#dramadaptasinovel Instagram Photos & Videos

dramadaptasinovel - 1k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #dramadaptasinovel and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
44 hours
Average like
185.8
Average comment
2.8
Posts with video
5/36
Posts with photo
31/36

Hashtag Popularity

DRAMA SETELAH KU DIMILIKI
#NovelAdaptasiDrama
order ws: 0174108572
__
Drama setelah ku dimiliki mngisahkan tntang Sarrafia yg memulakn khidupan baru di sbuah pusat jagaan yg diberi nama Rumah Azirah.Nmun setelah dua tahun brlalu lelaki yg tidak prnh dia lupai itu muncul smula dlm hidupnya.Wlau bagaimanapn,Adriz yg telah khilangn ingatannya,tdk dpt mengenali Saraffia.

Sbelum ini Adriz mrupakn seorg yg liar dan suka berfoya-foya.Stelah sedar dripda koma,Adriz tidak lgi mngingati kehidupan lamanya dan perangainya juga berubah. Bagi menenangkan hati Adriz, Encik Rahimin ayah kpada Adriz membawa anaknya ke Rumah Azirah. Adriz baru tahu bahawa ayahnya itu memiliki satu tmpt yg dikenali Rumah Azirah smpena nama maknya. Di sana dia diperkenalkn dgn Sarrafia.
Adriz tlh mmbuat kputusan utk menguruskn Rumah Azirah krana mahu meringankn beban ayahnya yg sibuk mnguruskn prniagaan lain. Adriz cuba mndekati Sarrafia nmun wnita itu sering mngelak dripda brtemu dengannya.Adriz berasa sgt hairn dgn tingkh laku Sarrafia.Apakh hubungn antara mereka brdua sbenarnya? Apakh yg terjadi di antara Adriz & Sarrafia?
.
@zul_ariffin
@intannajuwa
@dearnovels
#dramasetelahkudimiliki
#SetelahKuDiMiliki #ZulAriffin #IntanNajuwa #TeamKedah #teamjdt #kakidrama
#GegarVaganza #novelonline #dearnovel #Dramadaptasinovel #pulunkedahpulun

DRAMA SETELAH KU DIMILIKI
#NovelAdaptasiDrama
order ws: 0174108572
__
Drama setelah ku dimiliki mngisahkan tntang Sarrafia yg memulakn khidupan baru di sbuah pusat jagaan yg diberi nama Rumah Azirah.Nmun setelah dua tahun brlalu lelaki yg tidak prnh dia lupai itu muncul smula dlm hidupnya.Wlau bagaimanapn,Adriz yg telah khilangn ingatannya,tdk dpt mengenali Saraffia.

Sbelum ini Adriz mrupakn seorg yg liar dan suka berfoya-foya.Stelah sedar dripda koma,Adriz tidak lgi mngingati kehidupan lamanya dan perangainya juga berubah. Bagi menenangkan hati Adriz, Encik Rahimin ayah kpada Adriz membawa anaknya ke Rumah Azirah. Adriz baru tahu bahawa ayahnya itu memiliki satu tmpt yg dikenali Rumah Azirah smpena nama maknya. Di sana dia diperkenalkn dgn Sarrafia. 
Adriz tlh mmbuat kputusan utk menguruskn Rumah Azirah krana mahu meringankn beban ayahnya yg sibuk mnguruskn prniagaan lain. Adriz cuba mndekati Sarrafia nmun wnita itu sering mngelak dripda brtemu dengannya.Adriz berasa sgt hairn dgn tingkh laku Sarrafia.Apakh hubungn antara mereka brdua sbenarnya? Apakh yg terjadi di antara Adriz & Sarrafia?
.
@zul_ariffin 
@intannajuwa 
@dearnovels 
#dramasetelahkudimiliki 
#SetelahKuDiMiliki #ZulAriffin #IntanNajuwa #TeamKedah #teamjdt #kakidrama
#GegarVaganza #novelonline #dearnovel #Dramadaptasinovel #pulunkedahpulun
25 0 2 November, 2019

SETELAH KUDIMILIKI - #ZazaQry
#adaptasidrama
Wasap: 0174108572
__
Sarrafia trkejut slps kali prtama diprkenalkn dgn lelaki yg brnama Adriz itu.Lelaki yg buat tak tahu meskipn sudah mlihat wajahnya.Pelik.Lantaklh,klau tak kenal,lgi bgus.Lbih mudah.Dia pn bkn lgi prmpuan trhegeh-hegeh serupa dlu. “Sy tak prnh jmpa awk.Ini kali prtama sy jmpa awk.Tpi pelik sbab awk nmpk tak sukakn saya.” - Adriz

Sarrafia naik mnyampah apabila Adriz kerap mngekorinya.

Klau tk kenal sudahlh,yg nk mngekor tu apa hal. Gila! Pula tu slalu Adriz ckp dia berasa tak tenang.Lgi gila,sudah dia tak tenang nk ajak org lain tak tenang juga. “Sy nk tebus apa yg brlaku antara kita dlu.” - Adriz “Gila! Nk tebus apanya.Guna duit atau nk guna badan sy skali lagi?”-Sarrafia

Kdegilan Adriz mmbuatkn Sarrafia mnerima apa yg mahu ditebus oleh Adriz.Wlaupn dlm hatinya tetap ada rsa yg sukar utk difahaminya sndiri.Sarrafia tdk mahu bhagia,ttapi dlm hatinya pnuh dgn cinta utk Adriz.Bahagia ataupn tdk biarlh msa yg mnentuknnya..
.
@zul_ariffin
@intannajuwa
@zakiazeman_
@dearnovels
#SetelahKuDiMiliki
#DearNovels #NovelAdaptasi #novelonline #ZulAriffin #zakiazeman #IntanNajuwa #tv3Malaysia #kakidrama
#novelmelayu #Dramadaptasinovel

SETELAH KUDIMILIKI - #ZazaQry
#adaptasidrama
Wasap: 0174108572
__
Sarrafia trkejut slps kali prtama diprkenalkn dgn lelaki yg brnama Adriz itu.Lelaki yg buat tak tahu meskipn sudah mlihat wajahnya.Pelik.Lantaklh,klau tak kenal,lgi bgus.Lbih mudah.Dia pn bkn lgi prmpuan trhegeh-hegeh serupa dlu. “Sy tak prnh jmpa awk.Ini kali prtama sy jmpa awk.Tpi pelik sbab awk nmpk tak sukakn saya.” - Adriz

Sarrafia naik mnyampah apabila Adriz kerap mngekorinya.

Klau tk kenal sudahlh,yg nk mngekor tu apa hal. Gila! Pula tu slalu Adriz ckp dia berasa tak tenang.Lgi gila,sudah dia tak tenang nk ajak org lain tak tenang juga. “Sy nk tebus apa yg brlaku antara kita dlu.” - Adriz “Gila! Nk tebus apanya.Guna duit atau nk guna badan sy skali lagi?”-Sarrafia

Kdegilan Adriz mmbuatkn Sarrafia mnerima apa yg mahu ditebus oleh Adriz.Wlaupn dlm hatinya tetap ada rsa yg sukar utk difahaminya sndiri.Sarrafia tdk mahu bhagia,ttapi dlm hatinya pnuh dgn cinta utk Adriz.Bahagia ataupn tdk biarlh msa yg mnentuknnya..
.
@zul_ariffin
@intannajuwa
@zakiazeman_
@dearnovels 
#SetelahKuDiMiliki 
#DearNovels #NovelAdaptasi #novelonline #ZulAriffin #zakiazeman #IntanNajuwa #tv3Malaysia #kakidrama 
#novelmelayu #Dramadaptasinovel
38 0 2 November, 2019

MOCHA GIRL - #ArsyaAisya
wasap: 0174108572
__
Kalau tak ingt juga tdi mmg saya mrajuk dgn awak,’’ ujar Anggun lembut.
Luth sengih.Tahu salah dia sbab tdk kenal wnita itu.Bkn org lain Anggun dgn dia,bekas teman wnita dia juga. Mudahnya kau lupakn dia Luth? Nmpk sgt cinta kau orang hanyalh `cinta monyet.’ Jgn tak tahu, frasa cinta monyet bkn hnya utk budak-budak sekolah.Pasangn dewasa juga ada frasa cinta monyet. ``Awak pula buat apa kat sini Anggun?’’ tnya Luth.
Buntang mata Anggun mmandang Luth.Soaln lelaki itu trsangatlh tdk munasabah. ``Mmm… rasanya kt kafe ni kita boleh buat apa ek?’’ Anggung angkt kening brsama senyum nipis.
Okay! Luth rasa nk ketuk kepalanya krana brtanyakn soaln yg sudah terang jwpnya. Utk apa lgi berada di kafe kalau bkn utk makan.` Aduh! Kut yg pun kau bingung Luth janganlh tnjuk sgt.’ Selar hatinya. ``Sorry. Sorg ke?’’ Luth tukar soalan. ``Taklah. Tu dgn ken skerja saya.Saya baru pindah krja dekat2 sini, dia org yg suggest tempt ni. Katanya kopi kt sini sedap.’’ Jujur Anggun mengatakn.Dia seorg pnggemar kopi, apabila rakan-rakan skerja dia brcerita tntang tmpt ni, dia terus putuskn utk ke sini. ``Ooo,kopi kt sini mmg sedap.Barangkali sbab pmbuat kopinya cntik kut,’’ puji Luth dlm senyum manis.
.
.
#MochaGirl #novelonline #Dramadaptasinovel #novelmuslimah #Lovenovel #LoveNovelPublication #malaysiamembaca #jannanick #ZulAriffin #SetelahKuDiMiliki #buku #NovelAdaptasi

MOCHA GIRL - #ArsyaAisya
wasap: 0174108572
__
Kalau tak ingt juga tdi mmg saya mrajuk dgn awak,’’ ujar Anggun lembut.
 Luth sengih.Tahu salah dia sbab tdk kenal wnita itu.Bkn org lain Anggun dgn dia,bekas teman wnita dia juga. Mudahnya kau lupakn dia Luth? Nmpk sgt cinta kau orang hanyalh `cinta monyet.’ Jgn tak tahu, frasa cinta monyet bkn hnya utk budak-budak sekolah.Pasangn dewasa juga ada frasa cinta monyet. ``Awak pula buat apa kat sini Anggun?’’ tnya Luth.
 Buntang mata Anggun mmandang Luth.Soaln lelaki itu trsangatlh tdk munasabah. ``Mmm… rasanya kt kafe ni kita boleh buat apa ek?’’ Anggung angkt kening brsama senyum nipis.
 Okay! Luth rasa nk ketuk kepalanya krana brtanyakn soaln yg sudah terang jwpnya. Utk apa lgi berada di kafe kalau bkn utk makan.` Aduh! Kut yg pun kau bingung Luth janganlh tnjuk sgt.’ Selar hatinya. ``Sorry. Sorg ke?’’ Luth tukar soalan. ``Taklah. Tu dgn ken skerja saya.Saya baru pindah krja dekat2 sini, dia org yg suggest tempt ni. Katanya kopi kt sini sedap.’’ Jujur Anggun mengatakn.Dia seorg pnggemar kopi, apabila rakan-rakan skerja dia brcerita tntang tmpt ni, dia terus putuskn utk ke sini. ``Ooo,kopi kt sini mmg sedap.Barangkali sbab pmbuat kopinya cntik kut,’’ puji Luth dlm senyum manis.
.
.
#MochaGirl #novelonline #Dramadaptasinovel #novelmuslimah #Lovenovel #LoveNovelPublication #malaysiamembaca #jannanick #ZulAriffin #SetelahKuDiMiliki #buku #NovelAdaptasi
8 0 30 October, 2019

