#mbhmedispasungaipetani Instagram Photos & Videos

mbhmedispasungaipetani - 2.2k posts

    ok nisa share dgn korang video nisa buat facial di @mbhmedispasungaipetani 
@mbhmedispa 
Tq so much @mbhmedispasungaipetani 
utk layanan yang sangat awesome dan sgt terbaik 😍
semua facial di @mbhmedispa mmg awesome tau..
dapat merawat kulit dgn baik..
Nisa choose mudnetic detox facial yg membuang kekotoran whitehead blackheads sel kulit mati dan dgn deadsea(mask lumpur) dapat membuang minyak yg berlebihan di muka..
skin nisa sejenis skin yg very oily😢
tapi dgn rawatan di @mbhmedispa skin nisa makin flawless dan minyak berkurang dgn jelas sekali..😍😍🥰🥰
mmg terbaikk laaa @mbhmedispa 😍🥰🥰🙏🙏❤️❤️❤️
#mbhmedispasungaipetani #mbhmedispa

    ok nisa share dgn korang video nisa buat facial di @mbhmedispasungaipetani
    @mbhmedispa
    Tq so much @mbhmedispasungaipetani
    utk layanan yang sangat awesome dan sgt terbaik 😍
    semua facial di @mbhmedispa mmg awesome tau..
    dapat merawat kulit dgn baik..
    Nisa choose mudnetic detox facial yg membuang kekotoran whitehead blackheads sel kulit mati dan dgn deadsea(mask lumpur) dapat membuang minyak yg berlebihan di muka..
    skin nisa sejenis skin yg very oily😢
    tapi dgn rawatan di @mbhmedispa skin nisa makin flawless dan minyak berkurang dgn jelas sekali..😍😍🥰🥰
    mmg terbaikk laaa @mbhmedispa 😍🥰🥰🙏🙏❤️❤️❤️
    #mbhmedispasungaipetani #mbhmedispa

    135 0 28 July, 2019
    ok nisa share dgn korang video nisa buat facial di @mbhmedispasungaipetani 
@mbhmedispa 
Tq so much @mbhmedispasungaipetani 
utk layanan yang sangat awesome dan sgt terbaik 😍
semua facial di @mbhmedispa mmg awesome tau..
dapat merawat kulit dgn baik..
Nisa choose mudnetic detox facial yg membuang kekotoran whitehead blackheads sel kulit mati dan dgn deadsea(mask lumpur) dapat membuang minyak yg berlebihan di muka..
skin nisa sejenis skin yg very oily😢
tapi dgn rawatan di @mbhmedispa skin nisa makin flawless dan minyak berkurang dgn jelas sekali..😍😍🥰🥰
mmg terbaikk laaa @mbhmedispa 😍🥰🥰🙏🙏❤️❤️❤️
#mbhmedispasungaipetani #mbhmedispa

    ok nisa share dgn korang video nisa buat facial di @mbhmedispasungaipetani
    @mbhmedispa
    Tq so much @mbhmedispasungaipetani
    utk layanan yang sangat awesome dan sgt terbaik 😍
    semua facial di @mbhmedispa mmg awesome tau..
    dapat merawat kulit dgn baik..
    Nisa choose mudnetic detox facial yg membuang kekotoran whitehead blackheads sel kulit mati dan dgn deadsea(mask lumpur) dapat membuang minyak yg berlebihan di muka..
    skin nisa sejenis skin yg very oily😢
    tapi dgn rawatan di @mbhmedispa skin nisa makin flawless dan minyak berkurang dgn jelas sekali..😍😍🥰🥰
    mmg terbaikk laaa @mbhmedispa 😍🥰🥰🙏🙏❤️❤️❤️
    #mbhmedispasungaipetani #mbhmedispa

