#cookiessedap Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #cookiessedap and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
36 minutes
Average like
64.2
Average comment
0.9
Posts with video
2/36
Posts with photo
34/36

Hashtag Popularity

@kaklongaidabakery Profile picture

@kaklongaidabakery

Alhamdulillah.

Kesayangan ramai si kuning nie. 😂😂😂 .
.
Terima kasih sudi order ☺
.
.
.
.
.
http://www.wasap.my/60136389293
Sila klik link di BIO untuk sebarang pertanyaan
.
.
1. beri SALAM
2. kenalkan NAMA dan DARI MANA.
3. terus beritahu TARIKH majlis anda (3hari awal)
4. berikan TEMA @ CONTOH gambar yg anda mahu.

Terima kasih. 🙃

#pavlova
#pavlovasedap
#brownies
#browniessedap
#creampuff
#creampuffsedap
#cheesetart
#cheesetartsedap
#cheesetartemoji
#cookies
#cookiessedap
#serembanbaker #kekserembansedap
#kekbirthdayseremban
#serembanfood
#senawangbaker
#keksenawangsedap
#senawangfood
#dataransenawang #kaklongaidabakery

Alhamdulillah.

Kesayangan ramai si kuning nie. 😂😂😂 .
.
Terima kasih sudi order ☺
.
.
.
.
.
http://www.wasap.my/60136389293
Sila klik link di BIO untuk sebarang pertanyaan
.
.
1. beri SALAM
2. kenalkan NAMA dan DARI MANA.
3. terus beritahu TARIKH majlis anda (3hari awal)
4. berikan TEMA @ CONTOH gambar yg anda mahu.

Terima kasih. 🙃

#pavlova
#pavlovasedap
#brownies
#browniessedap
#creampuff
#creampuffsedap
#cheesetart
#cheesetartsedap
#cheesetartemoji
#cookies
#cookiessedap
#serembanbaker #kekserembansedap
#kekbirthdayseremban
#serembanfood
#senawangbaker
#keksenawangsedap 
#senawangfood
#dataransenawang  #kaklongaidabakery
1 0 10 minutes ago
@fydcookie Profile picture

@fydcookie

KENAPA KENE BELI & RASA ??
.
.
Yess!!! Uolls kene beli n try rasa !!!
Sebab FyDcookie sudah beroperasi 🤗
Present to my new product Homemade cookies by me !!!
.
.
-Sy menyediakan 3jenis cookies
1)Classic Original
2)RedVelvet white chip
3)Dark Chocolate -100% homemade dr air tgn sy sendiri 😍
-halal syg !!
-crunchy,delicious,tasty 😋
.
.
Wow !!! Terliur kann??!!!
So apa tunggu lagi,lekaih order !!!
Sekarang semua kt hujung jari ...
Whatsapp kita cepat !!
.
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
.
Atau hanya di IGSHOP saya :
.
@fydcookie
@fydcookie
@fydcookie
.
.
#fydcookies
#cookiessedap
#cookiesputrajaya
#cookiescyberjaya
#cookieskl
#cookiesampang
#cookiesmurah
#cookiessrikembangan
#cookiesdengkil
#darkchocolatecookies
#redvelvetcookies
#originalchocolatechipcookies
#bazarpaknil

KENAPA KENE BELI & RASA ??
.
.
Yess!!! Uolls kene beli n try rasa !!!
Sebab FyDcookie sudah beroperasi 🤗
Present to my new product Homemade cookies by me !!!
.
.
-Sy menyediakan 3jenis cookies
1)Classic Original 
2)RedVelvet white chip
3)Dark Chocolate -100% homemade dr air tgn sy sendiri 😍
-halal syg !!
-crunchy,delicious,tasty 😋
.
. 
Wow !!! Terliur kann??!!!
So apa tunggu lagi,lekaih order !!!
Sekarang semua kt hujung jari ...
Whatsapp kita cepat !!
.
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
.
Atau hanya di IGSHOP saya :
.
@fydcookie
@fydcookie
@fydcookie
.
.
#fydcookies
#cookiessedap
#cookiesputrajaya
#cookiescyberjaya
#cookieskl
#cookiesampang
#cookiesmurah
#cookiessrikembangan
#cookiesdengkil
#darkchocolatecookies
#redvelvetcookies
#originalchocolatechipcookies
#bazarpaknil
2 0 1 hour ago
@fydcookie Profile picture

@fydcookie

KENAPA KENE BELI & RASA ??
.
.
Yess!!! Uolls kene beli n try rasa !!!
Sebab FyDcookie sudah beroperasi 🤗
Present to my new product Homemade cookies by me !!!
.
.
-Sy menyediakan 3jenis cookies
1)Classic Original
2)RedVelvet white chip
3)Dark Chocolate -100% homemade dr air tgn sy sendiri 😍
-halal syg !!
-crunchy,delicious,tasty 😋
.
.
Wow !!! Terliur kann??!!!
So apa tunggu lagi,lekaih order !!!
Sekarang semua kt hujung jari ...
Whatsapp kita cepat !!
.
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
.
Atau hanya di IGSHOP saya :
.
@fydcookie
@fydcookie
@fydcookie
.
.
#fydcookies
#cookiessedap
#cookiesputrajaya
#cookiescyberjaya
#cookieskl
#cookiesampang
#cookiesmurah
#cookiessrikembangan
#cookiesdengkil
#darkchocolatecookies
#redvelvetcookies
#originalchocolatechipcookies
#bazarpaknil

KENAPA KENE BELI & RASA ??
.
.
Yess!!! Uolls kene beli n try rasa !!!
Sebab FyDcookie sudah beroperasi 🤗
Present to my new product Homemade cookies by me !!!
.
.
-Sy menyediakan 3jenis cookies
1)Classic Original 
2)RedVelvet white chip
3)Dark Chocolate -100% homemade dr air tgn sy sendiri 😍
-halal syg !!
-crunchy,delicious,tasty 😋
.
. 
Wow !!! Terliur kann??!!!
So apa tunggu lagi,lekaih order !!!
Sekarang semua kt hujung jari ...
Whatsapp kita cepat !!
.
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
.
Atau hanya di IGSHOP saya :
.
@fydcookie
@fydcookie
@fydcookie
.
.
#fydcookies
#cookiessedap
#cookiesputrajaya
#cookiescyberjaya
#cookieskl
#cookiesampang
#cookiesmurah
#cookiessrikembangan
#cookiesdengkil
#darkchocolatecookies
#redvelvetcookies
#originalchocolatechipcookies
#bazarpaknil
3 0 1 hour ago
@fydcookie Profile picture

@fydcookie

KENAPA KENE BELI & RASA ??
.
.
Yess!!! Uolls kene beli n try rasa !!!
Sebab FyDcookie sudah beroperasi 🤗
Present to my new product Homemade cookies by me !!!
.
.
-Sy menyediakan 3jenis cookies
1)Classic Original
2)RedVelvet white chip
3)Dark Chocolate -100% homemade dr air tgn sy sendiri 😍
-halal syg !!
-crunchy,delicious,tasty 😋
.
.
Wow !!! Terliur kann??!!!
So apa tunggu lagi,lekaih order !!!
Sekarang semua kt hujung jari ...
Whatsapp kita cepat !!
.
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
.
Atau hanya di IGSHOP saya :
.
@fydcookie
@fydcookie
@fydcookie
.
.
#fydcookies
#cookiessedap
#cookiesputrajaya
#cookiescyberjaya
#cookieskl
#cookiesampang
#cookiesmurah
#cookiessrikembangan
#cookiesdengkil
#darkchocolatecookies
#redvelvetcookies
#originalchocolatechipcookies
#bazarpaknil

KENAPA KENE BELI & RASA ??
.
.
Yess!!! Uolls kene beli n try rasa !!!
Sebab FyDcookie sudah beroperasi 🤗
Present to my new product Homemade cookies by me !!!
.
.
-Sy menyediakan 3jenis cookies
1)Classic Original 
2)RedVelvet white chip
3)Dark Chocolate -100% homemade dr air tgn sy sendiri 😍
-halal syg !!
-crunchy,delicious,tasty 😋
.
. 
Wow !!! Terliur kann??!!!
So apa tunggu lagi,lekaih order !!!
Sekarang semua kt hujung jari ...
Whatsapp kita cepat !!
.
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
http://www.wasap.my/+601128068603
.
Atau hanya di IGSHOP saya :
.
@fydcookie
@fydcookie
@fydcookie
.
.
#fydcookies
#cookiessedap
#cookiesputrajaya
#cookiescyberjaya
#cookieskl
#cookiesampang
#cookiesmurah
#cookiessrikembangan
#cookiesdengkil
#darkchocolatecookies
#redvelvetcookies
#originalchocolatechipcookies
#bazarpaknil
2 0 1 hour ago
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Walaupun rupa dia kureng sikit tapi rasanya sedap...🤭😜
.
.

Talam Pandan Kacang Merah
By @sabariahkhairuddin
========================
[Sumber: Yatiememories.blogspot.com]
[Loyang 10x10x2@3]

Bahan utk lapisan bawah:

1 1/2 cwn kacang merah* -yg telah direbus empuk.(CheBa guna yg dlm tin)
1 cwn air * ( * dikisar bersama)
1 1/2 cwn tepung beras
2 cwn santan sederhana pekat
2 sudu besar tepung Ang Kwe (putih)/ tepung jagung
1 cwn gula halus
Sedikit garam
Sedikit perwarna merah

Cara2:

1. Kisar kacang merah yg telah direbus bersama 1 cwn air. Ketepikan.

2. Dlm bekas lain, masukkan tepung beras, tepung Ang Kwe/jagung, gula, garam dan santan. Bancuh semua bahan dan tapis.

3. Masukkan kacang merah yg dikisar tadi dan gaul sebati. Masak hingga naik wap dlm 10 minit guna api sederhana. Tutup api.

4. Panaskan pengukus. Alaskan loyang dgn plastik dan sapu minyak disekelilingnya.

5. Tuang adunan tadi dan kukus selama 25 minit.

6. Sementara itu, buat adunan utk lapisan atas.
.
.

Bahan utk lapisan atas:

1 1/2 cwn tepung gandum
1 cwn gula halus
2 biji telur
1 cwn santan pekat
2 cwn air (kisar bersama 3 helai daun pandan dan tapiskan)
Sedikit garam
Pewarna hijau

Cara2:

1. Bancuh semua bahan, tapis kedlm periuk dan masak hingga naik wap dlm 10 minit guna api sederhana.

2. Tuang adunan keatas lapisan kacang merah tadi.

3. Sebelum tuang adunan pastikan tiada air bertakung dipermukaan kuih. Sekiranya ada, sengetkan loyang dan guna tisu dapur utk mengelap air. Selepas itu cakar2 sikit guna gar barulah tuang adunan warna hijau.