TQ KAPTEN! - #QashIrdina
#Dramadaptasinovel #TQCaptain
order wsap: 0174108572 ready stok
__
.
Mikayla Mirza atau Double M,si cntik jelita yg workaholic,aktif & trkenal krana klincahn & kpetahnnya di hadapn kamera.Misinya mnjdi kaya & trkenal sprti Oprah Winfrey.Nmun,realiti itu tdk seindh Instagram.Krjanya brtimbun-timbun shinggakn ibunya sering mmetir di hujung talian mmintanya agar slalu pulang ke kmpung halamnnya di Cameron Highlands.Insiden prtama & mmalukn mnemukn dia dgn Kapten Dihya’,mat perang kacak brgaya di RnR.Tdk ckup dgn insiden itu,mat perang itu juga mnjd hero mnyelamatknnya.Cerita masam manis Mikayla & Kapten Dihya’ brlarutn hngga ke Sungai Palas,Cameron Highlands.Smanis-manis aiskrim strawberi,mnis lg mmori swktu mreka brdua spnjang di kmpung halamn Mikayla. “Krja nombor satu.Awk nombor dua.”-Kapten Dihya’
Amboi,padu btul ayat dia!
“Lupakn saja.Slagi krja awk nmbor satu.”- Mikayla

Ayat org tk nk kalah.Mikayla mnjunjung ego.Kapten Dihya’ angkt kaki.Masa itu,bru knal erti rindu.Oleh krana bumi ini bntuknya sfera,mreka asyik shaja brtemu.Brcakar blum lg,cuma brtikam lidah.Skejap syg,esok mmbenci.Tpi bila rndu,seorg asyik tgk WhatsApp smbil mnangis tk brlagu,seorg lg tiup seruling lagu Kamelia.Msuk angin kluar asap! “Don’t you dare challenge me, Dihya’.Just because that I confessed my own feelings towards you lately, you buat I rsa mcm prmpuan murah.Go to hell with your pride and concern.” -Mikayla “Psl Mikayla,aku mmg syg kt dia.Cuma perasaan syg ni aku serahkn kpda Allah.Apa yg kita syg,biar Allah yg jaga.”-Kapten Dihya’

Ada rhsia yg prlu dibongkar.Krana slgi itu,cinta antara Mikayla & Kapten Dihya’ tdk akn brsatu smpai bila-bila.Tpi,siapakh yg akn mmbongkarkn rhsia itu?Brsatukh dua jiwa itu akhirnya?
.
Pic credit @bambam_studios
@hisyamhamid7
@mawarashid
@khanmancung
.
#DramaTqCaptain
#TqKapten #lovenovel #LoveNovelPublication #ariezaharieproduction #novelonline #dfan #HisyamHamid #MawarRashid #maritim #megadrama #astroria

TQ KAPTEN! - #QashIrdina
#Dramadaptasinovel #TQCaptain
order wsap: 0174108572 ready stok
__
.
Mikayla Mirza atau Double M,si cntik jelita yg workaholic,aktif & trkenal krana klincahn & kpetahnnya di hadapn kamera.Misinya mnjdi kaya & trkenal sprti Oprah Winfrey.Nmun,realiti itu tdk seindh Instagram.Krjanya brtimbun-timbun shinggakn ibunya sering mmetir di hujung talian mmintanya agar slalu pulang ke kmpung halamnnya di Cameron Highlands.Insiden prtama & mmalukn mnemukn dia dgn Kapten Dihya’,mat perang kacak brgaya di RnR.Tdk ckup dgn insiden itu,mat perang itu juga mnjd hero mnyelamatknnya.Cerita masam manis Mikayla & Kapten Dihya’ brlarutn hngga ke Sungai Palas,Cameron Highlands.Smanis-manis aiskrim strawberi,mnis lg mmori swktu mreka brdua spnjang di kmpung halamn Mikayla. “Krja nombor satu.Awk nombor dua.”-Kapten Dihya’
Amboi,padu btul ayat dia!
“Lupakn saja.Slagi krja awk nmbor satu.”- Mikayla

Ayat org tk nk kalah.Mikayla mnjunjung ego.Kapten Dihya’ angkt kaki.Masa itu,bru knal erti rindu.Oleh krana bumi ini bntuknya sfera,mreka asyik shaja brtemu.Brcakar blum lg,cuma brtikam lidah.Skejap syg,esok mmbenci.Tpi bila rndu,seorg asyik tgk WhatsApp smbil mnangis tk brlagu,seorg lg tiup seruling lagu Kamelia.Msuk angin kluar asap! “Don’t you dare challenge me, Dihya’.Just because that I confessed my own feelings towards you lately, you buat I rsa mcm prmpuan murah.Go to hell with your pride and concern.” -Mikayla “Psl Mikayla,aku mmg syg kt dia.Cuma perasaan syg ni aku serahkn kpda Allah.Apa yg kita syg,biar Allah yg jaga.”-Kapten Dihya’

Ada rhsia yg prlu dibongkar.Krana slgi itu,cinta antara Mikayla & Kapten Dihya’ tdk akn brsatu smpai bila-bila.Tpi,siapakh yg akn mmbongkarkn rhsia itu?Brsatukh dua jiwa itu akhirnya?
.
Pic credit @bambam_studios
@hisyamhamid7
@mawarashid
@khanmancung
.
#DramaTqCaptain
#TqKapten #lovenovel #LoveNovelPublication #ariezaharieproduction #novelonline #dfan #HisyamHamid #MawarRashid #maritim #megadrama #astroria
52 0 26 October, 2019

Cite paling sweet #MimpiYangSempurna
😭😭😭 dah habis..
korang..wajib simpan novel cite ni buat koleksi..
Nak beli dm/ws: 0174108572
__
#Repost @aizaqriselda_aq
• • • • •
Such a sweet moment tengok couple ni bergelak tawa.
Tapi somehow AQ sedih 😥 Lepas ni dah tak dapat jumpa diorang dah. 😭😭 No more Wardah, En. Haiman, Akim, abah, umi, Yasmeen dll. Tiada lagi mimpi yang sempurna... 💔
.
.
#DramaMimpiYangSempurna
#adaptasiRTM
Repost by @reposta.app_ @tv1_rtm
———
MINGGU AKHIR #Widuri - Ya, memang kerja gila. Semua orang gilakan drama ni 😂 - Saksikan lakonan @tiz.zaqyah @theaqasha @farahdhiya_fd @keithfoo @elisyasandhaofficial @afifahnasir93 @shaharuddinthamby @arashmohd30 @kunamuzani @itsaidilaziz @firdausghufran @rania_411 dalam #MimpiYangSempurna (Episod Akhir) pukul 7.00 malam ini di #TV1 | myklik.rtm.gov.my | #RTMMobile
#adaptasidrama #novelonline #Dramadaptasinovel #GegarVaganza #LoveNovelPublication

Cite paling sweet #MimpiYangSempurna
😭😭😭 dah habis..
korang..wajib simpan novel cite ni buat koleksi..
Nak beli dm/ws: 0174108572
__
#Repost @aizaqriselda_aq
• • • • •
Such a sweet moment tengok couple ni bergelak tawa. 
Tapi somehow AQ sedih 😥 Lepas ni dah tak dapat jumpa diorang dah. 😭😭 No more Wardah, En. Haiman, Akim, abah, umi, Yasmeen dll. Tiada lagi mimpi yang sempurna... 💔
.
.
#DramaMimpiYangSempurna 
#adaptasiRTM 
Repost by @reposta.app_ @tv1_rtm
———
MINGGU AKHIR #Widuri - Ya, memang kerja gila. Semua orang gilakan drama ni 😂 - Saksikan lakonan @tiz.zaqyah @theaqasha @farahdhiya_fd @keithfoo @elisyasandhaofficial @afifahnasir93 @shaharuddinthamby @arashmohd30 @kunamuzani @itsaidilaziz @firdausghufran @rania_411 dalam #MimpiYangSempurna (Episod Akhir) pukul 7.00 malam ini di #TV1 | myklik.rtm.gov.my | #RTMMobile
#adaptasidrama #novelonline #Dramadaptasinovel #GegarVaganza #LoveNovelPublication
58 2 20 October, 2019

MIMPI YANG SEMPURNA - AIZA QRISELDA (AQ)
====
Jom BELI whatsapp: 017-4108572
___
#MimpiYangSempurna
Blurb:
Dia bukan putera raja impian. Juga bukn jenis Prince Charming idaman semua. Malah, bukn calon utk dijadikn suami.Pendek kata,dia bukn pilihan akal.Tapi...akal kata jgn, hti tetap teruja.Akal kata tk usah,hati kata tak apa.Bila akal mahu mnyebelahi rasa,hati pula ingatkn jgn main api bara. Hakikatnya, soal hati sukar ditelah.Lalu dibiarlh takdir mnentukn hala mreka.
Mohd. Haiman & Wardah Umayra. Duda...Gadis...Beza umur 14 tahun.
Mndpt bos yg sukar utk dikawal bukanlah satu prkara yg mudah.Nmun bgi Wardah, llaki yang brnama Haiman itu juga hrus tahu yg dirinya buknlh smudah yg disngka.Lalu dia mnjlnkn misi gila.
‘Huh, tak nk mngaku aku ni assistant kau ya? Kau tnggu, lps stahun aku akn pastikn yg kau tak nk lpaskn aku sbgai assistant kau!’ - Wardah
Tapi Wardah lupa,prcaturn Allah tiada siapa yg tahu.Bila saat itu tiba, knpa dia prlu rsa sakit? Brtahun2 dia cuba mlupakn & pda saat dia prcaya diri pulih spnuhnya,dia brtemu smula dgn llaki itu.
“…you left that day without a word! Now you’re standing in front of me with this burden and what do you expect me to do???” - Wardah
“I didn’t mean to hurt you, Wardah. I was trying so hard not to ruin your life all this while but fate brought us here.” - Haiman
Sngguh dia trsepit antara khndak hti & akal.
“Skali aje, Wardah.Skali you smbut hujung jari I ni, smpai mati I ada utk lindungi you.” - Haiman
Lalu di mna pngakhirnnya kisah mreka?Fighting with someone attached to your heart for many years, is never been easy.
__
#sayajualonline #novelmelayu #novelterkini #novelcinta #novelsweet #OnlineBookStore #Lovenovel #GegarVaganza #HantuNovel #BestSeller #Dfan #jualanmurah #teamHaimanWardah #rtm #tv1 #dramadaptasinovel #adaptasinovel

