#dramasangat Instagram Photos & Videos

dramasangat - 566.1k posts

    Selalu kalau sebut pasal teh mesti kita terbayangkan lipton ataupun boh.Kita bayangkan ladang tea di Cameron.Itu dah senonim dengan masyarakat kita.Apa kata kita cuba pula teh dari Sisfel iaitu Teatox.
.
So apa pula teatox ni.Teatox adalah gabungan teh dan detoks.So apa 'special' pasal teatox.Pertama bila bercakap pasal tea yang biasa adalah tea yang dikeringkan dan semata-mata teh.Tapi teatox yang menggunakkan teh hijau dan digabungkan dengan bahan-bahan lain seperti daun pudina,halia,serai.bunga teratai,rozel dan garcinia.So menarik kan.Bukan semata-mata teh yang ada dalam teatox ni.
.
Tapi gabungan ni ada kesan ke?? Mestilah ada kesan.Bahan-bahan yang ada di dalam teatox ini digunakkan untuk detox tubuh badan kita.Apa itu detox?? Detox secara asasnya adah proses pembungan toksik dari tubuh badan kita.
.
Macam-macam yang masuk dalam tubuh badan kita.Makanan bergoreng la berlemak la yang menjadi toksik so teatox ini berfungsi untuk membuang kesemua toksik itu tadi.Buah garcinia yang ada di dalam teatox ini mempunyai sumber hydroxycitric(HCA) yang tinggi.HCA ini dapat membantu mengurangkan proses penghasilan lemak.Dengan kajian HCA juga dapat mengurangkan aktiviti penting enzim.HCA di dalam garcinia juga dapat menigkatkan penghasilan hormon serotanin di otak.Dengan meningkatnya hormon ini,ia boleh membuatkan seseorang itu kurang rasa lapar.
.
Teh hijau di dalamnya pula dapat mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolisma.Kafein di dalam teh hijau juga tidak seperti kafein di dalam kopi ia dapat membantu menggerakkan asid lemak dari tisu lemak dan ditukarkan menjadi tenaga.Bahan-bahan lain di dalam teatox pula seperti serai,halia dan sebagainya menjadi medium untuk mengurangkan kadar gula di dalam badan,mengurangkan tekanan darah, dan melancarkan pengaliran darah itu sendiri.
.
WhatsApp 0172089957
. 
Klik link Whatsapp 👉 wasap.my/+60172089957
.
@saraleels #sisfeltitanium #nakkurus #cuciusus #detox #ubatsembelit #ubatbuasir #sisfel #sisfelwarriors #Felinnahotlotion #hotlotionfelinna #sisfelhotlotion #teatox #hotlotion #mealvy #maluapabossku #dramasangat #utusancintabuatadam #sweetdreams #keranadiamanusiabiasa #ajariplayboyitu

    Selalu kalau sebut pasal teh mesti kita terbayangkan lipton ataupun boh.Kita bayangkan ladang tea di Cameron.Itu dah senonim dengan masyarakat kita.Apa kata kita cuba pula teh dari Sisfel iaitu Teatox.
    .
    So apa pula teatox ni.Teatox adalah gabungan teh dan detoks.So apa 'special' pasal teatox.Pertama bila bercakap pasal tea yang biasa adalah tea yang dikeringkan dan semata-mata teh.Tapi teatox yang menggunakkan teh hijau dan digabungkan dengan bahan-bahan lain seperti daun pudina,halia,serai.bunga teratai,rozel dan garcinia.So menarik kan.Bukan semata-mata teh yang ada dalam teatox ni.
    .
    Tapi gabungan ni ada kesan ke?? Mestilah ada kesan.Bahan-bahan yang ada di dalam teatox ini digunakkan untuk detox tubuh badan kita.Apa itu detox?? Detox secara asasnya adah proses pembungan toksik dari tubuh badan kita.
    .
    Macam-macam yang masuk dalam tubuh badan kita.Makanan bergoreng la berlemak la yang menjadi toksik so teatox ini berfungsi untuk membuang kesemua toksik itu tadi.Buah garcinia yang ada di dalam teatox ini mempunyai sumber hydroxycitric(HCA) yang tinggi.HCA ini dapat membantu mengurangkan proses penghasilan lemak.Dengan kajian HCA juga dapat mengurangkan aktiviti penting enzim.HCA di dalam garcinia juga dapat menigkatkan penghasilan hormon serotanin di otak.Dengan meningkatnya hormon ini,ia boleh membuatkan seseorang itu kurang rasa lapar.
    .
    Teh hijau di dalamnya pula dapat mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolisma.Kafein di dalam teh hijau juga tidak seperti kafein di dalam kopi ia dapat membantu menggerakkan asid lemak dari tisu lemak dan ditukarkan menjadi tenaga.Bahan-bahan lain di dalam teatox pula seperti serai,halia dan sebagainya menjadi medium untuk mengurangkan kadar gula di dalam badan,mengurangkan tekanan darah, dan melancarkan pengaliran darah itu sendiri.
    .
    WhatsApp 0172089957
    .
    Klik link Whatsapp 👉 wasap.my/+60172089957
    .
    @saraleels #sisfeltitanium #nakkurus #cuciusus #detox #ubatsembelit #ubatbuasir #sisfel #sisfelwarriors #Felinnahotlotion #hotlotionfelinna #sisfelhotlotion #teatox #hotlotion #mealvy #maluapabossku #dramasangat #utusancintabuatadam #sweetdreams #keranadiamanusiabiasa #ajariplayboyitu

