#malays Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #malays and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
13 hours
Average like
328.4
Average comment
4.1
Posts with video
9/36
Posts with photo
27/36

Hashtag Popularity

@artz_akma Profile picture

@artz_akma

Art trade with @laurelis.se
Tysm for art trading with me :D
#arttrade #art #ibispaintx #digitalart #Malays #lukisan

Art trade with @laurelis.se 
Tysm  for art trading with me :D
#arttrade #art #ibispaintx #digitalart #Malays #lukisan
21 4 20 September, 2019
@ayame.nagano Profile picture

@ayame.nagano

Rosa Malacca

Hotel at malacca!🇲🇾

フロントに洋服とかも売ってて可愛かった☺️一泊部屋代7000円でした◎

#malays #malacca

Hotel at malacca!🇲🇾

フロントに洋服とかも売ってて可愛かった☺️一泊部屋代7000円でした◎

#malays #malacca
18 1 20 September, 2019
@jvn.vun Profile picture

@jvn.vun

THIS IS TRUE OK! i dont like people cm sial gitu heih🙄🤣 any way this is first video about "SAVE NUMBER" any req bout anything dm me ,oh ya share it if it true👌
.
.
.
.
.
.
#ayatdeep #sabah #savage #malays
#lawakhambar #lawak #zonlawak #lucu #hahaha #memes #sembangstudent #sembangkosong

THIS IS TRUE OK! i dont like people cm sial gitu heih🙄🤣 any way this is first video about "SAVE NUMBER" any req bout anything dm me ,oh ya share it if it true👌
.
.
.
.
.
.
#ayatdeep #sabah #savage #malays 
#lawakhambar #lawak #zonlawak #lucu #hahaha #memes #sembangstudent #sembangkosong
324 26 19 September, 2019
selalu sangt dhni😭💕 #funimatechallenge #malays @haziqajmal.03 @haziqajmal.03
379 11 18 September, 2019
@andieska_kist Profile picture

@andieska_kist

Thanks to @mizamir @eillazaidel and @rashidahsuria utk perkhidmatan paket yogya trip nya selama 4 hari.
Mohon maaf jika masih banyak kurang dalam melayani, dan semoga kita bisa berjumpa lg dilain masa, aamiin

#yogyatrip2019 #explorerjogja #wisatayogya #indonesiawonderful #malaysiabackpackers #malays #malaysia #pantaitimang #kebunbuahmangunan #srigetukwaterfall #prambanan

Thanks to @mizamir @eillazaidel and @rashidahsuria utk perkhidmatan paket yogya trip nya selama 4 hari.
Mohon maaf jika masih banyak kurang dalam melayani, dan semoga kita bisa berjumpa lg dilain masa, aamiin

#yogyatrip2019 #explorerjogja #wisatayogya #indonesiawonderful #malaysiabackpackers #malays #malaysia #pantaitimang #kebunbuahmangunan #srigetukwaterfall #prambanan
25 0 18 September, 2019
@shahrillramli Profile picture

@shahrillramli

Menarik. Membangkitkan semula bara api semangat tesis #PhD ku yang mengkaji pengucapan teks beliau semasa "political hiatus" (2003-2016) yang kadangkala malap, kadangkala marak - tapi bila tengah panas, masa itu pulaklah tugasan di sekolah datang bertimpa😅😅!! Kajian mendapati kebanyakan pengundi Melayu masih kental semangat kemelayuan dengan undian untuk Barisan Nasional-UMNO & PAS (Funston, 2019) tetapi kehadiran Tun Mahathir didapati berjaya mencuri keyakinan tersebut (Nadzri, 2018) dan berjaya merampas pertambahan 10% sokongan Melayu untuk PH berbanding sokongan pada Pilihanraya ke-13 (Abdullah, 2018). Jadi, adakah PH mampu bertahan apabila Tun Mahathir letak jawatan kelak? Jeng, jeng, jeng. Kita tunggu.
P/S : Sebelum emosi, sila ingat ini ialah pandangan amatur akademik saya kerana berkait rapat dengan tesis. Sokongan peribadi politik saya memang saya jarang canangkan pada orang. Saya tak suka berapi-api tegakkan pendapat politikus kedai kopi sebab saya pun tak dapat keuntungan apa-apa dari politik. Saya berkenalan ramai penggiat politik dari pelbagai politik sebagai marhaen neutral. 😇

#politics #Mahathir #vlog #thesis #speeches #rhetoric #GE14 #MalaysiaBaru #UMNO #PPBM #Bersatu #Malays #ketuananmelayu #academics #StudyingWhileWorking #LifeAsATeacher #ShahrillsRoadToPhD