4. Kukus lg selama 25 minit guna api sederhana. .

5. Setelah masak, buka penutup dan biarkan 5 minit dgn api yg belum ditutup. Ini bg mengeringkan permukaan kuih. .
6. Setelah siap, angkat loyang kuih dan biarkan betul2 sejuk barulah dipotong menggunakan pisau plastik.

Nota: CheBa buat 1/2 adunan dari resipi diatas. Guna loyang 7". .
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Walaupun rupa dia kureng sikit tapi rasanya sedap...🤭😜
.
.

Talam Pandan Kacang Merah
By @sabariahkhairuddin
========================
[Sumber: Yatiememories.blogspot.com]
[Loyang 10x10x2@3]

Bahan utk lapisan bawah:

1  1/2 cwn kacang merah* -yg telah direbus empuk.(CheBa guna yg dlm tin)
1 cwn air * ( * dikisar bersama)
1  1/2 cwn tepung beras
2 cwn santan sederhana pekat
2 sudu besar tepung Ang Kwe (putih)/ tepung jagung
1 cwn gula halus
Sedikit garam 
Sedikit perwarna merah

Cara2:

1. Kisar kacang merah yg telah direbus bersama 1 cwn air. Ketepikan.

2. Dlm bekas lain, masukkan tepung beras, tepung Ang Kwe/jagung, gula, garam dan santan. Bancuh semua bahan dan tapis.

3. Masukkan kacang merah yg dikisar tadi dan gaul sebati. Masak hingga naik wap dlm 10 minit guna api sederhana. Tutup api.

4. Panaskan pengukus. Alaskan loyang dgn plastik dan sapu minyak disekelilingnya.

5. Tuang adunan tadi dan kukus selama 25 minit.

6. Sementara itu, buat adunan utk lapisan atas.
.
.

Bahan utk lapisan atas:

1  1/2 cwn tepung gandum
1 cwn gula halus
2 biji telur
1 cwn santan pekat
2 cwn air (kisar bersama 3 helai daun pandan dan tapiskan)
Sedikit garam
Pewarna hijau

Cara2:

1. Bancuh semua bahan, tapis kedlm periuk dan masak hingga naik wap dlm 10 minit guna api sederhana.

2. Tuang adunan keatas lapisan kacang merah tadi.

3. Sebelum tuang adunan pastikan tiada air bertakung dipermukaan kuih. Sekiranya ada, sengetkan loyang dan guna tisu dapur utk mengelap air. Selepas itu cakar2 sikit guna gar barulah tuang adunan warna hijau.

4. Kukus lg selama 25 minit guna api sederhana. .

5. Setelah masak, buka penutup dan biarkan 5 minit dgn api yg belum ditutup. Ini bg mengeringkan permukaan kuih. .
6. Setelah siap, angkat loyang kuih dan biarkan betul2 sejuk barulah dipotong menggunakan pisau plastik.

Nota: CheBa buat 1/2 adunan dari resipi diatas. Guna loyang 7". .
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat
125 5 1 hour ago
@cakelucious_zaitie Profile picture

@cakelucious_zaitie

PANDAN GULA MELAKA (PGM) COOKIES by SABRINA BAKERY 😱😱😱
.
New launching 🎊🎊🎊 Pandan Gula Melaka Cookies terbaik dari ladang sabrina bakery. Ramai yang tak tau lagi nak describe mcm mana PGM Cookies ni. Yg penting jgn beli sebekas. .
Ok mcm ni, korang tutup mata, lepas tu masukkan PGM Cookies ke mulut 🤤🤤 Masuk mulut korang kena gigit..😋Akan bunyi kruk krak kruk krak. Lapisan luar disaluti Choc Pandan yg menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 .
Dalam cookies tu pulak gabungan padu gula melaka, serbuk chocolate & gajus cincang yg cair dlm mulut giteww. Perghh !!!😱😱
.
Nak bg terangkat lg kita tabur parutan kelapa hawaiian utk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. Bila dedua bergabung meletop dlm mulut, korang mungkin tk sedar dah habis sebekas. Haaa lupa lah tu kan sy ckp jgn beli sebekas je. Nyesal nanti !!!!! .
🍪 PGM Cookies RM30 🍪 Harga Pengenalan RM25, special utk bulan ni sahaja🎉🎉🎉
.
Ada yang terliur???meh sini
👉klik link ni
www.wasap.my/0188704516
.
Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka #desserttablekl
#cookiessedap #desserthantaran #hadiah #fooddeliverykl #kuihtradisional #dessertbirthday #kl #wangsamaju #malaysia #dessertmurahsedap #perkahwinan #jualbelionline

PANDAN GULA MELAKA (PGM) COOKIES by SABRINA BAKERY 😱😱😱
.
New launching 🎊🎊🎊 Pandan Gula Melaka Cookies terbaik dari ladang sabrina bakery. Ramai yang tak tau lagi nak describe mcm mana PGM Cookies ni.  Yg penting jgn beli sebekas. .
Ok mcm ni, korang tutup mata,  lepas tu masukkan PGM Cookies ke mulut 🤤🤤 Masuk mulut korang kena gigit..😋Akan bunyi kruk krak kruk krak.  Lapisan luar disaluti Choc Pandan yg menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 .
Dalam cookies tu pulak gabungan padu gula melaka, serbuk chocolate & gajus cincang yg cair dlm mulut giteww. Perghh !!!😱😱
.
Nak bg terangkat lg kita tabur parutan kelapa hawaiian utk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. Bila dedua  bergabung meletop dlm mulut,  korang mungkin tk sedar dah habis sebekas. Haaa lupa lah tu kan sy ckp jgn beli sebekas je.  Nyesal nanti !!!!! .
🍪 PGM Cookies RM30 🍪 Harga Pengenalan RM25, special utk bulan ni sahaja🎉🎉🎉
.
Ada yang terliur???meh sini
👉klik link ni
www.wasap.my/0188704516
.
Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka #desserttablekl
#cookiessedap #desserthantaran #hadiah #fooddeliverykl #kuihtradisional #dessertbirthday #kl #wangsamaju #malaysia #dessertmurahsedap #perkahwinan #jualbelionline
0 0 1 hour ago
@nur_imaz01 Profile picture

@nur_imaz01

Boss kasi PROMOSI Q4 yang bikin sakit jantung!

Beli 3 PERCUMA 1! Banyak bah tu isi Cookies dalam 1 balang tu😱

Nanti saya up PROMO CODE nya ya.
Ndak menyesal beli ni sebab sedap!
#FayraCookies_Sabah
#CookiesPremium
#CookiesSEDAP

Boss kasi PROMOSI Q4  yang bikin sakit jantung!

Beli 3 PERCUMA 1! Banyak bah tu isi Cookies dalam 1 balang tu😱

Nanti saya up PROMO CODE nya ya.
Ndak menyesal beli ni sebab sedap!
#FayraCookies_Sabah
#CookiesPremium
#CookiesSEDAP
0 0 1 hour ago
@cakelucious_zaitie Profile picture

@cakelucious_zaitie

PANDAN GULA MELAKA (PGM) COOKIES by SABRINA BAKERY 😱😱😱
.
New launching 🎊🎊🎊 Pandan Gula Melaka Cookies terbaik dari ladang sabrina bakery. Ramai yang tak tau lagi nak describe mcm mana PGM Cookies ni. Yg penting jgn beli sebekas. .
Ok mcm ni, korang tutup mata, lepas tu masukkan PGM Cookies ke mulut 🤤🤤 Masuk mulut korang kena gigit..😋Akan bunyi kruk krak kruk krak. Lapisan luar disaluti Choc Pandan yg menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 .
Dalam cookies tu pulak gabungan padu gula melaka, serbuk chocolate & gajus cincang yg cair dlm mulut giteww. Perghh !!!😱😱
.
Nak bg terangkat lg kita tabur parutan kelapa hawaiian utk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. Bila dedua bergabung meletop dlm mulut, korang mungkin tk sedar dah habis sebekas. Haaa lupa lah tu kan sy ckp jgn beli sebekas je. Nyesal nanti !!!!! .
🍪 PGM Cookies RM30 🍪 Harga Pengenalan RM25, special utk bulan ni sahaja🎉🎉🎉
.
Ada yang terliur???meh sini
👉klik link ni
www.wasap.my/0188704516
.
Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka #desserttablekl
#cookiessedap #desserthantaran #hadiah #fooddeliverykl #kuihtradisional #dessertbirthday #kl #wangsamaju #malaysia #dessertmurahsedap #perkahwinan #jualbelionline

PANDAN GULA MELAKA (PGM) COOKIES by SABRINA BAKERY 😱😱😱
.
New launching 🎊🎊🎊 Pandan Gula Melaka Cookies terbaik dari ladang sabrina bakery. Ramai yang tak tau lagi nak describe mcm mana PGM Cookies ni.  Yg penting jgn beli sebekas. .
Ok mcm ni, korang tutup mata,  lepas tu masukkan PGM Cookies ke mulut 🤤🤤 Masuk mulut korang kena gigit..😋Akan bunyi kruk krak kruk krak.  Lapisan luar disaluti Choc Pandan yg menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 .
Dalam cookies tu pulak gabungan padu gula melaka, serbuk chocolate & gajus cincang yg cair dlm mulut giteww. Perghh !!!😱😱
.
Nak bg terangkat lg kita tabur parutan kelapa hawaiian utk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. Bila dedua  bergabung meletop dlm mulut,  korang mungkin tk sedar dah habis sebekas. Haaa lupa lah tu kan sy ckp jgn beli sebekas je.  Nyesal nanti !!!!! .
🍪 PGM Cookies RM30 🍪 Harga Pengenalan RM25, special utk bulan ni sahaja🎉🎉🎉
.
Ada yang terliur???meh sini
👉klik link ni
www.wasap.my/0188704516
.
Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka #desserttablekl
#cookiessedap #desserthantaran #hadiah #fooddeliverykl #kuihtradisional #dessertbirthday #kl #wangsamaju #malaysia #dessertmurahsedap #perkahwinan #jualbelionline
0 0 1 hour ago
@cakelucious_zaitie Profile picture

