#amwtroublemaker Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #amwtroublemaker and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
14 hours
Average like
2030.6
Average comment
14.4
Posts with video
6/36
Posts with photo
30/36

Hashtag Popularity

@akrmnafis_ Profile picture

@akrmnafis_

Ahmad Motorworks

kita kalau dh minat,duit bukan penghalang selagi x dpt usaha sampai dapat...nk sesuatu bukan sekadar berkata-kata tapi buktikan yg kita boleh👍
@akrmnafis_ @akrmnafis_ @akrmnafis_
#amwtroublemaker #amwp #amwcommunity

kita kalau dh minat,duit bukan penghalang selagi x dpt usaha sampai dapat...nk sesuatu bukan sekadar berkata-kata tapi buktikan yg kita boleh👍
@akrmnafis_ @akrmnafis_ @akrmnafis_ 
#amwtroublemaker #amwp #amwcommunity
76 0 14 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Dalam Gua =,=

Betul ke siapa tengah berangan nak beli ysuku pun dah kena saman? Hmm leceh la 😂
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Korang sembang la dulu, nanti den baca. Cuba korang bagitau lagi apabenda yang kita kena saman kalau pasal ysuku ni? Sebab ritu den terdetik nak beli ysuku pun abg uniform dah datang sebelah minta ic sebab nak saman, entah dari planet mana tah tetibe sampai. Macam malaikat pun ada 😂
.
Hari ni den maybe ada kat bengkel kejap je n lewat petang sket. Sebab pagi ni ada meeting dengan cikgu azmi pasal untuk dyno. Tengahari nak p hukm, ayah mertua xsihat. Sorry ya kalau ada yang nak jumpa, petang sikit sy ada sampai malam in shaa allah.
.
Selamat bercuti guys, ingatlah orang yang tersayang.
.
Semalam aku tertengok baju ysuku pun hampir kena saman, yallaaaa 😂😂😂

Betul ke siapa tengah berangan nak beli ysuku pun dah kena saman? Hmm leceh la 😂
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Korang sembang la dulu, nanti den baca. Cuba korang bagitau lagi apabenda yang kita kena saman kalau pasal ysuku ni? Sebab ritu den terdetik nak beli ysuku pun abg uniform dah datang sebelah minta ic sebab nak saman, entah dari planet mana tah tetibe sampai. Macam malaikat pun ada 😂
.
Hari ni den maybe ada kat bengkel kejap je n lewat petang sket. Sebab pagi ni ada meeting dengan cikgu azmi pasal untuk dyno. Tengahari nak p hukm, ayah mertua xsihat. Sorry ya kalau ada yang nak jumpa, petang sikit sy ada sampai malam in shaa allah.
.
Selamat bercuti guys, ingatlah orang yang tersayang.
.
Semalam aku tertengok baju ysuku pun hampir kena saman, yallaaaa 😂😂😂
3,033 18 14 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Hado ni ha sebijik yamaha lc5s(5speed) untuk dijual rm4.6k spec 60 condition tengok sendiri. Pikap lantun leh tengok video slide tepi 😂, hahah .
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Dorang kata, ko nak jual moto tapi ko g wheelie watpo. Sapo nak boli? Den koba eh, eh jang, dorang nak boli ke xboli ke den tetap wheelie hari2! Hahahahahah
.
Ha apo tunggu laie? 0173055436 kbai #lambattinggal

Hado ni ha sebijik yamaha lc5s(5speed) untuk dijual rm4.6k spec 60 condition tengok sendiri. Pikap lantun leh tengok video slide tepi 😂, hahah .
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Dorang kata, ko nak jual moto tapi ko g wheelie watpo. Sapo nak boli? Den koba eh, eh jang, dorang nak boli ke xboli ke den tetap wheelie hari2! Hahahahahah
.
Ha apo tunggu laie? 0173055436 kbai #lambattinggal
3,383 32 12 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Dalam Gua Yg Sejuk2....

bruh ni moto demak evo 4.5 bruhhh. Baru siap je ni tapi x dyno lagi, owner kata nak rasmikan dyno kita nanti lepas habis setup 1-2minggu lagi.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Cantik jugak demak ni, murah pun murah, coverset demak yang mana cantik ya? Nak pkai macam syok plak, roadblock pun lepas, x kena aim pulak tu 😊.
.
Spec kecik2 pergi anta anak sekolah, anak sekolah kat asrama pondok, kalau modi tapi sorok dalam rumah, better ikat tali sangkut atas pokok.
.
#demakevo4.5

bruh ni moto demak evo 4.5 bruhhh. Baru siap je ni tapi x dyno lagi, owner kata nak rasmikan dyno kita nanti lepas habis setup 1-2minggu lagi.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Cantik jugak demak ni, murah pun murah, coverset demak yang mana cantik ya? Nak pkai macam syok plak, roadblock pun lepas, x kena aim pulak tu 😊.
.
Spec kecik2 pergi anta anak sekolah, anak sekolah kat asrama pondok, kalau modi tapi sorok dalam rumah, better ikat tali sangkut atas pokok.
.
#demakevo4.5
3,873 32 12 September, 2019
@bai_135 Profile picture

@bai_135

Fenomena ysuku skrg tapi jangan risau awak tetap dihati😝💚 kalau takot simpan dalam rumah😂
#x1rbelalangtempur #kapcaijahat #matmoto #amwtroublemaker #amwcheras #amwpenang #main #moto #jangan #putus #asa #idolamakhang #belalanghijau #x1rmalaya #x1rlover #kronix1r #x1rempire

Fenomena ysuku skrg tapi jangan risau awak tetap dihati😝💚 kalau takot simpan dalam rumah😂
#x1rbelalangtempur #kapcaijahat #matmoto #amwtroublemaker #amwcheras #amwpenang #main #moto #jangan #putus #asa #idolamakhang #belalanghijau #x1rmalaya #x1rlover #kronix1r #x1rempire
752 8 11 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Tepi Pantai Ape Nama Tah, Port Dickson.

Nak tangkap n saman p la saman cucu2 kami si ysengal n ysukun tu. banyak sangat buat hal haa padan muka. Yang ni salahkan yang game haram, yang ni pulak salahkan artis. Ha bagus la hahah, yang penting kami x game haram n kami bukan artis. Wakaka
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Kroni v1 buruk jangan risau, kita jangan buat kacau. Buat macam biasa je, buat macam xde apa2 berlaku. Sebab semua orang x kisah pasal kita, selebriti tahap apa pun xkan sentuh v1 buruk kah3.
.
Maka selimutkanlah ysengau tu kat dalam peti ais ok? Sori la bro, aku xminat kroni ysohai, aku xde ysuku, aku ada y1r! Sila tangkap pengguna y15! Kah!!! 😝 larikkkk 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️
.
Sekian saja ucapan dari wakil v1 buruk. yang benar, #generalv1

Nak tangkap n saman p la saman cucu2 kami si ysengal n ysukun tu. banyak sangat buat hal haa padan muka. Yang ni salahkan yang game haram, yang ni pulak salahkan artis. Ha bagus la hahah, yang penting kami x game haram n kami bukan artis. Wakaka
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Kroni v1 buruk jangan risau, kita jangan buat kacau. Buat macam biasa je, buat macam xde apa2 berlaku. Sebab semua orang x kisah pasal kita, selebriti tahap apa pun xkan sentuh v1 buruk kah3.
.
Maka selimutkanlah ysengau tu kat dalam peti ais ok? Sori la bro, aku xminat kroni ysohai, aku xde ysuku, aku ada y1r! Sila tangkap pengguna y15! Kah!!! 😝 larikkkk 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️
.
Sekian saja ucapan dari wakil v1 buruk. yang benar, #generalv1
3,086 39 11 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Kalau aku diam tu ada dua sebab, nombor satunya ialah aku malas nak layan benda yang annoying yang sama erti dengan jika aku berbalah maka ia tidak akan menyelesaikan malah menambah. Keduanya ialah sama macam nombor satu.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Jenis manusia macam aku ni straight forward, senang baca n senang faham. Orang tengok pun senang kenal n faham perangai aku, memang la agak annoying jugak tapi at least senang masuk n layan je semua.
.
Sejenis juga manusia yang pemalas sungguh tahap dewa, kalau kumpulkan 1000 orang pemalas, maka aku akan menang podium 1. Apa benda pun akan cari jalan paling mudah dan singkat, sebabnya aku paling malas menunggu, lagi2 bab masa. Ko lambat, aku tinggal.
.
Sejenis juga manusia yang xsuka buat benda sama, berulang kali n berkali benda sama lagi2 bab kerja, xsuka buat jalan kerja yang sama dan seperti diberi skrip. Oh man, jangan sampai aku buat kerja sambil blindfold 😂
.
Sebenarnya bukan aku nak tekankan pasal diri aku ni. Cuma aku nak bagitau yang kita jangan selalu buang masa dengan benda yang xde manfaat langsung n macam penat2 korek hidung pastu buang. Hasil dapat, tapi xde function, gitteuww.
.
Bini aku selalu bising, aku ni macam makhluk yang xreti penat, rehat pun macam nak xnak, time cuti pun sibuk nak kerja, malam pun balik kejap keluar balik, cod sini, anta barang sana, esok pagi runner itu ini, tengahari sampai petang lain pulak dibuatnya.
.
Dalam x sedar, aku sedar yang aku ni memang manusia yang xsuka buat benda sama. Itu ini semua nak try, jadi x jadi belakang cerita. Untung rugi xpayah nak nangis, rezeki kan dah tertulis.
.
Ramai orang takut nak mencuba sebab takut rugi, sebenarnya awal2 lagi aku cakap manusia macam ni lah yang rugi sebenar benar rugi. Kenapa?
.
Kita rugi sebab x dapat pengalaman, rugi sebab simpan angan2.
.
Aku terlalu minat apa yang aku buat n aku xkan berhenti mencuba, rnd, sampai aku mati.

