#foodpanda Instagram Photos & Videos

foodpanda - 185.5k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #foodpanda and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
4 minutes
Average like
9.4
Average comment
0.5
Posts with video
0/36
Posts with photo
36/36

Hashtag Popularity

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
GARLIC BREAD 😋⁣

Nah resipi:⁣
4 bahan je guna.⁣
1)Roti perancis (roti baguette). Tapi sebab tak ada guna roti gardenia je. Pun boleh taw👍🏻 Sebungkus roti gardenia tu. ⁣
2) Bawang putih (selabu)⁣
3) Buttercup- yang ni syiffa guna separuh je,kerat lah dua. Tapi nak guna merjerin pun boleh. ⁣
4) Daun Parsley-ni yang buat aroma sedap ni. Letak sikit je. Agak agak ikut suka.⁣

Cara buat:⁣
- Bawang putih tu tumbuk dulu bagi lumat.⁣
- Ambik mangkuk lain, masukkan butter,bawang putih yg dah lumat tadi dgn daun persley tu gaul sekali. (Nak letak garam pun boleh,tak letak pun boleh,secubit dua sudah). Gaul sampai sebati.⁣
- Potong roti kepada dua. Tapi ikutlah nak potong berapa pun. Tak kisah. - Sapu bahan yang dah gaul tadi dekat atas roti.⁣
- Ambik kuali,bukak api dapur kecik je taw kome. Kang hangit pulak roti. Sepatutnya lagi best guna oven. Tapi kat rumah tak ade oven. Kita buat je okay guna kuali. Menjadi jugak😉⁣
- Letak bahagian yg sapu tu atas kuali. Biarkan sekejap. Nak buat garing boleh tak garing pun boleh. Ikut suka. Lepas tu angkat.⁣

Dah siap garlic bread!😍 Pastu nak makan mcm tu pun boleh. Kalau nak mushroom soup syiffa guna instant je. Lagi cepat dan senang. Cicah dgn mushroom soup.⁣
Nikmat apa lagi kau dustakan..memang sedap.😍 Try lah😉⁣

Kredit: Nurul Syiffa⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
GARLIC BREAD 😋⁣
⁣
Nah resipi:⁣
4 bahan je guna.⁣
1)Roti perancis (roti baguette). Tapi sebab tak ada guna roti gardenia je. Pun boleh taw👍🏻 Sebungkus roti gardenia tu. ⁣
2) Bawang putih (selabu)⁣
3) Buttercup- yang ni syiffa guna separuh je,kerat lah dua. Tapi nak guna merjerin pun boleh. ⁣
4) Daun Parsley-ni yang buat aroma sedap ni. Letak sikit je. Agak agak ikut suka.⁣
⁣
Cara buat:⁣
- Bawang putih tu tumbuk dulu bagi lumat.⁣
- Ambik mangkuk lain, masukkan butter,bawang putih yg dah lumat tadi dgn daun persley tu gaul sekali. (Nak letak garam pun boleh,tak letak pun boleh,secubit dua sudah). Gaul sampai sebati.⁣
- Potong roti kepada dua. Tapi ikutlah nak potong berapa pun. Tak kisah. - Sapu bahan yang dah gaul tadi dekat atas roti.⁣
- Ambik kuali,bukak api dapur kecik je taw kome. Kang hangit pulak roti. Sepatutnya lagi best guna oven. Tapi kat rumah tak ade oven. Kita buat je okay guna kuali. Menjadi jugak😉⁣
- Letak bahagian yg sapu tu atas kuali. Biarkan sekejap. Nak buat garing boleh tak garing pun boleh. Ikut suka. Lepas tu angkat.⁣
⁣
Dah siap garlic bread!😍 Pastu nak makan mcm tu pun boleh. Kalau nak mushroom soup syiffa guna instant je. Lagi cepat dan senang. Cicah dgn mushroom soup.⁣
Nikmat apa lagi kau dustakan..memang sedap.😍 Try lah😉⁣
⁣
Kredit: Nurul Syiffa⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 11 seconds ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣

100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣

Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣
⁣
100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣
⁣
Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 59 seconds ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣

100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣

Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣
⁣
100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣
⁣
Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 1 minute ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣

100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣

Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣
⁣
100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣
⁣
Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 1 minute ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣

100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣

Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣
⁣
100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣
⁣
Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 1 minute ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣

100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣

Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cream puff⁣
.⁣
Bahan-bahan:⁣
⁣
100ml air⁣
45g majerin pelangi (sy guna butterlite)⁣
65g tepung gandum ⁣
Cara-cara:⁣
.⁣
👉 Panaskan oven. 👉 Sementara tu, ambil kuali atau periuk yg sesuai. Didihkan air & majerin api besar⁣
👉 Dah mencair dan sebati, masukkan tepung⁣
👉 Kecikkan api, gaul bg sebati. Pastikan tepung dah x melekat di kuali & kering. Tutup api⁣
👉 Terus masukkan adunan dalam bekas yg sesuai, pecahkan 2 butir telur. Masukkan sebiji dalam adunan dan pukul sebati, masukkan baki telur dan pukul sebati.⁣
👉 Pipekan adunan dalam cup no.2, guna nozel bintang atau yg sesuai.⁣
👉 Celup jari dlm air, tekan hujung yg bertanduk.⁣
👉 Bakar pada suhu 200c utk 15min pertama, bila dah naik gemok, turunkan suhu 180c & teruskan pembakaran smpai warna keperangan atau masak. Bergantung pd suhu oven ye. Yg penting puff di bakar hingga garing. Jika kurang masak, puff berisiko utk kempis bila keluar oven. ❤️ Untuk intinya saya guna cream custard yg ready made beli di kedai bakery supply. Sy mix kan dengan cream cheese dan blueberry cincang.⁣
⁣
Kredit: dani⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 1 minute ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣

Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣

Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣

Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣
⁣
Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣
⁣
Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣
⁣
Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
0 0 4 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣

Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣

Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣

Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣
⁣
Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣
⁣
Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣
⁣
Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
3 0 5 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣

Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣

Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣

Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣
⁣
Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣
⁣
Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣
⁣
Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
1 0 5 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣

Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣

Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣

Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣
⁣
Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣
⁣
Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣
⁣
Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
5 0 5 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣

Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣

Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣

Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣
⁣
Bahan2nya... 3 biji telur*⁣
½ cawan gula*⁣
1 sb ovalete*⁣
1 sk esen vanilla*⁣
¾ cawan tepung gandum*⁣
1 sk baking powder*⁣
¼ cawan susu cair*⁣
Secubit garam*⁣
3 sb minyak masak⁣
1 sb serbuk koko⁣
⁣
Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣
Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣
Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣
⁣
Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
3 0 5 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
 Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
6 0 16 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
 Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
7 0 16 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
 Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
11 0 16 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
 Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
6 0 16 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Koewtiaw basah..⁣
Harini tak dak nasi..✌⁣
Resepi saya sertakan sekali⁣
 Panaskan minyak dan tumis bwg putih sehingga garing.. kemudian masukkan udang segar dan cili boh.. selepas itu masukkan sos tiram dan secawan air( jika nak berkuah lebihkan air) biarkan sehingga mendidih. Kemudian masukkan koewtiaw ,kicap cair dan serbuk perasa.. utk yg suka warna gelap boleh lebihkan kicap pekat.. last masukkan kucai, taugeh dan pecahkan sebiji telur.. siap utk dihidangkan..( boleh tambah kicap ikan bg yg suka)⁣
.⁣
Kredit: shahrizan abu bakar⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
8 0 16 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣

Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣

Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣
⁣
Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣
⁣
Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
12 0 24 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣

Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣

Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣
⁣
Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣
⁣
Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
5 0 24 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣

Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣

Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣
⁣
Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣
⁣
Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
12 0 24 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣

Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣

Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣
⁣
Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣
⁣
Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
14 0 25 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣

Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣

Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Cekodok simple macamni, takde sapa tolak kan? Walaupun bentuknya tak cantik, yang penting sedap dan lembut. Petua arwah emak saya ialah bancuh tepung dengan sedikit air panas terlebih dahulu. Gaul rata. Lepas tu baru tambah air biasa dan gaul lagi. In shaa Allah, dah sejuk pun, cekodok kita tetap lembut. Sukatan tepung, garam, air dan bahan-bahan lain tu kita agak-agak jer. Tipnya cuma bancuh tepung dengan air panas sikit, baru tambah air biasa. Resipi saya untuk cekodok simple ini ialah :⁣
⁣
Tepung gandum⁣
Garam⁣
Air panas sikit⁣
Air biasa⁣
Daun kucai⁣
Cili besar *Sukatan tu agak-agak je. Cuma nisbah air panas dan air biasa tu 1:2. Air panas sket je untuk bagi tepung lembut. Lepas tu bancuh dengan air biasa. Tak perlu perap adunan. Terus goreng. Sebaiknya ceduk adunan guna jari bukan sudu.⁣
⁣
Kredit: Zuraita Mohd Anua‎⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
9 0 25 minutes ago

