#asiantaste Instagram Photos & Videos

asiantaste - 21.9k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #asiantaste and here's what we found interesting.

Inside 48 Posts

Time between posts:
2 hours
Average like
47.4
Average comment
1.6
Posts with video
4/48
Posts with photo
44/48

Hashtag Popularity

in koh lanta's old town i found these reusable straws, which makes my coconut addiction way more eco friendly 😍 🥥 🌿
_________________________________________________
#asia #thailand #kohlanta #straw #noplastic #streetmarket #coconut #coconutaddict #streetfood #exploring #culture #naturefood #tastetheworld #thaifood #asiantaste #foodie #coco #drink #whoneedswater #travel #wanderlust #lovinlife

in koh lanta's old town i found these reusable straws, which makes my coconut addiction way more eco friendly 😍 🥥 🌿
_________________________________________________
#asia #thailand #kohlanta #straw #noplastic #streetmarket #coconut #coconutaddict #streetfood #exploring #culture #naturefood #tastetheworld #thaifood #asiantaste #foodie #coco #drink #whoneedswater #travel #wanderlust #lovinlife
20 0 19 January, 2020

kembali lagi kesini @platterbalikpapan ngajak si neng @paramita2 dinner... karena dia suka makanan korea... dan saya suruh coba makanan disini.. and dia suka 😘😘 yang kami pesan ini beef bulgogi yang isi di platternya ada seporsi irisan daging bulgogi + telur mata sapi setengah matang + union ring dan kentang goreng (boleh pilih nasi kalau ga mau kentang) harganya 42k tapi kalian bisa nambah mozarella degan harga 10k 1 bungkusnya.. dan yang buat aku suka disini lemon tea nya gelas besar cuma 12k.. worted lah rasa dan harganya...oya jika kalian mo nge grill disini juga ada.. so banyak pilihan mo langsung jadi atau mo repot masak sendiri😊😊 #dinner #hangoutwithfriends #platter #bulgogi #masakankorea #kulinerbalikpapan #dapurbalikpapan #asiantaste

kembali lagi kesini @platterbalikpapan ngajak si neng @paramita2 dinner... karena dia suka makanan korea... dan saya suruh coba makanan disini.. and dia suka 😘😘 yang kami pesan ini beef bulgogi yang isi di platternya ada seporsi irisan daging bulgogi + telur mata sapi setengah matang + union ring dan kentang goreng (boleh pilih nasi kalau ga mau kentang) harganya 42k tapi kalian bisa nambah mozarella degan harga 10k 1 bungkusnya.. dan yang buat aku suka disini lemon tea nya gelas besar cuma 12k.. worted lah rasa dan harganya...oya jika kalian mo nge grill disini juga ada.. so banyak pilihan mo langsung jadi atau mo repot masak sendiri😊😊 #dinner #hangoutwithfriends #platter #bulgogi #masakankorea #kulinerbalikpapan #dapurbalikpapan #asiantaste
9 2 19 January, 2020

安い、早い、美味い。

#bibibop #asiantaste #santamonica

安い、早い、美味い。

#bibibop #asiantaste #santamonica
0 0 19 January, 2020

Wah, ada berita bagus nih hari ini!

Untuk merayakan Grand Opening Hong Kong Sheng Kee Kitchen di Lippo Mall Puri (NO PORK NO LARD), @hongkongshengkee_kitchen mau membagikan voucher potongan harga nih buat kamu yang datang dan makan di Hong Kong Sheng Kee Kitchen Lippo Mall Puri. Caranya gampang kok

1. Pesan menu makanan minimal 150.000
2. Follow @hongkongshengkee_kitchen lalu share post ini di feed kamu lalu tag @hongkongshengkee_kitchen
3. Tunjukkan postingannya ke salah satu staf kami dan kamu langsung mendapatkan vouchernya

Mudah bukan? Makanya yuk datang ke Grand Opening Hong Kong Sheng Kee Kitchen di Lippo Mall Puri hari ini ya!
P.S.
- Voucher baru bisa digunakan pada transaksi berikutnya
- Promo berlaku hingga 24 Januari 2020 .......
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeekitchen

Wah, ada berita bagus nih hari ini!

