March, 2019

Sepinggan nasi ibarat sejam bekerja makan gaji. Ada org cakap duit bukan segala ya ya betul.. Tapi kan sy nk bagi tau Di zaman sekarang segalanya duit. So jgn buat kononya alim sngat ye.. OK kalau mcm tu cer hg xpayah kerja 1minggu je tgk duit bukan Segala-galanya ka.. Cakap pakai otak k.. Xsemestinya org mengejar duit itu adalah tidak bersyukur.. Sebab dia usaha utk dapat kan duit.. Lain la org yg sponser hg kan.. K.. #mohonhadam #foodstyling #foodie #foodstagram

Sepinggan nasi ibarat sejam bekerja makan gaji. Ada org cakap duit bukan segala ya ya betul.. Tapi kan sy nk bagi tau Di zaman sekarang segalanya duit. So jgn buat kononya alim sngat ye.. OK kalau mcm tu cer hg xpayah kerja 1minggu je tgk duit bukan Segala-galanya ka.. Cakap pakai otak k.. Xsemestinya org mengejar duit itu adalah tidak bersyukur.. Sebab dia usaha utk dapat kan duit.. Lain la org yg sponser hg kan.. K.. #mohonhadam #foodstyling #foodie #foodstagram
29 4 9 March, 2019

Kau macam buluh tapi dalam kurang tumpat,
Jadi bahan keji bahan orang umpat,
Apa aq cakap sila hadam bagi lumat,
Pergi belajar adap kalau kau nak orang hormat!!!
#mohonhadam

Kau macam buluh tapi dalam kurang tumpat,
Jadi bahan keji bahan orang umpat,
Apa aq cakap sila hadam bagi lumat,
Pergi belajar adap kalau kau nak orang hormat!!!
#mohonhadam
93 3 5 March, 2019
#MOHONHADAM 😆
13 3 27 February, 2019

Nah tepekk sikit untuk lunch time harini...
.
#MohonHadam
#sahabatZurichTakaful
#bijakTakaful

Nah tepekk sikit untuk lunch time harini...
.
#MohonHadam
#sahabatZurichTakaful
#bijakTakaful
6 3 20 February, 2019
#mohonhadam #bajetsucimurni
2 0 9 hours ago
#havefaithinAllah #mohonhadam
15 0 29 January, 2019

Life 101.. #mohonhadam

Life 101.. #mohonhadam
3 0 15 January, 2019

#mohonhadam
Sampai lubang cacing pn tetap akan cari...😊😊

#mohonhadam 
Sampai lubang cacing pn tetap akan cari...😊😊
5 0 10 January, 2019

Biasa org tw siap n lenjan je... Lain kali kne amik tw skali proses2 pembikinan, bkn tw2 siap je.. Jd jge lah mesin anda ye...
#bknslaluamiktwNbgtw
#mohonhadam

Biasa org tw siap n lenjan je... Lain kali  kne amik tw skali proses2 pembikinan, bkn tw2 siap je.. Jd jge lah mesin anda ye...
#bknslaluamiktwNbgtw
#mohonhadam
42 9 23 December, 2018

Allah tak kata kerja 24jam boleh jadi kaya, Allah juga x tak kata belajar tinggi2 boleh jadi pandai.
Tapi Allah kata, siapa yang solat, dia berjaya☺️. #MohonHadam #TelanSampaiKenyangOk #AliffDeckx #Deckx #Assalamualaikum

Allah tak kata kerja 24jam boleh jadi kaya, Allah juga x tak kata belajar tinggi2 boleh jadi pandai. 
Tapi Allah kata, siapa yang solat, dia berjaya☺️. #MohonHadam #TelanSampaiKenyangOk #AliffDeckx #Deckx #Assalamualaikum
48 0 18 December, 2018

Manusia..ada yang baik dgn kita bersebab:
1) bila die susah
2) bila die perlukan sesuatu
#mohonhadam #mohonterasa #akudahpenatdengandrama

Manusia..ada yang baik dgn kita bersebab:
1) bila die susah
2) bila die perlukan sesuatu
#mohonhadam  #mohonterasa  #akudahpenatdengandrama
12 0 15 hours ago
#mohonhadam 👍
37 17 14 December, 2018

