#dramaadaptasi Instagram Photos & Videos

dramaadaptasi - 5.1k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #dramaadaptasi and here's what we found interesting.

Inside 71 Posts

Time between posts:
196 hours
Average like
107.5
Average comment
2.3
Posts with video
12/71
Posts with photo
59/71

Hashtag Popularity

Assalamualaikum. “Ya Fattah, Ya Razzaq. Limpahkanlah rezeki untukku, permudahkan urusanku dan jauhiku dari segala kesulitan. Sesungguhnya, Engkau maha pemberi rezeki. Aamin"

Akan datang drama Adaptasi dari novel TQ KAPTEN, karya terbaru dari penulis QASH IRDINA,
Sesiapa yang berminat untuk ORDER novel ini , bolehlah wasap saya.. www.wasap.my/60129052495/Captain

ULASAN NOVEL TOK SUE

Ngekek2 baca novel ni .. yg paling rare heroin dan maknya sama2 ting tong. Kak Iman suka ... 1 penghormatan untuk Angkatan Tentera Malaysia kerana di dalam novel ini kita terdedah dgn latihan2 fizikal yg berat serta bahaya yg tentera kita berdepan apabila mengalas tugas ini .
Mikayla pengacara terkenal yg cantik jelita tetapi sangat komited dengan kerja sehingga membuatkan ibunya kadang2 naik angin tambahan lagi dia belum berkahwin lagi walaupun umurnya mendekati 30 tahun. Semasa berhenti makan di R & R , Kay diselamatkan oleh Kapten Dihya ketika dia menjadi mangsa ragut , yg kelakarnya kbtln ibu Kay menghubungi Kay dan Dihya mengangkat telefon itu , Puan Maria meminta Dihya menghantar ank sulungnya terus ke rumahnya di Cameron Highland dan kebetulannya Dihya dan rakan baiknya Amsyar mmg merancang hendak bercuti ke sana. Semasa di Cameron Highland kita dihiburkan dgn mcm2 kisah yg berlaku .
Dalam diam Dihya dan Mikayla memendam perasaan antara satu sama lain , akan tetapi melihatkan Dihya terlalu komited dgn tugasnya sebagai anggota tentera , hubungan yg baru hdk berputik terputus . Kay dengan sikap keras kepalanya dan Dihya dengan sikap gila kerjanya. Akan tetapi mrk ditemukan kembali kerana tugas dimana Kay diarahkan ke kem tentera di Melaka selama seminggu utk mengikuti latihan tentera bagi program stesyen tvnya . Dan dia terpaksa berhadapan dgn Kapten Dihya yg menjadi "boss" nya selama seminggu. Bermacam2 aktiviti lasak Kay terpaksa tempuhi , pada masa yg sama Dihya mengambil peluang untuk membuli gadis impiannya itu.
#TQCAPTAIN
#DRAMAADAPTASI
#NOVELBEST
#AKUPEMBACANOVEL
#AKUPENJUALNOVEL

Assalamualaikum. “Ya Fattah, Ya Razzaq. Limpahkanlah rezeki untukku, permudahkan urusanku dan jauhiku dari segala kesulitan. Sesungguhnya, Engkau maha pemberi rezeki. Aamin"

Akan datang drama Adaptasi dari novel TQ KAPTEN, karya terbaru dari penulis QASH IRDINA,
Sesiapa yang berminat untuk ORDER novel ini , bolehlah wasap saya.. www.wasap.my/60129052495/Captain

ULASAN NOVEL TOK SUE

Ngekek2 baca novel ni .. yg paling rare heroin dan maknya sama2 ting tong.  Kak Iman suka ... 1 penghormatan untuk Angkatan Tentera Malaysia kerana di dalam novel ini kita terdedah dgn latihan2 fizikal yg berat serta bahaya yg tentera kita berdepan apabila mengalas tugas ini . 
Mikayla pengacara terkenal yg cantik jelita tetapi sangat komited dengan kerja sehingga membuatkan ibunya kadang2 naik angin tambahan lagi dia belum berkahwin lagi walaupun umurnya mendekati 30 tahun.  Semasa berhenti makan di R & R , Kay diselamatkan oleh Kapten Dihya ketika dia menjadi mangsa ragut , yg kelakarnya kbtln ibu Kay menghubungi Kay dan Dihya mengangkat telefon itu , Puan Maria meminta Dihya menghantar ank sulungnya terus ke rumahnya di Cameron Highland dan kebetulannya Dihya dan rakan baiknya Amsyar mmg merancang hendak bercuti ke sana. Semasa di Cameron Highland kita dihiburkan dgn mcm2 kisah yg berlaku . 
Dalam diam Dihya dan Mikayla memendam perasaan antara satu sama lain , akan tetapi melihatkan Dihya terlalu komited dgn tugasnya sebagai anggota tentera , hubungan yg baru hdk berputik terputus . Kay dengan sikap keras kepalanya dan Dihya dengan sikap gila kerjanya. Akan tetapi mrk ditemukan kembali kerana tugas dimana Kay diarahkan ke kem tentera di Melaka selama seminggu utk mengikuti latihan tentera bagi program stesyen tvnya . Dan dia terpaksa berhadapan dgn Kapten Dihya yg menjadi "boss" nya selama seminggu. Bermacam2 aktiviti lasak Kay terpaksa tempuhi , pada masa yg sama Dihya mengambil peluang untuk membuli gadis impiannya itu. 
#TQCAPTAIN
#DRAMAADAPTASI
#NOVELBEST
#AKUPEMBACANOVEL
#AKUPENJUALNOVEL
7 0 15 November, 2019

Reposted from @itsme_lovers (@get_regrann) - Reposted from @heyitsme.ain87 (@get_regrann) - The struggle is real.
.
.
.
Hahahaha.kesian awak.
Ain, ikan keli salai masak lomak cili apo yo.. Cili lobih kehhh 😋😋
.
.
#RinduYangTerlarang
#ainnura
#faith
#fikryibrahim
#dramaVangaza
#dramaadaptasi
#zahirahMacwilson
#zmfc - #regrann - #regrann

