#jarangxtegak Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #jarangxtegak and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
209 hours
Average like
740
Average comment
6.5
Posts with video
6/36
Posts with photo
30/36

Hashtag Popularity

@mzracing_team Profile picture

@mzracing_team

MZ Motorsport

Pasang-pasang terus laju katanya ! Hambekk ler ! .
#mzracingmotorsport #mzracingteam #amwXmzm #jalanyahyaaldatar #johorbharu #jarangXtegak #compressionratio #dialcam #degreewheel .
Owner tegar katanya bosan dah asyik datang bengkel buat topset je. Asyik kne kari tukar itu ini. Aleh-aleh kne bakar dgn @mzracing_team teruih onz katanya. .
Spec 63mm gasket sekeping 🤣 tak jack 👻. Katanya kerja seberang buat delivery. Pedehal. Janji owner senyum pun cukup dah. .
Teringin mencuba setting dari kami. Boleh je DM atau telepon je nombor yg ade dkt page kami. .
.
.
CEKIDUTTT. SEDUTTT.

Pasang-pasang terus laju katanya ! Hambekk ler ! .
#mzracingmotorsport #mzracingteam #amwXmzm #jalanyahyaaldatar #johorbharu #jarangXtegak #compressionratio #dialcam #degreewheel .
Owner tegar katanya bosan dah asyik datang bengkel buat topset je. Asyik kne kari tukar itu ini. Aleh-aleh kne bakar dgn @mzracing_team teruih onz katanya. .
Spec 63mm gasket sekeping 🤣 tak jack 👻. Katanya kerja seberang buat delivery. Pedehal. Janji owner senyum pun cukup dah. .
Teringin mencuba setting dari kami. Boleh je DM atau telepon je nombor yg ade dkt page kami. .
.
.
CEKIDUTTT. SEDUTTT.
138 3 1 August, 2019
@kroni_x1r_utara Profile picture

@kroni_x1r_utara

@_luncaiii - Hidup ni kena belajar,
xkisah kat mana pun,
janji belajar,

allhamdullilah selamat smpai penang
penang➡️kl➡️genting➡️penang

#x1r #x1rmalaya #x1rlover #x1rmalaysia #gengbelalangtempur #amwtroublemaker #jarangxtegak #amwcommunity #amwpenang #amwcheras #ahmadmotorworks #ahmadmotorworkspenang

@_luncaiii - Hidup ni kena belajar,
xkisah kat mana pun,
janji belajar,

allhamdullilah selamat smpai penang
penang➡️kl➡️genting➡️penang

#x1r #x1rmalaya #x1rlover #x1rmalaysia #gengbelalangtempur #amwtroublemaker #jarangxtegak #amwcommunity #amwpenang #amwcheras #ahmadmotorworks #ahmadmotorworkspenang
145 0 12 July, 2019
@_luncaiii Profile picture

@_luncaiii

Nasi Bamboo Sungai Klah, Sungkai

Hidup ni kena belajar,
xkisah kat mana pun,
janji belajar,

allhamdullilah selamat smpai penang
penang➡️kl➡️genting➡️penang

#x1r #x1rmalaya #x1rlover #x1rmalaysia #gengbelalangtempur #amwtroublemaker #jarangxtegak #amwcommunity #amwpenang #amwcheras #ahmadmotorworks #ahmadmotorworkspenang

