#masalahdalamanwanita Instagram Photos & Videos

masalahdalamanwanita - 19.5k posts

    😍😍😍 *TERBAIKKKK!!! TAK PERLU TUNGGU BERMINGGU-MINGGU KULIT KUSAM TERUS HILANG DENGAN PINKLADY* 😍😍😍
.
.
.
Sebelum ni makan jamu je, sekarang stop jamu dan makan pinklady. Best lah,tak perlu tunggu berminggu minggu nak tenguk perubahan, member tanya kenapa muke macam dah berseri, muka akak pulak jenis kusam.
-kak ana, JB-
.
.
Kelebihan Pinklady
✔️Payudara dan punggung yang montok
✔️Body mantap
✔️Pinggang ramping seperti kerengga
✔️Kulit putih dan rambut jadi lebat
✔️Masalah dalaman semua dapat diatasi
.
.
Khas untuk 7 orang pertama sahaja mendapat freegift special. Cepat tekan link di bawah untuk kita hubungi.
👇👇👇
www.wasap.my/0183169962/pmpinklady
.
018-3169962 ( bella )
.
#pinklady #bodymeletup #bodykerengga #remyempire #badansolid #badancantik #tiptop #masalahdalamanwanita #cantik #menggoda #tiktok #maribeli #alhamdulillah #syukurselalu

    😍😍😍 *TERBAIKKKK!!! TAK PERLU TUNGGU BERMINGGU-MINGGU KULIT KUSAM TERUS HILANG DENGAN PINKLADY* 😍😍😍
    .
    .
    .
    Sebelum ni makan jamu je, sekarang stop jamu dan makan pinklady. Best lah,tak perlu tunggu berminggu minggu nak tenguk perubahan, member tanya kenapa muke macam dah berseri, muka akak pulak jenis kusam.
    -kak ana, JB-
    .
    .
    Kelebihan Pinklady
    ✔️Payudara dan punggung yang montok
    ✔️Body mantap
    ✔️Pinggang ramping seperti kerengga
    ✔️Kulit putih dan rambut jadi lebat
    ✔️Masalah dalaman semua dapat diatasi
    .
    .
    Khas untuk 7 orang pertama sahaja mendapat freegift special. Cepat tekan link di bawah untuk kita hubungi.
    👇👇👇
    www.wasap.my/0183169962/pmpinklady
    .
    018-3169962 ( bella )
    .
    #pinklady #bodymeletup #bodykerengga #remyempire #badansolid #badancantik #tiptop #masalahdalamanwanita #cantik #menggoda #tiktok #maribeli #alhamdulillah #syukurselalu

    1 0 5 hours ago
    Kesan GLA Complex pada saya 😊
.
Masalah sakit senggugut semakin berkurang, kadang tu senggugut dah tak datang menyerang, alhamdulillah, boleh buat urusan harian tanpa rasa kejang kaki, sejuk2 kaki, sakit perut ketika datang bulan
.
Kitaran Haid makin tersusun & teratur, dulu period tak ikot waktu, kadang awal, kadang lambat. Lepas dah amal GLA Complex, period dah stabil💕
.
Kulit lebih Lembab & parut makin pudar, kerana kandungan di dalam GLA Complex ini ada Vitamin E, and vita E ni sgt sgt lah baik utk parut jerawat dan buat kulit jadi moist
.
So, saya sarankan kpd kaum wanita utk mengambil supplement GLA Complex sebagai supplement tambahan dan rasi sendiri kesan dari GLA Complex ini👍🏻
.
Jika nak saya bantu? Tekan link no phone di bio ig, thank you😊

    Kesan GLA Complex pada saya 😊
    .
    Masalah sakit senggugut semakin berkurang, kadang tu senggugut dah tak datang menyerang, alhamdulillah, boleh buat urusan harian tanpa rasa kejang kaki, sejuk2 kaki, sakit perut ketika datang bulan
    .
    Kitaran Haid makin tersusun & teratur, dulu period tak ikot waktu, kadang awal, kadang lambat. Lepas dah amal GLA Complex, period dah stabil💕
    .
    Kulit lebih Lembab & parut makin pudar, kerana kandungan di dalam GLA Complex ini ada Vitamin E, and vita E ni sgt sgt lah baik utk parut jerawat dan buat kulit jadi moist
    .
    So, saya sarankan kpd kaum wanita utk mengambil supplement GLA Complex sebagai supplement tambahan dan rasi sendiri kesan dari GLA Complex ini👍🏻
    .
    Jika nak saya bantu? Tekan link no phone di bio ig, thank you😊

