#bloggermalaysia Instagram Photos & Videos

bloggermalaysia - 156k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #bloggermalaysia and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
25 minutes
Average like
83.6
Average comment
4.6
Posts with video
0/36
Posts with photo
36/36

Hashtag Popularity

Discover Batam - Pantai Dangas

Buai laju2 hingga atas pokok..tgh menunggu sang putera Batam datang😅
Malas nk cite lg sbb hati terpikat pada keindahan pantai Dangas.
#wonderfulindonesia
#Wonderfulbatam
#traveltripbatam
#travelblogger
#bloggermalaysia
#keunggulanwanitacom

Discover Batam - Pantai Dangas

Buai laju2 hingga atas pokok..tgh menunggu sang putera  Batam datang😅
Malas nk cite lg sbb hati terpikat pada keindahan pantai Dangas.
#wonderfulindonesia
#Wonderfulbatam
#traveltripbatam
#travelblogger
#bloggermalaysia
#keunggulanwanitacom
9 0 3 hours ago

Jemputlah mkn uols...
Hang up those kuali mcm kata bro @afzalsukasuki ni

Tq @afzalsukasuki ❤️🌷❤️🌷 #Repost @afzalsukasuki
• • • • • •
CRG Chicken RICE GUYS
.
HARI SANGKUT KUALI
.
Weekend macam ni besar nikmat kalau ada jemputan kahwin. Kalau takde undangan kenduri, ada lauk yang mak tapau semalam pun syukur alhamdulillah. Kalau takde, kita keluar makan la jawabnya 😂
.
Senang keje kita makan yang ready made macam Nasi Ayam CRG kat Shah Alam ni. Bukan setakat Nasi Ayam, ada Nasi Itik, Mee Sup, Mee Kari dan macam2 lagi.
.
Very recommended sebab harga murah walaupun bertaraf restoran dan sangat sedap! Korang kena cuba kalau datang ke Seksyen 7 Shah Alam ye.
.
@crgchickenriceguys .
#crgchickenriceguys #nasiayamviral #FoodHunterMY #FoodHuntToo #shahalamfood #foodviral #BotakMakan #BloggerMalaysia #halalchinesefood #afzalsukasuki #halalchickenrice #afzalsukasukidotcom

Jemputlah mkn uols...
Hang up those kuali mcm kata bro @afzalsukasuki ni

Tq @afzalsukasuki ❤️🌷❤️🌷 #Repost @afzalsukasuki
• • • • • •
CRG Chicken RICE GUYS
.
HARI SANGKUT KUALI
.
Weekend macam ni besar nikmat kalau ada jemputan kahwin. Kalau takde undangan kenduri, ada lauk yang mak tapau semalam pun syukur alhamdulillah. Kalau takde, kita keluar makan la jawabnya 😂
.
Senang keje kita makan yang ready made macam Nasi Ayam CRG kat Shah Alam ni. Bukan setakat Nasi Ayam, ada Nasi Itik, Mee Sup, Mee Kari dan macam2 lagi.
.
Very recommended sebab harga murah walaupun bertaraf restoran dan sangat sedap! Korang kena cuba kalau datang ke Seksyen 7 Shah Alam ye.
.
@crgchickenriceguys .
#crgchickenriceguys #nasiayamviral #FoodHunterMY #FoodHuntToo #shahalamfood #foodviral #BotakMakan #BloggerMalaysia #halalchinesefood #afzalsukasuki #halalchickenrice  #afzalsukasukidotcom
8 0 4 hours ago

Expectation vs Reality 🙊
.
Happy Travel Guys ❤️
.
#expectationvsreality #zyzoolmiratravelbangkok

Expectation vs Reality 🙊
.
Happy Travel Guys ❤️
.
#expectationvsreality #zyzoolmiratravelbangkok
40 3 4 hours ago

Terima kasih to our customer abang yazman and family from malaysia yang telah guna service kita kat Bandung
▶️ Come and Visit Bandung try our pakej tour and our service
🔴pop holiday bandung🔴
#yourtravelbuddies
✔pakej transport only
✔pakej hotel, breakfast and transport
✔pakej transport and ticket lawatan
✔pakej full board -hotel, meal ( breakfast, lunch and dinner ) ticket lawatan and transport
▶️for more info or nak tanya  sahaja pasal pakej bandung contact at our whatapps number
📲+6281395588066 ( Naura )
📲+6287825143651 ( muhamad fauzi)
▶️nak pakej budget pon ada
▶️Harga boleh runding
▶️no hidden charge
▶️no deposit
#poptransportbandung #sewakeretamurahbandung #bandungholiday #bandungitenary #joomgibandung #pakejmurahbandung #murahpakejbandung
#sewatransportbandung #bandungtrip #bandungpakejmurah #pakejberbaloibandung #bandungtouragency #pelancongaanbandung #travelbuddiesbandung #malaysia #singapore #brunei #supirbandung #transportbandung #percutianbandung #perkhidmatanbandung #jommelancong #agentbandung #bloggermalaysia #igersmalaysia #igerssingapore #bloggersingapore

Terima kasih to our customer abang yazman and family from  malaysia yang telah guna service kita kat Bandung
▶️ Come and Visit Bandung try our pakej tour and our service
🔴pop holiday bandung🔴
#yourtravelbuddies
✔pakej transport only
✔pakej hotel, breakfast and transport
✔pakej transport and ticket lawatan
✔pakej full board -hotel, meal ( breakfast, lunch and dinner ) ticket lawatan and transport
▶️for more info or nak tanya  sahaja pasal pakej bandung contact at our whatapps number
📲+6281395588066 ( Naura )
📲+6287825143651 ( muhamad fauzi)
▶️nak pakej budget pon ada
▶️Harga boleh runding
▶️no hidden charge
▶️no deposit 
#poptransportbandung#sewakeretamurahbandung#bandungholiday #bandungitenary #joomgibandung #pakejmurahbandung #murahpakejbandung
#sewatransportbandung#bandungtrip#bandungpakejmurah#pakejberbaloibandung#bandungtouragency#pelancongaanbandung#travelbuddiesbandung#malaysia#singapore#brunei #supirbandung #transportbandung #percutianbandung #perkhidmatanbandung #jommelancong #agentbandung #bloggermalaysia #igersmalaysia #igerssingapore #bloggersingapore
12 0 6 hours ago

