#mbhdermacareset Instagram Photos & Videos

mbhdermacareset - 60 posts

    Holaaa #mbhmedispalover ❤
.
Harini lia nak share produk penjagaan di rumah utk yg mengalami MASALAH JERAGAT atau bhs omputeh PIGMENTATION!
.
Okayy mula-mula cuci wajah kita dgn MBH PURITY BALANCE CLEANSER yg mengandungi AHA, citric acid, vitamin B3 & lactic acid untuk buang sel kulit mati, lembapkan kulit wajah & cegah kulit dari kering, kasar & bersisik
.
Lepas tu kte tepek-tepek kan MBH GENTLE PREP TONER kat muka untuk cerahkan kulit wajah secara semulajadi dan mengurangkan kedan parut, dark spot & hyper-pigmentation yg mana selamat & sesuai utk kulit sensitif
.
Then, sblum kluar rumah tu pastikannn pakai MBH UV SUNSCREEN SPF50 yg mengandungi UVA/UVB serta zinc oxide & titanium dioxide yg membantu utk tahan lebih lama dari sinaran uv serta melembabkan kulit wajah. Selepas pakai sunscreen tunggu dlm 15-20 minit sblum keluar rumah tauu
.
Last sekalii sebelun tido jgn lupa sapukan MBH PIGMENTATION CREAM. Haaa yg ni la yg penting sebab cream ni mengurangkan pigment & bekas jerawat, control pengeluaran melamin, lebih lembutkan, cerahkan & tona lebih sekata
.
Itu la yg ada dalam PIGMENTATION SKINCARE yg khas utk
👉🏻kulit yg ada jeragat
👉🏻kulit yg tona tidak sekata
.
Best kan? Nak tau lebih lanjut berkenaan skincare ni?
.
KOMEN “NAKK” DI BAWAH!!!! 👇🏻👇🏻👇🏻 #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    Holaaa #mbhmedispalover
    .
    Harini lia nak share produk penjagaan di rumah utk yg mengalami MASALAH JERAGAT atau bhs omputeh PIGMENTATION!
    .
    Okayy mula-mula cuci wajah kita dgn MBH PURITY BALANCE CLEANSER yg mengandungi AHA, citric acid, vitamin B3 & lactic acid untuk buang sel kulit mati, lembapkan kulit wajah & cegah kulit dari kering, kasar & bersisik
    .
    Lepas tu kte tepek-tepek kan MBH GENTLE PREP TONER kat muka untuk cerahkan kulit wajah secara semulajadi dan mengurangkan kedan parut, dark spot & hyper-pigmentation yg mana selamat & sesuai utk kulit sensitif
    .
    Then, sblum kluar rumah tu pastikannn pakai MBH UV SUNSCREEN SPF50 yg mengandungi UVA/UVB serta zinc oxide & titanium dioxide yg membantu utk tahan lebih lama dari sinaran uv serta melembabkan kulit wajah. Selepas pakai sunscreen tunggu dlm 15-20 minit sblum keluar rumah tauu
    .
    Last sekalii sebelun tido jgn lupa sapukan MBH PIGMENTATION CREAM. Haaa yg ni la yg penting sebab cream ni mengurangkan pigment & bekas jerawat, control pengeluaran melamin, lebih lembutkan, cerahkan & tona lebih sekata
    .
    Itu la yg ada dalam PIGMENTATION SKINCARE yg khas utk
    👉🏻kulit yg ada jeragat
    👉🏻kulit yg tona tidak sekata
    .
    Best kan? Nak tau lebih lanjut berkenaan skincare ni?
    .
    KOMEN “NAKK” DI BAWAH!!!! 👇🏻👇🏻👇🏻 #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    3 4 22 September, 2018
    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
.
Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

1. MBH Deep Facial Cleanser
2. MBH Soothing Lotion
3. MBH Glowing Cream 
4. MBH UV Sunscreen SPF50++
=========================
Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
.
.
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087

#mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
    .
    Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

    1. MBH Deep Facial Cleanser
    2. MBH Soothing Lotion
    3. MBH Glowing Cream
    4. MBH UV Sunscreen SPF50++
    =========================
    Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
    .
    .
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087

    #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    8 0 20 September, 2018
    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
.
Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

1. MBH Deep Facial Cleanser
2. MBH Soothing Lotion
3. MBH Glowing Cream 
4. MBH UV Sunscreen SPF50++
=========================
Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
.
.
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087

#mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
    .
    Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