Menarik. Membangkitkan semula bara api semangat tesis #PhD ku yang mengkaji pengucapan teks beliau semasa "political hiatus" (2003-2016) yang kadangkala malap, kadangkala marak - tapi bila tengah panas, masa itu pulaklah tugasan di sekolah datang bertimpa😅😅!! Kajian mendapati kebanyakan pengundi Melayu masih kental semangat kemelayuan dengan undian untuk Barisan Nasional-UMNO & PAS (Funston, 2019) tetapi kehadiran Tun Mahathir didapati berjaya mencuri keyakinan tersebut (Nadzri, 2018) dan berjaya merampas pertambahan 10% sokongan Melayu untuk PH berbanding sokongan pada Pilihanraya ke-13 (Abdullah, 2018). Jadi, adakah PH mampu bertahan apabila Tun Mahathir letak jawatan kelak? Jeng, jeng, jeng. Kita tunggu. 
P/S : Sebelum emosi, sila ingat ini ialah pandangan amatur akademik saya kerana berkait rapat dengan tesis. Sokongan peribadi politik saya memang saya jarang canangkan pada orang. Saya tak suka berapi-api tegakkan pendapat politikus kedai kopi sebab saya pun tak dapat keuntungan apa-apa dari politik. Saya berkenalan ramai penggiat politik dari pelbagai politik sebagai marhaen neutral. 😇

#politics #Mahathir #vlog #thesis #speeches #rhetoric #GE14 #MalaysiaBaru #UMNO #PPBM #Bersatu #Malays #ketuananmelayu #academics #StudyingWhileWorking #LifeAsATeacher #ShahrillsRoadToPhD
15 0 17 September, 2019
@muslim_mart_malaysia Profile picture

@muslim_mart_malaysia

TESTIMONI AISKRIM 💖
.
.
ALHAMDULILLAH....
HAPPY BILA DAPAT TENGOK AGEN BUAT SIDE INCOME 😍😍😍😍😍
.
.
DM SEKARANG JIKA BERMINAT 😘😘😘
.
.
#aiskrim #aiskrimmalaysia #aiskrim20sen #malaysia #malays #muslimbeverages #sawanahwow #sawanahwowgombak #sawanahmemangwow #makanansunnah #tbt #produkviral #produkmuslim

TESTIMONI AISKRIM 💖
.
.
ALHAMDULILLAH....
HAPPY BILA DAPAT TENGOK AGEN BUAT SIDE INCOME 😍😍😍😍😍
.
.
DM SEKARANG JIKA BERMINAT 😘😘😘
.
.
#aiskrim #aiskrimmalaysia #aiskrim20sen #malaysia #malays #muslimbeverages #sawanahwow #sawanahwowgombak #sawanahmemangwow #makanansunnah #tbt #produkviral #produkmuslim
2 0 17 September, 2019
@wonderworksmy Profile picture

@wonderworksmy

Marina Bay Sands

DID YOU KNOW?⁣⁣
⁣⁣
Malaysia Day is held on 16 September every year to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. It marked the joining together of the existing states of Malaya, North Borneo, Sarawak and Singapore to form Malaysia. ⁣

Singapore was one of the 14 states of Malaysia from 1963 to 1965. Malaysia was formed on 16 September 1963 in the merger of the Federation of Malaya with the former British colonies of North Borneo, Sarawak and Singapore. Singapore and Malaysia became distinct countries in 1966.⁣
(Source: Wikipedia) ⁣⁣

⁣⁣🎁 Setiap pembelian WONDERLITE melayakkan anda sertai contest #iWONderLite dan menang hadiah bernilai RM1,000! Keep and use your WonderTracker and don't forget to snap your Before & After photo.⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
#wonderlite #wonderworksmy #wonderfans #wonderful #harimalaysia #malays

DID YOU KNOW?⁣⁣
⁣⁣
Malaysia Day is held on 16 September every year to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. It marked the joining together of the existing states of Malaya, North Borneo, Sarawak and Singapore to form Malaysia. ⁣
⁣
Singapore was one of the 14 states of Malaysia from 1963 to 1965. Malaysia was formed on 16 September 1963 in the merger of the Federation of Malaya with the former British colonies of North Borneo, Sarawak and Singapore. Singapore and Malaysia became distinct countries in 1966.⁣
(Source: Wikipedia) ⁣⁣
⁣
⁣⁣🎁 Setiap pembelian WONDERLITE melayakkan anda sertai contest #iWONderLite dan menang hadiah bernilai RM1,000! Keep and use your WonderTracker and don't forget to snap your Before & After photo.⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
#wonderlite #wonderworksmy #wonderfans #wonderful #harimalaysia #malays
15 12 15 September, 2019
@mickball58 Profile picture