Segarnya minum BOH Tea waktu petang sambil menghirup udara yang segar. Lagi-lagi minum dalan Biodegradable Wheat Cup. Haaa nak tak Biodegradable Wheat Cup yang eksklusif dari BOH ni? Jawab soalan berikut (dalam ruangan komen) : "Namakan tiga (3) variants BOH Tea" dan tag seorang rakan anda. Hanya satu pemenang sahaja akan di pilih untuk memenangi BOH Biodegradable Wheat Cup. Jom join sekarang!
@bohteamalaysia
#AdaBOHAdaUmmph
#90yearsofUmmph
#BOHTea
#BOHTeaGiveaway
#InternationalTeaDay2019
#SharetheUmmph

Segarnya minum BOH Tea waktu petang sambil menghirup udara yang segar. Lagi-lagi minum dalan Biodegradable Wheat Cup.  Haaa nak tak Biodegradable Wheat Cup yang eksklusif dari BOH ni? Jawab soalan berikut (dalam ruangan komen) : "Namakan tiga (3) variants BOH Tea" dan tag seorang rakan anda. Hanya satu pemenang sahaja akan di pilih untuk memenangi BOH Biodegradable Wheat Cup. Jom join sekarang! 
@bohteamalaysia
#AdaBOHAdaUmmph
#90yearsofUmmph
#BOHTea
#BOHTeaGiveaway
#InternationalTeaDay2019
#SharetheUmmph
377 41 7 hours ago

We love when our #IFXBABE tag us in their makeup looks! 😍 .

Our #IFXBABE is using Velour Rouge in Retro Mood & she has On Cloud Nine eyeshadow palette on her eyes! 👀💄 .

Redeem SHOPEE FREE SHIPPING voucher on order above RM40 ( valid on shopee only ) .
🌹Cash on delivery available on ZALORA MALAYSIA ( https://www.zalora.com.my/ifxcosmetics/ )
#ifxcosmetics #velourrouge #ifxbabe #lipstick #makeuptutorial #beauty #beautyblogger #makeupmalaysia #muamalaysia #makeupartist #makeupjunkie #asianbeauty #makeupaddict #makeupmurah #makeupmurahmalaysia #bloggermalaysia #ifxhighlighter #ifxshadow #dreamkisslipmatte #liquidlipstick #matteliquidlipstick #makeupmalaysiamurah #makeupmalaysiamurah

We love when our #IFXBABE tag us in their makeup looks! 😍 .

Our #IFXBABE is using Velour Rouge in Retro Mood & she has On Cloud Nine eyeshadow palette on her eyes! 👀💄 .

Redeem SHOPEE FREE SHIPPING voucher on order above RM40 ( valid on shopee only ) .
🌹Cash on delivery available on ZALORA MALAYSIA ( https://www.zalora.com.my/ifxcosmetics/ ) 
#ifxcosmetics #velourrouge #ifxbabe #lipstick #makeuptutorial #beauty #beautyblogger #makeupmalaysia #muamalaysia #makeupartist #makeupjunkie #asianbeauty #makeupaddict #makeupmurah #makeupmurahmalaysia #bloggermalaysia #ifxhighlighter #ifxshadow #dreamkisslipmatte #liquidlipstick #matteliquidlipstick #makeupmalaysiamurah #makeupmalaysiamurah
30 0 7 hours ago

Halah.. halah.. Pengantin lama syok sendiri namanya ni 🤣
.
.
#bloggermalaysia #blogmalaysia #malaysiablogger

Halah.. halah.. Pengantin lama syok sendiri namanya ni 🤣
.
.
#bloggermalaysia #blogmalaysia #malaysiablogger
4 0 7 hours ago

BANDUNG 6D5N.

Big thanks to our lovely Customer kak Hawa & family from Singapore that has been entrusted your trip with our company @kupukupu.tours during in Bandung. Hope to see you again next trip. cheeersss...!!!
.
•Come visit Bandung and try our city tour transport service and our tailor-made tour package!!!☆☆☆☆. For Bandung tour and package info Contact us at :
📲 +62821 2629 1998 (Whatsapp)

@kupukupu.tours
- iRead.iTravel.iBecome.-
_________________________

#kupukuputours #aninspirationaljourney #journeywalker #traveladdict #rentcarbandung #toursbandung #driverbandung #transportbandung #itinerarybandung #holidaybandung #pakejmurahbandung #travelagentbandung #tripplanerbandung #tripadvisorbandung #triporganizerbandung #percutianbandung #bucketlistbandung #igersmalaysia #igerssingapore #bloggermalaysia #bloggersingapore

BANDUNG 6D5N.

Big thanks to our lovely Customer kak Hawa & family from Singapore that has been entrusted your trip with our company @kupukupu.tours during in Bandung. Hope to see you again next trip. cheeersss...!!!
.
•Come visit Bandung and try our city tour transport service and our tailor-made tour package!!!☆☆☆☆. For Bandung tour and package info Contact us at :
📲 +62821 2629 1998 (Whatsapp)

@kupukupu.tours
- iRead.iTravel.iBecome.-
_________________________

#kupukuputours #aninspirationaljourney #journeywalker #traveladdict #rentcarbandung #toursbandung #driverbandung #transportbandung #itinerarybandung #holidaybandung #pakejmurahbandung #travelagentbandung #tripplanerbandung #tripadvisorbandung #triporganizerbandung #percutianbandung #bucketlistbandung #igersmalaysia #igerssingapore #bloggermalaysia #bloggersingapore
12 0 8 hours ago

You know my name, not my story.. You've heard what I've done. Not what I've been through ..
.
.
.
#lyanaishakdotmy
#iger #igermalaysia #igerpenang
#blogger #bloggermalaysia #bloggerpenang #KBBA9
#likeforlike #like4like #l4l #ilovepenang #penangite #followforfollow #love #tb #tbh

You know my name, not my story.. You've heard what I've done. Not what I've been through ..
.
.
.
#lyanaishakdotmy
#iger #igermalaysia #igerpenang 
#blogger #bloggermalaysia #bloggerpenang #KBBA9
#likeforlike #like4like #l4l #ilovepenang #penangite #followforfollow #love #tb #tbh
51 1 8 hours ago