@cakelucious_zaitie

PANDAN GULA MELAKA (PGM) COOKIES by SABRINA BAKERY 😱😱😱
.
New launching 🎊🎊🎊 Pandan Gula Melaka Cookies terbaik dari ladang sabrina bakery. Ramai yang tak tau lagi nak describe mcm mana PGM Cookies ni. Yg penting jgn beli sebekas. .
Ok mcm ni, korang tutup mata, lepas tu masukkan PGM Cookies ke mulut 🤤🤤 Masuk mulut korang kena gigit..😋Akan bunyi kruk krak kruk krak. Lapisan luar disaluti Choc Pandan yg menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 .
Dalam cookies tu pulak gabungan padu gula melaka, serbuk chocolate & gajus cincang yg cair dlm mulut giteww. Perghh !!!😱😱
.
Nak bg terangkat lg kita tabur parutan kelapa hawaiian utk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. Bila dedua bergabung meletop dlm mulut, korang mungkin tk sedar dah habis sebekas. Haaa lupa lah tu kan sy ckp jgn beli sebekas je. Nyesal nanti !!!!! .
🍪 PGM Cookies RM30 🍪 Harga Pengenalan RM25, special utk bulan ni sahaja🎉🎉🎉
.
Ada yang terliur???meh sini
👉klik link ni
www.wasap.my/0188704516
.
Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka #desserttablekl
#cookiessedap #desserthantaran #hadiah #fooddeliverykl #kuihtradisional #dessertbirthday #kl #wangsamaju #malaysia #dessertmurahsedap #perkahwinan #jualbelionline

PANDAN GULA MELAKA (PGM) COOKIES by SABRINA BAKERY 😱😱😱
.
New launching 🎊🎊🎊 Pandan Gula Melaka Cookies terbaik dari ladang sabrina bakery. Ramai yang tak tau lagi nak describe mcm mana PGM Cookies ni.  Yg penting jgn beli sebekas. .
Ok mcm ni, korang tutup mata,  lepas tu masukkan PGM Cookies ke mulut 🤤🤤 Masuk mulut korang kena gigit..😋Akan bunyi kruk krak kruk krak.  Lapisan luar disaluti Choc Pandan yg menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 .
Dalam cookies tu pulak gabungan padu gula melaka, serbuk chocolate & gajus cincang yg cair dlm mulut giteww. Perghh !!!😱😱
.
Nak bg terangkat lg kita tabur parutan kelapa hawaiian utk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. Bila dedua  bergabung meletop dlm mulut,  korang mungkin tk sedar dah habis sebekas. Haaa lupa lah tu kan sy ckp jgn beli sebekas je.  Nyesal nanti !!!!! .
🍪 PGM Cookies RM30 🍪 Harga Pengenalan RM25, special utk bulan ni sahaja🎉🎉🎉
.
Ada yang terliur???meh sini
👉klik link ni
www.wasap.my/0188704516
.
Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka #desserttablekl
#cookiessedap #desserthantaran #hadiah #fooddeliverykl #kuihtradisional #dessertbirthday #kl #wangsamaju #malaysia #dessertmurahsedap #perkahwinan #jualbelionline
0 0 1 hour ago
@mamasab_nurizq Profile picture

@mamasab_nurizq

Wangsa Walk Mall

*STOK PELANCARAN COOKIES PANDAN GULA MELAKA (PGM)* bermula 16.10.2019 PROMO 🔥🔥🔥🔥🔥
@RM25 (Normal Price RM30). Awal2 nak bgtahu ni bukan buah melaka @ onde-onde yea😬ni Cookies 🍪 🍪🍪 Cookies Pandan Gula Melaka. Hari ni dilancarkan. Kpd akak2 abg2 sis bro ustazah ustaz adk kakak semua, yg nak rasa Cookies 🍪 🍪🍪yg lain maciammm ni n Nak delivery terus ke hati💘 umh @ofc bolehlah Klik link ni ya 😬👇👇👇www.wasap.my/0172336227
#cookiessedap #kl #wangsamaju #fooddeliverykl #setiawangsa #wangsawalk #ampang #terengganufood #melakafood #johorfood #kelantanfood #pahangfood #selangorfood #foodtruckmalaysia #perlisfood #hantarantunang #hantarannikah #birthdaydessert #dessertmalaysia

*STOK PELANCARAN COOKIES PANDAN GULA MELAKA (PGM)* bermula 16.10.2019  PROMO 🔥🔥🔥🔥🔥
@RM25 (Normal Price RM30). Awal2 nak bgtahu ni bukan buah melaka @ onde-onde yea😬ni Cookies 🍪 🍪🍪 Cookies Pandan Gula Melaka. Hari ni dilancarkan. Kpd akak2 abg2 sis bro ustazah ustaz adk kakak semua, yg nak rasa Cookies 🍪 🍪🍪yg lain maciammm ni n Nak delivery terus ke hati💘 umh @ofc bolehlah Klik link ni ya 😬👇👇👇www.wasap.my/0172336227
#cookiessedap #kl #wangsamaju #fooddeliverykl #setiawangsa #wangsawalk #ampang #terengganufood #melakafood #johorfood #kelantanfood #pahangfood #selangorfood #foodtruckmalaysia #perlisfood #hantarantunang #hantarannikah #birthdaydessert #dessertmalaysia
1 0 1 hour ago
@nur_imaz01 Profile picture

@nur_imaz01

Berita baik!
Cookies sedap dari @fayracookies_hq sudah ada pengeposan ke Sabah & Sarawak🤩

Bah, jadi saya akan up iklan mula hari ni. Membeli kamu, menjual aku😆
#CookiesPremium
#FayraCookies_Sabah
#CookiesSEDAP

Berita baik!
Cookies sedap dari @fayracookies_hq  sudah ada pengeposan ke Sabah & Sarawak🤩

Bah, jadi saya akan up iklan mula hari ni. Membeli kamu, menjual aku😆
#CookiesPremium
#FayraCookies_Sabah
#CookiesSEDAP
0 0 2 hours ago
@resepicooking Profile picture

@resepicooking

RESEPI POPIAH BASAH
Bahan-Bahan:

Bahan Kulit –

2 cawan tepung gandum
1 biji putih telor
3/4 cawan air
2 sudu makan cuka
secubit garam

Bahan Inti Popia –

1/2 biji kobis – di racik halus
3 biji sederhana besar carrot – di sagat halus
1 biji sederhana bawang besar
3 ulas bawang putih
1 sudu besar sos tiram
1 sudu makan udang kering
garam secukupnya
minyak untuk menumis

Bahan Sos Sambal –

15 tangkai cili kering
1 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
1 sudu besar gula perang
2 sudu besar kicap manis
minyak untuk menumis
garam, perasa dan bawang goreng secukupnya
Kacang kisar – jika suka

Cara Membuat:

Kulit Popia –

1. Campurkan kesemua bahan dalam mangkuk adunan. Gaulkan (macam buat cekodok) kemudian tutup dan biarkan sebentar sekurang-kurangnya 1/2jam.

2. Ceduk sedikit adunan dan lenserkan ke atas kuali leper. Buat dari arah jam, mulakan dari tepi dulu kemudian sapukan bahagian tengah dengan sisa tepung yang masih ada di tangan.

3. Setelah rata, biarkan sampai tepung masak sebentar. Angkat tepung yang telah masak dan letakkan dalam pinggan. Boleh disusun berlapis-lapis kerana ia tidak melekat.

Inti Popia –

4. Kisar bawang besar, bawang putih dan udang kering. Panaskan sedikit minyak dan masukkan bahan yang dikisar tadi.

5. Kemudian tambahkan sos tiram dan secubit garam. Masukkan pula sayuran dan masak hingga sedikit layu.

Sos Sambal –

6. Kisar cili kering, bawang besar dan bawang putih. Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan kisar hingga garing.

7. Masukkan kicap dan gula perang, garam dan perasa. Ambil sekeping kulit popia dan sapukan dengan sedikit sambal.

8. Letak satu sudu besar inti dan taburan bawang goreng lipat macam biasa dan gulung sedia untuk dimakan.

selamat mencuba...
.
.
Resepi terbaru and lazat follow
@resepicooking
@resepicooking

RESEPI POPIAH BASAH 
Bahan-Bahan:

Bahan Kulit –

2 cawan tepung gandum
1 biji putih telor
3/4 cawan air
2 sudu makan cuka
secubit garam

Bahan Inti Popia –

1/2 biji kobis – di racik halus
3 biji sederhana besar carrot – di sagat halus
1 biji sederhana bawang besar
3 ulas bawang putih
1 sudu besar sos tiram
1 sudu makan udang kering
garam secukupnya
minyak untuk menumis

Bahan Sos Sambal –

15 tangkai cili kering
1 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
1 sudu besar gula perang
2 sudu besar kicap manis
minyak untuk menumis
garam, perasa dan bawang goreng secukupnya
Kacang kisar – jika suka

Cara Membuat:

Kulit Popia –

1. Campurkan kesemua bahan dalam mangkuk adunan. Gaulkan (macam buat cekodok) kemudian tutup dan biarkan sebentar sekurang-kurangnya 1/2jam.

2. Ceduk sedikit adunan dan lenserkan ke atas kuali leper. Buat dari arah jam, mulakan dari tepi dulu kemudian sapukan bahagian tengah dengan sisa tepung yang masih ada di tangan.

3. Setelah rata, biarkan sampai tepung masak sebentar. Angkat tepung yang telah masak dan letakkan dalam pinggan. Boleh disusun berlapis-lapis kerana ia tidak melekat.

Inti Popia –

4. Kisar bawang besar, bawang putih dan udang kering. Panaskan sedikit minyak dan masukkan bahan yang dikisar tadi.

5. Kemudian tambahkan sos tiram dan secubit garam. Masukkan pula sayuran dan masak hingga sedikit layu.

Sos Sambal –

6. Kisar cili kering, bawang besar dan bawang putih. Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan kisar hingga garing.