Kalau aku diam tu ada dua sebab, nombor satunya ialah aku malas nak layan benda yang annoying yang sama erti dengan jika aku berbalah maka ia tidak akan menyelesaikan malah menambah. Keduanya ialah sama macam nombor satu.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Jenis manusia macam aku ni straight forward, senang baca n senang faham. Orang tengok pun senang kenal n faham perangai aku, memang la agak annoying jugak tapi at least senang masuk n layan je semua.
.
Sejenis juga manusia yang pemalas sungguh tahap dewa, kalau kumpulkan 1000 orang pemalas, maka aku akan menang podium 1. Apa benda pun akan cari jalan paling mudah dan singkat, sebabnya aku paling malas menunggu, lagi2 bab masa. Ko lambat, aku tinggal.
.
Sejenis juga manusia yang xsuka buat benda sama, berulang kali n berkali benda sama lagi2 bab kerja, xsuka buat jalan kerja yang sama dan seperti diberi skrip. Oh man, jangan sampai aku buat kerja sambil blindfold 😂
.
Sebenarnya bukan aku nak tekankan pasal diri aku ni. Cuma aku nak bagitau yang kita jangan selalu buang masa dengan benda yang xde manfaat langsung n macam penat2 korek hidung pastu buang. Hasil dapat, tapi xde function, gitteuww.
.
Bini aku selalu bising, aku ni macam makhluk yang xreti penat, rehat pun macam nak xnak, time cuti pun sibuk nak kerja, malam pun balik kejap keluar balik, cod sini, anta barang sana, esok pagi runner itu ini, tengahari sampai petang lain pulak dibuatnya.
.
Dalam x sedar, aku sedar yang aku ni memang manusia yang xsuka buat benda sama. Itu ini semua nak try, jadi x jadi belakang cerita. Untung rugi xpayah nak nangis, rezeki kan dah tertulis.
.
Ramai orang takut nak mencuba sebab takut rugi, sebenarnya awal2 lagi aku cakap manusia macam ni lah yang rugi sebenar benar rugi. Kenapa?
.
Kita rugi sebab x dapat pengalaman, rugi sebab simpan angan2.
.
Aku terlalu minat apa yang aku buat n aku xkan berhenti mencuba, rnd, sampai aku mati.
2,113 16 9 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Taman Mutiara Vista

Bila semua model chinggey kau kena rembat dan kau sedar kau sebenarnya lagi menyerlah 😝kan 🤣
.
#y15 #y15malaysia #y15malaysiacommunity #y15festival2019 #y15festival #ysuku #kubangmenerong #drag #theاحمد #amw #amwracing #amwtroublemaker #awekoverhaul #edyesr
.
Sempat jumpa sifu besar yusry kru n aida jebat, alang2 tu amek gambar sekali la. Tolong tag, sy xada ig mereka 😂
.
Thanks semua yang sporting, jap lagi sy balik kl, yang nak saing2 sekali tu mari la. Jangan mai drop gear maintain high rpm kat seblah, gua mesti on! Racing tetap racing 😝😝😝

Bila semua model chinggey kau kena rembat dan kau sedar kau sebenarnya lagi menyerlah 😝kan 🤣
.
#y15 #y15malaysia #y15malaysiacommunity #y15festival2019 #y15festival #ysuku #kubangmenerong #drag #theاحمد #amw #amwracing #amwtroublemaker #awekoverhaul #edyesr
.
Sempat jumpa sifu besar yusry kru n aida jebat, alang2 tu amek gambar sekali la. Tolong tag, sy xada ig mereka 😂
.
Thanks semua yang sporting, jap lagi sy balik kl, yang nak saing2 sekali tu mari la. Jangan mai drop gear maintain high rpm kat seblah, gua mesti on! Racing tetap racing 😝😝😝
6,374 29 7 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Taman Cheras Vista, Bandar Mahkota Cheras

Kalau dah comel tu xpayah edit pun dah merenjis kan 😝.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Panas matahari pun sy boleh tahan, apa la sangat nak dibandingkan dengan panas cinta kita 😘.
.
Terik mentari buat sy berpeluh, bahang suami isteri kita selalu bergaduh, tapi alah bisa tegal biasa, sy syg @ctalawee sy 😘😘😘.
.
Thanks bagi sy ride, 🤭😝😊 permission approved 🥰🙂

Kalau dah comel tu xpayah edit pun dah merenjis kan 😝.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Panas matahari pun sy boleh tahan, apa la sangat nak dibandingkan dengan panas cinta kita 😘.
.
Terik mentari buat sy berpeluh, bahang suami isteri kita selalu bergaduh, tapi alah bisa tegal biasa, sy syg @ctalawee sy 😘😘😘.
.
Thanks bagi sy ride, 🤭😝😊 permission approved 🥰🙂
3,429 26 6 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Ahmad Motorworks

Tidak diciptakan hujan dan pelangi jika tidak hanya untuk menzahirkan kasih dia pada kita. Salam jumaat.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Kita perasan x, bila kita expect sesuatu yang lebih, selalunya tersasar dan menghampakan kita. Sebab kita terlalu berharap sesuatu itu terlalu tinggi daripada result yang kita dapat.
.
Kita sedar x, bahawa tuhan nak kita kenal, apa beza berharap pada ciptaan dan apa pula beza berharap pada pencipta. Kalau ayat ini pun x dapat beza, maka jauh lagi pengenalan kita pada dia.
.
Kita selalu mengimpikan sesuatu yang tinggi sedangkan di depan kita x pasti samada jadi atau tidak. Jadi, masih lagi tidak percaya dengan ayat “tuhan lebih tahu, kita tidak”?.
.
Jadi, letakkan redha sebagai satu result yang asas bagi kita dalam setiap sesuatu yang kita dah buat. Sedang kita menunggu hasil, dalam apa jua yang kita buat sekalipun, samada menunggu jawapan daripada manusia atau benda yang diuji, maka redha itulah yang terpenting.
.
Kerana dengan redha, kita telah meletakkan sepenuh harap pada allah untuk mengizinkan ataupun tidak. Yang terjadi pastinya penuh hikmah dan tidak mungkin ianya memusnahkan kita, faham x?
.
Kalau xjadi atau menghampakan kita sekalipun, ianya tetap yang terbaik untuk kita. tuhan izin atau tidak izin semuanya punya sebab, yang terbaik untuk kita. Jika ia menggagalkan kita, syukurlah bahawa dia telah mengelakkan kegagalan yang lebih besar dan teruk di depan, dia telahpun menjaga kita daripada kita frust menonggeng, xpercaya?
.
Masih lagi kita tidak husnuzon? Masih lagi kita menyalahkan takdir? Salahkan itu ini bagai, sedangkan kita awal2 lagi dah berharap sangat pada ciptaan, bukannya pencipta, itu kah namanya insan bro?
.
Berharaplah pada tuhan, kita ni kekasih dia, mana mungkin dia jadikan semua yang berlaku ini tanpa pandangan kasih dia pada kita.
.
“Jangan penuh harap pada yang ada, dan jangan putus harap pada yang tidak ada”.

Tidak diciptakan hujan dan pelangi jika tidak hanya untuk menzahirkan kasih dia pada kita. Salam jumaat.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Kita perasan x, bila kita expect sesuatu yang lebih, selalunya tersasar dan menghampakan kita. Sebab kita terlalu berharap sesuatu itu terlalu tinggi daripada result yang kita dapat.
.
Kita sedar x, bahawa tuhan nak kita kenal, apa beza berharap pada ciptaan dan apa pula beza berharap pada pencipta. Kalau ayat ini pun x dapat beza, maka jauh lagi pengenalan kita pada dia.
.
Kita selalu mengimpikan sesuatu yang tinggi sedangkan di depan kita x pasti samada jadi atau tidak. Jadi, masih lagi tidak percaya dengan ayat “tuhan lebih tahu, kita tidak”?.
.
Jadi, letakkan redha sebagai satu result yang asas bagi kita dalam setiap sesuatu yang kita dah buat. Sedang kita menunggu hasil, dalam apa jua yang kita buat sekalipun, samada menunggu jawapan daripada manusia atau benda yang diuji, maka redha itulah yang terpenting.
.
Kerana dengan redha, kita telah meletakkan sepenuh harap pada allah untuk mengizinkan ataupun tidak. Yang terjadi pastinya penuh hikmah dan tidak mungkin ianya memusnahkan kita, faham x?
.
Kalau xjadi atau menghampakan kita sekalipun, ianya tetap yang terbaik untuk kita. tuhan izin atau tidak izin semuanya punya sebab, yang terbaik untuk kita. Jika ia menggagalkan kita, syukurlah bahawa dia telah mengelakkan kegagalan yang lebih besar dan teruk di depan, dia telahpun menjaga kita daripada kita frust menonggeng, xpercaya?
.
Masih lagi kita tidak husnuzon? Masih lagi kita menyalahkan takdir? Salahkan itu ini bagai, sedangkan kita awal2 lagi dah berharap sangat pada ciptaan, bukannya pencipta, itu kah namanya insan bro?
.
Berharaplah pada tuhan, kita ni kekasih dia, mana mungkin dia jadikan semua yang berlaku ini tanpa pandangan kasih dia pada kita.
.
“Jangan penuh harap pada yang ada, dan jangan putus harap pada yang tidak ada”.
1,796 6 6 September, 2019
@bai_135 Profile picture

@bai_135

Bila terlalu baik,orang pergunakan kita.. Bila sombong,orang pulaukan kita.

Jadi sampai bila pon kita tak kan dapat puaskan hati orang .Edit by :@a.zrien .Owner : @bai_135
.
.
.
#wilayahpermotoran #x1r_northern #x1rmalaya #x1rmalaysia #x1rlovers #x1rhijo #makkohijo #jenterasado #jenterapejuang #lc135 #kapcaijahat #belalangtempur #belalanghijau #ahmadmotoworks #amwtroublemaker #amwpenang #x1rbelalangtempur #kronix1r

Bila terlalu baik,orang pergunakan kita.. Bila sombong,orang pulaukan kita.

Jadi sampai bila pon kita tak kan dapat puaskan hati orang .Edit by :@a.zrien .Owner : @bai_135
.
.
.
#wilayahpermotoran #x1r_northern #x1rmalaya #x1rmalaysia #x1rlovers #x1rhijo  #makkohijo #jenterasado #jenterapejuang #lc135 #kapcaijahat #belalangtempur #belalanghijau #ahmadmotoworks #amwtroublemaker #amwpenang #x1rbelalangtempur #kronix1r
476 4 5 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Bandar Mahkota Cheras, Sg.Long

Xnampak lagi ya? Apa yang aku maksudkan pun xboleh hadam, xboleh faham, kan? Memang la, kalau aku mengira sifir, tapi kau sedang menaip huruf, macamana nak sehaluan?
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Jangan salah sangka, jangan salah anggap, jangan salah pertikaian dengan maksud kita ni berbogel menuju tuhan. Fahamkan maksud tu, maka nanti kau bukan timbul perasaan malu, tapi takut 😉
.
Mana pakaian kebal kau? Perisai pedang bagai, dengan kuncu2 hamster kaki gaduh yang berani bila ramai, bawak datang p hadap tuhan nanti kalau boleh. Nak tengok apa yang boleh kau persembahkan, bergerak tari atau tersembur najis, kah! 🤣
.
Ni semua, kita tinggalkan, xada apa satupun kita bawak balik. Macamana kau nak bawak balik, benda pun kita pinjam bro, bangangnya lahai hahahah. Dah la bodoh, x malu pulak tu, semua harta orang nak kebas, hareiii jadi manusia pun xfaham kenapa hidup, baik jadi kapur barus, at least berfungsi la jugak pada mayat kenalan kita nanti 😊👌
.
Yang xmengaku diri ni bodoh tu memang merasa pandai sokmo dah tu hahah. Mana mungkin pandai sedangkan belajar kenal huruf pun orang ajar. Mana mungkin bijak sedangkan bertatih pun kena berlatih.
.
Bila orang cakap aku gila, aku senyum. Aku angguk siap, aku cakap aah memang aku gila, kau yang waras ni cuba kau explain kat aku yang gila ni sebenarnya aku ke kau? Hahah
.
Ye la mana x nya, kau cakap aku gila sedangkan kau yang sebenarnya gila. Kau gila, tuhan wujud pun x sedar. Kau gila, bila dijentik sikit pun dah meroyan, naik segala darah ke muka, mana perasaan sabar kau tu? Kau gila, bila kau cakap apa yang kau ada hari ini dari hasil mutlak kau yang berusaha. Kau aku nobatkan piala seumur hidup tahta gila.
.
Tahukah kita bahawa sebelum kita tahu, dia lagi tahu. Sebelum lagi kita nak, dia sememangnya lagi nak. sebelum lagi kita menaip dan membaca, kita dah wujud dalam ilmu dia. Jadi, apa yang banggakan sangat pada kita?