@mickball58

Fashion Beauty

Fashion Beauty
13 1 14 September, 2019
@lily.travel.dmc Profile picture

@lily.travel.dmc

Bosnia and Herzegovina

🏵️ "Love is a fruit in season at all times, and within reach of every hand."🏵️🌳 #natureinbosnia #lilytraveldmc #bosnianguide #bosnia #halalinbosnia #sarajevo #ecotravel #singapore_insta #malays

🏵️ "Love is a fruit in season at all times, and within reach of every hand."🏵️🌳 #natureinbosnia #lilytraveldmc #bosnianguide #bosnia #halalinbosnia #sarajevo #ecotravel #singapore_insta #malays
28 0 14 September, 2019
Street Arts #malays #travellife #travelphotography #inca
30 0 14 September, 2019
@pejuangsholawat_ Profile picture

@pejuangsholawat_

KETIKA AHLAK SUDAH DI AJARKAN SEJAK DINI
.
Walaupun anak kecil tersebut sedang asik tiduran-tiduran, tapi iya pun terbangun dan berdiri, ketika ada salah seorang habaib, hanya untuk bersalaman dengannya.
.
.
bukan hanya bersalaman dan mencium tangannya habaib tersebut, tetapi anak kecil tersebut juga ikut mengantri dengan tertib bersama jama'ah lainnya yang ingin bersalaman dengan habaib tersebut.
.
Habaib tersebut iyalah Al-habib Ahmad Fauzi Bin Abdallah Bin Ali Alhabsyi Pimpinan Majelis Dzikir Ruhha Alhabsyi
.
Kebiasan Al-habib Ahmad Fauzi Bin Abdallah Bin Ali Alhabsyi ketika selesai pengajian, beliau sering membagikan coklat kepada anak kecil tujuannya pun hanya semata-mata untuk membahagiakan anak-anak kecil dengan caranya tersebut.
.
Hikmah yang bisa di petik dari semua ini adalah ketika kita mencintai anak kecil dan membahagiakannya dengan tulus maka anak kecil tersebut lebih mencintainya.
.
.
KALAM ALHABIB AHMAD FAUZI BIN ABDALLAH BIN ALI ALHABSYI .
.
( INGAT KARENA CINTANYA ANAK KECIL ITU TULUS DAN SUCI ) .
.
@ruhhaalhabsyi
.
Share by @nashihunaminnn
_______________________________________________
۞ ﷽ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيّدِنَا مُحَمَّدٍ۞
=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°
Jangan lupa follow👇👇👇
👉@pejuangsholawat_
👉@pejuangsholawat_
👉@pejuangsholawat_
______________________________________________
◆PERSATUAN◆ADMIN◆SHOLAWAT◆
yuk follow dan tag IG kami
@official_sholawat @mari_bersholawat @pengagum_sholawat @republik_sholawat
@sholawat.bareng @official_sholawat
@shalawat_rasul @pecandu.sholawat
@sholawat_cinta16 @shalawat_banjari
@laskarsholawat_ @shalawattime
@vidio_sholawat @achmadrofiq_1010
@duniabersholawat @sholawatkeren @sholawat.channel @shalawat_banjari @pecinta_shalawat24 @sholawat.yuk
@media.sholawat_ @mujahid_bersholawat
@nashihunaminnn @galeri_sholawat
...............................................................................
#mari_bersholawat #pengagum_sholawat
#sholawatBareng #official_sholawat
#shoawatchannel #officialsholawat #nashihunaminnn #sholawat_banjari #laskar_sholawat #sholawatbanjari #sholawatchannel #pecandusholawat #malays