Hidup ni kena belajar,
xkisah kat mana pun,
janji belajar,

allhamdullilah selamat smpai penang
penang➡️kl➡️genting➡️penang

#x1r #x1rmalaya #x1rlover #x1rmalaysia #gengbelalangtempur #amwtroublemaker #jarangxtegak #amwcommunity #amwpenang #amwcheras #ahmadmotorworks #ahmadmotorworkspenang
103 4 11 July, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Cheras, Selangor

x tertanya ke sedang kita lena dibuai mimpi, mimpi pula dikejar anjing, apabila terjaga akibat terkejut, jasad asli kita yang berdebar, padahal cuma mimpi, kenapa jantung kita pula berdebar?
.
#ahmadmotorworks #amwcheras #amwpenang #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #jarangXtegak #v1tetapdihati
.
sedang elok p tandas, nak kencing, sekali terkencing masa tidur daaaa. sedang elok nak makan burger, burger x ada chia chiaaa. mimpi jumpa sanjut, eh termuntah mayonis lak. apa kaitan mimpi dengan jasad yang asal?
.
itulah ilmu yang perlu tahu, yang perlu dicari, ilmu yang perlu kita pelajari. bukan sekadar ilmu zahir yang terlihat, bukan hanya ilmu duniawi. beruntunglah bagi mereka2 yang terpilih, tidak pula bagi yang tidak terpilih.
.
ilmu bukan hanya tersurat, tapi punya haqq pada tersirat. lidah mampu menipu, tapi tidak pada hati. nafikanlah sebagaimanapun yang kita mampu, tetapi kita tidak mampu menipu hati yang meyakinkan bahawa perkara itu benar, maka yang membenarkan itulah haqq, hakikat sebenar benar perkara itu walaupun di bibir tetap menafikan.
.
apa kaitan ketika mati kecil(tidur) dengan jasad yang ada sehinggakan kita terasa seperti merasi di alam nyata. sedangkan kita hanya di alam mimpi, mengapa?
.
ketahuilah bahawa ilmu allah sangat luas, tidak terhitung dengan nombor yang ada, tidak tertulis dengan dakwat yang ada. jadi, mengapa kita tidak mencari?
.
jadikan tauladan dalam kisah pertemuan nabi khidir dengan nabi musa. ada terjemahan ilmu yang ingin disampaikan dalam situasi tersebut.
.
penyebaran ilmu ini sangat terselindung, kerana jika umum pastinya dikhabarkan sesat. disebabkan itu kisah kasih mencintai kekasih ditapis, rindu pada kekasih, telah banyak dijadikan lagu(yang tau je tau).
.
kekasih awal dan akhir, penghujung rindu(J.A), umpama mimpi dalam mimpi, sesat dalam rindu(damasutra), asyik(damasutra), seribu bayangan(damasutra), antara sutra dan bulan(damasutra), the call(altimet ft yasin), alnuraa(mawi), suci dalam debu, ke pintu kasihmu, di alam fana cinta, di pintu mu(firman), seribu tahun xkan mungkin(bpr), dan banyak lagi.
.
semua itu lagu merindui dan mencintai kekasih(allah) dalam hati, renung2kan dan semoga bermanfaat.
.
#alhaqq