Untuk merayakan Grand Opening Hong Kong Sheng Kee Kitchen di Lippo Mall Puri (NO PORK NO LARD), @hongkongshengkee_kitchen mau membagikan voucher potongan harga nih buat kamu yang datang dan makan di Hong Kong Sheng Kee Kitchen Lippo Mall Puri. Caranya gampang kok

1. Pesan menu makanan minimal 150.000
2. Follow @hongkongshengkee_kitchen lalu share post ini di feed kamu lalu tag @hongkongshengkee_kitchen
3. Tunjukkan postingannya ke salah satu staf kami dan kamu langsung mendapatkan vouchernya

Mudah bukan? Makanya yuk datang ke Grand Opening Hong Kong Sheng Kee Kitchen di Lippo Mall Puri hari ini ya! 
P.S.
- Voucher baru bisa digunakan pada transaksi berikutnya
- Promo berlaku hingga 24 Januari 2020 .......
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeekitchen
11 1 19 January, 2020

First try mozarella shumay,....quite tasty #mozarella
Choose left or right, it just melted in your mouth.... Happy weekend everyone....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#cuisine #dimsum # asiancuisine #foodandtravel #onlyliveonce #enjoyyourlife #asianfood #foodilicious #instafoodie #foodpornshare #foodaddict #traveladdict #asiantaste #fooddaily #dinnerideas

First try mozarella shumay,....quite tasty #mozarella 
Choose left or right, it just melted in your mouth.... Happy weekend everyone....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#cuisine #dimsum # asiancuisine #foodandtravel #onlyliveonce #enjoyyourlife #asianfood #foodilicious #instafoodie #foodpornshare #foodaddict #traveladdict #asiantaste #fooddaily #dinnerideas
20 2 18 January, 2020
Finde deine innere Mitte ☸️ Wir haben gehört es hilft dabei köstliches Sushi zu essen! 😍
.
.
.
#passionasiankitchen #sushi #sushilovers #freshfood #foodporn #foodie #foodlover #asianrestaurant #asiantaste #berlinfood #berlinfoodguide #lifestyle #kreuzberg #vietnamesefood #japanesefood #interior #buddha
14 0 18 January, 2020

Darf es noch ein Dessert sein? Zum Beispiel unserem köstlichen Klebreiskuchen 😋 Eine wahre Delikatesse ❤️
.
.
.
#passionasiankitchen #sushi #sushilovers #freshfood #foodporn #foodie #foodlover #asianrestaurant #asiantaste #berlinfood #berlinfoodguide #lifestyle #kreuzberg #vietnamesefood #japanesefood #ricecake #dessert #nicetosweetyou

Darf es noch ein Dessert sein? Zum Beispiel unserem köstlichen Klebreiskuchen 😋 Eine wahre Delikatesse ❤️
.
.
.
#passionasiankitchen #sushi #sushilovers #freshfood #foodporn #foodie #foodlover #asianrestaurant #asiantaste #berlinfood #berlinfoodguide #lifestyle #kreuzberg #vietnamesefood #japanesefood #ricecake #dessert #nicetosweetyou
19 0 18 January, 2020

Chicken Madras / Madras Soslu Tavuk #cappadocia #uçhisar #uchisar #turkey #goodfood #asiantaste

Chicken Madras / Madras Soslu Tavuk #cappadocia #uçhisar #uchisar #turkey #goodfood #asiantaste
19 0 18 January, 2020
#Repost @lumapic.images with @make_repost
・・・
Love at first bite!
Traditional with modern twist.
Unforgetable taste.
You’re the best ever #pandananaucake 
client : @the.caravan.cafe 
by: @lumapic.images 
#bakingvideos 
#bakingcampaign 
#bestintown 
#asiantaste 
#sweettoothsatisfied 
#kuihmuihtradisional 
#bandarbarubangi 
#cakebangi 
#malaysianfoodie
27 2 18 January, 2020

Love at first bite!
Traditional with modern twist.
Unforgetable taste.
You’re the best ever #pandananaucake
client : @the.caravan.cafe
by: @lumapic.images
director : @mers2ra
videographer: @syazwan.photog

#bakingvideos
#bakingcampaign
#bestintown
#asiantaste
#sweettoothsatisfied
#kuihmuihtradisional
#bandarbarubangi
#cakebangi
#malaysianfood

Love at first bite!
Traditional with modern twist.
Unforgetable taste.
You’re the best ever #pandananaucake 
client : @the.caravan.cafe 
by: @lumapic.images 
director : @mers2ra 
videographer: @syazwan.photog

#bakingvideos 
#bakingcampaign 
#bestintown 
#asiantaste 
#sweettoothsatisfied 
#kuihmuihtradisional 
#bandarbarubangi 
#cakebangi 
#malaysianfood
6 0 18 January, 2020
Kuih Bakar area Bukit Setogkol.  Bakar kat situ fresh from his dapur. #cikpaemakanapa #foodhunt #kuihbakar #asiantaste #asianfood #malaysianfood #foodporn #allaboutfood #makanmakan #jalanjalancarimakan #instafood #instalike
10 0 18 January, 2020

Once a year delicacies, Iberico pork jerky for coming Lunar New Year 2020. 🧧🧧🧧🎋🎋🎋🧨🧨🧨
.
.
.
.
.
.
.
#spanishfork #iberico #lunarnewyear #chinesefood #asiantaste #bakkwa #新年快樂 #hormoneantibioticfree