KETIKA AHLAK SUDAH DI AJARKAN SEJAK DINI
.
Walaupun anak kecil tersebut sedang asik tiduran-tiduran, tapi iya pun terbangun dan berdiri, ketika ada salah seorang habaib, hanya untuk bersalaman dengannya.
.
.
bukan hanya bersalaman dan mencium tangannya habaib tersebut, tetapi anak kecil tersebut juga ikut mengantri dengan tertib bersama jama'ah lainnya yang ingin bersalaman dengan habaib tersebut.
.
Habaib tersebut iyalah Al-habib Ahmad Fauzi Bin Abdallah Bin Ali Alhabsyi Pimpinan Majelis Dzikir Ruhha Alhabsyi
.
Kebiasan Al-habib Ahmad Fauzi Bin Abdallah Bin Ali Alhabsyi ketika selesai pengajian, beliau sering membagikan coklat kepada anak kecil tujuannya pun hanya semata-mata untuk membahagiakan anak-anak kecil dengan caranya tersebut.
.
Hikmah yang bisa di petik dari semua ini adalah ketika kita mencintai anak kecil dan membahagiakannya dengan tulus maka anak kecil tersebut lebih mencintainya.
.
.
KALAM ALHABIB AHMAD FAUZI BIN ABDALLAH BIN ALI ALHABSYI .
.
( INGAT KARENA CINTANYA  ANAK  KECIL ITU TULUS DAN SUCI ) .
.
@ruhhaalhabsyi
.
Share by @nashihunaminnn
_______________________________________________
۞ ﷽ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيّدِنَا مُحَمَّدٍ۞
=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°=°
Jangan lupa follow👇👇👇
👉@pejuangsholawat_
👉@pejuangsholawat_
👉@pejuangsholawat_
______________________________________________
◆PERSATUAN◆ADMIN◆SHOLAWAT◆
yuk follow dan tag IG kami
@official_sholawat @mari_bersholawat @pengagum_sholawat @republik_sholawat
@sholawat.bareng @official_sholawat
@shalawat_rasul @pecandu.sholawat
@sholawat_cinta16 @shalawat_banjari
@laskarsholawat_ @shalawattime
@vidio_sholawat @achmadrofiq_1010
@duniabersholawat @sholawatkeren @sholawat.channel @shalawat_banjari @pecinta_shalawat24 @sholawat.yuk
@media.sholawat_ @mujahid_bersholawat
@nashihunaminnn @galeri_sholawat
...............................................................................
#mari_bersholawat #pengagum_sholawat
#sholawatBareng #official_sholawat 
#shoawatchannel #officialsholawat #nashihunaminnn #sholawat_banjari #laskar_sholawat #sholawatbanjari #sholawatchannel #pecandusholawat #malays
820 1 11 September, 2019
@suitemobilespa Profile picture

@suitemobilespa

Hari2 mengadap hp tau dak lampu kat hp tu namanya *blue light*?
.
Blue light ni tk baik utk skin kita, dia buat kulit kita nampak kusam dan cepat penuaan 😱😱😱
.
So apa lagi jom beli face mask dari suitemobilespa murah je.. Boleh Dm ok..😊
.
#mnmlbeauty #facialhomespa #enigmabeauty #mobilefacial #facial #spabergerakcheras #kelasfacial #protegecoddymaembong #elysyle #collagen #elmarino #skincare #kusam #antiaging #duittepi #onlinebusiness #nakcantik #ajendiperlukan #beauty #spa #wanita #visitmyig #beautepreneur
#imsohot #beautytrainer
#imsuperstar #malays

Hari2 mengadap hp tau dak lampu kat hp tu namanya *blue light*?
.
Blue light ni tk baik utk skin kita, dia buat kulit kita nampak kusam dan cepat penuaan 😱😱😱
.
So apa lagi jom beli face mask dari suitemobilespa murah je.. Boleh Dm ok..😊
.
#mnmlbeauty #facialhomespa #enigmabeauty#mobilefacial #facial #spabergerakcheras#kelasfacial#protegecoddymaembong  #elysyle #collagen #elmarino #skincare #kusam #antiaging #duittepi #onlinebusiness #nakcantik #ajendiperlukan #beauty #spa #wanita #visitmyig#beautepreneur
#imsohot#beautytrainer
#imsuperstar#malays
1 0 11 September, 2019
@claricacosmeticshq Profile picture