MIMPI YANG SEMPURNA - AIZA QRISELDA (AQ)
====
Jom BELI whatsapp: 017-4108572
___
#MimpiYangSempurna
Blurb:
Dia bukan putera raja impian. Juga bukn jenis Prince Charming idaman semua. Malah, bukn calon utk dijadikn suami.Pendek kata,dia bukn pilihan akal.Tapi...akal kata jgn, hti tetap teruja.Akal kata tk usah,hati kata tak apa.Bila akal mahu mnyebelahi rasa,hati pula ingatkn jgn main api bara. Hakikatnya, soal hati sukar ditelah.Lalu dibiarlh takdir mnentukn hala mreka.
Mohd. Haiman & Wardah Umayra. Duda...Gadis...Beza umur 14 tahun.
Mndpt bos yg sukar utk dikawal bukanlah satu prkara yg mudah.Nmun bgi Wardah, llaki yang brnama Haiman itu juga hrus tahu yg dirinya buknlh smudah yg disngka.Lalu dia mnjlnkn misi gila.
‘Huh, tak nk mngaku aku ni assistant kau ya? Kau tnggu, lps stahun aku akn pastikn yg kau tak nk lpaskn aku sbgai assistant kau!’ - Wardah
Tapi Wardah lupa,prcaturn Allah tiada siapa yg tahu.Bila saat itu tiba, knpa dia prlu rsa sakit? Brtahun2 dia cuba mlupakn & pda saat dia prcaya diri pulih spnuhnya,dia brtemu smula dgn llaki itu.
“…you left that day without a word! Now you’re standing in front of me with this burden and what do you expect me to do???” - Wardah
“I didn’t mean to hurt you, Wardah. I was trying so hard not to ruin your life all this while but fate brought us here.” - Haiman
Sngguh dia trsepit antara khndak hti & akal.
“Skali aje, Wardah.Skali you smbut hujung jari I ni, smpai mati I ada utk lindungi you.” - Haiman
Lalu di mna pngakhirnnya kisah mreka?Fighting with someone attached to your heart for many years, is never been easy.
__
#sayajualonline #novelmelayu #novelterkini #novelcinta #novelsweet #OnlineBookStore #Lovenovel #GegarVaganza #HantuNovel #BestSeller #Dfan #jualanmurah #teamHaimanWardah #rtm #tv1  #dramadaptasinovel #adaptasinovel
45 0 20 October, 2019

DIA PENGANTINKU
#Dramadaptasinovel
#kakidrama dptkan novel..
Wasap: 0174108572
__
.
.
#Repost @tv1_rtm
• • • • •
#Widuri - Nantikan drama bersiri baharu adaptasi novel, #DiaPengantinku, lakonan @saharulridzwan @mawarashid @azrelismail @tisha.shamsir.alam.official @esmadaniel, @aleza_shadan @catrionabrianross
@azhar_amir @azarazmi @elya.miera.ismail @meormohd_official @nynaaharizal_ @nafizmuaz, setiap Khamis hingga Ahad, mulai 24 Oktober 2019 pukul 7.00 malam di #TV1 | myklik.rtm.gov.my | #RTMMobile #mawarrashid #SaharulRidzwan

DIA PENGANTINKU
#Dramadaptasinovel
#kakidrama dptkan novel..
Wasap: 0174108572
__
.
.
#Repost @tv1_rtm
• • • • •
#Widuri - Nantikan drama bersiri baharu adaptasi novel, #DiaPengantinku, lakonan @saharulridzwan @mawarashid @azrelismail @tisha.shamsir.alam.official @esmadaniel, @aleza_shadan @catrionabrianross
@azhar_amir @azarazmi @elya.miera.ismail @meormohd_official @nynaaharizal_ @nafizmuaz, setiap Khamis hingga Ahad, mulai 24 Oktober 2019 pukul 7.00 malam di #TV1 | myklik.rtm.gov.my | #RTMMobile #mawarrashid #SaharulRidzwan
35 0 17 October, 2019

PEREMPUAN TEPI JALAN
#Dramadaptasinovel
order ws: 0174108572
__
“Duduk!” Punggung dicecah ke atas sofa. Betul-betul brdepan dgn Puan Mahadi.Namun kepala masih lgi tunduk ke lantai.Rasa tak sanggup hendak brtentang mata dgn Puan Mahani. Seram melihat renungn stajam burung helang itu.Dn org lain dia memang berani.Tapi dgn Puan Mahani jangan dibuat main-main.Orgnya mmg nmpk lembut tapi bila dah marah boleh tahan garang.Longgar lutut juga dibuatnya. “Knapa tunduk? Fer cari apa kat bwh tu? Harta karun?” sinis prtanyaan Puan Mahani.
Perlahan-lahan Ferdaus mendongak. Bibir menyengih. Puan Mahani pula sudah mendengus. Kasar bunyi dengusannya itu. “Fer buat apa tadi?”
“Errr…buat apa pulak umi? Fer tak buat apa pun. Fer cuma tolong Maya.” Jwb Ferdaus bernas dan padat. .
.
.
@hafreezadam @nazeerasardi
#Perempuantepijalan
#WardinaAisyah #hafreezadam
#anaasapublication #kakidrama #demirindumu #Mimpiyangsempurna
#dramaadaptasinovel #NovelOnline

PEREMPUAN TEPI JALAN 
#Dramadaptasinovel
 order ws: 0174108572
__
“Duduk!” Punggung dicecah ke atas sofa. Betul-betul brdepan dgn Puan Mahadi.Namun kepala masih lgi tunduk ke lantai.Rasa tak sanggup hendak brtentang mata dgn Puan Mahani. Seram melihat renungn stajam burung helang itu.Dn org lain dia memang berani.Tapi dgn Puan Mahani jangan dibuat main-main.Orgnya mmg nmpk lembut tapi bila dah marah boleh tahan garang.Longgar lutut juga dibuatnya. “Knapa tunduk? Fer cari apa kat bwh tu? Harta karun?” sinis prtanyaan Puan Mahani.
Perlahan-lahan Ferdaus mendongak. Bibir menyengih. Puan Mahani pula sudah mendengus. Kasar bunyi dengusannya itu. “Fer buat apa tadi?”
“Errr…buat apa pulak umi? Fer tak buat apa pun. Fer cuma tolong Maya.” Jwb Ferdaus bernas dan padat. .
.
.
@hafreezadam @nazeerasardi
#Perempuantepijalan 
#WardinaAisyah #hafreezadam
#anaasapublication #kakidrama #demirindumu #Mimpiyangsempurna
#dramaadaptasinovel #NovelOnline
12 0 15 October, 2019

TQ KAPTEN! - #QashIrdina
#Dramadaptasinovel
order wsap: 0174108572 ready stok
__
.
Mikayla Mirza atau Double M,si cntik jelita yg workaholic,aktif & trkenal krana klincahn & kpetahnnya di hadapn kamera.Misinya mnjdi kaya & trkenal sprti Oprah Winfrey.Nmun,realiti itu tdk seindh Instagram.Krjanya brtimbun-timbun shinggakn ibunya sering mmetir di hujung talian mmintanya agar slalu pulang ke kmpung halamnnya di Cameron Highlands.Insiden prtama & mmalukn mnemukn dia dgn Kapten Dihya’,mat perang kacak brgaya di RnR.Tdk ckup dgn insiden itu,mat perang itu juga mnjd hero mnyelamatknnya.Cerita masam manis Mikayla & Kapten Dihya’ brlarutn hngga ke Sungai Palas,Cameron Highlands.Smanis-manis aiskrim strawberi,mnis lg mmori swktu mreka brdua spnjang di kmpung halamn Mikayla. “Krja nombor satu.Awk nombor dua.”-Kapten Dihya’
Amboi,padu btul ayat dia!
“Lupakn saja.Slagi krja awk nmbor satu.”- Mikayla

Ayat org tk nk kalah.Mikayla mnjunjung ego.Kapten Dihya’ angkt kaki.Masa itu,bru knal erti rindu.Oleh krana bumi ini bntuknya sfera,mreka asyik shaja brtemu.Brcakar blum lg,cuma brtikam lidah.Skejap syg,esok mmbenci.Tpi bila rndu,seorg asyik tgk WhatsApp smbil mnangis tk brlagu,seorg lg tiup seruling lagu Kamelia.Msuk angin kluar asap! “Don’t you dare challenge me, Dihya’.Just because that I confessed my own feelings towards you lately, you buat I rsa mcm prmpuan murah.Go to hell with your pride and concern.” -Mikayla “Psl Mikayla,aku mmg syg kt dia.Cuma perasaan syg ni aku serahkn kpda Allah.Apa yg kita syg,biar Allah yg jaga.”-Kapten Dihya’

Ada rhsia yg prlu dibongkar.Krana slgi itu,cinta antara Mikayla & Kapten Dihya’ tdk akn brsatu smpai bila-bila.Tpi,siapakh yg akn mmbongkarkn rhsia itu?Brsatukh dua jiwa itu akhirnya?
.
#DramaTqKapten
#TqKapten #lovenovel #LoveNovelPublication #ariezaharieproduction #novelonline #dfan #HisyamHamid #MawarRashid #maritim #megadrama #astroria

TQ KAPTEN! - #QashIrdina
#Dramadaptasinovel
order wsap: 0174108572 ready stok
__
.
Mikayla Mirza atau Double M,si cntik jelita yg workaholic,aktif & trkenal krana klincahn & kpetahnnya di hadapn kamera.Misinya mnjdi kaya & trkenal sprti Oprah Winfrey.Nmun,realiti itu tdk seindh Instagram.Krjanya brtimbun-timbun shinggakn ibunya sering mmetir di hujung talian mmintanya agar slalu pulang ke kmpung halamnnya di Cameron Highlands.Insiden prtama & mmalukn mnemukn dia dgn Kapten Dihya’,mat perang kacak brgaya di RnR.Tdk ckup dgn insiden itu,mat perang itu juga mnjd hero mnyelamatknnya.Cerita masam manis Mikayla & Kapten Dihya’ brlarutn hngga ke Sungai Palas,Cameron Highlands.Smanis-manis aiskrim strawberi,mnis lg mmori swktu mreka brdua spnjang di kmpung halamn Mikayla. “Krja nombor satu.Awk nombor dua.”-Kapten Dihya’
Amboi,padu btul ayat dia!
“Lupakn saja.Slagi krja awk nmbor satu.”- Mikayla

Ayat org tk nk kalah.Mikayla mnjunjung ego.Kapten Dihya’ angkt kaki.Masa itu,bru knal erti rindu.Oleh krana bumi ini bntuknya sfera,mreka asyik shaja brtemu.Brcakar blum lg,cuma brtikam lidah.Skejap syg,esok mmbenci.Tpi bila rndu,seorg asyik tgk WhatsApp smbil mnangis tk brlagu,seorg lg tiup seruling lagu Kamelia.Msuk angin kluar asap! “Don’t you dare challenge me, Dihya’.Just because that I confessed my own feelings towards you lately, you buat I rsa mcm prmpuan murah.Go to hell with your pride and concern.” -Mikayla “Psl Mikayla,aku mmg syg kt dia.Cuma perasaan syg ni aku serahkn kpda Allah.Apa yg kita syg,biar Allah yg jaga.”-Kapten Dihya’

Ada rhsia yg prlu dibongkar.Krana slgi itu,cinta antara Mikayla & Kapten Dihya’ tdk akn brsatu smpai bila-bila.Tpi,siapakh yg akn mmbongkarkn rhsia itu?Brsatukh dua jiwa itu akhirnya?
.
#DramaTqKapten
#TqKapten #lovenovel #LoveNovelPublication #ariezaharieproduction #novelonline #dfan #HisyamHamid #MawarRashid #maritim #megadrama #astroria
73 4 5 October, 2019

“Cuba tidur mcm ni...” Sparuh badanku yg duduk bersandar di kepala katil dialihkn supaya brsandar di dadanya sblum dia sendiri menyandarkn tubuhnya di kepala katil tersebut. “Okey? Feel better?” Aku mngangguk tnpa suara.Msih trasa sukar utk mngmbil nafas sbnarnya ttapi kdudukn baru ini benar-benar mndatangkn kselesaan padaku. “Klau okey, tidur.” “Thanks.” “Anything for my wife.” Wife.