Once a year delicacies, Iberico pork jerky for coming Lunar New Year 2020. 🧧🧧🧧🎋🎋🎋🧨🧨🧨
.
.
.
.
.
.
.
#spanishfork #iberico #lunarnewyear #chinesefood #asiantaste #bakkwa #新年快樂 #hormoneantibioticfree
5 0 18 January, 2020

Hari minggu hari untuk masak masak 😆 so ni chef share kan resepi ‘Rendang Itik Salai’ yang korang kena cuba 😁

cili padi
bawang merah
bawang putih
halia
serai
jintan manis
jintan putih
cili kisar
itik salai
santan
kerisik
garam

kisar bahan bahan lepas tu tumis smpi pecah minyak. masuk kan itik dgn santan sampai lembut. kalau korang nak kering masak lagi lama. kalau nak hiris daun kunyit letak dlm rendang pun boleh. selamat mencuba ✌️☺️ #rendangitik #asianfood #asiantaste #food #foodlovers #foodie #chef #blessed

Hari minggu hari untuk masak masak 😆 so ni chef share kan resepi ‘Rendang Itik Salai’ yang korang kena cuba 😁

cili padi
bawang merah
bawang putih 
halia 
serai
jintan manis
jintan putih
cili kisar
itik salai 
santan
kerisik
garam

kisar bahan bahan lepas tu tumis smpi pecah minyak. masuk kan itik dgn santan sampai lembut. kalau korang nak kering masak lagi lama. kalau nak hiris daun kunyit letak dlm rendang pun boleh. selamat mencuba ✌️☺️ #rendangitik #asianfood #asiantaste #food #foodlovers #foodie #chef #blessed
281 29 18 January, 2020
:
рамэн 
#instafood 
#asiantaste 
#instagood
17 0 18 January, 2020
How Do You Like Your Wings? 🐥
Try This And You Will Surely Like It! 😋👍
" Honey Lemon Crunchy Chicken Wings "
🍋🍯🐥 #carolleskitchen
#yummy #yummyfood #yummyph #foodie #foodporn #foodpic #foodphoto #foodphotography #foodgasm #foodblog #chicken #chickenwings #honeylemon #crunchy #delicious #homecookedfood #homemadefood #onthetable #spoon #whattoeatph #eatsterrific #asianfavor #asiantaste #cookingmom #pinayabroad #italy🇮🇹
43 0 17 January, 2020

พะโล้แบบไทย ไม่ใส่ผงพะโล้
มีเต้าหู้กระดาน เลยเอาไปทอดใน air fryer ก่อนใส่ไปด้วย
ต้มคืนนี้ ไว้กินพรุ่งนี้ Thai style braised pork belly and egg. I fried firm tofu in Air fryer and put in too because I feel like to eat.
Cook tonight and ready to eat tomorrow.

#food #foodpics #foodpics #foodphoto #foodphotography #porkbelly #yummy #tasty #delicious #homecooking #asian #asianfood #asiantaste #tasteofhome #Sydney #NSW #Australia #ไข่พะโล้

พะโล้แบบไทย ไม่ใส่ผงพะโล้ 
มีเต้าหู้กระดาน เลยเอาไปทอดใน air fryer ก่อนใส่ไปด้วย 
ต้มคืนนี้ ไว้กินพรุ่งนี้ Thai style braised pork belly and egg. I fried firm tofu in Air fryer and put in too because I feel like to eat. 
Cook tonight and ready to eat tomorrow.

#food #foodpics #foodpics #foodphoto #foodphotography #porkbelly #yummy #tasty #delicious #homecooking #asian #asianfood #asiantaste #tasteofhome #Sydney #NSW #Australia #ไข่พะโล้
10 0 17 January, 2020

Maaf lama menunggu semuanya, kita punya berita bahagia nih. Hong Kong Sheng Kee Taman Anggrek sudah kembali beroperasi dan siap untuk melayani.

Yuk ajak semua keluarga dan teman-teman kamu untuk makan di Hong Kong Sheng Kee 😁😁😁
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeedessert

Maaf lama menunggu semuanya, kita punya berita bahagia nih. Hong Kong Sheng Kee Taman Anggrek sudah kembali beroperasi dan siap untuk melayani.

Yuk ajak semua keluarga dan teman-teman kamu untuk makan di Hong Kong Sheng Kee 😁😁😁
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeedessert
12 1 17 January, 2020

Balado Spicy Fried Fish or Ikan Balado and Stir-Fried Cabbage. Combining spices ingredients of fresh chillies, ginger and garlic that provide hot and spicy dishes from Sumatra, Indonesia.