Xnampak lagi ya? Apa yang aku maksudkan pun xboleh hadam, xboleh faham, kan? Memang la, kalau aku mengira sifir, tapi kau sedang menaip huruf, macamana nak sehaluan?
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Jangan salah sangka, jangan salah anggap, jangan salah pertikaian dengan maksud kita ni berbogel menuju tuhan. Fahamkan maksud tu, maka nanti kau bukan timbul perasaan malu, tapi takut 😉
.
Mana pakaian kebal kau? Perisai pedang bagai, dengan kuncu2 hamster kaki gaduh yang berani bila ramai, bawak datang p hadap tuhan nanti kalau boleh. Nak tengok apa yang boleh kau persembahkan, bergerak tari atau tersembur najis, kah! 🤣
.
Ni semua, kita tinggalkan, xada apa satupun kita bawak balik. Macamana kau nak bawak balik, benda pun kita pinjam bro, bangangnya lahai hahahah. Dah la bodoh, x malu pulak tu, semua harta orang nak kebas, hareiii jadi manusia pun xfaham kenapa hidup, baik jadi kapur barus, at least berfungsi la jugak pada mayat kenalan kita nanti 😊👌
.
Yang xmengaku diri ni bodoh tu memang merasa pandai sokmo dah tu hahah. Mana mungkin pandai sedangkan belajar kenal huruf pun orang ajar. Mana mungkin bijak sedangkan bertatih pun kena berlatih.
.
Bila orang cakap aku gila, aku senyum. Aku angguk siap, aku cakap aah memang aku gila, kau yang waras ni cuba kau explain kat aku yang gila ni sebenarnya aku ke kau? Hahah
.
Ye la mana x nya, kau cakap aku gila sedangkan kau yang sebenarnya gila. Kau gila, tuhan wujud pun x sedar. Kau gila, bila dijentik sikit pun dah meroyan, naik segala darah ke muka, mana perasaan sabar kau tu? Kau gila, bila kau cakap apa yang kau ada hari ini dari hasil mutlak kau yang berusaha. Kau aku nobatkan piala seumur hidup tahta gila.
.
Tahukah kita bahawa sebelum kita tahu, dia lagi tahu. Sebelum lagi kita nak, dia sememangnya lagi nak. sebelum lagi kita menaip dan membaca, kita dah wujud dalam ilmu dia. Jadi, apa yang banggakan sangat pada kita?
3,490 37 2 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Bandar Mahkota Cheras, Sg.Long

Bila aku cakap aku ni x lama, nak mati dah, dorang cakap apa kau merepek ni, jangan cakap pasal mati la bro. Hahah yeke? Tapi aku suka, sebab hari2 aku mati.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Nak tau x, benda yang paling aku ingat hari2 adalah mati, kematian, pulang pada tuhan, memulangkan semua yang aku ada hari ini yang dipinjamkan sementara. Walaupun malu sebab berlagak dengan harta yang tuhan bagi pinjam, tapi xleh watpe la xkan aku nak berbogel lak, korang pengsan nanti 😝.
.
Tapi tahukan anda kita juga bogel menuju tuhan? Malu x agak2? Hahah. Cuba bayangkan? Hmm 🤔 🤣🤣🤣. Ah ko nak malu apa, apa ko ingat hari2 ko bogel tuhan xtau ka? Kah3. Dia yang cipta kita, sudah ada skrip sebelum kita hidup lagi bro, apa yang ada pada kau hari ini semua xkan berubah dari apa yang dia tetapkan dulu2 sebelum lagi kau pandai menaip 😂.
.
Kau ubah nasib kau dengan doa? Wah2, lagi hebat kau rasa dengan doa kau tu ya, macam la tuhan punya haqq itu lemah n x cantik perancangan dia sehinggakan kau merasa ujub dengan doa kau tu? Angkat tangan kena tinggi sikit, baru la orang nampak, kan 😝.
.
Belajar n faham dulu apa itu doa, kenapa kita doa, baru la setiap kali kita doa kita tidak berdosa! Ini, tiap kali doa tiap kali tu kita dapat dosa, apakemende tah 😂. Pelik kan? Ya, kau belajar hakikat hidup, apa yang kau lakukan hari2, baru kau faham apa aku cakap.
.
Kau sentap ke? Dah tu, tuhan yang wujudkan perasaan tu, bukan aku. Aku ni tolong bagitau je, tegur mana patut. Kalau kau rasa kau hebat sangat, kau rasa aku bagitau ni x betul, kenapa bulu roma kau naik? Cuba kau terangkan kat aku.
.
Kau xtakut bila sebut allah, bulu roma kau x naik pun, sebab kau x kenal pun pemilik nama. Kau sembang je, padahal tahu nama je, duduk kat seblah masih lagi x perasan, sebab tu dia bagi macam2 jentik kat ko, ujian, dugaan, rezeki qada n qadar supaya kau kenal! Kau yang bodoh! Hahahahah 🤣

Bila aku cakap aku ni x lama, nak mati dah, dorang cakap apa kau merepek ni, jangan cakap pasal mati la bro. Hahah yeke? Tapi aku suka, sebab hari2 aku mati.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Nak tau x, benda yang paling aku ingat hari2 adalah mati, kematian, pulang pada tuhan, memulangkan semua yang aku ada hari ini yang dipinjamkan sementara. Walaupun malu sebab berlagak dengan harta yang tuhan bagi pinjam, tapi xleh watpe la xkan aku nak berbogel lak, korang pengsan nanti 😝.
.
Tapi tahukan anda kita juga bogel menuju tuhan? Malu x agak2? Hahah. Cuba bayangkan? Hmm 🤔 🤣🤣🤣. Ah ko nak malu apa, apa ko ingat hari2 ko bogel tuhan xtau ka? Kah3. Dia yang cipta kita, sudah ada skrip sebelum kita hidup lagi bro, apa yang ada pada kau hari ini semua xkan berubah dari apa yang dia tetapkan dulu2 sebelum lagi kau pandai menaip 😂.
.
Kau ubah nasib kau dengan doa? Wah2, lagi hebat kau rasa dengan doa kau tu ya, macam la tuhan punya haqq itu lemah n x cantik perancangan dia sehinggakan kau merasa ujub dengan doa kau tu? Angkat tangan kena tinggi sikit, baru la orang nampak, kan 😝.
.
Belajar n faham dulu apa itu doa, kenapa kita doa, baru la setiap kali kita doa kita tidak berdosa! Ini, tiap kali doa tiap kali tu kita dapat dosa, apakemende tah 😂. Pelik kan? Ya, kau belajar hakikat hidup, apa yang kau lakukan hari2, baru kau faham apa aku cakap.
.
Kau sentap ke? Dah tu, tuhan yang wujudkan perasaan tu, bukan aku. Aku ni tolong bagitau je, tegur mana patut. Kalau kau rasa kau hebat sangat, kau rasa aku bagitau ni x betul, kenapa bulu roma kau naik? Cuba kau terangkan kat aku.
.
Kau xtakut bila sebut allah, bulu roma kau x naik pun, sebab kau x kenal pun pemilik nama. Kau sembang je, padahal tahu nama je, duduk kat seblah masih lagi x perasan, sebab tu dia bagi macam2 jentik kat ko, ujian, dugaan, rezeki qada n qadar supaya kau kenal! Kau yang bodoh! Hahahahah 🤣
3,064 13 2 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Macamana kau kata tunggu kau banyak duit baru nak bersedekah sedangkan masa kau banyak duit nanti akan datang sifat kedekut tamak haloba bakhil.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Memberi tika kita tiada apa2, itu baru betul. Berkongsi tika kita ada cukup2 ngam lebih kurang, baru tepat. Rasakan macamana orang yang kita tolong itu sama rata, kita ada rm4, kita bagi dia rm2, baru boleh cakap “i feel u bro”. Ini kau sembang macam taik, eh bro aku ada cukup2 makan je ni, kalau aku bagi ko memang aku mati ni, i feel u bro apemende? Tapi kalau member tu memang sejenis taik, baik xpayah, lagi dibuang lagi membusuk.
.
Hidup ni perlu banyak memberi, baru la kita rasa banyak yang kita terima. Xpercaya? Kau xkan rasa kau ni hensem kalau xada member muka barai kat sebelah. Kau xkan rasa kaya kalau kau xrasa miskin. Bijaknya tuhan yang mencipta penyakit untuk kita rasa sihat.
.
Setiap hari kita belajar kenal alam, kita belajar kenal kehidupan, kawan2 dan orang sekeliling kita. Tapi kita x pernah faham sebab kita x ambil tahu dan berlagak macam ini semua kebetulan kebetulan nasib nasib kepala lutut anda. Sezarah seatom pun bergerak atas izin allah, dengan keinginan dia lah sesuatu itu bergerak, lagi nak cakap kebetulan? Bijaknya kamu.
.
Kalau kau rasa down, kau rasa inginkan sesuatu tapi susah sangat, macam xakan dapat, macam sampai mati pun x akan memiliki, ingatlah bahawa itu bukan rezeki kita, bukan ditetapkan pada kita, sebab apa ya? Ya, sebab kita tidak tertanggung akan rezeki itu, kita tidak dapat gunakan sebaiknya nanti, x percaya?
.
Nikmat apa lagi yang kau dustakan? Allah sudahpun menghalang ia supaya tidak sampai pada kau, sebab dia tau jika kau peroleh hari ni, kau akan jadi lebih teruk, kemaksiatan dan kezaliman serta pelbagai negatif lagi akan terjadi pada kau, justeru itu dia tidak memberi apa yang kau nak. Kau faham x?
.
Kita xtau apa yang dia tau. Get it bruh?