Kadang kita perlu sembunyikan wajah kita supaya org sekeliling tidak perasan akan kehadiran kita...tujuan supaya org sekeliling berasa selesa untuk melakukan aktiviti seharian mereka...kerna mungkin mereka tidak suka atau selesa dgn kehadiran kita... 👉🏼👉🏼henna lertups opkos dari kak kesygan abam sis @nanijoe_henna ...kompom puas hati dek... #supayaorghapp
#mohonhadam
#happyhappysudeyyy

Kadang kita perlu sembunyikan wajah kita supaya org sekeliling tidak perasan akan kehadiran kita...tujuan supaya org sekeliling berasa selesa untuk melakukan aktiviti seharian mereka...kerna mungkin mereka tidak suka atau selesa dgn kehadiran kita... 👉🏼👉🏼henna lertups opkos dari kak kesygan abam sis @nanijoe_henna ...kompom puas hati dek... #supayaorghapp
#mohonhadam 
#happyhappysudeyyy
93 10 14 December, 2018

Aku xkacau hang pown,yang hang nak dengki pasai pa huhuhuhu..
#mohonterasa
#mohonhadam

Aku xkacau hang pown,yang hang nak dengki pasai pa huhuhuhu..
#mohonterasa 
#mohonhadam
13 0 12 December, 2018

Makin banyak tugasan luar, makin menebal rindu dihati 😌 .
😌suami saya seorang yang kacak sbb suka vacuum rumah😝
.
#DoneKipas #mohonhadam #suamiidaman #suamimithali #suamikupalingsweet

Makin banyak tugasan luar, makin menebal rindu dihati 😌 .
😌suami saya seorang yang kacak sbb suka vacuum rumah😝
.
#DoneKipas #mohonhadam #suamiidaman #suamimithali #suamikupalingsweet
32 1 27 November, 2018

#mohonhadam ok...

#mohonhadam ok...
17 1 23 November, 2018

ada org jenis pandai cakap tapi x pandai buat...
ada org jenis pandai buat tapi x banyak cakap...
#mohonhadam

ada org jenis pandai cakap tapi x pandai buat...
ada org jenis pandai buat tapi x banyak cakap...
#mohonhadam
5 0 23 November, 2018

Top #Mohonhadam posts

#Mohonhadam

Memang patut pun budak-budak Ysuku ni kena saman. Tak payah nak sembang kata kenapa zaman RXZ dulu polis tak kacau. Bukan polis tak kacau, polis kacau je. Cuma zaman tu kau main beyblade lagi, tu pasal kau tak tau.

Zaman dulu siapa yang pakai paip perang, paip tembak bulan, tayar sotong, ni semua memang stock-stock kena saman je kalau polis jumpa.
Spec-spec mcm ni orang bawak main malam merdeka, main malam raya, main malam tahun baru je dulu. Itu pun main dekat jalan besar depan kampung.
Tapi budak sekarang, selamber adab kehulu kehilir dengan paip perang, swing arm aloy, tayar sotong. Siap bawak pergi konvoi lagi tu. Memang serah tengkuk jela jawabnya.
Dh benda tu memang salah, tak payah lah kau nak sembang macam baru hari ni undang undang tu ada.

Lagi satu Amran perasan, sekarang makin menjadi-jadi pulak kes superbike hilang brake caliper. Zaman dulu takde pulak kes-kes macam ni.

Nak tau sebab apa?

Sebab trend artis-artis pasang brake Brembo dekat Ysuku ni lah puncanya. Artis main barang mahal dia pun nak main barang mahal, sudahnya rembat barang dekat motor orang.

Zaman RXZ, Panther, 125z dulu semua pakai barang-barang ori motor. Takde beriya nak pasang brake Brembo ni semua. Tu pasal dulu takde kes superbike hilang brek caliper.
So kesimpulannya, nak main motor tu boleh, tapi kena tahu lah undang-undang. Nak pakai tayar sotong ke apa tengok lah masa. Jangan lah sakai sangat motor bawak hari-hari pun kau nak pakai tayar sotong dengan paip perang.

