#parametric Instagram Photos & Videos

parametric - 141.8k posts

    #repost via @myuarchitects .
FINALIST PROJECT by @myuarchitects .....
International Architecture Competition. 
COMMON RUINS.
YAC- Young Architects Competitions. 
MOTHE CHANDENIERS - Les Trois-Moutiers, France.

The parametric roof’s complex anatomical organization, the ruins, and the vegetation create a system that interweaves and combines in endless translucent reflections

A collaborative architecture distributed in such a way that it grows organically and is able to swiftly adapt to environmental changes, resisting natural phenomena without a problem.
#proposals #architecture_addicted

    #repost via @myuarchitects .
    FINALIST PROJECT by @myuarchitects .....
    International Architecture Competition.
    COMMON RUINS.
    YAC- Young Architects Competitions.
    MOTHE CHANDENIERS - Les Trois-Moutiers, France.

    The parametric roof’s complex anatomical organization, the ruins, and the vegetation create a system that interweaves and combines in endless translucent reflections

    A collaborative architecture distributed in such a way that it grows organically and is able to swiftly adapt to environmental changes, resisting natural phenomena without a problem.
    #proposals #architecture_addicted

    457 1 5 hours ago
    Juzgados en Almagro, Ciudad Real-2008.
Optimismo judicial. 
El exigente programa de un edificio de juzgados, necesita aquí cumplir estrictas condiciones urbanísticas que obligan a la organización funcional y espacial. Estas condiciones empujan a distribuir la misma superficie en cada una de las dos plantas y fuerzan a situar un juzgado abajo y tres arriba. 
Se plantea llevar a los bordes la mayor parte de la superficie libre del solar para regularizar el espacio en una parcela marcadamente irregular. 
Se organizan cuidadosamente los distintos movimientos circulatorios y se llevan el acceso peatonal y el acceso rodado a la medianería. Así es posible organizar en planta baja la idea de una tapia manchega continua, delimitando el perímetro del solar y también poder controlar la iluminación y la relación interior-exterior en la planta baja. 
Este muro será de basalto de las canteras de Almagro. Pequeños huecos verticales rítmicamente dispuestos, caracterizarán este muro-cinturón de la planta baja.
De este nivel inferior emerge la modelada volumetria de la planta alta, con retranqueos al Paseo Viejo dela Florida y escalonamientos repetidos hacia la calle D.
El cerramiento superior será de caliza blanca y tendrá huecos de grandes dimensiones al norte y huecos con celosía horizontal de madera al sur. Los huecos centrales al norte estarán enmarcados con acero corten para señalar su carácter especial como edificio público.

Ver proyecto en : https://santosvaldesmiyar.wordpress.com/2536-2/

#design#architecture#arquitectura#archilovers#architecturestudents#interiordesign#interiorismo#architecturedrawing#architectureplan#concrete#shade#contemporaryarchitecture#architecture_hunter#parametric#architecturemodel#amazingarchitecture#facadelovers#archidaily#archdaily#modernarchitecture#fachada#site#elevation#fachada#fachadalovers#cities#town#urban#geometry#light#building

    Juzgados en Almagro, Ciudad Real-2008.
    Optimismo judicial.
    El exigente programa de un edificio de juzgados, necesita aquí cumplir estrictas condiciones urbanísticas que obligan a la organización funcional y espacial. Estas condiciones empujan a distribuir la misma superficie en cada una de las dos plantas y fuerzan a situar un juzgado abajo y tres arriba.
    Se plantea llevar a los bordes la mayor parte de la superficie libre del solar para regularizar el espacio en una parcela marcadamente irregular.
    Se organizan cuidadosamente los distintos movimientos circulatorios y se llevan el acceso peatonal y el acceso rodado a la medianería. Así es posible organizar en planta baja la idea de una tapia manchega continua, delimitando el perímetro del solar y también poder controlar la iluminación y la relación interior-exterior en la planta baja.
    Este muro será de basalto de las canteras de Almagro. Pequeños huecos verticales rítmicamente dispuestos, caracterizarán este muro-cinturón de la planta baja.
    De este nivel inferior emerge la modelada volumetria de la planta alta, con retranqueos al Paseo Viejo dela Florida y escalonamientos repetidos hacia la calle D.
    El cerramiento superior será de caliza blanca y tendrá huecos de grandes dimensiones al norte y huecos con celosía horizontal de madera al sur. Los huecos centrales al norte estarán enmarcados con acero corten para señalar su carácter especial como edificio público.

    Ver proyecto en : https://santosvaldesmiyar.wordpress.com/2536-2/

    #design #architecture #arquitectura #archilovers #architecturestudents #interiordesign #interiorismo #architecturedrawing #architectureplan #concrete #shade #contemporaryarchitecture #architecture_hunter #parametric #architecturemodel #amazingarchitecture #facadelovers #archidaily #archdaily #modernarchitecture #fachada #site #elevation #fachada #fachadalovers #cities #town #urban #geometry #light #building

    7 0 5 hours ago
    The Aava pendant was inspired by nature and a trees trunk, which is obvious from its forms and organic decoration. The ragged outlines of the curved and nested plywood sheets draw a landscape picture of mountains and auroras. Light filters softly from between the plywood layers so the light does not dazzle. The Aava pendant exudes Nordic spirit and it is a perfect fixture to all kinds of spaces.

Designed by Laura Vare.

For more products, follow @ajadesigns__

For more interiors, follow @archbuzzer

For more exteriors, follow @upperclass.living

    The Aava pendant was inspired by nature and a trees trunk, which is obvious from its forms and organic decoration. The ragged outlines of the curved and nested plywood sheets draw a landscape picture of mountains and auroras. Light filters softly from between the plywood layers so the light does not dazzle. The Aava pendant exudes Nordic spirit and it is a perfect fixture to all kinds of spaces.

    Designed by Laura Vare.

    For more products, follow @ajadesigns__

    For more interiors, follow @archbuzzer

    For more exteriors, follow @upperclass.living

    893 9 7 hours ago

Top #parametric posts

    If you love minimalism and clean, graphic lines, you will LOVE this sink by Victor Vasilev. The Kub basin was designed in 2010, and is made of carrara marble and glass. The Bulgarian architect and designer, who is based in Milan, counts the standout piece as one of many in his excellent body of work, which includes interior design, architecture, and collaborations with the likes of Boffi.

For more products, follow @ajadesigns__

For more interiors, follow @archbuzzer

For more exteriors, follow @upperclass.living

    If you love minimalism and clean, graphic lines, you will LOVE this sink by Victor Vasilev. The Kub basin was designed in 2010, and is made of carrara marble and glass. The Bulgarian architect and designer, who is based in Milan, counts the standout piece as one of many in his excellent body of work, which includes interior design, architecture, and collaborations with the likes of Boffi.

    For more products, follow @ajadesigns__

    For more interiors, follow @archbuzzer

    For more exteriors, follow @upperclass.living

    8,002 43 16 August, 2019