Macamana kau kata tunggu kau banyak duit baru nak bersedekah sedangkan masa kau banyak duit nanti akan datang sifat kedekut tamak haloba bakhil.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Memberi tika kita tiada apa2, itu baru betul. Berkongsi tika kita ada cukup2 ngam lebih kurang, baru tepat. Rasakan macamana orang yang kita tolong itu sama rata, kita ada rm4, kita bagi dia rm2, baru boleh cakap “i feel u bro”. Ini kau sembang macam taik, eh bro aku ada cukup2 makan je ni, kalau aku bagi ko memang aku mati ni, i feel u bro apemende? Tapi kalau member tu memang sejenis taik, baik xpayah, lagi dibuang lagi membusuk.
.
Hidup ni perlu banyak memberi, baru la kita rasa banyak yang kita terima. Xpercaya? Kau xkan rasa kau ni hensem kalau xada member muka barai kat sebelah. Kau xkan rasa kaya kalau kau xrasa miskin. Bijaknya tuhan yang mencipta penyakit untuk kita rasa sihat.
.
Setiap hari kita belajar kenal alam, kita belajar kenal kehidupan, kawan2 dan orang sekeliling kita. Tapi kita x pernah faham sebab kita x ambil tahu dan berlagak macam ini semua kebetulan kebetulan nasib nasib kepala lutut anda. Sezarah seatom pun bergerak atas izin allah, dengan keinginan dia lah sesuatu itu bergerak, lagi nak cakap kebetulan? Bijaknya kamu.
.
Kalau kau rasa down, kau rasa inginkan sesuatu tapi susah sangat, macam xakan dapat, macam sampai mati pun x akan memiliki, ingatlah bahawa itu bukan rezeki kita, bukan ditetapkan pada kita, sebab apa ya? Ya, sebab kita tidak tertanggung akan rezeki itu, kita tidak dapat gunakan sebaiknya nanti, x percaya?
.
Nikmat apa lagi yang kau dustakan? Allah sudahpun menghalang ia supaya tidak sampai pada kau, sebab dia tau jika kau peroleh hari ni, kau akan jadi lebih teruk, kemaksiatan dan kezaliman serta pelbagai negatif lagi akan terjadi pada kau, justeru itu dia tidak memberi apa yang kau nak. Kau faham x?
.
Kita xtau apa yang dia tau. Get it bruh?
2,300 4 2 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Lake Valley, Bandar Tun Hussein Onn

Ke mana saja kamu berpaling, kamu melihat, kamu nampak, kamu memandang, itulah wajah allah.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Tau x kita ni hidup dalam pandangan dia? Kalau dia x melihat kita ini sebagai kekasih dia, mana wujudnya kita hari ini? Tidak mungkin.
.
Tau x maksud sebenar wajah allah itu adalah sangat tersirat! Wajah tersebut adalah ilmu, pandangan, pengetahuan, wujud dalam erti kata wajah.
.
Tidak mampu walau seinci mata kita bergerak kalau urat tidak berfungsi. Tidak sesekali kita dapat membaca apa jua sekalipun jika bukan kerana ilmu dia! Jadi, kita ni hidup sebagai apa? Apa yang nak dibanggakan sangat dalam hidup ni sampai perasan bagus sangat?
.
Kau tunjukkan aku apa yang kau buat hari ini hasil dari kudrat dan ilmu kau sendiri, aku nak belajar dari apa yang kau rasa bagus sangat tu. sebelum tu, aku hanya nak minta benda senang basic saja, tolong ajarkan aku buat pasir, air laut, paling biasa pun udara dan sumber cahaya matahari. Kalau kau mampu, hari ni aku up kau sebagai manusia yang hebat!
.
Macamana kau nak rasa diri ni rendah sedangkan kau sentiasa melihat cermin memuji diri sendiri? Macamana nak rasa diri ini tiada apa2 sedangkan hari2 kau menunjuk kekayaan? Kah
.
Sudahlah, harta yang kau cari tidak pernah habis, tidak akan pernah habis. Sebab apa? Yang mencipta harta itu tidak bisa dihitung kekayaannya. Maha kaya! Kau cuba sebut berapa nombor yang paling banyak nilainya, maka sampai mati pun kau masih lagi menyebut nilainya.
.
Apa yang kau kejar hari ini semuanya batu, yang akan hancur binasa kelak, tidak mungkin kekal, tidak mungkin kau bawa ke sana. Ingatlah, sesungguhnya apa yang kita miliki hari ini semuanya diberi, semuanya dihidang, kita yang kutip. X segan ke?
.
Aku bukanlah alim, tapi setakat nak talkinkan ko tu aku xde masalah. Ingat, nak main motor, pergilah, tuhan x pernah halang. Selagi kau boleh pulas, kau pulas. Sampai masa, kita pulang.

Ke mana saja kamu berpaling, kamu melihat, kamu nampak, kamu memandang, itulah wajah allah.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Tau x kita ni hidup dalam pandangan dia? Kalau dia x melihat kita ini sebagai kekasih dia, mana wujudnya kita hari ini? Tidak mungkin.
.
Tau x maksud sebenar wajah allah itu adalah sangat tersirat! Wajah tersebut adalah ilmu, pandangan, pengetahuan, wujud dalam erti kata wajah.
.
Tidak mampu walau seinci mata kita bergerak kalau urat tidak berfungsi. Tidak sesekali kita dapat membaca apa jua sekalipun jika bukan kerana ilmu dia! Jadi, kita ni hidup sebagai apa? Apa yang nak dibanggakan sangat dalam hidup ni sampai perasan bagus sangat?
.
Kau tunjukkan aku apa yang kau buat hari ini hasil dari kudrat dan ilmu kau sendiri, aku nak belajar dari apa yang kau rasa bagus sangat tu. sebelum tu, aku hanya nak minta benda senang basic saja, tolong ajarkan aku buat pasir, air laut, paling biasa pun udara dan sumber cahaya matahari. Kalau kau mampu, hari ni aku up kau sebagai manusia yang hebat!
.
Macamana kau nak rasa diri ni rendah sedangkan kau sentiasa melihat cermin memuji diri sendiri? Macamana nak rasa diri ini tiada apa2 sedangkan hari2 kau menunjuk kekayaan? Kah
.
Sudahlah, harta yang kau cari tidak pernah habis, tidak akan pernah habis. Sebab apa? Yang mencipta harta itu tidak bisa dihitung kekayaannya. Maha kaya! Kau cuba sebut berapa nombor yang paling banyak nilainya, maka sampai mati pun kau masih lagi menyebut nilainya.
.
Apa yang kau kejar hari ini semuanya batu, yang akan hancur binasa kelak, tidak mungkin kekal, tidak mungkin kau bawa ke sana. Ingatlah, sesungguhnya apa yang kita miliki hari ini semuanya diberi, semuanya dihidang, kita yang kutip. X segan ke?
.
Aku bukanlah alim, tapi setakat nak talkinkan ko tu aku xde masalah. Ingat, nak main motor, pergilah, tuhan x pernah halang. Selagi kau boleh pulas, kau pulas. Sampai masa, kita pulang.
1,802 7 1 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Cheras Vista Mahkota Cheras Sungai Long

Hai, ni kawan sy yg selalu support sy dari mula sy berkecimpung buat moto kat bawah bumbung rumah sehingga hari ini tak pernah serik x pernah kecam malah ramai customer luar dia bawak mari ke bengkel sy.
.
Ni apiz nama dia, aku pggil apiz belalang kunyit, hatinya baik ikhlas sesuci murni. Dari dia mula pakai v1 spec jack sampai sekarang dah jadi belalang x1r n ysuku pun dia ada. Masih kami tetap serasi bersama.
.
Ramai org kecam pasal sy, dengki dengan sy, cerita belakang pasal sy, sy tau tapi sy x kisah, sebab yang ada sama2 sy merangkak pasti kenal siapa sy. Boleh la piem abg ni kalau sebok sangat nak tau pasal sy, yang penting sy bukan orang kaya, sy bermula pun dari kepercayaan orang hasil dari kejujuran kerja sy.
.
Terima kasih kepada yang stay bersama sy, yg sentiasa menjadi lebah bukannya lalat. Terima kasih kerana menutup keburukan sy dan membuka kebaikan sy. Terima kasih kerana tidak mencela akibat satu kesilapan sy yg tidak disengajakan.
.
Sy mengaku sy manusia yang membuat khilaf, sy tidak kebal dalam menahan nafsu, terkadang amarah ini menguasai diri, tapi harus ingat bahawa “setiap kemarahan pasti akan berakhir dengan malu”.
.
Terima kasih seller x1r parts malaya mantap @apizrisham. Nak cari barang x1r fullset or by pieces boleh piem dia. Jujur 100% trusted recommend drpd sy. Kalau dia buat hal, bagitau sy, sy sendiri p ketuk pintu rumah dia.
.
Thanks sahabat jatuh bangun sy yang sentiasa support dr aku belajar merangkak sehingga sekarang yang masih lagi nak belajar berjalan. Semoga aku tidak lupa bagaimana aku belajar berjalan tika aku sudah pandai melompat. Brahhh
.
Thanks bossku, semoga sihat selalu. Kalau aku x ada nanti, carilah pomen yang ngam dengan ko, bunga bukan sekuntum kumbang bukan seekor. Yang patah akan tumbuh dan hilang pasti berganti, cantik baju bossku berbunga next ride kita jumpa lagi.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Salam ahad.