#ikanbalado #sambalbalado #homecookedmeal #sgfoodie #foodies #foodporn #asianfood #asiantaste #kuliner #점심 #culinary #homechef #homecooked #homecooking #deliciousness #yumyum #igfood #enak #sedap #selera #makananenak #طبخ #lunch #makansiang #晚餐 #makananenak #enakbanget #airtangananoi #menuanoi #masakan #masakananoi

Balado Spicy Fried Fish or Ikan Balado and Stir-Fried Cabbage. Combining spices ingredients of fresh chillies, ginger and garlic that provide hot and spicy dishes from Sumatra, Indonesia.

#ikanbalado #sambalbalado #homecookedmeal #sgfoodie #foodies #foodporn #asianfood #asiantaste #kuliner #점심 #culinary #homechef #homecooked #homecooking #deliciousness #yumyum #igfood #enak #sedap #selera #makananenak #طبخ #lunch #makansiang #晚餐 #makananenak #enakbanget #airtangananoi #menuanoi #masakan #masakananoi
8 0 17 January, 2020
Ang Pampainit Sa Gabing Malamig!
The Chunky, Spicy And Sour Version Of Beef Pinapaitan Na Hindi Bitter!😂
" Beef Sinanglaw " 🐮🌶 Mangan Tayon Kakabsat!🤗 #carolleskitchen
#yummy #yummyfood #yummyph #foodie #foodporn #foodpic #foodphoto #foodphotography #lutongbahay #sarap #homecookedmeal #homemade #soup #sabaw #sinanglaw #pinoyfood #ilocanofood #ilocanoigers #kainpilipinas #onthetable #spoon #whattoeatph #eatpilipinas #asianflavors #asiantaste #cookingmom #pinayabroad
125 8 16 January, 2020

Gochuchang tempeh and how to serve it: filling for burger or veggie salad? 🍽🥗😚
#vegan #tempeh #asiantaste

Gochuchang tempeh and how to serve it: filling for burger or veggie salad? 🍽🥗😚
#vegan #tempeh #asiantaste
9 0 16 January, 2020

Sushi in einer unkonventionellen Form! Chirashi Sushi ist eine Komposition verschiedener Meeresfrüchte, Fisch und Reis. Traditionell ist es gerade im Frühjahr beliebt, aber auch im grauen Berliner Winter lässt es Sommergefühle sprießen. ❤️🍣🌞
.
.
.
#passionasiankitchen #sushi #sushilover #freshfood #foodporn #foodie #foodlover #asianrestaurant #asiantaste #berlinfood #berlinfoodguide #lifestyle #kreuzberg #vietnamesefood #japanesefood #chirashi #sushi

Sushi in einer unkonventionellen Form! Chirashi Sushi ist eine Komposition verschiedener Meeresfrüchte, Fisch und Reis. Traditionell ist es gerade im Frühjahr beliebt, aber auch im grauen Berliner Winter lässt es Sommergefühle sprießen. ❤️🍣🌞
.
.
.
#passionasiankitchen #sushi #sushilover #freshfood #foodporn #foodie #foodlover #asianrestaurant #asiantaste #berlinfood #berlinfoodguide #lifestyle #kreuzberg #vietnamesefood #japanesefood #chirashi #sushi
32 2 16 January, 2020

Anche da MU DIMSUM un menù speciale per il capodanno 🐭 🐭
Quando mi chiedono se in Italia si trovano #dimsum di qualità non ho dubbi! Non vedo l’ora di assaggiare il loro menu per il #cny 🥢❣️✨
#igersmilano #igerschina #dimsumhouse #cny2020 #cnycelebration #igersfood #asianfood #asiantaste #milanofood #ristorantimilano #mudimsum #nomayo #nomayomilano #acenaconlapranzo #nonvedolora #icantwait #capodanno2020 #yearoftherat #xiaolongbao #ravioli #lovefoods #nomayoawards #bestchineserestaurant #ristorantimilano #milanotop #milanotoday #milanofoodie

Anche da MU DIMSUM un menù speciale per il capodanno 🐭 🐭 
Quando mi chiedono se in Italia si trovano #dimsum di qualità non ho dubbi! Non vedo l’ora di assaggiare il loro menu per il #cny 🥢❣️✨
#igersmilano #igerschina #dimsumhouse #cny2020 #cnycelebration #igersfood #asianfood #asiantaste #milanofood #ristorantimilano #mudimsum #nomayo #nomayomilano #acenaconlapranzo #nonvedolora #icantwait #capodanno2020 #yearoftherat #xiaolongbao #ravioli #lovefoods #nomayoawards #bestchineserestaurant #ristorantimilano #milanotop #milanotoday #milanofoodie
111 1 16 January, 2020