Masakan senang yang sihat; masak singgang!
.
.
Nak berubah kepada hidup aktif dan bebas obes? Jom join team coach dalam program online kurus 25hari-- Lose weight online coaching
☎ 0185714751
Coach Ilyani Ismail
Click link di bio ig @ilyani.ismail untuk direct WhatsApp dengan coach
.
.
#loseweight #tipskurus #ketodiet #dietsihat #ubatkurus #dietatkinmalaysia #dietplan #mealprep #resepisihat #turunberatdarirumah #nakkurustaknakgemuk #jomkurus #sinarkongsi #bajulabuh #seluarbesar #bajubesar #foodpanda #grabfood #dahmakan #kuruscepat #langsing #mhi #ideaforbekal #eatclean #eatcleanrecipe
#twitter #foodpanda #lawaktwitter #lawakterkini #lawakkampus

Masakan senang yang sihat; masak singgang!
.
.
Nak berubah kepada hidup aktif dan bebas obes? Jom join team coach dalam program online kurus 25hari-- Lose weight online coaching
☎ 0185714751
Coach Ilyani Ismail
Click link di bio ig @ilyani.ismail untuk direct WhatsApp dengan coach
.
.
#loseweight #tipskurus #ketodiet #dietsihat #ubatkurus #dietatkinmalaysia  #dietplan #mealprep #resepisihat #turunberatdarirumah #nakkurustaknakgemuk #jomkurus #sinarkongsi  #bajulabuh #seluarbesar #bajubesar #foodpanda #grabfood #dahmakan  #kuruscepat #langsing #mhi #ideaforbekal #eatclean #eatcleanrecipe
#twitter #foodpanda #lawaktwitter #lawakterkini #lawakkampus
1 0 41 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣

BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣

BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣
⁣
BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣
⁣
BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan  selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan  dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
39 0 47 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣

BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣

BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣
⁣
BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣
⁣
BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan  selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan  dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
19 0 47 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣

BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣

BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣
⁣
BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣
⁣
BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan  selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan  dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
8 0 48 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣

BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣

BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣
⁣
BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣
⁣
BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan  selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan  dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
31 0 48 minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣

BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣

BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
NUGGET AYAM HOMEMADE⁣
⁣
BAHAN A 🔸Secawan isi ayam⁣
🔸½ cawan nasi sejuk⁣
🔸1 ½ keping roti *sy guna roti bran&wheatgern* 🔸1biji telur⁣
🔸½ sdk serbuk lada sulah @ lada hitam⁣
🔸½ sdk garam⁣
⁣
BAHAN B 🔸sebiji telur⁣
🔸Golden bread crumbs 🔹Isi ayam digaul dengan dengan garam & serbuk lada sulah @ serbuk lada hitam.. 🔹Blend ( *isi ayam, nasi, roti, 1biji telur & sedikit air* ) 🔹Siap blend masukkan didalam bekas kemudian masukkan tepung jagung, kacau sehingga rata.⁣
🔹kemuadian masukkan ke dalam loyang, then kukus selama 15minit⁣
🔹Angkat & sejukkan  selama 10minit pastu potong @ tekap dgn bentuk 🧡, celup dgn telur kemudian gaul didalam *golden bread crumbs*.. Then bleh goreng.. *nak freezer kan  dulu sblom goreng pon boleh jgk*. Hehehehe ❤⁣
.⁣
Kredit: Iman Mahirah⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan
56 1 48 minutes ago

Whatever be the case, Traffic or Rains, you are going to hear the knock on your door, Before you notice the clock!
Order Online on Zomato-

For Delivery- 9354107974
#Continental #Foodgasm #Scoopwhoop #Zomato #Ladbible #Foodpanda #Food #Yummy #ModelTown #Cheese #Chill

Whatever be the case, Traffic or Rains, you are going to hear the knock on your door, Before you notice the clock!
Order Online on Zomato-

For Delivery- 9354107974
#Continental #Foodgasm #Scoopwhoop #Zomato #Ladbible #Foodpanda #Food #Yummy #ModelTown #Cheese #Chill
0 0 1 hour ago