Reposted from @itsme_lovers (@get_regrann) -  Reposted from @heyitsme.ain87 (@get_regrann) -  The struggle is real.
.
.
.
Hahahaha.kesian awak.
Ain, ikan keli salai masak lomak cili apo yo.. Cili lobih kehhh 😋😋
.
.
#RinduYangTerlarang 
#ainnura
#faith
#fikryibrahim 
#dramaVangaza 
#dramaadaptasi 
#zahirahMacwilson 
#zmfc - #regrann - #regrann
24 0 15 November, 2019

Reposted from @heyitsme.ain87 (@get_regrann) - The struggle is real.
.
.
.
Hahahaha.kesian awak.
Ain, ikan keli salai masak lomak cili apo yo.. Cili lobih kehhh 😋😋
.
.
#RinduYangTerlarang
#ainnura
#faith
#fikryibrahim
#dramaVangaza
#dramaadaptasi
#zahirahMacwilson
#zmfc - #regrann

Reposted from @heyitsme.ain87 (@get_regrann) -  The struggle is real.
.
.
.
Hahahaha.kesian awak.
Ain, ikan keli salai masak lomak cili apo yo.. Cili lobih kehhh 😋😋
.
.
#RinduYangTerlarang 
#ainnura
#faith
#fikryibrahim 
#dramaVangaza 
#dramaadaptasi 
#zahirahMacwilson 
#zmfc - #regrann
34 0 14 November, 2019

The struggle is real.
.
.
.
Hahahaha.kesian awak.
Ain, ikan keli salai masak lomak cili apo yo.. Cili lobih kehhh 😋😋
.
.
#RinduYangTerlarang
#ainnura
#faith
#fikryibrahim
#dramaVangaza
#dramaadaptasi
#zahirahMacwilson
#zmfc

The struggle is real.
.
.
.
Hahahaha.kesian awak.
Ain, ikan keli salai masak lomak cili apo yo.. Cili lobih kehhh 😋😋
.
.
#RinduYangTerlarang 
#ainnura
#faith
#fikryibrahim 
#dramaVangaza 
#dramaadaptasi 
#zahirahMacwilson 
#zmfc
38 3 14 November, 2019

#Reposted: @watishaari_bookstagram Favourite novel yang bersequel
💕

JIMK itu kisah antara Aariz dan Dahlia. Ianya telah diadaptasi ke televisyen dimana pelakonnya adalah Dato Farid Kamil dan jugak Tiz Zaqyah
.

PH itu sequel kepada kisah Syafiq yang berada dalam JIMK. Syafiq merupakan lelaki yang sepatutnya berkahwin dengan Dahlia, tapi dia larikan diri. So PH ini sambungan kisah Syafiq dengan heroinnya, Adra
.

Aku suka sequel yang sebegini kerana ia melibatkan hero dan heroin yang berlainan dan jugak jalan cerita yang berbeza
.

Sekarang kak sara dah jarang menulis kisah cinta romantik ni. Hee so kena simpan elok2 kisah cinta daripada kak sara. Dan sebenarnya aku lagi suka kak sara tulis genre action thriller ni. No wonder beliau digelr queen of Thriller 😉
.

Korang pulak suka novel yang bersequel yang mana?
.
****
Thank you @watishaari_bookstagram for this beautiful photo and short review. Yes! Please simpan elok-elok dua buku ni. 😅😅
.
Anyway, sambil-sambil kita menanti kemunculan novel baru Cik SA, let’s talk about these two books. #JodohituMilikKita dan #PembukaHati, my two melo-romance books. Seperti yang Cik Wati kita cakap, novel cinta Cik SA dah jadi RARE.
.
JIMK dan #EncikSayangdanMissSweetheart dah totally OUT OF STOCK. Seketul pun dah tak ada di ofis @karyaseni. Dan setahu Cik SA, tak ada plan pun untuk reprint. So for those yang ada dua buah tu dalam koleksi, korang pun rare jugak. 😌😌
.
As for #PH, masih ada stok sikit lagi kat ofis. Dengan Cik SA pula, ada empat buah saja. Sape nak order, siap dapat tandatangan, boleh DM Cik SA.
.
.
Sape ada kedua-dua JIMK dan PH dalam koleksi korang? Say YES!! 😍😍
.
#SaraAisha #writer #novelmelayu #novelbestseller #dramaadaptasi #JIMK #PH #FaridKamil #TizZaqyah #SyazwanZulkifly

#Reposted: @watishaari_bookstagram Favourite novel yang bersequel
💕

JIMK itu kisah antara Aariz dan Dahlia. Ianya telah diadaptasi ke televisyen dimana pelakonnya adalah Dato Farid Kamil dan jugak Tiz Zaqyah
.

PH itu sequel kepada kisah Syafiq yang berada dalam JIMK. Syafiq merupakan lelaki yang sepatutnya berkahwin dengan Dahlia, tapi dia larikan diri. So PH ini sambungan kisah Syafiq dengan heroinnya, Adra
.

Aku suka sequel yang sebegini kerana ia melibatkan hero dan heroin yang berlainan dan jugak jalan cerita yang berbeza
.

Sekarang kak sara dah jarang menulis kisah cinta romantik ni. Hee so kena simpan elok2 kisah cinta daripada kak sara. Dan sebenarnya aku lagi suka kak sara tulis genre action thriller ni. No wonder beliau digelr queen of Thriller 😉
.

Korang pulak suka novel yang bersequel yang mana?
.
****
Thank you @watishaari_bookstagram for this beautiful photo and short review. Yes! Please simpan elok-elok dua buku ni. 😅😅
.
Anyway, sambil-sambil kita menanti kemunculan novel baru Cik SA, let’s talk about these two books. #JodohituMilikKita dan #PembukaHati, my two melo-romance books. Seperti yang Cik Wati kita cakap, novel cinta Cik SA dah jadi RARE.
.
JIMK dan #EncikSayangdanMissSweetheart dah totally OUT OF STOCK. Seketul pun dah tak ada di ofis @karyaseni. Dan setahu Cik SA, tak ada plan pun untuk reprint. So for those yang ada dua buah tu dalam koleksi, korang pun rare jugak. 😌😌
.
As for #PH, masih ada stok sikit lagi kat ofis. Dengan Cik SA pula, ada empat buah saja. Sape nak order, siap dapat tandatangan, boleh DM Cik SA.
.
.
Sape ada kedua-dua JIMK dan PH dalam koleksi korang? Say YES!! 😍😍
.
#SaraAisha #writer #novelmelayu #novelbestseller #dramaadaptasi #JIMK #PH #FaridKamil #TizZaqyah #SyazwanZulkifly
247 14 3 November, 2019