7. Masukkan kicap dan gula perang, garam dan perasa. Ambil sekeping kulit popia dan sapukan dengan sedikit sambal.

8. Letak satu sudu besar inti dan taburan bawang goreng lipat macam biasa dan gulung sedia untuk dimakan.

selamat mencuba...
.
.
Resepi terbaru and lazat follow
@resepicooking
@resepicooking
57 1 2 hours ago
@karyadapoeribu Profile picture

@karyadapoeribu

#Repost @karyadapoeribu
• • • • • •
sape suka Masak Asam?? ni bukan asam cuka tu tp asam jawa ye..😊
.
ikan masak asam
----------------------------
*ikan(tak kisah ikan apa yg sis suka)
*1biji bwg besar(hiris bulat)
*3,4 biji bwg merah siam
*4,5 ulas bwg putih
*seinci halia(hiris halus)
*paste asam jawa atau air asam jawa
*gula
*garam
*perasa(optional)
*air secukupnya
hiasan:
*cili padi atau cili hijau/merah
*tomato
.
cara:
*goreng ikan ketepikan
*guna minyak ikan tadi dan tumis bwg besar,bwg merah,bwg putih(bwg merah dan bwg putih tak perlu hiris)dan halia hgga layu.
*masukkan paste asam jawa atau air asam jawa pekat(ni terpulang nk byk kuah kena letak byk skit asam jawa ye)masukkan air secukupnya.
*masuk gula,garam,dan perasa secukup rasa..janji kuah ada rasa manis,masam dan masin secukupnya.
*masukkn bahan hiasan dan ikan..gaul rata 2,3 minit.tutup api..siap.mkn dgn nasi panas2..sedappp..😋😋
.
Cdt: noriza jaja

Bantu follow ye kak 👇👇
@karyadapoeribu
@karyadapoeribu
@karyadapoeribu

#Repost @karyadapoeribu
• • • • • •
sape suka Masak Asam?? ni bukan asam cuka tu tp asam jawa ye..😊
.
ikan masak asam
----------------------------
*ikan(tak kisah ikan apa yg sis suka)
*1biji bwg besar(hiris bulat)
*3,4 biji bwg merah siam
*4,5 ulas bwg putih
*seinci halia(hiris halus)
*paste asam jawa atau air asam jawa
*gula
*garam
*perasa(optional)
*air secukupnya
hiasan:
*cili padi atau cili hijau/merah
*tomato
.
cara:
*goreng ikan ketepikan
*guna minyak ikan tadi dan tumis bwg besar,bwg merah,bwg putih(bwg merah dan bwg putih tak perlu hiris)dan halia hgga layu.
*masukkan paste asam jawa atau air asam jawa pekat(ni terpulang nk byk kuah kena letak byk skit asam jawa ye)masukkan air secukupnya.
*masuk gula,garam,dan perasa secukup rasa..janji kuah ada rasa manis,masam dan masin secukupnya.
*masukkn bahan hiasan dan ikan..gaul rata 2,3 minit.tutup api..siap.mkn dgn nasi panas2..sedappp..😋😋
.
Cdt: noriza jaja

Bantu follow ye kak 👇👇
@karyadapoeribu 
@karyadapoeribu 
@karyadapoeribu
4 1 2 hours ago
@resepi.mom Profile picture

@resepi.mom

Cantik tak Sarang Semut ni, kemain buat sarang kat kek..hihi.. Ada masa menjadi ada masa tak..yg penting teknik dan cara yg betul baru dapat hasil yg kita inginkan..yg penting jangan putus asa okey..😉😘😘😘
.
KEK SARANG SEMUT/GULA HANGUS Resepi sis Noriza Jaja. TQ.
.
Bahan²:
*2 cawan gula pasir
*2 cawan air panas
*2 cawan tepung gandum
*1 cawan marjerin(akak guna 3/4 cawan)
*1 cawan susu pekat.kalau nk kurangkan manis bole jadikan 3/4 cawan@1/2 cawan
*8biji telur B@C
*2 sudu teh soda bikarbonat
*2 sudu teh esen vanila
.
Cara²:
*Cairkan gula menjadi gula hangus kemudian tuang air panas dan cairkan sampai gula larut.tutup api.
*Cairkan marjerin.ketepikan.
*Dalam mangkuk pecahkan telur dan pukul guna garfu.pukul manja2 je.
*Masukkan susu pekat dan marjerin kacau sekejap.
*Masuk tepung,soda dan esen vanila dan kacau rata.
.
*Tuangkan air gula hangus yg masih PANAS tadi.(fungsi air panas tu untuk aktifkan soda td dan kek jadi berlubang2 cantik)
*Kacau adunan dan tapiskan.
*Tuang adunan dlm loyang yg disapu marjerin dan bakar.akak guna acuan bengkang dan bakar guna dapur gas api kecil.kalau guna oven bakar suhu 170 api bawah selama 1 jam atau hgga masak.5minit terakhir masak pakai api atas bawah.
.
Tips:
*Resepi ni tak perlu PERAP
*Masuk air gula hangus ketika PANAS dalam bancuhan
*Kalau bakar guna dapur gas pastikan guna api kecil.
*potong kek cara MELINTANG akan nampak sarang semut yg cantik. Selamat mencuba😘

Follow 👇
@resepi.mom
@resepi.mom
@resepi.mom

Cantik tak Sarang Semut ni, kemain buat sarang kat kek..hihi.. Ada masa menjadi ada masa tak..yg penting teknik dan cara yg betul baru dapat hasil yg kita inginkan..yg penting jangan putus asa okey..😉😘😘😘
.
KEK SARANG SEMUT/GULA HANGUS Resepi sis Noriza Jaja. TQ.
.
Bahan²:
*2 cawan gula pasir
*2 cawan air panas
*2 cawan tepung gandum
*1 cawan marjerin(akak guna 3/4 cawan)
*1 cawan susu pekat.kalau nk kurangkan manis bole jadikan 3/4 cawan@1/2 cawan
*8biji telur B@C
*2 sudu teh soda bikarbonat
*2 sudu teh esen vanila
.
Cara²:
*Cairkan gula menjadi gula hangus kemudian tuang air panas dan cairkan sampai gula larut.tutup api.
*Cairkan marjerin.ketepikan.
*Dalam mangkuk pecahkan telur dan pukul guna garfu.pukul manja2 je.
*Masukkan susu pekat dan marjerin kacau sekejap.
*Masuk tepung,soda dan esen vanila dan kacau rata.
.
*Tuangkan air gula hangus yg masih PANAS tadi.(fungsi air panas tu untuk aktifkan soda td dan kek jadi berlubang2 cantik)
*Kacau adunan dan tapiskan.
*Tuang adunan dlm loyang yg disapu marjerin dan bakar.akak guna acuan bengkang dan bakar guna dapur gas api kecil.kalau guna oven bakar suhu 170 api  bawah selama 1 jam atau hgga masak.5minit terakhir masak pakai api atas bawah.
.
Tips:
*Resepi ni tak perlu PERAP
*Masuk air gula hangus ketika PANAS dalam bancuhan
*Kalau bakar guna dapur gas pastikan  guna api kecil.
*potong kek cara MELINTANG akan nampak sarang semut yg cantik. Selamat mencuba😘

Follow 👇
@resepi.mom 
@resepi.mom 
@resepi.mom
42 1 3 hours ago
@eyrezzdelicious Profile picture

@eyrezzdelicious

Tart Mawar
Bunga berkembang diwaktu pagi
Bersulamkan nanas sebagai inti.
Rasa sekali pasti nak lagi😊

#cookiessedap
#homecookies
#tartnenassedapgiler
#tartmawarpremium
#tartviralsedap
#cookiespremium

Tart Mawar 
Bunga berkembang diwaktu pagi
Bersulamkan nanas sebagai inti.
Rasa sekali pasti nak lagi😊

#cookiessedap
#homecookies 
#tartnenassedapgiler 
#tartmawarpremium 
#tartviralsedap 
#cookiespremium
3 0 4 hours ago
@helwahs_delights Profile picture

@helwahs_delights

Choc Chip Almond Cookies 😋
Psssttt !!! ada extra 2 balang ni, blh cepat2 pm sis ya...
#chocchipcookies #premiumcookies #cookiessedap #chocalmondcookies

Choc Chip Almond Cookies 😋
Psssttt !!! ada extra 2 balang ni, blh cepat2 pm sis ya...
#chocchipcookies#premiumcookies#cookiessedap#chocalmondcookies
4 2 10 hours ago
@resepi.mom Profile picture

@resepi.mom

Banana Nut Muffins
Jumlah hidangan: 12

Credit linathomasrecipes

Bahan-bahan:

1 ⅔ cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking baking soda
¼ sudu kecil serbuk kayu manis
½ sudu kecil garam
1 cawan gula pasir
2 biji telur grade A
½ cawan minyak masak
4 biji pisang berangan atau cavendish masak ranum di lenyek
2 sudu besar sour cream
1 sudu kecil esen vanila
½ cawan walnut
Caranya:

Panaskan oven (180C) 350 ° F.
Loyang cupcake 12 rongga, letak paper cup.
Dalam mangkuk sederhana, ayak bersama tepung gandum, baking soda, serbuk kayu manis dan garam. Ketepikan.
Dalam mixer, campurkan gula, telur dan minyak putar sehingga gebu, kira-kira 5 minit.
Masukkan pisang, sour cream, dan vanila. Putar lagi sehingga sebati.

Guna spatula masukkan campuran tepung dan walnut, kacau sebati.

Masukkan adunan sama rata kedalam paper cup.

Bakar kira-kira 30 minit. Siap! ❤️👍🏼
.
.
Yuk follow 👉 @resepi.mom
Yuk follow 👉 @resepi.mom

Banana Nut Muffins 
Jumlah hidangan: 12

Credit linathomasrecipes

Bahan-bahan:

1 ⅔ cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking baking soda 
¼ sudu kecil serbuk kayu manis 
½ sudu kecil garam 
1 cawan gula pasir 
2 biji telur grade A
½ cawan minyak masak
4 biji pisang berangan atau cavendish masak ranum di lenyek
2 sudu besar sour cream 
1 sudu kecil esen vanila 
½ cawan walnut 
Caranya:

Panaskan oven (180C) 350 ° F. 
Loyang cupcake 12 rongga, letak paper cup. 
Dalam mangkuk sederhana, ayak bersama tepung gandum, baking soda, serbuk kayu manis dan garam. Ketepikan. 
Dalam mixer, campurkan gula, telur dan minyak putar sehingga gebu, kira-kira 5 minit. 
Masukkan pisang, sour cream, dan vanila. Putar lagi sehingga sebati.

Guna spatula masukkan campuran tepung dan walnut, kacau sebati.

Masukkan adunan sama rata kedalam paper cup.

