#notabuatcempaka Instagram Photos & Videos

notabuatcempaka - 10.1k posts

    Hi gaissss....
.
Admin nk maklumkan bahawa ig #NotaBuatCempaka adalah official ig utk novel dan drama NBC.  Ini adalah sebahagian promosi novel dan drama.  Ia juga sebagai tanda sokongan dan penghargaan  untuk peminat2 setia dan semua pihak yang terlibat secara langsung atau tidak langsung.
.
Terima kasih atas segala sokongan dan komen. Maaf andai ada yang terguris  atau terasa hati.  Segalanya adalah sekadar hiburan.
.
"setiap cerita ada ilmu dan manfaatnya... semoga kita sama2 beroleh pengajaran dan pengalaman disebaliknya"
#lotsoflove💕💕💕💕

    Hi gaissss....
    .
    Admin nk maklumkan bahawa ig #NotaBuatCempaka adalah official ig utk novel dan drama NBC. Ini adalah sebahagian promosi novel dan drama. Ia juga sebagai tanda sokongan dan penghargaan untuk peminat2 setia dan semua pihak yang terlibat secara langsung atau tidak langsung.
    .
    Terima kasih atas segala sokongan dan komen. Maaf andai ada yang terguris atau terasa hati. Segalanya adalah sekadar hiburan.
    .
    "setiap cerita ada ilmu dan manfaatnya... semoga kita sama2 beroleh pengajaran dan pengalaman disebaliknya"
    #lotsoflove 💕💕💕💕

    38 1 2 hours ago
    Azam nak kurus tak pernah tercapai disebabkan banyak sangat alasan..
▪
Dah Capai belum berat badan ideal? 😅
Kalau belum lagi jom join saya 💪🔥
▪
DM / PM / Whatsapp. Saya akan reply one by one...
▪
Gaya hidup sihat bermula dengan tabiat yang konsisten. Selepas Raya Haji ni ambil lah peluang untuk sama-sama kita amalkan gaya hidup sihat.
▪
START NOW, DONT WAIT.
Tekan link wasap di bio ig saya
▪
SHARE & TAG KWN2 ANDA 😍
▪
Coach Adib Mustafa
+6013 642 1727

    Azam nak kurus tak pernah tercapai disebabkan banyak sangat alasan..

    Dah Capai belum berat badan ideal? 😅
    Kalau belum lagi jom join saya 💪🔥

    DM / PM / Whatsapp. Saya akan reply one by one...

    Gaya hidup sihat bermula dengan tabiat yang konsisten. Selepas Raya Haji ni ambil lah peluang untuk sama-sama kita amalkan gaya hidup sihat.

    START NOW, DONT WAIT.
    Tekan link wasap di bio ig saya

    SHARE & TAG KWN2 ANDA 😍

    Coach Adib Mustafa
    +6013 642 1727

    76 4 17 hours ago
    Saya cari lagi 8 orang yang serius nak sertai program Get Ideal Body Online .. Pendaftaran sesi September dah dibuka. Target turun 4-11kg semusim.
.
Anda serious nak start improve diri sendiri & NAK KURUS SELEPAS RAYA boleh klik link di bio ig untuk info program Atau whatsapp number dibawah 👇🏻
.
Coach Adib Mustafa
📲 +6013 642 1727

#dramasweetdreams

    Saya cari lagi 8 orang yang serius nak sertai program Get Ideal Body Online .. Pendaftaran sesi September dah dibuka. Target turun 4-11kg semusim.
    .
    Anda serious nak start improve diri sendiri & NAK KURUS SELEPAS RAYA boleh klik link di bio ig untuk info program Atau whatsapp number dibawah 👇🏻
    .
    Coach Adib Mustafa
    📲 +6013 642 1727

    #dramasweetdreams

    15 1 19 hours ago
    Berenang selama 2 jam Setengah dalam seminggu dapat menurunkan risiko mengalami masalah kesihatan yang kronik, dan yang paling penting sukan renang adalah satu senaman untuk mengurangkan risiko diabetis dan penyakit berkait jantung secara tidak langsung dapat membantu menurunkan berat badan seseorang iaitu sebanyak 510 Kcal dapat dibakar selama satu (1) jam dengan melakukan aktiviti berenang bergantung kepada berat badan anda👍
▪
Siapa serious nak start improve diri sendiri & NAK KURUS SELEPAS RAYA boleh klik link di bio ig untuk info program Atau whatsapp number dibawah 👍🏻
▪
Follow ig @adibmustafa_ untuk tips efektif turun berat secara online je dari rumah 😉👍
▪
Coach Adib Mustafa
📲 +6013 642 1727

    Berenang selama 2 jam Setengah dalam seminggu dapat menurunkan risiko mengalami masalah kesihatan yang kronik, dan yang paling penting sukan renang adalah satu senaman untuk mengurangkan risiko diabetis dan penyakit berkait jantung secara tidak langsung dapat membantu menurunkan berat badan seseorang iaitu sebanyak 510 Kcal dapat dibakar selama satu (1) jam dengan melakukan aktiviti berenang bergantung kepada berat badan anda👍

