#haidtakteratur Instagram Photos & Videos

haidtakteratur - 68.6k posts

    Ramai yg tanya kfaz soalan nie.. Krim FÜRMON Ni panas ker? Melekit ker? Pakai berapa lama?? .
.
Ok sini ye ciri2 FURMON krim 😊. .
Kalau dlu Kfaz akan kata furmon ni pakai sebulan dah hbs.. tp ramai je yg pakai tahan 1-2 bulan 😍😍... .
Tp akk tak recomended sgt pakai terlalu sedikit smpi hbs dlm 4-5 bln. Sbb Kita nak bg kesan terbaik kena hbs kan sbotol dlm 1-2 bln saja ya.. 😊. Kalau dah hamil, teruskan sapuan furmon utk kuatkan rahim 😊
.
.
Nak kfaz guide Cara pakai dgn betul? .
Nak hamil mudah? Macam2 dah cuba tp masih tak de rezeki zuriat?? .
Cuba skg Set subur pmh dari @petua.mudahhamil.official Insyaallah berhasil spt pengguna2 kami yg dah dpt cahaya mata .. aamiin
.
.
Fast action whatsap 👇🏾
📲019.818 8385

    Ramai yg tanya kfaz soalan nie.. Krim FÜRMON Ni panas ker? Melekit ker? Pakai berapa lama?? .
    .
    Ok sini ye ciri2 FURMON krim 😊. .
    Kalau dlu Kfaz akan kata furmon ni pakai sebulan dah hbs.. tp ramai je yg pakai tahan 1-2 bulan 😍😍... .
    Tp akk tak recomended sgt pakai terlalu sedikit smpi hbs dlm 4-5 bln. Sbb Kita nak bg kesan terbaik kena hbs kan sbotol dlm 1-2 bln saja ya.. 😊. Kalau dah hamil, teruskan sapuan furmon utk kuatkan rahim 😊
    .
    .
    Nak kfaz guide Cara pakai dgn betul? .
    Nak hamil mudah? Macam2 dah cuba tp masih tak de rezeki zuriat?? .
    Cuba skg Set subur pmh dari @petua.mudahhamil.official Insyaallah berhasil spt pengguna2 kami yg dah dpt cahaya mata .. aamiin
    .
    .
    Fast action whatsap 👇🏾
    📲019.818 8385

    3 1 1 hour ago
    TQ & GOOD LUCK😀... .
Cust kfaz ramai yg dah lama Follow akk .. nak bina Trust Customer dgn produk subur ni memang ambik masa. Banyak usaha yg kena buat utk Kita nak bina Trust Customer. .
Alhamdulillah , Set subur kami dah bantu SANGAT RAMAI pasangan yg inginkan zuriat , telah berjaya.. Lihat baby kami Di @album_babyfurmon ..
.
INI juga salah 1 usaha yg anda Bole buat utk dptkan cahaya mata anda.. .
.
Kfaz akan bantu anda utk capai apa yg anda impikan.. Tindakan & Doa kena seiring.. .
.
Info lanjut: 
Whatsap kfaz Di 019.818.8385

    TQ & GOOD LUCK😀... .
    Cust kfaz ramai yg dah lama Follow akk .. nak bina Trust Customer dgn produk subur ni memang ambik masa. Banyak usaha yg kena buat utk Kita nak bina Trust Customer. .
    Alhamdulillah , Set subur kami dah bantu SANGAT RAMAI pasangan yg inginkan zuriat , telah berjaya.. Lihat baby kami Di @album_babyfurmon ..
    .
    INI juga salah 1 usaha yg anda Bole buat utk dptkan cahaya mata anda.. .
    .
    Kfaz akan bantu anda utk capai apa yg anda impikan.. Tindakan & Doa kena seiring.. .
    .
    Info lanjut:
    Whatsap kfaz Di 019.818.8385

    4 1 15 hours ago
    TESTIMONI KEBERHASILAN REAL DARI PASIEN KAMI
Tanggal: 22 AGUSTUS 2019  Alhamdulillah Kabar bahagia lagi dari salah satu pejuang buah hati kami : 👉 Nama : Privasi
👉 Usia Pernikahan : 13 Tahun
👉 Usia : Suami (40th) dan Istri (41th)
👉 Alamat : ACEH
👉 Keluhan : Suami : *AZOOSPERMIA*
*TERATHOSPERMIA*
*ASTHENOSPERMIA*
Istri : *Kandungan Lemah*
Promil Anak ke 2

Sempat diberi Opsi program (BAYI TABUNG) akhirnya beliau memilih terapi program hamil bio entropy energy dari kami dengan biaya yang lebih murah, bisa di bilang promil EFEKTIF HASIL NYA POSITIF😘😘😍😍 Beliau konsumsi paket lengkap. Lama Konsumsi : 3 bulan 
Tidak ada sesuatu pun yang terjadi di dunia ini selain atas izin Allah. Maka beruntunglah bagi hamba Allah yang tidak pernah kenal lelah dalam berdoa & berikhtiar di jalanNya serta dapat mengambil hikmah atas setiap pelajaran hidup yang dibebankan kepadanya. *Kun fayakun* 
Salam ✌ garis merah

    TESTIMONI KEBERHASILAN REAL DARI PASIEN KAMI
    Tanggal: 22 AGUSTUS 2019 Alhamdulillah Kabar bahagia lagi dari salah satu pejuang buah hati kami : 👉 Nama : Privasi
    👉 Usia Pernikahan : 13 Tahun
    👉 Usia : Suami (40th) dan Istri (41th)
    👉 Alamat : ACEH
    👉 Keluhan : Suami : *AZOOSPERMIA*
    *TERATHOSPERMIA*
    *ASTHENOSPERMIA*
    Istri : *Kandungan Lemah*
    Promil Anak ke 2

    Sempat diberi Opsi program (BAYI TABUNG) akhirnya beliau memilih terapi program hamil bio entropy energy dari kami dengan biaya yang lebih murah, bisa di bilang promil EFEKTIF HASIL NYA POSITIF😘😘😍😍 Beliau konsumsi paket lengkap. Lama Konsumsi : 3 bulan
    Tidak ada sesuatu pun yang terjadi di dunia ini selain atas izin Allah. Maka beruntunglah bagi hamba Allah yang tidak pernah kenal lelah dalam berdoa & berikhtiar di jalanNya serta dapat mengambil hikmah atas setiap pelajaran hidup yang dibebankan kepadanya. *Kun fayakun*
    Salam ✌ garis merah

    1 1 22 August, 2019
    Tips penjagaan dalaman wanita bersama PUCUK HARUMNITA ❤
.
Khasiat Minuman Botani Pucuk Harumnita
.
🌹Meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan
🌹Meningkatkan sistem imunisasi bagi mencegah jangkitan penyakit
🌹Memelihara kesihatan dalaman wanita
🌹Mengatasi keletihan dan kelesuan tubuh badan
🌹Menyingkirkan toksin
🌹Mengetatkan otot faraj
🌹Merawat masalah keputihan, senggugut dan kitaran haid yang tidak stabil
🌹Meningkatkan keinginan (libido) dan fungsi seksual wanita
🌹Menganjal dan membesarkan saiz payudara
🌹Mengatasi masalah sakit puan
🌹Membantu memperlahankan proses penuaan
🌹Mencegah gejala menopause
🌹Membantu masalah angin dalam badan
🌹Mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan pada bahagian intim wanita
🌹Mengekalkan berat badan ideal
🌹Membantu mengawal paras kolestrol dan gula di dalam darah
🌹Melancarkan peredaran darah
🌹Mengawal tekanan darah
🌹Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, parut, jeragat dan kulit kusam
🌹Memelihara keremajaan kulit
🌹Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus
🌹Meningkatkan tahap metabolisme
.
CARA PENGGUNAAN
✔ Ambil 1 atau 2 paket sehari sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur
.
KANDUNGAN
✔ Pinang
✔ Madu
✔ Kacip Fatimah
✔ Manggis
✔ Temukunci
✔ Mascotek
✔ Panax Ginseng
✔ Delima
✔ Manjakani
✔ Halba
✔ Astragalus
✔ Angelica Sinensis
.
Anda akan rasa kelainan selepas consume produk ini!!
.
Cuba dulu baru tahu hasilnyaaa.. Jom grab sekaranggg!!!
.
Pucuk Harumnita RM 69.90
.
📲WHATSAPP 01121121836
📲WHATSAPP 01121121836
📲WHATSAPP 01121121836
.
🚗 COD AREA LANGKAWI
📮 POSTAGE SELURUH LANGKAWI
.
#aslegacymalaysia #aslegacylangkawi #aslegacykedah #teamzana #pulaulangkawi #langkawi #langkawi_island #langkawiisland #langkawisanasini #langkawionline #codlangkawi #aliffsyukriterlajaklaris #shahidadherbs #pucukharumnita #agentsahlangkawi #kedah #awetmuda #haidtakteratur #hormontakstabil #keputihan #senggugut #badanberbau #beratbadanideal