Hai, ni kawan sy yg selalu support sy dari mula sy berkecimpung buat moto kat bawah bumbung rumah sehingga hari ini tak pernah serik x pernah kecam malah ramai customer luar dia bawak mari ke bengkel sy.
.
Ni apiz nama dia, aku pggil apiz belalang kunyit, hatinya baik ikhlas sesuci murni. Dari dia mula pakai v1 spec jack sampai sekarang dah jadi belalang x1r n ysuku pun dia ada. Masih kami tetap serasi bersama.
.
Ramai org kecam pasal sy, dengki dengan sy, cerita belakang pasal sy, sy tau tapi sy x kisah, sebab yang ada sama2 sy merangkak pasti kenal siapa sy. Boleh la piem abg ni kalau sebok sangat nak tau pasal sy, yang penting sy bukan orang kaya, sy bermula pun dari kepercayaan orang hasil dari kejujuran kerja sy.
.
Terima kasih kepada yang stay bersama sy, yg sentiasa menjadi lebah bukannya lalat. Terima kasih kerana menutup keburukan sy dan membuka kebaikan sy. Terima kasih kerana tidak mencela akibat satu kesilapan sy yg tidak disengajakan.
.
Sy mengaku sy manusia yang membuat khilaf, sy tidak kebal dalam menahan nafsu, terkadang amarah ini menguasai diri, tapi harus ingat bahawa “setiap kemarahan pasti akan berakhir dengan malu”.
.
Terima kasih seller x1r parts malaya mantap @apizrisham. Nak cari barang x1r fullset or by pieces boleh piem dia. Jujur 100% trusted recommend drpd sy. Kalau dia buat hal, bagitau sy, sy sendiri p ketuk pintu rumah dia.
.
Thanks sahabat jatuh bangun sy yang sentiasa support dr aku belajar merangkak sehingga sekarang yang masih lagi nak belajar berjalan. Semoga aku tidak lupa bagaimana aku belajar berjalan tika aku sudah pandai melompat. Brahhh
.
Thanks bossku, semoga sihat selalu. Kalau aku x ada nanti, carilah pomen yang ngam dengan ko, bunga bukan sekuntum kumbang bukan seekor. Yang patah akan tumbuh dan hilang pasti berganti, cantik baju bossku berbunga next ride kita jumpa lagi.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Salam ahad.
2,924 11 1 September, 2019
@pali.whb Profile picture

@pali.whb

Happy Indepence Day

Together we create memories ❣️ Hari Baru Kawan Baru 🔥🇲🇾 🎥 : @httpcxko_ .
.
.
.
#kapcaimalaya #v1buruk #amwtroublemaker #jantan❌guna #team135lcmalaysia #kapcaijahat #x1rlover #gengbelalangtempur

Together we create memories ❣️ Hari Baru Kawan Baru 🔥🇲🇾 🎥 : @httpcxko_ .
.
.
.
#kapcaimalaya #v1buruk #amwtroublemaker #jantan❌guna #team135lcmalaysia #kapcaijahat #x1rlover #gengbelalangtempur
135 12 31 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Bandar Mahkota Cheras, Sg.Long

Sy sanggup menunggu cinta awak bertahun dari menunggu member yang janji justeru dikari.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Kalau awak piston, sy la block nya. Kalau awak exzos, sy la bracket nya. Kalau awak cdi, sy la soket nya. Dan kalau awak seat, sy la tukang fly nya.. eh, lain maciam 😂😂🙏🏻 k grak dlu.

Sy sanggup menunggu cinta awak bertahun dari menunggu member yang janji justeru dikari.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Kalau awak piston, sy la block nya. Kalau awak exzos, sy la bracket nya. Kalau awak cdi, sy la soket nya. Dan kalau awak seat, sy la tukang fly nya.. eh, lain maciam 😂😂🙏🏻 k grak dlu.
5,076 45 31 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Kedai Makan #KitakanGeng

Salam jumaat salam malam merdeka pada semua rakyat jelata.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Apakah erti merdeka bagi kita? Hanya kebebasan dari penjajah? Bebas dari kesengsaraan dan ketakutan komunis yang mengganas? Ya, tapi pada sudut lain juga memberi makna merdeka.
.
Merdeka juga bermaksud bebas dari segala perasaan negatif. Hasad dengki dan benci pada sesama kita. Racism dan apa jua yang berbentuk hitam. Apa guna merdeka kalau hati masih sama? Tidak pernah tenteram melihat orang lain.
.
Merdekakan hati dengan zikir, alunan lagu tiada henti yang pastinya akan memberi sejuta warna pada harian kita. Apa salahnya kita isikan hati yang kosong ini dengan makanan rohani yang membuatkan kita lebih baik dari hari semalam.
.
Tidak bermaksud kita merasakan diri kita baik, tapi semestinya akan jadi lebih baik dari hari ke hari. X percaya? Percayalah, anda akan sedar kelak.
.
Biar tiada siapa yang tahu, alunkan dalam hati, biar kita dan tuhan saja tahu, tiada gerak bibir, tiada bunyi, tau2 sampai. Allahuahad.
.
Tidak dicipta bulan bintang di angkasa jika tidak membuatkan kita ingat pada dia. Tidak diciptakan apa jua keadaan hari ini dan ketika ini jika bukan membenarkan bahawa dia sebenar benarnya wujud!
.
Apakah erti merdeka jika hati kita tidak lapang, tidak menerima apa yang orang nasihat. Apa erti merdeka jika hati kita tidak bebas untuk menerima sebarang pendapat.
.
Lazimnya sifat manusia yang merasakan diri terlalu bagus dan hebat, terlalu ujub dan takbur, riak dan bongkak, serta hasad dengki yang tinggi. Kerana apa? Kerana tidak bebas dari pemikiran kuno.
.
Adakah kita menganggap kita ini sudah terlalu baik? Sudah terlalu elok, sehinggakan mengutuk yang lain atas kekurangan mereka. Tika anda mengumpat dan mengata, ingatlah bahawa tiada satupun di dunia ini di cipta untuk sesaja, untuk dibenci dan diherdik.
.
Ketahuilah, suatu ketika dulu, kita semua sama. #alhaqq

Salam jumaat salam malam merdeka pada semua rakyat jelata.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Apakah erti merdeka bagi kita? Hanya kebebasan dari penjajah? Bebas dari kesengsaraan dan ketakutan komunis yang mengganas? Ya, tapi pada sudut lain juga memberi makna merdeka.
.
Merdeka juga bermaksud bebas dari segala perasaan negatif. Hasad dengki dan benci pada sesama kita. Racism dan apa jua yang berbentuk hitam. Apa guna merdeka kalau hati masih sama? Tidak pernah tenteram melihat orang lain.
.
Merdekakan hati dengan zikir, alunan lagu tiada henti yang pastinya akan memberi sejuta warna pada harian kita. Apa salahnya kita isikan hati yang kosong ini dengan makanan rohani yang membuatkan kita lebih baik dari hari semalam.
.
Tidak bermaksud kita merasakan diri kita baik, tapi semestinya akan jadi lebih baik dari hari ke hari. X percaya? Percayalah, anda akan sedar kelak.
.
Biar tiada siapa yang tahu, alunkan dalam hati, biar kita dan tuhan saja tahu, tiada gerak bibir, tiada bunyi, tau2 sampai. Allahuahad.
.
Tidak dicipta bulan bintang di angkasa jika tidak membuatkan kita ingat pada dia. Tidak diciptakan apa jua keadaan hari ini dan ketika ini jika bukan membenarkan bahawa dia sebenar benarnya wujud!
.
Apakah erti merdeka jika hati kita tidak lapang, tidak menerima apa yang orang nasihat. Apa erti merdeka jika hati kita tidak bebas untuk menerima sebarang pendapat.
.
Lazimnya sifat manusia yang merasakan diri terlalu bagus dan hebat, terlalu ujub dan takbur, riak dan bongkak, serta hasad dengki yang tinggi. Kerana apa? Kerana tidak bebas dari pemikiran kuno.
.
Adakah kita menganggap kita ini sudah terlalu baik? Sudah terlalu elok, sehinggakan mengutuk yang lain atas kekurangan mereka. Tika anda mengumpat dan mengata, ingatlah bahawa tiada satupun di dunia ini di cipta untuk sesaja, untuk dibenci dan diherdik.
.
Ketahuilah, suatu ketika dulu, kita semua sama. #alhaqq
1,404 5 30 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Lake Valley, Bandar Tun Hussein Onn

Last man standing. Never give up, never give u up, will never ever give u up! People change their clothes like their heart, its u but not me, yes or no, everything on v1.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Bengkel on hari ni n esok(jumaat 30/08). Sabtu sampai isnin cuti, selasa on balik. Goodluck for all riders, convoys, take care n ride carefully.
.
Cepat atau lambat pastikan sampai, jangan lupa hulurkan bantuan pada rider2 lain yang kecundang pada jentera dan sebagainya. Semoga selamat semuanya.
.
Sori kerja banyak xde karangan today, semoga selamat semuanya. Mantabb

Last man standing. Never give up, never give u up, will never ever give u up! People change their clothes like their heart, its u but not me, yes or no, everything on v1.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Bengkel on hari ni n esok(jumaat 30/08). Sabtu sampai isnin cuti, selasa on balik. Goodluck for all riders, convoys, take care n ride carefully.
.
Cepat atau lambat pastikan sampai, jangan lupa hulurkan bantuan pada rider2 lain yang kecundang pada jentera dan sebagainya. Semoga selamat semuanya.
.
Sori kerja banyak xde karangan today, semoga selamat semuanya. Mantabb
2,038 7 29 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Masa kau tiada apa2, “tu la belajar xnak, hidup susahkan orang je”. Masa kau sedang2 ada, “tengok tu, hidup segan mati xmau, hidup kat bumi pun bagi cukupkan bilangan umat manusia je”. Bila kau kelihatan berjaya, “berlagaknya, nak tunjuk dia kaya la tu”.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Mulut manusia kita xboleh tutup, tapi boleh tampar.
.
Sedang mereka2 yakni haters2 sedang kecam kita, kutuk kita atas bawah, herdik dan kritik kita luar dalam, mereka tidak sedar yang kita belum tidur lagi hari ini demi perjuangkan angan2 kita.
.
Ada orang sebelum tidur pun masih mengutuk dan bercerita belakang pasal kengkawan, padahal kawan sendiri, apa jenis manusia ko ni? Mangkuk ayun.
.
Ada orang tidak sempat tidur, tidur pun ala2 bagi cukup syarat je, lenguh kaki tangan badan lesu dia x pernah mengadu. Dia xpernah cerita, dia xpernah up kat story or status whatsap apa dia buat hari ni sampai penat gitu, tau2 dia dah dapat apa yang dia hajatkan.
.
Two types of person, sorang jenis lalat, sorang lagi jenis lebah. Sorang tu akan kutuk keburukan bentuk emas sedangkan jika ditimbang ia tetap berharga. Sorang lagi tetap kutip cebisan sampah kerana masih boleh dikitar semula.
.
Tepuk dada tanya selera. Ada orang tanya den macamana nak berjaya? Den kata selamanya kita xakan berjaya, jika kau mencari harta di dunia ini, seribu tahun pun kau xakan cukup dengan apa yang kau ada. Apa makna bagi kau dalam maksud berjaya?
.
Berjaya ni bagi budak pemikiran luar alam macam aku adalah ini, aku akan anggap diri aku ini berjaya bila aku puas tengok apa yang aku ada, bila aku puas penuhi angan2 dan cita2 aku, aku akan anggap aku ni berjaya bila aku dapat sama2 kongsi apa yang aku ada.
.
Dan yang paling agung dalam perkataan berjaya adalah apabila aku tidak sesekali lupa akan nikmat seketika ini yang akan kutinggalkan kelak. Aku berjaya mengingatkan diri aku sendiri bahawa setiap ini bukan aku yang punya.