Lagi 1, kalau dh tau diri tu miskin, pakai jela barang ori motor, bukan rembat barang dekat motor orang. Faham?

kredit : Amran fans

#ridersmalaya
#peminatrimsukan
#peminatrxz125z
#peminatshoeiarai
#jenterapadu
#rxzstilltheboss
#x1rmalaya
#rs150malaysia
#y15malaysia
#kamixlaju
#kamixramai
#ex5langkawicrew
#ex5familia
#onxon
#yamaharxz

follow & support 😉
👉@triplez_motorparts
#triplezmotorparts
#rimsukanoriginaljapan
#2tquicksilvermarinelubricants
#2tevinrudejohnson
#2t_tcw3padubossku

#Mohonhadam

Memang patut pun budak-budak Ysuku ni kena saman. Tak payah nak sembang kata kenapa zaman RXZ dulu polis tak kacau. Bukan polis tak kacau, polis kacau je. Cuma zaman tu kau main beyblade lagi, tu pasal kau tak tau.

Zaman dulu siapa yang pakai paip perang, paip tembak bulan, tayar sotong, ni semua memang stock-stock kena saman je kalau polis jumpa. 
Spec-spec mcm ni orang bawak main malam merdeka, main malam raya, main malam tahun baru je dulu. Itu pun main dekat jalan besar depan kampung. 
Tapi budak sekarang, selamber adab kehulu kehilir dengan paip perang, swing arm aloy, tayar sotong. Siap bawak pergi konvoi lagi tu. Memang serah tengkuk jela jawabnya. 
Dh benda tu memang salah, tak payah lah kau nak sembang macam baru hari ni undang undang tu ada.

Lagi satu Amran perasan, sekarang makin menjadi-jadi pulak kes superbike hilang brake caliper. Zaman dulu takde pulak kes-kes macam ni.

Nak tau sebab apa?

Sebab trend artis-artis pasang brake Brembo dekat Ysuku ni lah puncanya. Artis main barang mahal dia pun nak main barang mahal, sudahnya rembat barang dekat motor orang.

Zaman RXZ, Panther, 125z dulu semua pakai barang-barang ori motor. Takde beriya nak pasang brake Brembo ni semua. Tu pasal dulu takde kes superbike hilang brek caliper. 
So kesimpulannya, nak main motor tu boleh, tapi kena tahu lah undang-undang. Nak pakai tayar sotong ke apa tengok lah masa. Jangan lah sakai sangat motor bawak hari-hari pun kau nak pakai tayar sotong dengan paip perang.

Lagi 1, kalau dh tau diri tu miskin, pakai jela barang ori motor, bukan rembat barang dekat motor orang. Faham?

kredit : Amran fans

#ridersmalaya
#peminatrimsukan 
#peminatrxz125z 
#peminatshoeiarai 
#jenterapadu 
#rxzstilltheboss 
#x1rmalaya 
#rs150malaysia 
#y15malaysia 
#kamixlaju 
#kamixramai 
#ex5langkawicrew 
#ex5familia 
#onxon 
#yamaharxz

follow & support 😉
👉@triplez_motorparts 
#triplezmotorparts 
#rimsukanoriginaljapan 
#2tquicksilvermarinelubricants 
#2tevinrudejohnson 
#2t_tcw3padubossku
1,200 42 11 September, 2019

#Repost @jom_dakwah (@get_repost)
・・・
Kalau apa yang kamu buat, kamu harapkan manusia suka. Ketahuilah, kamu takkan bahagia. Kerana manusia takkan pernah puas.
.
The important one is redha from Allah S.W.T

Remember that. ✨✨✨ #RedhaAllahYangPerluDiCari
#BukanRedhaManusiaYangPerluEngkauHarapkan
#MohonHadam

#Repost @jom_dakwah (@get_repost)
・・・
Kalau apa yang kamu buat, kamu harapkan manusia suka. Ketahuilah, kamu takkan bahagia. Kerana manusia takkan pernah puas.
.
The important one is redha from Allah S.W.T

Remember that. ✨✨✨ #RedhaAllahYangPerluDiCari
#BukanRedhaManusiaYangPerluEngkauHarapkan
#MohonHadam
4 0 24 July, 2018

Tak Hina pun berbisnes
Tak Hina pun tolong sahabat
Tak Hina pun niaga benda halal
Tak Hina pun kita berusaha

Yang Hinanya KAU.Mempersoalkan rezeki dan usaha orang lain.