Prkataan isteri itulh yg mnyebabkn aku rela dkt sbegini.Wlaupun hati msih sakit dgn sikapnya sejak kami brnikah,bila dilayan sbaik ini,hati aku trsentuh juga. “Encik Haiman,saya...” “Shhh...just sleep, forget anything else.” Entah apa yg mrasuk,suaranya yg mngarah lmbut itu mnghtr perasaan indah di dlm hatiku.Tnpa ragu,trus aku brpusing 90 darjah,mnyandarkn bhagian kiri kpala dan badanku kpadanya.Rsa bahagia mnerjah bila tangan lelaki Encik Haiman mmeluk pinggangku kemas.Tnpa dipaksa-paksa,mudah shaja aku lena dlm keadaan duduk bgitu.
.
.
Dptkn novel #MimpiYangSempurna
ws: 0174108572
__
.
@tv1_rtm @aizaqriselda_aq
@lovenovel_publishing
@tiz.zaqyah @theaqasha
#Dramadaptasinovel #NovelOnline #DramaMimpiYangSempurna #mys #LoveNovelPublication #aqasha #tizzaqyah #demirindumu

“Cuba tidur mcm ni...” Sparuh badanku yg duduk bersandar di kepala katil dialihkn supaya brsandar di dadanya sblum dia sendiri menyandarkn tubuhnya di kepala katil tersebut. “Okey? Feel better?” Aku mngangguk tnpa suara.Msih trasa sukar utk mngmbil nafas sbnarnya ttapi kdudukn baru ini benar-benar mndatangkn kselesaan padaku. “Klau okey, tidur.” “Thanks.” “Anything for my wife.” Wife.

Prkataan isteri itulh yg mnyebabkn aku rela dkt sbegini.Wlaupun hati msih sakit dgn sikapnya sejak kami brnikah,bila dilayan sbaik ini,hati aku trsentuh juga. “Encik Haiman,saya...” “Shhh...just sleep, forget anything else.” Entah apa yg mrasuk,suaranya yg mngarah lmbut itu mnghtr perasaan indah di dlm hatiku.Tnpa ragu,trus aku brpusing 90 darjah,mnyandarkn bhagian kiri kpala dan badanku kpadanya.Rsa bahagia mnerjah bila tangan lelaki Encik Haiman mmeluk pinggangku kemas.Tnpa dipaksa-paksa,mudah shaja aku lena dlm keadaan duduk bgitu.
.
.
Dptkn novel #MimpiYangSempurna 
ws: 0174108572
__
.
@tv1_rtm @aizaqriselda_aq 
@lovenovel_publishing 
@tiz.zaqyah @theaqasha 
#Dramadaptasinovel #NovelOnline #DramaMimpiYangSempurna #mys #LoveNovelPublication #aqasha #tizzaqyah #demirindumu
71 7 1 October, 2019

KERANA DIA MANUSIA BIASA🌷

_ “Awk,arah kiblat kt mana?” Nurin Aira mmberanikn diri bertanya.Lelaki itu masih senyap dan mata masih lagi mmandangnya.Tengku Shamil bangun lalu mngambil sejadahnya yang disidai dan mnghamparkn sejadah itu ikut arah kiblat.“Terima kasih” Tengku Shamil kmbali duduk di birai katil.Hatinya berasa sakit apabila mlihat wajah lembut itu.Serta merta kjadian ragut kembali trlayar di ruang matanya.Bgaimana Aisyah ditolak shingga dilanggar kereta lain.Itu smua tdk mungkin dia lupakan sepanjang hidupnya.Hatinya sakit apabila mengingati peristiwa itu.Dia mengenggam kuat cadar katilnya.Kau masih nk balas dendam kepada Nazim? Tapi dia dah meninggal.Kakaknya sekarang ada depan mata kau.Kau tak rasa ke apa yg terjadi selama ini akan memudahkn kerja kau.Mudah sikit kau nk seksa hidup wanita itu.
.
.
#KeranaDiaManusiaBiasa #KaryaSeni #syukriyahaya #syukriyahya #EmmaMaembong #emanizers #shukrivals #ShukriYahaya #AdaptasiDrama #Dramadaptasinovel #Dramasangat #KakiDrama #NovelCinta #TV3Malaysia #novelmurah #abpbh32 #TuanDanial #Noveladaptasi #NovelOnline.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.

KERANA DIA MANUSIA BIASA🌷

_ “Awk,arah kiblat kt mana?” Nurin Aira mmberanikn diri bertanya.Lelaki itu masih senyap dan mata masih lagi mmandangnya.Tengku Shamil bangun lalu mngambil sejadahnya yang disidai dan mnghamparkn sejadah itu ikut arah kiblat.“Terima kasih” Tengku Shamil kmbali duduk di birai katil.Hatinya berasa sakit apabila mlihat wajah lembut itu.Serta merta kjadian ragut kembali trlayar di ruang matanya.Bgaimana Aisyah ditolak shingga dilanggar kereta lain.Itu smua tdk mungkin dia lupakan sepanjang hidupnya.Hatinya sakit apabila mengingati peristiwa itu.Dia mengenggam kuat cadar katilnya.Kau masih nk balas dendam kepada Nazim? Tapi dia dah meninggal.Kakaknya sekarang ada depan mata kau.Kau tak rasa ke apa yg terjadi selama ini akan memudahkn kerja kau.Mudah sikit kau nk seksa hidup wanita itu.
.
.
#KeranaDiaManusiaBiasa #KaryaSeni #syukriyahaya #syukriyahya #EmmaMaembong #emanizers #shukrivals #ShukriYahaya #AdaptasiDrama #Dramadaptasinovel #Dramasangat #KakiDrama #NovelCinta #TV3Malaysia #novelmurah #abpbh32 #TuanDanial #Noveladaptasi #NovelOnline.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
301 4 1 October, 2019

#MimpiYangSempurna
.
.
Jom layan #ReviewPembaca cc: @hainieta99
.
.
Best mmg best....sgt puas hati...cukup terkesan...lain dri yg lain x de klise spt drama melayu... #HaimanWardah
Digelar si sewel...garang...the beast...tpi sgt prihatin...penyayang...menghormati org... #Encikhaiman
Seorg yg petah berkata2...suka mnjawab...setiap kata2 mengandungi nasihat....cantik...sweet...degil...keras hati tetapi sgt penyayang.... sweetheart@umayra
"Sayang Mayra pada abang sama banyak dgn detik nafas yg terhela. Kasih Mayra pda abang setara dgn bilangan nadi yg Mayra ada. Cinta Mayra pada abang, Mayra genggam sampai syurga milik Dia. Jika kisah kita ini adalah mimpi, ia adalah sebuah Mimpi Yang Sempurna. You're my Mr Sweetheart...." Bagi sesiapa yg blm ada dan baca...blh bli...baca dan smpn sbg koleksi...terbaik dan tahniah @aizaqriselda_aq dan @lovenovel_publishing
Trm ksh jga kpda @lagendanovel 😍😍😍
...
Beli novel ws: 0174108572
_
@tv1_rtm
@theaqasha
@tiz.zaqyah
#Dramadaptasinovel #Tizzaqyah #aqasha #KakiDrama #novelonline #bigstage2019 #LoveNovelPublication #RTMMobile #rtmtv1 #adaptasinovel #hantunovel

#MimpiYangSempurna
.
.
Jom layan #ReviewPembaca cc: @hainieta99
.
.
Best mmg best....sgt puas hati...cukup terkesan...lain dri yg lain x de klise spt drama melayu...#HaimanWardah
Digelar si sewel...garang...the beast...tpi sgt prihatin...penyayang...menghormati org... #Encikhaiman
Seorg yg petah berkata2...suka mnjawab...setiap kata2 mengandungi nasihat....cantik...sweet...degil...keras hati tetapi sgt penyayang.... sweetheart@umayra
"Sayang Mayra pada abang sama banyak dgn detik nafas yg terhela. Kasih Mayra pda abang setara dgn bilangan nadi yg Mayra ada. Cinta Mayra pada abang, Mayra genggam sampai syurga milik Dia. Jika kisah kita ini adalah mimpi, ia adalah sebuah Mimpi Yang Sempurna. You're my Mr Sweetheart...." Bagi sesiapa yg blm ada dan baca...blh bli...baca dan smpn sbg koleksi...terbaik dan tahniah @aizaqriselda_aq dan @lovenovel_publishing
Trm ksh jga kpda @lagendanovel 😍😍😍
...
Beli novel ws: 0174108572
_
@tv1_rtm
@theaqasha
@tiz.zaqyah
#Dramadaptasinovel #Tizzaqyah #aqasha #KakiDrama #novelonline #bigstage2019 #LoveNovelPublication #RTMMobile #rtmtv1 #adaptasinovel #hantunovel
78 9 29 September, 2019

#Dramadaptasinovel
Demi Rindumu - Diya Jamal
.
.
Nurhana pantas mengejar dan menarik tangan Haznik. Dipaksa lelaki itu berhadapan dengannya. “Jgn pentingkan diri sendiri, Nik! Utk apa kita terus bersama kalau awak dan saya tahu yg kita berdua takkan bahagia? Saya dh tak nak hidup dgn awk lagi! Saya tak nak,awak faham tak?!” pekik Nurhana.

Haznik trsentak.Wajah bertukar merah padam. Kdegilan Nurhana menyentap tangkai hati.
.
.
Dapatkan novel #DemiRindumu
wasap: 0174108572
__
@diyajamal_
@janna_nicker
@seanlje
#jannanicker #NovelRomantik #jannanick #seanlee #astroria #LoveNovelPublication #Lovenovel #jualbelinovel #bigstage2019 #GegarVaganza2019 #KakiDrama #teamHaznik #Mimpiyangsempurna #HantuNovel #sayangsendatketatpadat #NovelOnline #seanlje #bigstage

#Dramadaptasinovel
Demi Rindumu - Diya Jamal
.
.
Nurhana pantas mengejar dan menarik tangan Haznik. Dipaksa lelaki itu berhadapan dengannya. “Jgn pentingkan diri sendiri, Nik! Utk apa kita terus bersama kalau awak dan saya tahu yg kita berdua takkan bahagia? Saya dh tak nak hidup dgn awk lagi! Saya tak nak,awak faham tak?!” pekik Nurhana.

