#himpunanlawakmalays Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #himpunanlawakmalays and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
2 minutes
Average like
103.2
Average comment
0.8
Posts with video
14/36
Posts with photo
22/36

Hashtag Popularity

@secret.nice Profile picture

@secret.nice

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Drama TV3 Insan Terpilih based on kisah benar "Si Husein Gila"👇👇 Perkongsian ini diceritakan oleh salah seorang Jemaah sebuah surau di Klang, Selangor Darul Ehsan. Telatah Husien Si Orang Gila ini selalu buat jemaah surau terkejut sehingga kematiannya dirasai.

Patutlah dah lama tak nampak Hussein, rupanya dia dah pergi meniggalkan dunia yg fana ini. Dia di gelar Husein gila sebab dari zahirnya kita lihat dia tak seperti orang biasa atau normal.

Dia selalu ada di surau-surau. Kerja dia mengutip benda-benda kotor di karpet surau dan dimasukkan ke dalam poketnya. Pernah jemaah surau bagi dia penyapu tapi dia tak nak. Katanya, rugilah kalau aku pakai penyapu kalau satu aku kutip guna tangan 10 ganda ALLAH SWT bagi aku. Jadi jemaah tak bleh nak kata apa-apa.

Kadang-kadang dia cuci bilik air surau, dia berus lantai dinding-dinding semua. Kalau satu bilik air dia berus smpai satu hari pun tak siap. Sebab apa? orang bagi berus dia tak nak. Dia nak gunakan berus gigi nya.

Bila di tanya, katanya rugilah kalau pakai berus lantai, sekejap dah siap, tak sampai sejam dah siap. Kalau pakai berus gigi malam baru siap. Setiap kali aku berus waktu berlalu ALLAH SWT bagi aku hadiah nanti, jadi dapat banyak.

Astaghfirullah Al Azim. Orang bagi duit tak nak. Dia kata ‘aku ada tangan, ada kaki boleh jalan-jalan cari makanan yang orang buang, membazir berdosa. Aku tak perlukan duit. Aku makan untuk hidup nak bersihkan surau’. Subhanallah!

Pelik perangai Husein ni. Kadang-kadang dia kutip-kutip nasi satukan semua lepas tu letak kat lantai. Bila ditanya dia jawab ‘semut pun makhluk ALLAH SWT, kalau kucing boleh bagi makan macam ni kenapa semut tak boleh?’. Last-last jemaah imam biarkan sahaja apa dia buat. Orang solat dia tak solat. Pernah jemaah tanya, ‘Hussein marilah solat sama?’ Dia tempik nya jemaah tu. ‘Kan ALLAH SWT kata orang gila tak wajib solat, tak wajib lah, kau solat la! SubhanALLAH.

Siapa Husein ni sebenarnya? yang tahu kisah asal, dia ni pelajar pondok. Dulu mak tirinya suka dera, pukul dia. Bapak dia pun sama, sampailah dia tekanan, merayau-rayau tak tentu arah.

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Drama TV3 Insan Terpilih based on kisah benar "Si Husein Gila"👇👇 Perkongsian ini diceritakan oleh salah seorang Jemaah sebuah surau di Klang, Selangor Darul Ehsan. Telatah Husien Si Orang Gila ini selalu buat jemaah surau terkejut sehingga kematiannya dirasai.

Patutlah dah lama tak nampak Hussein, rupanya dia dah pergi meniggalkan dunia yg fana ini. Dia di gelar Husein gila sebab dari zahirnya kita lihat dia tak seperti orang biasa atau normal.

Dia selalu ada di surau-surau. Kerja dia mengutip benda-benda kotor di karpet surau dan dimasukkan ke dalam poketnya. Pernah jemaah surau bagi dia penyapu tapi dia tak nak. Katanya, rugilah kalau aku pakai penyapu kalau satu aku kutip guna tangan 10 ganda ALLAH SWT bagi aku. Jadi jemaah tak bleh nak kata apa-apa.