If u guys LOVE AirAsia’s food during your flight, why not try the food on the ground? They have opened up Santan at Midvalley Megamall, nearby Madam Kwan’s. I would say the food is as delicious with BIGGER portion!
.
.
.
.
.
#kakijalans #travelblogger #kakimakan #bloggermalaysia #santan @santan.asean @airasia #kakijalan

If u guys LOVE AirAsia’s food during your flight, why not try the food on the ground? They have opened up Santan at Midvalley Megamall, nearby Madam Kwan’s. I would say the food is as delicious with BIGGER portion!
.
.
.
.
.
#kakijalans #travelblogger #kakimakan #bloggermalaysia #santan @santan.asean @airasia #kakijalan
19 5 8 hours ago

Mula elok nak pegang mama, lepas tu nk lepas.. ermm redha je lah.. mama possing sorang2.. hahaha nampak ke kmi disitu ..
.
.
Vacay #familyyusufduna @ Port Dickson .
.
Avilion Admiral Cove PD
#yanieyusuf #kbba9 #instavacation #vacation #portdickson #kelabbloggerbenashaari #bloggerMalaysia #babyfh #mamababyfh #mamababyfhvacay #bloggerMalaysia

Mula elok nak pegang mama, lepas tu nk lepas.. ermm redha je lah.. mama possing sorang2.. hahaha nampak ke kmi disitu ..
.
.
Vacay #familyyusufduna @ Port Dickson .
.
Avilion Admiral Cove PD
#yanieyusuf #kbba9 #instavacation #vacation #portdickson #kelabbloggerbenashaari #bloggerMalaysia #babyfh #mamababyfh #mamababyfhvacay #bloggerMalaysia
35 0 8 hours ago

今年聖誕節送自己的禮物!一次買五瓶的概念(貪心)
-
一直很想入手 @diptyque 的香水,看到他們聖誕節推出的限量禮盒立馬心動了~原本在犹豫要买正装还是这组限量版,结果因为本人太花心,拿不定主意要什么味道(全部都很喜欢),最後決定帶5支裝禮盒回家一個個tryXD
-
這禮盒真的還蠻有誠意的,像肌膚之花、杜桑、影中之水都是熱賣款,譚道是5隻裡我最喜歡的,然後青蕨是2019最新推出的香味,全部味道都是很好聞的,對於像我這樣選擇困難症的人是最好的選擇🤣
-
【Diptyque 2019 Holiday 繽紛淡香精禮盒】
•Fleur De Peau 肌肤之花
-Floral 花香調(麝香、鳶尾、黃葵、粉紅胡椒)
•Do son 杜桑|*很溫柔的味道,推!
-Floral 花香調(晚香玉、橙花、茉莉、龍涎香)
•L’ombre Dans L’eau 影中之水
-Floral 花香調(玫瑰、黑醋栗花蕾、苦橙葉、黑醋栗葉)
•Tam Dao 譚道|*中性沉穩,大愛!
-Woody 木質香調(檀香、雪松、柏樹、香桃木)
•Eau De Minthé 青蕨|*2019 New!
-Fougère 蕨類香調(薄荷、天竺葵、廣藿香、玫瑰醚)
*容量皆為7.5ml
-
你們有誰買過他們家的香水來推薦一下~💕
.
.
.
Outfits @the90s.official #bottegaveneta
Jewelry #pandoramalaysia @onni_lmichelle
#notsponsored #diptyquemy #kensapothecary #diptyque #edp #香水

今年聖誕節送自己的禮物!一次買五瓶的概念(貪心)
-
一直很想入手 @diptyque 的香水,看到他們聖誕節推出的限量禮盒立馬心動了~原本在犹豫要买正装还是这组限量版,结果因为本人太花心,拿不定主意要什么味道(全部都很喜欢),最後決定帶5支裝禮盒回家一個個tryXD
-
這禮盒真的還蠻有誠意的,像肌膚之花、杜桑、影中之水都是熱賣款,譚道是5隻裡我最喜歡的,然後青蕨是2019最新推出的香味,全部味道都是很好聞的,對於像我這樣選擇困難症的人是最好的選擇🤣
-
【Diptyque 2019 Holiday 繽紛淡香精禮盒】
•Fleur De Peau 肌肤之花
-Floral 花香調(麝香、鳶尾、黃葵、粉紅胡椒)
•Do son 杜桑|*很溫柔的味道,推!
-Floral 花香調(晚香玉、橙花、茉莉、龍涎香)
•L’ombre Dans L’eau 影中之水
-Floral 花香調(玫瑰、黑醋栗花蕾、苦橙葉、黑醋栗葉)
•Tam Dao 譚道|*中性沉穩,大愛!
-Woody 木質香調(檀香、雪松、柏樹、香桃木)
•Eau De Minthé 青蕨|*2019 New!
-Fougère 蕨類香調(薄荷、天竺葵、廣藿香、玫瑰醚)
*容量皆為7.5ml
-
你們有誰買過他們家的香水來推薦一下~💕
.
.
.
Outfits @the90s.official #bottegaveneta 
Jewelry #pandoramalaysia @onni_lmichelle 
#notsponsored #diptyquemy #kensapothecary #diptyque #edp #香水
341 12 8 hours ago

“MJ NAK LAHIRKAN KOMUNITI YANG CELIK DAN MAHIR URUS KEWANGAN”.
Kata Mak Jerung kepada anak bilisnya.
.
Semoga akan jadi ikutan.
Semoga kita tidak akan menjadi mangsa kewangan orang lain.
.
#dnmembebel #malaysianblogger #bloggermalaysia #lifestyleblogger #vscocam #vscomalaysia #throwback #dec2019

“MJ NAK LAHIRKAN KOMUNITI YANG CELIK DAN MAHIR URUS KEWANGAN”.
Kata Mak Jerung kepada anak bilisnya.
.
Semoga akan jadi ikutan.
Semoga kita tidak akan menjadi mangsa kewangan orang lain.
.
#dnmembebel #malaysianblogger #bloggermalaysia #lifestyleblogger #vscocam #vscomalaysia #throwback #dec2019
7 0 8 hours ago

Sambungan kepada post yang lepas.