    1. MBH Deep Facial Cleanser
    2. MBH Soothing Lotion
    3. MBH Glowing Cream
    4. MBH UV Sunscreen SPF50++
    =========================
    Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
    .
    .
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087

    #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    2 0 20 September, 2018
    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
.
Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

1. MBH Deep Facial Cleanser
2. MBH Soothing Lotion
3. MBH Glowing Cream 
4. MBH UV Sunscreen SPF50++
=========================
Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
.
.
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087

#mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
    .
    Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

    1. MBH Deep Facial Cleanser
    2. MBH Soothing Lotion
    3. MBH Glowing Cream
    4. MBH UV Sunscreen SPF50++
    =========================
    Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
    .
    .
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087

    #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    2 0 20 September, 2018
    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
.
Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

1. MBH Deep Facial Cleanser
2. MBH Soothing Lotion
3. MBH Glowing Cream 
4. MBH UV Sunscreen SPF50++
=========================
Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
.
.
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087

#mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
    .
    Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

    1. MBH Deep Facial Cleanser
    2. MBH Soothing Lotion
    3. MBH Glowing Cream
    4. MBH UV Sunscreen SPF50++
    =========================
    Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
    .
    .
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087

    #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    2 0 20 September, 2018
    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
.
Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

1. MBH Deep Facial Cleanser
2. MBH Soothing Lotion
3. MBH Glowing Cream 
4. MBH UV Sunscreen SPF50++
=========================
Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
.
.
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087

#mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
    .
    Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

    1. MBH Deep Facial Cleanser
    2. MBH Soothing Lotion
    3. MBH Glowing Cream
    4. MBH UV Sunscreen SPF50++
    =========================
    Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
    .
    .
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087

    #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    4 0 20 September, 2018
    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
.
Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

1. MBH Deep Facial Cleanser
2. MBH Soothing Lotion
3. MBH Glowing Cream 
4. MBH UV Sunscreen SPF50++
=========================
Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
.
.
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087
📲018 - 2999087

#mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    MBH DERMACARE SET 🌸🌸
    .
    Apa yg ada dalam satu SET MBH DERMACARE ni?

    1. MBH Deep Facial Cleanser
    2. MBH Soothing Lotion
    3. MBH Glowing Cream
    4. MBH UV Sunscreen SPF50++
    =========================
    Jom bertukar pada skincare organik dan bebas kimia bahaya. Sayangi kulit anda 😉
    .
    .
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087
    📲018 - 2999087

    #mbhdermacareset #mbhmedispa #mbhmedispaskinexpert #mbhmedispalover #mbhmedispaampang

    4 2 20 September, 2018
    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
.
"Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk? 
Fobia nak cuba produk lain?
____________
.
Jangan takut, Jangan risau !
Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
.
MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
.
Untuk booking boleh whatsapp lia ye 0182999087 .
#mbh #medicalspa #medispapalingdipercayai #organik #tiadabahankimia #kualalumpur #viral #ampang #ampangpoint #kurus #viral #beautycare #beautyinlovinghands #spalelaki #kecantikanwajah

    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
    .
    "Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
    Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk?
    Fobia nak cuba produk lain?
    ____________
    .
    Jangan takut, Jangan risau !
    Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
    .
    MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
    Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
    .
    Untuk booking boleh whatsapp lia ye 0182999087 .
    #mbh #medicalspa #medispapalingdipercayai #organik #tiadabahankimia #kualalumpur #viral #ampang #ampangpoint #kurus #viral #beautycare #beautyinlovinghands #spalelaki #kecantikanwajah

    7 1 20 July, 2017
    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
.
"Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk? 
Fobia nak cuba produk lain?
____________
.
Jangan takut, Jangan risau !
Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
.
MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
.
Untuk booking boleh whatsapp lia ye 0182999087 .
#mbh #medicalspa #medispapalingdipercayai #organik #tiadabahankimia #kualalumpur #viral #ampang #ampangpoint #kurus #viral #beautycare #beautyinlovinghands #spalelaki #kecantikanwajah

    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
    .
    "Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
    Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk?
    Fobia nak cuba produk lain?
    ____________
    .
    Jangan takut, Jangan risau !
    Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
    .
    MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
    Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
    .
    Untuk booking boleh whatsapp lia ye 0182999087 .
    #mbh #medicalspa #medispapalingdipercayai #organik #tiadabahankimia #kualalumpur #viral #ampang #ampangpoint #kurus #viral #beautycare #beautyinlovinghands #spalelaki #kecantikanwajah