Kadang-kadang dia cuci bilik air surau, dia berus lantai dinding-dinding semua. Kalau satu bilik air dia berus smpai satu hari pun tak siap. Sebab apa? orang bagi berus dia tak nak. Dia nak gunakan berus gigi nya.

Bila di tanya, katanya rugilah kalau pakai berus lantai, sekejap dah siap, tak sampai sejam dah siap. Kalau pakai berus gigi malam baru siap. Setiap kali aku berus waktu berlalu ALLAH SWT bagi aku hadiah nanti, jadi dapat banyak.

Astaghfirullah Al Azim. Orang bagi duit tak nak. Dia kata ‘aku ada tangan, ada kaki boleh jalan-jalan cari makanan yang orang buang, membazir berdosa. Aku tak perlukan duit. Aku makan untuk hidup nak bersihkan surau’. Subhanallah!

Pelik perangai Husein ni. Kadang-kadang dia kutip-kutip nasi satukan semua lepas tu letak kat lantai. Bila ditanya dia jawab ‘semut pun makhluk ALLAH SWT, kalau kucing boleh bagi makan macam ni kenapa semut tak boleh?’. Last-last jemaah imam biarkan sahaja apa dia buat. Orang solat dia tak solat. Pernah jemaah tanya, ‘Hussein marilah solat sama?’ Dia tempik nya jemaah tu. ‘Kan ALLAH SWT kata orang gila tak wajib solat, tak wajib lah, kau solat la! SubhanALLAH.

Siapa Husein ni sebenarnya? yang tahu kisah asal, dia ni pelajar pondok. Dulu mak tirinya suka dera, pukul dia. Bapak dia pun sama, sampailah dia tekanan, merayau-rayau tak tentu arah.
33 1 10 minutes ago
@secret.nice Profile picture

@secret.nice

🤣silakan baca sampai habis

🤣silakan baca sampai habis
41 1 11 minutes ago
@mrfir_topup Profile picture

@mrfir_topup

Level 1 + Free Modal+ Group Support + Tips Jualan Meletop 🔥
.
SERIOUS SUPERB!!
.
Jika anda Berminat nak jadi Agent Topup boleh terus Whatsapp saya 019-3063822 untuk ketahui info yang lebih lanjut. Kalau malas nk save number, tekan je link di bio 😊
.
#feedbackmrfirtopup #feedbackmrfir #mrfirtopup #lawakkeder #lawakkerder #lawak #lawakhambar #himpunanlawakmalays #lawakhangit #lawakterkini #viralvideos #kasiviral #lawak #lawakhangit #nakfakta #naksentap #bahanbatik #lawakkeder #sentap #sakit #himpunanbahanlawak #topup

Level 1 + Free Modal+ Group Support + Tips Jualan Meletop 🔥
.
SERIOUS SUPERB!!
.
Jika anda Berminat nak jadi Agent Topup boleh terus Whatsapp saya 019-3063822 untuk ketahui info yang lebih lanjut. Kalau malas nk save number, tekan je link di bio 😊
.
#feedbackmrfirtopup #feedbackmrfir #mrfirtopup #lawakkeder #lawakkerder #lawak #lawakhambar #himpunanlawakmalays #lawakhangit #lawakterkini #viralvideos #kasiviral #lawak #lawakhangit #nakfakta #naksentap #bahanbatik #lawakkeder #sentap #sakit #himpunanbahanlawak #topup
2 0 25 minutes ago
@lawakbosku Profile picture

@lawakbosku

Tak dak kerja kacau orang, pastu seronok sendiri 😂😂😂
.
Tag member yg prangai macam ni
.
👉Follow IG @lawakbosku untuk tonton lebih banyak video lawak
.
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷
.
🔊 turn ON notification
.
📥 DM admin untuk share video lawak anda
.

