#jomhamil Instagram Photos & Videos

jomhamil - 17.1k posts

    Selamat Pagi .
inshaAllah dengan izin Allah
.
Asbab amalan minum jus zuriat selama 44 hari berjaya hamil
.

    Selamat Pagi .
    inshaAllah dengan izin Allah
    .
    Asbab amalan minum jus zuriat selama 44 hari berjaya hamil
    .

    0 1 19 hours ago
    🎉VIVIX - TONIK AJAIB. THE BEST SUPPLEMENT 🎉

Bahan utama yang terkandung dalam VIVIX ni, adalah ANGGUR MUSCADINE.
Anggur ni sangat jarang ditemui dan mempunyai banyak khasiat!

Antara kebaikan vivik ialah. ia dapat membantu ✅Mengurangkan risiko penyakit jantung
✅Mengawal kolesterol
✅Awet muda dan anti penuaan
✅Merencatkan sel kanser dari menjadi lebih serius
✅Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
✅membantu mengurangkan komplikasi penyakit kencing manis, darah tinggi
✅Membantu dalam proses penurunan berat badan
✅Menggalakkan kesihatan keseluruhan
✅Membantu pesakit strok dalam proses baik pulih .
🙋 0136603421

Shaklee Produk BERKESAN.
👉🏽Ratusan TESTIMONI.
☘1001 Penyakit Kronik
☘Kesihatan Dan Tenaga
☘Kecantikan Anti Aging
🍂 HALAL 🍂LULUS KKM
🍂 100% Bahan Semulajadi .......
.
.
#InspirasiByVIVIX

#antikanser
#shaklee_4you
#jomsihat
#jomhamil
#jommakan
#jomcantik
#jomsihatdancantik 
#diabetis
#antistress #antikansermalaysia

    🎉VIVIX - TONIK AJAIB. THE BEST SUPPLEMENT 🎉

    Bahan utama yang terkandung dalam VIVIX ni, adalah ANGGUR MUSCADINE.
    Anggur ni sangat jarang ditemui dan mempunyai banyak khasiat!

    Antara kebaikan vivik ialah. ia dapat membantu ✅Mengurangkan risiko penyakit jantung
    ✅Mengawal kolesterol
    ✅Awet muda dan anti penuaan
    ✅Merencatkan sel kanser dari menjadi lebih serius
    ✅Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
    ✅membantu mengurangkan komplikasi penyakit kencing manis, darah tinggi
    ✅Membantu dalam proses penurunan berat badan
    ✅Menggalakkan kesihatan keseluruhan
    ✅Membantu pesakit strok dalam proses baik pulih .
    🙋 0136603421

    Shaklee Produk BERKESAN.
    👉🏽Ratusan TESTIMONI.
    ☘1001 Penyakit Kronik
    ☘Kesihatan Dan Tenaga
    ☘Kecantikan Anti Aging
    🍂 HALAL 🍂LULUS KKM
    🍂 100% Bahan Semulajadi .......
    .
    .
    #InspirasiByVIVIX

    #antikanser
    #shaklee_4you
    #jomsihat
    #jomhamil
    #jommakan
    #jomcantik
    #jomsihatdancantik
    #diabetis
    #antistress #antikansermalaysia

    1 0 23 August, 2019

Top #jomhamil posts

    #throwback2017 ... Mse doktor scan perut.. die kata " tak da pe aisyah..tiub pun x da apa.. ( takut etopic pregnancy )" muke ku berubah.. " tp saya cek upt 2 line doktor "
.
.
"Tak pe kite scan ikut bawah .. "
.
.
Tp masih x da apa jugak.. " awk ni selalu advise org ngandung.. sampai awk rse awk ngandung kot.. takut  false pregnancy ni "
.
.
Tp hati naluri ku kuat mengatakan ku mengandung.. doktor kata " last cara utk betul2 pastikn awk ngandung ke tak..kite cek darah.. "
.
.
Maka darah ku pun di ambil " result nnt nurse akn col petang sikit "
.
.
.
Ku pulang dgn perasaan sedikit hampa.. suami sedikit lega... kata die " tak pe x da rzki kite buat lg.. bak kata sifu buat sampai jd.. " 😑
.
.
Nurse call " pn aisyah .. Alhamdulillah awk ngandung " ala2 drama tv3 kan.. .
.
Aku hepi sgt.. laki aku tersenyum sambil menagis.. mungkin die terbayang kena bgn mlm salin pampers anak.. hahaha.. .
.
False pregnancy ni kire mcm tekanan perasaan... di mana kelenjar hormon kite lepaskn hormon estrogen dan progesteron berlebihan hingga kite dpt tanda2 seolah kite ngandung.. padahal tak..
.
.
So pd semua istri yg tgh ikhtiar hamil.. plz.. jgn strss sgt.. insya Allah masa anda akan tiba.. now focus utk betul kn kitaran haid anda.. ingt #periodontime .. baru lah mudah utk jumpe waktu subur..
.
.
Siapa yg ada prob period komen " periodontime " yg bertuah akan dpt percuma produk listra
#listra 
#sihatsuburmenawan 
#sunnahmuamalanku 
#periodontime 
#periodawareness 
#pcosawarness 
#falsepregnancy 
#cystawareness 
#pcoswarrior 
#pcos
#ttc
#trytoconceive 
#mudahhamil 
#jomhamil
#hamilcarasunnah