《母親的牽絆》
一位年長的母親👩
常常自己搭公車到小徑店前🌲
是膝蓋不方便的婆婆👩
一步一步緩緩走進店裡😄

點兩杯莓果冰沙🍓
等著兒子下班👦
來一起喝一杯飲料🥤

兒子住在小徑對面大樓內
和媽媽每週一次的午茶聚會🍵

見面總是千叮嚀萬囑咐❤️
滿是愛的關懷非常令人感動

不管孩子多大
在媽媽眼裡,永遠都是小孩子

即使體力有限,走路不方便了
依舊不辭辛勞!😭
為的是見到心愛兒子

這杯莓果冰沙🍓🥤
緊緊繫著母子間的情感❤️ 在小徑裡, 你也有特別的故事嗎?🥺🥺🥺 #台中美食 #台中早午餐 #台中咖啡廳 #台中下午茶 #台中火鍋 #IBV #台中北屯區 #台中西屯區 #商務會議 #台中熊貓外送 #美安夥伴商店 #親子寵物 #親子友善 #寵物友善 #寵物餐 #新社花海 #台中義大利面 #台中燉飯 #花海 #森林小徑 #貓餐廳 #狗餐廳 #台中特色餐廳 #台中美食推薦 #臘腸寶寶 #美短 #金吉拉 #辦公 #發呆 #foodpanda

《母親的牽絆》
一位年長的母親👩
常常自己搭公車到小徑店前🌲
是膝蓋不方便的婆婆👩
一步一步緩緩走進店裡😄

點兩杯莓果冰沙🍓
等著兒子下班👦
來一起喝一杯飲料🥤

兒子住在小徑對面大樓內
和媽媽每週一次的午茶聚會🍵

見面總是千叮嚀萬囑咐❤️
滿是愛的關懷非常令人感動

不管孩子多大
在媽媽眼裡,永遠都是小孩子

即使體力有限,走路不方便了
依舊不辭辛勞!😭
為的是見到心愛兒子

這杯莓果冰沙🍓🥤
緊緊繫著母子間的情感❤️ 在小徑裡, 你也有特別的故事嗎?🥺🥺🥺 #台中美食 #台中早午餐  #台中咖啡廳 #台中下午茶 #台中火鍋 #IBV #台中北屯區 #台中西屯區 #商務會議 #台中熊貓外送 #美安夥伴商店 #親子寵物 #親子友善 #寵物友善 #寵物餐 #新社花海 #台中義大利面 #台中燉飯 #花海 #森林小徑 #貓餐廳 #狗餐廳 #台中特色餐廳 #台中美食推薦 #臘腸寶寶 #美短 #金吉拉 #辦公 #發呆 #foodpanda
3 0 1 hour ago

《母親的牽絆》
一位年長的母親👩
常常自己搭公車到小徑店前🌲
是膝蓋不方便的婆婆👩
一步一步緩緩走進店裡😄

點兩杯莓果冰沙🍓
等著兒子下班👦
來一起喝一杯飲料🥤

兒子住在小徑對面大樓內
和媽媽每週一次的午茶聚會🍵

見面總是千叮嚀萬囑咐❤️
滿是愛的關懷非常令人感動

不管孩子多大
在媽媽眼裡,永遠都是小孩子

即使體力有限,走路不方便了
依舊不辭辛勞!😭
為的是見到心愛兒子

這杯莓果冰沙🍓🥤
緊緊繫著母子間的情感❤️ 在小徑裡, 你也有特別的故事嗎?🥺🥺🥺 #台中美食 #台中早午餐 #台中咖啡廳 #台中下午茶 #台中火鍋 #IBV #台中北屯區 #台中西屯區 #商務會議 #台中熊貓外送 #美安夥伴商店 #親子寵物 #親子友善 #寵物友善 #寵物餐 #新社花海 #台中義大利面 #台中燉飯 #花海 #森林小徑 #貓餐廳 #狗餐廳 #台中特色餐廳 #台中美食推薦 #臘腸寶寶 #美短 #金吉拉 #辦公 #發呆 #foodpanda

《母親的牽絆》
一位年長的母親👩
常常自己搭公車到小徑店前🌲
是膝蓋不方便的婆婆👩
一步一步緩緩走進店裡😄

點兩杯莓果冰沙🍓
等著兒子下班👦
來一起喝一杯飲料🥤

兒子住在小徑對面大樓內
和媽媽每週一次的午茶聚會🍵

見面總是千叮嚀萬囑咐❤️
滿是愛的關懷非常令人感動

不管孩子多大
在媽媽眼裡,永遠都是小孩子

即使體力有限,走路不方便了
依舊不辭辛勞!😭
為的是見到心愛兒子

這杯莓果冰沙🍓🥤
緊緊繫著母子間的情感❤️ 在小徑裡, 你也有特別的故事嗎?🥺🥺🥺 #台中美食 #台中早午餐  #台中咖啡廳 #台中下午茶 #台中火鍋 #IBV #台中北屯區 #台中西屯區 #商務會議 #台中熊貓外送 #美安夥伴商店 #親子寵物 #親子友善 #寵物友善 #寵物餐 #新社花海 #台中義大利面 #台中燉飯 #花海 #森林小徑 #貓餐廳 #狗餐廳 #台中特色餐廳 #台中美食推薦 #臘腸寶寶 #美短 #金吉拉 #辦公 #發呆 #foodpanda
5 0 1 hour ago

