#kudapkudap Instagram Photos & Videos

kudapkudap - 52.2k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #kudapkudap and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
14 minutes
Average like
6.7
Average comment
0.3
Posts with video
11/36
Posts with photo
25/36

Hashtag Popularity

Menjerux di petang hari..Pontian hujan lebat ini hari..
.
We Made It Fresh Everyday
.
100% tiada cuka
100% tiada pewarna
100% tiada pengawet
.
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
.
#jeruxviral #jeruxdelivery #bukanjeruxbiasa
#jeruxjer #jeruxsambalkicxsedap #jeruxasamboisedap
#sedap #mantap #mengidam #mengandung #kudapkudap #preggymum #cod #harihari #johor #ayerbaloi #pontian #benut #asamboi #sambalkicap
#jeruxfamous #mangga #kedondong #jambu
#ajaijerux #thefamousjeruxpontian #jeruxmangga

Menjerux di petang hari..Pontian hujan lebat ini hari..
.
We Made It Fresh Everyday
.
100% tiada cuka
100% tiada pewarna
100% tiada pengawet
.
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
.
#jeruxviral #jeruxdelivery #bukanjeruxbiasa
#jeruxjer #jeruxsambalkicxsedap #jeruxasamboisedap
#sedap #mantap #mengidam #mengandung #kudapkudap #preggymum #cod #harihari #johor #ayerbaloi #pontian #benut #asamboi #sambalkicap
#jeruxfamous #mangga #kedondong #jambu
#ajaijerux #thefamousjeruxpontian #jeruxmangga
2 0 4 minutes ago

Last stock!!! Set tambah berat badan. Combo price rm99! Wa nak bagi harga baik punya! Nak ke nak sangat? cepat whatsup wawa.
http://www.wasap.my/0172075123/SetTambahBeratBadan

Siapa cepat dia dapat!

#laststock #tambahberatbadan #buburnasi #serbukayamhomemade #izliyahkitchenbabyfood #muar #kudapkudap #biskutsedap #nosugarnosalt #pumpkin #sweetpotato #brownrice #seasoning #bayimakansayur

Last stock!!! Set tambah berat badan. Combo price rm99! Wa nak bagi harga baik punya! Nak ke nak sangat?  cepat whatsup wawa. 
http://www.wasap.my/0172075123/SetTambahBeratBadan

Siapa cepat dia dapat!

#laststock #tambahberatbadan #buburnasi #serbukayamhomemade #izliyahkitchenbabyfood #muar #kudapkudap #biskutsedap #nosugarnosalt #pumpkin #sweetpotato  #brownrice #seasoning #bayimakansayur
0 0 4 minutes ago

0 1 29 minutes ago

1 1 29 minutes ago

1 1 30 minutes ago

Korg tgh lapar ke tu?? .
Takde kudap nak kunyah?
Aducktive Spicy Salted Egg Cornflakes ada 😊
.
Tgk tu Shikin_maembong pun cakap sedap tau dia punya ‘crunchiness’ and salted egg terasa katanya! 🌶🔥
.
Jom cuba gais! Jangan beli satu balang, ramai dah menyesal. Beli terus 2 3 balang 😋 .
Whatsapp sis cepat sblm menyesal gais 👇🏼
📲 www.wasap.my/60145362077/SpicySaltedEgg
.
#SpicySaltedEggCornFlakes #aducktive #aducktivesaltedegg #CornflakesPadu #KudapKudap #makananmalaysia #makanansedap #makanaviral

Korg tgh lapar ke tu?? .
Takde kudap nak kunyah?
Aducktive Spicy Salted Egg Cornflakes ada 😊
.
Tgk tu Shikin_maembong pun cakap sedap tau dia punya ‘crunchiness’ and salted egg terasa katanya! 🌶🔥
.
Jom cuba gais! Jangan beli satu balang, ramai dah menyesal. Beli terus 2 3 balang 😋 .
Whatsapp sis cepat sblm menyesal gais 👇🏼
📲 www.wasap.my/60145362077/SpicySaltedEgg
.
#SpicySaltedEggCornFlakes #aducktive #aducktivesaltedegg #CornflakesPadu #KudapKudap #makananmalaysia #makanansedap #makanaviral
0 0 50 minutes ago

Marvellous..
.
We Made It Fresh Everyday
.
100% tiada cuka
100% tiada pewarna
100% tiada pengawet
.
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
.
#jeruxviral #jeruxdelivery #bukanjeruxbiasa
#jeruxjer #jeruxsambalkicxsedap #jeruxasamboisedap
#sedap #mantap #mengidam #mengandung #kudapkudap #preggymum #cod #harihari #johor #ayerbaloi #pontian #benut #asamboi #sambalkicap
#jeruxfamous #mangga #kedondong #jambu
#ajaijerux #thefamousjeruxpontian #jeruxmangga

Marvellous..
.
We Made It Fresh Everyday
.
100% tiada cuka
100% tiada pewarna
100% tiada pengawet
.
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
http://wasap.my/60127907854
.
#jeruxviral #jeruxdelivery #bukanjeruxbiasa
#jeruxjer #jeruxsambalkicxsedap #jeruxasamboisedap
#sedap #mantap #mengidam #mengandung #kudapkudap #preggymum #cod #harihari #johor #ayerbaloi #pontian #benut #asamboi #sambalkicap
#jeruxfamous #mangga #kedondong #jambu
#ajaijerux #thefamousjeruxpontian #jeruxmangga
4 2 1 hour ago