@claricacosmeticshq

Anda biasanya lebih mengutamakan rutin penjagaan kulit pada waktu siang berbanding malam. Sebenarnya, rutin penjagaan pada waktu malam juga penting dan perlu diambil berat. Ini adalah empat tip yang perlu anda amalkan setiap malam sebelum tidur. Jangan malas ya jika mahu tidur. 😘🥰
.
.
Gunakan Krim Pelembap Malam
Berapa ramai daripada anda yang suka menggunakan pelembap sebelum tidur? Ramai yang memberi alasan tidak suka wajah melekit ketika tidur. Pemakaian krim pelembap membantu mengelakkan kulit daripada menjadi kering ketika tidur. Terutamanya jika anda tidur di tempat yang sejuk dan berhawa dingin. Apabila kulit kering, tanda-tanda penuaan cepat muncul seperti kedutan dan kusam. Gunakan pelembap yang dirumus khas untuk penggunaan malam kerana teksturnya lebih ringan dan tidak melekit. .
.
👉🏼Membersihkan Wajah
Mencuci wajah sebelum tidur itu sangat besar manfaatnya. Jika anda tidur tanpa mencuci wajah dengan sempurna terlebih dahulu, sisa solekan juga debu dan peluh yang melekat pada wajah akan menyebabkan proses pertumbuhan semula kulit terbantut. Malah, kemungkinan wajah akan ditumbuhi jerawat, gatal dan iritasi. Walau penat sekalipun, jangan sekali –kali lupa untuk membersihkan wajah anda selepas pulang daripada kerja.
.
Menggosok Gigi
Mungkin anda tertanya –tanya apa kaitan menggosok gigi dengan kecantikan. Gigi yang rosak dan kuning pastinya akan menjejaskan penampilan wajah secara keseluruhan.
.
Gunakan Masker
Tip terakhir yang perlu anda amalkan sebelum tidur adalah pemakaian pupur atau topeng penjagaan kulit. Ini adalah penjagaan tambahan untuk kulit. Cukup sekadar tiga atau empat kali seminggu. .
.
For more detail, Don’t forget to read our post at @claricacosmeticshq , and NEW UPDATED at Our Website Now www.claricacosmetics.com .
.
.
🌷FOLLOW & LIKE US at: .
👉🏼Instagram : @claricacosmeticshq .
👉🏼Facebook : Clarica Malaysia
.
.
#tips #infoclarica  #claricasharing
#naturebeautyismylife 
 #alwaysyoung#clarica  #claricacosmetic #claricamalaysia #scrub  #cleanser  #sayajual  #jualansis #kosmetik  #scrubmuka  #scrubface #muslimah  #malaysia  #jualkosmetik #skincare  #luluskkm   #kecantikan  #throwback  #cantik #beautycare  #muslimahfashion #cantikskincare  #murah #malays

Anda biasanya lebih mengutamakan rutin penjagaan kulit pada waktu siang berbanding malam. Sebenarnya, rutin penjagaan pada waktu malam juga penting dan perlu diambil berat. Ini adalah empat tip yang perlu anda amalkan setiap malam sebelum tidur. Jangan malas ya jika mahu tidur. 😘🥰
.
.
Gunakan Krim Pelembap Malam
Berapa ramai daripada anda yang suka menggunakan pelembap sebelum tidur? Ramai yang memberi alasan tidak suka wajah melekit ketika tidur. Pemakaian krim pelembap membantu mengelakkan kulit daripada menjadi kering ketika tidur. Terutamanya jika anda tidur di tempat yang sejuk dan berhawa dingin. Apabila kulit kering, tanda-tanda penuaan cepat muncul seperti kedutan dan kusam. Gunakan pelembap yang dirumus khas untuk penggunaan malam kerana teksturnya lebih ringan dan tidak melekit. .
.
👉🏼Membersihkan Wajah
Mencuci wajah sebelum tidur itu sangat besar manfaatnya. Jika anda tidur tanpa mencuci wajah dengan sempurna terlebih dahulu, sisa solekan juga debu dan peluh yang melekat pada wajah akan menyebabkan proses pertumbuhan semula kulit terbantut. Malah, kemungkinan wajah akan ditumbuhi jerawat, gatal dan iritasi. Walau penat sekalipun, jangan sekali –kali lupa untuk membersihkan wajah anda selepas pulang daripada kerja.
.
Menggosok Gigi
Mungkin anda tertanya –tanya apa kaitan menggosok gigi dengan kecantikan. Gigi yang rosak dan kuning pastinya akan menjejaskan penampilan wajah secara keseluruhan.
.
Gunakan Masker
Tip terakhir yang perlu anda amalkan sebelum tidur adalah pemakaian pupur atau topeng penjagaan kulit. Ini adalah penjagaan tambahan untuk kulit. Cukup sekadar tiga atau empat kali seminggu. .
.
For more detail, Don’t forget to read our post at @claricacosmeticshq , and NEW UPDATED at Our Website Now www.claricacosmetics.com .
.
.
🌷FOLLOW & LIKE US at: .
👉🏼Instagram : @claricacosmeticshq .
👉🏼Facebook : Clarica Malaysia
.
.
#tips #infoclarica #claricasharing
#naturebeautyismylife 
#alwaysyoung
#clarica #claricacosmetic#claricamalaysia#scrub #cleanser #sayajual #jualansis#kosmetik #scrubmuka #scrubface#muslimah #malaysia #jualkosmetik#skincare #luluskkm  #kecantikan #throwback #cantik#beautycare #muslimahfashion#cantikskincare #murah#malays
5 0 9 September, 2019
@monzone.hairproducts Profile picture

@monzone.hairproducts

MONZONE HARD STYLING WAX
for easy styling & easy wash
MONZONE POMADE KING
Rub small amount of this greatness pomade onto palms and work with fingers. Apply to hair and style.as desired.
Work in with comb for fast results. Applying pomade dry hair creates a stronger hold. To recomb hair later in the day , just add a little bit of water to reactivate pomade. Pomade will wash completely out with just water.