    Tips penjagaan dalaman wanita bersama PUCUK HARUMNITA ❤
    .
    Khasiat Minuman Botani Pucuk Harumnita
    .
    🌹Meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan
    🌹Meningkatkan sistem imunisasi bagi mencegah jangkitan penyakit
    🌹Memelihara kesihatan dalaman wanita
    🌹Mengatasi keletihan dan kelesuan tubuh badan
    🌹Menyingkirkan toksin
    🌹Mengetatkan otot faraj
    🌹Merawat masalah keputihan, senggugut dan kitaran haid yang tidak stabil
    🌹Meningkatkan keinginan (libido) dan fungsi seksual wanita
    🌹Menganjal dan membesarkan saiz payudara
    🌹Mengatasi masalah sakit puan
    🌹Membantu memperlahankan proses penuaan
    🌹Mencegah gejala menopause
    🌹Membantu masalah angin dalam badan
    🌹Mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan pada bahagian intim wanita
    🌹Mengekalkan berat badan ideal
    🌹Membantu mengawal paras kolestrol dan gula di dalam darah
    🌹Melancarkan peredaran darah
    🌹Mengawal tekanan darah
    🌹Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, parut, jeragat dan kulit kusam
    🌹Memelihara keremajaan kulit
    🌹Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus
    🌹Meningkatkan tahap metabolisme
    .
    CARA PENGGUNAAN
    ✔ Ambil 1 atau 2 paket sehari sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur
    .
    KANDUNGAN
    ✔ Pinang
    ✔ Madu
    ✔ Kacip Fatimah
    ✔ Manggis
    ✔ Temukunci
    ✔ Mascotek
    ✔ Panax Ginseng
    ✔ Delima
    ✔ Manjakani
    ✔ Halba
    ✔ Astragalus
    ✔ Angelica Sinensis
    .
    Anda akan rasa kelainan selepas consume produk ini!!
    .
    Cuba dulu baru tahu hasilnyaaa.. Jom grab sekaranggg!!!
    .
    Pucuk Harumnita RM 69.90
    .
    📲WHATSAPP 01121121836
    📲WHATSAPP 01121121836
    📲WHATSAPP 01121121836
    .
    🚗 COD AREA LANGKAWI
    📮 POSTAGE SELURUH LANGKAWI
    .
    #aslegacymalaysia #aslegacylangkawi #aslegacykedah #teamzana #pulaulangkawi #langkawi #langkawi_island #langkawiisland #langkawisanasini #langkawionline #codlangkawi #aliffsyukriterlajaklaris #shahidadherbs #pucukharumnita #agentsahlangkawi #kedah #awetmuda #haidtakteratur #hormontakstabil #keputihan #senggugut #badanberbau #beratbadanideal

    4 0 22 August, 2019
    FÜRMON MURAH 🔥🔥
.
.
2 btl Rm396 saja + FREE GIFT 😍
.
Asal rm558 tau .
.
Cara pakai kfaz akan ajar.. . 
Kebaikan FÜRMON KRIM: ✔️Krim Tak panas/melekit. ✔️Stabilkan period. ✔️Kecutkan /hilang kan Cyst/fibroid. ✔️hilang kan endo. ✔️Kluarkn Keputihan ✔️Membuang toksin ✔️Kurangkan strechmark. ✔️1 btl utk 1-2 bln.
.
.
ORDER SKG👇🏾
📲019.818.8385

    FÜRMON MURAH 🔥🔥
    .
    .
    2 btl Rm396 saja + FREE GIFT 😍
    .
    Asal rm558 tau .
    .
    Cara pakai kfaz akan ajar.. .
    Kebaikan FÜRMON KRIM: ✔️Krim Tak panas/melekit. ✔️Stabilkan period. ✔️Kecutkan /hilang kan Cyst/fibroid. ✔️hilang kan endo. ✔️Kluarkn Keputihan ✔️Membuang toksin ✔️Kurangkan strechmark. ✔️1 btl utk 1-2 bln.
    .
    .
    ORDER SKG👇🏾
    📲019.818.8385

    3 1 22 August, 2019
    DARAH HITAM PEKAT!!! .
.
Awak yg berusaha nak hamil, rawat dlu rahim dan baiki telo... semua ni penting sbb Kita nk Kehamilan Itu x ada masalah berat nanti.. lagi2 sediakan rahim yg bersih utk awak kandung Baby selama 9 bln. 9 bln tu rahim tu Rumah baby awak.. rumah die kena bersih dan baik jugak kan.. bukan Kita saja nak tmpt bersih , tak adil Kalau Baby Kita tak de tmpt yg bersih .. .
.
Cuba furmon krim skg .. usaha sampai dapat.. Kfaz akan ajar cara pakai dgn betul.. .
.
Whatsap kfaz 👇🏾
📲019.818.8385

    DARAH HITAM PEKAT!!! .
    .
    Awak yg berusaha nak hamil, rawat dlu rahim dan baiki telo... semua ni penting sbb Kita nk Kehamilan Itu x ada masalah berat nanti.. lagi2 sediakan rahim yg bersih utk awak kandung Baby selama 9 bln. 9 bln tu rahim tu Rumah baby awak.. rumah die kena bersih dan baik jugak kan.. bukan Kita saja nak tmpt bersih , tak adil Kalau Baby Kita tak de tmpt yg bersih .. .
    .
    Cuba furmon krim skg .. usaha sampai dapat.. Kfaz akan ajar cara pakai dgn betul.. .
    .
    Whatsap kfaz 👇🏾
    📲019.818.8385

    6 1 22 August, 2019
    Punca masalah sukar hamil atau lambat hamil.... Dan period tak teratur adalah sangat serius.. Normal la tu kn...period tak datang.
Mesti sebab hormon tak pun stress 🤷‍♀️
.
Normal ke?...🤔
.
📌Normal dtg setiap bulan..
❌Normal dtg period 5-8 hari ye...
➕Ni doktor ckp " kajian menunjukkan 90% yang menglami haid x teratur mengalami pcos...
😣30% x dtg period langsung menghidap pcos...
.
Pcos ni apa ye... #PCOS 👉 1 keadaan di mana kilang telur / ovari membengkak kerana benih2 telur telah terperangkap di dlm ovari dan x dpt proses penentasan pada waktu subur...bile lama2 membengkak dan timbul masalah pada wanita
.
Wanita perlu alert dengan keadaan dan kitaran haid supaya tak terjadi keadaan yang lebih serius.
.
Jom rawat dengan #maduturkeyajaib 😊 Insya'Allah ramai yang dapat manfaat dari #makanansunnah & #makanansihat MTA

Boleh dapatkan segera dengan tekan link di bio 😍

Atau

Wassap
http://www.wasap.my/60145597629/naktahumaduturki

#pcos #haidtakteratur #ikhtiarhamil #tenaga #maduturkeytangkak

    Punca masalah sukar hamil atau lambat hamil.... Dan period tak teratur adalah sangat serius.. Normal la tu kn...period tak datang.
    Mesti sebab hormon tak pun stress 🤷‍♀️
    .
    Normal ke?...🤔
    .
    📌Normal dtg setiap bulan..
    ❌Normal dtg period 5-8 hari ye...
    ➕Ni doktor ckp " kajian menunjukkan 90% yang menglami haid x teratur mengalami pcos...
    😣30% x dtg period langsung menghidap pcos...
    .
    Pcos ni apa ye... #PCOS 👉 1 keadaan di mana kilang telur / ovari membengkak kerana benih2 telur telah terperangkap di dlm ovari dan x dpt proses penentasan pada waktu subur...bile lama2 membengkak dan timbul masalah pada wanita
    .
    Wanita perlu alert dengan keadaan dan kitaran haid supaya tak terjadi keadaan yang lebih serius.
    .
    Jom rawat dengan #maduturkeyajaib 😊 Insya'Allah ramai yang dapat manfaat dari #makanansunnah & #makanansihat MTA

    Boleh dapatkan segera dengan tekan link di bio 😍

    Atau

    Wassap
    http://www.wasap.my/60145597629/naktahumaduturki

    #pcos #haidtakteratur #ikhtiarhamil #tenaga #maduturkeytangkak

    1 0 21 August, 2019
    HORMON TAK SEIMBANG?