Variasi Masak Cumi .⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
___________________________________________⁣⁣
💟Like 💬Comment 👥Tag 🔄Repost⁣⁣
.⁣⁣
⏭ Follow @sejuta_resep ⁣⁣
⏭ Follow @sejuta_resep
⏭ Follow @sejuta_resep
.⁣⁣
__________________________________________⁣⁣
Jangan lupa Turn On Notifications Instagram kami agar selalu update tentang aneka resep bekal praktis⁣⁣
⁣⁣
Punya resep dan mau direpost? Yuk tag @sejuta_resep dengan #sejutaresep 📢⁣⁣
___________________________________________⁣⁣
.⁣⁣
Credit @eden_table⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook

Variasi Masak Cumi .⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
___________________________________________⁣⁣
💟Like 💬Comment 👥Tag 🔄Repost⁣⁣
.⁣⁣
⏭ Follow @sejuta_resep ⁣⁣
⏭ Follow @sejuta_resep ⁣
⏭ Follow @sejuta_resep ⁣
.⁣⁣
__________________________________________⁣⁣
Jangan lupa Turn On Notifications Instagram kami agar selalu update tentang aneka resep bekal praktis⁣⁣
⁣⁣
Punya resep dan mau direpost? Yuk tag @sejuta_resep  dengan #sejutaresep 📢⁣⁣
___________________________________________⁣⁣
.⁣⁣
Credit @eden_table⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook
35 0 3 hours ago

Genuine customer's feedback 🥰
.
Terima kasih sis, support @uhmazingtaste
.
Kepada yang nak order, boleh contact:
.
http://www.wasap.my/+601136990310/haisayanakorder
.
Click di biolink IG @uhmazingtaste
.
#cookies #chocolaty #darkchocolatechipcookies #crunchy #cheesy #crabstick #cheesycrabstick
#kudapkudap #kunyahkunyah #snacks
#premiumingredients #tasty #uitm #uitmdihatiku #uitmshahalam #shahalam #selangor #halal #bmf #sedap

Genuine customer's feedback 🥰
.
Terima kasih sis, support @uhmazingtaste
.
Kepada yang nak order, boleh contact:
.
http://www.wasap.my/+601136990310/haisayanakorder
.
Click di biolink IG @uhmazingtaste
.
#cookies#chocolaty#darkchocolatechipcookies#crunchy#cheesy#crabstick#cheesycrabstick
#kudapkudap#kunyahkunyah #snacks
#premiumingredients#tasty#uitm#uitmdihatiku#uitmshahalam#shahalam#selangor#halal#bmf#sedap
6 0 4 hours ago

makan dengan apa2 pun boleh guys..penambah selera penambah rasa..😋😋 #kudapkudap
#shahalamresident
#selangor
#rawang
#aducktivespicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedegg

makan dengan apa2 pun boleh guys..penambah selera penambah rasa..😋😋 #kudapkudap 
#shahalamresident 
#selangor 
#rawang 
#aducktivespicysaltedeggcornflakes 
#spicysaltedegg
3 0 4 hours ago

slide sebelah meh tgk ibu sempoii kita ni.. kan sis kata sis taktipu.. #kudapkudap
#aducktivesaltedegg
#spicysaltedeggcornflakes
#shahalamresident
#selangor

slide sebelah meh tgk ibu sempoii kita ni.. kan sis kata sis taktipu.. #kudapkudap 
#aducktivesaltedegg 
#spicysaltedeggcornflakes 
#shahalamresident 
#selangor
3 0 4 hours ago

Assalamualaikum salam jumaat 😘
.
Kalau kita jauh dari Allah, maka hati jadi keras, rasa diri ni betul orang lain yang salah, ibadah malas, rasa diri tak berdosa dan sebagainya. Nau’zubillah.
.
.
Credit to @jom_dakwah
.
.
http://www.wasap.my/60134885948
.
#cekediz #snacks #islamic #islamicquotes #kudapkudap #kerepek #mochi #mochiicecream #cornflakes #saltedegg #saltedeggcornflakes #peanutbutter #peanutbuttercornflakes #peanutbuttercookies #popcorn #malaysia #buymuslimfirst #bmf #food #foodporn #foodstagram #instalove #love #cyberjaya #putrajaya #puchong #islamic #serikembangan #shahalam #malaysia #seriouslyketagihweh

Assalamualaikum salam jumaat 😘
.
Kalau kita jauh dari Allah, maka hati jadi keras, rasa diri ni betul orang lain yang salah, ibadah malas, rasa diri tak berdosa dan sebagainya. Nau’zubillah.
.
.
Credit to @jom_dakwah
.
.
http://www.wasap.my/60134885948
.
#cekediz #snacks #islamic #islamicquotes #kudapkudap #kerepek #mochi #mochiicecream #cornflakes #saltedegg #saltedeggcornflakes #peanutbutter #peanutbuttercornflakes #peanutbuttercookies #popcorn #malaysia #buymuslimfirst #bmf #food #foodporn #foodstagram #instalove #love #cyberjaya #putrajaya #puchong #islamic #serikembangan #shahalam #malaysia #seriouslyketagihweh
2 0 4 hours ago