Researched, Formulated & Developed by:
MONZONE LABORATORY, FRANCE.

Imported, Repacked & Developed by:
MONZONE HAIR & BEAUTY SUPPLIES

#monzonehairproducts #malaysiahair #malaysianhair #hairmalaysia #malaysianvirginhair #minkmalaysianhair #hairmalaysia #virginmalaysianhair #hairextensionmalang #malaysiancurlyhair #hairremovalmalaysia #haircaremalaysia #hairmistmalaysia #haircaremalaysia #hairclipmalaysia #specialhaircaremalaysia #hairstylistmalaysia #malaysiahair #malaysiahairstylist #malaysiahaircare #klsalon #salonmalaysia #malaysiasalon #malaysiasalon #hairstylistmalaysia #malays

MONZONE HARD STYLING WAX
for easy styling & easy wash 
MONZONE POMADE KING
Rub small amount of this greatness pomade onto palms and work with fingers. Apply to hair and style.as desired.
Work in with comb for fast results. Applying pomade dry hair creates a stronger hold. To recomb hair later in the day , just add a little bit of water to reactivate pomade. Pomade will wash completely out with just water.

Researched, Formulated & Developed by:
MONZONE LABORATORY, FRANCE.

Imported, Repacked & Developed by:
MONZONE HAIR & BEAUTY SUPPLIES

#monzonehairproducts #malaysiahair #malaysianhair #hairmalaysia #malaysianvirginhair #minkmalaysianhair #hairmalaysia  #virginmalaysianhair #hairextensionmalang #malaysiancurlyhair #hairremovalmalaysia #haircaremalaysia #hairmistmalaysia #haircaremalaysia #hairclipmalaysia #specialhaircaremalaysia #hairstylistmalaysia #malaysiahair #malaysiahairstylist #malaysiahaircare #klsalon #salonmalaysia #malaysiasalon #malaysiasalon #hairstylistmalaysia #malays
2 0 9 September, 2019
@mehklikdotcom Profile picture

@mehklikdotcom

Kuala Lumpur, Malaysia

SUDAH menjadi lumrah ibu bapa yang gemar membelikan anak-anak mainan termasuk anak patung.Tapi adakah anak patung itu tidak 'bernyawa'. Click link di bio untuk artikel penuh✔✔
#storymorymalaysia #mehklikdotcom #instastory #virals #malays

SUDAH menjadi lumrah ibu bapa yang gemar membelikan anak-anak mainan termasuk anak patung.Tapi adakah anak patung itu tidak 'bernyawa'. Click link di bio untuk artikel penuh✔✔
#storymorymalaysia #mehklikdotcom #instastory #virals #malays
23 0 9 September, 2019
@cafemitconny Profile picture

@cafemitconny

Mimpi Resort Perhentian

After a 10h bus drive through the middle of Malaysia and 2h waiting and taking the ferry we arrived on Perhentian island!! No idea what to expect,but after some days on the mainland I couldn’t wait to be back in the island vibes..🐠🐢🌊but first we need to find an accommodation...not that nice,first place while traveling,where there’s only sand and no road...but let’s do that!! Happy to be back in the island vibes ✨🌊
#malays #malaysia #kualalumpur #tiomanisaland #mersing #cameronhighland #penang #georgetown #pehentrian #island #vibes #destiny #mytrip #journey #asia #accommodation #sea #noroad #sand #backpack #mybook #authorslife

After a 10h bus drive through the middle of Malaysia and 2h waiting and taking the ferry we arrived on Perhentian island!! No idea what to expect,but after some days on the mainland I couldn’t wait to be back in the island vibes..🐠🐢🌊but first we need to find an accommodation...not that nice,first place while traveling,where there’s only sand and no road...but let’s do that!! Happy to be back in the island vibes ✨🌊
#malays #malaysia #kualalumpur #tiomanisaland #mersing #cameronhighland #penang #georgetown #pehentrian #island #vibes #destiny #mytrip #journey #asia #accommodation #sea #noroad #sand #backpack #mybook #authorslife
16 0 8 September, 2019
@mehklikdotcom Profile picture

@mehklikdotcom

Kuala Lumpur, Malaysia

Seperti yang diceritakan oleh seorang ustaz. Dia dipanggil oleh pihak hospital untuk menguruskan seorang jenazah lelaki yang bunuh diri. Tengah urus jenazah tu tiba-tiba terjadi sesuatu yang buat beliau terus terduduk.