Hormon adalah zat kimia yg di hasilkan oleh kalenjer endokrin yg mempunyai efek tertentu kpd organ2 lain dlm tubuh.

Ketidakseimbangan hormon akn mencetuskan pelbagai masalah dlm badan. Kyra Vitex Harmony adalah produk traditional chinese medicine yg di hasilkan sendiri oleh Pengasasnya (malay muslim ) sejak TAHUN 2012 . Satu2 nya produk yg terbukti efektif dlm menyeimbangkan hormon anda semula serta mengatur haid yg tidak teratur. 
Jika anda menghadapi masalah hormon tak "balance" dan telah cuba mendapatkn ubat doktor yg bermacam2 tetapi tidak berhasil, jom try PRODUK KYRA HARMONY dan GLOW❗️❗️❗️ Jangan risau KYRA VITEX AC HARMONY & GLOW. 💯peratus Natural ingredient dan diluluskan KKM & JAKIM❗️. #kyralifestyle
#naturalsupplements 
#periodproblems #masalahperiod 
#kurussihat 
#haidtakteratur
#vitex
#hormones
#glow

    HORMON TAK SEIMBANG?

    Hormon adalah zat kimia yg di hasilkan oleh kalenjer endokrin yg mempunyai efek tertentu kpd organ2 lain dlm tubuh.

    Ketidakseimbangan hormon akn mencetuskan pelbagai masalah dlm badan. Kyra Vitex Harmony adalah produk traditional chinese medicine yg di hasilkan sendiri oleh Pengasasnya (malay muslim ) sejak TAHUN 2012 . Satu2 nya produk yg terbukti efektif dlm menyeimbangkan hormon anda semula serta mengatur haid yg tidak teratur.
    Jika anda menghadapi masalah hormon tak "balance" dan telah cuba mendapatkn ubat doktor yg bermacam2 tetapi tidak berhasil, jom try PRODUK KYRA HARMONY dan GLOW❗️❗️❗️ Jangan risau KYRA VITEX AC HARMONY & GLOW. 💯peratus Natural ingredient dan diluluskan KKM & JAKIM❗️. #kyralifestyle
    #naturalsupplements
    #periodproblems #masalahperiod
    #kurussihat
    #haidtakteratur
    #vitex
    #hormones
    #glow

    5 0 21 August, 2019
    "ALHAMDULILLAH SYUKUR KEPADA ALLAH KAK 😭 TAK SANGKA.. ASYIK TENUNG CLEARBLUE JA NI..." Berita baik untuk yang tengah menunggu cahaya mata. 
Nak hamil?
Nak subur?
Minum Susu Kambing MyMila ❤️ Bulan ni kita ada CABUTAN BERTUAH nak bagi kat uols. Untung-untung bulan depan dapat berita gembira jugak. Yeayyy!! Tak suka minum susu takpa. 
Kita ada perisa coklat.

Lebih 1379 pasangan SUBUR dan BERJAYA HAMIL dengan Susu Kambing MyMila.

Satu pek cuma MYR45.

Untuk cabutan bertuah tu kan awak beli satu, satu nama akan masuk box.

If beli dua, dua kali nama awak akan masuk kotak. So peluang menang HADIAH MISTERI akan tinggi.

Cabutan bertuah hanya sah untuk pembelian dengan Fatin Nabilah sahaja.

Jangan tunggu lagi. Klik saja link ni.
Www.wasap.my/60125579074/MyMila

#SusuKambingMyMila #ihamilyes #susukambing #nakhamil #cepathamil #subur #opk #suamiisterisubur #haidtakteratur #senggugut #keputihan #telurtakmatang #positifhamil

    "ALHAMDULILLAH SYUKUR KEPADA ALLAH KAK 😭 TAK SANGKA.. ASYIK TENUNG CLEARBLUE JA NI..." Berita baik untuk yang tengah menunggu cahaya mata.
    Nak hamil?
    Nak subur?
    Minum Susu Kambing MyMila ❤️ Bulan ni kita ada CABUTAN BERTUAH nak bagi kat uols. Untung-untung bulan depan dapat berita gembira jugak. Yeayyy!! Tak suka minum susu takpa.
    Kita ada perisa coklat.

    Lebih 1379 pasangan SUBUR dan BERJAYA HAMIL dengan Susu Kambing MyMila.

    Satu pek cuma MYR45.

    Untuk cabutan bertuah tu kan awak beli satu, satu nama akan masuk box.

    If beli dua, dua kali nama awak akan masuk kotak. So peluang menang HADIAH MISTERI akan tinggi.

    Cabutan bertuah hanya sah untuk pembelian dengan Fatin Nabilah sahaja.

    Jangan tunggu lagi. Klik saja link ni.
    Www.wasap.my/60125579074/MyMila

    #SusuKambingMyMila #ihamilyes #susukambing #nakhamil #cepathamil #subur #opk #suamiisterisubur #haidtakteratur #senggugut #keputihan #telurtakmatang #positifhamil

    2 1 21 August, 2019
    TAKE NOTE!!! .
KETUMBUHAN Cyst/fibroid bawah 7CM masih Bole sapu furmon krim ya.. .
ATAS dari 7cm kena bedah saja.. Kfaz  tak nak ambik Risiko suh sapu masa ketumbuhan awak dah besar mcm Preggy 8bulan... .
.
Kalau ketumbuhan awak tu baru 1cm, cepat2 la sapu fürmon.. Kfaz dah kena 1cm tu, igt selesa?? Fuhhh stress hari2 sbb spotting je , busuk pulak tu 🤮🤮🤮... dah busuk mcm mana nak bersama Suami.. eiiii kfaz geli bau2 busuk tu.. nasib baik ada furmon.. sapu2 sbotol hilang smpi skg still sapu sbb akk suka pakai. Die memg jaga rahim Kita.. .
.
Info lanjut: 
Whatsap 👇🏾
📲019.818.8385 📲019.818.8385
.
.
Tekan link ws👇🏾
http://www.wasap.my/60198188385/adacyst

    TAKE NOTE!!! .
    KETUMBUHAN Cyst/fibroid bawah 7CM masih Bole sapu furmon krim ya.. .
    ATAS dari 7cm kena bedah saja.. Kfaz tak nak ambik Risiko suh sapu masa ketumbuhan awak dah besar mcm Preggy 8bulan... .
    .
    Kalau ketumbuhan awak tu baru 1cm, cepat2 la sapu fürmon.. Kfaz dah kena 1cm tu, igt selesa?? Fuhhh stress hari2 sbb spotting je , busuk pulak tu 🤮🤮🤮... dah busuk mcm mana nak bersama Suami.. eiiii kfaz geli bau2 busuk tu.. nasib baik ada furmon.. sapu2 sbotol hilang smpi skg still sapu sbb akk suka pakai. Die memg jaga rahim Kita.. .
    .
    Info lanjut:
    Whatsap 👇🏾
    📲019.818.8385 📲019.818.8385
    .
    .
    Tekan link ws👇🏾
    http://www.wasap.my/60198188385/adacyst

    12 1 21 August, 2019
    *💞 NEW TESTIMONI POSITIF HAMIL 💞* *SELASA, 20 Agustus 2019*