    224 5 28 July, 2019
    done Facial @mbh_sungaipetani @mbh_medispa tq so much 🥰🥰🙏🙏😍 harini nisa choose Mudnetic Detox Facial 😍
.
.
layanan dari staff yg sgt baik dan superb 😍😍🥰🥰
.
.
best sgt dpt buat Facial di @mbh_medispa sbb slps facial rasa lebih segar bermaya muka nii..rasa fresh gila lps kena buang kekotoran dan sel kulit mati 🥰
dapat buang minyak lg yg berlebihan di muka nii tauu guna lumpur mudnetic detox facial 🥰🥰🥰
very recommended 💝❤️❤️❤️
.
.
Thank You @mbh_sungaipetani @mbh_medispa 🙏🙏❤️❤️❤️ #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    done Facial @mbh_sungaipetani @mbh_medispa tq so much 🥰🥰🙏🙏😍 harini nisa choose Mudnetic Detox Facial 😍
    .
    .
    layanan dari staff yg sgt baik dan superb 😍😍🥰🥰
    .
    .
    best sgt dpt buat Facial di @mbh_medispa sbb slps facial rasa lebih segar bermaya muka nii..rasa fresh gila lps kena buang kekotoran dan sel kulit mati 🥰
    dapat buang minyak lg yg berlebihan di muka nii tauu guna lumpur mudnetic detox facial 🥰🥰🥰
    very recommended 💝❤️❤️❤️
    .
    .
    Thank You @mbh_sungaipetani @mbh_medispa 🙏🙏❤️❤️❤️ #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    81 0 26 July, 2019
    done Facial @mbh_sungaipetani @mbh_medispa tq so much 🥰🥰🙏🙏😍 harini nisa choose Mudnetic Detox Facial 😍
.
.
layanan dari staff yg sgt baik dan superb 😍😍🥰🥰
.
.
best sgt dpt buat Facial di @mbh_medispa sbb slps facial rasa lebih segar bermaya muka nii..rasa fresh gila lps kena buang kekotoran dan sel kulit mati 🥰
dapat buang minyak lg yg berlebihan di muka nii tauu guna lumpur mudnetic detox facial 🥰🥰🥰
very recommended 💝❤️❤️❤️
.
.
Thank You @mbh_sungaipetani @mbh_medispa 🙏🙏❤️❤️❤️ #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    done Facial @mbh_sungaipetani @mbh_medispa tq so much 🥰🥰🙏🙏😍 harini nisa choose Mudnetic Detox Facial 😍
    .
    .
    layanan dari staff yg sgt baik dan superb 😍😍🥰🥰
    .
    .
    best sgt dpt buat Facial di @mbh_medispa sbb slps facial rasa lebih segar bermaya muka nii..rasa fresh gila lps kena buang kekotoran dan sel kulit mati 🥰
    dapat buang minyak lg yg berlebihan di muka nii tauu guna lumpur mudnetic detox facial 🥰🥰🥰
    very recommended 💝❤️❤️❤️
    .
    .
    Thank You @mbh_sungaipetani @mbh_medispa 🙏🙏❤️❤️❤️ #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    176 3 26 July, 2019
    buat apa tu hampa?
nisa tengah buat facial di @mbh_sungaipetani 😍😍
.
.
utk harini nisa buat mudnetic detox facial..
.
.
best yang amat tauu sbb dpt buang kekotoran di kulit muka dpt buang sel sel kulit mati dan byk manfaat lain lg tau.. .
.
bukan sahaja Makeup jd cantikk..
yang utama kulit kena sentiasa dijaga dan di rawat..bila kulit cantik baru la makeup pun akan lebih cantik terserlah 😍😍😍
.
.
korang boleh p buat facial di @mbh_medispa @mbh_sungaipetani dan di kwsn berdekatan hampa..
.
.
very recommend tauu 😍😘😍
#mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    buat apa tu hampa?
    nisa tengah buat facial di @mbh_sungaipetani 😍😍
    .
    .
    utk harini nisa buat mudnetic detox facial..
    .
    .
    best yang amat tauu sbb dpt buang kekotoran di kulit muka dpt buang sel sel kulit mati dan byk manfaat lain lg tau.. .
    .
    bukan sahaja Makeup jd cantikk..
    yang utama kulit kena sentiasa dijaga dan di rawat..bila kulit cantik baru la makeup pun akan lebih cantik terserlah 😍😍😍
    .
    .
    korang boleh p buat facial di @mbh_medispa @mbh_sungaipetani dan di kwsn berdekatan hampa..
    .
    .
    very recommend tauu 😍😘😍
    #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    104 1 26 July, 2019
    ♥HANYA RM 199 UNTUK DERMAKLAIR REGENERATION SET + HYALURONIC ACID ESSENCE♥
-
🔸 Gabungan 2 produk untuk masalah kulit sunburn, kulit kusam -
Dermaklair Regeneration Set membantu untuk :
🔸 Merawat kulit kusam 🔸 Pembaharuan sel kulit baru -
Hyaluronic Acid Essence adalah sebagai:
🔸 Meremejakan kulit dengan meningkatkan pengeluaran kolagen
🔸 Melembapkan kulit wajah
🔸 Melambatkan proses penuaan pada kulit wajah 
Promosi hanya sah di Official website 🌎 https://dermaklair.com/product/dermaklair-regeneration-set-hyaluronic-acid-essence/ -
Dapatkan sekarang sementara stok masih ada 🤗
-
#rayasemuabaru #rayaniconfirmcun #MBMprojekRAYApokettebal #pakejrm199 #MBHbelanjaYOU #mbhmedispasungaipetani