Kaohsiung 苓雅區美食
#🎯港佬奶茶
地址:高雄市苓雅區武廟路27之2號
☎️:07-7151237
⏰:11:00-23:00
🚫:周一
🛵: #foodpanda
#絲襪奶茶 $55元
現點現泡 沒有茶的澀味 喝得到奶香味 現喝的時候覺得茶跟奶巧妙平衡 很順口 但是放了1-2小時後茶的澀味漸漸浮現 建議盡快喝完
#鹹檸七 $40元
去香港姊都會喝這一味 只是簡單的七喜加上鹹檸檬 由此可見這鹹檸檬有多重要 港佬的鹹檸檬選的不錯 可以喝得鹹味及檸檬清香
#高雄美食 #高雄飲料 #港佬奶茶 #高雄飲料 #高雄奶茶 #鴛鴦奶茶 #港式奶茶 #kaohsiungfood #kaohsiungdrink #kaohsiungmilktea #milktea #hongkongmilktea #臭臉妖姫fun食趣

Kaohsiung 苓雅區美食
#🎯港佬奶茶 
地址:高雄市苓雅區武廟路27之2號
☎️:07-7151237
⏰:11:00-23:00
🚫:周一
🛵:#foodpanda 
#絲襪奶茶 $55元
現點現泡 沒有茶的澀味 喝得到奶香味 現喝的時候覺得茶跟奶巧妙平衡 很順口 但是放了1-2小時後茶的澀味漸漸浮現 建議盡快喝完
#鹹檸七 $40元 
去香港姊都會喝這一味 只是簡單的七喜加上鹹檸檬 由此可見這鹹檸檬有多重要 港佬的鹹檸檬選的不錯 可以喝得鹹味及檸檬清香 
#高雄美食 #高雄飲料 #港佬奶茶 #高雄飲料 #高雄奶茶 #鴛鴦奶茶 #港式奶茶 #kaohsiungfood #kaohsiungdrink #kaohsiungmilktea #milktea #hongkongmilktea #臭臉妖姫fun食趣
7 0 1 hour ago

Pizza Vietnam cheese ยั่วๆจ๊ะ
Bánh tráng nướng signature by Sapaivietnam ใครที่อยากทานซีสๆแฮมๆขอบอกว่าไม่แพ้พิซซ่าปกติเลย แถมทานแล้วไม่อ้วนด้วยนะ เพราะแป้งบางๆกรอบๆมากๆ

#​บั๋น​หมี่​สะใภ้​เวียดนาม
#banhmisapaivietnam
#​banhmi
#vietnamesestreetfood
#vietnam
#vietnamesefood
#vietnamesecoffee
#banhmisapaivietnam
#สะใภ้​เวียดนาม
#foodpanda  #grabfood  #lineman
#wongnai #อร่อยบอกต่อ #อร่อยต้องแชร์ #ร้านเด็ดประเทศไทย
#ชีวิตติดรีวิว
#บั๋นแจ๋งเหนืองเจ้าแรกในไทย
#บั๋นหมี่เจ้าแรกในซอย​หอการค้า​ #อาหารเวียดนาม
#kinraideewa #เฝอ #พิซซ่าเวียดนาม #banhtrangnuong

Pizza Vietnam cheese ยั่วๆจ๊ะ
Bánh tráng nướng signature by Sapaivietnam  ใครที่อยากทานซีสๆแฮมๆขอบอกว่าไม่แพ้พิซซ่าปกติเลย แถมทานแล้วไม่อ้วนด้วยนะ เพราะแป้งบางๆกรอบๆมากๆ

#​บั๋น​หมี่​สะใภ้​เวียดนาม
#banhmisapaivietnam
#​banhmi
#vietnamesestreetfood
#vietnam
#vietnamesefood
#vietnamesecoffee
#banhmisapaivietnam
#สะใภ้​เวียดนาม
#foodpanda  #grabfood  #lineman
#wongnai #อร่อยบอกต่อ #อร่อยต้องแชร์ #ร้านเด็ดประเทศไทย
#ชีวิตติดรีวิว
#บั๋นแจ๋งเหนืองเจ้าแรกในไทย
#บั๋นหมี่เจ้าแรกในซอย​หอการค้า​ #อาหารเวียดนาม 
#kinraideewa #เฝอ #พิซซ่าเวียดนาม #banhtrangnuong
2 0 2 hours ago