    6 0 20 July, 2017
    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
.
"Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk? 
Fobia nak cuba produk lain?
____________
.
Jangan takut, Jangan risau !
Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
.
MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
.
Untuk booking boleh whatsapp lia ye 0182999087 .
#mbh #medicalspa #medispapalingdipercayai #organik #tiadabahankimia #kualalumpur #viral #ampang #ampangpoint #kurus #viral #beautycare #beautyinlovinghands #spalelaki #kecantikanwajah

    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
    .
    "Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
    Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk?
    Fobia nak cuba produk lain?
    ____________
    .
    Jangan takut, Jangan risau !
    Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
    .
    MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
    Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
    .
    Untuk booking boleh whatsapp lia ye 0182999087 .
    #mbh #medicalspa #medispapalingdipercayai #organik #tiadabahankimia #kualalumpur #viral #ampang #ampangpoint #kurus #viral #beautycare #beautyinlovinghands #spalelaki #kecantikanwajah

    7 1 20 July, 2017
    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
okay jom baca2 sama 😉

TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
.
Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
    okay jom baca2 sama 😉

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
    📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

    2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
    📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
    Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

    3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
    📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
    Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
    Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
    .
    Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    3 0 5 May, 2017
    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
okay jom baca2 sama 😉

TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
.
Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
    okay jom baca2 sama 😉

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
    📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

    2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
    📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
    Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

    3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
    📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
    Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
    Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
    .
    Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    5 0 5 May, 2017
    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
okay jom baca2 sama 😉

TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
.
Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
    okay jom baca2 sama 😉

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
    📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

    2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
    📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
    Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

    3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
    📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
    Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
    Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
    .
    Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    4 0 5 May, 2017
    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis lin tau 😘😘
.
Boleh pm/whatsapp LIN :
.
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis lin tau 😘😘
    .
    Boleh pm/whatsapp LIN :
    .
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131

    3 0 5 May, 2017
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis lin tau 😘😘
.
Boleh pm/whatsapp LIN :
.
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131

    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis lin tau 😘😘
    .
    Boleh pm/whatsapp LIN :
    .
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131

    2 0 5 May, 2017
    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
.
"Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk? 
Fobia nak cuba produk lain?
____________
.
Jangan takut, Jangan risau !
Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
.
MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
.
Boleh pm/whatsapp LIN :
.
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
.
Nota : lepas ni lin share TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK. Tunggu tauuuu 😉
.
#feedbackmbhdermacareset #organikskincare #mbhdermacareset #naturalskincare #kulitcantik #sihatdancantik #putihsemulajadi

    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
    .
    "Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
    Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk?
    Fobia nak cuba produk lain?
    ____________
    .
    Jangan takut, Jangan risau !
    Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
    .
    MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
    Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
    .
    Boleh pm/whatsapp LIN :
    .
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    .
    Nota : lepas ni lin share TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK. Tunggu tauuuu 😉
    .
    #feedbackmbhdermacareset #organikskincare #mbhdermacareset #naturalskincare #kulitcantik #sihatdancantik #putihsemulajadi

    6 0 5 May, 2017
    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
.
"Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk? 
Fobia nak cuba produk lain?
____________
.
Jangan takut, Jangan risau !
Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
.
MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
.
Boleh pm/whatsapp LIN :
.
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
.
Nota : lepas ni lin share TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK. Tunggu tauuuu 😉
.
#feedbackmbhdermacareset #organikskincare #mbhdermacareset #naturalskincare #kulitcantik #sihatdancantik #putihsemulajadi

    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
    .
    "Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
    Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk?
    Fobia nak cuba produk lain?
    ____________
    .
    Jangan takut, Jangan risau !
    Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
    .
    MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
    Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
    .
    Boleh pm/whatsapp LIN :
    .
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    .
    Nota : lepas ni lin share TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK. Tunggu tauuuu 😉
    .
    #feedbackmbhdermacareset #organikskincare #mbhdermacareset #naturalskincare #kulitcantik #sihatdancantik #putihsemulajadi

    3 0 5 May, 2017
    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
.
"Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk? 
Fobia nak cuba produk lain?
____________
.
Jangan takut, Jangan risau !
Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
.
MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
.
Boleh pm/whatsapp LIN :
.
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
📞011-1174 8131
.
Nota : lepas ni lin share TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK. Tunggu tauuuu 😉
.
#feedbackmbhdermacareset #organikskincare #mbhdermacareset #naturalskincare #kulitcantik #sihatdancantik #putihsemulajadi