    6 1 23 August, 2019
    Ramai wanita mengatakan dengan pengambilan GLA Complex ini telah membantu membetulkan kitaran period mereka
.
Selain itu GLA Complex membantu melegakan kekejangan sewaktu PMS, no more sakit senggugut sewaktu datang bulan👏🏻
.
Jika nak saya bantu masalah anda? Boleh terus tekan link no phone di bio😊
.
Sharifah Solehah your Trusted Seller (ID 934844)

    Ramai wanita mengatakan dengan pengambilan GLA Complex ini telah membantu membetulkan kitaran period mereka
    .
    Selain itu GLA Complex membantu melegakan kekejangan sewaktu PMS, no more sakit senggugut sewaktu datang bulan👏🏻
    .
    Jika nak saya bantu masalah anda? Boleh terus tekan link no phone di bio😊
    .
    Sharifah Solehah your Trusted Seller (ID 934844)

    4 1 23 August, 2019
    Ramai wanita mengatakan dengan pengambilan GLA Complex ini telah membantu membetulkan kitaran period mereka
.
Selain itu GLA Complex membantu melegakan kekejangan sewaktu PMS, no more sakit senggugut sewaktu datang bulan👏🏻
.
Jika nak saya bantu masalah anda? Boleh terus tekan link no phone di bio😊
.
Sharifah Solehah your Trusted Seller (ID 934844)

    Ramai wanita mengatakan dengan pengambilan GLA Complex ini telah membantu membetulkan kitaran period mereka
    .
    Selain itu GLA Complex membantu melegakan kekejangan sewaktu PMS, no more sakit senggugut sewaktu datang bulan👏🏻
    .
    Jika nak saya bantu masalah anda? Boleh terus tekan link no phone di bio😊
    .
    Sharifah Solehah your Trusted Seller (ID 934844)

    6 1 23 August, 2019
    KESAN GLA COMPLEX PADA SAYA
.
✔️masalah senggugut berkurang
✔️kitaran Haid makin teratur
✔️kulit lebih sihat berseri kerana GLA Complex mengandungi Vitamin E
.
Saya suggestkan anda memilih product supplement dari Shaklee, kerana kajian yg dibuat atas supplement selama bertahun-tahun di USA California bagi menghasilkan product yg berkualiti & selamat utk pengguna
.
Saya sendiri telah amal supplement shaklee hampir 10tahun, anda bila lagi?
.
Jika berminat tekan link phone di bio okey😊

    KESAN GLA COMPLEX PADA SAYA
    .
    ✔️masalah senggugut berkurang
    ✔️kitaran Haid makin teratur
    ✔️kulit lebih sihat berseri kerana GLA Complex mengandungi Vitamin E
    .
    Saya suggestkan anda memilih product supplement dari Shaklee, kerana kajian yg dibuat atas supplement selama bertahun-tahun di USA California bagi menghasilkan product yg berkualiti & selamat utk pengguna
    .
    Saya sendiri telah amal supplement shaklee hampir 10tahun, anda bila lagi?
    .
    Jika berminat tekan link phone di bio okey😊

    3 1 23 August, 2019
    KESAN GLA COMPLEX PADA SAYA
.
✔️masalah senggugut berkurang
✔️kitaran Haid makin teratur
✔️kulit lebih sihat berseri kerana GLA Complex mengandungi Vitamin E
.
Saya suggestkan anda memilih product supplement dari Shaklee, kerana kajian yg dibuat atas supplement selama bertahun-tahun di USA California bagi menghasilkan product yg berkualiti & selamat utk pengguna
.
Saya sendiri telah amal supplement shaklee hampir 10tahun, anda bila lagi?
.
Jika berminat tekan link phone di bio okey😊