x tertanya ke sedang kita lena dibuai mimpi, mimpi pula dikejar anjing, apabila terjaga akibat terkejut, jasad asli kita yang berdebar, padahal cuma mimpi, kenapa jantung kita pula berdebar?
.
#ahmadmotorworks #amwcheras #amwpenang #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #jarangXtegak #v1tetapdihati
.
sedang elok p tandas, nak kencing, sekali terkencing masa tidur daaaa. sedang elok nak makan burger, burger x ada chia chiaaa. mimpi jumpa sanjut, eh termuntah mayonis lak. apa kaitan mimpi dengan jasad yang asal?
.
itulah ilmu yang perlu tahu, yang perlu dicari, ilmu yang perlu kita pelajari. bukan sekadar ilmu zahir yang terlihat, bukan hanya ilmu duniawi. beruntunglah bagi mereka2 yang terpilih, tidak pula bagi yang tidak terpilih.
.
ilmu bukan hanya tersurat, tapi punya haqq pada tersirat. lidah mampu menipu, tapi tidak pada hati. nafikanlah sebagaimanapun yang kita mampu, tetapi kita tidak mampu menipu hati yang meyakinkan bahawa perkara itu benar, maka yang membenarkan itulah haqq, hakikat sebenar benar perkara itu walaupun di bibir tetap menafikan.
.
apa kaitan ketika mati kecil(tidur) dengan jasad yang ada sehinggakan kita terasa seperti merasi di alam nyata. sedangkan kita hanya di alam mimpi, mengapa?
.
ketahuilah bahawa ilmu allah sangat luas, tidak terhitung dengan nombor yang ada, tidak tertulis dengan dakwat yang ada. jadi, mengapa kita tidak mencari?
.
jadikan tauladan dalam kisah pertemuan nabi khidir dengan nabi musa. ada terjemahan ilmu yang ingin disampaikan dalam situasi tersebut.
.
penyebaran ilmu ini sangat terselindung, kerana jika umum pastinya dikhabarkan sesat. disebabkan itu kisah kasih mencintai kekasih ditapis, rindu pada kekasih, telah banyak dijadikan lagu(yang tau je tau).
.
kekasih awal dan akhir, penghujung rindu(J.A), umpama mimpi dalam mimpi, sesat dalam rindu(damasutra), asyik(damasutra), seribu bayangan(damasutra), antara sutra dan bulan(damasutra), the call(altimet ft yasin), alnuraa(mawi), suci dalam debu, ke pintu kasihmu, di alam fana cinta, di pintu mu(firman), seribu tahun xkan mungkin(bpr), dan banyak lagi.
.
semua itu lagu merindui dan mencintai kekasih(allah) dalam hati, renung2kan dan semoga bermanfaat.
.
#alhaqq
1,990 9 25 February, 2019
@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Penang Island

selamat datang ke dunia modifikasi.
#ahmadmotorworkscheras #ahmadmotorworks #amwcheras #amwpenang #amwtroublemaker #jarangXtegak #amwracing #jarangXracing #amwjr #lambattinggal #maluaperbossku #lekluawallagi
.
kena faham ye rerakan semua, dah kata nak modi, nak laju, nak depan sikit dari member2, mesti kena ada pengorbanan, hati mesti kental, mesti kena akur dalam setiap perkara yang berlaku di depan samada elok atau pun x elok. yang penting tiada siapa di antara mekanik atau pelanggan yang mahu jentera itu rosak, semuanya mahu elok2 belaka, jadi, setelah setup semua, redha itu penting.
.
tapi sering kali terlihat bila customer moto padu2, bangga teruk, menganjing orang lain, kaw2 idola. bila moto rosak, macam biasa la kan tau la siapa yang kena target/kena kecam kan? haha beshe kena dah bossku 😝.
.
lek ah, kami as a mechanic pun bukan lahir2 terus jadi mekanik, kami juga dulu pernah jadi pelanggan dan semestinya nak yang terbaik. rasanya belum cukup waras kalau setup or repair tapi mengharapkan rosak kan? kecuali individu yang hati busuk.
.
1st dalam kepala customer mesti nak laju, nak tahan, nak murah, tapi sorang pun xnak penerajang, ada ke yang nak penerajang? bagitau, den boleh pos penerajang, bagi alamat je, sat g sampai penerajang. biasanya nak upah murah, barang murah, kurang tahan lama, kurang kualiti n macam2 lagi.
.
xsalah survey sini sana, memang as a customer kita berhak untuk membandingkan setiap sudut dari segi cara kerja, kualiti, dan kepelbagaian serta istimewa pada sesuatu bengkel tersebut. jadi, janganlah jadi macam katak bawah tempurung nak tunggu orang suap, sila lah bertanya pada yang arif dan lama dalam permotoran, mesti dorang tahu bengkel mana yang jujur, x kaki klepet, n yang penting puas hati set cun2, harga pun xde la kapak kepala sangat, harga bergantung pada apa yang kita nak n budget kita, itu yang membuatkan kita luas hati, ye dok?
.
nak padu, tahan lama, x semestinya mahal. tapi yang lemau, xtahan, selalunya murah, get it bro? kalau kepala tengah loading, xfaham maksud den nak sampaikan, better makan kismis minda. kalau susah2, bagi je alamat, sat g penerajang sampai, faham ler tu..
.
#drag #race #201m #cubajebossku #hamareiii