#lawakbosku #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #hbl #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #lawaksavage #mudahterhibur #motifviral #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #lawak4x4 #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #koleksivideowhatsapp #paidreviewrm10

Tak dak kerja kacau orang, pastu seronok sendiri 😂😂😂
.
Tag member yg prangai macam ni
.
👉Follow IG @lawakbosku untuk tonton lebih banyak video lawak
.
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷
.
🔊 turn ON notification
.
📥 DM admin untuk share video lawak anda
.

#lawakbosku #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #hbl #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #lawaksavage #mudahterhibur #motifviral  #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #lawak4x4 #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #koleksivideowhatsapp #paidreviewrm10
126 0 40 minutes ago
@video_lawak2019 Profile picture

@video_lawak2019

"Yang tak pandai sifir boleh tengok video diatas 🙊
.
🙏Halalkan video korang yg kami ambil
👉 DM jika kami tak kredit post anda

JANGAN KATA KORANG HEBAT KALAU KORANG BELUM :
FOLLOW @video_lawak2019 . 👉dipersilakan👈
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷

#blogger #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019

"Yang tak pandai sifir boleh tengok video diatas 🙊
.
🙏Halalkan video korang yg kami ambil
👉 DM jika kami tak kredit post anda

JANGAN KATA KORANG HEBAT KALAU KORANG BELUM :
FOLLOW @video_lawak2019 . 👉dipersilakan👈
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷

#blogger #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019
225 3 43 minutes ago
@zon.santai Profile picture

@zon.santai

AMARAN KERAS ❗❗JANGAN SLIDE NANTI KORANG AKAN TERBELIAK MATA*❌
.
.
kan admin dah cakap jangan slide yang korang pergi slide jugak kenapa ? kan dah terbeliak mata 😢
.
.
korang perlukan seorang mentor untuk guide korang ?
nak membuat duit seperti mereka ?
tidak tahu cara untuk membuat duit ?
meh follow dia ni 👇🏻👇🏻
@nyielll_ / whatsapp 0136787841 (nyiel)
@nyielll_ / whatsapp 0136787841 (nyiel)
@nyielll_ / whatsapp 0136787841 (nyiel)
dia bersedia untuk guide korang semua !! #paidreview #jutawanmuda #jutawanmalaysia #jutawanonline #businessmudah #businessonline #anakmudaberjaya #kroniy15 #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019

AMARAN KERAS ❗❗JANGAN SLIDE NANTI KORANG AKAN TERBELIAK MATA*❌
.
.
kan admin dah cakap jangan slide yang korang pergi slide jugak kenapa ? kan dah terbeliak mata 😢
.
.
korang perlukan seorang mentor untuk guide korang ?
nak membuat duit seperti mereka ?
tidak tahu cara untuk membuat duit ?
meh follow dia ni 👇🏻👇🏻
@nyielll_ / whatsapp 0136787841 (nyiel)
@nyielll_ / whatsapp 0136787841 (nyiel)
@nyielll_ / whatsapp 0136787841 (nyiel)
dia bersedia untuk guide korang semua !! #paidreview #jutawanmuda #jutawanmalaysia #jutawanonline #businessmudah #businessonline #anakmudaberjaya #kroniy15 #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019
34 0 50 minutes ago
@lawakmisaikontot Profile picture

@lawakmisaikontot

Awek cun add ingatkan dia suka kita🙊 rupanya dia nak ajak join MLM 😝 sape penah kena kawan atau kenalan ajak join MLM pastu kita tak nak dia ejek Kita plak aisshhhh bodoh sombong 😝
.
@lawakmisaikontot
@lawakmisaikontot
@lawakmisaikontot .
.
#lawak #lawakmisaikontot #hangkontot #lawaking #lawakkeder #lawaktahapdewa #himpunanlawakmalays #lawakbodoh #lawakboring #lawakterkini #lawakkampus #lawakbatak #ysuku #instafamous #tiktok #gadis #gadistiktok #awektiktok #sisto #sistoidola #sistorare #rxz #125zr #ex5 #maluapabossku #bossku #hahaha