    0 0 19 hours ago

    12 2 20 hours ago
    Pengasas JRM Puan Rozita Ibrahim cipta Chocolate Fibre life ni antara sebabnya nak bagi usus bersih ..turunkan kolestrol..buang toksin dalam badan..Baguskan sistem pencernaan..Bkn utk kurus semata2..
.
Ramai yang tak tahu - Tanda Usus atau Kolon tak bersih antaranya :
.
Sembelit..badan byk angin..byk  kentut..kerap sakit kepala..Susah nak hadam makanan..kerap lesu dan tak bertenaga..Mood x menentu, mudah marah..Nafas dan najis berbau sgt busuk..Perut buncit..kerap lapar..muka kusam..Gastrik..Radang hati..
.
Makan choc fiber life dia punya fungsi macam sponge pada dinding usus ..Bila buang air besar beza najis masa awal² makan tu..(kalau badan banyak angin atau gastrik kurma dhuha paling cepat kesannya membantu sgt²..mcm bom atas bawah depan belakang keluar angin )
.
Bagaimana tanda-tanda itu boleh berlaku?
Semasa proses penghadaman, sebahagian besar makanan yang kita makan membentuk bahan bendalir dalam saluran usus. .
Kebanyakan bahan ini akan dikeluarkan daripada badan melalui proses pembuangan yang normal, tetapi ada sebahagian darinya yang melekat di dinding usus dan menjadi plag.
.
HARGA : RM63
___________________________________________
SEKARANG TENGAH #PROMOSIJRM BELI 2 PACK #CHOCOLATEFIBRELIFE PADA HARGA RM110 !!
.
HARGA NORMAL UTK 2 PACK IALAH RM126 JADI UOLS JIMAT RM16 (tidak termasuk postage)
.
PROMOSI SAH SAMPAI MALAM NI JE 😘
__________________________________________
Jom beli cepat !! Untuk pembelian Click link what's app di bio ig @royalv_jrm_original .

#chocolatefiberlife #jamuratumalaya #hotchocolate #jrm1malaysia #diet  #kenyangmakan #dietfood #dietdrink #detox #kurussihat #malaysianfood #dramasangat #makansihat #menusihat #muzikallawaksuperstar #meletop #tv3malaysia #beritaterkini #noradanish #ctdk #terlajaklaris #wedding #dinner #kurus #supplementkurus #breakfast

    Pengasas JRM Puan Rozita Ibrahim cipta Chocolate Fibre life ni antara sebabnya nak bagi usus bersih ..turunkan kolestrol..buang toksin dalam badan..Baguskan sistem pencernaan..Bkn utk kurus semata2..
    .
    Ramai yang tak tahu - Tanda Usus atau Kolon tak bersih antaranya :
    .
    Sembelit..badan byk angin..byk kentut..kerap sakit kepala..Susah nak hadam makanan..kerap lesu dan tak bertenaga..Mood x menentu, mudah marah..Nafas dan najis berbau sgt busuk..Perut buncit..kerap lapar..muka kusam..Gastrik..Radang hati..
    .
    Makan choc fiber life dia punya fungsi macam sponge pada dinding usus ..Bila buang air besar beza najis masa awal² makan tu..(kalau badan banyak angin atau gastrik kurma dhuha paling cepat kesannya membantu sgt²..mcm bom atas bawah depan belakang keluar angin )
    .
    Bagaimana tanda-tanda itu boleh berlaku?
    Semasa proses penghadaman, sebahagian besar makanan yang kita makan membentuk bahan bendalir dalam saluran usus. .
    Kebanyakan bahan ini akan dikeluarkan daripada badan melalui proses pembuangan yang normal, tetapi ada sebahagian darinya yang melekat di dinding usus dan menjadi plag.
    .
    HARGA : RM63
    ___________________________________________
    SEKARANG TENGAH #PROMOSIJRM BELI 2 PACK #CHOCOLATEFIBRELIFE PADA HARGA RM110 !!
    .
    HARGA NORMAL UTK 2 PACK IALAH RM126 JADI UOLS JIMAT RM16 (tidak termasuk postage)
    .
    PROMOSI SAH SAMPAI MALAM NI JE 😘
    __________________________________________
    Jom beli cepat !! Untuk pembelian Click link what's app di bio ig @royalv_jrm_original .