Pentingnya orang perempuan menuntut ilmu, belajar tinggi-tinggi, jadi orang bijak pandai.

Sebab ilmu yang berguna itulah yang bakal diaplikasikan untuk membesarkan dan mendidik anak-anak.

Mendidik anak ni perlukan kematangan MENTAL dan INTELEKTUAL.
Didikan dirumah bukanlah cuma membaca, mengira dan bercakap. Tetapi didikan akan cara berfikir, pengurusan diri, perkembangan fizikal, menguasai bakat dan minat, pergaulan sosial, sahsiah dan kefahaman agama.

Semua ni...
Siapa lagi lah yang lebih layak untuk mengasuh si anak dengan ACUAN TERBAIK, kalau bukan kita, ibu, ummi, mama, mommy, bonda mereka..?
.
.
.

Sekolah itu, institusi kedua.
Rumah adalah INSTITUSI PERTAMA anak kita.
.
.
.

insyaAllah topik yang bakal sis SHARE di blog nanti ada kaitan dengan Pendidikan Awal Anak-anak. ☺️ Semoga diberkati.
Semoga bermanfaat. .
.
.
.

#likekalausuka #sharekalausetuju #tipsibubapa #tipsmendidikanak #blog #blogger #bloggermalaysia #momblog #parenting

Sambungan kepada post yang lepas.

Pentingnya orang perempuan menuntut ilmu, belajar tinggi-tinggi, jadi orang bijak pandai.

Sebab ilmu yang berguna itulah yang bakal diaplikasikan untuk membesarkan dan mendidik anak-anak.

Mendidik anak ni perlukan kematangan MENTAL dan INTELEKTUAL.
Didikan dirumah bukanlah cuma membaca, mengira dan bercakap. Tetapi didikan akan cara berfikir, pengurusan diri, perkembangan fizikal, menguasai bakat dan minat, pergaulan sosial, sahsiah dan kefahaman agama.

Semua ni...
Siapa lagi lah yang lebih layak untuk mengasuh si anak dengan ACUAN TERBAIK, kalau bukan kita, ibu, ummi, mama, mommy, bonda mereka..?
.
.
.

Sekolah itu, institusi kedua.
Rumah adalah INSTITUSI PERTAMA anak kita.
.
.
.

insyaAllah topik yang bakal sis SHARE di blog nanti ada kaitan dengan Pendidikan Awal Anak-anak. ☺️ Semoga diberkati.
Semoga bermanfaat. .
.
.
.

#likekalausuka #sharekalausetuju #tipsibubapa #tipsmendidikanak #blog #blogger #bloggermalaysia #momblog #parenting
7 0 9 hours ago
Cash.
It is the oxygen of your business.
.
#dnmembebel #malaysianblogger #bloggermalaysia #lifestyleblogger #vscocam #vscomalaysia #throwback #dec2019
12 0 9 hours ago

It just not easy.
.
Dikecam team lain.
Dikutuk.
Dikeji pula yang kononnya famili.
Orang kata itu ini.
Netizen pun tak hagak2 nak ngata kerja murni nak bantu bangsa sendiri dalam memperjuangkan ekonomi orang melayu, ekonomi seorang isteri.
Bos lama dok ligan, walhal dah makan hati, tapi sebab 4 cheq kena tahan, dok sabar ni.
Semua dok seksa minda, jiwa, raga seorang aku.
.
It's not easy.
.
Minda,
Jiwa,
Raga,
Terseksa.
Boleh depress macam ni.
.
Im the frontliner.
Orang belakang tabir apa paham?
.
Tak mudah.
.
Too stress.
Muka je senyum jumpa orang.
Dalam hati, saling menikam jiwa dan minda, cakap sorang2.
.
Entah apa yang aku nak perjuangkan ni pun tak tahulah.
Kalau takda sorang pun nak hargai.
.
Jadi, untuk apa?
.
#dnmembebel #depressionhelp #malaysianblogger #bloggermalaysia #lifestyleblogger #vscocam #vscomalaysia #throwback #dec2019

It just not easy.
.
Dikecam team lain.
Dikutuk.
Dikeji pula yang kononnya famili.
Orang kata itu ini.
Netizen pun tak hagak2 nak ngata kerja murni nak bantu bangsa sendiri dalam memperjuangkan ekonomi orang melayu, ekonomi seorang isteri.
Bos lama dok ligan, walhal dah makan hati, tapi sebab 4 cheq kena tahan, dok sabar ni.
Semua dok seksa minda, jiwa, raga seorang aku.
.
It's not easy.
.
Minda,
Jiwa,
Raga,
Terseksa.
Boleh depress macam ni.
.
Im the frontliner.
Orang belakang tabir apa paham?
.
Tak mudah.
.
Too stress.
Muka je senyum jumpa orang.
Dalam hati, saling menikam jiwa dan minda, cakap sorang2.
.
Entah apa yang aku nak perjuangkan ni pun tak tahulah.
Kalau takda sorang pun nak hargai.
.
Jadi, untuk apa?
.
#dnmembebel #depressionhelp #malaysianblogger #bloggermalaysia #lifestyleblogger #vscocam #vscomalaysia #throwback #dec2019
8 0 9 hours ago

How many of these do you have stored in your stash?! 💋 .

Join our giveaway on Twitter & stand a chance to win one of these!💄 .

Redeem SHOPEE FREE SHIPPING voucher on order above RM40 ( valid on shopee only ) .
🌹Cash on delivery available on ZALORA MALAYSIA ( https://www.zalora.com.my/ifxcosmetics/ )
#ifxcosmetics #velourrouge #ifxbabe #lipstick #makeuptutorial #beauty #beautyblogger #makeupmalaysia #muamalaysia #makeupartist #makeupjunkie #asianbeauty #makeupaddict #makeupmurah #makeupmurahmalaysia #bloggermalaysia #ifxhighlighter #ifxshadow #dreamkisslipmatte #liquidlipstick #matteliquidlipstick #makeupmalaysiamurah #makeupmalaysiamurah

How many of these do you have stored in your stash?! 💋 .

Join our giveaway on Twitter & stand a chance to win one of these!💄 .