Spring Roll รวมไส้ 3อันจุกๆไปเลยจ๊ะ เพราะของเราอัดแน่นจริงๆ

#​บั๋น​หมี่​สะใภ้​เวียดนาม
#banhmisapaivietnam
#​banhmi
#vietnamesestreetfood
#vietnam
#vietnamesefood
#vietnamesecoffee
#banhmisapaivietnam
#สะใภ้​เวียดนาม
#foodpanda  #grabfood  #lineman
#wongnai #อร่อยบอกต่อ #อร่อยต้องแชร์ #ร้านเด็ดประเทศไทย
#ชีวิตติดรีวิว
#บั๋นแจ๋งเหนืองเจ้าแรกในไทย
#บั๋นหมี่เจ้าแรกในซอย​หอการค้า​ #อาหารเวียดนาม
#kinraideewa #เฝอ #goicuon

Spring Roll รวมไส้ 3อันจุกๆไปเลยจ๊ะ เพราะของเราอัดแน่นจริงๆ

#​บั๋น​หมี่​สะใภ้​เวียดนาม
#banhmisapaivietnam
#​banhmi
#vietnamesestreetfood
#vietnam
#vietnamesefood
#vietnamesecoffee
#banhmisapaivietnam
#สะใภ้​เวียดนาม
#foodpanda  #grabfood  #lineman
#wongnai #อร่อยบอกต่อ #อร่อยต้องแชร์ #ร้านเด็ดประเทศไทย
#ชีวิตติดรีวิว
#บั๋นแจ๋งเหนืองเจ้าแรกในไทย
#บั๋นหมี่เจ้าแรกในซอย​หอการค้า​ #อาหารเวียดนาม 
#kinraideewa #เฝอ #goicuon
2 0 2 hours ago

Distracting delicious food picture? CHECK ✔️ .
.
Just wanted to grab attention because i the topic under discussion today is very serious.
FOOD WASTAGE 🍔
Have you ever been out with friends, or on a blogger meet up, or an event/food tasting where you've been provided with way more food than you can consume? Sure a full table is great for pictures and everything but would you let the left over food be thrown to waste? Since ive seen it happening so many times I'd like to take a moment here and say there's nothing wrong with ordering as much food as you'll actually be able to eat. There's nothing wrong with taking your leftover food to-go at home. Please while wasting food think about all the people going to sleep on an empty stomach because they cant afford to eat a decent meal, share your food with kids on the streets, you have no idea how happy it'll make them. May we all be a reason of happiness to someone. .
.
.
.
.
What measures you take to avoid WASTAGE? Of any kind. Comment down below 👇 👇 👇
Cupcake from @deliziapk REVIEW: they look good but ive tasted better
.
.
.
.
.
.
.
#waste #wastemanagement #ecofriendly #eco #ecofriendlyliving #bio #biodegradable #life #lifestyle #food #foodwaste #foodwastage #save #savetheplanet #savefood #cupcakes #cupcake #chocolate #foodpanda #dessert #dessert #dessertporn #foodporn #food #foodphotography #karachifood

Distracting delicious food picture? CHECK ✔️ .
.
Just wanted to grab attention because i the topic under discussion today is very serious.
FOOD WASTAGE 🍔
Have you ever been out with friends, or on a blogger meet up, or an event/food tasting where you've been provided with way more food than you can consume? Sure a full table is great for pictures and everything but would you let the left over food be thrown to waste? Since ive seen it happening so many times I'd like to take a moment here and say there's nothing wrong with ordering as much food as you'll actually be able to eat. There's nothing wrong with taking your leftover food to-go at home. Please while wasting food think about all the people going to sleep on an empty stomach because they cant afford to eat a decent meal, share your food with kids on the streets, you have no idea how happy it'll make them. May we all be a reason of happiness to someone. .
.
.
.
.
What measures you take to avoid WASTAGE? Of any kind. Comment down below 👇 👇 👇
Cupcake from @deliziapk REVIEW: they look good but ive tasted better
.
.
.
.
.
.
.
#waste #wastemanagement #ecofriendly #eco #ecofriendlyliving #bio #biodegradable #life #lifestyle #food #foodwaste #foodwastage #save #savetheplanet #savefood #cupcakes #cupcake #chocolate #foodpanda #dessert #dessert #dessertporn #foodporn #food #foodphotography #karachifood
56 17 2 hours ago

Top #foodpanda posts

Do you know where your rubbish is being dumped #foodpanda? In what was lovely clean jungle. Do you not take responsibility for your waste? It's disgusting. #rainforest #rubbish #plastic #waste #dumped @extinctionrebellion #trash. I will post updates of action taken. Currently it's a lot of promises. Check out other posts for more. Thank you.