Haznik trsentak.Wajah bertukar merah padam. Kdegilan Nurhana menyentap tangkai hati.
.
.
Dapatkan novel #DemiRindumu 
wasap: 0174108572
__
@diyajamal_
@janna_nicker
@seanlje
#jannanicker #NovelRomantik #jannanick #seanlee #astroria #LoveNovelPublication #Lovenovel #jualbelinovel #bigstage2019 #GegarVaganza2019 #KakiDrama #teamHaznik #Mimpiyangsempurna #HantuNovel #sayangsendatketatpadat #NovelOnline #seanlje #bigstage
78 1 29 September, 2019

Demam #DramaMimpiYangSempurna
#teamHaimanWardah 😍
AQ @aizaqriselda_aq sementara tunggu Encik Haiman @theaqasha cover lagu Sambutlah Kasih..
kita layan dulu #SambutlahKasih versi #KhaiBahar 🤣🤣
pinjam video @huumairaa_khaibahar_
.
"Hulur tanganmu sambut kasihku..Mari bersama kita melangkah membina cinta abadi.."
Tengok tangan dia hulur.. @khaibahar94 bila nak cover lg lagu ni..Khai "Seribu tahun ku tetap setia.." 😘
.
.
.
Dapatkan NOVEL #Mimpiyangsempurna
ws: 0174108572
__
.
#KhaiBaharCover #SambutlahKasihKhaiBahar
#LoveNovelPublication #novelmelayu #novelonline #widuri #NovelAdaptasiDrama #adaptasidrama #satukanrasa #novelmelayu #jualbelinovel #KakiDrama #Dramadaptasinovel #aqasha #tizzaqyah

Demam #DramaMimpiYangSempurna 
#teamHaimanWardah 😍
AQ @aizaqriselda_aq sementara tunggu Encik Haiman @theaqasha cover lagu Sambutlah Kasih..
kita layan dulu #SambutlahKasih versi #KhaiBahar 🤣🤣
pinjam video @huumairaa_khaibahar_
.
"Hulur tanganmu sambut kasihku..Mari bersama kita melangkah membina cinta abadi.."
Tengok tangan dia hulur.. @khaibahar94 bila nak cover lg lagu ni..Khai "Seribu tahun ku tetap setia.." 😘
.
.
.
Dapatkan NOVEL #Mimpiyangsempurna 
ws: 0174108572
__
.
#KhaiBaharCover #SambutlahKasihKhaiBahar
#LoveNovelPublication #novelmelayu #novelonline #widuri #NovelAdaptasiDrama #adaptasidrama #satukanrasa #novelmelayu #jualbelinovel #KakiDrama #Dramadaptasinovel #aqasha #tizzaqyah
96 24 19 September, 2019

MIMPI YANG SEMPURNA - @aizaqriselda_aq
#Dramadaptasinovel
#KakiDrama dptkn novel terlariss
wasap: 0174108572
__
“Klau sy susah pn,tak ada kena-mngena dgn Encik Haiman.So please! Mind your own business.” Aku dgr Encik Haiman mngeluh pendek. “I suka you, Wardah.” “Me too.Sy sgt sukakn diri sy yg skrg ni.” Encik Haiman mlangkah mnghampiriku. “Maksud I, I suka you mcm seorg lelaki sukakn seorg prmpuan,faham?” “Tak.” Aku mnggeleng. “Dan sy tak nk fhm.Sama sprti kes Encik Haiman mnghilang tnpa spatah kata yg sy tk fhm smpai skrg.” “Tk prlu buka crita lama, Wardah.” “Itulh yg sy cuba nk sampaikn pda Encik Haiman.Skrg ni,sy peguam Puan Arissa. Encik Haiman bkn lgi bos sy yg boleh arah sy itu ini.” “You brdendam pda I?” Aku snyum tawar mmandangnya.“Kalau sy brdendam,dh lama sy buat laporn polis yg Encik Haiman mngganggu sy brkali-kali.” “Jdi I simpulkn yg you msih ada rsa belas pda I. Ataupn you sbnrnya turut rsa apa yg I rsa pda you?”
.
.
@theaqasha
@tiz.zaqyah
@tizzaqyahrazakfanclub
#Mimpiyangsempurna #DramaMimpiYangSempurna #novelmelayu #AizaQriselda #NovelMimpiYangSempurna #teamhaiman #wardah #widuri #rtmtv1 #aqasha #Lovenovel #abpbh32 #tizzaqyah #demirindumu #LoveNovelPublication #NovelOnline #LelakimuYangDulu

MIMPI YANG SEMPURNA - @aizaqriselda_aq
#Dramadaptasinovel 
#KakiDrama dptkn novel terlariss
wasap: 0174108572
__
“Klau sy susah pn,tak ada kena-mngena dgn Encik Haiman.So please! Mind your own business.” Aku dgr Encik Haiman mngeluh pendek. “I suka you, Wardah.” “Me too.Sy sgt sukakn diri sy yg skrg ni.” Encik Haiman mlangkah mnghampiriku. “Maksud I, I suka you mcm seorg lelaki sukakn seorg prmpuan,faham?” “Tak.” Aku mnggeleng. “Dan sy tak nk fhm.Sama sprti kes Encik Haiman mnghilang tnpa spatah kata yg sy tk fhm smpai skrg.” “Tk prlu buka crita lama, Wardah.” “Itulh yg sy cuba nk sampaikn pda Encik Haiman.Skrg ni,sy peguam Puan Arissa. Encik Haiman bkn lgi bos sy yg boleh arah sy itu ini.” “You brdendam pda I?” Aku snyum tawar mmandangnya.“Kalau sy brdendam,dh lama sy buat laporn polis yg Encik Haiman mngganggu sy brkali-kali.” “Jdi I simpulkn yg you msih ada rsa belas pda I. Ataupn you sbnrnya turut rsa apa yg I rsa pda you?”
.
.
@theaqasha
@tiz.zaqyah
@tizzaqyahrazakfanclub
#Mimpiyangsempurna #DramaMimpiYangSempurna #novelmelayu #AizaQriselda #NovelMimpiYangSempurna #teamhaiman #wardah #widuri #rtmtv1 #aqasha #Lovenovel #abpbh32 #tizzaqyah #demirindumu #LoveNovelPublication #NovelOnline #LelakimuYangDulu
63 2 16 September, 2019

Mimpi Yang Sempurna - @aizaqriselda_aq
#Dramadaptasinovel
@theaqasha & @tiz.zaqyah
Jom dptkn novel yg #LakuKeras ni..
wasap: 0174108572
__
“Tarik diri daripda kes ni, Wardah.Biarkn Arissa guna khidmat peguam lain.” Wlaupn mnggunakn nada lembut,telingaku jdi panas dgn arahan trsebut. “Sy dh agak dh! Tak sngka btul Encik Haiman trcabar dgn kbolehn sy.Sbab tu buat baik dgn sy smpai snggup htr saya blk kmpung,kan?Nk lembutkn hati sy? Encik Haiman silap org!” bidasku dgn suara yg cuba dikawal. Harap-harap pak cik yang mngemudi sampan ini hilang deria pndengarannya utk sketika. “You’re wrong, young lady. I lngsung tak trcabar dgn kbolehan you.I suruh you tarik diri sbab I tak nk you trlibat dlm prbalahan I dgn Arissa.It’s not going to be easy.I tak nk you susah nnti.”
..
.
#Mimpiyangsempurna
#widuri #rtmtv1 #adaptasinovel #DramaMimpiYangSempurna #NovelMimpiYangSempurna #haiman #TeamHaiman #aqasha #Tizzaqyah #wardah #Lovenovel #LoveNovelPublication #demirindumu #bigstage2019 #abpbh32 #novelonline

Mimpi Yang Sempurna - @aizaqriselda_aq
#Dramadaptasinovel
@theaqasha & @tiz.zaqyah
Jom dptkn novel yg #LakuKeras ni..
wasap: 0174108572
__
“Tarik diri daripda kes ni, Wardah.Biarkn Arissa guna khidmat peguam lain.” Wlaupn mnggunakn nada lembut,telingaku jdi panas dgn arahan trsebut. “Sy dh agak dh! Tak sngka btul Encik Haiman trcabar dgn kbolehn sy.Sbab tu buat baik dgn sy smpai snggup htr saya blk kmpung,kan?Nk lembutkn hati sy? Encik Haiman silap org!” bidasku dgn suara yg cuba dikawal. Harap-harap pak cik yang mngemudi sampan ini hilang deria pndengarannya utk sketika. “You’re wrong, young lady. I lngsung tak trcabar dgn kbolehan you.I suruh you tarik diri sbab I tak nk you trlibat dlm prbalahan I dgn Arissa.It’s not going to be easy.I tak nk you susah nnti.”
..
.
#Mimpiyangsempurna
#widuri #rtmtv1 #adaptasinovel #DramaMimpiYangSempurna #NovelMimpiYangSempurna #haiman #TeamHaiman #aqasha #Tizzaqyah #wardah #Lovenovel #LoveNovelPublication #demirindumu #bigstage2019 #abpbh32 #novelonline
40 1 15 September, 2019

MIMPI YANG SEMPURNA
#AdaptasiDrama karya #AizaQriselda
lakonan @theaqasha & @tiz.zaqyah
dptkn novel #bestseller ws: 0174108572
.
.
Wei,apa pegang-pegang ni? Lpslah!!!” Spenuh hati aku mmukul bahu dan belakang badannya tetapi Encik Haiman sprti lngsung tdk trkesan dgn aksi ganasku itu.Mlintasi spohon pokok besar,aku nekad utk brpaut pada batangnya yg sbesar pmelukku itu.Shabis daya,tanganku mmeluk bahagian yg setara dgn ltk kepalaku.
“Baik you lpskn pokok tu, Wardah.”
“Tak nk! Turunkn sy dlu,baru sy lps.”
“Cuba jgn degil!”
“Nk degil jgk! Yg Encik Haiman kendong sy tak pasal-pasal ni knpa? Haram tahu tak?Baik lpskn sy skrg sblum sy jerit.”
“Fine! You nk I lpskn you skrg,kan? Baik!”
Dgn kejamnya aku dilpskn bgitu shaja dan akibatnya,kepalaku trhantuk pada batang pokok trsebut.Brpinar mataku dibuatnya.
“Wardah!”
Aku pegang kepala.
“Yg lurus sgt knpa? Kan dh cium pokok!”
Blum smpt aku mnjwb, badanku tlh ditarik supaya brdiri brsandar pda batang pokok trsebut.
“Sakit tak?”
“Sedap!” Soaln tak cerdik sngguh.Sah-sahlh aku trhantuk,bukannya brcium mesra dgn batang brkayu tu.
“Okey tak ni?”
“Okey kut...I think I’m okay.” Aku pejam mata sjenak bgi mnghilangkn pening.
Tiba-tiba aku terasa yg jari Encik Haiman sudah menyentuh dahiku. Pantas aku buka mata.
“Encik Hai...”
“Dahi you dh brbenjol ni.”
Sentuhn jari-jari Encik Haiman sedang mnjalar di sgenap dahiku.Ini btul ke benjol?Mcm lbih pda ambil ksempatn shaja.
.
.
#MimpiYangSempurna
#Dramadaptasinovel #adaptasidrama #Noveladaptasi #DramaMimpiYangSempurna #haiman #wardah #rtmtv1 #Lovenovel #NovelOnline