    KESAN GLA COMPLEX PADA SAYA
    .
    ✔️masalah senggugut berkurang
    ✔️kitaran Haid makin teratur
    ✔️kulit lebih sihat berseri kerana GLA Complex mengandungi Vitamin E
    .
    Saya suggestkan anda memilih product supplement dari Shaklee, kerana kajian yg dibuat atas supplement selama bertahun-tahun di USA California bagi menghasilkan product yg berkualiti & selamat utk pengguna
    .
    Saya sendiri telah amal supplement shaklee hampir 10tahun, anda bila lagi?
    .
    Jika berminat tekan link phone di bio okey😊

    6 1 23 August, 2019
    Ramai wanita mengatakan dengan pengambilan GLA Complex ini telah membantu membetulkan kitaran period mereka
.
Selain itu GLA Complex membantu melegakan kekejangan sewaktu PMS, no more sakit senggugut sewaktu datang bulan👏🏻
.
Jika nak saya bantu masalah anda? Boleh terus tekan link no phone di bio😊
.
Sharifah Solehah your Trusted Seller (ID 934844)

    Ramai wanita mengatakan dengan pengambilan GLA Complex ini telah membantu membetulkan kitaran period mereka
    .
    Selain itu GLA Complex membantu melegakan kekejangan sewaktu PMS, no more sakit senggugut sewaktu datang bulan👏🏻
    .
    Jika nak saya bantu masalah anda? Boleh terus tekan link no phone di bio😊
    .
    Sharifah Solehah your Trusted Seller (ID 934844)

    3 1 23 August, 2019
    Statistik menunjukkan 75% wanita yg sudah berkahwin berhadapan dengan masalah keputihan. .
.
Ramai wanita yg tidak sedar terhadap risiko & bahaya penyakit keputihan. Jika penyakit keputihan lambat ditangani, ia blh menyebabkan kemandulan, kehamilan luar rahim & penyakit kanser rahim. .
.
Antara solusi yg boleh kita sebagai wanita ambil adalah:
.
🌼Minum air halia.
🌼Menyiram Miss V dgn air sireh.
🌼Pengambilan Adore secara konsisten. .
.
ADORE sgt bagus utk merawat masalah dalaman wanita kerena salah satu bahan yg dapat membantu masalah keputihan ialah Manjakani.
. 
Manjakani sgt sinonim bg wanita yg sudah berkahwin & mempuanyai anak kerana khasiatnya sgt hebat seperti mengelakkan keputihan & mengetatkan miss V.
.
Ramai yg mempuanyai masalah keputihan berpuas hati setelah mereka minum Adore kerana ia dapat mengurangkan masalah keputihan.
.
Untuk maklumat lanjut, boleh dm putri ye 😍
.
📲 www.wasap.my/60186641816/NAKADORE
.
#audela #adore #MakinMudaMakinSihatSetiapHari
#audela  # adore #MakinMudaMakinSihatSetiapHari
.
.
#senggugut #sengguguthilang #senggugutteruk #periodpain #periodtidaklancar #periodtidakteratur  #masalahdalamanwanita #masalahhaid #haidtidaklancar #keputihangatal #keputihanbau

    Statistik menunjukkan 75% wanita yg sudah berkahwin berhadapan dengan masalah keputihan. .
    .
    Ramai wanita yg tidak sedar terhadap risiko & bahaya penyakit keputihan. Jika penyakit keputihan lambat ditangani, ia blh menyebabkan kemandulan, kehamilan luar rahim & penyakit kanser rahim. .
    .
    Antara solusi yg boleh kita sebagai wanita ambil adalah:
    .
    🌼Minum air halia.
    🌼Menyiram Miss V dgn air sireh.
    🌼Pengambilan Adore secara konsisten. .
    .
    ADORE sgt bagus utk merawat masalah dalaman wanita kerena salah satu bahan yg dapat membantu masalah keputihan ialah Manjakani.
    .
    Manjakani sgt sinonim bg wanita yg sudah berkahwin & mempuanyai anak kerana khasiatnya sgt hebat seperti mengelakkan keputihan & mengetatkan miss V.
    .
    Ramai yg mempuanyai masalah keputihan berpuas hati setelah mereka minum Adore kerana ia dapat mengurangkan masalah keputihan.
    .
    Untuk maklumat lanjut, boleh dm putri ye 😍
    .
    📲 www.wasap.my/60186641816/NAKADORE
    .
    #audela  #adore #MakinMudaMakinSihatSetiapHari
    #audela # adore #MakinMudaMakinSihatSetiapHari
    .
    .
    #senggugut #sengguguthilang #senggugutteruk #periodpain #periodtidaklancar #periodtidakteratur  #masalahdalamanwanita #masalahhaid #haidtidaklancar #keputihangatal #keputihanbau