    Siapa serious nak start improve diri sendiri & NAK KURUS SELEPAS RAYA boleh klik link di bio ig untuk info program Atau whatsapp number dibawah 👍🏻

    Follow ig @adibmustafa_ untuk tips efektif turun berat secara online je dari rumah 😉👍

    Coach Adib Mustafa
    📲 +6013 642 1727

    171 9 23 hours ago
    .
luqman ni bila ting tong ber🐜🐜🐜🐜 hati min,  tp bila cemburu 🔥🔥🔥 jiwa min....cempaka jew yg maintain tenang.... .
#NotaBuatCempaka 
#gengxblhmoveon

    .
    luqman ni bila ting tong ber🐜🐜🐜🐜 hati min, tp bila cemburu 🔥🔥🔥 jiwa min....cempaka jew yg maintain tenang.... .
    #NotaBuatCempaka
    #gengxblhmoveon

    54 3 19 August, 2019
    ingat x scene ni.... suka hati je serang wife kesayangan dr luqman...lupa ke awak tu syok sendiri je tau....
.
#NotaBuatCempaka 
#gengxblhmoveon

    ingat x scene ni.... suka hati je serang wife kesayangan dr luqman...lupa ke awak tu syok sendiri je tau....
    .
    #NotaBuatCempaka
    #gengxblhmoveon

    124 17 19 August, 2019
    Minum air secukupnya guys..
.
Bagi korang yang berdiet, minum banyak air tidak akan menyebabkan seseorang itu menjadi gemuk kerana air mempunyai kosong kalori dan juga mengenyangkan.
.
Jom jadikan amalan minum air setiap hari adalah rutin wajib korang untuk kekal sihat dan cergas. Malah membantu proses turun berat badan dengan lebih cepat.
.
Follow ig @adibmustafa_ untuk tips efektif turun berat secara online je dari rumah 😉👍
▪
Coach Adib Mustafa
📲 +6013 642 1727

    Minum air secukupnya guys..
    .
    Bagi korang yang berdiet, minum banyak air tidak akan menyebabkan seseorang itu menjadi gemuk kerana air mempunyai kosong kalori dan juga mengenyangkan.
    .
    Jom jadikan amalan minum air setiap hari adalah rutin wajib korang untuk kekal sihat dan cergas. Malah membantu proses turun berat badan dengan lebih cepat.
    .
    Follow ig @adibmustafa_ untuk tips efektif turun berat secara online je dari rumah 😉👍

    Coach Adib Mustafa
    📲 +6013 642 1727

    78 1 19 August, 2019
    The key to sincerity is Tahajjud, because only the sincere wake and stand when others are lying asleep. – Imam Al-Haddad

    The key to sincerity is Tahajjud, because only the sincere wake and stand when others are lying asleep. – Imam Al-Haddad

    81 1 18 August, 2019
    Sorry kita tegur awal2 bukan sbb apa ada kawan laki kita belum kahwin dah niat nak poligami siap dua hari dua malam bukak topik perbhasan pasal poligami.💆💆
.
.
Semua orang tahu kahwin ramai tu sunnah nabi tpi jangan lupa kalau xberlaku adil, senget bahu sebelah di pandang masyar.... Dlu zaman sekolah bnyk kawan2 bila cerita pasal family muka mesti sedih sbb ramai yang kata abah/ayah xsmpt nak ambil tahu pasal mereka sbb ayah mereKa kahwin dua tiga, bukan setakat adil kepada isteri, anak2 sekali.. Kita xkahwin lg tpi bila tgk muka kawan2 selalu sedih.... Org lelaki selalu marah perempuan xsuka poligami... Tapi sbnrnya dgn perangai kaum llki sndri memberi ketakutan kpd kaum hawa...
.
.
“Dan jika kamu takut tidak akan dapat berlaku adil terhadap (hak-hak) perempuan yang yatim (bilamana kamu menikahinya), maka nikahilah wanita-wanita (lain) yang kamu senangi: dua, tiga atau empat. Kemudian jika kamu takut tidak dapat berlaku adil, maka (nikahilah) seorang saja, atau budak-budak yang kamu miliki. Yang demikian itu adalah lebih dekat kepada tidak berbuat aniaya.”(QS. An Nisaa: 3)
.
.
#throwback
#notabuatcempaka 
#daleryusuf