selamat datang ke dunia modifikasi.
#ahmadmotorworkscheras #ahmadmotorworks #amwcheras #amwpenang #amwtroublemaker #jarangXtegak #amwracing #jarangXracing #amwjr #lambattinggal #maluaperbossku #lekluawallagi
.
kena faham ye rerakan semua, dah kata nak modi, nak laju, nak depan sikit dari member2, mesti kena ada pengorbanan, hati mesti kental, mesti kena akur dalam setiap perkara yang berlaku di depan samada elok atau pun x elok. yang penting tiada siapa di antara mekanik atau pelanggan yang mahu jentera itu rosak, semuanya mahu elok2 belaka, jadi, setelah setup semua, redha itu penting.
.
tapi sering kali terlihat bila customer moto padu2, bangga teruk, menganjing orang lain, kaw2 idola. bila moto rosak, macam biasa la kan tau la siapa yang kena target/kena kecam kan? haha beshe kena dah bossku 😝.
.
lek ah, kami as a mechanic pun bukan lahir2 terus jadi mekanik, kami juga dulu pernah jadi pelanggan dan semestinya nak yang terbaik. rasanya belum cukup waras kalau setup or repair tapi mengharapkan rosak kan? kecuali individu yang hati busuk.
.
1st dalam kepala customer mesti nak laju, nak tahan, nak murah, tapi sorang pun xnak penerajang, ada ke yang nak penerajang? bagitau, den boleh pos penerajang, bagi alamat je, sat g sampai penerajang. biasanya nak upah murah, barang murah, kurang tahan lama, kurang kualiti n macam2 lagi.
.
xsalah survey sini sana, memang as a customer kita berhak untuk membandingkan setiap sudut dari segi cara kerja, kualiti, dan kepelbagaian serta istimewa pada sesuatu bengkel tersebut. jadi, janganlah jadi macam katak bawah tempurung nak tunggu orang suap, sila lah bertanya pada yang arif dan lama dalam permotoran, mesti dorang tahu bengkel mana yang jujur, x kaki klepet, n yang penting puas hati set cun2, harga pun xde la kapak kepala sangat, harga bergantung pada apa yang kita nak n budget kita, itu yang membuatkan kita luas hati, ye dok?
.
nak padu, tahan lama, x semestinya mahal. tapi yang lemau, xtahan, selalunya murah, get it bro? kalau kepala tengah loading, xfaham maksud den nak sampaikan, better makan kismis minda. kalau susah2, bagi je alamat, sat g penerajang sampai, faham ler tu..
.
#drag #race #201m #cubajebossku #hamareiii
2,067 29 19 January, 2019