#mohonhadam
Tq picture cantik @rahimah_asrah

Tak Hina pun berbisnes
Tak Hina pun tolong sahabat
Tak Hina pun niaga benda halal
Tak Hina pun kita berusaha

Yang Hinanya KAU.Mempersoalkan rezeki dan usaha orang lain.

#mohonhadam
Tq picture cantik @rahimah_asrah
39 4 25 June, 2019

Biasa org tw siap n lenjan je... Lain kali kne amik tw skali proses2 pembikinan, bkn tw2 siap je.. Jd jge lah mesin anda ye...
#bknslaluamiktwNbgtw
#mohonhadam

Biasa org tw siap n lenjan je... Lain kali  kne amik tw skali proses2 pembikinan, bkn tw2 siap je.. Jd jge lah mesin anda ye...
#bknslaluamiktwNbgtw
#mohonhadam
42 9 23 December, 2018

@Regrann from @motivationcards - Good evening my lovely friends,
Tiap kesukaran itu adalah suatu perjalanan ke arah suatu matlamat terindah , Ya , ia perlu masa dan saat yang tepat. Sabar ya, sikit lagi
Monday blues takde hari ni . Bekerja sambil senyum hingga ke telinga ya . Dialog "rekaan" untuk dihadam bersama
FA : Tu tuuu dia haters tuu, dia tak faham ke , kita ok ok je , dah cakap kan #doayangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #taipyangbaikbaik #tulisyangbaikbaik #mulutbiarmanis #apalaginakkenafahamkan #mohonhadam . Sokong biar adil ok.
NN: Takpe "baby" let them be . Biar kita kita je tahu apa yang ada dalam hati I , dalam hati U . Be strong k, I dah lali hadap kata kata fitnah , benci dan cakap buruk dari orang. Fokus please
Senyum sahaja, biar orang buat kita , jangan kita buat orang
Ok 😊 , Nak yang positif je OK, #taksusahnakbahagia .
P/s : Sebarkan aura positif agar yang lain dapat manfaat .

Cc: si fulan . ❤️😊 #AdminMemintaJuga #TolongPost #doayangbaikbaik Aaaminnn - #regrann

@Regrann from @motivationcards -  Good evening my lovely friends, 
Tiap kesukaran itu adalah suatu perjalanan ke arah suatu matlamat terindah , Ya , ia perlu masa dan saat yang tepat. Sabar ya, sikit lagi 
Monday blues takde hari ni . Bekerja sambil senyum hingga ke telinga ya .  Dialog "rekaan" untuk dihadam bersama 
FA : Tu tuuu  dia haters tuu, dia tak faham ke , kita ok ok je , dah cakap kan #doayangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #taipyangbaikbaik #tulisyangbaikbaik #mulutbiarmanis #apalaginakkenafahamkan #mohonhadam . Sokong biar adil ok. 
NN: Takpe "baby" let them be . Biar kita kita je tahu apa yang ada dalam hati I , dalam hati U . Be strong k, I dah lali hadap kata kata fitnah , benci dan cakap buruk dari orang. Fokus please 
Senyum sahaja, biar orang buat kita , jangan kita buat orang 
Ok 😊 , Nak yang positif je OK, #taksusahnakbahagia . 
P/s : Sebarkan aura positif agar yang lain dapat manfaat .

Cc: si fulan . ❤️😊 #AdminMemintaJuga #TolongPost #doayangbaikbaik  Aaaminnn - #regrann
142 1 10 April, 2017

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu.
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain?
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Sape kita nak menidakkan rezeki dia.
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Amin ❤
Good nyte every one🙋‍♀️ #silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam

Ada customer pm saya.. Dia kata..
"Sis...Saya baru je bayar brg yg sama mcm sis update tu, tapi kat seller lain. 1 for 450.. Sis jual 400....Ruginye."😩 Saya tak reply. Tapi saya nak cerita.