Bakar kira-kira 30 minit. Siap! ❤️👍🏼
.
.
Yuk follow 👉 @resepi.mom
Yuk follow 👉 @resepi.mom
27 1 12 hours ago
@kudapanlegi Profile picture

@kudapanlegi

CRUNCHY MUNCHY COOKIES HOMEMADE BY AYRA BAKES 🍪
.
Anak2 sis memang suka sangat cookies ni, termasuklah mak pak depa 🤭
Sedap sangat uolssss...sampai kena sorok kan balang dia 😅

Harga kasih sayang je
1kg / RM23
500g / RM17
250g / RM8

Wow 😍memang mur... mur harga dia.
Boleh pilih nak coklat atau butter.
Meh wassap kak bed, kita borong untuk kudap2 📲01126471287

#COOKIESSEDAP
#FAMOUSAMOS
#KUDAPKUDAP
#DOORGIFTCOOKIES
#GOODIESKAHWIN
#MURAHDANJIMAT

CRUNCHY MUNCHY COOKIES HOMEMADE BY AYRA BAKES 🍪
.
Anak2 sis memang suka sangat cookies ni, termasuklah mak pak depa 🤭
Sedap sangat uolssss...sampai kena sorok kan balang dia 😅

Harga kasih sayang je 
1kg / RM23
500g / RM17
250g / RM8

Wow 😍memang mur... mur harga dia. 
Boleh pilih nak coklat atau butter. 
Meh wassap kak bed, kita borong untuk kudap2 📲01126471287

#COOKIESSEDAP
#FAMOUSAMOS
#KUDAPKUDAP
#DOORGIFTCOOKIES
#GOODIESKAHWIN
#MURAHDANJIMAT
1 0 12 hours ago
#goodies dh siap ❤️ Thank you my lovely customer 💕

Goodies kami RM2 guys 
Lets pm tepi 
#cookiesgoodies #cookiessedap #mneskitchen #sayajual #goodiesrm2 #lovecookies #redvelvet #cookiesraya #chocochipcookies #darkchoccookies
3 0 14 hours ago
@resepisedapemak Profile picture

@resepisedapemak

RESEPI BURNT CHEESECAKE. Resepi kalini special sikit sebab sis guna barangan premium - selalu selama ni guna bahan substitute je. Alaaa sekali-sekala belanja perut sendiri dan famili, tak salah beli bahan mahal sikit kan? Lagipun berbaloi sistur, rasa kek jadi lain macam sedapnya. Okay jom cekidaut:
.
BAHAN-BAHAN:
.
500g cream cheese (kalau guna cream cheese jenama Philadelphia, pakai 2 kotak)
1 cawan gula
3 biji telur
1 cawan whipping cream/heavy cream (sis guna jenama Anchor)
1/2 tsp garam
1/2 tsp esen vanilla
2 1/2 tbsp tepung serbaguna/tepung gandum
.
CARA-CARANYA:
.
1. Pukul cream cheese dan gula sehingga licin (gula dah sebati) selama lebih kurang 2 minit.
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul dalam 15 saat atau hingga telur tu sebati dalam adunan.
3. Kemudian masukkan garam, esen vanilla dan cream (heavy/whip). Pukul hingga sebati, lebih kurang 30 saat.
4. Ayakkan tepung ke dalam adunan. Pukul lagi dalam 15 saat atau hingga tepung sebati dalam adunan. Tak payah lama-lama.
5. Tuangkan dalam acuan jenis springform (boleh bukak kat tepi) yang telah disiapkan dengan baking paper. Guna dua helai kalau baking paper tak cukup lebar. Pastikan bahagian tepi paper tu lagi tinggi dari acuan. Ini penting ye!
6. Bakar pada suhu 200c selama maksimum sejam, tapi ikutla korang nak terbakar sampai mana. Ada yang suka bakar sikit-sikit, ada yang suka legam terus bahagian permukaan cheesecakenya.
7. Dah siap bakar, biarkan menyejuk pada suhu bilik. Jangan panik kalau tengok kek mendap di bahagian tengah bila dah sejuk, memang begitu kejadiannya.
8. Siap!
.
Thank you @mollybaz sebab ajar resepi ni 😍
follow 👉 @resepisedapemak
follow 👉 @resepisedapemak

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

RESEPI BURNT CHEESECAKE. Resepi kalini special sikit sebab sis guna barangan premium - selalu selama ni guna bahan substitute je. Alaaa sekali-sekala belanja perut sendiri dan famili, tak salah beli bahan mahal sikit kan? Lagipun berbaloi sistur, rasa kek jadi lain macam sedapnya. Okay jom cekidaut:
.
BAHAN-BAHAN:
.
500g cream cheese (kalau guna cream cheese jenama Philadelphia, pakai 2 kotak)
1 cawan gula
3 biji telur
1 cawan whipping cream/heavy cream (sis guna jenama Anchor)
1/2 tsp garam
1/2 tsp esen vanilla
2 1/2 tbsp tepung serbaguna/tepung gandum
.
CARA-CARANYA:
.
1. Pukul cream cheese dan gula sehingga licin (gula dah sebati) selama lebih kurang 2 minit.
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul dalam 15 saat atau hingga telur tu sebati dalam adunan.
3. Kemudian masukkan garam, esen vanilla dan cream (heavy/whip). Pukul hingga sebati, lebih kurang 30 saat. 
4. Ayakkan tepung ke dalam adunan. Pukul lagi dalam 15 saat atau hingga tepung sebati dalam adunan. Tak payah lama-lama. 
5. Tuangkan dalam acuan jenis springform (boleh bukak kat tepi) yang telah disiapkan dengan baking paper. Guna dua helai kalau baking paper tak cukup lebar. Pastikan bahagian tepi paper tu lagi tinggi dari acuan. Ini penting ye!
6. Bakar pada suhu 200c selama maksimum sejam, tapi ikutla korang nak terbakar sampai mana. Ada yang suka bakar sikit-sikit, ada yang suka legam terus bahagian permukaan cheesecakenya. 
7. Dah siap bakar, biarkan menyejuk pada suhu bilik. Jangan panik kalau tengok kek mendap di bahagian tengah bila dah sejuk, memang begitu kejadiannya.
8. Siap!
.
Thank you @mollybaz sebab ajar resepi ni 😍
follow 👉 @resepisedapemak
follow 👉 @resepisedapemak

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
11 0 14 hours ago
@resepicooking Profile picture

@resepicooking

Tart Gulung
Bahan A
250g butter
2sdb gula aising
1biji telur gred B
1sdt esen vanilla

Bahan B
320g Tepung gandum
70g Tepung Kastard

Hiasan
Kuning telur dengan sedikit pewarna
Caranya
Pukul bahan A hingga sebati 2 minit
Masukkan bahan B uli sebati
Masukkan dalam acuan dan terap....masukkan jem dan sapu permukaan biskut dengan kuning telur
Bakar selama 25-30 Minit hingga masak suhu 180 darjah api atas dan bawah

credit : Renny Winda‎

Resepi terbaru and lazat follow
@resepicooking
@resepicooking

Tart Gulung
Bahan A
250g butter
2sdb gula aising
1biji telur gred B
1sdt esen vanilla

Bahan B
320g Tepung gandum
70g Tepung Kastard

Hiasan
Kuning telur dengan sedikit pewarna
Caranya
Pukul bahan A hingga sebati 2 minit
Masukkan bahan B uli sebati
Masukkan dalam acuan dan terap....masukkan jem dan sapu permukaan biskut dengan kuning telur
Bakar selama 25-30 Minit hingga masak suhu 180 darjah api atas dan bawah

credit : Renny Winda‎

Resepi terbaru and lazat follow
@resepicooking
@resepicooking
89 1 14 hours ago
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Resepi Puding Oreo
Bahan-bahan :
- Loyang Saiz 8" persegi
- 1 bungkus agar-agar serbuk 10 gram
- 750ml air
- 150 gram gula
- 1 tin susu cair 400g
- 3/4 cawan serbuk milo
- 1 bungkus Oreo 137g (patahkan tapi, lapisan krim jangan diasingkan)
- 2 sudu tepung kastad dibancuh dengan air

Cara caranya :
1) Panaskan agar-agar bersama air hingga agar-agar larut, kemudian masukkan gula, kacau dan biarkan gula larut. Masukkan susu cair + tepung kastad yang dibancuh dengan air tadi hingga mendidih. (guna api kecil dan sentiasa kacau supaya tak beku)
2) Asingkan 2 cawan ke dalam periuk yang lain dan campurkan serbuk milo, kacau hingga sebati.
3) Tuangkan campuran milo ke dalam loyang/acuan.
4) Apabila permukaan agar-agar milo dalam acuan sudah mengeras, tuangkan kesemua adunan periuk yang asli (warna putih) dalam acuan. Taburkan kesemua oreo.
5) Biarkan membeku dalam suhu bilik, kemudian bila sejuk baru masukkan dalam peti ais.

Kredit page : share masakan share resepi.
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • • 
Resepi Puding Oreo 
Bahan-bahan :
- Loyang Saiz 8" persegi
- 1 bungkus agar-agar serbuk 10 gram
- 750ml air
- 150 gram gula
- 1 tin susu cair 400g
- 3/4 cawan serbuk milo
- 1 bungkus Oreo 137g (patahkan tapi, lapisan krim jangan diasingkan)
- 2 sudu tepung kastad dibancuh dengan air

Cara caranya :
1) Panaskan agar-agar bersama air hingga agar-agar larut, kemudian masukkan gula, kacau dan biarkan gula larut. Masukkan susu cair + tepung kastad yang dibancuh dengan air tadi hingga mendidih. (guna api kecil dan sentiasa kacau supaya tak beku)
2) Asingkan 2 cawan ke dalam periuk yang lain dan campurkan serbuk milo, kacau hingga sebati.
3) Tuangkan campuran milo ke dalam loyang/acuan.
4) Apabila permukaan agar-agar milo dalam acuan sudah mengeras, tuangkan kesemua adunan periuk yang asli (warna putih) dalam acuan. Taburkan kesemua oreo.
5) Biarkan membeku dalam suhu bilik, kemudian bila sejuk baru masukkan dalam peti ais.