KABAR GEMBIRA datang
Dari: *BUNDA SITI DINI ROHIMAH*
Alamat : *KULON PROGO JOGJAKARTA*
Suami: *32 tahun*
Istri: *26 tahun*
Keluhan: 
ISTRI: *HAID TDK TERATUR*
SUAMI: *SPERMA ENCER*
Penantian: *3,5 tahun*
Konsumsi: * Paket herbal BEE SELAMA 2 bulan*

Keinginan, Harapan, Impian...
Ketika bunda mulai lelah berjuang,
berhenti dalam keterpurukan..
Sadarkah bunda??? PELUANG KEBERHASILAN ADA DIDEPAN MATA😊🙏🏻🤰
Dan yang terpenting adalah keyakinan yg besar, karena selama apapun pernikahan anda & berapapun usia anda, selama kita yakin akan ikhtiar kita. 
Maka segala sesuatu yg tidak mungkin semuanya akan menjadi mungkin, PERCAYALAH...!!! Lakukan sekarang atau tidak akan pernah terjadi 😔
Karena Tuhan bersama dgn orang2 yg yakin & tidak berputus asa. 😍 *Salam ✌🏻 garis merah🤰*
.
#haidtidaknormal #haidtidakteratur #haidtakteratur #haidtidaklancar #haidsakit #spermakeluarcepat #spermaencer #spermakental #spermatumpah #kulonprogo #yogyakarta

    *💞 NEW TESTIMONI POSITIF HAMIL 💞* *SELASA, 20 Agustus 2019*

    KABAR GEMBIRA datang
    Dari: *BUNDA SITI DINI ROHIMAH*
    Alamat : *KULON PROGO JOGJAKARTA*
    Suami: *32 tahun*
    Istri: *26 tahun*
    Keluhan:
    ISTRI: *HAID TDK TERATUR*
    SUAMI: *SPERMA ENCER*
    Penantian: *3,5 tahun*
    Konsumsi: * Paket herbal BEE SELAMA 2 bulan*

    Keinginan, Harapan, Impian...
    Ketika bunda mulai lelah berjuang,
    berhenti dalam keterpurukan..
    Sadarkah bunda??? PELUANG KEBERHASILAN ADA DIDEPAN MATA😊🙏🏻🤰
    Dan yang terpenting adalah keyakinan yg besar, karena selama apapun pernikahan anda & berapapun usia anda, selama kita yakin akan ikhtiar kita.
    Maka segala sesuatu yg tidak mungkin semuanya akan menjadi mungkin, PERCAYALAH...!!! Lakukan sekarang atau tidak akan pernah terjadi 😔
    Karena Tuhan bersama dgn orang2 yg yakin & tidak berputus asa. 😍 *Salam ✌🏻 garis merah🤰*
    .
    #haidtidaknormal #haidtidakteratur #haidtakteratur #haidtidaklancar #haidsakit #spermakeluarcepat #spermaencer #spermakental #spermatumpah #kulonprogo #yogyakarta

    1 0 21 August, 2019
    Setiap bulan, wanita mengalami menstruasi. Selama siklus menstruasi berlangsung, rahim melepaskan sel telur (ovulasi). Kemudian, dinding rahim (endometrium) menebal untuk memberikan asupan nutrisi. Jika sel telur tidak dibuahi (oleh sperma), maka rahim akan berkontraksi meluruhkan sel telur dan lapisan nutrisi di dinding rahim. Proses inilah yang kita kenal dengan istilah menstruasi. 
ATASI HAMBATAN KEHAMILAN : HAID TIDAK LANCAR, KISTA, MIOM, PCOS, PENYUMBATAN TUBA FALOPI, BERAT BADAN BERLEBIH DLL...YUK BUN CEK IG KITA...SUDAH BANYAK BUNDA" YG BERHASIL.Yuuk invite wa 085228982010

    Setiap bulan, wanita mengalami menstruasi. Selama siklus menstruasi berlangsung, rahim melepaskan sel telur (ovulasi). Kemudian, dinding rahim (endometrium) menebal untuk memberikan asupan nutrisi. Jika sel telur tidak dibuahi (oleh sperma), maka rahim akan berkontraksi meluruhkan sel telur dan lapisan nutrisi di dinding rahim. Proses inilah yang kita kenal dengan istilah menstruasi.
    ATASI HAMBATAN KEHAMILAN : HAID TIDAK LANCAR, KISTA, MIOM, PCOS, PENYUMBATAN TUBA FALOPI, BERAT BADAN BERLEBIH DLL...YUK BUN CEK IG KITA...SUDAH BANYAK BUNDA" YG BERHASIL.Yuuk invite wa 085228982010

    8 1 20 August, 2019
    Hai sis 😘
.
Untuk Wanita : ­Rahsia Warna Darah Haid Anda
.
❤️ Hitam
Wanita sering menggambarkan darah hitam apabila terdapat banyak darah beku dalam darah haid mereka. Ia adalah kerana darah haid tidak mengalir dengan lancar dan membolehkan darah beku terbentuk. Fibroid dan endometriosis (punca ketidaksuburan) juga boleh menyumbang kepada darah haid beku. Darah haid warna ini biasanya penunjuk tahap estrogen yang lebih tinggi, yang boleh menyebabkan dinding rahim yang menebal.
.
❤️ Coklat / Karat
Darah coklat adalah normal di akhir tempoh haid anda. Tetapi jika darah haid anda adalah coklat / warna karat sepanjang kitaran anda ia juga boleh menjadi penunjuk pemakanan yang tidak sihat atau kurang minum air.
.
❤️ Merah Cair
Jika darah haid anda adalah cair atau warna merah jambu pucat ia mungkin satu petunjuk anemia atau kurang zat besi. Diet yang tidak seimbang boleh menyebabkan darah haid warna pucat. Bagi wanita yang mempunyai haid warna ini biasanya satu tanda bahawa tahap estrogen adalah terlalu rendah. Ini boleh membawa kepada kekeringan faraj, libido rendah, keguguran rambut, dan keletihan.
.
❤️ Merah
Akhir sekali, yang mempunyai darah haid warna merah "jus kranberi" adalah normal. Haid darah merah petunjuk rahim yang sihat dan diet yang baik.
.
Semoga Bermanfaat 😊
.
Jom selesaikan masalah keputihan, senggugut dan masalah haid dengan amalkan Pink Lady body perfections setiap hari.
.
Wasap 01111613620
.
.
.
#pinkladybodyperfection #haidtakteratur #masalahhaid #masalahdalamanwanita #kesihatandalamanwanita #supplement #viralhotclub #kesihatan #darah #darahhaid #darahhaidcoklat #RemyEmpire #teamdiamondempires

    Hai sis 😘
    .
    Untuk Wanita : ­Rahsia Warna Darah Haid Anda
    .
    ❤️ Hitam
    Wanita sering menggambarkan darah hitam apabila terdapat banyak darah beku dalam darah haid mereka. Ia adalah kerana darah haid tidak mengalir dengan lancar dan membolehkan darah beku terbentuk. Fibroid dan endometriosis (punca ketidaksuburan) juga boleh menyumbang kepada darah haid beku. Darah haid warna ini biasanya penunjuk tahap estrogen yang lebih tinggi, yang boleh menyebabkan dinding rahim yang menebal.
    .
    ❤️ Coklat / Karat
    Darah coklat adalah normal di akhir tempoh haid anda. Tetapi jika darah haid anda adalah coklat / warna karat sepanjang kitaran anda ia juga boleh menjadi penunjuk pemakanan yang tidak sihat atau kurang minum air.
    .
    ❤️ Merah Cair
    Jika darah haid anda adalah cair atau warna merah jambu pucat ia mungkin satu petunjuk anemia atau kurang zat besi. Diet yang tidak seimbang boleh menyebabkan darah haid warna pucat. Bagi wanita yang mempunyai haid warna ini biasanya satu tanda bahawa tahap estrogen adalah terlalu rendah. Ini boleh membawa kepada kekeringan faraj, libido rendah, keguguran rambut, dan keletihan.
    .
    ❤️ Merah
    Akhir sekali, yang mempunyai darah haid warna merah "jus kranberi" adalah normal. Haid darah merah petunjuk rahim yang sihat dan diet yang baik.
    .
    Semoga Bermanfaat 😊
    .
    Jom selesaikan masalah keputihan, senggugut dan masalah haid dengan amalkan Pink Lady body perfections setiap hari.
    .
    Wasap 01111613620
    .
    .
    .
    #pinkladybodyperfection #haidtakteratur #masalahhaid #masalahdalamanwanita #kesihatandalamanwanita #supplement #viralhotclub #kesihatan #darah #darahhaid #darahhaidcoklat #RemyEmpire #teamdiamondempires