    0 0 23 August, 2019
    Hai sis 😘
.
Untuk Wanita : ­Rahsia Warna Darah Haid Anda
.
❤️ Hitam
Wanita sering menggambarkan darah hitam apabila terdapat banyak darah beku dalam darah haid mereka. Ia adalah kerana darah haid tidak mengalir dengan lancar dan membolehkan darah beku terbentuk. Fibroid dan endometriosis (punca ketidaksuburan) juga boleh menyumbang kepada darah haid beku. Darah haid warna ini biasanya penunjuk tahap estrogen yang lebih tinggi, yang boleh menyebabkan dinding rahim yang menebal.
.
❤️ Coklat / Karat
Darah coklat adalah normal di akhir tempoh haid anda. Tetapi jika darah haid anda adalah coklat / warna karat sepanjang kitaran anda ia juga boleh menjadi penunjuk pemakanan yang tidak sihat atau kurang minum air.
.
❤️ Merah Cair
Jika darah haid anda adalah cair atau warna merah jambu pucat ia mungkin satu petunjuk anemia atau kurang zat besi. Diet yang tidak seimbang boleh menyebabkan darah haid warna pucat. Bagi wanita yang mempunyai haid warna ini biasanya satu tanda bahawa tahap estrogen adalah terlalu rendah. Ini boleh membawa kepada kekeringan faraj, libido rendah, keguguran rambut, dan keletihan.
.
❤️ Merah
Akhir sekali, yang mempunyai darah haid warna merah "jus kranberi" adalah normal. Haid darah merah petunjuk rahim yang sihat dan diet yang baik.
.
Semoga Bermanfaat 😊
.
Jom selesaikan masalah keputihan, senggugut dan masalah haid dengan amalkan Pink Lady body perfections setiap hari.
.
Wasap 01111613620
.
.
.
#pinkladybodyperfection #haidtakteratur #masalahhaid #masalahdalamanwanita #kesihatandalamanwanita #supplement #viralhotclub #kesihatan #darah #darahhaid #darahhaidcoklat #RemyEmpire #teamdiamondempires

    Hai sis 😘
    .
    Untuk Wanita : ­Rahsia Warna Darah Haid Anda
    .
    ❤️ Hitam
    Wanita sering menggambarkan darah hitam apabila terdapat banyak darah beku dalam darah haid mereka. Ia adalah kerana darah haid tidak mengalir dengan lancar dan membolehkan darah beku terbentuk. Fibroid dan endometriosis (punca ketidaksuburan) juga boleh menyumbang kepada darah haid beku. Darah haid warna ini biasanya penunjuk tahap estrogen yang lebih tinggi, yang boleh menyebabkan dinding rahim yang menebal.
    .
    ❤️ Coklat / Karat
    Darah coklat adalah normal di akhir tempoh haid anda. Tetapi jika darah haid anda adalah coklat / warna karat sepanjang kitaran anda ia juga boleh menjadi penunjuk pemakanan yang tidak sihat atau kurang minum air.
    .
    ❤️ Merah Cair
    Jika darah haid anda adalah cair atau warna merah jambu pucat ia mungkin satu petunjuk anemia atau kurang zat besi. Diet yang tidak seimbang boleh menyebabkan darah haid warna pucat. Bagi wanita yang mempunyai haid warna ini biasanya satu tanda bahawa tahap estrogen adalah terlalu rendah. Ini boleh membawa kepada kekeringan faraj, libido rendah, keguguran rambut, dan keletihan.
    .
    ❤️ Merah
    Akhir sekali, yang mempunyai darah haid warna merah "jus kranberi" adalah normal. Haid darah merah petunjuk rahim yang sihat dan diet yang baik.
    .
    Semoga Bermanfaat 😊
    .
    Jom selesaikan masalah keputihan, senggugut dan masalah haid dengan amalkan Pink Lady body perfections setiap hari.
    .
    Wasap 01111613620
    .
    .
    .
    #pinkladybodyperfection #haidtakteratur #masalahhaid #masalahdalamanwanita #kesihatandalamanwanita #supplement #viralhotclub #kesihatan #darah #darahhaid #darahhaidcoklat #RemyEmpire #teamdiamondempires