Kredit page : share masakan share resepi.
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
440 6 15 hours ago
@browniesmonster.aty Profile picture

@browniesmonster.aty

Kroh, Perak, Malaysia

Nikmat nya dapat makan brownies monster tengah hujan hujan ni 😊
.
Feeling habis makan tu. memang kalau boleh nak kunyah tu slow2 sebab nak feel feel sedap dia tu 😝😝
.
Dapatkan brownies monster dengan Aty dengan harga combo / nak cod boleh klik highlight #TeamAtyMonster 📲
.
#mrsmpengkalanhulu #uitmtapah #browniesmonster #agentbrowniesmonster #agentbrowniesmonsterperak #agentbrowniesmonsterkedah #browniessedap #cookiessedap #chocolatelover #bazaarpaknil #dropshipwanted

Nikmat nya dapat makan brownies monster tengah hujan hujan ni 😊
.
Feeling habis makan tu. memang kalau boleh nak kunyah tu slow2 sebab nak feel feel sedap dia tu 😝😝
.
Dapatkan brownies monster dengan Aty dengan harga combo / nak cod boleh klik highlight #TeamAtyMonster 📲
.
#mrsmpengkalanhulu #uitmtapah #browniesmonster #agentbrowniesmonster #agentbrowniesmonsterperak #agentbrowniesmonsterkedah #browniessedap #cookiessedap #chocolatelover #bazaarpaknil #dropshipwanted
17 2 16 hours ago
@resepi.mom Profile picture

@resepi.mom

Nak lagi resepi?

follow @resepi.mom
RESEPI KUIH SERIMUKA PANDAN

Bahan-bahan :
.
Bahan lapisan bawah:
.
500gm beras pulut
300ml santan pekat
300ml air
2 tsp garam halus
.
Cara:
.
1. Rendam pulut sekurang-kurangnya 4 jam.
.
2. Basuh bersih dan toskan. Masukkan pulut bersama santan, air dan sedikit garam ke dalam loyang yang beralas plastik. Sebelum masukkan pulut, pastikan di sapu sedikit minyak keliling loyang.
.
3. Kukus dengan semua bahan diatas selama 30 minit.
.
4. Apabila pulut masak, gaul hingga sebati. Tekan-tekan dalam loyang 10x10x2".
.
Bahan lapisan atas:
.
250gm gula castor*
100gm tepung kastard*
400ml santan pekat*
400ml air*
20gm daun pandan - diblender dengan air diatas dan tapis ketepikan*
4 biji telur
1/2 tsp garam halus
1/4 tsp pandan essence
Pewarna hijau - secukupnya
.
Cara:
.
1. Satukan bahan bertanda *, kacau rata dan masukkan bahan-bahan lain, kacau hingga sebati.
.
2. Tapis ke dalam periuk dan masak. Kacau hingga naik wap, sekejap je.
.
3. Tuang ke atas lapisan bawah dan kukus selama 30 minit.
.
4. Sejukkan dulu barulah potong menggunakan pisau plastik

Nak lagi resepi enak dan lazat?? Follow jerr @resepi.mom

Nak lagi resepi?

follow @resepi.mom 
RESEPI KUIH SERIMUKA PANDAN

Bahan-bahan :
.
Bahan lapisan bawah:
.
500gm beras pulut
300ml santan pekat
300ml air
2 tsp garam halus
.
Cara:
.
1. Rendam pulut sekurang-kurangnya 4 jam.
.
2. Basuh bersih dan toskan. Masukkan pulut bersama santan, air dan sedikit garam ke dalam loyang yang beralas plastik. Sebelum masukkan pulut, pastikan di sapu sedikit minyak keliling loyang.
.
3. Kukus dengan semua bahan diatas selama 30 minit.
.
4. Apabila pulut masak, gaul hingga sebati. Tekan-tekan dalam loyang 10x10x2".
.
Bahan lapisan atas:
.
250gm gula castor*
100gm tepung kastard*
400ml santan pekat*
400ml air*
20gm daun pandan - diblender dengan air diatas dan tapis ketepikan*
4 biji telur
1/2 tsp garam halus
1/4 tsp pandan essence
Pewarna hijau - secukupnya
.
Cara:
.
1. Satukan bahan bertanda *, kacau rata dan masukkan bahan-bahan lain, kacau hingga sebati.
.
2. Tapis ke dalam periuk dan masak. Kacau hingga naik wap, sekejap je.
.
3. Tuang ke atas lapisan bawah dan kukus selama 30 minit.
.
4. Sejukkan dulu barulah potong menggunakan pisau plastik

Nak lagi resepi enak dan lazat?? Follow jerr @resepi.mom
46 1 16 hours ago
@resepicooking Profile picture

@resepicooking

Kek coklat pusing karamel!! PUDING KARAMEL
A)
3 sudu gula
~tuang dalam loyang dan panaskan loyang atas api yang perlahan sampai gula cair dan bertukar color keperang perangan(jangan sampai coklat hitam nanti gula pahit).dah cair angkat loyang dan biarkan seketika.

1 cawan susu cair
1/2 cawan susu pekat
3 Biji telur gred A@B
3 keping Roti kosong
1suduteh esen vanila
~blender semua dan tuang dalam loyang berisi karamel tadi. ~Kukus 15-20 min sampai puding masak.dah masak bole tuang adunan kek coklat dan kukus lagi 30-40min sampai kek masak sepenuhnya.biarkan sejuk sekejap dan bole telungkupkan pelan2 atas dulang.

KEK COKLAT
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu cair
1 cawan minyak
1 cawan gula
1/2 susu pekat
~panaskan atas api sekejap bagi sebati semua bahan angkat dan tepikan.

3 biji telur gred A@B
~mixer sebati dan tuang dlm adunan coklat.gaul2 sebati.

1 cawan tepung gandum
1 suduteh baking powder
1 suduteh soda bikabonat
(pastikan semua diayak dahulu)
~dah ayak bole tuang sikit2 dalam adunan coklat tadi.kaupbalikkan sampai sebati.

credit : Celyn Rashid‎
Resepi terbaru and lazat follow
@resepicooking
@resepicooking

Kek coklat pusing karamel!! PUDING KARAMEL
A)
3 sudu gula
~tuang dalam loyang dan panaskan loyang atas api yang perlahan sampai gula cair dan bertukar color keperang perangan(jangan sampai coklat hitam nanti gula pahit).dah cair angkat loyang dan biarkan seketika.

1 cawan susu cair
1/2 cawan susu pekat
3 Biji telur gred A@B
3 keping Roti kosong
1suduteh esen vanila
~blender semua dan tuang dalam loyang berisi karamel tadi. ~Kukus 15-20 min sampai puding masak.dah masak bole tuang adunan kek coklat dan kukus lagi 30-40min sampai kek masak sepenuhnya.biarkan sejuk sekejap dan bole telungkupkan pelan2 atas dulang.

KEK COKLAT
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu cair
1 cawan minyak
1 cawan gula
1/2 susu pekat
~panaskan atas api sekejap bagi sebati semua bahan angkat dan tepikan.

3 biji telur gred A@B
~mixer sebati dan tuang dlm adunan coklat.gaul2 sebati.

1 cawan tepung gandum
1 suduteh baking powder
1 suduteh soda bikabonat
(pastikan semua diayak dahulu)
~dah ayak bole tuang sikit2 dalam adunan coklat tadi.kaupbalikkan sampai sebati.

credit : Celyn Rashid‎ 
Resepi terbaru and lazat follow
@resepicooking
@resepicooking
81 1 17 hours ago
@imalicious_homemade Profile picture

@imalicious_homemade


MANGO SELASIH PUDING KEK..
Request dr shbt utk birthday anak..
.
TQ🥰 @ayumi_matahari .
.
.

Nak order 📲⤵️
0145555580 atau klik je bio 🔝⬆️
.
.
.
**COD area:
Seri Iskandar, Batu Gajah, Station 18 (MHL Bundle), Ipoh, Kuala Kangsar
.
.
.
#homemade
#ImaLicious_homemade
#banana_cookies
#cookiessedap
#cookieshantaran
#keklapis
#keklapispremium
#keklapishantaran
#doorgiftvip #vipdoorgift #doorgiftcookies
#doorgiftkeklapis
#doorgiftkahwin
#rempeyek_paling_ringan
#rempeyek_crispy #rempeyek_berhantu
#puddingcake
#premiumpuddingcake
#hamperraya #hampersimple
#giacomo
#SayaJualGiacomo
#giacomo_seri_iskandar

•
MANGO SELASIH PUDING KEK..
Request dr shbt utk birthday anak..
.
TQ🥰 @ayumi_matahari .
.
.

Nak order 📲⤵️
0145555580 atau klik je bio 🔝⬆️
.
.
.
**COD area: 
Seri Iskandar, Batu Gajah, Station 18 (MHL Bundle), Ipoh, Kuala Kangsar
.
.
.
#homemade 
#ImaLicious_homemade
#banana_cookies 
#cookiessedap
#cookieshantaran
#keklapis 
#keklapispremium 
#keklapishantaran
#doorgiftvip #vipdoorgift #doorgiftcookies
#doorgiftkeklapis 
#doorgiftkahwin 
#rempeyek_paling_ringan
#rempeyek_crispy #rempeyek_berhantu
#puddingcake
#premiumpuddingcake 
#hamperraya #hampersimple 
#giacomo
#SayaJualGiacomo
#giacomo_seri_iskandar
12 0 18 hours ago
@bykakak.kite Profile picture

@bykakak.kite

Alor Setar

🍫🍫BELGIUM COOKIES🍪 ✔Bahan2 Premium
🧀Pure Butter
🍫Dark Chocolate Belgium Callebaut .
SANGAT SEDAP LA HAMPA SEMUA 😍 COKLAT DIA MELTING UIHHU 🤤😋 NAK BOLEH DM KITE TAU AWAK 😍😘
.
.
.
#cookiessedap #cookies #sedap #coklatcair #cookieskedah #cookiesalorsetar #cookiesranggup #makanansedap #belgiumcookies #chocolate #chocolatebelgium #

🍫🍫BELGIUM COOKIES🍪 ✔Bahan2 Premium
🧀Pure Butter
🍫Dark Chocolate Belgium Callebaut .
SANGAT SEDAP LA HAMPA SEMUA 😍 COKLAT DIA MELTING UIHHU 🤤😋 NAK BOLEH DM KITE TAU AWAK 😍😘
.
.
.
#cookiessedap #cookies #sedap #coklatcair #cookieskedah #cookiesalorsetar #cookiesranggup #makanansedap #belgiumcookies #chocolate #chocolatebelgium #
4 0 20 hours ago
@resepi.mom Profile picture

@resepi.mom

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Jom cuba buat Kek Batik Horlicks ni.. Pasti ada kelainan rasa yang menawan.. KEK BATIK HORLICKS

Bahan-Bahan
6 biji telur
250 gm mentega
2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula
1 1/2 cawan horlicks
2 cawan Nestle nestum original ( boleh dikurangkan atau tak bubuh pun boleh )
1 tin kecil susu pekat ( 388 gm) _ susu krimer manis cap junjung
Biskut Marie berperisa coklat ( Diana guna Lee brand )
Choc Rice secukupnya
Dark choc secukupnya

Cara²
Pukul gula bersama mentega sehingga kembang.
Kemudian masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
Masukkan susu pekat dan pukul lagi.
Tambahkan tepung gandum, nestum dan horlicks. Pukul adunan sehingga ianya betul-betul sebati.
Tuangkan adunan ke dalam kuali dan masak adunan di atas api sederhana sehingga pekat. ( Tips memasaknya ada di SINI )
Setelah adunan betul-betul pekat bolehlah diangkat.
Sediakan loyang yang telah dilapis dengan kertas minyak atau aluminium foil dan bubuh sedikit adunan kek tadi. Ratakan.
Kemudian susun biskut marie dan dark choc di atasnya. Lapiskan berselang seli sehingga adunan habis.
Taburkan choc rice di atasnya. Simpan di dalam peti ais sebelum dipotong.