    3 0 20 August, 2019
    ALHAMDULILLAH 😍😍. Baby FÜRMON Kami semakin Bertambah 👏🏻👏🏻
@album_babyfurmon .
.
Sharing Rompers Baby Furmon 
Hai aunty2 semua 🤗, nama saya Nur Aqeela. Saya baby furmon, alhamdulillah ibu saya ikhtiar dengan Furmon sebab ada masalah haid tak teratur dan penantian selama 5 tahun. Ibu saya hanya ikhtiar Set A, dengan izin Allah ibu saya hamil dan lahirkan saya yang comel ni. Sekarang saya dh 2 bulan. Nur doakan semoga Aqeela jadi anak solehah dan membesar dengan sihat ya 😍💕. -Ana, Melaka.-
.
.
.
Pasangan yg masih menanti cahaya mati, Cuba skg Set subur pmh.  Umur semakin bertambah, masa berjalan bgitu cepat.. kesihatan Kita akan semakin merosot. Jgn tangguh lagi.. .
.
Kfaz akan ajar cara pakai dgn btul.. .
.
Whatsap kfaz skg 📲019.818.8385
📲019.818.8385
.
.
.
siapa lagi tak Follow Insta Rasmi Petua mudah hamil?? klik sini > https://bit.ly/2s5gJH3

    ALHAMDULILLAH 😍😍. Baby FÜRMON Kami semakin Bertambah 👏🏻👏🏻
    @album_babyfurmon .
    .
    Sharing Rompers Baby Furmon
    Hai aunty2 semua 🤗, nama saya Nur Aqeela. Saya baby furmon, alhamdulillah ibu saya ikhtiar dengan Furmon sebab ada masalah haid tak teratur dan penantian selama 5 tahun. Ibu saya hanya ikhtiar Set A, dengan izin Allah ibu saya hamil dan lahirkan saya yang comel ni. Sekarang saya dh 2 bulan. Nur doakan semoga Aqeela jadi anak solehah dan membesar dengan sihat ya 😍💕. -Ana, Melaka.-
    .
    .
    .
    Pasangan yg masih menanti cahaya mati, Cuba skg Set subur pmh. Umur semakin bertambah, masa berjalan bgitu cepat.. kesihatan Kita akan semakin merosot. Jgn tangguh lagi.. .
    .
    Kfaz akan ajar cara pakai dgn btul.. .
    .
    Whatsap kfaz skg 📲019.818.8385
    📲019.818.8385
    .
    .
    .
    siapa lagi tak Follow Insta Rasmi Petua mudah hamil?? klik sini > https://bit.ly/2s5gJH3

    10 1 20 August, 2019
    .
Siklus menstruasi yang tidak teratur sering dialami di usia remaja, cenderung normal; karena pada usia ini kadar hormon reproduksi tubuh belum diproduksi berimbang dan cukup untuk mengatur siklus menstruasi secara tetap. Tak heran jika kondisi ini kemudian menimbulkan pertanyaan seputar kesehatan reproduksi dan kesuburan.

Penyebab menstruasi tidak beraturan

Kondisi ini bisa terjadi karena tidak ada sel telur matang atau matang tapi tidak pecah (ovulasi). Sehingga tidak ada hormon progesteron yang memicu luruhnya selaput dinding di dalam rahim.
Biasanya kasus ini terjadi berkaitan dengan masalah gangguan hormon, stres, diet yang terlalu ketat atau radang/infeksi. Jika Anda melewatkan siklus menstruasi selama tiga kali berturut-turut sebaiknya segera temui dokter Anda.

Menstruasi tidak teratur menandakan ketidaksuburan, dan sulit hamil

Biasanya, ketidakteraturan menstruasi disebabkan oleh masalah ketidakseimbangan hormonal. Namun agar lebih yakin lagi, sebaiknya periksakan diri ke dokter kandungan untuk memastikan apakah terjadi siklus anavulasi (tidak terlepasnya sel telur). Karena, siklus tersebutlah yang bisa menjadi penyebab sulitnya terjadi keamilan. Namun jangan khawatir, dengan menjalani terapi yang dilakukan sejak dini gangguan ini bisa disembuhkan.

Jelaslah sekarang bahwa ketidakteraturn siklus menstruasi sebenarnya tidak secara langsung berhubungan dengan ketidaksuburan. Melainkan pasti disebabkan oleh ketidakseimbangan kadar hormon reproduksi.

#ladyfem #haidtakteratur #terlambatdatangbulan #nyerihaid #pcos #endometriosis #kistabartholin #kistacoklat #ladyfemasli #keputihanbau #penyuburkandungan #melancarkanhaid #ladyfemoriginal #penyebabnyerihaid #penebalandindingrahim #ladyfemtermurah #masalahkesuburan #masalahkewanitaan #fiforlif

    .
    Siklus menstruasi yang tidak teratur sering dialami di usia remaja, cenderung normal; karena pada usia ini kadar hormon reproduksi tubuh belum diproduksi berimbang dan cukup untuk mengatur siklus menstruasi secara tetap. Tak heran jika kondisi ini kemudian menimbulkan pertanyaan seputar kesehatan reproduksi dan kesuburan.

    Penyebab menstruasi tidak beraturan

    Kondisi ini bisa terjadi karena tidak ada sel telur matang atau matang tapi tidak pecah (ovulasi). Sehingga tidak ada hormon progesteron yang memicu luruhnya selaput dinding di dalam rahim.
    Biasanya kasus ini terjadi berkaitan dengan masalah gangguan hormon, stres, diet yang terlalu ketat atau radang/infeksi. Jika Anda melewatkan siklus menstruasi selama tiga kali berturut-turut sebaiknya segera temui dokter Anda.

    Menstruasi tidak teratur menandakan ketidaksuburan, dan sulit hamil

    Biasanya, ketidakteraturan menstruasi disebabkan oleh masalah ketidakseimbangan hormonal. Namun agar lebih yakin lagi, sebaiknya periksakan diri ke dokter kandungan untuk memastikan apakah terjadi siklus anavulasi (tidak terlepasnya sel telur). Karena, siklus tersebutlah yang bisa menjadi penyebab sulitnya terjadi keamilan. Namun jangan khawatir, dengan menjalani terapi yang dilakukan sejak dini gangguan ini bisa disembuhkan.

    Jelaslah sekarang bahwa ketidakteraturn siklus menstruasi sebenarnya tidak secara langsung berhubungan dengan ketidaksuburan. Melainkan pasti disebabkan oleh ketidakseimbangan kadar hormon reproduksi.

    #ladyfem #haidtakteratur #terlambatdatangbulan #nyerihaid #pcos #endometriosis #kistabartholin #kistacoklat #ladyfemasli #keputihanbau #penyuburkandungan #melancarkanhaid #ladyfemoriginal #penyebabnyerihaid #penebalandindingrahim #ladyfemtermurah #masalahkesuburan #masalahkewanitaan #fiforlif

    4 0 20 August, 2019

Top #haidtakteratur posts

    BILAKAH WAKTUNYA LELAKI SUBUR ⁉⁉ 🤔

Isteri : Abang, cer tengok ni. Double Line la (sambil isteri whatsapp OPK naik double line). Malam ni mohon (bersama).. 😍

Suami : Okay tapi abang penat kerja hari ini. Kita tido dulu yea. Hehe

Isteri : Kenapa abang mesti tido dulu? 🤔

Suami : Sebab waktu subur suami kan waktu pagi. Pukul 4am kita on yea. Hehehe.. 🙃
.
Malam tu suami pillow talk dengan wife dia.