Redeem SHOPEE FREE SHIPPING voucher on order above RM40 ( valid on shopee only ) .
🌹Cash on delivery available on ZALORA MALAYSIA ( https://www.zalora.com.my/ifxcosmetics/ ) 
#ifxcosmetics #velourrouge #ifxbabe #lipstick #makeuptutorial #beauty #beautyblogger #makeupmalaysia #muamalaysia #makeupartist #makeupjunkie #asianbeauty #makeupaddict #makeupmurah #makeupmurahmalaysia #bloggermalaysia #ifxhighlighter #ifxshadow #dreamkisslipmatte #liquidlipstick #matteliquidlipstick #makeupmalaysiamurah #makeupmalaysiamurah
22 0 9 hours ago

Overthinking will destroy you happiness and your mood. It will make everything worse than it actually is. Take it deep breath exhale and have faith. What's meant to be will be.
.
.
.
.
.
.📸 @r_graphy.photography

Overthinking will destroy you happiness and your mood. It will make everything worse than it actually is. Take it deep breath exhale and have faith. What's meant to be will be.
.
.
.
.
.
.📸 @r_graphy.photography
1,073 40 9 hours ago

Mount Silipat checked ✔️.. 2 Days 1 night trip with BFF..
.
Thank you dear @echaa_rara_ for the arrangement.. Thank you also dear @hiznyyunk & @nurin_nhk for making this trip another enjoyable memorable trip as always..
.
Thank you @gununghub especially the crews Omei, V, Sue, Fika and the others whom I can't remember the names.. Very fun and well organised trip..
.
More photos to come uolls.. Bear with me ya 😜😜😜..
.

#kbba9 #kelabbloggerbenshaari #tatimansur #tatimansurdotcom #blogger #bloggermalaysia #bloggerstyle #lifestyle #lifestyleblogger #parentingblogger #foodblogger #travelblogger #review #onlineentrepreneur #bytsmtravel #timelesssweetmoments #momblogger #motherof4boys #outdoorlover #outdoorlife #hiker #hiking #heelstobootshikers #tatimansursaying #gununghub #gunungsilipat

Mount Silipat checked ✔️.. 2 Days 1 night trip with BFF..
.
Thank you dear @echaa_rara_ for the arrangement.. Thank you also dear @hiznyyunk & @nurin_nhk for making this trip another enjoyable memorable trip as always..
.
Thank you @gununghub especially the crews Omei, V, Sue, Fika and the others whom I can't remember the names.. Very fun and well organised trip..
.
More photos to come uolls.. Bear with me ya 😜😜😜..
.

#kbba9 #kelabbloggerbenshaari #tatimansur #tatimansurdotcom #blogger #bloggermalaysia #bloggerstyle #lifestyle #lifestyleblogger #parentingblogger #foodblogger #travelblogger #review #onlineentrepreneur #bytsmtravel #timelesssweetmoments #momblogger #motherof4boys #outdoorlover #outdoorlife #hiker #hiking #heelstobootshikers #tatimansursaying #gununghub #gunungsilipat
30 1 10 hours ago

menulis di khm79.blogspot.com.
Di kelilingi sawah, bangunan kayu menggamit rasa, tiba-tiba menjadi seperti hitam putih, zaman dulu-dulu, sungguh mengujakan. Dalam hujan, raikan cinta di Sekinchan. Moga mempelai bahagia hingga ke sorga.
#blogger
#writer
#writingcommunity
#writersofinstagram
#inspirationquotes
#visitmalaysia2020
#malaysian
#khm79blogspot
#penulis
#motivasi
#walimatulurus
#bloggermalaysia
#bloggerkuantan
#kuantan
#pahang
#doabaikbaik
#syukurselalu

menulis di khm79.blogspot.com.
Di kelilingi sawah, bangunan kayu menggamit rasa, tiba-tiba menjadi seperti hitam putih, zaman dulu-dulu, sungguh mengujakan. Dalam hujan, raikan cinta di Sekinchan. Moga mempelai bahagia hingga ke sorga.
#blogger 
#writer 
#writingcommunity 
#writersofinstagram 
#inspirationquotes
#visitmalaysia2020 
#malaysian 
#khm79blogspot 
#penulis 
#motivasi
#walimatulurus
#bloggermalaysia 
#bloggerkuantan 
#kuantan 
#pahang 
#doabaikbaik
#syukurselalu
14 0 10 hours ago

Settle job
Tqsm @lohas_eyewear
Service tip top All design very nice, full of information from your staff. Your shop make all the people who were eyewear feel very confidence with there glass.. Really like it.
#anumkudut
#blogger
#bloggermalaysia
#lohaseyewear
#review
#jobreview

Settle job
Tqsm @lohas_eyewear 
Service tip top All design very nice, full of information from your staff. Your shop make all the people who were eyewear feel very confidence with there glass.. Really like it.
#anumkudut 
#blogger 
#bloggermalaysia 
#lohaseyewear 
#review 
#jobreview
7 0 10 hours ago

.
HARI SANGKUT KUALI
.
Weekend macam ni besar nikmat kalau ada jemputan kahwin. Kalau takde undangan kenduri, ada lauk yang mak tapau semalam pun syukur alhamdulillah. Kalau takde, kita keluar makan la jawabnya 😂
.
Senang keje kita makan yang ready made macam Nasi Ayam CRG kat Shah Alam ni. Bukan setakat Nasi Ayam, ada Nasi Itik, Mee Sup, Mee Kari dan macam2 lagi.
.
Very recommended sebab harga murah walaupun bertaraf restoran dan sangat sedap! Korang kena cuba kalau datang ke Seksyen 7 Shah Alam ye.
.
@crgchickenriceguys .
#crgchickenriceguys #nasiayamviral #FoodHunterMY #FoodHuntToo #shahalamfood #foodviral #BotakMakan #BloggerMalaysia #afzalsukasuki #afzalsukasukidotcom