MIMPI YANG SEMPURNA 
#AdaptasiDrama karya #AizaQriselda
lakonan @theaqasha & @tiz.zaqyah
dptkn novel #bestseller ws: 0174108572
.
.
Wei,apa pegang-pegang ni? Lpslah!!!” Spenuh hati aku mmukul bahu dan belakang badannya tetapi Encik Haiman sprti lngsung tdk trkesan dgn aksi ganasku itu.Mlintasi spohon pokok besar,aku nekad utk brpaut pada batangnya yg sbesar pmelukku itu.Shabis daya,tanganku mmeluk bahagian yg setara dgn ltk kepalaku.
“Baik you lpskn pokok tu, Wardah.”
“Tak nk! Turunkn sy dlu,baru sy lps.”
“Cuba jgn degil!”
“Nk degil jgk! Yg Encik Haiman kendong sy tak pasal-pasal ni knpa? Haram tahu tak?Baik lpskn sy skrg sblum sy jerit.”
“Fine! You nk I lpskn you skrg,kan? Baik!”
Dgn kejamnya aku dilpskn bgitu shaja dan akibatnya,kepalaku trhantuk pada batang pokok trsebut.Brpinar mataku dibuatnya.
“Wardah!”
Aku pegang kepala.
“Yg lurus sgt knpa? Kan dh cium pokok!”
Blum smpt aku mnjwb, badanku tlh ditarik supaya brdiri brsandar pda batang pokok trsebut.
“Sakit tak?”
“Sedap!” Soaln tak cerdik sngguh.Sah-sahlh aku trhantuk,bukannya brcium mesra dgn batang brkayu tu.
“Okey tak ni?”
“Okey kut...I think I’m okay.” Aku pejam mata sjenak bgi mnghilangkn pening.
Tiba-tiba aku terasa yg jari Encik Haiman sudah menyentuh dahiku. Pantas aku buka mata.
“Encik Hai...”
“Dahi you dh brbenjol ni.”
Sentuhn jari-jari Encik Haiman sedang mnjalar di sgenap dahiku.Ini btul ke benjol?Mcm lbih pda ambil ksempatn shaja.
.
.
#MimpiYangSempurna
#Dramadaptasinovel #adaptasidrama #Noveladaptasi #DramaMimpiYangSempurna #haiman #wardah #rtmtv1 #Lovenovel #NovelOnline
29 0 8 September, 2019

Tamat sudah kisah #TuanDanial
amacam uollss sweet tak?
Suka..terhibur ending? 😍😍😍
Terima kasih #KakiDrama support #DramaTuanDanial ..
Meh la dapatkan Novel Tuan Danial simpan #BabyPuru buat kenangan..
Stok sangat terhad..
Ada HADIAH novel FREE..
Risik2 whassap:
0174108572
__
@creativeskillsolution
@tuandanialnovel
@theidriskhan
@dramasangat
@intannajuwa
@zuhairi_ibrahimoffical
@cutepublication
@thekhanempire
.
#TuanDanialdrama #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial #thekhanempire

Tamat sudah kisah #TuanDanial 
amacam uollss sweet tak?
Suka..terhibur ending? 😍😍😍
Terima kasih #KakiDrama support #DramaTuanDanial ..
Meh la dapatkan Novel Tuan Danial simpan #BabyPuru buat kenangan..
Stok sangat terhad..
Ada HADIAH novel FREE..
Risik2 whassap:
0174108572
__
@creativeskillsolution
@tuandanialnovel
@theidriskhan
@dramasangat
@intannajuwa
@zuhairi_ibrahimoffical
@cutepublication
@thekhanempire
.
#TuanDanialdrama #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial #thekhanempire
62 6 6 September, 2019

Tuan Danial & Tengku ismahanim nak g holiday mana tuu? 😍😎
..
Malam ni dah last Drama TUAN DANIAL 😢
Mesti nanti uollss rindu #pakcikdanial dan #tengkuisketambola kann..
..
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg masih berpeluang dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Meh beli novel buat kenangan.. pengubat kerinduan..
..
.
🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
Wasap:
0174108572
.
.
@tuandanialnovel
@theidriskhan
@dramasangat
@intannajuwa
@zuhairi_ibrahimoffical
@cutepublication
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial

Tuan Danial & Tengku ismahanim nak g holiday mana tuu? 😍😎
..
Malam ni dah last Drama TUAN DANIAL 😢
Mesti nanti uollss rindu #pakcikdanial dan #tengkuisketambola kann..
..
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg masih berpeluang dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Meh beli novel buat kenangan.. pengubat kerinduan..
..
.
🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
Wasap:
0174108572
.
.
@tuandanialnovel
@theidriskhan
@dramasangat
@intannajuwa
@zuhairi_ibrahimoffical
@cutepublication
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial
331 16 6 September, 2019

Minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA .
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial #tengkuhatta

Minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA .
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial #tengkuhatta
13 0 6 September, 2019

Minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA .
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial #tengkuhatta

Minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA .
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial #tengkuhatta
20 1 6 September, 2019

Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
- .
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial

Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
- .
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial
5 0 5 September, 2019

Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
- .
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial

Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
- .
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial
7 0 5 September, 2019

Reposted from @mybizsantaishop (@get_regrann) - Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
- .
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial - #regrann

Reposted from @mybizsantaishop (@get_regrann) -  Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
- .
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
RM32 SM / RM35 SS
termasuk postage
-
-
Wasap > 018-9666752 .
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial - #regrann
293 1 4 September, 2019

Reposted from @lagendanovel (@get_regrann) - TUAN DANIAL 😎
PROMOSI MINGGU AKHIR..
FREE SEBUAH NOVEL PERCUMA DENGAN SETIAP PEMBELIAN TUAN DANIAL.BOLEH PILIH SWEET RANIA @ DEBARAN CINTA SEMENTARA STOK MASIH ADA.
.
STOK SANGAT TERHAD!!!
.
@cutepublication
Whassap: 0174108572
__
"Sudikah Tengku Ismahanim Binti Tengku Khalil mnjadi suri hidup saya?Mnemani saat suka dan duka spanjang hayat saya?Ketahuilh...hidup saya,Tuan Danial Bin Tuan Hashim tak prnh lengkap tnpa rajuk,senyum,tangis dan tawa Is.Biarpn bibir ini kadangkala bicaranya sumbang tetapi ketahuilh sayang,ianya sekadar mahu mlihat rona merah pda wajah Is yg sering shaja buat sy trsenyum.Sy sntiasa mrinduinya stiap saat.Izinkn saya mndakap Is dgn pnuh rsa cinta dan utk mmenuhi impian saya ini,hnya satu yg prlu Is lakukn.iyakan, angguk dan temrima saya utk mmbahagiakn Is krana saya yakin saya mmpu.Sgt mampu utk mmbahagiakn Is.saya cintakn awak,sayang"
"Danial..."
"Eh, Is!" cepat-cepat Tuan Danial mnymbut tubuh yg smakin longlai itu.Tengku Hatta tepuk dahi melihat drama yg dia yakin diarahkn otak kakaknya sendiri.
.
.
@tuandanialnovel
@theidriskhan @intannajuwa
@thekhanempire @creativeskillsolution @therealatikahsuhaime
#tuandanial #cutepublication #teamtuandanial #Dramadaptasinovel #demirindumu #Mimpiyangsempurna #NovelAdaptasi #TV3Malaysia #Dramasangat #idriskhan #IntanNajuwa #creativeskillsolution #tengkuhatta - #regrann

Reposted from @lagendanovel (@get_regrann) -  TUAN DANIAL 😎
PROMOSI MINGGU AKHIR..
FREE SEBUAH NOVEL PERCUMA DENGAN SETIAP PEMBELIAN TUAN DANIAL.BOLEH PILIH SWEET RANIA @ DEBARAN CINTA SEMENTARA STOK MASIH ADA.
.
STOK SANGAT TERHAD!!!
.
@cutepublication 
Whassap: 0174108572
__
"Sudikah Tengku Ismahanim Binti Tengku Khalil mnjadi suri hidup saya?Mnemani saat suka dan duka spanjang hayat saya?Ketahuilh...hidup saya,Tuan Danial Bin Tuan Hashim tak prnh lengkap tnpa rajuk,senyum,tangis dan tawa Is.Biarpn bibir ini kadangkala bicaranya sumbang tetapi ketahuilh sayang,ianya sekadar mahu mlihat rona merah pda wajah Is yg sering shaja buat sy trsenyum.Sy sntiasa mrinduinya stiap saat.Izinkn saya mndakap Is dgn pnuh rsa cinta dan utk mmenuhi impian saya ini,hnya satu yg prlu Is lakukn.iyakan, angguk dan temrima saya utk mmbahagiakn Is krana saya yakin saya mmpu.Sgt mampu utk mmbahagiakn Is.saya cintakn awak,sayang"
"Danial..."
"Eh, Is!" cepat-cepat Tuan Danial mnymbut tubuh yg smakin longlai itu.Tengku Hatta tepuk dahi melihat drama yg dia yakin diarahkn otak kakaknya sendiri.
.
.
@tuandanialnovel
@theidriskhan @intannajuwa
@thekhanempire @creativeskillsolution @therealatikahsuhaime
#tuandanial #cutepublication #teamtuandanial #Dramadaptasinovel #demirindumu #Mimpiyangsempurna #NovelAdaptasi #TV3Malaysia #Dramasangat #idriskhan #IntanNajuwa #creativeskillsolution #tengkuhatta - #regrann
639 2 4 September, 2019

Reposted from @lagendanovel (@get_regrann) - Ada yang rindu TUAN DANIAL x?
😎 eh..eh..Pakcik Danial yg kacak? 😉
@theidriskhan @intannajuwa
Lambatnya nak tunggu hari rabu....
Haa #KakiDrama hangpa mai beli Novel #TuanDanial dulu..Stok dah Sangat Terhad!!
Ada special lagi..Beli novel ni..ada HADIAH FREE sebuah lagi novel.. #SweetRania @ #DebaranCinta
😍bestkan..cepat wasap cik ju:
0174108572 atau klik link di bio..
Cepat..cepat...
.
.
@tuandanialdrama
@creativeskillsolution
@dramasangat
@tontonmy @tv3malaysia @cutepublication @zuhairi_ibrahimoffical .
#Dramadaptasinovel #adaptasidrama #novelonline #idriskhan #teamtuandanial #creativeskillsolution #cutepublication #TengkuIsmahanim #TengkuHatta #IntanNajuwa #DramaTuanDanial #abpbh32 #noveltuandanial #tv3Malaysia #Dramasangat - #regrann

Reposted from @lagendanovel (@get_regrann) -  Ada yang rindu TUAN DANIAL x?
😎 eh..eh..Pakcik Danial yg kacak? 😉
@theidriskhan @intannajuwa
Lambatnya nak tunggu hari rabu....
Haa #KakiDrama hangpa mai beli Novel #TuanDanial dulu..Stok dah Sangat Terhad!!
Ada special lagi..Beli novel ni..ada HADIAH FREE sebuah lagi novel.. #SweetRania @ #DebaranCinta
😍bestkan..cepat wasap cik ju:
0174108572 atau klik link di bio..
Cepat..cepat...
.
.
@tuandanialdrama
@creativeskillsolution 
@dramasangat 
@tontonmy @tv3malaysia @cutepublication @zuhairi_ibrahimoffical .
#Dramadaptasinovel #adaptasidrama #novelonline #idriskhan #teamtuandanial #creativeskillsolution #cutepublication #TengkuIsmahanim #TengkuHatta #IntanNajuwa #DramaTuanDanial #abpbh32 #noveltuandanial #tv3Malaysia #Dramasangat - #regrann
1,188 4 4 September, 2019