    ♥HANYA RM 199 UNTUK DERMAKLAIR REGENERATION SET + HYALURONIC ACID ESSENCE♥
    -
    🔸 Gabungan 2 produk untuk masalah kulit sunburn, kulit kusam -
    Dermaklair Regeneration Set membantu untuk :
    🔸 Merawat kulit kusam 🔸 Pembaharuan sel kulit baru -
    Hyaluronic Acid Essence adalah sebagai:
    🔸 Meremejakan kulit dengan meningkatkan pengeluaran kolagen
    🔸 Melembapkan kulit wajah
    🔸 Melambatkan proses penuaan pada kulit wajah
    Promosi hanya sah di Official website 🌎 https://dermaklair.com/product/dermaklair-regeneration-set-hyaluronic-acid-essence/ -
    Dapatkan sekarang sementara stok masih ada 🤗
    -
    #rayasemuabaru #rayaniconfirmcun #MBMprojekRAYApokettebal #pakejrm199 #MBHbelanjaYOU #mbhmedispasungaipetani

    1 1 15 April, 2019
    [ Info dari Kak Amy ]
.
Jom kita berkenalan dengan 'Jenis-jenis Jerawat'. Hampa yg ada jerawat mesti tak tau jerawat hampa tu jenis mcm mana kan. Hehe.
.
.
1. JERAWAT PAPULES
.
– Merupakan jenis jerawat radang kulit, berbentuk benjolan lembut kemerah-merahan.
.
2. JERAWAT PUSTULES
.
-Bintik merah yang meradang dan muncul sebagai bintil merah dengan pusat putih atau kuning ( bernanah)
.
3. BLACKHEAD
.
– Biasanya terjadi apabila sebahagian pori kulit tersumbat dengan sebum (minyak), bakteria dan sel-sel kulit mati. Warna hitam itu bukan di sebabkan oleh kotoran dan di sebabkan oleh pigmen kulit-melanin, bertindak balas dengan oksigen di udara.
.
4. WHITEHEAD
.
– Biasanya terbentuk ketika pori tersumbat sepenuhnya dan memerangkap sebum (minyak), bakteria, dan sel-sel kulit mati, menyebabkan paparan putih di permukaan kulit anda.
.
5. NODUL (JERAWAT KRONIK)
.
-Terdiri daripada bentuk benjolan keras di bawah permukaan kulit-lebih besar dan sangat menyakitkan, serta kadang-kadang tidak akan hilang selama berbulan-bulan. Jerawat ini menyumbang kepada parut berlubang dan trauma teruk serta luka pada permukaan kulit.
.
Jika tidak di rawat dengan betul, Nodul ini akan terbentuk semula walaupun selepas ianya kecut.
.
Lebih besar ruangan radang lebih mudah ianya terbentuk nanah dan akan meninggalakan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan. Wajah muka yang penuh dengan parut jerawat sudah tentu menghilangkan seri dan keyakinan diri anda.
.
.
6. JERAWAT BATU (CYSTIC ACNE).
.
Cystic acne adalah jerawat yang besar-besar, seperti radang kulit yang banyak nodul besar berwarna merah dan terasa sakit dan berdenyut pada bahagian muka, dada, belakang badan dan anggota tubuh yang lain.
.
Keradangan kulit akan berlaku jika kelenjar minyak mengeluarkan kuantiti minyak dan sebum secara berlebihan dan menyebabkan kelenjar minyak tersumbat. Apabila ini berlaku, maka Whiteheads/komedo akan muncul dengan banyaknya sambil merancakkan pertumbuah jerawat yang amat ketara.
.
.
Follow us
@mbh_sungaipetani 
@mbh_medispa
.
.
#mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani #rawatanjerawat #clinicalacne #beautyinlovinghands