Kredit:Sky Blue' Kitchen
.

Jom follow @resepi.mom

Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Jom cuba buat Kek Batik Horlicks ni.. Pasti ada kelainan rasa yang menawan.. KEK BATIK HORLICKS

Bahan-Bahan
6 biji telur
250 gm mentega
2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula
1 1/2 cawan horlicks
2 cawan Nestle nestum original ( boleh dikurangkan atau tak bubuh pun boleh )
1 tin kecil susu pekat ( 388 gm) _ susu krimer manis cap junjung
Biskut Marie berperisa coklat ( Diana guna Lee brand )
Choc Rice secukupnya
Dark choc secukupnya

Cara²
Pukul gula bersama mentega sehingga kembang.
Kemudian masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
Masukkan susu pekat dan pukul lagi.
Tambahkan tepung gandum, nestum dan horlicks. Pukul adunan sehingga ianya betul-betul sebati.
Tuangkan adunan ke dalam kuali dan masak adunan di atas api sederhana sehingga pekat. ( Tips memasaknya ada di SINI )
Setelah adunan betul-betul pekat bolehlah diangkat.
Sediakan loyang yang telah dilapis dengan kertas minyak atau aluminium foil dan bubuh sedikit adunan kek tadi. Ratakan.
Kemudian susun biskut marie dan dark choc di atasnya. Lapiskan berselang seli sehingga adunan habis.
Taburkan choc rice di atasnya. Simpan di dalam peti ais sebelum dipotong.

Kredit:Sky Blue' Kitchen
.

Jom follow @resepi.mom
49 1 20 hours ago
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Mintak halal ye tuan empunya resepi.
Memang sedap sgt.😍 Resepi Kek Marjerin Pelangi

1 setengah cawan gandum
1sk baking powder
- Ayakkan.

1cwn gula kastor
1cwn marjerin pelangi
- Mix sehingga warna bertukar menjadi putih berkrim.

4biji telur
- Masuk telur sebiji demi sebiji dalam adunan yg mix td.
- Masukkan gandum sikit sikit.
- Masukkan dlm loyang 8 @ 9.
- Bakar 40mnit suhu 180. (ikut oven masing)

Kredit Resepi : nafeesah ismail
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Mintak halal ye tuan empunya resepi.
Memang sedap sgt.😍 Resepi Kek Marjerin Pelangi

1 setengah cawan gandum
1sk baking powder
- Ayakkan.

1cwn gula kastor
1cwn marjerin pelangi
- Mix sehingga warna bertukar menjadi putih berkrim.

4biji telur
- Masuk telur sebiji demi sebiji dalam adunan yg mix td.
- Masukkan gandum sikit sikit.
- Masukkan dlm loyang 8 @ 9.
- Bakar 40mnit suhu 180. (ikut oven masing)

Kredit Resepi : nafeesah ismail
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,243 9 21 hours ago

Top #cookiessedap posts

@dapurshiha Profile picture

@dapurshiha

Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • • •
RESEPI KEK CHOCOLATE 3 biji telur
1 cawan minyak
1 cawan gula
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
~Masukkan semua bahan dlm blender n kisar lbih kurang 5 mnit

Bahan2 ayak:
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
~ msukkan adunan yang telah dikisar bersama tepung n kaup balikkan... Tapis n letak dlm loyang... Kukus 45 mnit @ bakar 180°c 45 mnit

Sumber Resepi : Suhana Aziz

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • • •
RESEPI KEK CHOCOLATE  3 biji telur
1 cawan minyak
1 cawan gula
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
~Masukkan semua bahan  dlm blender n kisar lbih kurang 5 mnit

Bahan2 ayak:
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
~ msukkan adunan yang telah dikisar bersama tepung n kaup balikkan... Tapis n letak dlm loyang... Kukus 45 mnit @ bakar 180°c 45 mnit

Sumber Resepi : Suhana Aziz

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
2,245 11 14 September, 2019
@_resepi.masakan Profile picture

@_resepi.masakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @_dapur.umi_

Tag Teman2 Ye
• • • • • •
Japanese fluffy pancake.. kegilaan apakah ini, dua hari berturut2 buat🤦🏻‍♀️.. first time akk makan di Labsoy cafe uptown Damansara .. mahai giler ! Cafe kat Damansara kannn.. klu nak puas makan cuba laa buat sendiri.
Recipe chef google 🥞... nak resepi ?

Ok darling2 semua.. ni recipenya utk 1 adunan, alang2 doublekan ye takut tak cukup!😜 2 bj kuning telur
40 gm superfine flour
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp esen vanilla
25 gm fresh milk full cream
Combine semua tu .. *
lepastu
2 bj putih telur
25gm gula castor
Lemon jus 1 tsp x letak pun x per ganti cuka
Whisk (putar) sampai kental
Kemudian satukan dgn adunan atas tu *

Masak atas non stick pan refer video google klu nak dpt yg cantik2 pluffy dan tinggi 😘😘
Selamat mencuba ya! Jgn lupa letak butter atas non stick pan ..
Bertambah sedap hidang dgn strawbery atau raspbery compote atau jem ! 🍓🍓
Juga boleh makan dgn ice cream atau whipped cream 😋😋🥞🥞
.
Join t.me/iburesepiku utk resepi sedap2
.
Resepi:Ruzita Mohamed‎
.

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @_dapur.umi_

Tag Teman2 Ye
• • • • • •
Japanese fluffy pancake.. kegilaan apakah ini, dua hari berturut2 buat🤦🏻‍♀️.. first time akk makan di Labsoy cafe uptown Damansara .. mahai giler ! Cafe kat Damansara kannn.. klu nak puas makan cuba laa buat sendiri. 
Recipe chef google 🥞... nak resepi ?

Ok darling2 semua.. ni recipenya utk 1 adunan, alang2 doublekan ye takut tak cukup!😜 2 bj kuning telur
40 gm superfine flour
1/2 tsp baking powder 
1/2 tsp esen vanilla
25 gm fresh milk full cream 
Combine semua tu .. *
lepastu 
2 bj putih telur
25gm gula castor 
Lemon jus 1 tsp x letak pun x per ganti cuka 
Whisk (putar) sampai kental
Kemudian satukan dgn adunan atas tu *

Masak atas non stick pan refer video google klu nak dpt yg cantik2 pluffy dan tinggi 😘😘
Selamat mencuba ya! Jgn lupa letak butter atas non stick pan ..
Bertambah sedap hidang dgn strawbery atau raspbery compote atau jem ! 🍓🍓
Juga boleh makan dgn ice cream atau whipped cream 😋😋🥞🥞
.
 Join t.me/iburesepiku utk resepi sedap2
.
Resepi:Ruzita Mohamed‎
.

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
2,523 24 18 June, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Onde Onde Buah Naga Sedap Warna Asli Memikat, Tak Payah Tapis, Kisar Terus Gaul & Uli 😋

Bahan-Bahan:

1pek tepung pulut
1/2 biji separuh dragon fruit (nak letak lebih pun bole, blander tanpa air) (Inti)
Gula melaka(tumbuk) *Kelapa parut kukus+garam sikit

Caranya Membuat:
1.Masukkan tepung dalam besen campurkan dengan buah dragon fruit yang telah dikisar.
2.Gaul dan uli tambah air biasa sedikit demi sedikit sampai adunan licin tak lekat dekat tangan.
3.Ambil adunan sebesar ibu jari masukkan inti gula melaka dan buat bulat-bulat.

4.Masak dalam air yang mendidih, bila bebola timbul angkat letak dalam penapis dan golek atas *kelapa.

Okey siap untuk dimakan..nyummy!

Menarik sungguh onde-onde buah naga ini. Warna merah jambu semula jadi yang sangat memikat. Sesuai sangat untuk buat minum petang buat anak-anak dan keluarga nanti.

Balik kerja nanti boleh lah pi beli buah naga tu 😉

Sumber: Harliana Aryana
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Onde Onde Buah Naga Sedap Warna Asli Memikat, Tak Payah Tapis, Kisar Terus Gaul & Uli 😋

Bahan-Bahan:

1pek tepung pulut
1/2 biji separuh dragon fruit (nak letak lebih pun bole, blander tanpa air) (Inti)
Gula melaka(tumbuk) *Kelapa parut kukus+garam sikit

Caranya Membuat:
1.Masukkan tepung dalam besen campurkan dengan buah dragon fruit yang telah dikisar.
2.Gaul dan uli tambah air biasa sedikit demi sedikit sampai adunan licin tak lekat dekat tangan.
3.Ambil adunan sebesar ibu jari masukkan inti gula melaka dan buat bulat-bulat.

4.Masak dalam air yang mendidih, bila bebola timbul angkat letak dalam penapis dan golek atas *kelapa.

Okey siap untuk dimakan..nyummy!

Menarik sungguh onde-onde buah naga ini. Warna merah jambu semula jadi yang sangat memikat. Sesuai sangat untuk buat minum petang buat anak-anak dan keluarga nanti.