Gami cumi panggang⁣⁣
⁣⁣
Isian bisa diganti udang, cumi atau ikan yaaa⁣⁣
Bisa dimasak langsung isiannya diatas cobek sekaligus bahan sambalnya⁣⁣
Ini karena emak rasa stock cumi terlalu jumbo jadi emak panggang bentar biar cepet matang⁣⁣
Cuss resep yukkk⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
2 ekor cumi ukuran besar (250gr) ⁣⁣
Potong2 lumurin air jeruk nipis⁣⁣
Bumbuin 3bawang putih + 1cm jahe yang dihaluskan ⁣⁣
Tambahkan gula, garam, kaldu bubuk, 1sdt minyak wijen, 1/2sdm saus tiram+ 1sdm kecap manis⁣⁣
Diamkan sekitar 20 menit⁣⁣
Kemudian panggang sampai agak matang⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
Siapkan cobek tanah liat⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
Bahan sambal⁣⁣
7 cabe keriting ⁣⁣
9 cabe rawit⁣⁣
2 bawang putih ⁣⁣
7 bawang merah⁣⁣
terasi secukupnya ⁣⁣
Ulek kasar tambahkan gula, garam + kaldu bubuk⁣⁣
Tambahkan minyak goreng agak banyak⁣⁣
Masak diatas kompor dengan api sedang⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
Biarkan mendidih sambil sesekali diaduk⁣⁣
Tambahkan potongan 5 tomat kecil merah + 5 bawang merah ⁣⁣
Tunggu matang bahan sambal baru masukkan cumi yang sudah dipanggang -⁣⁣
-⁣⁣
Aduk rata⁣⁣
Biarkan resap sebentar ⁣⁣
Sajikan panas2 diatas cobeknya⁣⁣
Duhhhh😍😍😍😍⁣⁣
Cocok didampingi kangkung belacan, kerupuk + nasi anget ❤❤❤⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
Bantu Support dan Follow Agar Semangat Update Resep Tiap Hari⁣⁣
🍲@sejuta_resep ⁣⁣
🍲@sejuta_resep ⁣⁣
=====⁣⁣
⁣⁣
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook

Gami cumi panggang⁣⁣
⁣⁣
Isian bisa diganti udang, cumi atau ikan yaaa⁣⁣
Bisa dimasak langsung isiannya diatas cobek sekaligus bahan sambalnya⁣⁣
Ini karena emak rasa stock cumi terlalu jumbo jadi emak panggang bentar biar cepet matang⁣⁣
Cuss resep yukkk⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
2 ekor cumi ukuran besar (250gr) ⁣⁣
Potong2 lumurin air jeruk nipis⁣⁣
Bumbuin 3bawang putih + 1cm jahe yang dihaluskan ⁣⁣
Tambahkan gula, garam, kaldu bubuk, 1sdt minyak wijen, 1/2sdm saus tiram+ 1sdm kecap manis⁣⁣
Diamkan sekitar 20 menit⁣⁣
Kemudian panggang sampai agak matang⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
Siapkan cobek tanah liat⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
Bahan sambal⁣⁣
7 cabe keriting ⁣⁣
9 cabe rawit⁣⁣
2 bawang putih ⁣⁣
7 bawang merah⁣⁣
terasi secukupnya ⁣⁣
Ulek kasar tambahkan gula, garam + kaldu bubuk⁣⁣
Tambahkan minyak goreng agak banyak⁣⁣
Masak diatas kompor dengan api sedang⁣⁣
-⁣⁣
-⁣⁣
Biarkan mendidih sambil sesekali diaduk⁣⁣
Tambahkan potongan 5 tomat kecil merah + 5 bawang merah ⁣⁣
Tunggu matang bahan sambal baru masukkan cumi yang sudah dipanggang -⁣⁣
-⁣⁣
Aduk rata⁣⁣
Biarkan resap sebentar ⁣⁣
Sajikan panas2 diatas cobeknya⁣⁣
Duhhhh😍😍😍😍⁣⁣
Cocok didampingi kangkung belacan, kerupuk + nasi anget ❤❤❤⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
Bantu Support dan Follow Agar Semangat Update Resep Tiap Hari⁣⁣
🍲@sejuta_resep ⁣⁣
🍲@sejuta_resep ⁣⁣
=====⁣⁣
⁣⁣
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook
70 0 4 hours ago

Selamat Pagi Jumaat.. mcm ni la kami pack setiap satu parcel.. kalau anda order lebih dari sebekas, maka setiap bekas la pack mcm ni tau.. So kalau dah pack mcm ni n bila dpt still hancur, mmg bukan salah iera dah ye .. .
#PopiahgulungbyIera #popiahgulung #kudapkudap #kudapkudapan #sayajual #sayajualmurah #intiudangkering #surirumah #sayasukamasak #sayasukamakan #kuihraya2019 #homemade #intiayam

Selamat Pagi Jumaat.. mcm ni la kami pack setiap satu parcel.. kalau anda order lebih dari sebekas, maka setiap bekas la pack mcm ni tau.. So kalau dah pack mcm ni n bila dpt still hancur, mmg bukan salah iera dah ye .. .
#PopiahgulungbyIera #popiahgulung  #kudapkudap #kudapkudapan #sayajual #sayajualmurah #intiudangkering #surirumah #sayasukamasak #sayasukamakan #kuihraya2019 #homemade #intiayam
7 0 5 hours ago

SINDIKET DADAH TERBESAR BERJAYA DIKESAN!! AWAS SEMUA!! LIVE BERITA TERGEMPAR PAGI INI!!
.
AWAS!! Sindiket ini sentiasa berkeliaran di kawasan anda!!
.
Pagi ini pasukan Polis!! telah menjumpai dadah jenis baru yang menyebabkan ketagihan melampau😆
.
Hebat dadah baru ni yang telah ketagihan dengan Aducktive. Kita dah bagi warning awal-awal tau benda ni memang Seriously Aducktive! ⚠️🌶🔥
.
Yang berminat nak join Family Spicy Salted Egg Cornflakes bersama kami, korang boleh DM/PM atau terus klik link di Bio.
.
#AducktiveSaltedEggOfficial #coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive #instafamous #makanansehat #makananenak #makanmakan #makan #raya #vendor