“Buta warna punya lelaki. Warna coklat gelap dengan warna hitam pun kau tak reti beza! Hisy! Kalaulah aku tahu kau ni lelaki yang biadab macam ni, dari dulu lagi aku tak hingin nak minat dekat kau tahu!” Daripada minat, terus jadi tak minat. Usikan nakal Aiman Darwish, pelakon terkenal juga top three most eligible bachelors dekat Malaysia buat dia hilang rasa suka dan kagumnya kepada lelaki itu. Panggil dia hitam siapa suruh?! “Aku nak jadi boyfriend kau.” - Aiman Darwish. “Sorrylah, aku tak berminat nak jadi girlfriend kau.” - Ain.
Memang Aiman Darwish tak dapat terima penolakan tersebut. Dia ada rupa, ada nama, ada harta. Jadi, kenapa Ain yang tak ada apa-apa, berkulit gelap macam Dayang Senandung dan err... kecuali matanya yang cantik tu, boleh tolak dia? Rasa maruahnya tercabar pula. Tambah bila Ain menggelarnya narcissist, lagilah dia sakit hati bila dah Google dan faham maknanya!
Cabaran main-main Amir Harith, abangnya, terus Aiman Darwish anggap serius. Dia nekad nak kenakan Ain dengan pura-pura suka dekat gadis itu kemudian lepas Ain jatuh hati kepada dia, dia akan tinggalkan Ain. Biar Cik Senandung tu rasa! Cumanya, apa jadi bila pelannya backfired? Dia pula yang lebih dulu jatuh hati sama Cik Senandung, lebih dulu luah perasaan kepada Cik Senandung, sedang dia... Encik Artis kut!
#ciksenandungcikartis #dramaadaptasi #novelmelayu #sitinordiana #diasemanishoney #aliffsatar #akadkuyangterakhir.
.
whatapps 01110273696 @ 0173131998
serious buyer only
booked 48hours before open back .
.
#sayajualnovel
#trustedseller
#pasarbuku
#pasarnovel
#bazaarpaknil
#limitededitionnovel
#kedaibukuonline
#novelmelayu
#jemariseni

#izansupian #iskb.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.

“Buta warna punya lelaki. Warna coklat gelap dengan warna hitam pun kau tak reti beza! Hisy! Kalaulah aku tahu kau ni lelaki yang biadab macam ni, dari dulu lagi aku tak hingin nak minat dekat kau tahu!” Daripada minat, terus jadi tak minat. Usikan nakal Aiman Darwish, pelakon terkenal juga top three most eligible bachelors dekat Malaysia buat dia hilang rasa suka dan kagumnya kepada lelaki itu. Panggil dia hitam siapa suruh?! “Aku nak jadi boyfriend kau.” - Aiman Darwish. “Sorrylah, aku tak berminat nak jadi girlfriend kau.” - Ain. 
Memang Aiman Darwish tak dapat terima penolakan tersebut. Dia ada rupa, ada nama, ada harta. Jadi, kenapa Ain yang tak ada apa-apa, berkulit gelap macam Dayang Senandung dan err... kecuali matanya yang cantik tu, boleh tolak dia? Rasa maruahnya tercabar pula. Tambah bila Ain menggelarnya narcissist, lagilah dia sakit hati bila dah Google dan faham maknanya! 
Cabaran main-main Amir Harith, abangnya, terus Aiman Darwish anggap serius. Dia nekad nak kenakan Ain dengan pura-pura suka dekat gadis itu kemudian lepas Ain jatuh hati kepada dia, dia akan tinggalkan Ain. Biar Cik Senandung tu rasa! Cumanya, apa jadi bila pelannya backfired? Dia pula yang lebih dulu jatuh hati sama Cik Senandung, lebih dulu luah perasaan kepada Cik Senandung, sedang dia... Encik Artis kut!
#ciksenandungcikartis #dramaadaptasi #novelmelayu #sitinordiana #diasemanishoney #aliffsatar #akadkuyangterakhir.
.
whatapps 01110273696 @ 0173131998
serious buyer only
booked 48hours before open back .
.
#sayajualnovel
#trustedseller
#pasarbuku
#pasarnovel
#bazaarpaknil
#limitededitionnovel
#kedaibukuonline
#novelmelayu
#jemariseni

#izansupian #iskb.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
12 0 28 October, 2019

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Bagaimana caranya?? Mudah sahaja.. Anda hanya perlu ws SayaNakBeli / click link pada bio
Setiap wasap anda akan direply dalam tempoh 24 Jam.. Nama Buku : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

President
#LUSTRUMSCENE
#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
..
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Bagaimana caranya?? Mudah sahaja.. Anda hanya perlu ws SayaNakBeli / click link pada bio
Setiap wasap anda akan direply dalam tempoh 24 Jam.. Nama Buku : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

President
#LUSTRUMSCENE
#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi 
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
..
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus
9 0 27 October, 2019

Novel ada stok. Telegram/WA 0166829066 #adaptasinovel #dramaadaptasi #dramamelayu #novelmelayu #novel Reposted from @demirindu_mu (@get_regrann) - Semua teaser untuk episode malam ni💘.
Swipe tepi for more 😁.......... Malam ini
DEMI RINDUMU
MULAI 7 OKTOBER 2019
SETIAP ISNIN-KHAMIS
10 MALAM
HANYA DI ASTRO RIA DAN RIAHD

Karya @diyajamal_

Dibintangi oleh
@jannanick
@seanlje
@normanhakim_786
@elvinamohamad
@azrisabrii
@thehafeezmikail
@rizamin
@sherryibrahim