Click link di bio untuk artikel penuh ✔✔
#storymorymalaysia #mehklikdotcom #virals #malays #instastory

Seperti yang diceritakan oleh seorang ustaz. Dia dipanggil oleh pihak hospital untuk menguruskan seorang jenazah lelaki yang bunuh diri. Tengah urus jenazah tu tiba-tiba terjadi sesuatu yang buat beliau terus terduduk.

Click link di bio untuk artikel penuh ✔✔
#storymorymalaysia #mehklikdotcom #virals #malays #instastory
18 0 8 September, 2019
@alan_manov Profile picture

@alan_manov

The Zizz at Damansara North

Panas lit-lit takleh buka mata. Baring kat tepi swimming pool tk masuk plk gmbor nya😂

#ootd #ootdmalaysia #kaudahkenapa #instagood #malays #designerlife

Panas lit-lit takleh buka mata. Baring kat tepi swimming pool tk masuk plk gmbor nya😂

#ootd #ootdmalaysia #kaudahkenapa #instagood #malays #designerlife
15 0 6 September, 2019
@malayupdates Profile picture

@malayupdates

PM tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Vladivostok Semalam. Dr Mahathir bertemu dengan Perdana Menteri India dan Presiden Rusia.
#Malaysia #Malaysian #Mahathir #PrimeMinister #Politics #MalaysiaPolitics #Malays #Travel #India #President #Russia #malaysian #malaysiafocus #followforfollowback #followforfollow

PM tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Vladivostok Semalam. Dr Mahathir bertemu dengan Perdana Menteri India dan Presiden Rusia.
#Malaysia #Malaysian #Mahathir #PrimeMinister #Politics #MalaysiaPolitics #Malays #Travel #India #President #Russia #malaysian #malaysiafocus #followforfollowback #followforfollow
40 1 6 September, 2019
@alazhar_tamanperling2 Profile picture

@alazhar_tamanperling2

Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke 62 Tahun

#kindergatenmerdeka
#malays
#sayangimalaysiaku

Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke 62 Tahun

#kindergatenmerdeka
#malays
#sayangimalaysiaku
13 0 5 September, 2019
@tccrefactor Profile picture

@tccrefactor

@mclubsg has been a HUGE supporter of our parent, the Tertiary Career Conference (@tertiary.cc ) !

Powered by local Muslim professionals and students, MENDAKI Club brings closer the Malay/Muslim youth community through networking events and educational programmes.

#malays #muslims #youth #singapore #muslimssg #tertiarycareerconference

@mclubsg has been a HUGE supporter of our parent, the Tertiary Career Conference (@tertiary.cc ) !

Powered by local Muslim professionals and students, MENDAKI Club brings closer the Malay/Muslim youth community through networking events and educational programmes.

#malays #muslims #youth #singapore #muslimssg #tertiarycareerconference
9 0 4 September, 2019

Top #malays posts

@syedmunawwar Profile picture

@syedmunawwar

Kedah

‘Kari Ayam Kapitan’🔥 Kalau dah boring dengan menu gulai biasa boleh try. Banyak bahan dan kena rajin sikit. Rasa lebih kick 👌🏻 lemak-masam2-pedas2. Nak cicah dengan roti pun boleh.
Malu ape kariku 🤣

‘Kari Ayam Kapitan’
Bawang Merah
Bawang Putih
Halia
Lengkuas
Kunyit Hidup
Buah Keras
Cili Hidup Merah
Cili Hidup Hijau
Serai
Belacan
Air
Kulit Kayu Manis
Bunga Lawang
Bunga Cengkih
Buah Pelaga
Pes Rempah Kari
Ayam
Air
Daun Limau Purut
Tairu/Yogurt
Gula
Garam
Cili Hidup Merah
Cili Hidup Hijau
Tomato

#kariayamkapitan #karikapitan #kariayam #chickencurry #curry #gulaiayam #foodporn #foodpornmalaysia #instafood #instacook #homemade #homecook #cookingvideo #resipi #SyedKitchenette #kedah #malays