SINDIKET DADAH TERBESAR BERJAYA DIKESAN!! AWAS SEMUA!! LIVE BERITA TERGEMPAR PAGI INI!!
.
AWAS!! Sindiket ini sentiasa berkeliaran di kawasan anda!!
.
Pagi ini pasukan Polis!! telah menjumpai dadah jenis baru yang menyebabkan ketagihan melampau😆
.
Hebat dadah baru ni yang telah ketagihan dengan Aducktive. Kita dah bagi warning awal-awal tau benda ni memang Seriously Aducktive! ⚠️🌶🔥
.
Yang berminat nak join Family Spicy Salted Egg Cornflakes bersama kami, korang boleh DM/PM atau terus klik link di Bio.
.
#AducktiveSaltedEggOfficial #coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive #instafamous #makanansehat #makananenak #makanmakan #makan #raya #vendor
2 0 5 hours ago

.
Alhamdullilah dapat lagi another testimoni🤗
.
Semua yang dah rasa Brownies Cookies ni memang akan cakap sedap😍.
.
Nak tahu tak sebab apa?
Sebab memang
SEDAP GILER🤤
.
Memang sesuai sangat untuk penggemar coklat😙
.
Orang tak suka coklat pon suka dengan kelazatan Brownies Cookies ni🤤😍
.
So sesiapa nak try, caranya mudah sangat,meh siti ajar🤗
DM atau tekan je link di Bio🙆🏻‍♀️❤️
.

.
Alhamdullilah dapat lagi another testimoni🤗
.
Semua yang dah rasa Brownies Cookies ni memang akan cakap sedap😍.
.
Nak tahu tak sebab apa?
Sebab memang 
SEDAP GILER🤤
.
Memang sesuai sangat untuk penggemar coklat😙
.
Orang tak suka coklat pon suka dengan kelazatan Brownies Cookies ni🤤😍
.
So sesiapa nak try, caranya mudah sangat,meh siti ajar🤗
DM atau tekan je link di Bio🙆🏻‍♀️❤️
.
6 2 5 hours ago

Spicy salted egg cornflakes🌶🥚🐤🌽 #aducktivesaltedeggpasirgudang #kudapkudap

Spicy salted egg cornflakes🌶🥚🐤🌽 #aducktivesaltedeggpasirgudang #kudapkudap
2 0 6 hours ago

Sambil buat kerja sambil makan Spicy Salted Egg Cornflakes , laju je kerja setel
.
Lain macam berhantu Spicy Salted Egg Cornflakes ni tak sedar dah terlepas minum pagi yang peliknya kerja pun siap sedar sedar habis dah sebalang
.
Bukan sekadar berhantu je Spicy Salted Egg Cornflakes ni bahkan meningkatkan ADRENALIN memantaskan gerak kerja meningkatkan kecerdasan akal fikiran menghasil kan idea yang bernas
.
Paling penting Spicy Salted Egg Cornflakes merapatkan ukhwah dan semangat kerja berpasukan
Sambil berbincang krup krap sedar sedar siap modul yang di bina
.
Jom kunyah Spicy Salted Egg Cornflakes
.
#coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedaeggofficial #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive #rawangdelivery #rawang

Sambil buat kerja sambil makan Spicy Salted Egg Cornflakes , laju je kerja setel
.
Lain macam berhantu Spicy Salted Egg Cornflakes  ni tak sedar dah terlepas minum pagi yang peliknya kerja pun siap sedar sedar habis dah sebalang
.
Bukan sekadar berhantu je Spicy Salted Egg Cornflakes  ni bahkan meningkatkan ADRENALIN  memantaskan gerak kerja meningkatkan kecerdasan akal fikiran menghasil kan idea yang bernas
.
Paling penting Spicy Salted Egg Cornflakes  merapatkan ukhwah dan semangat kerja berpasukan 
Sambil berbincang krup krap sedar sedar siap modul yang di bina
.
Jom kunyah Spicy Salted Egg Cornflakes
.
 #coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedaeggofficial #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive #rawangdelivery #rawang
2 1 6 hours ago

Sambil buat kerja sambil makan Spicy Salted Egg Cornflakes , laju je kerja setel
.
Lain macam berhantu Spicy Salted Egg Cornflakes ni tak sedar dah terlepas minum pagi yang peliknya kerja pun siap sedar sedar habis dah sebalang
.
Bukan sekadar berhantu je Spicy Salted Egg Cornflakes ni bahkan meningkatkan ADRENALIN memantaskan gerak kerja meningkatkan kecerdasan akal fikiran menghasil kan idea yang bernas
.
Paling penting Spicy Salted Egg Cornflakes merapatkan ukhwah dan semangat kerja berpasukan
Sambil berbincang krup krap sedar sedar siap modul yang di bina
.
Jom kunyah Spicy Salted Egg Cornflakes
.
#coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedaeggofficial #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive

Sambil buat kerja sambil makan Spicy Salted Egg Cornflakes , laju je kerja setel
.
Lain macam berhantu Spicy Salted Egg Cornflakes  ni tak sedar dah terlepas minum pagi yang peliknya kerja pun siap sedar sedar habis dah sebalang
.
Bukan sekadar berhantu je Spicy Salted Egg Cornflakes  ni bahkan meningkatkan ADRENALIN  memantaskan gerak kerja meningkatkan kecerdasan akal fikiran menghasil kan idea yang bernas
.
Paling penting Spicy Salted Egg Cornflakes  merapatkan ukhwah dan semangat kerja berpasukan 
Sambil berbincang krup krap sedar sedar siap modul yang di bina
.
Jom kunyah Spicy Salted Egg Cornflakes
.
 #coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedaeggofficial #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive
3 0 6 hours ago

Sambil buat kerja sambil makan Spicy Salted Egg Cornflakes , laju je kerja setel
.
Lain macam berhantu Spicy Salted Egg Cornflakes ni tak sedar dah terlepas minum pagi yang peliknya kerja pun siap sedar sedar habis dah sebalang
.
Bukan sekadar berhantu je Spicy Salted Egg Cornflakes ni bahkan meningkatkan ADRENALIN memantaskan gerak kerja meningkatkan kecerdasan akal fikiran menghasil kan idea yang bernas
.
Paling penting Spicy Salted Egg Cornflakes merapatkan ukhwah dan semangat kerja berpasukan
Sambil berbincang krup krap sedar sedar siap modul yang di bina
.
Jom kunyah Spicy Salted Egg Cornflakes
.
#coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedaeggofficial #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive

Sambil buat kerja sambil makan Spicy Salted Egg Cornflakes , laju je kerja setel
.
Lain macam berhantu Spicy Salted Egg Cornflakes  ni tak sedar dah terlepas minum pagi yang peliknya kerja pun siap sedar sedar habis dah sebalang
.
Bukan sekadar berhantu je Spicy Salted Egg Cornflakes  ni bahkan meningkatkan ADRENALIN  memantaskan gerak kerja meningkatkan kecerdasan akal fikiran menghasil kan idea yang bernas
.
Paling penting Spicy Salted Egg Cornflakes  merapatkan ukhwah dan semangat kerja berpasukan 
Sambil berbincang krup krap sedar sedar siap modul yang di bina
.
Jom kunyah Spicy Salted Egg Cornflakes
.
 #coverup #teamcoverup #coverupresources #coverupfighter #rezekiglobal #saltedegg #cornflakes #spicysaltedeggcornflakes
#spicysaltedaeggofficial #agentwanted #sayajual #sayajualmurah #food #foodporn #instafood #makan #makanan #kerepek #kudapkudap #viral #trending #murah #meletop #aducktive
2 0 6 hours ago

LAMA DAH DOK CARI KARIPAP MINI YANG KULIT RANGUP INTI IKAN SEDAP. PAYAH SUNGGUH NAK JUMPA. SELALU DOK BELI BANYAK OKSIGEN JE INTI PULAK TAK SEDAP DAH LA INTI SIKIT.

Jangan risau kami pengeluar karipap mini serunding ikan yang tersohor di terengganu

KUALITI KARIPAP KAMI.
🤩kulit ranggup dan serunding ikan fresh kami buat buat sendiri bukan dari orang tengah ya. Setipa hari kami buat serunding ikan ni.
🤩Inti pulak penuh jeluokkk.. Sedap pulak tu... Lemak2 manis pedas gituww.. Jadi apa tunggu lagi dapatkan segera karipap mini tersohor ini segera.

BERMINAT BOLEH TEKAN LINK DI BIO
👇👇👇👇👇
www.wasap.my/601163475383/karipapmini
.
.
#karipapminirangup #karipapminiterengganu #mukbang
#karipapminimurah #karipapmini #karipap #karipapkecil #karipapkecik #kudapkudap #kerepekcheese #cheese #kuihrayamurah #kuihraya #kudapanrangup #karipapcomel #minikaripap #karipapterengganu #terengganu #karipapmurah #goodies #goodiesmurah #goodiesmurahmalaysia #serunding #serundingikan #hotcheesepop #karipapkecil #doorgiftmurah #doorgiftmurahmalaysia #2019 #salemerdeka #instamagiktribe

LAMA DAH DOK CARI KARIPAP MINI YANG KULIT RANGUP INTI IKAN SEDAP. PAYAH SUNGGUH NAK JUMPA. SELALU DOK BELI BANYAK OKSIGEN JE INTI PULAK TAK SEDAP DAH LA INTI SIKIT.

Jangan risau kami pengeluar karipap mini serunding ikan yang tersohor di terengganu

KUALITI KARIPAP KAMI.
🤩kulit ranggup dan serunding ikan fresh kami buat buat sendiri bukan dari orang tengah ya. Setipa hari kami buat serunding ikan ni.
🤩Inti pulak penuh jeluokkk.. Sedap pulak tu... Lemak2 manis pedas gituww.. Jadi apa tunggu lagi dapatkan segera karipap mini tersohor ini segera.