Suami : Sayang tahu tak? Tadi abang baca suhu yang paling ideal untuk sperma yang banyak ialah suhu sejuk. "Bila badan lelaki sejuk, jumlah sperma adalah banyak". Yeala, malam-malam balik kerja penat kan, so badan sure panas. Hehe.. 😂

Tu waktu panas pula bilangan sperma kurang bersedia untuk bersenyawa.

Cuba la waktu sesuai & kena isteri period teratur baru senang cari hari subur. Jangan lupa jugak sapu furmon & lotion ie tau 😉

Doa bersama nanti jangan lupa tau.. 😅

Isteri jangan lupa sembur minyak wangi, pakai baju lelawa tau & make sure posing manja nanti. Hehe. Semoga enjoy waktu bersama & mohon jangan fikir nak zuriat yea. Insyaallah, semoga dipermudahkan segala urusan.. 😘
.
P/s : Badan yang panas bukan musim panas
Jangan duk gatal pasang air cond lak
.
Ni salah satu tips waktu subur untuk senang lekat
Yang duk cepat lekat tak perlu lak duk komen anak dah 5 la tak yah ikut time ni😌
Khas untuk sukar lekat je ‼️
.
Follow instagram @furmon_hamildalam3bulan

    BILAKAH WAKTUNYA LELAKI SUBUR ⁉⁉ 🤔

    Isteri : Abang, cer tengok ni. Double Line la (sambil isteri whatsapp OPK naik double line). Malam ni mohon (bersama).. 😍

    Suami : Okay tapi abang penat kerja hari ini. Kita tido dulu yea. Hehe

    Isteri : Kenapa abang mesti tido dulu? 🤔

    Suami : Sebab waktu subur suami kan waktu pagi. Pukul 4am kita on yea. Hehehe.. 🙃
    .
    Malam tu suami pillow talk dengan wife dia.

    Suami : Sayang tahu tak? Tadi abang baca suhu yang paling ideal untuk sperma yang banyak ialah suhu sejuk. "Bila badan lelaki sejuk, jumlah sperma adalah banyak". Yeala, malam-malam balik kerja penat kan, so badan sure panas. Hehe.. 😂

    Tu waktu panas pula bilangan sperma kurang bersedia untuk bersenyawa.

    Cuba la waktu sesuai & kena isteri period teratur baru senang cari hari subur. Jangan lupa jugak sapu furmon & lotion ie tau 😉

    Doa bersama nanti jangan lupa tau.. 😅

    Isteri jangan lupa sembur minyak wangi, pakai baju lelawa tau & make sure posing manja nanti. Hehe. Semoga enjoy waktu bersama & mohon jangan fikir nak zuriat yea. Insyaallah, semoga dipermudahkan segala urusan.. 😘
    .
    P/s : Badan yang panas bukan musim panas
    Jangan duk gatal pasang air cond lak
    .
    Ni salah satu tips waktu subur untuk senang lekat
    Yang duk cepat lekat tak perlu lak duk komen anak dah 5 la tak yah ikut time ni😌
    Khas untuk sukar lekat je ‼️
    .
    Follow instagram @furmon_hamildalam3bulan

    2,958 150 26 June, 2019
    Lemak Keluar, Haid Jadi Lancar
.
.
.
APA Resiko Haid tidak lancar bagi wanita? 
Pernahkan Anda mengalami siklus haid yang tidak teratur? 
Saat Anda mengalami haid yang tidak lancar ini tentu akan menjadi suatu masalah yang perlu untuk diperhatikan bagi setiap wanita. Penting bagi wanita untuk mencatat serta mengetahui setiap masa menstruasi yang dialaminya. Yakni lamanya waktu menstruasi, jarak interval dari siklus menstruasi per setiap bulannya, atau rasa sakit yang  sering ditimbulkannya. 
Resiko Bahaya yang ditimbulkan karena haid tidak lancar

Bahaya sekali bagi para perempuan dewasa yang mengalami menstruasi yang tidak teratur sehingga resikonya tidak boleh dianggap remeh. Karena dengan mengalami siklus haid yang tidak lancar ini bisa menimbulkan masalah serius untuk kedepannya. Resikonya bisa kesulitan memiliki anak. Bahkan dapat mengakibatkan menderita penebalan endometrium (hiperplasi endometrium) dan kanker endometrium. Inilah akibat yang terjadi jika kita tidak segera menangani menstruasi yang tidal lancar ini.

Salah satu penyebab haid tidak lancar adalah karena kelebihan berat badan.

Solusi turun BB alami dengan rutin minum JUS KURUS SARLEMJUS dapat membantu terapi turun BB.
.
.
🍹JUS DIET & SARILEMON berfungsi sebagai : ● pembakar lemak dan kalori dalam tubuh ● mengontrol nafsu makan ● body shaping ● membersihkan lemak dalam usus yg mengganggu proses pencernaan
● melancarkan BAB
● melancarkan pencernaan ● menghilangkan perut buncit, dll. .
.
Order disini y 😚
👇👇👇
WA : 0838 9827 8986
BB : d42415a7
.
.
.
#sarlemjus #jusdiet #juskurus #haid #lfl #likeforlike #like4like #instagram #diet #juslangsing #haidtidakteratur #dietmayo haidtidaklancar #haidtakteratur #busui #jusdietmurah #juskurusmurah #dietherbal #dietalami #dietaman #obatdiet #jakarta #bandung #tangerang #serang #pontianak #instahealth

    Lemak Keluar, Haid Jadi Lancar
    .
    .
    .
    APA Resiko Haid tidak lancar bagi wanita?
    Pernahkan Anda mengalami siklus haid yang tidak teratur?
    Saat Anda mengalami haid yang tidak lancar ini tentu akan menjadi suatu masalah yang perlu untuk diperhatikan bagi setiap wanita. Penting bagi wanita untuk mencatat serta mengetahui setiap masa menstruasi yang dialaminya. Yakni lamanya waktu menstruasi, jarak interval dari siklus menstruasi per setiap bulannya, atau rasa sakit yang sering ditimbulkannya.
    Resiko Bahaya yang ditimbulkan karena haid tidak lancar

    Bahaya sekali bagi para perempuan dewasa yang mengalami menstruasi yang tidak teratur sehingga resikonya tidak boleh dianggap remeh. Karena dengan mengalami siklus haid yang tidak lancar ini bisa menimbulkan masalah serius untuk kedepannya. Resikonya bisa kesulitan memiliki anak. Bahkan dapat mengakibatkan menderita penebalan endometrium (hiperplasi endometrium) dan kanker endometrium. Inilah akibat yang terjadi jika kita tidak segera menangani menstruasi yang tidal lancar ini.

    Salah satu penyebab haid tidak lancar adalah karena kelebihan berat badan.

    Solusi turun BB alami dengan rutin minum JUS KURUS SARLEMJUS dapat membantu terapi turun BB.
    .
    .
    🍹JUS DIET & SARILEMON berfungsi sebagai : ● pembakar lemak dan kalori dalam tubuh ● mengontrol nafsu makan ● body shaping ● membersihkan lemak dalam usus yg mengganggu proses pencernaan
    ● melancarkan BAB
    ● melancarkan pencernaan ● menghilangkan perut buncit, dll. .
    .
    Order disini y 😚
    👇👇👇
    WA : 0838 9827 8986
    BB : d42415a7
    .
    .
    .
    #sarlemjus #jusdiet #juskurus #haid #lfl #likeforlike #like4like #instagram #diet #juslangsing #haidtidakteratur #dietmayo haidtidaklancar #haidtakteratur #busui #jusdietmurah #juskurusmurah #dietherbal #dietalami #dietaman #obatdiet #jakarta #bandung #tangerang #serang #pontianak #instahealth