Ya. Anda akan jumpa org jual benda yg sama pada harga 400/450/500 tapi tetap ada org beli...Kenapa?? Ada pulak kawan perli, "Mahal nya kau beli. Aku beli murah je." Kita pun rasa down, rasa membazir, rugi...😰😰 Dulu saya pun selalu pikir mcm tu. 
Tapi bila dah lama berniaga. Saya belajar 1 perkara..👇 ✅Kenapa kita beli kat org tu..
✅Kenapa kita nampak iklan seller tu sebelum iklan seller lain? 
Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia. 
Sape kita nak menidakkan rezeki dia. 
Kita dah bayar, kita kena syukur, "Aku berjaya beli apa yg aku nak." Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller tersebut....🤗 Siapa tahu...REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH....😍 Amin ❤
Good nyte every one🙋‍♀️ #silacopypaste
#rezekimasing2
#takperlubanding2
#rezekiallahdhtentukan
#mohonhadam
11 0 26 April, 2019

khas utk golongam2 LGBT lelaki & perempuan.. esk kalau2 ade yg x boleh terima utk uruskn meh sini jumpe aku tlg kn.. HAHAHAHA!!! 🤣🤣🤣 😏😏😏 #MohonHadam
#MohonTerasa
#JanganBodoh
#SilaMeninggal

khas utk golongam2 LGBT lelaki & perempuan.. esk kalau2 ade yg x boleh terima utk uruskn meh sini jumpe aku tlg kn.. HAHAHAHA!!! 🤣🤣🤣 😏😏😏 #MohonHadam
#MohonTerasa
#JanganBodoh
#SilaMeninggal
11 0 14 hours ago

Iye lahhh..
.
.
Paling takut dengan manusia yang baik dengan kita dari yang bermusuh dengan kita..
.
.
Sebabnya ?? 🤔🤔
.
.
Sebab yang baik dengan kita, kita tak tau yang dia ada perasaan iri ke.. sakit hati ke.. menyampah ke.. Tahu-ii buat perangai 💩
Ingat orang kesah ?? 🥴
.
Biar yang bermusuh dengan kita, dah tentu-ii kita tahu dia memang tak suka kita.. tapi, jangan pelik pula yang bermusuh mampu berbaik semula dan lebih baik dari sebelumnya.. 😇
.
.
#JadiDiriSendiriLebihBaik
#JanganSukaSimpanPerangaiPHD
#NoteToMyself #MohonHadam #MohonTerasa #DoneMembawang 🥳

Iye lahhh..
.
.
Paling takut dengan manusia yang baik dengan kita dari yang bermusuh dengan kita..
.
.
Sebabnya ?? 🤔🤔
.
.
Sebab yang baik dengan kita, kita tak tau yang dia ada perasaan iri ke.. sakit hati ke.. menyampah ke.. Tahu-ii buat perangai 💩 
Ingat orang kesah ?? 🥴
.
Biar yang bermusuh dengan kita, dah tentu-ii kita tahu dia memang tak suka kita.. tapi, jangan pelik pula yang bermusuh mampu berbaik semula dan lebih baik dari sebelumnya.. 😇
.
.
#JadiDiriSendiriLebihBaik
#JanganSukaSimpanPerangaiPHD
#NoteToMyself #MohonHadam #MohonTerasa #DoneMembawang 🥳
7 2 14 July, 2019