    Sorry kita tegur awal2 bukan sbb apa ada kawan laki kita belum kahwin dah niat nak poligami siap dua hari dua malam bukak topik perbhasan pasal poligami.💆💆
    .
    .
    Semua orang tahu kahwin ramai tu sunnah nabi tpi jangan lupa kalau xberlaku adil, senget bahu sebelah di pandang masyar.... Dlu zaman sekolah bnyk kawan2 bila cerita pasal family muka mesti sedih sbb ramai yang kata abah/ayah xsmpt nak ambil tahu pasal mereka sbb ayah mereKa kahwin dua tiga, bukan setakat adil kepada isteri, anak2 sekali.. Kita xkahwin lg tpi bila tgk muka kawan2 selalu sedih.... Org lelaki selalu marah perempuan xsuka poligami... Tapi sbnrnya dgn perangai kaum llki sndri memberi ketakutan kpd kaum hawa...
    .
    .
    “Dan jika kamu takut tidak akan dapat berlaku adil terhadap (hak-hak) perempuan yang yatim (bilamana kamu menikahinya), maka nikahilah wanita-wanita (lain) yang kamu senangi: dua, tiga atau empat. Kemudian jika kamu takut tidak dapat berlaku adil, maka (nikahilah) seorang saja, atau budak-budak yang kamu miliki. Yang demikian itu adalah lebih dekat kepada tidak berbuat aniaya.”(QS. An Nisaa: 3)
    .
    .
    #throwback
    #notabuatcempaka
    #daleryusuf

    54 0 18 August, 2019

Top #notabuatcempaka posts

    This is my first Malay drama.Hope all of you will like #DrMatthew this character.Need your support in my future Malay drama and cover song also.Stay tuned!🤙🏻
#NotaBuatCempaka

    This is my first Malay drama.Hope all of you will like #DrMatthew this character.Need your support in my future Malay drama and cover song also.Stay tuned!🤙🏻
    #NotaBuatCempaka

    1,683 68 27 July, 2019
    Jadi jom kita kurangkan masuk ke hospital kerap.😉 Nak sihat tu mudah Kalau kita sentiasa perihatin dengan corak pemakanan dan lifestyle kita.
.
InsyaAllah duit KWSP kita tak habis untuk Kos Perubatan sahaja.
.
Jadilah manusia yang bijak dan utamakan kesihatan daripada dok menghabiskan duit kepada makanan yang merapu-merapu. Sekian😊
.
Coach Adib Mustafa
📲 +6013 642 1727

    Jadi jom kita kurangkan masuk ke hospital kerap.😉 Nak sihat tu mudah Kalau kita sentiasa perihatin dengan corak pemakanan dan lifestyle kita.
    .
    InsyaAllah duit KWSP kita tak habis untuk Kos Perubatan sahaja.
    .
    Jadilah manusia yang bijak dan utamakan kesihatan daripada dok menghabiskan duit kepada makanan yang merapu-merapu. Sekian😊
    .
    Coach Adib Mustafa
    📲 +6013 642 1727

    2,697 18 17 August, 2019
    Khasiat kelebihan makan nasi beras perang terhadap kesihatan.
.
1. Tinggi kandungan selenium
2. Kaya dengan mangan (Manganese)
3. Merangsang turun berat badan
4. Elak risiko penyakit jantung dan kolesterol 
5. Kaya anti-oksidan
6. Tinggi kandungan fiber
7. Memperlahankan perlepasan gula dalam badan dan menstabilkan paras gula darah.
8. Sesuai dimakan untuk semua golongan bayi dan orang dewasa.
9. Elak jangkitan "candida yeast"
10. Rendah Glycemic index

Share dan tag kawan-kawan anda sekali jika bermanfaat untuk membantu proses turun berat badan jadi mudah😘
▪
Follow ig @adibmustafa_ untuk tips efektif turun berat secara online je dari rumah 😉👍
▪
Coach Adib Mustafa
📲 +6013 642 1727

    Khasiat kelebihan makan nasi beras perang terhadap kesihatan.
    .
    1. Tinggi kandungan selenium
    2. Kaya dengan mangan (Manganese)
    3. Merangsang turun berat badan
    4. Elak risiko penyakit jantung dan kolesterol
    5. Kaya anti-oksidan
    6. Tinggi kandungan fiber
    7. Memperlahankan perlepasan gula dalam badan dan menstabilkan paras gula darah.
    8. Sesuai dimakan untuk semua golongan bayi dan orang dewasa.
    9. Elak jangkitan "candida yeast"
    10. Rendah Glycemic index

    Share dan tag kawan-kawan anda sekali jika bermanfaat untuk membantu proses turun berat badan jadi mudah😘

    Follow ig @adibmustafa_ untuk tips efektif turun berat secara online je dari rumah 😉👍

    Coach Adib Mustafa
    📲 +6013 642 1727

    1,439 22 17 August, 2019
    See you around... 🙂
劇情也好 現實中也好 不是你的卻又捨不得放手 只會讓自己更痛苦
#NotaBuatCempaka

    See you around... 🙂
    劇情也好 現實中也好 不是你的卻又捨不得放手 只會讓自己更痛苦
    #NotaBuatCempaka

    1,090 41 13 July, 2019
    While waiting for the lighting setup 等待 等待 再等待
Tapi.. pose apa ni? 😂
#NotaBuatCempaka

    While waiting for the lighting setup 等待 等待 再等待
    Tapi.. pose apa ni? 😂
    #NotaBuatCempaka

    945 18 15 June, 2019