#demirindumu
#megadrama
#astroria - #regrann

Novel ada stok. Telegram/WA 0166829066 #adaptasinovel #dramaadaptasi #dramamelayu #novelmelayu #novel Reposted from @demirindu_mu (@get_regrann) -  Semua teaser untuk episode malam ni💘.
Swipe tepi for more 😁.......... Malam ini
DEMI RINDUMU
MULAI 7 OKTOBER 2019
SETIAP ISNIN-KHAMIS
10 MALAM
HANYA DI ASTRO RIA DAN RIAHD

Karya @diyajamal_

Dibintangi oleh
@jannanick
@seanlje
@normanhakim_786
@elvinamohamad
@azrisabrii
@thehafeezmikail
@rizamin
@sherryibrahim

#demirindumu
#megadrama
#astroria - #regrann
9 0 24 October, 2019

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Bagaimana caranya?? Mudah sahaja.. Anda hanya perlu ws SayaNakBeli / click link pada bio
Setiap wasap anda akan direply dalam tempoh 24 Jam.. Nama Buku : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

President
#LUSTRUMSCENE
#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
..
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Bagaimana caranya?? Mudah sahaja.. Anda hanya perlu ws SayaNakBeli / click link pada bio
Setiap wasap anda akan direply dalam tempoh 24 Jam.. Nama Buku : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

President
#LUSTRUMSCENE
#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi 
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
..
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus
14 0 17 October, 2019

Nik yang selamba. 😆😆 Demi Rindumu- Diya Jamal “Sejak bila saya jadi tunang awak?” tanya Nurhana bila dia pasti Izlan sudah pergi. Lelaki di depannya in benar-benar di luar jangkaan. Beri betis, hendak paha! “Dan ambil balik barang awak ni!” Nurhana menyerahkan semula bungkusan yang diberi Haznik tadi. “Lepas awak dah pegang-pegang tangan saya dan mempergunakan diri saya untuk lepaskan diri, awak nak marah saya pula? Begini cara awak balas budi saya? Langsung tak nak ucapkan terima kasih? Macam mana kalau saya takde tadi?” balas Haznik. “Okey, saya minta maaf. Puas hati?” “Ada ke patut awak minta maaf macam tu? Bunyinya macam tak ikhlas saja,” cebik Haznik. “Ikhlas atau tidak, itu belakang punya cerita. Tapi awak tak patut kata yang awak adalah tunang saya. Macam mana kalau Izlan tahu semua itu hanya rekaan semata-mata? Apa awak nak buat kalau dia betul-betul percaya dan nak datang ke majlis yang takkan wujud tu?” “Apa susah? Kita berkahwinlah betul-betul!” Amboi... Bukan main sedap mulut dia bercakap! Nurhana rasa hendak cubit-cubit sahaja mulut lelaki itu.

#dramaadaptasi
#lovenovel
#teamrizqiana

Nik yang selamba. 😆😆 Demi Rindumu- Diya Jamal “Sejak bila saya jadi tunang awak?” tanya Nurhana bila dia pasti Izlan sudah pergi. Lelaki di depannya in benar-benar di luar jangkaan. Beri betis, hendak paha! “Dan ambil balik barang awak ni!” Nurhana menyerahkan semula bungkusan yang diberi Haznik tadi. “Lepas awak dah pegang-pegang tangan saya dan mempergunakan diri saya untuk lepaskan diri, awak nak marah saya pula? Begini cara awak balas budi saya? Langsung tak nak ucapkan terima kasih? Macam mana kalau saya takde tadi?” balas Haznik. “Okey, saya minta maaf. Puas hati?” “Ada ke patut awak minta maaf macam tu? Bunyinya macam tak ikhlas saja,” cebik Haznik. “Ikhlas atau tidak, itu belakang punya cerita. Tapi awak tak patut kata yang awak adalah tunang saya. Macam mana kalau Izlan tahu semua itu hanya rekaan semata-mata? Apa awak nak buat kalau dia betul-betul percaya dan nak datang ke majlis yang takkan wujud tu?” “Apa susah? Kita berkahwinlah betul-betul!” Amboi... Bukan main sedap mulut dia bercakap! Nurhana rasa hendak cubit-cubit sahaja mulut lelaki itu.

#dramaadaptasi
#lovenovel
#teamrizqiana
13 0 15 October, 2019

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Bagaimana caranya?? Mudah sahaja.. Anda hanya perlu ws SayaNakBeli / click link pada bio
Setiap wasap anda akan direply dalam tempoh 24 Jam.. Nama Buku : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

Postage untuk 1 buah buku ke Semenanjung RM 8./ ss rm12

#PacquiaoMatthysse
#EXOonBurjKhalifa
#WorldCupFinal
President
#LUSTRUMSCENE
#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Bagaimana caranya?? Mudah sahaja.. Anda hanya perlu ws SayaNakBeli / click link pada bio
Setiap wasap anda akan direply dalam tempoh 24 Jam.. Nama Buku : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

Postage untuk 1 buah buku ke Semenanjung RM 8./ ss rm12

#PacquiaoMatthysse
#EXOonBurjKhalifa
#WorldCupFinal
President
#LUSTRUMSCENE
#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi 
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
7 0 12 October, 2019

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Tajuk : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus

Jom dapatkan buku yang anda minati disini!!!
Kedai Buku Online Malaysia!! Trusted Seller 100%... Tajuk : Kahwin Paksa ke
Harga : RM 25.00

#genderuwo #novel #buku #dramaadaptasi #noveladaptasi 
#novelseram #ceritaseram #kahwinpaksake.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
#iskb #izansupian #sayajualnovel #pasarbuku #pasarnovel #bazaarpaknil #bazaarnovel #sayajualbukuonline #menjualnovel #novelmelayu #adaptasinovel #novelterpakai.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus
13 0 9 October, 2019

PAPA NAK MENANTU
.
RM22.90
Tak termasuk pos
. .
.
Amboi, kau cakap senanglah. Kau ingat nak cari suami tu macam pilih jering kat pasar? Mana yang kau nampak besar, kau kaut?

BILA Pak Saad naik hantu, terus dia nak menantu! Walau apa pun yang terjadi, dia mahu satu-satu anak tunggalnya carikan dia menantu sebelum atau selewat-lewatnya pada hari lahirnya yang ke 50 tahun. Dia dah tak tahan dengan sikap anaknya yang kasar, keras kepala dan pemalas mengalahkan kambing gurun! Dia berharap, bila anaknya bersuami kelak, suaminya boleh mengubah sikapnya.