Top #jarangxtegak posts

@apexsayur27 Profile picture

@apexsayur27

Jelebu, Negeri Sembilan, Malaysia

selingan raya. saja throw back. v1 meter ringan mereka cakap, tapi pelik ada yang spec2 besar pun xdapat out meter. di mana silapnya?
.
sejujurnya video ini adalah spec fz, 57mm. moto lc v1 den, yang warna hitam biru kepala x1r tu, tegak out meter sambil rakam pakai henpon murah, nak beli go pro belum ada wang hmmmm.
.
tapi jangan pelik la, sebab spec fz den ni modal rm3k++. ado la den buek lain oi. jangan lak korang bandingkan yang korang buat spec fz rm5++ tu ye. menangis la 😂.
.
jap lagi ada la yang komen, alaa meter v1 ringan leh la. hello bro, den keje bengkel, setiap bulan ada customer moto v1, datang mengadu, spec tinggi2 tapi cecah 180 pun berkicap, mana silapnya? oh lupa, katanya pasang2 terus laju. 😂😂
.
#highwaylekas #tegakon #jarangXtegak #cameracapayam #ip4
.
lepas raya kita on lagi, yang nak datang tune balik spec or repair or modi ke apa, datang je. kita build balik. bukan apa, kekadang bagitau spec gedabak2, tapi max speed menyedihkan. hmm
.
k raya dulu, isnin ni kita on bengkel mari aja. raya raya dulu bro, lek ah den pun nak makan rendang n lemang, jangan la suruh den bukak bengkel esok 😂😂😂.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorparts #ahmadmotorpartsmurahgiler
.
video di atas adalah sebagai inspirasi kepada penonton, tidak ada kene mengena dengan sesiapa, dan memang sy sendiri yang record. video diambil ketika mengkaji spec 57, gps 15+ tegak. kalau anda spec besar2 tunduk habis/fly pun 15+ gps, hmm fikir sendiri lah.
.
pape nak datang waze saja - amw cheras. selamat hari raya!

selingan raya. saja throw back. v1 meter ringan mereka cakap, tapi pelik ada yang spec2 besar pun xdapat out meter. di mana silapnya?
.
sejujurnya video ini adalah spec fz, 57mm. moto lc v1 den, yang warna hitam biru kepala x1r tu, tegak out meter sambil rakam pakai henpon murah, nak beli go pro belum ada wang hmmmm.
.
tapi jangan pelik la, sebab spec fz den ni modal rm3k++. ado la den buek lain oi. jangan lak korang bandingkan yang korang buat spec fz rm5++ tu ye. menangis la 😂.
.
jap lagi ada la yang komen, alaa meter v1 ringan leh la. hello bro, den keje bengkel, setiap bulan ada customer moto v1, datang mengadu, spec tinggi2 tapi cecah 180 pun berkicap, mana silapnya? oh lupa, katanya pasang2 terus laju. 😂😂
.
#highwaylekas #tegakon #jarangXtegak #cameracapayam #ip4
.
lepas raya kita on lagi, yang nak datang tune balik spec or repair or modi ke apa, datang je. kita build balik. bukan apa, kekadang bagitau spec gedabak2, tapi max speed menyedihkan. hmm
.
k raya dulu, isnin ni kita on bengkel mari aja. raya raya dulu bro, lek ah den pun nak makan rendang n lemang, jangan la suruh den bukak bengkel esok 😂😂😂.
.
#ahmadmotorworks #ahmadmotorworkscheras #safeandsound #amwprojectmachine #ahmadmotorworkspenang #brt #amwcheras #amwracing #jarangXracing #amwtroublemaker #betulbetulracing #ampcheras #amdcheras #ahmadmotorparts #ahmadmotorpartsmurahgiler
.
video di atas adalah sebagai inspirasi kepada penonton, tidak ada kene mengena dengan sesiapa, dan memang sy sendiri yang record. video diambil ketika mengkaji spec 57, gps 15+ tegak. kalau anda spec besar2 tunduk habis/fly pun 15+ gps, hmm fikir sendiri lah.
.
pape nak datang waze saja - amw cheras. selamat hari raya!
3,997 75 5 June, 2019
@ahmadmotorworks.cheras Profile picture

@ahmadmotorworks.cheras

All ready stock . Siapa cepat dia dapat ! 👍 berminat ws terus. Untuk yang sesiapa dm tu atau reply dm lambat . Maaf ya 🙏 masa ada tak perasan ataupun busy. Untuk fast respon . Ws terus 🙌
#lambattinggal #jangannangis #jarangxtegak #AMWCHERAS

All ready stock . Siapa cepat dia dapat ! 👍 berminat ws terus. Untuk yang sesiapa dm tu atau reply dm lambat . Maaf ya 🙏 masa ada tak perasan ataupun busy.  Untuk fast respon . Ws terus 🙌 
#lambattinggal #jangannangis #jarangxtegak #AMWCHERAS
328 5 19 March, 2018