    3 0 20 August, 2019

Top #masalahdalamanwanita posts

    Untuk Para Suami⁣
⁣
Jika isterimu menangis di hadapanmu, tak peduli apapun sebabnya, peluklah dia, biarpun dia menolak, tetap peluklah dengan erat.⁣
⁣
Menangis di atas meja selamanya tidak akan pernah terasa lebih nyaman dan damai selain menangis dalam pelukkanmu.⁣
⁣
Jika isteri mengatakan tentang kesalahanmu, tolong jangan selalu mengatakan dia cerewet, itu semua karena ia peduli padamu.⁣
⁣
Jika isteri sedang kesal dan mengabaikanmu, jangan ikut-ikutan tidak peduli, ini adalah tantangan bagi kalian, saatnya membuang gengsi.⁣
⁣
Jika isteri tidak mau mendengarkan dan berbalik badan berjalan meninggalkanmu, kejarlah dia.⁣
⁣
Jika kau sungguh mencintainya, apakah kautega meninggalkannya sendirian?⁣
⁣
Jika isterimu berkata “kamu pergi saja” aku tidak mau memperdulikanmu” jangan percaya begitu saja, mungkin itu hanya dibibir saja,sedang hatinya tidaklah demikian, sebenarnya itu adalah saat di mana dia paling membutuhkanmu.⁣
⁣
Jika isterimu marah, suasana hatinya sedang tidak enak dan tidak mau makan, jangan bertanya mau makan apa, dia pasti berkata tidak mau semuanya.⁣
⁣
Belikan makanan kesukaannya, tunggu suasana hatinya membaik dan berikan pada dia, jangan menggunakan ancaman bahwa kamu juga tidak mau makan.⁣
⁣
Hargai isterimu, tidak perlu berpikir terlalu rumit, apa yang wanita mau selalu sederhana selamanya.⁣
⁣
Terkadang, berkompromi bukanlah berarti mengaku kalah, itu adalah suatu sikap memahami.⁣
⁣
Memaafkan bukan berarti lemah, melainkan sebuah kepedulian dan menghargai [Bachtiar D]⁣
⁣
Jika nasihat ini bermanfaat Tekan 💜 dan Tag suami kamu, untuk saling ingat mengingatkan dalam kebaikan Mom.⁣⁣
⁣⁣
Follow @istricantikqu untuk mendapatkan update tips kecantikan, parenting islami, tausiyah dan info terbaru untuk wanita muslimah dan keluarga bahagia⁣⁣
⁣⁣
#istricantikqu #istricantik #muslimah #wanitamuslimah #muslimahindonesia #muslimahsyari #muslimahcantik #sahabatmuslimah #pengantinmuslimah #subuhan #muslimahhijrah #dakwahmuslimah #muslimahsejati #muslimah😊 #sahur #wanitasholeha #wanitasholihah #masalahdalamanwanita #wanitaindonesiacantik #ramadhan2019 #puasaramadhan #bulanramadhan #ramadhanmubarak #ramadhan1440h #marhabanyaaramadhan #bulansuciramadhan

    Untuk Para Suami⁣

    Jika isterimu menangis di hadapanmu, tak peduli apapun sebabnya, peluklah dia, biarpun dia menolak, tetap peluklah dengan erat.⁣

    Menangis di atas meja selamanya tidak akan pernah terasa lebih nyaman dan damai selain menangis dalam pelukkanmu.⁣

    Jika isteri mengatakan tentang kesalahanmu, tolong jangan selalu mengatakan dia cerewet, itu semua karena ia peduli padamu.⁣

    Jika isteri sedang kesal dan mengabaikanmu, jangan ikut-ikutan tidak peduli, ini adalah tantangan bagi kalian, saatnya membuang gengsi.⁣

    Jika isteri tidak mau mendengarkan dan berbalik badan berjalan meninggalkanmu, kejarlah dia.⁣