    TESTIMONI #mbhdermacareset 💋
    .
    "Oke.. so far Oke sangat2 .. kulit muka licin je .. dah la wangi .. suka sangat .. lepas hbs set tu nak order lagi.. dah x nak tukar yang lain heheheh😊😊😍😍 .
    Muka rosak teruk, jadi gelap & kusam selepas tersalah produk?
    Fobia nak cuba produk lain?
    ____________
    .
    Jangan takut, Jangan risau !
    Gunalah MBH DERMACARE SET , 100% menggunakan bahan-bahan organik..TIADA MERKURI ATAU BAHAN KIMIA 😘
    .
    MBH Dermacare adalah set penjagaan wajah 4 dalam 1 yg mempunya kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yg sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. .
    Nak cuba, tapi nak cuba yg TESTER dulu? Boleh, kami ade buat pack tester utk siapa yg nak try.
    .
    Boleh pm/whatsapp LIN :
    .
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    📞011-1174 8131
    .
    Nota : lepas ni lin share TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK. Tunggu tauuuu 😉
    .
    #feedbackmbhdermacareset #organikskincare #mbhdermacareset #naturalskincare #kulitcantik #sihatdancantik #putihsemulajadi

    1 0 5 May, 2017

Top #mbhdermacareset posts

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
okay jom baca2 sama 😉

TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
.
Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
    okay jom baca2 sama 😉

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
    📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

    2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
    📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
    Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

    3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
    📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
    Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
    Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
    .
    Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    4 0 5 May, 2017
    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
okay jom baca2 sama 😉

TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
.
Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
    okay jom baca2 sama 😉

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
    📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

    2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
    📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
    Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

    3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
    📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
    Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
    Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
    .
    Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    5 0 5 May, 2017
    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
okay jom baca2 sama 😉

TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

4.JANGAN PICIT JERAWAT
📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
.
Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
.
Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    Tengahari uolsss, okay tadi sis dah janji nak bg tips kan
    okay jom baca2 sama 😉

    TIPS PULIHKAN KULIT ROSAK AKIBAT KOSMETIK

    1.BERHENTI DAN ELAKKAN MEMAKAI PRODUK KOSMETIK PADA MUKA
    📍Kulit sangat sensitif terhadap unsur dari luar terutamanya bahan kimia, lebih-lebih lagi ketika sel kulit sedang rosak atau mengalami iritasi.

    2.BERIKAN TEMPOH BERTENANG & DAPATKAN NUTRISI VITAMIN UNTUK KULIT
    📍Berikan masa rehat pada kulit muka yang terjejas melakukan proses pembaikpulihan secara semulajadi tanpa penggunaan makeup asas termasuk bedak dan pembersih wajah.
    Dalam masa itu, amalkan diet yang boleh membekalkan sumber kepada proses pembaikan sel. Antaranya makanan yang kaya dengan kandungan Vitamin A, Biotin, Vitamin C, Vitamin E dan mineral zink.

    3.AWAS BAHAYA TERDEDAH KEPADA SINAR MATAHARI 🌞
    📍Terdedah secara langsung dan berlebihan kepada sinar matahari boleh menyebabkan kulit muka yang rosak terasa pedih.
    Juga boleh menyebabkan penghasilan melanin berlebihan di dalam kulit yang bakal menyebabkan berlakunya pigmentasi.
    Kesannya mungkin akan menyebabkan tona warna kulit menjadi tidak sekata atau komplikasi jeragat di muka.

    4.JANGAN PICIT JERAWAT
    📍Jangan pelik jika tumbuh jerawat di muka, lebih-lebih lagi di kawasan kulit yang rosak itu. Awas! Ia sering muncul secara tiba-tiba tanpa dikehendaki. Biarkan ia, jangan dipicit atau dipecahkan. Bakteria di dalam jerawat mungkin boleh memburukkan lagi proses pemuliharaan kulit yang rosak jika dilepaskan keluar.

    5.MINUM AIR KOSONG 8 GELAS SEHARI 💧
    📍Air adalah sangat penting untuk badan. Selain untuk membantu proses perkumuhan, ia juga penting untuk proses detoksifikasi. Detoks merupakan proses penyingkiran toksin yang berlebihan di dalam tubuh.

    6.DAPATKAN SUMBER PROTEIN DAN KOLAGEN
    📍Protein dan kolagen bertanggungjawab membantu proses regenarasi sel untuk menghasilkan sel-sel kulit yang baru. Protein boleh diperolehi dari sumber pemakanan. Manakala kolagen andalah unsur semulajadi di dalam tubuh yang akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat.
    .
    Yang nak order #mbhdermacareset boleh wasap sis ira tau 😘😘
    .
    Untuk memudahkan sis whatsapp lra http://wasap.my/60109666978

    3 0 5 May, 2017