ADAAA JUGAA MAKANAN YG PERLU DIELAKKAN SBLM TIDO YEEE
.
walaupun kadang lapar tgh malam, janganlah semua mknn dihadap , mohon elakkan mknn yg buatkan lemak kita makin menebal 😅
.
spt coklat yg hnya tinggi trans fat, fries, biskut, minuman bergas yg tinggi gula, burger malam2, itu semua mknn yg jadi masalah lemak lemak2 menempel !! 😭😭😭😭😭
.
lose fat dgn cara bijak dgn cabar diri anda elakkan semua food di atas , onzzz kee onzzz ?? 😁😁😁🔥🔥🔥🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
.
tag kenalan anda 👇🏻👇🏻 #kurussihat
#kurus #sihat #diet #kulit #lemak #buahbuahan #pemakanansihat #dietseimbang #ramping #bodygoals #DramaSangat #dramasweetdreams #avangers #tv3malaysia #dramadaptasinovel

ADAAA JUGAA MAKANAN YG PERLU DIELAKKAN SBLM TIDO YEEE
.
walaupun kadang lapar tgh malam, janganlah semua mknn dihadap , mohon elakkan mknn yg buatkan lemak kita makin menebal 😅
.
spt coklat yg hnya tinggi trans fat, fries, biskut, minuman bergas yg tinggi gula, burger malam2, itu semua mknn yg jadi masalah lemak lemak2 menempel !! 😭😭😭😭😭
.
lose fat dgn cara bijak dgn cabar diri anda elakkan semua food di atas , onzzz kee onzzz ?? 😁😁😁🔥🔥🔥🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
.
tag kenalan anda 👇🏻👇🏻 #kurussihat
#kurus #sihat #diet #kulit #lemak  #buahbuahan #pemakanansihat #dietseimbang #ramping #bodygoals #DramaSangat #dramasweetdreams #avangers #tv3malaysia #dramadaptasinovel
10 0 4 September, 2019

TUAN DANIAL 😎
PROMOSI MINGGU AKHIR..
FREE SEBUAH NOVEL PERCUMA DENGAN SETIAP PEMBELIAN TUAN DANIAL.BOLEH PILIH SWEET RANIA @ DEBARAN CINTA SEMENTARA STOK MASIH ADA.
.
STOK SANGAT TERHAD!!!
.
@cutepublication
Whassap: 0174108572
__
"Sudikah Tengku Ismahanim Binti Tengku Khalil mnjadi suri hidup saya?Mnemani saat suka dan duka spanjang hayat saya?Ketahuilh...hidup saya,Tuan Danial Bin Tuan Hashim tak prnh lengkap tnpa rajuk,senyum,tangis dan tawa Is.Biarpn bibir ini kadangkala bicaranya sumbang tetapi ketahuilh sayang,ianya sekadar mahu mlihat rona merah pda wajah Is yg sering shaja buat sy trsenyum.Sy sntiasa mrinduinya stiap saat.Izinkn saya mndakap Is dgn pnuh rsa cinta dan utk mmenuhi impian saya ini,hnya satu yg prlu Is lakukn.iyakan, angguk dan temrima saya utk mmbahagiakn Is krana saya yakin saya mmpu.Sgt mampu utk mmbahagiakn Is.saya cintakn awak,sayang"
"Danial..."
"Eh, Is!" cepat-cepat Tuan Danial mnymbut tubuh yg smakin longlai itu.Tengku Hatta tepuk dahi melihat drama yg dia yakin diarahkn otak kakaknya sendiri.
.
.
@tuandanialnovel
@theidriskhan @intannajuwa
@thekhanempire @creativeskillsolution @therealatikahsuhaime
#tuandanial #cutepublication #teamtuandanial #Dramadaptasinovel #demirindumu #Mimpiyangsempurna #NovelAdaptasi #TV3Malaysia #Dramasangat #idriskhan #IntanNajuwa #creativeskillsolution #tengkuhatta

TUAN DANIAL 😎
PROMOSI MINGGU AKHIR..
FREE SEBUAH NOVEL PERCUMA DENGAN SETIAP PEMBELIAN TUAN DANIAL.BOLEH PILIH SWEET RANIA @ DEBARAN CINTA SEMENTARA STOK MASIH ADA.
.
STOK SANGAT TERHAD!!!
.
@cutepublication 
Whassap: 0174108572
__
"Sudikah Tengku Ismahanim Binti Tengku Khalil mnjadi suri hidup saya?Mnemani saat suka dan duka spanjang hayat saya?Ketahuilh...hidup saya,Tuan Danial Bin Tuan Hashim tak prnh lengkap tnpa rajuk,senyum,tangis dan tawa Is.Biarpn bibir ini kadangkala bicaranya sumbang tetapi ketahuilh sayang,ianya sekadar mahu mlihat rona merah pda wajah Is yg sering shaja buat sy trsenyum.Sy sntiasa mrinduinya stiap saat.Izinkn saya mndakap Is dgn pnuh rsa cinta dan utk mmenuhi impian saya ini,hnya satu yg prlu Is lakukn.iyakan, angguk dan temrima saya utk mmbahagiakn Is krana saya yakin saya mmpu.Sgt mampu utk mmbahagiakn Is.saya cintakn awak,sayang"
"Danial..."
"Eh, Is!" cepat-cepat Tuan Danial mnymbut tubuh yg smakin longlai itu.Tengku Hatta tepuk dahi melihat drama yg dia yakin diarahkn otak kakaknya sendiri.
.
.
@tuandanialnovel
@theidriskhan @intannajuwa
@thekhanempire @creativeskillsolution @therealatikahsuhaime
#tuandanial #cutepublication #teamtuandanial #Dramadaptasinovel #demirindumu #Mimpiyangsempurna #NovelAdaptasi #TV3Malaysia #Dramasangat #idriskhan #IntanNajuwa #creativeskillsolution #tengkuhatta
134 2 3 September, 2019

Bila @zahirahmacwilson nak buat live lagii😭❤️
.
.
Posted @withrepost@aaciks.zm Tak silap ni iglive director khan mancung.
Time ni kat pd tengah shoot dpd last scene. Gigih la ku jalan2 kat pd tu. Kot kot laaa boleh terserempak ke tp time tu kalau terserempak pon mgkin aku tgok dr jauh je. Hahaha.
Memang tak lah nak pg dekat². Mau kejung aku. 😂😂😂😂😂
Tapi tak jumpaaaaaaaaaaaa. Hancur hati gue time tu.
Macam biasa akak aku suka guna nama aku. Kwajaqqqq.
Macam biasaaa. Ku peratiii je hidung dia.
#dudapujaandara
#dramadaptasinovel
#aineemarwah
@zahirahmacwilson
@zahirahmacwilson.fc
#zmfc #ZMsquad #iraland
#zmsquadudududu

Bila @zahirahmacwilson nak buat live lagii😭❤️
.
.
Posted @withrepost • @aaciks.zm Tak silap ni iglive director khan mancung. 
Time ni kat pd tengah shoot dpd last scene. Gigih la ku jalan2 kat pd tu. Kot kot laaa boleh terserempak ke tp time tu kalau terserempak pon mgkin aku tgok dr jauh je. Hahaha. 
Memang tak lah nak pg dekat². Mau kejung aku. 😂😂😂😂😂
Tapi tak jumpaaaaaaaaaaaa. Hancur hati gue time tu. 
Macam biasa akak aku suka guna nama aku. Kwajaqqqq.
Macam biasaaa. Ku peratiii je hidung dia. 
#dudapujaandara 
#dramadaptasinovel 
#aineemarwah 
@zahirahmacwilson 
@zahirahmacwilson.fc 
#zmfc #ZMsquad #iraland 
#zmsquadudududu
807 3 2 September, 2019

Top #dramadaptasinovel posts

Bila @zahirahmacwilson nak buat live lagii😭❤️
.
.
Posted @withrepost@aaciks.zm Tak silap ni iglive director khan mancung.
Time ni kat pd tengah shoot dpd last scene. Gigih la ku jalan2 kat pd tu. Kot kot laaa boleh terserempak ke tp time tu kalau terserempak pon mgkin aku tgok dr jauh je. Hahaha.
Memang tak lah nak pg dekat². Mau kejung aku. 😂😂😂😂😂
Tapi tak jumpaaaaaaaaaaaa. Hancur hati gue time tu.
Macam biasa akak aku suka guna nama aku. Kwajaqqqq.
Macam biasaaa. Ku peratiii je hidung dia.
#dudapujaandara
#dramadaptasinovel
#aineemarwah
@zahirahmacwilson
@zahirahmacwilson.fc
#zmfc #ZMsquad #iraland
#zmsquadudududu

Bila @zahirahmacwilson nak buat live lagii😭❤️
.
.
Posted @withrepost • @aaciks.zm Tak silap ni iglive director khan mancung. 
Time ni kat pd tengah shoot dpd last scene. Gigih la ku jalan2 kat pd tu. Kot kot laaa boleh terserempak ke tp time tu kalau terserempak pon mgkin aku tgok dr jauh je. Hahaha. 
Memang tak lah nak pg dekat². Mau kejung aku. 😂😂😂😂😂
Tapi tak jumpaaaaaaaaaaaa. Hancur hati gue time tu. 
Macam biasa akak aku suka guna nama aku. Kwajaqqqq.
Macam biasaaa. Ku peratiii je hidung dia. 
#dudapujaandara 
#dramadaptasinovel 
#aineemarwah 
@zahirahmacwilson 
@zahirahmacwilson.fc 
#zmfc #ZMsquad #iraland 
#zmsquadudududu
807 3 2 September, 2019

Peminat abam wajib beli novel ni sebabnya akan di adaptasi dan abam akan berlakon..
Novel Kan ku kejar cinta abam, ehhh silap.. Kan ku kejar cinta kamu
.
Yang dok Tanya nak Beli kat mana.. boleh tengok ig ni 👇👇
.
.
Regrann from @novel_loverss - OPEN ORDER NOW 😍😍😍. Bakal diadaptasi hero pujaan hati dinda2 semua tau @fendybakry @aydajebat

LIMITED STOCK

#kankukejarcintakamu

Nah kami dh buka order ni. Jom whatsaap kami cepat2.

0149642677
0149642677
0149642677

#FendyBakry
#aydajebat
#kankukejarcintakamu
#dr.alphamale
#dheos
#anjell
#mrgrey
#lovenovel
#novelmelayu
#troppublication
#jualnovelonline
  #intensidea
#NovelOnline
#karyaseni
#novelbaru #HantuNovel
#KakiDrama
#onlinebookstore
#1malaysia
#cuticutimalaysia
#dramadaptasinovel
#diapengantinku
#syamnuriezmil
#dearnovels
#ideakreatif
#karyaseni - #regrann

Peminat abam wajib beli novel ni sebabnya akan di adaptasi dan abam akan berlakon..
Novel Kan ku kejar cinta abam, ehhh silap.. Kan ku kejar cinta kamu
.
Yang dok Tanya nak Beli kat mana.. boleh tengok ig ni 👇👇
.
.
Regrann from @novel_loverss -  OPEN ORDER NOW 😍😍😍. Bakal diadaptasi hero pujaan hati dinda2 semua tau @fendybakry @aydajebat

LIMITED STOCK

#kankukejarcintakamu

Nah kami dh buka order ni. Jom whatsaap kami cepat2.