    Jika kau sungguh mencintainya, apakah kautega meninggalkannya sendirian?⁣

    Jika isterimu berkata “kamu pergi saja” aku tidak mau memperdulikanmu” jangan percaya begitu saja, mungkin itu hanya dibibir saja,sedang hatinya tidaklah demikian, sebenarnya itu adalah saat di mana dia paling membutuhkanmu.⁣

    Jika isterimu marah, suasana hatinya sedang tidak enak dan tidak mau makan, jangan bertanya mau makan apa, dia pasti berkata tidak mau semuanya.⁣

    Belikan makanan kesukaannya, tunggu suasana hatinya membaik dan berikan pada dia, jangan menggunakan ancaman bahwa kamu juga tidak mau makan.⁣

    Hargai isterimu, tidak perlu berpikir terlalu rumit, apa yang wanita mau selalu sederhana selamanya.⁣

    Terkadang, berkompromi bukanlah berarti mengaku kalah, itu adalah suatu sikap memahami.⁣

    Memaafkan bukan berarti lemah, melainkan sebuah kepedulian dan menghargai [Bachtiar D]⁣

    Jika nasihat ini bermanfaat Tekan 💜 dan Tag suami kamu, untuk saling ingat mengingatkan dalam kebaikan Mom.⁣⁣
    ⁣⁣
    Follow @istricantikqu untuk mendapatkan update tips kecantikan, parenting islami, tausiyah dan info terbaru untuk wanita muslimah dan keluarga bahagia⁣⁣
    ⁣⁣
    #istricantikqu #istricantik #muslimah #wanitamuslimah #muslimahindonesia #muslimahsyari #muslimahcantik #sahabatmuslimah #pengantinmuslimah #subuhan #muslimahhijrah #dakwahmuslimah #muslimahsejati #muslimah😊 #sahur #wanitasholeha #wanitasholihah #masalahdalamanwanita #wanitaindonesiacantik #ramadhan2019 #puasaramadhan #bulanramadhan #ramadhanmubarak #ramadhan1440h #marhabanyaaramadhan #bulansuciramadhan

    2,027 194 21 May, 2019
    Rasulullah shallallahu’alaihi wa sallam bersabda,“Bertakwalah kepada Allah dalam memperlakukan para wanita, karena kalian telah mengambil mereka (sebagai istri) dengan perjanjian Allah dan menghalalkan hubungan suami istri dengan kalimat Allah.” [HR. Muslim dari Jabir radhiyallahu’anhu]⁣
⁣
🍃 Dan setiap perjanjian adalah amanah, maka para istri adalah amanah Allah di pundak suami untuk diperlakukan dengan baik, dan kelak Allah 'azza wa jalla akan meminta pertanggung jawaban atas amanah ini di hari kiamat.⁣
⁣
Al-Imam Az-Zarqoni rahimahullah berkata,“Makna hadits di atas: Allah telah memberi amanah kepada kalian wahai suami atas istri-istri kalian, maka wajib menjaga amanah dan memeliharanya dengan memperhatikan hak-haknya dan kemaslahatan-kemalahatannya secara agama maupun dunia.” [Mir’aatul Mafaatih Syarhu Misykah, 9/24]⁣
⁣
Salah satunya bentuk upaya  suami dan istri agar tertanam selalu hubungan saling mencintai adalah dengan cara selalu memberikan hadiah satu sama lain.⁣
⁣
💞Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, tahaadu tahaabbu,⁣
⁣
“Salinglah memberi hadiah, maka kalian akan saling mencintai.”⁣
(HR. Bukhari dalam Al-Adab Al-Mufrod, no. 594. Hadits ini dihasankan oleh Syaikh Al-Albani dalam Al-Irwa’, no. 1601.)⁣
⁣
Persiapkah hadiah terbaik gih! Semoga Allah mudahkan,⁣
⁣
Jika kamu suka Tekan 💜 dan Tag Teman, Sahabat, dan Saudara Muslimah kamu di komentar, untuk saling ingat mengingatkan dalam kebaikan Mom.⁣⁣
⁣
Follow @istricantikqu untuk mendapatkan update tips kecantikan, parenting islami, tausiyah dan info terbaru untuk wanita muslimah dan keluarga bahagia⁣⁣
⁣
#istricantikqu #istricantik #muslimah #wanitamuslimah #muslimahindonesia #muslimahsyari #muslimahcantik #sahabatmuslimah #pengantinmuslimah #ootdmuslimah #muslimahhijrah #dakwahmuslimah #muslimahsejati #muslimah😊 #ootdwanita #wanitasholeha #wanitasholihah #masalahdalamanwanita #wanitaindonesiacantik #ramadhan2019 #puasaramadhan #bulanramadhan #ramadhanmubarak #ramadhan1440h #marhabanyaaramadhan #bulansuciramadhan