Do you know where your rubbish is being dumped #foodpanda? In what was lovely clean jungle. Do you not take responsibility for your waste? It's disgusting. #rainforest #rubbish #plastic #waste #dumped @extinctionrebellion #trash. I will post updates of action taken. Currently it's a lot of promises. Check out other posts for more. Thank you.
3,643 281 3 November, 2019

หิวเมื่อไหร่ต้องได้กิน😋
แค่กดสั่งอาหารผ่านน้องหมี🐼 foodpanda ไม่ว่าจะ เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย กับโปรโมชัน Single Combo เซทอาหารสุดคุ้ม ถูกใจมากๆ ไม่สั่งไม่ได้แล้ววว
#foodpanda
#foodpandaTH
#เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : PAVEERISA50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท

หิวเมื่อไหร่ต้องได้กิน😋 
แค่กดสั่งอาหารผ่านน้องหมี🐼 foodpanda ไม่ว่าจะ เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย กับโปรโมชัน Single Combo เซทอาหารสุดคุ้ม ถูกใจมากๆ ไม่สั่งไม่ได้แล้ววว 
#foodpanda 
#foodpandaTH 
#เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : PAVEERISA50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท
291 6 21 November, 2019

It’s a pizza o’clock 🎉🍕⏰🍕⏰🎉 @foodpanda_bulgaria 🐼💖
#foodpanda #freetimelover #deliveredhappiness #deliveredlove #cookingoff

It’s a pizza o’clock 🎉🍕⏰🍕⏰🎉 @foodpanda_bulgaria 🐼💖
#foodpanda #freetimelover #deliveredhappiness  #deliveredlove #cookingoff
5,781 28 20 November, 2019

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

SAMBAL BELACAN

Bahan-bahan:

3 cili besar
3 cili api
20 cili hijau
2 biji bawang merah⁣
1 biji tomato
belacan secukupnya
1 sudu makan gula merah
garam/maggi cukup rasa
limau kasturi

Cara-cara:

Goreng cili, bawang, tomato dan belacan hingga layu⁣.
Tumbuk halus, masukkan gula merah, garam atau maggi cukup rasa.
Gaulkan dengan bekas minyak goreng cili tadi.
Perahkan limau kasturi.

Kredit: Kuali Helena

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

SAMBAL BELACAN

Bahan-bahan:
⁣
3 cili besar
3 cili api
20 cili hijau
2 biji bawang merah⁣
1 biji tomato
belacan secukupnya
1 sudu makan gula merah
garam/maggi cukup rasa
limau kasturi
⁣
Cara-cara:

Goreng cili, bawang, tomato dan belacan hingga layu⁣.
Tumbuk halus, masukkan gula merah, garam atau maggi cukup rasa.
Gaulkan dengan bekas minyak goreng cili tadi.
Perahkan limau kasturi.

Kredit: Kuali Helena

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
603 5 21 November, 2019

_
不誇張我昨天錄影📹
整場都是笑成這樣的狀態
憲哥真的太厲害了👍🏻 很不要臉的跟妝髮師說我要綁可愛的丸子頭🍡
讓我這次裝可愛哈哈哈哈🥰
雖然空氣劉海在我笑太嗨之下三分之二場
都是呈現嚴重ㄅㄧ ㄘㄟ的狀態😂😂 #綜藝大熱門📺
#很開心有這些機會讓我練最不會的面對人群講話的膽量謝謝這些機會❤️ #綜藝大熱門 #綜藝大熱門錄影 #綜藝大熱門午夜場 #外送 #foodpanda #foodpandatw

_
不誇張我昨天錄影📹
整場都是笑成這樣的狀態
憲哥真的太厲害了👍🏻 很不要臉的跟妝髮師說我要綁可愛的丸子頭🍡
讓我這次裝可愛哈哈哈哈🥰
雖然空氣劉海在我笑太嗨之下三分之二場
都是呈現嚴重ㄅㄧ ㄘㄟ的狀態😂😂 #綜藝大熱門📺 
#很開心有這些機會讓我練最不會的面對人群講話的膽量謝謝這些機會❤️ #綜藝大熱門 #綜藝大熱門錄影 #綜藝大熱門午夜場 #外送 #foodpanda #foodpandatw
875 18 20 November, 2019