.
HARI SANGKUT KUALI
.
Weekend macam ni besar nikmat kalau ada jemputan kahwin. Kalau takde undangan kenduri, ada lauk yang mak tapau semalam pun syukur alhamdulillah. Kalau takde, kita keluar makan la jawabnya 😂
.
Senang keje kita makan yang ready made macam Nasi Ayam CRG kat Shah Alam ni. Bukan setakat Nasi Ayam, ada Nasi Itik, Mee Sup, Mee Kari dan macam2 lagi.
.
Very recommended sebab harga murah walaupun bertaraf restoran dan sangat sedap! Korang kena cuba kalau datang ke Seksyen 7 Shah Alam ye.
.
@crgchickenriceguys .
#crgchickenriceguys #nasiayamviral #FoodHunterMY #FoodHuntToo #shahalamfood #foodviral #BotakMakan #BloggerMalaysia #afzalsukasuki #afzalsukasukidotcom
73 16 11 hours ago

🐹🍄

🐹🍄
60 1 11 hours ago

menulis di khm79.blogspot.com.
Masih ada kelapa sawit, ayah masih setia menanti bendang. Melalui daerah yang tersohor dengan kunang-kunang atau kelip-kelip, kelihatan bantal kekabu bergayutan. Sempat singgah di Caltex, ayah membeli keropok belinjau. Sebelum masuk pintu gerbang Kampung Parit 7 Baroh Sekinchan, ayah masuk ke kedai, melilau melihat kerepek yang banyak. Kami bergerak, terbentang, kelihatan petak-petak sawah, ada yang sudah dituai, ayah yang menguning. Di kelilingi sawah, bangunan kayu menggamit rasa, tiba-tiba menjadi seperti hitam putih, zaman dulu-dulu, sungguh mengujakan. Dalam hujan, raikan cinta di Sekinchan. Moga mempelai bahagia hingga ke sorga.
#blogger
#writer
#writingcommunity
#writersofinstagram
#inspirationquotes
#visitmalaysia2020
#malaysian
#khm79blogspot
#penulis
#motivasi
#walimatulurus
#bloggermalaysia
#bloggerkuantan
#kuantan
#pahang
#doabaikbaik
#syukurselalu

menulis di khm79.blogspot.com.
Masih ada kelapa sawit, ayah masih setia menanti bendang.  Melalui daerah yang tersohor dengan kunang-kunang atau kelip-kelip, kelihatan bantal kekabu bergayutan. Sempat singgah di Caltex, ayah membeli keropok belinjau. Sebelum masuk pintu gerbang Kampung Parit 7 Baroh Sekinchan, ayah masuk ke kedai, melilau melihat kerepek yang banyak. Kami bergerak, terbentang, kelihatan petak-petak sawah, ada yang sudah dituai, ayah yang menguning.  Di kelilingi sawah, bangunan kayu menggamit rasa, tiba-tiba menjadi seperti hitam putih, zaman dulu-dulu, sungguh mengujakan. Dalam hujan, raikan cinta di Sekinchan. Moga mempelai bahagia hingga ke sorga.
#blogger 
#writer 
#writingcommunity 
#writersofinstagram 
#inspirationquotes
#visitmalaysia2020 
#malaysian 
#khm79blogspot 
#penulis 
#motivasi
#walimatulurus
#bloggermalaysia 
#bloggerkuantan 
#kuantan 
#pahang 
#doabaikbaik
#syukurselalu
19 0 11 hours ago

Terima kasih to our customer abang Nizam and family from malaysia yang telah guna service kita kat Bandung
▶️ Come and Visit Bandung try our pakej tour and our service
🔴pop holiday bandung🔴
#yourtravelbuddies
✔pakej transport only
✔pakej hotel, breakfast and transport
✔pakej transport and ticket lawatan
✔pakej full board -hotel, meal ( breakfast, lunch and dinner ) ticket lawatan and transport
▶️for more info or nak tanya  sahaja pasal pakej bandung contact at our whatapps number
📲+6281395588066 ( Naura )
📲+6287825143651 ( muhamad fauzi)
▶️nak pakej budget pon ada
▶️Harga boleh runding
▶️no hidden charge
▶️no deposit
#poptransportbandung #sewakeretamurahbandung #bandungholiday #bandungitenary #joomgibandung #pakejmurahbandung #murahpakejbandung
#sewatransportbandung #bandungtrip #bandungpakejmurah #pakejberbaloibandung #bandungtouragency #pelancongaanbandung #travelbuddiesbandung #malaysia #singapore #brunei #supirbandung #transportbandung #percutianbandung #perkhidmatanbandung #jommelancong #agentbandung #bloggermalaysia #igersmalaysia #igerssingapore #bloggersingapore

Terima kasih to our customer abang Nizam and family from  malaysia yang telah guna service kita kat Bandung
▶️ Come and Visit Bandung try our pakej tour and our service
🔴pop holiday bandung🔴
#yourtravelbuddies
✔pakej transport only
✔pakej hotel, breakfast and transport
✔pakej transport and ticket lawatan
✔pakej full board -hotel, meal ( breakfast, lunch and dinner ) ticket lawatan and transport
▶️for more info or nak tanya  sahaja pasal pakej bandung contact at our whatapps number
📲+6281395588066 ( Naura )
📲+6287825143651 ( muhamad fauzi)
▶️nak pakej budget pon ada
▶️Harga boleh runding
▶️no hidden charge
▶️no deposit 
#poptransportbandung#sewakeretamurahbandung#bandungholiday #bandungitenary #joomgibandung #pakejmurahbandung #murahpakejbandung
#sewatransportbandung#bandungtrip#bandungpakejmurah#pakejberbaloibandung#bandungtouragency#pelancongaanbandung#travelbuddiesbandung#malaysia#singapore#brunei #supirbandung #transportbandung #percutianbandung #perkhidmatanbandung #jommelancong #agentbandung #bloggermalaysia #igersmalaysia #igerssingapore #bloggersingapore
20 2 12 hours ago

smile but maybe it’s fake 💋
.
.
.
#hairpinhijab #crush #lovemyself #bloggermalaysia #idontcare

smile but maybe it’s fake 💋
.
.
.
#hairpinhijab #crush #lovemyself #bloggermalaysia #idontcare
15 9 12 hours ago

Today event
Come n get free prescription qualification LOHAS MALAYSIA
#anumkudut
#lohaseyewear
#blogger
#bloggermalaysia
#openingshop
#yesimblogging

Today event
Come n get free prescription qualification LOHAS MALAYSIA
#anumkudut 
#lohaseyewear 
#blogger 
#bloggermalaysia 
#openingshop 
#yesimblogging
8 0 15 hours ago