Balik kerja nanti boleh lah pi beli buah naga tu 😉

Sumber: Harliana Aryana
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,564 16 12 September, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
ROTI JALA cara saya ☺️ 1kg tpg gndum
1sdb tpg ubi
2bji telor
½tin susu cair
2sdb minyk msk
Garam 1sdb
pewarna kuning
air seckup nya (adunan jgn cair sgt or pekat sgt)

Satukan smua dlm bekas..kacau dgn whisk smpai sebati..next blend..tuang dlm acuan roti jala..ikin guna botol..biarkan adunan dlm 10 minit..br mula mnjala

kredit:nora syikin azmi . .
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
ROTI JALA cara saya ☺️ 1kg tpg gndum
1sdb tpg ubi
2bji telor
½tin susu cair
2sdb minyk msk
Garam 1sdb
pewarna kuning
air seckup nya (adunan jgn cair sgt or pekat sgt)

Satukan smua dlm bekas..kacau dgn whisk smpai sebati..next blend..tuang dlm acuan roti jala..ikin guna botol..biarkan adunan dlm 10 minit..br mula mnjala

kredit:nora syikin azmi . .
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,824 17 12 September, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
KUIH SAGU MATA IKAN.
Credit DM ye kak ☺

Bahan-bahan membuatnya:
3 cawan air
1 cawan sagu
3/4 cawan gula pasir
6 titik sirap pekat
sedikit kelapa putih + sedikit garam (untuk digaulkan bersama kuih)

Cara-cara membuatnya:
1. Didihkan air bersama perasa sirap. Kacau sebati.
2. Bila air dah mendidih baru masukkan sagu. Kacau rata selama 10 minit.
3. Kemudian bila dah nampak pekat sikit, masukkan gula pasir.
jangan masuk gula pasir awal-awal.. nanti susah nak ilang putih2 biji sagu tu.
4. Kacau sehingga pekat.
5. Bila dah likat sikit...Masukkan ke dalam bekas/loyang.
6. Kukus sehingga sagu kembang and tiada lagi putih-putih. (kaedah kukus digunakan bagi mendapatkan struktur sagu yang berbiji-biji).. memang lama gak ahh masa yang diambil.so bersabar bebanyak k.
7. Sejukkan sagu di luar.
8. Bila kuih masih lembap, potong ikut citarasa and gaulkan bersama-sama kelapa putih.
9.Siap untuk dihidangkan.
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
KUIH SAGU MATA IKAN.
Credit DM ye kak ☺

Bahan-bahan membuatnya:
3 cawan air
1 cawan sagu
3/4 cawan gula pasir
6 titik sirap pekat
sedikit kelapa putih + sedikit garam (untuk digaulkan bersama kuih)

Cara-cara membuatnya:
1. Didihkan air bersama perasa sirap. Kacau sebati.
2. Bila air dah mendidih baru masukkan sagu. Kacau rata selama 10 minit.
3. Kemudian bila dah nampak pekat sikit, masukkan gula pasir.
jangan masuk gula pasir awal-awal.. nanti susah nak ilang putih2 biji sagu tu.
4. Kacau sehingga pekat.
5. Bila dah likat sikit...Masukkan ke dalam bekas/loyang.
6. Kukus sehingga sagu kembang and tiada lagi putih-putih. (kaedah kukus digunakan bagi mendapatkan struktur sagu yang berbiji-biji).. memang lama gak ahh masa yang diambil.so bersabar bebanyak k.
7. Sejukkan sagu di luar.
8. Bila kuih masih lembap, potong ikut citarasa and gaulkan bersama-sama kelapa putih.
9.Siap untuk dihidangkan.
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,763 8 8 September, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Tanya ja.... ada ka peminat kek batik ni? Famili kita dari dulu sampai skrang x pernah jemu2 (Edit post)
Resipi kek batik

700 gm biskut meri
1 Ketul buttercup
1 tin susu pekat
¾ cawan serbuk koko( 1 tin susu air panas utk melarutkan serbuk koko)
2 cwn vico@milo
3 bj telur(dipukul sdikit)
Sedikit esen vanila

Masukkan butter,susu, vico@milo dan serbuk koko yg telah dilarutkan dlm kuali. Kacau hingga semua bahan2 sebati.

Masukkan telur dan kacau laju2 ya utk elakkan berketul, masukkan
Esen vanila, kacau hingga hampir pekat..
Masukkan biskut dan gaul dgn api perlahan hingga semua Biskut disalut pes coklat(kacau hati2 agar biskut tidak pecah.

Bila dah bersalut semua masukkan dlm loyang yg telah dilapik plastik
dan tekan padat. Biarkan sejuk dan letakkan dlm Peti sejuk semalaman sblum dipotong

Gunakan pisau yg tajam utk memotong kek

Credit : Faridzoh Abd Rahman

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Tanya ja.... ada ka peminat kek batik ni? Famili kita dari dulu sampai skrang x pernah jemu2 (Edit post)
Resipi kek batik

700 gm biskut meri
1 Ketul buttercup
1 tin susu pekat
¾ cawan serbuk koko( 1 tin susu air panas utk melarutkan serbuk koko)
2 cwn vico@milo
3 bj telur(dipukul sdikit)
Sedikit esen vanila

Masukkan butter,susu, vico@milo dan serbuk koko yg telah dilarutkan dlm kuali. Kacau hingga semua bahan2 sebati.

Masukkan telur dan kacau laju2 ya utk elakkan berketul, masukkan
Esen vanila, kacau hingga hampir pekat..
Masukkan biskut dan gaul dgn api perlahan hingga semua Biskut disalut pes coklat(kacau hati2 agar biskut tidak pecah.

Bila dah bersalut semua masukkan dlm loyang yg telah dilapik plastik
dan tekan padat. Biarkan sejuk dan letakkan dlm Peti sejuk semalaman sblum dipotong

Gunakan pisau yg tajam utk memotong kek

Credit : Faridzoh Abd Rahman

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
2,530 13 1 September, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Roti canai homemade.
.
1/2 kg tepung gandum (saya guna cap ros)
1biji telur
2 sudu majerin
1sudu kecil garam(larutkan dalam air)
1/2 cawan air sejuk peti ais
2 sudu susu pekat
.
*tepung+majerin+susu jadikan serbuk roti
*masukan air garam+telur
*masukan air sikit2 sampai doh tak melekat kat tgn
*bulat2 kan rendam dgn minyak(2 jam@lebih)
*canaikan jd mcm dlm gambar
*sedia utk di goreng😉
.
Ct resepi sis Izzah Hussin. Tq
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Roti canai homemade.
.
1/2 kg tepung gandum (saya guna cap ros)
1biji telur
2 sudu majerin
1sudu kecil garam(larutkan dalam air)
1/2 cawan air sejuk peti ais
2 sudu susu pekat
.
*tepung+majerin+susu jadikan serbuk roti
*masukan air garam+telur
*masukan air sikit2 sampai doh tak melekat kat tgn
*bulat2 kan rendam dgn minyak(2 jam@lebih)
*canaikan jd mcm dlm gambar
*sedia utk di goreng😉
.
Ct resepi sis Izzah Hussin. Tq
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,748 5 11 September, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Saya rasa bersalah kalau tak share resepi ni dengan tuan puan kerana air ni teramat sedap!! Bahan- bahan: - Satu tin susu sejat
- Setengah tin susu pekat
- Satu tin buah laici
- Satu biji buah naga
- Dua biji buah manga
- Cincau - Ais
Scroll facebook saya ke bawah untuk banyak lagi resipi mudah dan sedap
Susu pekat dibancuh bersama 2 cawan air panas. Tambah lagi dua cawan air. Campur semua bahan.
.
Kredit zaky mat ali
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Saya rasa bersalah kalau tak share resepi ni dengan tuan puan kerana air ni teramat sedap!! Bahan- bahan: - Satu tin susu sejat
- Setengah tin susu pekat
- Satu tin buah laici
- Satu biji buah naga
- Dua biji buah manga
- Cincau - Ais 
Scroll facebook saya ke bawah untuk banyak lagi resipi mudah dan sedap 
Susu pekat dibancuh bersama 2 cawan air panas. Tambah lagi dua cawan air. Campur semua bahan.
.
Kredit zaky mat ali
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,386 6 1 September, 2019
@resepisedapsangat Profile picture

@resepisedapsangat

Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • • •
Puding Batik 💖

Resepinya

25gm agar - agar
1 tin susu cair*
4 1/2 cawan air
1 1/2 cawan* gula Nor kurangkan sikit sbb tak suka sgt terlalu manis.
2 sudu tepung kastard*
2 biji telur*
1 sudu butter*( Nor letak majerin je tapi tak sampai 1 sudu.
1/4 cawan serbuk koko

Cara - cara

Masak agar-agar dengan air hingga hancur dan masukkan gula.

Blend semua bahan bertanda *. Bila gula dah hancur masukkan bahan yg dah di blend tadi. Kacau adunan hingga menjadi pekat dan tutup api.

Asingkan pada 2 bhgian. 1 bahagian warna asal. Dan 2 bhgian dicampurkan dengan serbuk coklat yg dah di bancuh dgn sedikit air panas( air jgn terlalu byk. Fungsi air adalah untuk mencairkan serbuk coklat). Tuang didalam loyang berselang seli. Nor tuang 2 senduk untuk 1 warna.
Letak dalam peti sejuk. Siap

Selamat mencuba♥️ Resepi : nor sazenny arif
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • • •
Puding Batik 💖

Resepinya

25gm agar - agar
1 tin susu cair*
4 1/2 cawan air
1 1/2 cawan* gula Nor kurangkan sikit sbb tak suka sgt terlalu manis.
2 sudu tepung kastard*
2 biji telur*
1 sudu butter*( Nor letak majerin je tapi tak sampai 1 sudu.
1/4 cawan serbuk koko

Cara - cara

Masak agar-agar dengan air hingga hancur dan masukkan gula.

Blend semua bahan bertanda *. Bila gula dah hancur masukkan bahan yg dah di blend tadi. Kacau adunan hingga menjadi pekat dan tutup api.

Asingkan pada 2 bhgian. 1 bahagian warna asal. Dan 2 bhgian dicampurkan dengan serbuk coklat yg dah di bancuh dgn sedikit air panas( air jgn terlalu byk. Fungsi air adalah untuk mencairkan serbuk coklat). Tuang didalam loyang berselang seli. Nor tuang 2 senduk untuk 1 warna.
Letak dalam peti sejuk. Siap

Selamat mencuba♥️ Resepi : nor sazenny arif
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
1,380 5 24 August, 2019