    1,986 2 20 April, 2017
    "NAK ANAK SUAMI TINGGALKAN MEROKOK"
.
Punca sperma tak normal & cara atasinya.
.
InsyaAllah, cuba yang terbaik, Allah akan mudahkan. .
Apa punca sperma tak normal?
-Tekanan
-Merokok -Pengambilan ubat terlarang
-Pengambilan steroid dalam jangka masa lama
-Pengambilan alkohol
-Senaman yang melampau menyebabkan suhu scrotum meningkat.
-Kekurangan vitamin C
-Seluar ketat
-Obesiti
.
Semua aspek encik suami kena titikberatkan
Jangan risau...
InsyaAllah ada penawar & benda yang anda boleh ikhtiar.. Allah kan ada 😊
.
Make sure lepas ni :
-Berhenti merokok - sian isteri & anak anak
-Bersenam - kurangkan berat badan bg yang obesiti
-Jangan fikir sangat benda yang boleh bagi tekanan
-Berhenti ambil alkohol
-Elakkan dari pakai seluar dalam ketat, sauna dan apa saja yang boleh tingkatkan suhu scrotum. .
Percayalah, life akan lebih best, lebih penuh kasih sayang, lebih happy tanpa rokok & benda benda yang memudaratkan kesihatan. .
Makan madu, kurma, solat 5 waktu, solat dhuha, beri sedekah, minta ibu dan ayah doakan keluarga anda, sentiasa baik dengan isteri.... antara sebab sesebuah rumahtangga diburu keberkatan tanpa henti. InsyaAllah... 😊
.
Isteri yang merokok sama gak kena berhenti merokok .
P/s : Jangan samakan dengan kawan dah dapat zuriat(senang lekat)
.
Badan pun lain2 
Kak Zana doakan dipercepatkan rezeki buat rakan2 sedang nak ikhtiar hamil
.
.
Jemput Follow instagram @furmon_hamildalam3bulan

    "NAK ANAK SUAMI TINGGALKAN MEROKOK"
    .
    Punca sperma tak normal & cara atasinya.
    .
    InsyaAllah, cuba yang terbaik, Allah akan mudahkan. .
    Apa punca sperma tak normal?
    -Tekanan
    -Merokok -Pengambilan ubat terlarang
    -Pengambilan steroid dalam jangka masa lama
    -Pengambilan alkohol
    -Senaman yang melampau menyebabkan suhu scrotum meningkat.
    -Kekurangan vitamin C
    -Seluar ketat
    -Obesiti
    .
    Semua aspek encik suami kena titikberatkan
    Jangan risau...
    InsyaAllah ada penawar & benda yang anda boleh ikhtiar.. Allah kan ada 😊
    .
    Make sure lepas ni :
    -Berhenti merokok - sian isteri & anak anak
    -Bersenam - kurangkan berat badan bg yang obesiti
    -Jangan fikir sangat benda yang boleh bagi tekanan
    -Berhenti ambil alkohol
    -Elakkan dari pakai seluar dalam ketat, sauna dan apa saja yang boleh tingkatkan suhu scrotum. .
    Percayalah, life akan lebih best, lebih penuh kasih sayang, lebih happy tanpa rokok & benda benda yang memudaratkan kesihatan. .
    Makan madu, kurma, solat 5 waktu, solat dhuha, beri sedekah, minta ibu dan ayah doakan keluarga anda, sentiasa baik dengan isteri.... antara sebab sesebuah rumahtangga diburu keberkatan tanpa henti. InsyaAllah... 😊
    .
    Isteri yang merokok sama gak kena berhenti merokok .
    P/s : Jangan samakan dengan kawan dah dapat zuriat(senang lekat)
    .
    Badan pun lain2
    Kak Zana doakan dipercepatkan rezeki buat rakan2 sedang nak ikhtiar hamil
    .
    .
    Jemput Follow instagram @furmon_hamildalam3bulan

    585 23 27 June, 2019
    "JIKA AWAK #SERIUS NAK HAMIL ELAKKAN MAKANAN NI, TIDAK SERIUS #ABAIKAN"
.
Nak hamil, #Suami #Isteri Elakkan makanan ni :
.
✅Minum coca cola, pepsi cola, minuman bergas
✅Makan junk food, segala jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah seperti jeruk mangga dan cermai.
✅ Junk Food iaitu keropok, gula2 dan coklat
✅Makan makanan fast food seperti KFC, McD dan Pizza, burger dan nugget
✅Minuman 3 in 1 (Nescafe, Milo, dll)
.
Take note yer rakan2 yang usaha nak hamil
Makanan serta minuman yang perlu dielakkan bagi bakal ibu
Mesti elakkan yer.
Pemakann sihat dan seimbang macam orang selepas bersalin(berpantang)
Kurangkn berminyak dan pedas serta tak berempah
.
Amalkan gaya hidup sihat, Bdan sihat
Jaga Amanah Allah badan sihat dan rahim sihat
.
#TRB #furmonhamildalam3bulan

    "JIKA AWAK #SERIUS NAK HAMIL ELAKKAN MAKANAN NI, TIDAK SERIUS #ABAIKAN"
    .
    Nak hamil, #Suami #Isteri Elakkan makanan ni :
    .
    ✅Minum coca cola, pepsi cola, minuman bergas
    ✅Makan junk food, segala jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah seperti jeruk mangga dan cermai.
    ✅ Junk Food iaitu keropok, gula2 dan coklat
    ✅Makan makanan fast food seperti KFC, McD dan Pizza, burger dan nugget
    ✅Minuman 3 in 1 (Nescafe, Milo, dll)
    .
    Take note yer rakan2 yang usaha nak hamil
    Makanan serta minuman yang perlu dielakkan bagi bakal ibu
    Mesti elakkan yer.
    Pemakann sihat dan seimbang macam orang selepas bersalin(berpantang)
    Kurangkn berminyak dan pedas serta tak berempah
    .
    Amalkan gaya hidup sihat, Bdan sihat
    Jaga Amanah Allah badan sihat dan rahim sihat
    .
    #TRB #furmonhamildalam3bulan

    985 39 11 July, 2019
    Betul kan
Jangan Mengeluh 
Nabi jugak diuji ni kan manusia biasa kan

    Betul kan
    Jangan Mengeluh
    Nabi jugak diuji ni kan manusia biasa kan

    1,883 5 7 July, 2019
    “ Rahim dah kembali ke asal dan senggugut teruk akibat rahim jatuh dah tiada dengan COMOSA”

Curcuma Comosa ialah herba yg baik dan amat berkesan di gunakan sebagai herba selepas bersalin, membaiki dinding rahim/rahim yang telah jatuh atau turun (wall prolapse) untuk balik ke posisi yang asal & memantapkan semula otot pelviks serta menguatkan kembali otot faraj yang mengendur.
.
Produk KYRA 100% semulajadi dan tiada barang terlarang. Herba kami diimport dari luar negara dan dari gred yang berkualiti. Kami juga ada byk testimoni yg berjaya sembuh dan positive feedback. 
Mari menjaga rahim anda supaya lebih menawan🌸. Bukan kecantikan muka sahaja kena jaga, dalaman kita pun kena jaga. Barulah cantik luar dan dalam❤️
.

KYRA CURCUMA COMOSA & GINGER PLUS
.
Hanya RM69 (30 vege capsule) dan RM100(60vege capsule)

Whatsapp terus ke 📲
+601110250559

#kyramylifestyle 
#naturalsupplements 
#haidtakteratur
#setpantang
#postnatal
#rahimjatuh
#prolapse 
#curcumacomosa
#peranakanjatuh

    “ Rahim dah kembali ke asal dan senggugut teruk akibat rahim jatuh dah tiada dengan COMOSA”

    Curcuma Comosa ialah herba yg baik dan amat berkesan di gunakan sebagai herba selepas bersalin, membaiki dinding rahim/rahim yang telah jatuh atau turun (wall prolapse) untuk balik ke posisi yang asal & memantapkan semula otot pelviks serta menguatkan kembali otot faraj yang mengendur.
    .
    Produk KYRA 100% semulajadi dan tiada barang terlarang. Herba kami diimport dari luar negara dan dari gred yang berkualiti. Kami juga ada byk testimoni yg berjaya sembuh dan positive feedback.
    Mari menjaga rahim anda supaya lebih menawan🌸. Bukan kecantikan muka sahaja kena jaga, dalaman kita pun kena jaga. Barulah cantik luar dan dalam❤️
    .