    #throwback2017 ... Mse doktor scan perut.. die kata " tak da pe aisyah..tiub pun x da apa.. ( takut etopic pregnancy )" muke ku berubah.. " tp saya cek upt 2 line doktor "
    .
    .
    "Tak pe kite scan ikut bawah .. "
    .
    .
    Tp masih x da apa jugak.. " awk ni selalu advise org ngandung.. sampai awk rse awk ngandung kot.. takut false pregnancy ni "
    .
    .
    Tp hati naluri ku kuat mengatakan ku mengandung.. doktor kata " last cara utk betul2 pastikn awk ngandung ke tak..kite cek darah.. "
    .
    .
    Maka darah ku pun di ambil " result nnt nurse akn col petang sikit "
    .
    .
    .
    Ku pulang dgn perasaan sedikit hampa.. suami sedikit lega... kata die " tak pe x da rzki kite buat lg.. bak kata sifu buat sampai jd.. " 😑
    .
    .
    Nurse call " pn aisyah .. Alhamdulillah awk ngandung " ala2 drama tv3 kan.. .
    .
    Aku hepi sgt.. laki aku tersenyum sambil menagis.. mungkin die terbayang kena bgn mlm salin pampers anak.. hahaha.. .
    .
    False pregnancy ni kire mcm tekanan perasaan... di mana kelenjar hormon kite lepaskn hormon estrogen dan progesteron berlebihan hingga kite dpt tanda2 seolah kite ngandung.. padahal tak..
    .
    .
    So pd semua istri yg tgh ikhtiar hamil.. plz.. jgn strss sgt.. insya Allah masa anda akan tiba.. now focus utk betul kn kitaran haid anda.. ingt #periodontime .. baru lah mudah utk jumpe waktu subur..
    .
    .
    Siapa yg ada prob period komen " periodontime " yg bertuah akan dpt percuma produk listra
    #listra
    #sihatsuburmenawan
    #sunnahmuamalanku
    #periodontime
    #periodawareness
    #pcosawarness
    #falsepregnancy
    #cystawareness
    #pcoswarrior
    #pcos
    #ttc
    #trytoconceive
    #mudahhamil
    #jomhamil
    #hamilcarasunnah

    306 30 19 June, 2019
    Pada bakal2 ibu semua . Jaga la pemakanan anda sewaktu hamil.. kerana ia nya sgt mempengaruhi tahap kesihatan anak dan keturunan anda.. .
.
.
Apa yg patut ibu hamil amalkn sepjg waktu hamil?
.
.
Saya sgt sarankn amalkn makanan sunnah spt KURMA, SUSU KAMBING , HABATUSAUDA , KISMIS , MADU, MINYK ZAITUN , pendek kata semua makanan sunnah amalkn la.. ia sgt baik utk ibu dan anak dlm kandungan..
.
.
Alhamdulillah produk listra adalah berasaskn makanan Sunnah.. Habasauda Listra membantu ibu hamil sentiasa bertenaga.. dan menguatkn anak dlm kandungan..
.
.
 Listra Good Milk susu kambing yg sgt sedap.. tanpa rasa dan bau hamis.. dan tanpa kandungan gula.. sgt baik utk ibu hamil .. Insya Allah baby akan sihat.. n bebas kuning.. .
.
Ingin tau lebih lanjut ttg produk listra?? Komen listra. Yg bertuah akan dpt percuma produk listra
.
.
#listra 
#sunnahmuamalanku 
#sihatsuburmenawan 
#periodontime 
#periodawareness 
#ttc 
#pcosawarness 
#ENDOMETRIOSISAWARENESS 
#trytoconceive 
#marihamil
#jomhamil
#mudahhamil