Masa kau tiada apa2, “tu la belajar xnak, hidup susahkan orang je”. Masa kau sedang2 ada, “tengok tu, hidup segan mati xmau, hidup kat bumi pun bagi cukupkan bilangan umat manusia je”. Bila kau kelihatan berjaya, “berlagaknya, nak tunjuk dia kaya la tu”.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Mulut manusia kita xboleh tutup, tapi boleh tampar.
.
Sedang mereka2 yakni haters2 sedang kecam kita, kutuk kita atas bawah, herdik dan kritik kita luar dalam, mereka tidak sedar yang kita belum tidur lagi hari ini demi perjuangkan angan2 kita.
.
Ada orang sebelum tidur pun masih mengutuk dan bercerita belakang pasal kengkawan, padahal kawan sendiri, apa jenis manusia ko ni? Mangkuk ayun.
.
Ada orang tidak sempat tidur, tidur pun ala2 bagi cukup syarat je, lenguh kaki tangan badan lesu dia x pernah mengadu. Dia xpernah cerita, dia xpernah up kat story or status whatsap apa dia buat hari ni sampai penat gitu, tau2 dia dah dapat apa yang dia hajatkan.
.
Two types of person, sorang jenis lalat, sorang lagi jenis lebah. Sorang tu akan kutuk keburukan bentuk emas sedangkan jika ditimbang ia tetap berharga. Sorang lagi tetap kutip cebisan sampah kerana masih boleh dikitar semula.
.
Tepuk dada tanya selera. Ada orang tanya den macamana nak berjaya? Den kata selamanya kita xakan berjaya, jika kau mencari harta di dunia ini, seribu tahun pun kau xakan cukup dengan apa yang kau ada. Apa makna bagi kau dalam maksud berjaya?
.
Berjaya ni bagi budak pemikiran luar alam macam aku adalah ini, aku akan anggap diri aku ini berjaya bila aku puas tengok apa yang aku ada, bila aku puas penuhi angan2 dan cita2 aku, aku akan anggap aku ni berjaya bila aku dapat sama2 kongsi apa yang aku ada.
.
Dan yang paling agung dalam perkataan berjaya adalah apabila aku tidak sesekali lupa akan nikmat seketika ini yang akan kutinggalkan kelak. Aku berjaya mengingatkan diri aku sendiri bahawa setiap ini bukan aku yang punya.
2,761 7 28 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Lake Valley, Bandar Tun Hussein Onn

Orang tanya, pek bila ko nak sedih? Asik tengok ko gelak je? Terhibur tengok bila ko buat live, hahah.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
First of all brader, kita xperlu tunjuk kita sedih. Kita xperlu up up kita maki hamun orang, bash orang atas bawah, n macam2 lagi. Xperlu nak tunjuk kita ni macam nak minta simpati la pe la, orang x amek kisah pun bruh. Lagi2 haters, dia tengok lagi dia senyum lebor 🤣🤭.
.
Biar sedih kita n kengkawan rapat je tau. Kekadang kengkawan pun xtau, kita ngadu direct je pada yang satu, kan lagi senang. Hidup ni xperlu kita nak mengharap sangat pada orang, kelak dapat fake hope, sedih lak.
.
Kita sememangnya punya ujian yang berbeza tapi hakikatnya tetap sama. Kurang lebih bergantung pada situasi dan keadaan mengikut kemampuan yang tuhan dah tetapkan. Kita gusar, sering tertanya di mana adilnya tuhan?
.
Bro, buat apa persoalkan sedangkan kita ni memang dicipta untuk mencari, mengenal setiap kejadian dan penciptaan dia. Buat je, lakukan je kerja kita setiap hari macam biasa sambil cuba untuk perbaiki mana yang x ngam.
.
Tidak semua yang indah sama seperti yang terkandung. Yang cantik x semestinya pandai, yang hodoh xsemestinya bodoh. Kena ingat, jangan anggap kita ni paling hebat, jangan anggap kita ni serba serbi lengkap. Jangan tamak dengan apa yang dia beri.
.
Kita hidup setiap masa berkongsi, kita xpernah punya hak mutlak dalam setiap benda yang kita dapat. Apa jua benda pun kita share, xpernah kita punya solo, cepat atau lambat je benda tu dikongsi. Xpercaya?
.
Esok kita mati, yang kita punya sekarang ni akan dipakai orang lain, diambil orang lain. Benda xbawak ke mati pun, buat apa tamak sangat. Samada kita share semasa hidup, atau terpaksa share selepas kita mati.
.
Kita semestinya share dari hidup sampai mati. Kita share pencipta yang sama, menghirup udara yang sama, dan menuju ke jalan penghujung yang sama.
.
#realitiinsan #alhaqq

Orang tanya, pek bila ko nak sedih? Asik tengok ko gelak je? Terhibur tengok bila ko buat live, hahah.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
First of all brader, kita xperlu tunjuk kita sedih. Kita xperlu up up kita maki hamun orang, bash orang atas bawah, n macam2 lagi. Xperlu nak tunjuk kita ni macam nak minta simpati la pe la, orang x amek kisah pun bruh. Lagi2 haters, dia tengok lagi dia senyum lebor 🤣🤭.
.
Biar sedih kita n kengkawan rapat je tau. Kekadang kengkawan pun xtau, kita ngadu direct je pada yang satu, kan lagi senang. Hidup ni xperlu kita nak mengharap sangat pada orang, kelak dapat fake hope, sedih lak.
.
Kita sememangnya punya ujian yang berbeza tapi hakikatnya tetap sama. Kurang lebih bergantung pada situasi dan keadaan mengikut kemampuan yang tuhan dah tetapkan. Kita gusar, sering tertanya di mana adilnya tuhan?
.
Bro, buat apa persoalkan sedangkan kita ni memang dicipta untuk mencari, mengenal setiap kejadian dan penciptaan dia. Buat je, lakukan je kerja kita setiap hari macam biasa sambil cuba untuk perbaiki mana yang x ngam.
.
Tidak semua yang indah sama seperti yang terkandung. Yang cantik x semestinya pandai, yang hodoh xsemestinya bodoh. Kena ingat, jangan anggap kita ni paling hebat, jangan anggap kita ni serba serbi lengkap. Jangan tamak dengan apa yang dia beri.
.
Kita hidup setiap masa berkongsi, kita xpernah punya hak mutlak dalam setiap benda yang kita dapat. Apa jua benda pun kita share, xpernah kita punya solo, cepat atau lambat je benda tu dikongsi. Xpercaya?
.
Esok kita mati, yang kita punya sekarang ni akan dipakai orang lain, diambil orang lain. Benda xbawak ke mati pun, buat apa tamak sangat. Samada kita share semasa hidup, atau terpaksa share selepas kita mati.
.
Kita semestinya share dari hidup sampai mati. Kita share pencipta yang sama, menghirup udara yang sama, dan menuju ke jalan penghujung yang sama.
.
#realitiinsan #alhaqq
1,426 4 27 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Lake Valley, Bandar Tun Hussein Onn

Terlalu banyak yes yo jarang dapat no!
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Minggu depan den nak panggil kroni semua v1 buruk yang leh berkumpul memeriahkan acara video or photoshoot area kl/cheras/putrajaya or memana. Sape nak join leh komen kat bawah yes or no, kalau no xyah la komen bodo! Haha
.
Sebenarnya aku xde mood nak berkarangan sebab bini aku merajuk seharian x reply ws 😂 kalau korang nak karangan, tolong bantu aku pujuk bini aku. 😂
.
Dia marah sebab aku ada chinggey, hmm “benda boleh madu, buat apa cuka”. Cia3 gurau je. Tolong ye kengkawan 😂😂😂😂
.
@ctalawee cayang jangan merajuk, 😂😂😂😂😂😂 ala ucuk ravers! Eh ala ucuk ucukkkk 😘😊

Terlalu banyak yes yo jarang dapat no!
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Minggu depan den nak panggil kroni semua v1 buruk yang leh berkumpul memeriahkan acara video or photoshoot area kl/cheras/putrajaya or memana. Sape nak join leh komen kat bawah yes or no, kalau no xyah la komen bodo! Haha
.
Sebenarnya aku xde mood nak berkarangan sebab bini aku merajuk seharian x reply ws 😂 kalau korang nak karangan, tolong bantu aku pujuk bini aku. 😂
.
Dia marah sebab aku ada chinggey, hmm “benda boleh madu, buat apa cuka”. Cia3 gurau je. Tolong ye kengkawan 😂😂😂😂
.
@ctalawee cayang jangan merajuk, 😂😂😂😂😂😂 ala ucuk ravers! Eh ala ucuk ucukkkk 😘😊
2,626 47 25 August, 2019

Top #amwtroublemaker posts

@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Lake Valley, Bandar Tun Hussein Onn

Kau kata gambar aku xleh p, tapi kenapa pm tepi?
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Tak minat nak berdebat, pasal kau sembang lebat. 👎🏻 acah xnak jadi follower, dalam diam jadi stalker. 👎🏻 karangan aku xberguna, tapi sibuk baca. 👎🏻entah kenapa aku marah sangat, maybe sebab kau spesis lalat. 👎🏻

Kau kata gambar aku xleh p, tapi kenapa pm tepi?
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Tak minat nak berdebat, pasal kau sembang lebat. 👎🏻 acah xnak jadi follower, dalam diam jadi stalker. 👎🏻 karangan aku xberguna, tapi sibuk baca. 👎🏻entah kenapa aku marah sangat, maybe sebab kau spesis lalat. 👎🏻
2,685 13 14 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Pasar Kemboja Kubang Menerong