เย็นนี้สั่งพิซซ่าจาก foodpanda มากิน สะดวกสบายมากกก เมนูไหน กินกับใครก็อร่อย ใครยังไม่เคยสั่งอาหารแอพนี้ ลองสั่งมาทานดูน้า ตอนนี้มีโปรโมชั่น single combo ด้วย โสดไม่โสดก็ทานได้แบบถูกๆ คุ้มสุดๆ😝🤤 #foodpanda #foodpandaTH #เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : PARITA50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท

เย็นนี้สั่งพิซซ่าจาก foodpanda มากิน สะดวกสบายมากกก เมนูไหน กินกับใครก็อร่อย ใครยังไม่เคยสั่งอาหารแอพนี้ ลองสั่งมาทานดูน้า ตอนนี้มีโปรโมชั่น single combo ด้วย โสดไม่โสดก็ทานได้แบบถูกๆ คุ้มสุดๆ😝🤤 #foodpanda #foodpandaTH #เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : PARITA50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท
923 3 21 November, 2019

แต่ละวันจะกินอะไรกันดีเป็นคำถามโลกแตกมากแม่ และทุกอย่างจะง่ายสะดวกขึ้นทันที แค่สั่งอาหารผ่าน foodpanda 🐼 เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย กับโปรโมชัน Single Combo เซทอาหารสุดคุ้ม ไม่สั่งไม่ได้แล้ววว
#foodpanda #foodpandaTH #เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : SUPATRA50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท

แต่ละวันจะกินอะไรกันดีเป็นคำถามโลกแตกมากแม่ และทุกอย่างจะง่ายสะดวกขึ้นทันที แค่สั่งอาหารผ่าน foodpanda 🐼 เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย กับโปรโมชัน Single Combo เซทอาหารสุดคุ้ม ไม่สั่งไม่ได้แล้ววว 
#foodpanda #foodpandaTH #เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : SUPATRA50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท
222 4 21 November, 2019

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣

Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin

.⁣
.⁣
Alhamdulillah....bonda ngidam apam tepong beras. Bancuhan ni yields +- 33 pcs cwn kertas biskut tu..⁣
.⁣
2 cawan tepung beras (sy guna cap gajah sekor)⁣
2 sk baking powder⁣
2/3 cawan gula (sy guna icing sugar)⁣
1 cawan susu kotak⁣
1 sk vanilla (tak letak)⁣
Pewarna atau emulco (tak letak)⁣
.⁣
Cara⁣
.⁣
Ayak t.beras, b.powder & gula icing, then masuk kan susu.⁣
.⁣
Panas kan kukusan, sudu kan adunan ke dlm paper cup mini comel tu, asbab p.cup mini, so it tooks only 3 to 4 minits apam mekar masak.⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣
⁣
Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣
⁣
.⁣
.⁣
Alhamdulillah....bonda ngidam apam tepong beras. Bancuhan ni yields +- 33 pcs cwn kertas biskut tu..⁣
.⁣
2 cawan tepung beras (sy guna cap gajah sekor)⁣
2 sk baking powder⁣
2/3 cawan gula (sy guna icing sugar)⁣
1 cawan susu kotak⁣
1 sk vanilla (tak letak)⁣
Pewarna atau emulco (tak letak)⁣
.⁣
Cara⁣
.⁣
Ayak t.beras, b.powder & gula icing, then masuk kan susu.⁣
.⁣
Panas kan kukusan, sudu kan adunan ke dlm paper cup mini comel tu, asbab p.cup mini, so it tooks only 3 to 4 minits apam mekar masak.⁣
.⁣
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⁣
#malaysiafood #makanmakanmakan⁣
840 6 20 November, 2019

วันหยุดที่อากาศแสนจะร้อนแบบนี้ดีที่ยังมี foodpanda เลยสั่ง Mcdonald🍔🥓 มาทานแก้หิว สะดวกสบายแถมอยู่ท้อง ตอนนี้เค้ามีโปรโมชั่น single combo ด้วยย ไปสั่งกันเล้ยย #foodpanda #foodpandaTH #เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : ALICE50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท

วันหยุดที่อากาศแสนจะร้อนแบบนี้ดีที่ยังมี foodpanda เลยสั่ง Mcdonald🍔🥓 มาทานแก้หิว สะดวกสบายแถมอยู่ท้อง ตอนนี้เค้ามีโปรโมชั่น single combo ด้วยย ไปสั่งกันเล้ยย #foodpanda #foodpandaTH  #เมนูไหนกินกับใครก็อร่อย

Code ส่วนลด : ALICE50
สั่งเมนูไหนก็ได้ ขั้นต่ำ 100 บาท ได้ลดเพิ่ม 50 บาท
511 4 21 November, 2019