    Pada bakal2 ibu semua . Jaga la pemakanan anda sewaktu hamil.. kerana ia nya sgt mempengaruhi tahap kesihatan anak dan keturunan anda.. .
    .
    .
    Apa yg patut ibu hamil amalkn sepjg waktu hamil?
    .
    .
    Saya sgt sarankn amalkn makanan sunnah spt KURMA, SUSU KAMBING , HABATUSAUDA , KISMIS , MADU, MINYK ZAITUN , pendek kata semua makanan sunnah amalkn la.. ia sgt baik utk ibu dan anak dlm kandungan..
    .
    .
    Alhamdulillah produk listra adalah berasaskn makanan Sunnah.. Habasauda Listra membantu ibu hamil sentiasa bertenaga.. dan menguatkn anak dlm kandungan..
    .
    .
    Listra Good Milk susu kambing yg sgt sedap.. tanpa rasa dan bau hamis.. dan tanpa kandungan gula.. sgt baik utk ibu hamil .. Insya Allah baby akan sihat.. n bebas kuning.. .
    .
    Ingin tau lebih lanjut ttg produk listra?? Komen listra. Yg bertuah akan dpt percuma produk listra
    .
    .
    #listra
    #sunnahmuamalanku
    #sihatsuburmenawan
    #periodontime
    #periodawareness
    #ttc
    #pcosawarness
    #ENDOMETRIOSISAWARENESS
    #trytoconceive
    #marihamil
    #jomhamil
    #mudahhamil

    301 0 16 June, 2019
    Vita-Lea Shaklee multivitamin hebat kerana
.
👉Disokong oleh 7 kajian klinikal
.
👉Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yg membantu menghasilkan & memelihara sel-sel baru.
.
👉Vita-Lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk mematikan ketulenan & potensi produk
.
👉Tablet Vita-Lea disaluti dgn serbuk spirulina.
.
👉Dihasilkan dengan kaedah yg terkini & berteknologi eksplosif yg kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”
.
👉Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yg pantas oleh usus kecil.
.
👉Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
.
👉Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
.
Nak ke nak?
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

    Vita-Lea Shaklee multivitamin hebat kerana
    .
    👉Disokong oleh 7 kajian klinikal
    .
    👉Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yg membantu menghasilkan & memelihara sel-sel baru.
    .
    👉Vita-Lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk mematikan ketulenan & potensi produk
    .
    👉Tablet Vita-Lea disaluti dgn serbuk spirulina.
    .
    👉Dihasilkan dengan kaedah yg terkini & berteknologi eksplosif yg kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”
    .
    👉Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yg pantas oleh usus kecil.
    .
    👉Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
    .
    👉Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
    .
    Nak ke nak?
    Whatsapp Umi Nazrah
    019-4320059

    130 3 19 March, 2019
    JANGAN PANDANG REMEH MASALAH KEPUTIHAN ‼‼‼ Boleh menyebabkan 😭 KURANG SUBUR
😭 SUSAH HAMIL
😭 SUAMI CARI LAIN
😭 MENYEBABKAN KANSER SERVIKS
😭 KEGATALAN BERPANJANGAN
😭 SERI MUKA HILANG
😭 TUBUH CEPAT LESU
😭 MENYEBABKAN KEGUGURAN “Eeiiuuuuu, tak selesanya & rasa melekit dengan masalah keputihan yang keluar dua tiga hari ni. Ada bau pulak tu. Aduhai, kena tukar ‘panty liner’ bila sampai ofis. Harap-harap tak berbau, malu kalau kawan-kawan ofis tegur.”
Normal ke keputihan ini?

Biasanya keputihan ini normal dan ia tidak berbau & tidak  meninggalkan kesan cairan berwarna putih pada panties lebih-lebih jika wanita itu aktif, sedang menunggu hari untuk period, hamil & terlalu stress.

Namun, ia TIDAK NORMAL  jika ia keluar dengan banyak, berbau busuk, kenyal, melekit, menyebabkan gatal pada sekitar alat sulit & ada yang berwarna selain daripada putih. Keadaan ini dipanggil Leucorrhoea.

Jangan risau, ada cara untuk mengatasi masalah ini. Anda boleh cuba

7 CARA MUDAH  MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN‼️ 1. PISANG
Sama ada dimakan mentah bersama susu & madu setiap pagi atau goreng bersama sayur-sayuran. Pisang amat baik untuk kesihatan dalaman wanita.