Muka ku x semenggah tapi cukup untuk membuatkan awak lemah 😩
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Senang aku hari ni, tengok kawan2 dah mula mencuba untuk bisnes kecil kecilan walaupun jual hanya screw coverset. Tetap aku tersenyum walaupun mereka buang harga, no problem bro, on saja.
.
Aku benci melihat kaum sendiri yang mencaci dan mencela mereka2 yakni mereka2 yang baru nak on bisnes. Dia nak jual murah ke mahal ke ikut dia la, dia langsung x minta sedekah kat ko kan? lek ah.
.
Jangan kau sibuk hal orang lain, mereka nak buang harga, biarkan, biar saja. Itu cara mereka nak bangun, mereka nak dikenali, cara promote, cara untuk nama mereka disebut sebut. Kau buat hal kau macam biasa, beres kan?
.
Kau dah naik, sebab tu kau angkuh. Orang buang harga, kau sibuk mengata, maki atas bawah, cakap macam2. Brader, kau pun xsedar dulu kau pun sama. Kau rilek ah. Kau x sedar sebab sekarang kau bangga dengan apa yang kau ada.
.
Yang baru nak on bis, siap caci maki kau, kau buat xtau je. Kau nak untung seposen ke dua posen ke itu hal kau. Aku cukup terkesan dengan status2 mereka yang mengecam orang2 yang buang harga ni, sebab apa?
.
Sebab yang buang2 harga ni bukannya stock dia infinity, sampai masa stock dia habis, orang akan cari ko jugak. Ko rilek, rezeki kau mesti ada. Xperlu nak dengki2, iri hati bagai, lek bro, chill2 lah.
.
Kengkawan yang tengah try2, rasa down sebab xde orang beli, rasa macam dah berhempas pulas tapi satu pun x terjual. Relax, xperlu nak digusar sangat, tuhan telah pun tetapkan rezeki kita sejak belum kita buka mata lagi, dia lebih tahu bila masa yang sesuai untuk kita terima.
.
Kau nak jual berapa kau punya untung, kau jual je. Dorang nak kecam kau sila meninggal, cakap kat dorang “haters make me famous”, lu apahal? Hari ni aku makan ke tidak kau xpernah tanya, hari ni aku ok ke x kau xpernah tanya. Tiba2 kau nak jadi tuhan untuk sekat rezeki aku? #jaritengah

Muka ku x semenggah tapi cukup untuk membuatkan awak lemah 😩
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Senang aku hari ni, tengok kawan2 dah mula mencuba untuk bisnes kecil kecilan walaupun jual hanya screw coverset. Tetap aku tersenyum walaupun mereka buang harga, no problem bro, on saja.
.
Aku benci melihat kaum sendiri yang mencaci dan mencela mereka2 yakni mereka2 yang baru nak on bisnes. Dia nak jual murah ke mahal ke ikut dia la, dia langsung x minta sedekah kat ko kan? lek ah.
.
Jangan kau sibuk hal orang lain, mereka nak buang harga, biarkan, biar saja. Itu cara mereka nak bangun, mereka nak dikenali, cara promote, cara untuk nama mereka disebut sebut. Kau buat hal kau macam biasa, beres kan?
.
Kau dah naik, sebab tu kau angkuh. Orang buang harga, kau sibuk mengata, maki atas bawah, cakap macam2. Brader, kau pun xsedar dulu kau pun sama. Kau rilek ah. Kau x sedar sebab sekarang kau bangga dengan apa yang kau ada.
.
Yang baru nak on bis, siap caci maki kau, kau buat xtau je. Kau nak untung seposen ke dua posen ke itu hal kau. Aku cukup terkesan dengan status2 mereka yang mengecam orang2 yang buang harga ni, sebab apa?
.
Sebab yang buang2 harga ni bukannya stock dia infinity, sampai masa stock dia habis, orang akan cari ko jugak. Ko rilek, rezeki kau mesti ada. Xperlu nak dengki2, iri hati bagai, lek bro, chill2 lah.
.
Kengkawan yang tengah try2, rasa down sebab xde orang beli, rasa macam dah berhempas pulas tapi satu pun x terjual. Relax, xperlu nak digusar sangat, tuhan telah pun tetapkan rezeki kita sejak belum kita buka mata lagi, dia lebih tahu bila masa yang sesuai untuk kita terima.
.
Kau nak jual berapa kau punya untung, kau jual je. Dorang nak kecam kau sila meninggal, cakap kat dorang “haters make me famous”, lu apahal? Hari ni aku makan ke tidak kau xpernah tanya, hari ni aku ok ke x kau xpernah tanya. Tiba2 kau nak jadi tuhan untuk sekat rezeki aku? #jaritengah
2,957 14 19 hours ago
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Joki kata 188gps 3km run xpuas, dia minta kita godek sampai dapat 2++ untuk 3km run. 🤦🏻‍♂️ customer dari utagha, wuu. Xpa tunggu den mai sana, den usha mana patut boleh touch up 😂.
.
AHMAD MOTORWORKS
(AMW CHERAS)
D3 - 27 - G JALAN DUTAMAS 3, TAMAN DUTAMAS, 43200 CHERAS SELANGOR
.
AHMAD DYNOMAD(SOON)
D3 - 26 - G JALAN DUTAMAS 3, TAMAN DUTAMAS, 43200 CHERAS SELANGOR
.
ISNIN-SABTU(AHAD CUTI)
(JUMAAT BUKA LEPAS 2.30PM)
10AM-6PM++ .
FB - AHMAD MOTORWORKS
FB - AHMAD MOTORPARTS
.
WAZE - " AMW CHERAS "
.
Tekan link dibawah untuk berurusan di whatsap.
135lc/y15/fz150 specialist.
.
http://wasap.la/apex -apex 017 3055436
.
http://wasap.la/amie -amie +60 17 656 0344
.
sebarang urusan jual beli stock/ spare parts/ aksesori - +60 11 6398 1583 - dhiah ninja
.
Perkhidmatan Towing - 013 688 8817 - Naim.
#ahmadmotorworks #amwcheras
.
Ahmad Motorworks Performance (Penang) - +60 13 637 9098 - ahmad(abang mad)
.
Bengkel on hari ni yo, apa2 datang saja.
.
Anak den #alnuraa ni acah2 lak dial cam 🤣.
.
Hamareiii.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Hari ni ada boss besar kita dari jb nak datang. Mari bushkur!
.
Alhamdulillah dyno sy dah sampai malaysia! Sudah berada dalam lori. Maybe minggu ni setup, 2minggu lagi kita dyno sampai enjin pecah!
.
Specialist dyno for carburator, specialist BRT programmable/mapping/adjustable. Afr reading, perfect tuning by using afr sensor.
.
Lepas ni semua kena pasang afr sensor kat exzos! Sape xnak pasang, aku halau balik! Hahahah. Orang lain semua dyno for fi, kami specialist for 135lc. Amacam bro? Mau langgar geng fi? Mari ☺️
.
Xsabarnya aku nak fly atas roller 300kg! 😊 mana geng2 v1 buruk? V2-v6? X1r belalang kunyit? Nak cari tempat specialist set kab n dyno? Im on my way🤭😖☺️🤦🏻‍♂️😆

Joki kata 188gps 3km run xpuas, dia minta kita godek sampai dapat 2++ untuk 3km run. 🤦🏻‍♂️ customer dari utagha, wuu. Xpa tunggu den mai sana, den usha mana patut boleh touch up 😂.
.
 AHMAD MOTORWORKS
(AMW CHERAS)
D3 - 27 - G JALAN DUTAMAS 3, TAMAN DUTAMAS, 43200 CHERAS SELANGOR
.
AHMAD DYNOMAD(SOON)
D3 - 26 - G JALAN DUTAMAS 3, TAMAN DUTAMAS, 43200 CHERAS SELANGOR
.
ISNIN-SABTU(AHAD CUTI)
(JUMAAT BUKA LEPAS 2.30PM)
10AM-6PM++ .
FB - AHMAD MOTORWORKS
FB - AHMAD MOTORPARTS
. 
WAZE - " AMW CHERAS "
.
Tekan link dibawah untuk berurusan di whatsap.
135lc/y15/fz150 specialist.
.
http://wasap.la/apex -apex 017 3055436
.
http://wasap.la/amie -amie +60 17 656 0344
.
sebarang urusan jual beli stock/ spare parts/ aksesori - +60 11 6398 1583 - dhiah ninja
.
Perkhidmatan Towing - 013 688 8817 - Naim.
#ahmadmotorworks #amwcheras
.
Ahmad Motorworks Performance (Penang) - +60 13 637 9098 - ahmad(abang mad)
.
Bengkel on hari ni yo, apa2 datang saja.
.
Anak den #alnuraa ni acah2 lak dial cam 🤣.
.
Hamareiii.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Hari ni ada boss besar kita dari jb nak datang. Mari bushkur!
.
Alhamdulillah dyno sy dah sampai malaysia! Sudah berada dalam lori. Maybe minggu ni setup, 2minggu lagi kita dyno sampai enjin pecah!
.
Specialist dyno for carburator, specialist BRT programmable/mapping/adjustable. Afr reading, perfect tuning by using afr sensor.
.
Lepas ni semua kena pasang afr sensor kat exzos! Sape xnak pasang, aku halau balik! Hahahah. Orang lain semua dyno for fi, kami specialist for 135lc. Amacam bro? Mau langgar geng fi? Mari ☺️
.
Xsabarnya aku nak fly atas roller 300kg! 😊 mana geng2 v1 buruk? V2-v6? X1r belalang kunyit? Nak cari tempat specialist set kab n dyno? Im on my way🤭😖☺️🤦🏻‍♂️😆
3,587 26 24 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

susulan accident ketika pulang dari sahur. go pro lc v4 @amielabuzz #amwtm , ajal maut hanya sejengkal. beringat ingat, di depan tiada piala. jadikan pengajaran pada yang lain, jangan cucuk rapat sangat. nasib baik abang record ni sempat elak.
.
kronologi kejadian, enjin pecah. moto xsempat dikawal, lalu jatuh serta merta. owner cedera seluruh badan, edited*(pinggang bocor masuk kuman, patah bahu). moto lc v1, sp522 1.6 xsilap, tayar 6080 xsilap. semoga owner cepat sembuh.
.
malang tidak berbau, yang indah hanya sementara. kepada owner, sekali lagi semoga cepat sembuh dan bertabah. luka2 kat badan dia sama seperti luka di badan sy ketika accident di lekas seminggu sebelum 2019. masih terasa sakit ketika melihat luka2 kat badan dia tadi, allahu.
.
penutup cerita santai sahur, selimut motor, prepare raya. tq semua kawan2 tadi yang friendly.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorparts #ahmadmotorpartsmurahgiler
.
nota.
.
sy tiada dalam video ini, sy lebih kurang 200m kat belakang abang record ni. dan sy melihat asap tebal kaw2, akibat dari enjin pecah lalu minyak itam kena exzos. sy x join lock throttle sebab terrrrrrrlalu ramai rider, sy amek keputusan untuk blow throttle n maintain speed(sebab kalau bawak slow takut kena sondol). dari awal lagi sy dah jangka ada something nak berlaku. sebab terrrlalu ramai! ramai gila nak mampus! lebih 50bijik dan semuanya laju namateyyy! nak full throttle pun kene blow balik sebab ada yang main tukar lane sesuka, nak kata ular pun entah la. nak amek angin orang depan la kot. so sy pun dengan trauma yang masih x hilang, sy maintain speed sekitar gps160. tamat.