Selalu chill di HR Steak House Kg Baru je, kali ni try di #WarongCheSenah pula. Not bad juga lah signature dish Nasi Ayam Kicap depa, tambah lagi dengan teh tarik ais, kena dengan tekak, tak rugi, harga pun sangat berpatutan. Selalunya memang tak berkesempatan untuk jejak kaki kat sini disebabkan masing2 busy memanjang. Kalau lepak reramai boleh standby tower sirap 💥 bukan tower tiger beer ya 😂 Korang kalau nak lepak tu DM la, itu pun kalau sudi 😭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lokasi📍Jalan Raja Mahadi, Kampung Baru
.
.
.
(📸 @tehtarikchannel)
#asiantaste #discoverkualalumpur #visitkualalumpur #kualalumpur #klfoodie #kampungbaru #streetfood #foodhunter #foodgasm #travelgram #igersmalaysia #tehtarikchannel

Selalu chill di HR Steak House Kg Baru je, kali ni try di #WarongCheSenah pula. Not bad juga lah signature dish Nasi Ayam Kicap depa, tambah lagi dengan teh tarik ais, kena dengan tekak, tak rugi, harga pun sangat berpatutan.  Selalunya memang tak berkesempatan untuk jejak kaki kat sini disebabkan masing2 busy memanjang. Kalau lepak reramai boleh standby tower sirap 💥 bukan tower tiger beer ya 😂 Korang kalau nak lepak tu DM la, itu pun kalau sudi 😭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lokasi📍Jalan Raja Mahadi, Kampung Baru
.
.
.
(📸 @tehtarikchannel) 
#asiantaste #discoverkualalumpur #visitkualalumpur #kualalumpur #klfoodie #kampungbaru #streetfood #foodhunter #foodgasm #travelgram #igersmalaysia #tehtarikchannel
1,102 15 16 January, 2020

🌟Pad Kra Pao - tajska klasyka na bazie pasty z tajskiej bazylii, szalotki i czosnku💥. W Tasaky w postaci przystawki na chrupiącej mini sałacie rzymskiej, w dwóch opcjach🎬:
- z tofu - z kurczakiem z wolnego wybiegu

POLECAMY ‼️😎🤗🙃 #padkrapao #padkrapow #padkrapowgai #starter #thai #tahifood #thaifoodie #foodies #foodporn #foodgasm #chili #spicyfood #thaifoodstagram #foodiegram #poznan #poznań #poznanmiastodoznan #poznancity #citypoznan #restaurantpoznan #asiantaste #asianrestaurant #tasaky

🌟Pad Kra Pao - tajska klasyka na bazie pasty z tajskiej bazylii, szalotki i czosnku💥. W Tasaky w postaci przystawki na chrupiącej mini sałacie rzymskiej, w dwóch opcjach🎬:
- z tofu - z kurczakiem z wolnego wybiegu

POLECAMY ‼️😎🤗🙃 #padkrapao #padkrapow #padkrapowgai #starter #thai #tahifood #thaifoodie #foodies #foodporn #foodgasm #chili #spicyfood #thaifoodstagram #foodiegram #poznan #poznań #poznanmiastodoznan #poznancity #citypoznan #restaurantpoznan #asiantaste #asianrestaurant #tasaky
38 0 16 January, 2020

Kita punya berita bagus nih buat kamu semua!! Hong Kong Sheng Kee Kitchen akan siap melayani kamu di Lippo Mall Puri.

Tunggu tanggal mainnya ya 😁😁
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeekitchen

Kita punya berita bagus nih buat kamu semua!! Hong Kong Sheng Kee Kitchen akan siap melayani kamu di Lippo Mall Puri.

Tunggu tanggal mainnya ya 😁😁
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeekitchen
13 0 16 January, 2020

Memasak mie mungkin terlihat mudah, namun tidak di Hong Kong Sheng Kee.
Hong Kong Sheng Kee menilai dengan ketat kualitas dari mienya.
Mulai dari bahannya hingga pada saat memasak. Mie Hong Kong Sheng Kee sangat diperhatikan karena nantinya akan mempengaruhi rasa, warna, dan kekenayalannya saat dihidangkan
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeekitchen

Memasak mie mungkin terlihat mudah, namun tidak di Hong Kong Sheng Kee.
Hong Kong Sheng Kee menilai dengan ketat kualitas dari mienya.
Mulai dari bahannya hingga pada saat memasak. Mie Hong Kong Sheng Kee sangat diperhatikan karena nantinya akan mempengaruhi rasa, warna, dan kekenayalannya saat dihidangkan
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeekitchen
13 1 16 January, 2020

Memasak mie mungkin terlihat mudah, namun tidak di Hong Kong Sheng Kee.
Hong Kong Sheng Kee menilai dengan ketat kualitas dari mienya.
Mulai dari bahannya hingga pada saat memasak. Mie Hong Kong Sheng Kee sangat diperhatikan karena nantinya akan mempengaruhi rasa, warna, dan kekenayalannya saat dihidangkan
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeedessert

Memasak mie mungkin terlihat mudah, namun tidak di Hong Kong Sheng Kee.
Hong Kong Sheng Kee menilai dengan ketat kualitas dari mienya.
Mulai dari bahannya hingga pada saat memasak. Mie Hong Kong Sheng Kee sangat diperhatikan karena nantinya akan mempengaruhi rasa, warna, dan kekenayalannya saat dihidangkan
-
#cuisine
#dimsum
#asiantaste
#wontonsoup
#wontonnoodle
#tasteofhongkong
#hongkongcuisine
#hongkongshengkee
#hongkongshengkeejkt
#hongkongshengkeedessert
14 1 16 January, 2020

Tomyam noodle -- pork meatball and double eggs...
Brand new taste for starting 2020 😊😊 Thanks @winna_margaretha and @instarbug_asia 😄😄
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
#instafoodgram #foodandtravel #asiantaste #asiancuisine #onlyliveonce #tomyam #enjoyyourlife #fooddaily #porkmeatballs #pork #chickeneggs #foodforlife

Tomyam noodle -- pork meatball and double eggs...
Brand new taste for starting 2020 😊😊 Thanks @winna_margaretha and @instarbug_asia 😄😄
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. .
.
#instafoodgram #foodandtravel #asiantaste #asiancuisine #onlyliveonce #tomyam #enjoyyourlife #fooddaily #porkmeatballs #pork #chickeneggs #foodforlife
23 2 15 January, 2020
Popular sambal prawn with fried rice @the_kampongkitchen #cookedwithlove #cookedtoperfection #asiantaste #bruneianfavourite
1 0 15 January, 2020
Japanese tofu with broccoli @the_kampongkitchen #cookedwithlove #cookedtoperfection #asiantaste
1 0 15 January, 2020
Salted egg crab @the_kampongkitchen #cookedwithlove #asiantaste
1 0 15 January, 2020

Top #asiantaste posts

@kickorganizer proudly presents:
.
CHOPSTICK & SPOON FESTIVAL 2018
.
Oriental Culinary & Tradition Festival
.
23 - 25 November 2018
Festival Walk, Lippo Mall Pluit Village
10.00 – 22.00
.
Special Dance Performance by:
@crystalboysindonesia
.
Cashback Voucher senilai IDR 200.000 dan 10% Cashback OVO berlaku semua transaksi tanpa minimum pembelian (T&C Apply)
.
Kpop Dance Cover Competition (Rookie Class)
With total grand prize worth of IDR 10.000.000
.
Judges:
Ongen Funky Papua
Rendy White I'Generation
Karina Lucito
.
Bringing you the FIRST ORIENTAL FESTIVAL with:
Mandarin Song Cover
Talkshow & Games
KPop Dance Battle
Traditional Dance Performances
Barongsai Show
.
For more information please contact:
Karin: 0878 8562 5549
.
.
.
#chopstickandspoon #cns #pluitvillage #kickorganizer #food #asiantaste #asianculinary #asia #oriental #bazaar #bazaarjakarta #eventjakarta #jakarta #bazaarmakanan #kuliner #foodlover

@kickorganizer proudly presents:
.
CHOPSTICK & SPOON FESTIVAL 2018
.
Oriental Culinary & Tradition Festival
.
23 - 25 November 2018
Festival Walk, Lippo Mall Pluit Village
10.00 – 22.00
.
Special Dance Performance by:
@crystalboysindonesia
.
Cashback Voucher senilai IDR 200.000 dan 10% Cashback OVO berlaku semua transaksi tanpa minimum pembelian (T&C Apply)
.
Kpop Dance Cover Competition (Rookie Class)
With total grand prize worth of IDR 10.000.000
.
Judges:
Ongen Funky Papua
Rendy White I'Generation
Karina Lucito
.
Bringing you the FIRST ORIENTAL FESTIVAL with:
Mandarin Song Cover
Talkshow & Games
KPop Dance Battle
Traditional Dance Performances
Barongsai Show
.
For more information please contact:
Karin: 0878 8562 5549
.
.
.
#chopstickandspoon #cns #pluitvillage #kickorganizer #food #asiantaste #asianculinary #asia #oriental #bazaar #bazaarjakarta #eventjakarta #jakarta #bazaarmakanan #kuliner #foodlover
1,007 9 15 hours ago