2. JUS DAUN BUAH DELIMA
Ambil 30 helai daun buah delima & kisar bersama lada hitam & setengah gelas air. Tapis airnya & minum setiap pagi selama tiga minggu.

3. SERBUK HALIA
Rebus 2 sudu serbuk halia bersama 250ml air hingga air menjadi setengah cawan. Amalkan minum selama tiga minggu.

4. BENDI
Ia mengurangkan pengeluaran keputihan. Cuci 100gram bendi & potong kecil-kecil. Masukkan 2 cawan air dalam periuk & rebus bendi selama 20 minit atau sehingga air menjadi separuh. Tapis & bahagikan pada tiga bahagian. Minum satu bahagian bersama sedikit madu, tiga kali sehari.
Biasa-biasakan makan sayur bendi yea.

5. KANJI
Ambil sedikit air daripada nasi yang sedang ditanak & minum. Selain mengatasi masalah keputihan, ia juga boleh menghilangkan penyakit berkaitan dengan perut.

6. BIJI HALBA/DAUN BUAH JAMBU
Rebus 2 sudu biji halb /daun buah jambu dalam seliter air selama 30 minit. Tapis & biarkan sejuk serta bilas pada alat sulit.

7. PALING MUDAH..Boleh bancuh 1sachet iHamil Mymila penuh khasiat

#jomhamil #hamilbooster

    JANGAN PANDANG REMEH MASALAH KEPUTIHAN ‼‼‼ Boleh menyebabkan 😭 KURANG SUBUR
    😭 SUSAH HAMIL
    😭 SUAMI CARI LAIN
    😭 MENYEBABKAN KANSER SERVIKS
    😭 KEGATALAN BERPANJANGAN
    😭 SERI MUKA HILANG
    😭 TUBUH CEPAT LESU
    😭 MENYEBABKAN KEGUGURAN “Eeiiuuuuu, tak selesanya & rasa melekit dengan masalah keputihan yang keluar dua tiga hari ni. Ada bau pulak tu. Aduhai, kena tukar ‘panty liner’ bila sampai ofis. Harap-harap tak berbau, malu kalau kawan-kawan ofis tegur.”
    Normal ke keputihan ini?

    Biasanya keputihan ini normal dan ia tidak berbau & tidak meninggalkan kesan cairan berwarna putih pada panties lebih-lebih jika wanita itu aktif, sedang menunggu hari untuk period, hamil & terlalu stress.

    Namun, ia TIDAK NORMAL jika ia keluar dengan banyak, berbau busuk, kenyal, melekit, menyebabkan gatal pada sekitar alat sulit & ada yang berwarna selain daripada putih. Keadaan ini dipanggil Leucorrhoea.

    Jangan risau, ada cara untuk mengatasi masalah ini. Anda boleh cuba

    7 CARA MUDAH MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN‼️ 1. PISANG
    Sama ada dimakan mentah bersama susu & madu setiap pagi atau goreng bersama sayur-sayuran. Pisang amat baik untuk kesihatan dalaman wanita.

    2. JUS DAUN BUAH DELIMA
    Ambil 30 helai daun buah delima & kisar bersama lada hitam & setengah gelas air. Tapis airnya & minum setiap pagi selama tiga minggu.

    3. SERBUK HALIA
    Rebus 2 sudu serbuk halia bersama 250ml air hingga air menjadi setengah cawan. Amalkan minum selama tiga minggu.

    4. BENDI
    Ia mengurangkan pengeluaran keputihan. Cuci 100gram bendi & potong kecil-kecil. Masukkan 2 cawan air dalam periuk & rebus bendi selama 20 minit atau sehingga air menjadi separuh. Tapis & bahagikan pada tiga bahagian. Minum satu bahagian bersama sedikit madu, tiga kali sehari.
    Biasa-biasakan makan sayur bendi yea.

    5. KANJI
    Ambil sedikit air daripada nasi yang sedang ditanak & minum. Selain mengatasi masalah keputihan, ia juga boleh menghilangkan penyakit berkaitan dengan perut.

    6. BIJI HALBA/DAUN BUAH JAMBU
    Rebus 2 sudu biji halb /daun buah jambu dalam seliter air selama 30 minit. Tapis & biarkan sejuk serta bilas pada alat sulit.

    7. PALING MUDAH..Boleh bancuh 1sachet iHamil Mymila penuh khasiat

    #jomhamil #hamilbooster

    179 12 7 January, 2018