#NoFilter . For real ❤
.
God is great & has perfect timing. Never too late, never too early. It takes a little patience & a whole lot of faith. . .
.
.
.
.
.
#malaysianblogger #capturedmoments #lifestylephoto #bloggermalaysia #momentsofchic #traveladdict #kakitravelmalaysia #sunset_hunter #sunsetphotography #islandliving #phuketsunset #islandlife🌴 #sunset🌅 #sunsetcolors

#NoFilter . For real ❤
.
God is great & has perfect timing. Never too late, never too early. It takes a little patience & a whole lot of faith. . .
.
.
.
.
.
#malaysianblogger #capturedmoments #lifestylephoto #bloggermalaysia #momentsofchic #traveladdict #kakitravelmalaysia #sunset_hunter #sunsetphotography #islandliving #phuketsunset #islandlife🌴 #sunset🌅 #sunsetcolors
91 9 16 hours ago

Berulang kali buat acar temu ni. First time makan dulu terus sis jatuh cinta hii
.
Video dah up ya boleh klik link dio bio profile untuk resepi 😆
.
Sedap uolsss makin lama simpan makin sedap tapi kena simpan dalam peti la

#foodblogger
#instafood
#foodie
#foodstagram
#blogger
#lifestyleblogger
#malaysianblogger
#muslimahblogger
#bloggermalaysia
#socialinfluencer
#mediainfluencer
#malaysianinfluencer
#blogwanisukarno
#bloggerpantaitimur
#teambpt
#masakapaharini
#sayamasak

Berulang kali buat acar temu ni. First time makan dulu terus sis jatuh cinta hii
.
Video dah up ya boleh klik link dio bio profile untuk resepi 😆
.
Sedap uolsss makin lama simpan makin sedap tapi kena simpan dalam peti la

#foodblogger
#instafood
#foodie
#foodstagram
#blogger
#lifestyleblogger
#malaysianblogger
#muslimahblogger
#bloggermalaysia
#socialinfluencer
#mediainfluencer
#malaysianinfluencer
#blogwanisukarno
#bloggerpantaitimur
#teambpt
#masakapaharini
#sayamasak
25 7 16 hours ago

Good Morning to the World!
Cloudy Sunday morning to begin with after all night raining. Its a normal weather in December in Malaysia. Hot coffee and a sweet bite for morning breakfast that make the day. One of the east-coast state of Terengganu and Kelantan's famous traditional food or traditional pudding known as ‘Kuih Akok’ . It has a soft and wobbly texture with a uniquely sweet taste as a result of combination eggs and ‘gula melaka'. It can be eaten as snack or as a dessert. It is made with flour, sugar, eggs, and coconut milk.  #kuihakok is baked using a special brass mould resulting in a sponge-like appearance. It is often said that the secret of making good Kuih Akok is very much dependant on the quantity of its ingredients used. Apart from a generous dose of sugar, Kuih Akok requires an enormous amount of eggs. In order to produce 100 pieces of Kuih Akok requires 35 number of eggs. Tradtionally, Kuih Akok is bake using a makeshift oven consisting of just pieces of bricks and fire from coconut husk. The smell from the coconut husk produces a special aroma and taste. The modern preparation is using modern equipment, but I belived it still cannot replicated the classic one.

A "must try" the next time you visit Malaysia 😉👌 #SelamatPagi #guetemorge
#좋은아침 #gutemorgen #godmorgon #早上好 #magandangumaga #günaydın
#morningbreakfast #dapurchefjo #bonjour #dejeuner #frühstück #colazione #classicfood #yukmakan #delicious #akusuka #bloggerkakimakian #bloggermalaysia #emakaai #malaysianfoodblogger #beautifulmalaysia #sedapni #projekbloggerutara #masterchefworld

Good Morning to the World!
Cloudy Sunday morning to begin with after all night raining. Its a normal weather in December in Malaysia. Hot coffee and a sweet bite for morning breakfast that make the day. One of the east-coast state of Terengganu and Kelantan's famous traditional food or traditional pudding known as ‘Kuih Akok’ . It has a soft and wobbly texture with a uniquely sweet taste as a result of combination eggs and ‘gula melaka'. It can be eaten as snack or as a dessert. It is made with flour, sugar, eggs, and coconut milk. #kuihakok is baked using a special brass mould resulting in a sponge-like appearance. It is often said that the secret of making good Kuih Akok is very much dependant on the quantity of its ingredients used. Apart from a generous dose of sugar, Kuih Akok requires an enormous amount of eggs. In order to produce 100 pieces of Kuih Akok requires 35 number of eggs. Tradtionally, Kuih Akok is bake using a makeshift oven consisting of just pieces of bricks and fire from coconut husk. The smell from the coconut husk produces a special aroma and taste. The modern preparation is using modern equipment, but I belived it still cannot replicated the classic one.

A "must try" the next time you visit Malaysia 😉👌 #SelamatPagi #guetemorge 
#좋은아침 #gutemorgen #godmorgon #早上好 #magandangumaga #günaydın
#morningbreakfast #dapurchefjo #bonjour #dejeuner #frühstück #colazione #classicfood #yukmakan #delicious #akusuka #bloggerkakimakian #bloggermalaysia #emakaai #malaysianfoodblogger #beautifulmalaysia #sedapni #projekbloggerutara #masterchefworld
112 1 16 hours ago

Pagi pagi bukak timeline, penuhnyaaaa kawan kawan update gambar snow!!! Yelaaa dah akhir tahun, snow melebat ahhh di jepongg.. adehh rindunya! Nak repeat sapporo!!! Nk bergelumang dengan snow lagi pleasee!!!! Tapi duit nan hado 🤣🤣🤣🤣 so mari kita sambung update blog jelahhh. Sapporo nice to holiday! Please go! 😍😍😍
.
.
#ItsIdaAndi9thAnniversary #KeJepunKeKita #Our1stSnowTrip #Sapporo2019 #IdaAndiTakesSapporo #IdaAndiTravelog #MarriageLife #IdaBaharumDotCom #LifeStyleBlogger #Blogger #BloggerMalaysia #MalaysianBlogger #Traveller #CoupleTraveller #TravelBlogger #TravelBlog #TravelTips #TravelForFun #MalaysiaLifeStyleBlogger #MediaBlogger #Media #SocialMedia #influencer