    Rasulullah shallallahu’alaihi wa sallam bersabda,“Bertakwalah kepada Allah dalam memperlakukan para wanita, karena kalian telah mengambil mereka (sebagai istri) dengan perjanjian Allah dan menghalalkan hubungan suami istri dengan kalimat Allah.” [HR. Muslim dari Jabir radhiyallahu’anhu]⁣

    🍃 Dan setiap perjanjian adalah amanah, maka para istri adalah amanah Allah di pundak suami untuk diperlakukan dengan baik, dan kelak Allah 'azza wa jalla akan meminta pertanggung jawaban atas amanah ini di hari kiamat.⁣

    Al-Imam Az-Zarqoni rahimahullah berkata,“Makna hadits di atas: Allah telah memberi amanah kepada kalian wahai suami atas istri-istri kalian, maka wajib menjaga amanah dan memeliharanya dengan memperhatikan hak-haknya dan kemaslahatan-kemalahatannya secara agama maupun dunia.” [Mir’aatul Mafaatih Syarhu Misykah, 9/24]⁣

    Salah satunya bentuk upaya suami dan istri agar tertanam selalu hubungan saling mencintai adalah dengan cara selalu memberikan hadiah satu sama lain.⁣

    💞Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, tahaadu tahaabbu,⁣

    “Salinglah memberi hadiah, maka kalian akan saling mencintai.”⁣
    (HR. Bukhari dalam Al-Adab Al-Mufrod, no. 594. Hadits ini dihasankan oleh Syaikh Al-Albani dalam Al-Irwa’, no. 1601.)⁣

    Persiapkah hadiah terbaik gih! Semoga Allah mudahkan,⁣

    Jika kamu suka Tekan 💜 dan Tag Teman, Sahabat, dan Saudara Muslimah kamu di komentar, untuk saling ingat mengingatkan dalam kebaikan Mom.⁣⁣

    Follow @istricantikqu untuk mendapatkan update tips kecantikan, parenting islami, tausiyah dan info terbaru untuk wanita muslimah dan keluarga bahagia⁣⁣

    #istricantikqu #istricantik #muslimah #wanitamuslimah #muslimahindonesia #muslimahsyari #muslimahcantik #sahabatmuslimah #pengantinmuslimah #ootdmuslimah #muslimahhijrah #dakwahmuslimah #muslimahsejati #muslimah😊 #ootdwanita #wanitasholeha #wanitasholihah #masalahdalamanwanita #wanitaindonesiacantik #ramadhan2019 #puasaramadhan #bulanramadhan #ramadhanmubarak #ramadhan1440h #marhabanyaaramadhan #bulansuciramadhan