susulan accident ketika pulang dari sahur. go pro lc v4 @amielabuzz #amwtm , ajal maut hanya sejengkal. beringat ingat, di depan tiada piala. jadikan pengajaran pada yang lain, jangan cucuk rapat sangat. nasib baik abang record ni sempat elak.
.
kronologi kejadian, enjin pecah. moto xsempat dikawal, lalu jatuh serta merta. owner cedera seluruh badan, edited*(pinggang bocor masuk kuman, patah bahu). moto lc v1, sp522 1.6 xsilap, tayar 6080 xsilap. semoga owner cepat sembuh.
.
malang tidak berbau, yang indah hanya sementara. kepada owner, sekali lagi semoga cepat sembuh dan bertabah. luka2 kat badan dia sama seperti luka di badan sy ketika accident di lekas seminggu sebelum 2019. masih terasa sakit ketika melihat luka2 kat badan dia tadi, allahu.
.
penutup cerita santai sahur, selimut motor, prepare raya. tq semua kawan2 tadi yang friendly.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorparts #ahmadmotorpartsmurahgiler
.
nota.
.
sy tiada dalam video ini, sy lebih kurang 200m kat belakang abang record ni. dan sy melihat asap tebal kaw2, akibat dari enjin pecah lalu minyak itam kena exzos. sy x join lock throttle sebab terrrrrrrlalu ramai rider, sy amek keputusan untuk blow throttle n maintain speed(sebab kalau bawak slow takut kena sondol). dari awal lagi sy dah jangka ada something nak berlaku. sebab terrrlalu ramai! ramai gila nak mampus! lebih 50bijik dan semuanya laju namateyyy! nak full throttle pun kene blow balik sebab ada yang main tukar lane sesuka, nak kata ular pun entah la. nak amek angin orang depan la kot. so sy pun dengan trauma yang masih x hilang, sy maintain speed sekitar gps160. tamat.
12,944 261 31 May, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Cheras, Selangor

Ha korang nak sangat full video kan, p tengok kat utube sana. Taip “AMWTM X OKM” ha nanti keluar la video 15min kah3 sedia popcorn 😆🤣.
.
Xtido aku malam ni sebab korang tau, abes edit dah. Kalau x 36min video asal. Penat oi edit 😆😆
.
Part 2 nanti aku upload masa pergi roti john lak. Xbanyak racing tapi ada part best 😝😊😝
.
Abang @en_isa_samad jarang x nakal. Tu yang syok jalan dengan dia 😂🤣😂😂😂.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد .
K selamat berpopcorn.

Ha korang nak sangat full video kan, p tengok kat utube sana. Taip “AMWTM X OKM” ha nanti keluar la video 15min kah3 sedia popcorn 😆🤣.
.
Xtido aku malam ni sebab korang tau, abes edit dah. Kalau x 36min video asal. Penat oi edit 😆😆
.
Part 2 nanti aku upload masa pergi roti john lak. Xbanyak racing tapi ada part best 😝😊😝
.
Abang @en_isa_samad jarang x nakal. Tu yang syok jalan dengan dia 😂🤣😂😂😂.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد .
K selamat berpopcorn.
8,395 27 6 August, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Taman Ehsan

Kalau ye pun agak2 lah, bagi la muka sikit at least angin kat RR ni. Xpasal member terus tutup minyak berhenti tepi, check motor, takut2 tersalah bawak motor, kot2 expai ke kan 🤣
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Customer utara kita share video, sang saka mata merah belalang spec 3-5km, joki @syafiqeliass_ , jentera @hyedarr_ , mesin tangan @ahmad_nasaie @ahmadmotorworksperformance @ahmadmotorworks.cheras
.
Den tukang post kat ig je, den kan pomen romen, tau2 bukak kotak terus pasang je, sedar2 enjin meletup 🤣
.
Kita xde la post gambar gps rosak 2++ macam orang tu, kita 191 je gps itu pun orang x percaya. Ni kita bagi video leh tengok sendiri 😝. Gps 2++, side by side member 19+. Hmm gps kari 🤣
.
Marketing pun biar logic sikit la brader 😂🤣🤣🤣🤣🤣 post meter gps macam campak motor dari helikopter pulak 😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣 agak2 lah kalau nak masuk maharajalawak mega punnnnnnn 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ytjt

Kalau ye pun agak2 lah, bagi la muka sikit at least angin kat RR ni. Xpasal member terus tutup minyak berhenti tepi, check motor, takut2 tersalah bawak motor, kot2 expai ke kan 🤣
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Customer utara kita share video, sang saka mata merah belalang spec 3-5km, joki @syafiqeliass_ , jentera @hyedarr_ , mesin tangan @ahmad_nasaie @ahmadmotorworksperformance @ahmadmotorworks.cheras
.
Den tukang post kat ig je, den kan pomen romen, tau2 bukak kotak terus pasang je, sedar2 enjin meletup 🤣
.
Kita xde la post gambar gps rosak 2++ macam orang tu, kita 191 je gps itu pun orang x percaya. Ni kita bagi video leh tengok sendiri 😝. Gps 2++, side by side member 19+. Hmm gps kari 🤣
.
Marketing pun biar logic sikit la brader 😂🤣🤣🤣🤣🤣 post meter gps macam campak motor dari helikopter pulak 😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣 agak2 lah kalau nak masuk maharajalawak mega punnnnnnn 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ytjt
6,132 195 10 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Den xdo apo nak cakap hari ni sebab malam ni malam jumaat, cuma den harap semua cargas la jangan jadi macam rod ni 😝🤣🤭.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Yang jenis batang uturn bengkok macam ni spesis lembik @nyell._co je, 2minit je bertahan, pastu merembes. Tu la fly je keje, anu tersepit, testis xbernafas, hahahahah. Tag kawan korang yang spesis layu macam mamat nigga ni 🤣🤭

Den xdo apo nak cakap hari ni sebab malam ni malam jumaat, cuma den harap semua cargas la jangan jadi macam rod ni 😝🤣🤭.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Yang jenis batang uturn bengkok macam ni spesis lembik @nyell._co  je, 2minit je bertahan, pastu merembes. Tu la fly je keje, anu tersepit, testis xbernafas, hahahahah. Tag kawan korang yang spesis layu macam mamat nigga ni 🤣🤭
6,091 104 12 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Cheras Vista Mahkota Cheras Sungai Long

Ride x kari semalam 31ogos. Ada mahu full video? Nanti up kat utube. Mahu dengar bunyi mesin atau nak sy masuk lagu? Atau campur2? Hahah.
.
Mesin x ngam, handle n moto gegar mcm nak tercabut kepala lutut sebab rim depan belakang bengkok langgar lubang, spoket belakang xcukup 2mata, moto ngerang haih seb bek x meletup.
.
Tu yang semalam tegak n tunduk n fly sama je meter 😂. Nantikan video full nanti ok, hahah 😝
.
Pape den up link kat story.. 😘😘
.
Dalam video pendek ni adalah 1km sebelum exit seremban menghala selatan. Depan sekali macam mangkuk ayun tu @nyell._co , di podium yang number 2 @ahmadkhuzaifahnajmi dan terbang sebelah den tu @mankmyx . 😚 apalah nasib jadi pomen, kene sayur je keje 🤣🤣 Yang lain2 20bijik lagi tu kat belakang semua xnak pulas throttle, dorang cakap bazir minyak, hmm 😂 k
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Bukti, den xpernah hold spec, xpernah simpan power pada customer. Apa korang mintak, itu yang den beri. Den xpernah simpan2 resipi, xpernah halang apa2, xpernah hadap duit korang. Banyak pomen simpan2 sebab nak korang up up lagi spec, maka dia kaya, korang kayap. K uols, selamat bercuti.

Ride x kari semalam 31ogos. Ada mahu full video? Nanti up kat utube. Mahu dengar bunyi mesin atau nak sy masuk lagu? Atau campur2? Hahah.
.
Mesin x ngam, handle n moto gegar mcm nak tercabut kepala lutut sebab rim depan belakang bengkok langgar lubang, spoket belakang xcukup 2mata, moto ngerang haih seb bek x meletup.
.
Tu yang semalam tegak n tunduk n fly sama je meter 😂. Nantikan video full nanti ok, hahah 😝
.
Pape den up link kat story.. 😘😘
.
Dalam video pendek ni adalah 1km sebelum exit seremban menghala selatan. Depan sekali macam mangkuk ayun tu @nyell._co , di podium yang number 2 @ahmadkhuzaifahnajmi  dan terbang sebelah den tu @mankmyx . 😚 apalah nasib jadi pomen, kene sayur je keje 🤣🤣 Yang lain2 20bijik lagi tu kat belakang semua xnak pulas throttle, dorang cakap bazir minyak, hmm 😂 k
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Bukti, den xpernah hold spec, xpernah simpan power pada customer. Apa korang mintak, itu yang den beri. Den xpernah simpan2 resipi, xpernah halang apa2, xpernah hadap duit korang. Banyak pomen simpan2 sebab nak korang up up lagi spec, maka dia kaya, korang kayap. K uols, selamat bercuti.
4,971 45 1 September, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Amw Cheras Ahmad Motorworks

Kepada pencinta kelajuan + idolasss. Ni ada sebijik jackpot nak dilepaskan. Nama sy, area cheras, cod cash or transfer mana2 xkisah.
.
Asal moto 5s v3, convert full ori x1r siap wiring. Complete document. Jack 4mm, 66mm block, 2225 head. Gearbox racing. Rim sp522, arm y15, EXHAUST tidak termasuk. Lain2 boleh tengok sendiri. Condition coverset 9.9/10. Condition enjin pun cun2 melecun.
.
Yang berminat leh ws sy 0173055436. Harga dipinta rm10500, tapi kalau angkat sebelum merdeka, sy bg discount 10%. Rm9450 on, pandai geletek, sy bagi nego lagi. Datang tengok dulu, baru kita cerita harga.
.
#lambattinggal #janganmenyesal
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Alasan jual? X stim ah!

Kepada pencinta kelajuan + idolasss. Ni ada sebijik jackpot nak dilepaskan. Nama sy, area cheras, cod cash or transfer mana2 xkisah.
.
Asal moto 5s v3, convert full ori x1r siap wiring. Complete document. Jack 4mm, 66mm block, 2225 head. Gearbox racing. Rim sp522, arm y15, EXHAUST tidak termasuk. Lain2 boleh tengok sendiri. Condition coverset 9.9/10. Condition enjin pun cun2 melecun.
.
Yang berminat leh ws sy 0173055436. Harga dipinta rm10500, tapi kalau angkat sebelum merdeka, sy bg discount 10%. Rm9450 on, pandai geletek, sy bagi nego lagi. Datang tengok dulu, baru kita cerita harga.
.
#lambattinggal #janganmenyesal
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #yamaha #135lc #ysuku #y1r #v1r #v1buruk #snapseed #jupitermx #mxking #jarangXking #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorpartssmurahgiler #theاحمد #stimah
.
Alasan jual? X stim ah!
6,833 72 26 August, 2019