0149642677
0149642677
0149642677

#FendyBakry
#aydajebat
#kankukejarcintakamu
#dr.alphamale
#dheos
#anjell
#mrgrey
#lovenovel
#novelmelayu 
#troppublication
#jualnovelonline
 #intensidea 
#NovelOnline 
#karyaseni
#novelbaru #HantuNovel 
#KakiDrama 
#onlinebookstore 
#1malaysia
#cuticutimalaysia
#dramadaptasinovel 
#diapengantinku 
#syamnuriezmil
#dearnovels
#ideakreatif
#karyaseni - #regrann
128 12 7 August, 2018

Ayuh..kita goyang bersama #TengkuIsmahanim dalam TUAN DANIAL 💃💃
#Repost @dramasangat
• • • • •
Jangan lupa temujanji kita dalam drama terbaru, #TuanDanial Mulai 9malam ini hanya di TV3!!
..
Lakonan hebat:
@theidriskhan
@intannajuwa
@aman_graseka
@syafitee
@creativeskillsolution
@tuandanialdrama
@zuhairieibrahim
Dan ramai lagi !!
..
Dapatkan novel....
Wasap: 0174108572
.
#DramaSangat #TV3 #DSSquad #NovelOnline #TuanDanial #Lestary #TV3Malaysia #abpbh32 #TV3Malaysia #NovelCinta #KakiDrama #MalaysiaMembaca #CutePublication #SweetRomantik #Dramadaptasinovel #noveladaptasi

Ayuh..kita goyang bersama #TengkuIsmahanim dalam TUAN DANIAL 💃💃
#Repost @dramasangat
• • • • •
Jangan lupa temujanji kita dalam drama terbaru,  #TuanDanial Mulai 9malam ini hanya di TV3!!
..
Lakonan hebat: 
@theidriskhan 
@intannajuwa 
@aman_graseka 
@syafitee 
@creativeskillsolution
@tuandanialdrama
@zuhairieibrahim
Dan ramai lagi !!
..
Dapatkan novel....
Wasap: 0174108572
.
#DramaSangat #TV3 #DSSquad #NovelOnline #TuanDanial #Lestary #TV3Malaysia #abpbh32 #TV3Malaysia #NovelCinta #KakiDrama #MalaysiaMembaca #CutePublication #SweetRomantik #Dramadaptasinovel #noveladaptasi
467 1 9 August, 2019

KERANA DIA MANUSIA BIASA🌷

_ “Awk,arah kiblat kt mana?” Nurin Aira mmberanikn diri bertanya.Lelaki itu masih senyap dan mata masih lagi mmandangnya.Tengku Shamil bangun lalu mngambil sejadahnya yang disidai dan mnghamparkn sejadah itu ikut arah kiblat.“Terima kasih” Tengku Shamil kmbali duduk di birai katil.Hatinya berasa sakit apabila mlihat wajah lembut itu.Serta merta kjadian ragut kembali trlayar di ruang matanya.Bgaimana Aisyah ditolak shingga dilanggar kereta lain.Itu smua tdk mungkin dia lupakan sepanjang hidupnya.Hatinya sakit apabila mengingati peristiwa itu.Dia mengenggam kuat cadar katilnya.Kau masih nk balas dendam kepada Nazim? Tapi dia dah meninggal.Kakaknya sekarang ada depan mata kau.Kau tak rasa ke apa yg terjadi selama ini akan memudahkn kerja kau.Mudah sikit kau nk seksa hidup wanita itu.
.
.
#KeranaDiaManusiaBiasa #KaryaSeni #syukriyahaya #syukriyahya #EmmaMaembong #emanizers #shukrivals #ShukriYahaya #AdaptasiDrama #Dramadaptasinovel #Dramasangat #KakiDrama #NovelCinta #TV3Malaysia #novelmurah #abpbh32 #TuanDanial #Noveladaptasi #NovelOnline.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.

KERANA DIA MANUSIA BIASA🌷

_ “Awk,arah kiblat kt mana?” Nurin Aira mmberanikn diri bertanya.Lelaki itu masih senyap dan mata masih lagi mmandangnya.Tengku Shamil bangun lalu mngambil sejadahnya yang disidai dan mnghamparkn sejadah itu ikut arah kiblat.“Terima kasih” Tengku Shamil kmbali duduk di birai katil.Hatinya berasa sakit apabila mlihat wajah lembut itu.Serta merta kjadian ragut kembali trlayar di ruang matanya.Bgaimana Aisyah ditolak shingga dilanggar kereta lain.Itu smua tdk mungkin dia lupakan sepanjang hidupnya.Hatinya sakit apabila mengingati peristiwa itu.Dia mengenggam kuat cadar katilnya.Kau masih nk balas dendam kepada Nazim? Tapi dia dah meninggal.Kakaknya sekarang ada depan mata kau.Kau tak rasa ke apa yg terjadi selama ini akan memudahkn kerja kau.Mudah sikit kau nk seksa hidup wanita itu.
.
.
#KeranaDiaManusiaBiasa #KaryaSeni #syukriyahaya #syukriyahya #EmmaMaembong #emanizers #shukrivals #ShukriYahaya #AdaptasiDrama #Dramadaptasinovel #Dramasangat #KakiDrama #NovelCinta #TV3Malaysia #novelmurah #abpbh32 #TuanDanial #Noveladaptasi #NovelOnline.
berminat? .
dm saya , whatapps / telegram @ 011 1027 3696
.
301 4 1 October, 2019

Terima kasih kepada semua yang setia menonton drama khas Ramadan #IsteriUntukDiiktiraf setiap hari pukul 7.00 malam dan ulangannya pukul 5.00 pagi. Admin sayang uolss ❤❤ SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN • • #FastRepost from @rehalnuharis by @fastrepost_app
•••
Alhamdulillah tamat sudah drama adaptasi fenomena sepanjang ramadan.

Terima kasih kepada semua yang terlibat dan penonton yang menyaksikan sepanjang 30 episod, sepanjang ramadan. Selamat hari raya.

Penulis Novel @nurfazaalisya
Penerbit Novel @dearnovels
Penulis Skrip @rehalnuharis
Penerbit Drama @realjspictures
Pengarah @jinggo_jspictures
Pelakon @elvinamohamad @redzarosli @jannanick @dayanarozaa @sheilarusly_jspictures @arashmohd30 @sweetqismina @shahzjaszle dan ramai lagi.

#dramadaptasinovel #isteriuntukdiiktiraf #nurfazaalisya #rehalnuharis #penulisnovel #penulisskrip #penuliskidal #penselkontot #dearnovels #dn #jspictures #elvinamohamad #redzarosli #wildanthesetan

Terima kasih kepada semua yang setia menonton drama khas Ramadan #IsteriUntukDiiktiraf setiap hari pukul 7.00 malam dan ulangannya pukul 5.00 pagi. Admin sayang uolss ❤❤ SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN • •  #FastRepost from @rehalnuharis by @fastrepost_app
•••
Alhamdulillah tamat sudah drama adaptasi fenomena sepanjang ramadan.

Terima kasih kepada semua yang terlibat dan penonton yang menyaksikan sepanjang 30 episod, sepanjang ramadan. Selamat hari raya.

Penulis Novel @nurfazaalisya 
Penerbit Novel @dearnovels 
Penulis Skrip @rehalnuharis 
Penerbit Drama @realjspictures 
Pengarah @jinggo_jspictures 
Pelakon @elvinamohamad @redzarosli @jannanick @dayanarozaa @sheilarusly_jspictures @arashmohd30 @sweetqismina @shahzjaszle dan ramai lagi.

#dramadaptasinovel #isteriuntukdiiktiraf #nurfazaalisya #rehalnuharis #penulisnovel #penulisskrip #penuliskidal #penselkontot #dearnovels #dn #jspictures #elvinamohamad #redzarosli #wildanthesetan
996 19 14 June, 2018

kalau korang sejenis sabar leh la tunggu drama sampai abis..tapi kalau korang jenis tak menyabar..bleh la cari novel cepat2
😬😬😬
.
.
Posted @withrepost@wannurnajihah_94 Shamil mengamuk sebab percayakan penipuan Syakira. Nurin dah dihalau keluar. Tapi kenapa Shamil ambil Alia?😐 Kesian Nurin nak anak dia.
#behindthescenes
#keranadiamanusiabiasa #dramasangat #dramadaptasinovel
Ahad 4/Ogos/2019
#day339

kalau korang sejenis sabar leh la tunggu drama sampai abis..tapi kalau korang jenis tak menyabar..bleh la cari novel cepat2
😬😬😬
.
.
Posted @withrepost • @wannurnajihah_94 Shamil mengamuk sebab percayakan penipuan Syakira. Nurin dah dihalau keluar. Tapi kenapa Shamil ambil Alia?😐 Kesian Nurin nak anak dia. 
#behindthescenes 
#keranadiamanusiabiasa #dramasangat #dramadaptasinovel 
Ahad 4/Ogos/2019
#day339
797 18 4 August, 2019

Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
.
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
Wasap:
0174108572
.
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial

Sempena minggu akhir Drama TUAN DANIAL
Istimewa buat #KakiDrama.🎁📚
Stiap pmbelian novel 'Tuan Danial' korg akn dpt PERCUMA novel #SweetRania @ #DebaranCinta
😍Best kann..Cpt dptkn novel yg #LakuKeras ni.. 🔥STOK SANGAT TERHAD
🔥TIADA CETAKAN SEMULA
🔥TIADA DI KEDAI BUKU
🔥JUALAN ONLINE SAHAJA
.
Tok tok tok!
Cermin tingkp bilik Is diketuk dan dgn pntas dia mnyambar tuala yg trsangkut di tmpt pnyangkut lalu ditutup kepalanya scpt yg boleh.Tingkapnya dibuka & Danial mnghulurkn skuntum bunga mawar dari bwh.Is cuba mngintai & Danial bangkit smbil trsenyum manis.
"Sy nk brbual dgn awk," bisiknya prlahan.
"Knpa tak brbual dlm rumah shaja? Inikn rumah Tuan Danial?" Is turut sama brbisik.Danial mngangkt tangannya dan brlari ke sblah kirinya.Tdk lama kmudian dia mmbwa sbuah kerusi dan mletakknnya betul2 di tepi tingkap Is.Is trut sama mncapai kerusi meja soleknya & duduk smbil mmbtulkn tuala yg msih mmbalut kepalanya.Mreka duduk brtntangn.Tangan Danial sibuk mnggaru tangannya yg digigit nyamuk.Is ktawa kecil smbil mnekup mulutnya.
"Tuan Danial ni buat krja gila."
"Awk yg buat sy jdi bgini," Danial mngukir snyumn manis buat si dara.Is mnghidu haruman mawar yg dibungkus cantik.
"Is," Danial mmanggil dgn nada yg lembut.
"Ya,Tuan Danial."
"Tak ada apa." Danial tunduk & kmudian mngangkat kmbali wjahnya.
"Is.." Skali lg dia mmanggil nama Is.
"Ya, Tuan Danial?"
" Selamat mlm,sayang"
.
.
NOVEL TUAN DANIAL
Wasap:
0174108572
.
.
#TuanDanial #Dramadaptasinovel #NovelCinta #NovelOnline #idriskhan #intannajuwa #novelmurah #AdaptasiDrama #Dramasangat #TV3Malaysia #creativeskillsolution #teamtuandanial
218 10 2 September, 2019