pomen sy @anep_lolxl kata boleh sumbak parok spacer 4+6+0.5+0.5+1+4 antara head block tu. dia kata compress tinggi sangat, so bagi kurang sikit biar jauh, loose sikit tekanannya bosskur. 😘 betul ke? hmm.
#ahmadmotorworks #amwcheras #amwracing #jarangXracing #spacer #sumbakparok #punoh #mangkor #marshai #kanai #baler
datang restoran masakan barat jangan minta dia menu masakan timur, faham dak?
lagi2 yang bawa ikan, sayur, garam, ajinamutur, bawang, rempah ratus, pastu suruh kita masak ikut suka dia, apa hang ingat kita ni google ke? boleh buat semua benda, boleh cari semua benda, n boleh settlekan apa yang kita nak. hah! logik sikit bro, agak2 la. 😂 dah beli semua ramuan ajet2 “jimat”, nape x pasang sendiri? sebab kita mesti “charge” punya kalau bawak barang luar, thats y mana2 restoran pun we already noted “outside food is not allowed”, jimbabwe, owner kedai pun ada beban, ada sewa kedai bulanan nak kena bayar, sapot la sket der 😂😝😝. nak mur2, masak sendiri la, awatnya beli ramuan2 suruh orang masak. belum lagi den pernah beli ayam n sayur, suruh jiran seblah den masak. kot2 korang buat camtu den pun xtau la 😂😂😂. ni den oyak kabau bagitau jelas terang2, xkan xfaham kot? so yang datang bengkel den tu, den charge UP sebab bawak barang luar paham2 la ye, jangan merajuk macam budak wicet raver hati tisu lak. selalunya memang den minta 1-2k upah saja, kalau nak, den buek, kalau xnak, sila balik. bukan den kerek, tapi faham2 la bro, otak ada sila fikir, 😂. kalau tiap2 bulan den petik daun untuk bayar sewa bengkel, jangan risau la, upah pun den minta rm1- rm10 je paling max pun. kot2 ada antara korang yang ada baik hati nak sponsor sewa kedai, atau ada kedai kosong yang nak bermanfaatkan pada den, roger2 la, meh den pun nak buat kerja amal. beli barang sendiri pun xapa, bawak barang sendiri mai bengkel, den pasang dengan upah paling murah di malaysia, ada berani ka? den xdak sembang kari punya bossku. yang tau je tau, bila tiba hujung bulan, tepuk kocek kira wang saku 😂😂 alamak bossku, xdak wang la, hanya ada kupu kupu. nanti kata owner kedai pada aku “ayya bossku, itu pintu manyak besar aaa, boleh jalan keluar terus saja xperlu ragu2”. #mohonhadam #احمد.

pomen sy @anep_lolxl kata boleh sumbak parok spacer 4+6+0.5+0.5+1+4 antara head block tu. dia kata compress tinggi sangat, so bagi kurang sikit biar jauh, loose sikit tekanannya bosskur. 😘 betul ke? hmm.
#ahmadmotorworks #amwcheras #amwracing #jarangXracing #spacer #sumbakparok #punoh #mangkor #marshai #kanai #baler 
datang restoran masakan barat jangan minta dia menu masakan timur, faham dak?
lagi2 yang bawa ikan, sayur, garam, ajinamutur, bawang, rempah ratus, pastu suruh kita masak ikut suka dia, apa hang ingat kita ni google ke? boleh buat semua benda, boleh cari semua benda, n boleh settlekan apa yang kita nak. hah! logik sikit bro, agak2 la. 😂 dah beli semua ramuan ajet2 “jimat”, nape x pasang sendiri? sebab kita mesti “charge” punya kalau bawak barang luar, thats y mana2 restoran pun we already noted “outside food is not allowed”, jimbabwe, owner kedai pun ada beban, ada sewa kedai bulanan nak kena bayar, sapot la sket der 😂😝😝. nak mur2, masak sendiri la, awatnya beli ramuan2 suruh orang masak. belum lagi den pernah beli ayam n sayur, suruh jiran seblah den masak. kot2 korang buat camtu den pun xtau la 😂😂😂. ni den oyak kabau bagitau jelas terang2, xkan xfaham kot? so yang datang bengkel den tu, den charge UP sebab bawak barang luar paham2 la ye, jangan merajuk macam budak wicet raver hati tisu lak. selalunya memang den minta 1-2k upah saja, kalau nak, den buek, kalau xnak, sila balik. bukan den kerek, tapi faham2 la bro, otak ada sila fikir, 😂. kalau tiap2 bulan den petik daun untuk bayar sewa bengkel, jangan risau la, upah pun den minta rm1- rm10 je paling max pun. kot2 ada antara korang yang ada baik hati nak sponsor sewa kedai, atau ada kedai kosong yang nak bermanfaatkan pada den, roger2 la, meh den pun nak buat kerja amal. beli barang sendiri pun xapa, bawak barang sendiri mai bengkel, den pasang dengan upah paling murah di malaysia, ada berani ka? den xdak sembang kari punya bossku. yang tau je tau, bila tiba hujung bulan, tepuk kocek kira wang saku 😂😂 alamak bossku, xdak wang la, hanya ada kupu kupu. nanti kata owner kedai pada aku “ayya bossku, itu pintu manyak besar aaa, boleh jalan keluar terus saja xperlu ragu2”. #mohonhadam #احمد.
4,200 22 29 August, 2018