    [ Info dari Kak Amy ]
    .
    Jom kita berkenalan dengan 'Jenis-jenis Jerawat'. Hampa yg ada jerawat mesti tak tau jerawat hampa tu jenis mcm mana kan. Hehe.
    .
    .
    1. JERAWAT PAPULES
    .
    – Merupakan jenis jerawat radang kulit, berbentuk benjolan lembut kemerah-merahan.
    .
    2. JERAWAT PUSTULES
    .
    -Bintik merah yang meradang dan muncul sebagai bintil merah dengan pusat putih atau kuning ( bernanah)
    .
    3. BLACKHEAD
    .
    – Biasanya terjadi apabila sebahagian pori kulit tersumbat dengan sebum (minyak), bakteria dan sel-sel kulit mati. Warna hitam itu bukan di sebabkan oleh kotoran dan di sebabkan oleh pigmen kulit-melanin, bertindak balas dengan oksigen di udara.
    .
    4. WHITEHEAD
    .
    – Biasanya terbentuk ketika pori tersumbat sepenuhnya dan memerangkap sebum (minyak), bakteria, dan sel-sel kulit mati, menyebabkan paparan putih di permukaan kulit anda.
    .
    5. NODUL (JERAWAT KRONIK)
    .
    -Terdiri daripada bentuk benjolan keras di bawah permukaan kulit-lebih besar dan sangat menyakitkan, serta kadang-kadang tidak akan hilang selama berbulan-bulan. Jerawat ini menyumbang kepada parut berlubang dan trauma teruk serta luka pada permukaan kulit.
    .
    Jika tidak di rawat dengan betul, Nodul ini akan terbentuk semula walaupun selepas ianya kecut.
    .
    Lebih besar ruangan radang lebih mudah ianya terbentuk nanah dan akan meninggalakan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan. Wajah muka yang penuh dengan parut jerawat sudah tentu menghilangkan seri dan keyakinan diri anda.
    .
    .
    6. JERAWAT BATU (CYSTIC ACNE).
    .
    Cystic acne adalah jerawat yang besar-besar, seperti radang kulit yang banyak nodul besar berwarna merah dan terasa sakit dan berdenyut pada bahagian muka, dada, belakang badan dan anggota tubuh yang lain.
    .
    Keradangan kulit akan berlaku jika kelenjar minyak mengeluarkan kuantiti minyak dan sebum secara berlebihan dan menyebabkan kelenjar minyak tersumbat. Apabila ini berlaku, maka Whiteheads/komedo akan muncul dengan banyaknya sambil merancakkan pertumbuah jerawat yang amat ketara.
    .
    .
    Follow us
    @mbh_sungaipetani
    @mbh_medispa
    .
    .
    #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani #rawatanjerawat #clinicalacne #beautyinlovinghands