BERMINAT BOLEH TEKAN LINK DI BIO
👇👇👇👇👇
www.wasap.my/601163475383/karipapmini
.
.
#karipapminirangup #karipapminiterengganu #mukbang 
#karipapminimurah #karipapmini #karipap #karipapkecil #karipapkecik #kudapkudap #kerepekcheese #cheese #kuihrayamurah #kuihraya #kudapanrangup #karipapcomel #minikaripap #karipapterengganu #terengganu #karipapmurah #goodies #goodiesmurah #goodiesmurahmalaysia #serunding #serundingikan #hotcheesepop #karipapkecil #doorgiftmurah #doorgiftmurahmalaysia #2019 #salemerdeka #instamagiktribe
4 0 7 hours ago

.
BROWNIES KUKIS ? RASA PAHIT KE CAMNER TU ?? NAK TRY TP TAKUT TAK KENA DGN TEKAK 😭
-
Nak takut buat apa laa. kalau budak2 duk makan tu confirm makanan tu sedap kan ? -
-
nak kata manis tak jugak,
nak kata kelat tak jugak,
nak kata pahit tak jugak.🤭
-
habis tu rasa apa si brownies ni ?🤔
-
Nak tahu kene lah rasa sendiri🤗.
DM atau tekan je link di Bio😘

.
BROWNIES KUKIS ? RASA PAHIT KE CAMNER TU ?? NAK TRY TP TAKUT TAK KENA DGN TEKAK 😭
-
Nak takut buat apa laa. kalau budak2 duk makan tu confirm makanan tu sedap kan ? -
-
nak kata manis tak jugak,
nak kata kelat tak jugak,
nak kata pahit tak jugak.🤭
-
habis tu rasa apa si brownies ni ?🤔
-
Nak tahu kene lah rasa sendiri🤗.
DM atau tekan je link di Bio😘
5 2 7 hours ago

MENYESAL AKU BELI JABURAN NI😤.
.
.
.
.
.
Mana taknya, sekali kalau dah termakan tak boleh nak stop gaiss.
.
.
.
.
Anda menyesal tak beli jaburan ni????
.
.
.
.
Cuba komen dekat bawah apa yang anda sesalkan?
.
.
.
#jaburan
#kerepek
#Usahawankerepek
#jutawankerepek
#makananviral
#kudapkudap
#tummytime

MENYESAL AKU BELI JABURAN NI😤.
.
.
.
.
.
Mana taknya, sekali kalau dah termakan tak boleh nak stop gaiss.
.
.
.
.
Anda menyesal tak beli jaburan ni????
.
.
.
.
Cuba komen dekat bawah apa yang anda sesalkan?
.
.
.
#jaburan
#kerepek
#Usahawankerepek 
#jutawankerepek 
#makananviral 
#kudapkudap 
#tummytime
4 0 7 hours ago

NASI KUNING HARUM GURIH⁣⁣
Resep : @rudydansahabat (by Rudy Choirudin)⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
Follow @sejuta_resep ⁣⁣
Follow @sejuta_resep ⁣⁣
Follow @sejuta_resep ⁣⁣
Tag temen kamu yang doyan makan⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
Bahan 1:⁣⁣
1 kg beras, dicuci bersih⁣⁣
⁣⁣
Bahan 2:⁣⁣
3 sdm minyak goreng⁣⁣
6 siung bawang putih, dicincang⁣⁣
2 lembar daun pandan, diikat⁣⁣
6 lembar daun jeruk⁣⁣
2 batang serai, memarkan⁣⁣
2 sdt Desaku Kunyit Bubuk⁣⁣
2½ sdt garam⁣⁣
1.200 ml santan sedang kentalnya, yang diperoleh dari 1 butir kelapa⁣⁣
⁣⁣
Cara Membuat:⁣⁣
1. Tumis bawang putih yang sudah dicincang dengan 3 sdm minyak goreng, beri 100 ml santan, tumis hingga kekuningan⁣⁣
2. Masukkan daun pandan, daun jeruk dan serai, tumis kembali hingga harum⁣⁣
3. Kecilkan api, masukkan sisa santan dan garam⁣⁣
4. Masukkan Desaku Kunyit Bubuk⁣⁣
5. Masak perlahan hingga santan mulai mendidih serta kunyit bubuk larut dan harum aromanya⁣⁣
6. Masukkan beras ke dalam rebusan bumbu⁣⁣
7. Aduk merata hingga beras menjadi aronan⁣⁣
8. Pindahkan aronan nasi kuning ke dalam kukusan yang sudah dipanaskan⁣⁣
9. Kukus aronan nasi kuning selama 40-45 menit hingga matang dan pulen⁣⁣
10. Hidangkan dengan lauk pauk sesuai selera⁣⁣
• ————————————————⁣⁣
Sahabat... agar resep ini bisa lebih bermanfaat lagi saya minta bantuan agar resep ini bisa di share ke sahabat lainnya, dan juga bisa di Repost di IG sahabat...⁣⁣
Terimakasih banyak🙏🙏🙏⁣⁣
————————————————⁣⁣
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook

NASI KUNING HARUM GURIH⁣⁣
Resep : @rudydansahabat (by Rudy Choirudin)⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
Follow @sejuta_resep ⁣⁣
Follow @sejuta_resep ⁣⁣
Follow @sejuta_resep ⁣⁣
Tag temen kamu yang doyan makan⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
Bahan 1:⁣⁣
1 kg beras, dicuci bersih⁣⁣
⁣⁣
Bahan 2:⁣⁣
3 sdm minyak goreng⁣⁣
6 siung bawang putih, dicincang⁣⁣
2 lembar daun pandan, diikat⁣⁣
6 lembar daun jeruk⁣⁣
2 batang serai, memarkan⁣⁣
2 sdt Desaku Kunyit Bubuk⁣⁣
2½ sdt garam⁣⁣
1.200 ml santan sedang kentalnya, yang diperoleh dari 1 butir kelapa⁣⁣
⁣⁣
Cara Membuat:⁣⁣
1.	Tumis bawang putih yang sudah dicincang dengan 3 sdm minyak goreng, beri 100 ml santan, tumis hingga kekuningan⁣⁣
2. 	Masukkan daun pandan, daun jeruk dan serai, tumis kembali hingga harum⁣⁣
3.	Kecilkan api, masukkan sisa santan dan garam⁣⁣
4.	Masukkan Desaku Kunyit Bubuk⁣⁣
5.	Masak perlahan hingga santan mulai mendidih serta kunyit bubuk larut dan harum aromanya⁣⁣
6. Masukkan beras ke dalam rebusan bumbu⁣⁣
7. Aduk merata hingga beras menjadi aronan⁣⁣
8. Pindahkan aronan nasi kuning ke dalam kukusan yang sudah dipanaskan⁣⁣
9.	Kukus aronan nasi kuning selama 40-45 menit hingga matang dan pulen⁣⁣
10.	Hidangkan dengan lauk pauk sesuai selera⁣⁣
• ————————————————⁣⁣
Sahabat... agar resep ini bisa lebih bermanfaat lagi saya minta bantuan agar resep ini bisa di share ke sahabat lainnya, dan juga bisa di Repost di IG sahabat...⁣⁣
Terimakasih banyak🙏🙏🙏⁣⁣
————————————————⁣⁣
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook
38 1 7 hours ago

Top #kudapkudap posts

Ada orang minta akk sharekan cara buat #jejariketamrangup ni.. Ok, inilah resepi dan cara buatnya ye.. Selamat mencuba
.

JEJARI KETAM RANGUP .

BAHAN :
Sekilo jejari ketam (akk guna jenama LP sbb xmudah hancur dan ada rasa masin skit)
Daun kari beberapa tangkai
Sepaket serbuk kari makanan laut @rempahratusmaksiti
Garam secukup rasa (optional)
Minyak utk menggoreng
.

CARA :
1. Siat-siatkan jejari ketam mengikut suka.
2. Gaulkan bersama rempah kari dan garam secukup rasa.
3. Panaskan minyak dan masukkan beberapa daun kari.
4. Masukkan pula jejari ketam dan goreng pada api sederhana mengikut garingan yang anda suka.
5. Toskan jejari dan sejukkan. Simpan di tempat yang kedap udara.
.

SELAMAT MENCUBA

#tiktokmalaysia #tiktok #tiktokmasakini #videomasakanmamaauni #crispycrabstick #kudapan #jajanringan #aunikitchen #kudapkudap #liketofollow #likeforlikes #goodnessfood #instafoodmalaysia #instalike #follow4like #followforfollowback #l4likeforlikesback

Ada orang minta akk sharekan cara buat #jejariketamrangup ni.. Ok, inilah resepi dan cara buatnya ye.. Selamat mencuba
.

JEJARI KETAM RANGUP .

BAHAN :
Sekilo jejari ketam (akk guna jenama LP sbb xmudah hancur dan ada rasa masin skit)
Daun kari beberapa tangkai
Sepaket serbuk kari makanan laut @rempahratusmaksiti
Garam secukup rasa (optional)
Minyak utk menggoreng
.

CARA :
1. Siat-siatkan jejari ketam mengikut suka.
2. Gaulkan bersama rempah kari dan garam secukup rasa.
3. Panaskan minyak dan masukkan beberapa daun kari.
4. Masukkan pula jejari ketam dan goreng pada api sederhana mengikut garingan yang anda suka.
5. Toskan jejari dan sejukkan. Simpan di tempat yang kedap udara.
.

SELAMAT MENCUBA

#tiktokmalaysia #tiktok #tiktokmasakini #videomasakanmamaauni #crispycrabstick #kudapan #jajanringan #aunikitchen #kudapkudap #liketofollow #likeforlikes #goodnessfood #instafoodmalaysia #instalike #follow4like #followforfollowback #l4likeforlikesback
341 11 16 May, 2019

Saya doakan kita di Segerakan ke sana...⁣⁣
Umroh Tahun ini.....⁣⁣
Haji Tahun Depan.....⁣⁣
Aamiin⁣ ya Allah ya Robbal Alamin...⁣⁣

⁣⁣
____⁣⁣
📌 Mari kita sebarkan ilmu kebaikan walaupun semenit, insya Allah akan menjadi ladang Amal Jariyah buat diri anda dan orng lain.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
Follow ⏩ @cemilan_mulut
Follow ⏩ @cemilan_mulut ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow ⏩ @cemilan_mulut .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih

Saya doakan kita di Segerakan ke sana...⁣⁣
Umroh Tahun ini.....⁣⁣
Haji Tahun Depan.....⁣⁣
Aamiin⁣ ya Allah ya Robbal Alamin...⁣⁣
⁣
⁣⁣
____⁣⁣
📌 Mari kita sebarkan ilmu kebaikan walaupun semenit, insya Allah akan menjadi ladang Amal Jariyah buat diri anda dan orng lain.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
Follow ⏩ @cemilan_mulut
Follow ⏩ @cemilan_mulut ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow ⏩ @cemilan_mulut .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
5,347 16 9 November, 2019

Saya doakan kita di Segerakan ke sana...⁣⁣
Umroh Tahun ini.....⁣⁣
Haji Tahun Depan.....⁣⁣
Aamiin⁣ ya Allah ya Robbal Alamin...⁣⁣

⁣⁣
____⁣⁣
📌 Mari kita sebarkan ilmu kebaikan walaupun semenit, insya Allah akan menjadi ladang Amal Jariyah buat diri anda dan orng lain.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
Follow ⏩ @sejuta_resep
Follow ⏩ @sejuta_resep ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow ⏩ @sejuta_resep .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih

Saya doakan kita di Segerakan ke sana...⁣⁣
Umroh Tahun ini.....⁣⁣
Haji Tahun Depan.....⁣⁣
Aamiin⁣ ya Allah ya Robbal Alamin...⁣⁣
⁣
⁣⁣
____⁣⁣
📌 Mari kita sebarkan ilmu kebaikan walaupun semenit, insya Allah akan menjadi ladang Amal Jariyah buat diri anda dan orng lain.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
Follow ⏩ @sejuta_resep 
Follow ⏩ @sejuta_resep ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow ⏩ @sejuta_resep .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
7,443 22 9 November, 2019

🐙 SOTONG SUMBAT SCRAMBLED EGGS

BAHAN² BUAT SCRAMBLED EGGS
- 1 biji bawang merah besar (potong dadu)
- 2 batang lada besar merah (hiris halus)
- daun kucai (hiris halus)
- sedikit garam
- 6 biji telur
.
BAHAN² LADA KISAR
- 10 tangkai lada kering
- 2 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 1 inci halia
.
BAHAN² UNTUK DITUMIS
- bahan yang dah dikisar
- 2 sudu sos cili
- 1 sudu sos tomato
- 1 sudu sos thai
- 1 sudu garam
- 1 sudu gula

BAHAN² LAIN
Beberapa ekor sotong, lidi penyocok & minyak masak
.
Suka Masak ? Suka Kuliner ?
𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐃𝐔𝐋𝐔 𝐘𝐔𝐊 🍭⁣⁣⁣⁣
Follow @sejuta_resep
Follow @sejuta_resep
Follow @sejuta_resep
Follow @sejuta_resep 🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫
Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘
.
repost @dapurjomblo
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih

🐙 SOTONG SUMBAT SCRAMBLED EGGS

BAHAN² BUAT SCRAMBLED EGGS
- 1 biji bawang merah besar (potong dadu)
- 2 batang lada besar merah (hiris halus)
- daun kucai (hiris halus)
- sedikit garam
- 6 biji telur
.
BAHAN² LADA KISAR
- 10 tangkai lada kering
- 2 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 1 inci halia
.
BAHAN² UNTUK DITUMIS
- bahan yang dah dikisar
- 2 sudu sos cili
- 1 sudu sos tomato
- 1 sudu sos thai
- 1 sudu garam
- 1 sudu gula

BAHAN² LAIN
Beberapa ekor sotong, lidi penyocok & minyak masak
.
Suka Masak ? Suka Kuliner ?
𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐃𝐔𝐋𝐔 𝐘𝐔𝐊 🍭⁣⁣⁣⁣
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫
Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘
.
repost @dapurjomblo
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
1,089 8 11 November, 2019


Cheesy Meatball
.
Lama betui tak buat. Sedap 😋 meleleh-leleh cheese. Siapa pengemar cheese 🙋🏻‍♀️? Kite masak atas kuali je semua, malas nak transfer masuk oven. So nyum!
—————
Bahan-bahan
▫️Minyak Masak
▫️1 Biji Bawang Besar
▫️6 Ulas Bawang Putih
▫️Bebola Daging Frozen (Byk jenis brand dekat pasaraya)
▫️1/2 Botol Sos Pasta @adabi_consumer
▫️Cendawan Tin
▫️3 Keping Cheddar Cheese
▫️Mozzarella Cheese
▫️Parsley @hexafood
.
** Tak perlu letak garam sebab dah cukup rasa, bg citarasa kite. Sos pasta adabi ni memang dh sedap. Tapi ikut pd citarasa masing2, kalau nak add on apa2 ikut masing2
——————
🌸 Jangan lupa untuk subscribe YOUTUBE channel kite.
Link dekat bio ☝🏻Thank you
.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih

•
Cheesy Meatball
.
Lama betui tak buat. Sedap 😋 meleleh-leleh cheese. Siapa pengemar cheese 🙋🏻‍♀️? Kite masak atas kuali je semua, malas nak transfer masuk oven. So nyum!
—————
Bahan-bahan
▫️Minyak Masak
▫️1 Biji Bawang Besar
▫️6 Ulas Bawang Putih
▫️Bebola Daging Frozen (Byk jenis brand dekat pasaraya)
▫️1/2 Botol Sos Pasta @adabi_consumer
▫️Cendawan Tin
▫️3 Keping Cheddar Cheese
▫️Mozzarella Cheese
▫️Parsley @hexafood
.
** Tak perlu letak garam sebab dah cukup rasa, bg citarasa kite. Sos pasta adabi ni memang dh sedap. Tapi ikut pd citarasa masing2, kalau nak add on apa2 ikut masing2
——————
🌸 Jangan lupa untuk subscribe YOUTUBE channel kite.
Link dekat bio ☝🏻Thank you
.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
531 3 31 October, 2019

Kue yang sehat 😂
Jadi ide baru juga nih.
.
𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐃𝐔𝐋𝐔 𝐘𝐔𝐊 🍭⁣⁣⁣⁣
Follow @sejuta_resep
Follow @sejuta_resep
Follow @sejuta_resep
Follow @sejuta_resep 🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫
Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘
.
repost @resep_koki_rumahan
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih

Kue yang sehat 😂
Jadi ide baru juga nih.
.
𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐃𝐔𝐋𝐔 𝐘𝐔𝐊 🍭⁣⁣⁣⁣
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫
Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘
.
repost @resep_koki_rumahan
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
766 8 14 November, 2019