Pagi pagi bukak timeline, penuhnyaaaa kawan kawan update gambar snow!!! Yelaaa dah akhir tahun, snow melebat ahhh di jepongg.. adehh rindunya! Nak repeat sapporo!!! Nk bergelumang dengan snow lagi pleasee!!!! Tapi duit nan hado 🤣🤣🤣🤣 so mari kita sambung update blog jelahhh. Sapporo nice to holiday! Please go! 😍😍😍
.
.
#ItsIdaAndi9thAnniversary #KeJepunKeKita #Our1stSnowTrip #Sapporo2019 #IdaAndiTakesSapporo #IdaAndiTravelog #MarriageLife #IdaBaharumDotCom  #LifeStyleBlogger #Blogger #BloggerMalaysia #MalaysianBlogger #Traveller #CoupleTraveller #TravelBlogger #TravelBlog #TravelTips #TravelForFun #MalaysiaLifeStyleBlogger #MediaBlogger #Media #SocialMedia #influencer
53 3 16 hours ago

Top #bloggermalaysia posts

Немного Рождественской атмосферы в ленту 😀

Да, кстати сегодня
Пятница 13.

Помню мы в детстве собирались в эти дни с подружками и друзьями и рассказывали разные страшные истории.

Постарше стали, стали собираться в этот день за бутылочкой красного.

Эх, а сейчас почему то так не делаю, старею наверно 😅

А вы как нибудь «отмечали» пятницу 13?

Немного Рождественской атмосферы в ленту 😀
⠀
Да, кстати сегодня
Пятница 13.
⠀
Помню мы в детстве собирались в эти дни с подружками и друзьями и рассказывали разные страшные истории.
⠀
Постарше стали, стали собираться в этот день за бутылочкой красного.
⠀
Эх, а сейчас почему то так не делаю, старею наверно 😅
⠀
А вы как нибудь «отмечали» пятницу 13?
667 26 13 December, 2019

Dear Santa,
I’ve been good all year... Well, most of the time... Actually, every once in a while... Nevermind, I’ll buy my own stuff.

PS: My mom literally woke me up at 8am to go shopping and buy myself some UGG boots. I was sooo sleepy that I stayed in bed for the next 30 minutes, and then I decided it was too cold to dress up and do my makeup. So I just put on some jeans on top of the sweater I slept on and grabbed a jacket to go out. #lazylife
.
.
.
Jacket: Made in Lovin’ (bought in Italy)
Sweater: @asucr @aspb_ucr
Boots: @jcpenney 📸: Random girl
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#Blogger #bloggers #bloggerstyle #bloggerlife #bloggerfashion #bloggergirl #bloggermom #bloggerkesiftagi #bloggerslife #bloggerswanted #bloggeritalia #bloggerlifestyle #bloggerin #bloggersofinstagram #bloggerlove #bloggerlartakiplesiyor #bloggersgetsocial #bloggerspain #bloggerph #bloggermexicana #perfumead bloggervibes #bloggerdiaries #bloggerturkiye #bloggeruk #bloggergram #bloggersuk #bloggerhuntertr #bloggermalaysia #bloggerpost

Dear Santa,
I’ve been good all year... Well, most of the time... Actually, every once in a while... Nevermind, I’ll buy my own stuff.

PS: My mom literally woke me up at 8am to go shopping and buy myself some UGG boots. I was sooo sleepy that I stayed in bed for the next 30 minutes, and then I decided it was too cold to dress up and do my makeup. So I just put on some jeans on top of the sweater I slept on and grabbed a jacket to go out. #lazylife
.
.
.
Jacket: Made in Lovin’ (bought in Italy)
Sweater: @asucr @aspb_ucr 
Boots: @jcpenney 📸: Random girl
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#Blogger #bloggers #bloggerstyle #bloggerlife #bloggerfashion #bloggergirl #bloggermom #bloggerkesiftagi #bloggerslife #bloggerswanted #bloggeritalia #bloggerlifestyle #bloggerin #bloggersofinstagram #bloggerlove #bloggerlartakiplesiyor #bloggersgetsocial #bloggerspain #bloggerph #bloggermexicana #perfumead bloggervibes #bloggerdiaries #bloggerturkiye #bloggeruk #bloggergram #bloggersuk #bloggerhuntertr #bloggermalaysia #bloggerpost
531 47 4 December, 2019

“Ladies, a man will never remember your handbag, but he will remember your perfume.” – Olivier Creed
.
.
.
Thank you so much @wildspiritfragrances for this wonderful perfume ❤️. Please check out their new collections for this holiday season and gift ideas.
.
.
.
📸: Dafne
.
.
.
.
.
.
#Blogger #bloggers #bloggerstyle #bloggerlife #bloggerfashion #bloggergirl #bloggermom #bloggerkesiftagi #bloggerslife #bloggerswanted #bloggeritalia #bloggerlifestyle #bloggerin #bloggersofinstagram #bloggerlove #bloggerlartakiplesiyor #bloggersgetsocial #bloggerspain #bloggerph #bloggermexicana #bloggervibes #bloggerdiaries #bloggerturkiye #bloggeruk #bloggergram #bloggersuk #bloggerhuntertr #bloggermalaysia #bloggerpost

“Ladies, a man will never remember your handbag, but he will remember your perfume.” – Olivier Creed
.
.
.
Thank you so much @wildspiritfragrances for this wonderful perfume ❤️. Please check out their new collections for this holiday season and gift ideas.
.
.
.
📸: Dafne
.
.
.
.
.
.
#Blogger #bloggers #bloggerstyle #bloggerlife #bloggerfashion #bloggergirl #bloggermom #bloggerkesiftagi #bloggerslife #bloggerswanted #bloggeritalia #bloggerlifestyle #bloggerin #bloggersofinstagram #bloggerlove #bloggerlartakiplesiyor #bloggersgetsocial #bloggerspain #bloggerph #bloggermexicana #bloggervibes #bloggerdiaries #bloggerturkiye #bloggeruk #bloggergram #bloggersuk #bloggerhuntertr #bloggermalaysia #bloggerpost
681 67 24 November, 2019