ちょうちんのような丸い形がころんとカワイイ♪
和モダンやアジアンテイストの雰囲気が漂う『ランタンソーラーライト』。
上部のソーラーパネルで充電するソーラー式なので、電気代がかからず経済的。 暗くなると自動的に点灯し、点灯時間はフル充電の場合、(約)6~8時間になります 。
火を扱う心配がないので、簡単にどこでも設置でき、小さなお子さまやペットがいても安心してお使いいただけます。
夏休みのキャンプやお庭での夕涼みなど、ほっこりとやさしい灯りに心癒されてみませんか♪
.
ランタンソーラーライト
価格 1,980円(税込)
.
詳しくはこちら
http://www.cainz.com/shop/g/g4549509141723/
.
※一部店舗によりお取り扱いがない場合がございます。ご了承ください。
.
#ソーラーライト #ランタン #経済的 #自動点灯 #和モダン #アジアンテイスト #キャンプ #庭 #solarlight #lantern #economic #automaticlighting #japanesemodern #asiantaste #camp #garden #led #cainz #cainzhome #カインズ #カインズホーム #くらしにららら

ちょうちんのような丸い形がころんとカワイイ♪
和モダンやアジアンテイストの雰囲気が漂う『ランタンソーラーライト』。
上部のソーラーパネルで充電するソーラー式なので、電気代がかからず経済的。 暗くなると自動的に点灯し、点灯時間はフル充電の場合、(約)6~8時間になります 。
火を扱う心配がないので、簡単にどこでも設置でき、小さなお子さまやペットがいても安心してお使いいただけます。
夏休みのキャンプやお庭での夕涼みなど、ほっこりとやさしい灯りに心癒されてみませんか♪
.
ランタンソーラーライト
価格 1,980円(税込)
.
詳しくはこちら
http://www.cainz.com/shop/g/g4549509141723/
.
※一部店舗によりお取り扱いがない場合がございます。ご了承ください。
.
#ソーラーライト #ランタン #経済的 #自動点灯 #和モダン #アジアンテイスト #キャンプ #庭 #solarlight #lantern #economic #automaticlighting #japanesemodern #asiantaste #camp #garden #led #cainz #cainzhome #カインズ #カインズホーム #くらしにららら
1,641 2 23 July, 2019

The blackberry tart.💜
The full season in Burgundy 🇫🇷

The blackberry tart.💜
The full season in Burgundy 🇫🇷
11,294 138 2 September, 2019

Still thinking about this INCREDIBLY flavorful rice bowl last weekend😍🍚 This claypot rice is cooked in Hong-Kongstyle clay pot cooking, usually made with rice, veggies and meat✨

Even though I LOVED eating those glazed pork ribs and Chinese sausage, the rice below them was a true star👏🏼 It was fluffy unlike chewy rice that I eat all the time, and it worked REALLY well in my perfect bite with other ingredients❤️ I was hoping that I would get some crispy rice at the bottom of the pot, but they didn’t have any, which was a bummer☹️, but the flavors, hefty portions, and even KINDER price (I mean this was $10!) made this such a memorable dish🥰

Feeling overwhelmed at the food court? Go to New York Food Court and try this and you won’t regret it💁🏻‍♂️

Still thinking about this INCREDIBLY flavorful rice bowl last weekend😍🍚 This claypot rice is cooked in Hong-Kongstyle clay pot cooking, usually made with rice, veggies and meat✨

Even though I LOVED eating those glazed pork ribs and Chinese sausage, the rice below them was a true star👏🏼 It was fluffy unlike chewy rice that I eat all the time, and it worked REALLY well in my perfect bite with other ingredients❤️ I was hoping that I would get some crispy rice at the bottom of the pot, but they didn’t have any, which was a bummer☹️, but the flavors, hefty portions, and even KINDER price (I mean this was $10!) made this such a memorable dish🥰

Feeling overwhelmed at the food court? Go to New York Food Court and try this and you won’t regret it💁🏻‍♂️
588 29 28 March, 2019

Whattt tak pernah makan sambal belacan? .
.
#dapurpanas #dapurpanasonwheels #tv3 #cooking #cookingshow #asianfood #asiantaste .
.
11.30am @tv3malaysia u guys jgn lupa tgk esok okay utk resepi yg best dari @chefnaem 😘
.
.
@zarazyaloverz

Whattt tak pernah makan sambal belacan? .
.
#dapurpanas #dapurpanasonwheels #tv3 #cooking #cookingshow #asianfood #asiantaste .
.
11.30am @tv3malaysia u guys jgn lupa tgk esok okay utk resepi yg best dari @chefnaem 😘
.
.
@zarazyaloverz
3,603 31 23 October, 2018
Korang dah salin ke resepi @chefnaem kat dapur panas?
#dapurpanas #dapurpanasonwheels #tv3 #cooking #cookingshow #asianfood #asiantaste .
13,441 76 24 October, 2018