    1,831 137 26 May, 2019
    Tidak terdapat riwayat yang melarang wanita haid untuk kramas, memotong kuku maupun memotong rambut. Demikian pula, tidak terdapat riwayat yang memerintahkan agar rambut wanita haid yang rontok untuk di cuci bersamaan dengan mandi paska haid⁣
⁣
Bahkan sebaliknya, terdapat riwayat yang membolehkan wanita haid untuk menyisir rambutnya. Disebutkan dalam hadis dari A’isyah, bahwa ketika Aisyah mengikuti haji bersama Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, sesampainya di Mekkah beliau mengalami haid. Kemudian Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda kepadanya⁣
⁣
“Tinggalkan umrahmu, lepas ikatan rambutmu dan ber-sisir-lah…” (HR. Bukhari 317 & Muslim 1211)⁣
⁣
Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam memerintahkan A’isyah yang sedang haid untuk menyisir rambutnya. Padahal beliau baru saja datang dari perjalanan. Sehingga kita bisa menyimpulkan dengan yakin, pasti akan ada rambut yang rontok. Namun Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam tidak menyuruh A’isyah untuk menyimpan rambutnya yang rontok untuk dimandikan setelah suci haid⁣
⁣
Hadis ini menunjukkan bahwa rambut rontok atau potong kuku ketika haid hukumnya sama dengan kondisi suci. Artinya, tidak ada kewajiban untuk memandikannya bersamaan dengan mandi haid. Jika hal ini disyariatkan, tentu Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam akan jelaskan kepada A’isyah agar menyimpan rambutnya dan memandikannya bersamaan dengan mandi haidnya.⁣
⁣
Sumber: https:// konsultasisyariah.com/5266- bolehkah-memotong-kuku-atau- rambut-ketika-haid.html⁣
⁣
Jika kamu suka Tekan 💜 dan Tag Teman, Sahabat, dan Saudara Muslimah kamu di komentar, untuk saling ingat mengingatkan dalam kebaikan Mom.⁣
⁣
Follow @istricantikqu untuk mendapatkan update tips kecantikan, parenting islami, tausiyah dan info terbaru untuk wanita muslimah dan keluarga bahagia⁣
⁣
#istricantikqu #istricantik #muslimah #wanitamuslimah #muslimahindonesia #muslimahsyari #muslimahcantik #sahabatmuslimah #pengantinmuslimah #ootdmuslimah #muslimahhijrah #dakwahmuslimah #muslimahsejati #muslimah😊 #wanitasholeha #wanitasholihah #masalahdalamanwanita #wanitaindonesiacantik #ramadhan2019 #puasaramadhan #bulanramadhan #ramadhanmubarak #ramadhan1440h #marhabanyaaramadhan

    Tidak terdapat riwayat yang melarang wanita haid untuk kramas, memotong kuku maupun memotong rambut. Demikian pula, tidak terdapat riwayat yang memerintahkan agar rambut wanita haid yang rontok untuk di cuci bersamaan dengan mandi paska haid⁣

    Bahkan sebaliknya, terdapat riwayat yang membolehkan wanita haid untuk menyisir rambutnya. Disebutkan dalam hadis dari A’isyah, bahwa ketika Aisyah mengikuti haji bersama Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, sesampainya di Mekkah beliau mengalami haid. Kemudian Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda kepadanya⁣

    “Tinggalkan umrahmu, lepas ikatan rambutmu dan ber-sisir-lah…” (HR. Bukhari 317 & Muslim 1211)⁣

    Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam memerintahkan A’isyah yang sedang haid untuk menyisir rambutnya. Padahal beliau baru saja datang dari perjalanan. Sehingga kita bisa menyimpulkan dengan yakin, pasti akan ada rambut yang rontok. Namun Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam tidak menyuruh A’isyah untuk menyimpan rambutnya yang rontok untuk dimandikan setelah suci haid⁣

    Hadis ini menunjukkan bahwa rambut rontok atau potong kuku ketika haid hukumnya sama dengan kondisi suci. Artinya, tidak ada kewajiban untuk memandikannya bersamaan dengan mandi haid. Jika hal ini disyariatkan, tentu Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam akan jelaskan kepada A’isyah agar menyimpan rambutnya dan memandikannya bersamaan dengan mandi haidnya.⁣

    Sumber: https:// konsultasisyariah.com/5266- bolehkah-memotong-kuku-atau- rambut-ketika-haid.html⁣

    Jika kamu suka Tekan 💜 dan Tag Teman, Sahabat, dan Saudara Muslimah kamu di komentar, untuk saling ingat mengingatkan dalam kebaikan Mom.⁣

    Follow @istricantikqu untuk mendapatkan update tips kecantikan, parenting islami, tausiyah dan info terbaru untuk wanita muslimah dan keluarga bahagia⁣

    #istricantikqu #istricantik #muslimah #wanitamuslimah #muslimahindonesia #muslimahsyari #muslimahcantik #sahabatmuslimah #pengantinmuslimah #ootdmuslimah #muslimahhijrah #dakwahmuslimah #muslimahsejati #muslimah😊 #wanitasholeha #wanitasholihah #masalahdalamanwanita #wanitaindonesiacantik #ramadhan2019 #puasaramadhan #bulanramadhan #ramadhanmubarak #ramadhan1440h #marhabanyaaramadhan

    1,889 108 26 May, 2019