‘Kari Ayam Kapitan’🔥 Kalau dah boring dengan menu gulai biasa boleh try. Banyak bahan dan kena rajin sikit. Rasa lebih kick 👌🏻 lemak-masam2-pedas2. Nak cicah dengan roti pun boleh.
Malu ape kariku 🤣
•
‘Kari Ayam Kapitan’
Bawang Merah
Bawang Putih
Halia
Lengkuas
Kunyit Hidup
Buah Keras
Cili Hidup Merah
Cili Hidup Hijau
Serai
Belacan
Air
Kulit Kayu Manis
Bunga Lawang
Bunga Cengkih
Buah Pelaga
Pes Rempah Kari 
Ayam
Air
Daun Limau Purut
Tairu/Yogurt
Gula
Garam
Cili Hidup Merah
Cili Hidup Hijau
Tomato
•
#kariayamkapitan #karikapitan #kariayam #chickencurry #curry  #gulaiayam #foodporn #foodpornmalaysia #instafood #instacook #homemade #homecook #cookingvideo #resipi #SyedKitchenette #kedah #malays
6,779 122 23 February, 2019
@mothershipsg Profile picture

@mothershipsg

Singapore

Another time, an ex-colleague would stand next to me at the cashier while I prepare change for customers because she heard "Malays are bad at math". .
.
Read the full story in the link in our bio.

Another time, an ex-colleague would stand next to me at the cashier while I prepare change for customers because she heard "Malays are bad at math". .
.
Read the full story in the link in our bio.
8,033 168 7 July, 2019
@anasrshd Profile picture

@anasrshd

Boleh jadi cover movie ni. Tgh tu taiko. 🎅🏻 bintang menyinari dekat kepala 😂.
#favourite #potd #gangsta #wth #nakcarigaduh #portrait #malays #friends #awesome #kids

Boleh jadi cover movie ni. Tgh tu taiko. 🎅🏻 bintang menyinari dekat kepala 😂.
#favourite #potd #gangsta #wth #nakcarigaduh #portrait #malays #friends #awesome #kids
135 6 10 February, 2016
@danielyunhx Profile picture

@danielyunhx

thinking of this simplest, tastiest meal. and to some of my friends, selamat hari raya haji. #selamatharirayahaji #nasilemak #be #malayfood #malayfestival #malaycustoms #i #malay #rice #chicken #halalfood #ikanbilis #selamatharirayaaidiladha #muslim #malays

thinking of this simplest, tastiest meal. and to some of my friends, selamat hari raya haji. #selamatharirayahaji #nasilemak #be #malayfood #malayfestival #malaycustoms #i #malay #rice #chicken #halalfood #ikanbilis #selamatharirayaaidiladha #muslim #malays
424 12 12 August, 2019
👀👀👀🖤
394 7 27 August, 2018
@seldyaldinata Profile picture

@seldyaldinata

Batu Caves Temple

अविश्वसनीय दृश्य!

अविश्वसनीय दृश्य!
206 8 5 August, 2019
@crisdakoo Profile picture

@crisdakoo

Pulau Pinang

#MeetingPeopleOf: Georgetown, Penang 🇲🇾
___________________________________
Everyone prepare yourselves for a flood of travel pictures from my Asia/Latin America tour ^^ haha. These ladies are baring the traditional Malaysian x Muslim outfits and were singing traditional Malay music. In an autonomous-like island, Penang was filled with cultures mixing Chinese, Indian, Malaysian and British, making their food one of the best I’ve ever had.
___________________________________
Have I been to your country? See my map with the link in the description to see if I’ve been to your place, and let me know what I’m missing!
See the MeetingPeopleOf tag to see my travels of meeting people around the world and tell me where I should go next! Let's meet up for a picture 🌎
Check back here for 2 new travel pictures every week! ✌🏻️
___________________________________
#penang #asia #malay #malaysia #Malaysian #malays #southeastasia #msia #msian #georgetown #penangisland #chinese #islam

#MeetingPeopleOf: Georgetown, Penang 🇲🇾
___________________________________
Everyone prepare yourselves for a flood of travel pictures from my Asia/Latin America tour ^^ haha. These ladies are baring the traditional Malaysian x Muslim outfits and were singing traditional Malay music. In an autonomous-like island, Penang was filled with cultures mixing Chinese, Indian, Malaysian and British, making their food one of the best I’ve ever had.
___________________________________
Have I been to your country? See my map with the link in the description to see if I’ve been to your place, and let me know what I’m missing!
See the MeetingPeopleOf tag to see my travels of meeting people around the world and tell me where I should go next! Let's meet up for a picture 🌎
Check back here for 2 new travel pictures every week! ✌🏻️
___________________________________
#penang #asia #malay #malaysia #Malaysian #malays #southeastasia #msia #msian #georgetown #penangisland #chinese #islam
1,081 18 16 July, 2018