Semalam off day mommyda memasak, so kita order food delivery service by @asiantastedelivery jurrr hantar terus depan pintu. Free Delivery KL Area, luar KL RM3 je delivery, so murah sangat.
.
Aku order set Tiffin Saturday ( Nasi Beriyani, Ayam Goreng Berempah, Lala 3 Rasa, Daging Kari Kentang, Sayur, Pulut Kelapa Ikan Masin) —> ADA PULUT KELAPA IKAN MASIN! Pastu aku order lagi Set Nasi Kukus Daging Hitam sebab aku ingat tak cukup... sekali SET TIFFIN TU BOLEH MAKAN 2-3 ORANG, banyak sangat portion dia 😭😂
.
My favourite nasi beriyani, ayam rempah & daging masak hitam tu & my husband suka lala tu.
.
Aku recommended sangat sebab penghantaran ON TIME, harga reasonably cheap ( sebab portion besar ) and sesuai untuk warga kota yang busy & suka local food. Jangan cakap aku tak payung, sebab ni berbaloi sedap & murah! :)
.
#asiantastedelivery #fooddeliverykl #fooddeliverykajang #fooddeliveryklangvalley #asiantaste #makanwithaidasue

Semalam off day mommyda memasak, so kita order food delivery service by @asiantastedelivery jurrr hantar terus depan pintu. Free Delivery KL Area, luar KL RM3 je delivery, so murah sangat.
.
Aku order set Tiffin Saturday ( Nasi Beriyani, Ayam Goreng Berempah, Lala 3 Rasa, Daging Kari Kentang, Sayur, Pulut Kelapa Ikan Masin) —> ADA PULUT KELAPA IKAN MASIN! Pastu aku order lagi Set Nasi Kukus Daging Hitam sebab aku ingat tak cukup... sekali SET TIFFIN TU BOLEH MAKAN 2-3 ORANG, banyak sangat portion dia 😭😂
.
My favourite nasi beriyani, ayam rempah & daging masak hitam tu & my husband suka lala tu.
.
Aku recommended sangat sebab penghantaran ON TIME, harga reasonably cheap ( sebab portion besar ) and sesuai untuk warga kota yang busy & suka local food. Jangan cakap aku tak payung, sebab ni berbaloi sedap & murah! :)
.
#asiantastedelivery #fooddeliverykl #fooddeliverykajang #fooddeliveryklangvalley #asiantaste #makanwithaidasue
702 2 23 December, 2018

Soya-Garlic-Honey-Sesame Oil Salmon with Soba Noodles and Pack Choi for dinner tonight 🍜🥬
.
.
🥢 Ingredients:
Salmon
Pack Choi
Soba Noodles
Garlic
Soya
Honey
Sesame Oil
Chili flakes
Salt & Pepper
Spring onion for garnish
.
.
‼️ Check highlights for step by step cooking video
.
#AnotherBiteKitchen ————————————————————————
#salmon #packchoi #sobanoodles #dinnerideas #easyrecipes #cookingvideo #vegeterian #vegetarianrecipes #dinner #homechef #privatechef #chefslife #vilnius #foodie #foodblogger #inspiration #onmyplate #asiantaste #asiancuisine #fitfood #healthyfood #healthyeating

Soya-Garlic-Honey-Sesame Oil Salmon with Soba Noodles and Pack Choi for dinner tonight 🍜🥬
.
.
🥢 Ingredients:
Salmon
Pack Choi 
Soba Noodles
Garlic
Soya
Honey
Sesame Oil
Chili flakes
Salt & Pepper 
Spring onion for garnish
.
.
‼️ Check highlights for step by step cooking video
. 
#AnotherBiteKitchen ————————————————————————
#salmon #packchoi #sobanoodles #dinnerideas #easyrecipes #cookingvideo #vegeterian #vegetarianrecipes #dinner #homechef #privatechef #chefslife #vilnius #foodie #foodblogger #inspiration #onmyplate #asiantaste #asiancuisine #fitfood #healthyfood #healthyeating
365 14 17 March, 2019

Kalau dah lelaki yg masak memang begitulah caranya. Ade je cara untuk melindungi diri dari terkene percikan minyak 😂 korang pon camtu jugak kan? Jgn bohong ea, tipu dosa! 😏 besok jgn lupa tgk jam 11:30pagi di @tv3malaysia 🍴 #izzueislam #dapurpanas2018 #tv3 #mediaprima #dapurpanasonwheels #cooking #cookingshow #asianfood #asiantaste

Kalau dah lelaki yg masak memang begitulah caranya. Ade je cara untuk melindungi diri dari terkene percikan minyak 😂 korang pon camtu jugak kan? Jgn bohong ea, tipu dosa! 😏 besok jgn lupa tgk jam 11:30pagi di @tv3malaysia 🍴#izzueislam #dapurpanas2018 #tv3 #mediaprima #dapurpanasonwheels #cooking #cookingshow #asianfood #asiantaste
2,320 37 4 December, 2018