    1 1 12 March, 2019

Top #mbhmedispasungaipetani posts

    done Facial @mbh_sungaipetani @mbh_medispa tq so much 🥰🥰🙏🙏😍 harini nisa choose Mudnetic Detox Facial 😍
.
.
layanan dari staff yg sgt baik dan superb 😍😍🥰🥰
.
.
best sgt dpt buat Facial di @mbh_medispa sbb slps facial rasa lebih segar bermaya muka nii..rasa fresh gila lps kena buang kekotoran dan sel kulit mati 🥰
dapat buang minyak lg yg berlebihan di muka nii tauu guna lumpur mudnetic detox facial 🥰🥰🥰
very recommended 💝❤️❤️❤️
.
.
Thank You @mbh_sungaipetani @mbh_medispa 🙏🙏❤️❤️❤️ #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    done Facial @mbh_sungaipetani @mbh_medispa tq so much 🥰🥰🙏🙏😍 harini nisa choose Mudnetic Detox Facial 😍
    .
    .
    layanan dari staff yg sgt baik dan superb 😍😍🥰🥰
    .
    .
    best sgt dpt buat Facial di @mbh_medispa sbb slps facial rasa lebih segar bermaya muka nii..rasa fresh gila lps kena buang kekotoran dan sel kulit mati 🥰
    dapat buang minyak lg yg berlebihan di muka nii tauu guna lumpur mudnetic detox facial 🥰🥰🥰
    very recommended 💝❤️❤️❤️
    .
    .
    Thank You @mbh_sungaipetani @mbh_medispa 🙏🙏❤️❤️❤️ #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    176 3 26 July, 2019
    buat apa tu hampa?
nisa tengah buat facial di @mbh_sungaipetani 😍😍
.
.
utk harini nisa buat mudnetic detox facial..
.
.
best yang amat tauu sbb dpt buang kekotoran di kulit muka dpt buang sel sel kulit mati dan byk manfaat lain lg tau.. .
.
bukan sahaja Makeup jd cantikk..
yang utama kulit kena sentiasa dijaga dan di rawat..bila kulit cantik baru la makeup pun akan lebih cantik terserlah 😍😍😍
.
.
korang boleh p buat facial di @mbh_medispa @mbh_sungaipetani dan di kwsn berdekatan hampa..
.
.
very recommend tauu 😍😘😍
#mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    buat apa tu hampa?
    nisa tengah buat facial di @mbh_sungaipetani 😍😍
    .
    .
    utk harini nisa buat mudnetic detox facial..
    .
    .
    best yang amat tauu sbb dpt buang kekotoran di kulit muka dpt buang sel sel kulit mati dan byk manfaat lain lg tau.. .
    .
    bukan sahaja Makeup jd cantikk..
    yang utama kulit kena sentiasa dijaga dan di rawat..bila kulit cantik baru la makeup pun akan lebih cantik terserlah 😍😍😍
    .
    .
    korang boleh p buat facial di @mbh_medispa @mbh_sungaipetani dan di kwsn berdekatan hampa..
    .
    .
    very recommend tauu 😍😘😍
    #mbhmedispa #mbhmedispasungaipetani

    104 1 26 July, 2019
    ok nisa share dgn korang video nisa buat facial di @mbhmedispasungaipetani 
@mbhmedispa 
Tq so much @mbhmedispasungaipetani 
utk layanan yang sangat awesome dan sgt terbaik 😍
semua facial di @mbhmedispa mmg awesome tau..
dapat merawat kulit dgn baik..
Nisa choose mudnetic detox facial yg membuang kekotoran whitehead blackheads sel kulit mati dan dgn deadsea(mask lumpur) dapat membuang minyak yg berlebihan di muka..
skin nisa sejenis skin yg very oily😢
tapi dgn rawatan di @mbhmedispa skin nisa makin flawless dan minyak berkurang dgn jelas sekali..😍😍🥰🥰
mmg terbaikk laaa @mbhmedispa 😍🥰🥰🙏🙏❤️❤️❤️
#mbhmedispasungaipetani #mbhmedispa

    ok nisa share dgn korang video nisa buat facial di @mbhmedispasungaipetani
    @mbhmedispa
    Tq so much @mbhmedispasungaipetani
    utk layanan yang sangat awesome dan sgt terbaik 😍
    semua facial di @mbhmedispa mmg awesome tau..
    dapat merawat kulit dgn baik..
    Nisa choose mudnetic detox facial yg membuang kekotoran whitehead blackheads sel kulit mati dan dgn deadsea(mask lumpur) dapat membuang minyak yg berlebihan di muka..
    skin nisa sejenis skin yg very oily😢
    tapi dgn rawatan di @mbhmedispa skin nisa makin flawless dan minyak berkurang dgn jelas sekali..😍😍🥰🥰
    mmg terbaikk laaa @mbhmedispa 😍🥰🥰🙏🙏❤️❤️❤️
    #mbhmedispasungaipetani #mbhmedispa

    135 0 28 July, 2019