Syahirah terkejut. Permintaan abahnya itu memang klise! Tapi, demi mengelak dia dikahwinkan dengan Pak Mat jual tempe yang sudah berusia 55 tahun itu, dia terpaksa mencari bakal suami pilihannya sendiri. Dia tak sanggup bersuamikan lelaki tua yang sudah ada cicit. Laman sosial Facebook menjadi tempat carian bakal suaminya.

Pelbagai lelaki dia temui, Tauke Belacan, lelaki berstatus Dato, Si Gigi Mancung, Si Ketiak Busuk, yang sudah beristeri tiga, budak 15 tahun dan, lelaki dua alam pun ada! Pening! Semuanya, rejected! Dia hampir berputus asa. Namun, atas pujukan best friend forevernya, dia bertemu dengan lelaki kelapan, Azrin Aidil si badan ketak-ketak. Tatkala hati mula bergetar, muncul pula kekasih lama, Nazim. Serba salah dia dibuatnya. Siapa yang Syahirah akan pilih? Azrin Aidil atau Nazim si kekasih lamanya yang muncul semula selepas tujuh tahun menghilangkan diri itu? “Memandangkan kau memang tahap malas nak kerja, abah nak kau cari suami. Kahwin! Biar suami kau ajar kau sikit erti sebuah kehidupan. Abah dah letih. Abah nak menantu sebelum usia abah 50 tahun!” – Pak Saad “Aku ni kalau boleh, nak lelaki yang boleh terima aku seadanya. Sanggup terima aku yang kasar ni. Kau ingat tak penat, nak jadi lemah gemalai? Tu bukan diri aku. Aku tak suka hipokrit.' – Syahirah
.
.

#papanakmenantu
#bukuprima
#hasrudijawawi
#noveladaptasidrama
#dramaadaptasinovel
#dramaadaptasi
#adaptasinovel
#adaptasidrama
#novelmelayu
#novelbestseller
#novelcinta.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus

PAPA NAK MENANTU
.
RM22.90
Tak termasuk pos
. .
.
Amboi, kau cakap senanglah. Kau ingat nak cari suami tu macam pilih jering kat pasar? Mana yang kau nampak besar, kau kaut?

BILA Pak Saad naik hantu, terus dia nak menantu! Walau apa pun yang terjadi, dia mahu satu-satu anak tunggalnya carikan dia menantu sebelum atau selewat-lewatnya pada hari lahirnya yang ke 50 tahun. Dia dah tak tahan dengan sikap anaknya yang kasar, keras kepala dan pemalas mengalahkan kambing gurun! Dia berharap, bila anaknya bersuami kelak, suaminya boleh mengubah sikapnya.

Syahirah terkejut. Permintaan abahnya itu memang klise! Tapi, demi mengelak dia dikahwinkan dengan Pak Mat jual tempe yang sudah berusia 55 tahun itu, dia terpaksa mencari bakal suami pilihannya sendiri. Dia tak sanggup bersuamikan lelaki tua yang sudah ada cicit. Laman sosial Facebook menjadi tempat carian bakal suaminya.

Pelbagai lelaki dia temui, Tauke Belacan, lelaki berstatus Dato, Si Gigi Mancung, Si Ketiak Busuk, yang sudah beristeri tiga, budak 15 tahun dan, lelaki dua alam pun ada! Pening! Semuanya, rejected!  Dia hampir berputus asa. Namun, atas pujukan best friend forevernya, dia bertemu dengan lelaki kelapan, Azrin Aidil si badan ketak-ketak. Tatkala hati mula bergetar, muncul pula kekasih lama, Nazim. Serba salah dia dibuatnya. Siapa yang Syahirah akan pilih? Azrin Aidil atau Nazim si kekasih lamanya yang muncul semula selepas tujuh tahun menghilangkan diri itu? “Memandangkan kau memang tahap malas nak kerja, abah nak kau cari suami. Kahwin! Biar suami kau ajar kau sikit erti sebuah kehidupan. Abah dah letih. Abah nak menantu sebelum usia abah 50 tahun!” – Pak Saad “Aku ni kalau boleh, nak lelaki yang boleh terima aku seadanya. Sanggup terima aku yang kasar ni. Kau ingat tak penat, nak jadi lemah gemalai? Tu bukan diri aku. Aku tak suka hipokrit.' – Syahirah
.
.

#papanakmenantu 
#bukuprima 
#hasrudijawawi 
#noveladaptasidrama 
#dramaadaptasinovel 
#dramaadaptasi 
#adaptasinovel 
#adaptasidrama 
#novelmelayu 
#novelbestseller 
#novelcinta.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus
10 0 7 October, 2019

#REDVELVET by Acik Lana

Rm25 exc postage .
.
Helena tidak mempedulikan tohmahan mahupun kata-kata nista orang sekeliling bila dia ingin berkahwin dengan Fareeq yang merupakan suami orang. Lantaklah! Janji dia bahagia. Malangnya, Fareeq tidak menepati janjinya untuk mengahwini Helena. Perbuatannya itu menyebabkan Helena kecewa setengah mati.
.
Dalam mengharungi kehidupannya yang huru-hara, Helena bertemu dengan Izzat yang sinis, ego, berlagak tak bertempat. Semua ini menambahkan kekusutan di kepala Helena. Baker bajet hot yang bekerja di bakeri cabuk itu sentiasa mencari pasal dengan Helena. Ada sahaja yang tak kena di matanya. Dan keadaan semakin tegang apabila keadaan memaksa Helena bekerja dengan Izzat di bakeri yang sama. Hinggalah… hati mereka bertaut dengan kasih. Namun, rahsia Helena terbongkar sewaktu mereka berdua asyik menyulam cinta. Macam mana bila lelaki yang anti homewrecker, berdepan dengan homewrecker itu sendiri? “Mungkin dia tak sweet macam kek bergula, Tak berharta seperti putera raja, Tapi cintanya yang paling manis di jiwa.”
.
.
#aciklana #dramaadaptasi #noveladaptasidrama #noveladaptasi #onlinebookstore #Novelbestseller #book2u #nealofa #alifsatar.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus

#REDVELVET by Acik Lana

Rm25 exc postage .
.
Helena tidak mempedulikan tohmahan mahupun kata-kata nista orang sekeliling bila dia ingin berkahwin dengan Fareeq yang merupakan suami orang. Lantaklah! Janji dia bahagia. Malangnya, Fareeq tidak menepati janjinya untuk mengahwini Helena. Perbuatannya itu menyebabkan Helena kecewa setengah mati.
.
Dalam mengharungi kehidupannya yang huru-hara, Helena bertemu dengan Izzat yang sinis, ego, berlagak tak bertempat. Semua ini menambahkan kekusutan di kepala Helena. Baker bajet hot yang bekerja di bakeri cabuk itu sentiasa mencari pasal dengan Helena. Ada sahaja yang tak kena di matanya. Dan keadaan semakin tegang apabila keadaan memaksa Helena bekerja dengan Izzat di bakeri yang sama. Hinggalah… hati mereka bertaut dengan kasih. Namun, rahsia Helena terbongkar sewaktu mereka berdua asyik menyulam cinta. Macam mana bila lelaki yang anti homewrecker, berdepan dengan homewrecker itu sendiri? “Mungkin dia tak sweet macam kek bergula, Tak berharta seperti putera raja, Tapi cintanya yang paling manis di jiwa.”
.
.
 #aciklana #dramaadaptasi #noveladaptasidrama #noveladaptasi #onlinebookstore #Novelbestseller #book2u #nealofa #alifsatar.
.
maklumat lanjut

hubungi saya di 011-1027 3696 @ dm terus
20 1 7 October, 2019
#Repost @sasukepremiumoutlet_official with @get_repost
・・・
Hit The Road In This Simple & Stylish Outfit! .
Di Sasuke Premium Outlet kita mempunyai banyak barangan untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak. Pelbagai pilihan boleh digayakan setiap hari.
.
Mari serbu ke Sasuke Premium Outlet sekarang!

@tv3malaysia @dramasangat @dramafilemadaptasinovel @malay_drama_loverz @karyaseni 
#tv3malaysia #meloditv3 #akasiatv3 #dramatv3 #slotakasiatv3 #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #malaysia #tv3 #malaysiacrew #dramamalaysia #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #crewlifeasia #crew #malaysiacrew #moviemaking #behindthescenes #themakingof #videography #shooting #countryuniversalsdnbhd #socialmediamarketing #shooting
64 0 13 September, 2018

Mungkinkah dirimu tertulis untukku sebagai cinta.. cinta matiku. 🎶🎵🎵🔉🇲🇾 .
.
Hye guys.. jom layan lagu pencinta di youtube channel click link ni https://youtu.be/WIa7D9x93W4 like share & subcribe okay 😉
.
.
Pencinta ( Shawal Osman featuring D.A )
.
.
Jom follow ig @shawal_osman

Photographer by @lensa_perak
#pencinta

@tv3malaysia @dramasangat @dramafilemadaptasinovel @malay_drama_loverz @karyaseni
#tv3malaysia #meloditv3 #akasiatv3 #dramatv3 #slotakasiatv3 #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #malaysia #tv3 #malaysiacrew #dramamalaysia #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #crewlifeasia #crew #malaysiacrew #moviemaking #behindthescenes #themakingof #videography #shooting #countryuniversalsdnbhd #socialmediamarketing #shooting

Mungkinkah dirimu tertulis untukku sebagai cinta.. cinta matiku. 🎶🎵🎵🔉🇲🇾 .
.
Hye guys.. jom layan lagu pencinta di youtube channel  click link ni https://youtu.be/WIa7D9x93W4 like share & subcribe okay 😉
.
.
Pencinta ( Shawal Osman featuring D.A )
.
.
Jom follow ig @shawal_osman

Photographer by @lensa_perak 
#pencinta

@tv3malaysia @dramasangat @dramafilemadaptasinovel @malay_drama_loverz @karyaseni 
#tv3malaysia #meloditv3 #akasiatv3 #dramatv3 #slotakasiatv3 #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #malaysia #tv3 #malaysiacrew #dramamalaysia #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #crewlifeasia #crew #malaysiacrew #moviemaking #behindthescenes #themakingof #videography #shooting #countryuniversalsdnbhd #socialmediamarketing #shooting
48 0 19 August, 2018

Dari mataaa merasuk ke jiwa🎶🎵🎵🔉🇲🇾 .
.
.
.
Hye guys.. jom layan lagu pencinta di youtube channel click link ni https://youtu.be/WIa7D9x93W4 like share & subcribe okay 😉
.
.

Pencinta ( Shawal Osman featuring D.A )
.
.

Jom follow ig @shawal_osman
.
.

Photographer by @lensa_perak
#pencinta #rahsiahati

@tv3malaysia @dramasangat @dramafilemadaptasinovel @malay_drama_loverz @karyaseni
#tv3malaysia #meloditv3 #akasiatv3 #dramatv3 #slotakasiatv3 #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #malaysia #tv3 #malaysiacrew #dramamalaysia #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #crewlifeasia #crew #malaysiacrew #moviemaking #behindthescenes #themakingof #videography #shooting #countryuniversalsdnbhd #socialmediamarketing #shooting

Dari mataaa merasuk ke jiwa🎶🎵🎵🔉🇲🇾 .
.
.
.
Hye guys.. jom layan lagu pencinta di youtube channel  click link ni https://youtu.be/WIa7D9x93W4 like share & subcribe okay 😉
.
.

Pencinta ( Shawal Osman featuring D.A )
.
.

Jom follow ig @shawal_osman
.
.

Photographer by @lensa_perak 
#pencinta #rahsiahati

@tv3malaysia @dramasangat @dramafilemadaptasinovel @malay_drama_loverz @karyaseni 
#tv3malaysia #meloditv3 #akasiatv3 #dramatv3 #slotakasiatv3 #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #malaysia #tv3 #malaysiacrew #dramamalaysia #adaptasinovel #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #crewlifeasia #crew #malaysiacrew #moviemaking #behindthescenes #themakingof #videography #shooting #countryuniversalsdnbhd #socialmediamarketing #shooting
49 0 16 August, 2018

Top #dramaadaptasi posts

Last untuk malamni #bilaserathrowbackdrama kbaii
.
.
.