    KYRA CURCUMA COMOSA & GINGER PLUS
    .
    Hanya RM69 (30 vege capsule) dan RM100(60vege capsule)

    Whatsapp terus ke 📲
    +601110250559

    #kyramylifestyle
    #naturalsupplements
    #haidtakteratur
    #setpantang
    #postnatal
    #rahimjatuh
    #prolapse
    #curcumacomosa
    #peranakanjatuh

    507 0 25 October, 2018
    ⚠ 7 TIPS BERKESAN BAGI MENGATASI MASALAH SENGGUGUT TERUK YANG RAMAI TIDAK TAHU 😥
.
1) *Banyakkan berehat pada hari datang period.* Berbaring dapat kurangkan rasa gelisah & dapat membantu badan anda berfungsi dengan baik. Jangan takut kalau anda pertama kali datang period. Itu petanda anda subur!
.
2) *Terapi haba.* Gunakan pad pemanas @ botol berisi air suam. Tuam atau letakkan pada kawasan bawah perut yang terjejas. Ini dpt memberikan kelegaan pada otot rahim, kurangkan penyempitan salur darah & dapat baiki aliran darah ke uterus.
.
3) *Lakukan senaman ringan.* Ianya baik untuk kurangkan fokus anda kepada kesakitan & bagi mengekalkan kecergasan badan. Cuma elakkan senaman atau kerja berat ketika waktu kemuncak buat sementara waktu sehingga sakit period hilang.
.
4) *Rehatkan minda.* Anda akan mudah rasa stress dan cepat marah ketika period. Jadi, amalkan aktiviti seperti membaca, melihat pemandangan indah, tonton movie kegemaran @ cerita lawak yg boleh menghiburkan hati.
.
5) *Jaga pemakanan.* Elakkan makanan tinggi lemak, bergaram, air minuman bergas, tinggi kafein dan alkohol. Banyakkan minum air kosong atau lebih baik lagi air suam, dapat membantu mengurangkan sakit senggugut.
.
6) *Terapi mandian.* Amalkan mandi air suam untuk kurangkan sakit ketika period. Ia membantu melegakan ketegangan otot, membantu rasa lebih rileks dan memperbaiki aliran darah ke bahagian pelvis atau bawah tubuh.
.
7) *Amalkan jus #LentikDara.* Gabungan hebat makanan sunnah seperti delima, kurma, madu, acai berry, oren, garcinia cambogia & mixed berries mampu mengatasi masalah sakit senggugut teruk & menstabilkan kembali period yang tidak teratur. Hanya amalkan 1 sudu pagi & 1 sudu malam setiap hari. .
.
+ Fakta! Lebih 12K wanita Malaysia telah amalkan jus Lentik Dara & kini masalah period & senggugut teruk mereka semakin baik. Semuanya dengan izin Allah asbab produk Lentik Dara. Alhamdulillah.
.
📃 Untuk tempahan/pertanyaan atau lebih banyak TESTIMONI & konsultansi PERCUMA taip "JLD" dan WhatsApp ke 📲 +6011-55017234 sekarang atau klik link WhatsApp di bio ⬆

    ⚠ 7 TIPS BERKESAN BAGI MENGATASI MASALAH SENGGUGUT TERUK YANG RAMAI TIDAK TAHU 😥
    .
    1) *Banyakkan berehat pada hari datang period.* Berbaring dapat kurangkan rasa gelisah & dapat membantu badan anda berfungsi dengan baik. Jangan takut kalau anda pertama kali datang period. Itu petanda anda subur!
    .
    2) *Terapi haba.* Gunakan pad pemanas @ botol berisi air suam. Tuam atau letakkan pada kawasan bawah perut yang terjejas. Ini dpt memberikan kelegaan pada otot rahim, kurangkan penyempitan salur darah & dapat baiki aliran darah ke uterus.
    .
    3) *Lakukan senaman ringan.* Ianya baik untuk kurangkan fokus anda kepada kesakitan & bagi mengekalkan kecergasan badan. Cuma elakkan senaman atau kerja berat ketika waktu kemuncak buat sementara waktu sehingga sakit period hilang.
    .
    4) *Rehatkan minda.* Anda akan mudah rasa stress dan cepat marah ketika period. Jadi, amalkan aktiviti seperti membaca, melihat pemandangan indah, tonton movie kegemaran @ cerita lawak yg boleh menghiburkan hati.
    .
    5) *Jaga pemakanan.* Elakkan makanan tinggi lemak, bergaram, air minuman bergas, tinggi kafein dan alkohol. Banyakkan minum air kosong atau lebih baik lagi air suam, dapat membantu mengurangkan sakit senggugut.
    .
    6) *Terapi mandian.* Amalkan mandi air suam untuk kurangkan sakit ketika period. Ia membantu melegakan ketegangan otot, membantu rasa lebih rileks dan memperbaiki aliran darah ke bahagian pelvis atau bawah tubuh.
    .
    7) *Amalkan jus #LentikDara.* Gabungan hebat makanan sunnah seperti delima, kurma, madu, acai berry, oren, garcinia cambogia & mixed berries mampu mengatasi masalah sakit senggugut teruk & menstabilkan kembali period yang tidak teratur. Hanya amalkan 1 sudu pagi & 1 sudu malam setiap hari. .
    .
    + Fakta! Lebih 12K wanita Malaysia telah amalkan jus Lentik Dara & kini masalah period & senggugut teruk mereka semakin baik. Semuanya dengan izin Allah asbab produk Lentik Dara. Alhamdulillah.
    .
    📃 Untuk tempahan/pertanyaan atau lebih banyak TESTIMONI & konsultansi PERCUMA taip "JLD" dan WhatsApp ke 📲 +6011-55017234 sekarang atau klik link WhatsApp di bio ⬆

    2,841 3 11 February, 2018
    Feedback dari customer slps amalkan produk kami “Keputihan telah berkurang selepas amalkan Kyra Curcuma Comosa”. Kami happy dapat bantu . Jangan dibiar keputihan ye. Blh dpt masalah lain jika keputihan berlebihan. Dengan pengambilan  herba curcuma comosa dapat meningkatkan semula ketebalan sel epithelium yang melapisi vagina, memberi kelembapan kepada saluran faraj dan vagina serta merawat masalah keputihan yang telah di jangkiti kuman melalui kelembapan yang di hasilkan semula di bahagian faraj.  Sekaligus dapat membantu merawat masalah rahim yang turun.

Semua produk KYRA  selamat diambil kerana 100% Herba dan bahan semula jadi dari pakar herba Malaysia. Herba kami diimport dari luar negara dan dari gred yang berkualiti. 
Paling penting. Mempunyai kelulusan KKM dan Jakim. .
KYRA CURCUMA COMOSA
.

Hanya RM69 (30 vege capsule) dan RM100(60vege capsule). #kyramylifestyle 
#naturalsupplements 
#haidtakteratur
#setpantang
#postnatal
#rahimjatuh
#prolapse 
#curcumacomosa
#peranakanjatuh
#keputihan 
#keputihangatal

    Feedback dari customer slps amalkan produk kami “Keputihan telah berkurang selepas amalkan Kyra Curcuma Comosa”. Kami happy dapat bantu . Jangan dibiar keputihan ye. Blh dpt masalah lain jika keputihan berlebihan. Dengan pengambilan herba curcuma comosa dapat meningkatkan semula ketebalan sel epithelium yang melapisi vagina, memberi kelembapan kepada saluran faraj dan vagina serta merawat masalah keputihan yang telah di jangkiti kuman melalui kelembapan yang di hasilkan semula di bahagian faraj.  Sekaligus dapat membantu merawat masalah rahim yang turun.

    Semua produk KYRA selamat diambil kerana 100% Herba dan bahan semula jadi dari pakar herba Malaysia. Herba kami diimport dari luar negara dan dari gred yang berkualiti.
    Paling penting. Mempunyai kelulusan KKM dan Jakim. .
    KYRA CURCUMA COMOSA
    .

    Hanya RM69 (30 vege capsule) dan RM100(60vege capsule). #kyramylifestyle
    #naturalsupplements
    #haidtakteratur
    #setpantang
    #postnatal
    #rahimjatuh
    #prolapse
    #curcumacomosa
    #peranakanjatuh
    #keputihan
    #keputihangatal

    513 0 29 October, 2018