    #chocolatefiberlife #jamuratumalaya #hotchocolate #jrm1malaysia #diet #kenyangmakan #dietfood #dietdrink #detox #kurussihat #malaysianfood #dramasangat #makansihat #menusihat #muzikallawaksuperstar #meletop #tv3malaysia #beritaterkini #noradanish #ctdk #terlajaklaris #wedding #dinner #kurus #supplementkurus #breakfast

    2 0 21 hours ago
    Cara masak nasi supaya tak berlebihan dan cukup ikut portion..
.
Tak ada lagi dah alasan "sayang nasi terlebih takkan nak buangkan"..
.
Salah satu cara nak kawal pengambilan karbo ialah kawal kuantiti masakan. Bila masak sikit, portion sikit especially masak beras perang boleh cuba cara di bawah.

1) Basuh beras mengikut kuantiti yg kita nak. Kalau dalam cawan, lebih kurang 4-5 sudu (bergantung pada saiz cawan/mangkuk

2) Masukkan beras ke dalam mangkuk/cawan yang tahan panas.

3) Masukkan air ke dalam mangkuk/cawan berisi beras tadi. 
Kalau beras perang, siam atau basmathi kena lebih air. Penuhkan air dalam cawan atau 1 inci dari laras beras

4) Masukkan air dalam rice cooker, agak-agak terendam separuh cawan beras tadi.

5) Masukkan mangkuk/ cawan yg berisi beras tadi.

6) On suis dan biar masak macam biasa.

Hasilnya, nasi lebih gebu, tak keras atau berkerak.
.
POGYISMAIL +60188744534
.

    Cara masak nasi supaya tak berlebihan dan cukup ikut portion..
    .
    Tak ada lagi dah alasan "sayang nasi terlebih takkan nak buangkan"..
    .
    Salah satu cara nak kawal pengambilan karbo ialah kawal kuantiti masakan. Bila masak sikit, portion sikit especially masak beras perang boleh cuba cara di bawah.

    1) Basuh beras mengikut kuantiti yg kita nak. Kalau dalam cawan, lebih kurang 4-5 sudu (bergantung pada saiz cawan/mangkuk

    2) Masukkan beras ke dalam mangkuk/cawan yang tahan panas.

    3) Masukkan air ke dalam mangkuk/cawan berisi beras tadi.
    Kalau beras perang, siam atau basmathi kena lebih air. Penuhkan air dalam cawan atau 1 inci dari laras beras

    4) Masukkan air dalam rice cooker, agak-agak terendam separuh cawan beras tadi.

    5) Masukkan mangkuk/ cawan yg berisi beras tadi.

    6) On suis dan biar masak macam biasa.

    Hasilnya, nasi lebih gebu, tak keras atau berkerak.
    .
    POGYISMAIL +60188744534
    .

    14 1 21 hours ago

Top #dramasangat posts

    Muka blurr pon lawa kn 😆😂🤣

    Muka blurr pon lawa kn 😆😂🤣

    3,186 21 17 August, 2019
    Reposted from @farahnabilahofficial -  Alhamdulillah, semalam selesai sudah pengambaraan #KauYangPertama. Setelah 80 hari kami bertungkus lumus untuk menghiburkan anda semua. Cerita ni takkan berjaya dihabiskan jika tiada orang orang kuat iaitu team belakang tabir kami. 
We hope you guys will enjoy the series as much as we did filming it.

Keep supporting the whole 28 episodes okay ! 
#KauYangPertama
#DramaSangat
#farahnabilah #fikryibrahim

    Reposted from @farahnabilahofficial - Alhamdulillah, semalam selesai sudah pengambaraan #KauYangPertama . Setelah 80 hari kami bertungkus lumus untuk menghiburkan anda semua. Cerita ni takkan berjaya dihabiskan jika tiada orang orang kuat iaitu team belakang tabir kami.
    We hope you guys will enjoy the series as much as we did filming it.

    Keep supporting the whole 28 episodes okay !
    #KauYangPertama
    #DramaSangat
    #farahnabilah #fikryibrahim

    1,350 3 17 August, 2019
    No one has ever become poor by giving. Bersedekahlah.
Eh! Senyum pun dikira sedekah kan? Nah! 😊
.
#AydaJebat #AJscreamer

    No one has ever become poor by giving. Bersedekahlah.
    Eh! Senyum pun dikira sedekah kan? Nah! 😊
    .
    #AydaJebat #AJscreamer

    2,623 21 17 August, 2019
    Ingat princess tak pandai masak ke ? Buat bergedil lagi tau 😉

    Ingat princess tak pandai masak ke ? Buat bergedil lagi tau 😉

    3,534 43 16 August, 2019