Regrann from @seramdb "Siapa lelaki dalam gambar tu" iishh tak penat ke tanya soalan yang sama banyak kali Harris?Aisy kata taktahu,taktahulah apa yang bebai sangat pun taktahu.PS Nora bagi Harris makan apa masa kecik-kecik,awat benak sangat ni ? Nak tahu sangat siapa lelaki tu dh kenapa?nak buat gulai ke?nak kerat 12? 😕😠
📺TITIAN CINTA Episod 7📺 . .
.
.
.
#titiancinta #rahadatulaisy #umayrharris #Zulariffin #fawaaaa #farahnabila #Aisy #Harris #Slotakasia #slotakasiatv3 #heykalhanifah #noveladaptasidrama #dramaadaptasinovel #ideakreatif #dramaadaptasi - #regrann

Last untuk malamni #bilaserathrowbackdrama kbaii
.
.
.

Regrann from @seramdb "Siapa lelaki dalam gambar tu" iishh tak penat ke tanya soalan yang sama banyak kali Harris?Aisy kata taktahu,taktahulah apa yang bebai sangat pun taktahu.PS Nora bagi Harris makan apa masa kecik-kecik,awat benak sangat ni ? Nak tahu sangat siapa lelaki tu dh kenapa?nak buat gulai ke?nak kerat 12? 😕😠
📺TITIAN CINTA Episod 7📺 . .
.
.
.
#titiancinta #rahadatulaisy #umayrharris  #Zulariffin #fawaaaa #farahnabila #Aisy #Harris #Slotakasia #slotakasiatv3 #heykalhanifah  #noveladaptasidrama #dramaadaptasinovel #ideakreatif #dramaadaptasi - #regrann
839 13 15 June, 2019

Posted @withrepost@karyaseni SUAMIKU MR BLIND‼️
BERMULA 5 OGOS INI‼️
JOM KASI TRENDING‼️
.
“Kalau kau buta lagi bagus. Tak adalah nak menyemak buat masalah di sekolah lagi.” Ain Syuhada, pengawas yang sebesar anak gajah itu ingin balas dendam kerana ditolak jatuh ke dalam lumpur sawah.
.
Racun serangga jenama Redinsect segera disembur ke muka Aidil Zafran.
.
“Aku tak nampak apa-apalah!”
.
Ah, sudah! Sungguh Ain Syuhada tidak menyangka racun serangga itu mampu meragut penglihatan Aidil Zafran. Kalau dia sanggup jadi hamba tebusan seumur hidup untuk membayar apa yang telah dilakukan kepada Aidil Zafran pun, dia masih tak akan mampu melunaskan hutangnya itu.
.
“Jangan muncul di hadapan aku lagi. Aku tak mahu dengar nama kau lagi. Apa saja yang berkaitan dengan kau, aku tak mahu tahu.” – AIDIL ZAFRAN.
.
“Kau sengaja nak perangkap aku, kan? Kau jangan ingat bila aku dah kahwin dengan kau, aku dapat maafkan kau. Aku akan pastikan kau hidup merana, Ain.”
.
Benarkah cinta itu hilang saat dendam merajainya?
.
Bagi yang belum ada novel “SUAMIKU MR BLIND”, jom dapatkan novel karya Danisyarahmat !!! Muat turun aplikasi Karyaseni di Google Play/App Store ATAU boleh terus PM @makcikkaryaseni di Facebook. Nikmati diskaun dan penghantaran secara percuma ke seluruh Malaysia.
.
#karyaseni #penulisan2u #ksp2u #suamikumrblind #dramaadaptasi #noveladaptasidrama #nowshowing #UnifiTV #unifi #HyppSensasi

Posted @withrepost • @karyaseni SUAMIKU MR BLIND‼️
BERMULA 5 OGOS INI‼️
JOM KASI TRENDING‼️
.
“Kalau kau buta lagi bagus. Tak adalah nak menyemak buat masalah di sekolah lagi.” Ain Syuhada, pengawas yang sebesar anak gajah itu ingin balas dendam kerana ditolak jatuh ke dalam lumpur sawah.
.
Racun serangga jenama Redinsect segera disembur ke muka Aidil Zafran.
.
“Aku tak nampak apa-apalah!”
.
Ah, sudah! Sungguh Ain Syuhada tidak menyangka racun serangga itu mampu meragut penglihatan Aidil Zafran. Kalau dia sanggup jadi hamba tebusan seumur hidup untuk membayar apa yang telah dilakukan kepada Aidil Zafran pun, dia masih tak akan mampu melunaskan hutangnya itu.
.
“Jangan muncul di hadapan aku lagi. Aku tak mahu dengar nama kau lagi. Apa saja yang berkaitan dengan kau, aku tak mahu tahu.” – AIDIL ZAFRAN.
.
“Kau sengaja nak perangkap aku, kan? Kau jangan ingat bila aku dah kahwin dengan kau, aku dapat maafkan kau. Aku akan pastikan kau hidup merana, Ain.”
.
Benarkah cinta itu hilang saat dendam merajainya?
.
Bagi yang belum ada novel “SUAMIKU MR BLIND”, jom dapatkan novel karya Danisyarahmat !!! Muat turun aplikasi Karyaseni di Google Play/App Store ATAU boleh terus PM @makcikkaryaseni di Facebook. Nikmati diskaun dan penghantaran secara percuma ke seluruh Malaysia.
.
#karyaseni #penulisan2u #ksp2u#suamikumrblind#dramaadaptasi#noveladaptasidrama #nowshowing #UnifiTV#unifi#HyppSensasi
501 4 10 August, 2019

Terhiburlah tengok dua sepupu ni bergaduh😂 Syakira sejak kecil memang garang orangnya. Dia akan jadi singa kalau mana2 perempuan dekat dgn Abang Shamilnya tu. Aura pernah kena tarik rambut dgn Syakira masa kecil🤭 Nasib bila besar Aura dah pandai melawan Syakira tu.
Posted @withrepost@melayu_drama_kesukaan Epsiode 5 : hahahhahaha ok sis terhiburrr 👏🏻🤣👏🏻😛 #shukriyahaya #keranadiamanusiabiasa #dramasangat #dramadaptasinovel #dramaadaptasi
Jumaat 2/Ogos/2019
#day337