Awek cun add ingatkan dia suka kita🙊 rupanya dia nak ajak join MLM 😝 sape penah kena kawan atau kenalan ajak join  MLM pastu kita tak nak dia ejek Kita plak aisshhhh bodoh sombong 😝
.
@lawakmisaikontot 
@lawakmisaikontot 
@lawakmisaikontot .
.
#lawak #lawakmisaikontot #hangkontot #lawaking #lawakkeder #lawaktahapdewa  #himpunanlawakmalays #lawakbodoh #lawakboring #lawakterkini #lawakkampus #lawakbatak #ysuku #instafamous #tiktok #gadis #gadistiktok #awektiktok #sisto #sistoidola #sistorare #rxz #125zr #ex5 #maluapabossku #bossku #hahaha
13 2 1 hour ago
" Seperti Yang Dijanjikan, Soalan Soalan Bodoh " (Part 2)"😘
_____________________________________________________________________
. [Tag And Share To your friends]
. 
#lawaking #zonlawak #lawaktahapdewa #lawakhangit #sembangstudent #lawakhambar #himpunanlawakmalays #rambuterbang #androidphotography #urbanphotography #urbanvideography #justforfun #janganseriussangat #sony #androideditor #streetvideography #filmmaking #editor #sonya6000 #cinematicvideo #videography #teamnenas #🍍🎥
199 2 1 hour ago

Top #himpunanlawakmalays posts

@video_lawak2019 Profile picture

@video_lawak2019

Abang ashley 😂😂
.
🙏Halalkan video korang yg kami ambil
👉 DM jika kami tak kredit post anda

JANGAN KATA KORANG HEBAT KALAU KORANG BELUM :
FOLLOW @video_lawak2019 . 👉dipersilakan👈
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷

#blogger #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019

Abang ashley 😂😂
.
🙏Halalkan video korang yg kami ambil
👉 DM jika kami tak kredit post anda

JANGAN KATA KORANG HEBAT KALAU KORANG BELUM :
FOLLOW @video_lawak2019 . 👉dipersilakan👈
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷

#blogger #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019
5,497 81 16 September, 2019
@naisu.tv Profile picture

@naisu.tv

Bolehlah try lepasni 😆

Tag kawan Korang👇

🎥tag owner

Follow @naisu.tv

Bolehlah try lepasni 😆
•
Tag kawan Korang👇
•
🎥tag owner
•
Follow @naisu.tv
2,831 14 15 September, 2019
@video_lawak2019 Profile picture

@video_lawak2019

"Derita yang perlu dilalui oleh kanak kanak 90an utk menonton kartun 😭😭berlambak2 iklan weiiii
.
🙏Halalkan video korang yg kami ambil
👉 DM jika kami tak kredit post anda

JANGAN KATA KORANG HEBAT KALAU KORANG BELUM :
FOLLOW @video_lawak2019 . 👉dipersilakan👈
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷

#blogger #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019

"Derita yang perlu dilalui oleh kanak kanak 90an utk menonton kartun 😭😭berlambak2 iklan weiiii
.
🙏Halalkan video korang yg kami ambil
👉 DM jika kami tak kredit post anda

JANGAN KATA KORANG HEBAT KALAU KORANG BELUM :
FOLLOW @video_lawak2019 . 👉dipersilakan👈
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 | Tag 🏷

#blogger #igersmalaysia #kelakar #jangankecam #gemokisawesome #ikutcarakita #sentiasabersyukur #naksentap #padubeb #himpunanlawakmalays #kakishare #tolongdengar #lawak #heart #funny #mudahterhibur #viral #bazar #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia #malaysiaku #rotikaya #igshopmalaysia #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #paidreviewrm5 #videolawak2019
6,997 158 22 hours ago
@naisu.tv Profile picture

@naisu.tv

So cute doh 😆

Tag kawan Korang👇

🎥tag owner

Follow @naisu.tv

So cute doh 😆
•
Tag kawan Korang👇
•
🎥tag owner
•
Follow @naisu.tv
3,824 97 13 September, 2019