Terhiburlah tengok dua sepupu ni bergaduh😂 Syakira sejak kecil memang garang orangnya. Dia akan jadi singa kalau mana2 perempuan dekat dgn Abang Shamilnya tu. Aura pernah kena tarik rambut dgn Syakira masa kecil🤭 Nasib bila besar Aura dah pandai melawan Syakira tu. 
Posted @withrepost • @melayu_drama_kesukaan Epsiode 5 : hahahhahaha ok sis terhiburrr 👏🏻🤣👏🏻😛 #shukriyahaya #keranadiamanusiabiasa #dramasangat #dramadaptasinovel #dramaadaptasi 
Jumaat 2/Ogos/2019
#day337
200 14 2 August, 2019

Nak mintak tolong sikit boleh boleh 😉😉 mintak tolong click like button kat gambar Zul Ariffin 😉😉 Sape tekan like button sampai Zul Menang nnt CikWan belanja satu Lollipop ye 😘❤ CikWan doakan siapa yang tekan like kat gambar Zul Ariffin, orang tu sentiasa dimurahkan rezeki, sentiasa disayangi dan sentiasa bahagia. Lepas dah klik like kat gambar Zul sila lagi emoticon ❤ kat sini. CikWan nak budget bape lollipop nak kene beli 😂😂 #CikWanNampakAdaYangLikeAbgTahAbgLif
#NntCikWanReportKatZulAriffin
#BangTahBangLifBagiChanceKatZulAriffinLa .
.
@Regranned from @anugerahtelenovela - ✌
Kategori Pelakon Lelaki Popular
Zul Arifin

@anugerahtelenovela @ypbnofficial
  #Ypbn
#anugerahtelenovela2017
#anugerahbukunegara
#telenovelaawards2017
#jomundi #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #noveladaptasi #zulariffin
#penerbit #novelis - #regrann

Nak mintak tolong sikit boleh boleh 😉😉 mintak tolong click like button kat gambar Zul Ariffin 😉😉 Sape tekan like button sampai Zul Menang nnt CikWan belanja satu Lollipop ye 😘❤ CikWan doakan siapa yang tekan like kat gambar Zul Ariffin, orang tu sentiasa dimurahkan rezeki, sentiasa disayangi dan sentiasa bahagia. Lepas dah klik like kat gambar Zul sila lagi emoticon ❤ kat sini. CikWan nak budget bape lollipop nak kene beli 😂😂 #CikWanNampakAdaYangLikeAbgTahAbgLif
#NntCikWanReportKatZulAriffin
#BangTahBangLifBagiChanceKatZulAriffinLa .
.
@Regranned from @anugerahtelenovela - ✌
Kategori Pelakon Lelaki Popular
Zul Arifin

@anugerahtelenovela @ypbnofficial
 #Ypbn
#anugerahtelenovela2017 
#anugerahbukunegara 
#telenovelaawards2017 
#jomundi #dramaadaptasinovel #dramaadaptasi #noveladaptasi #zulariffin
#penerbit #novelis - #regrann
818 172 15 November, 2017

Coming soon..
.
.
Regrann from @suriryana - Klik! Pengantin Musim Salju! Siapa dah ade novel ni? ❄ Alhamdulillah 💜 Pelakon2nya sedang mengharungi salji tebal sekarang ni 😄 dan tengah shooting di Hokkaido, Japan 🇯🇵 💜 bessttt sangat tengok BTS (behind the scene) dorang kat sana! Siap ada babak dlm novel yg dorang sodok2 salji tauu haha 😄😄👏 Director @hadithomar. Pelakon : @sitinordiana as Kay, @alifsatar as Adam putra, @adm.lee as Hud Mikael, @ninajuren as mama Adam and @norliaghani as nenek. To me Alif and Nana sesuai dengan watak dalam novel ni..on screen couple yg cute and selamba..just like in the novel! Doakan yang terbaik and Let's wish them all the best okayy ❄❄❄ siapa yang berminat utk dapatkan novel ni boleh contact penerbit @suarahatipublication_official atau seller @ratubako , @ijjalyzabookstore , @lagendanovel dan lain2 lagi ♡ thanks to one of my readers @norzuliaa for this picture 💜😘 ありがとうございました!Arigatou Gozaimashita!! Seriously I can't wait to watch this drama coz karya ini sangat special to me. Ada part yang disiapkan masa suri kat Hokkaido during winter 🇯🇵❄❄❄ #Alifsatar #sitinordiana #KlikPengantinMusimSalju #suriryana #dramaadaptasi #noveladaptasi - #regrann

Coming soon..
.
.
Regrann from @suriryana -  Klik! Pengantin Musim Salju! Siapa dah ade novel ni? ❄ Alhamdulillah 💜 Pelakon2nya sedang mengharungi salji tebal sekarang ni 😄 dan tengah shooting di Hokkaido, Japan 🇯🇵 💜 bessttt sangat tengok BTS (behind the scene) dorang kat sana! Siap ada babak dlm novel yg dorang sodok2 salji tauu haha 😄😄👏 Director @hadithomar. Pelakon : @sitinordiana as Kay, @alifsatar as Adam putra, @adm.lee as Hud Mikael, @ninajuren  as mama Adam and @norliaghani as nenek. To me Alif and Nana sesuai  dengan watak dalam novel ni..on screen couple yg cute and selamba..just like in the novel! Doakan yang terbaik and Let's wish them all the best okayy ❄❄❄ siapa yang berminat utk dapatkan novel ni boleh contact penerbit @suarahatipublication_official atau seller @ratubako , @ijjalyzabookstore , @lagendanovel dan lain2 lagi ♡ thanks to one of my readers @norzuliaa for this picture 💜😘 ありがとうございました!Arigatou Gozaimashita!! Seriously I can't wait to watch this drama coz karya ini sangat special to me. Ada part yang disiapkan masa suri kat Hokkaido during winter 🇯🇵❄❄❄ #Alifsatar  #sitinordiana #KlikPengantinMusimSalju #suriryana #dramaadaptasi #noveladaptasi - #regrann
770 10 21 February, 2018