#rahimjatuh Instagram Photos & Videos

rahimjatuh - 10.4k posts

    Lepas beranak Semua semua dah kendur, rahim jatuh😭... Nak jaga anak lagi.. Kecantikkan diri terabai.. Badan selalu jaa sakit2.. Bila masa nk berhias.. Bila masa nk cantik untuk suami⁉ asik baju kelawar ja,, muka suram.. Masa couple dulu bagaikan ratu.. Cantik jee tengok.. Sekarang suami tengok sebelah mata pon tak mou.. Suami asik lepak jee dengan kawan-kawan... Yang dah kahwin tuhh.. Wake up.. Wake up.. Laki hang meliaq mata terbeliak tengok pompuan lain cantikk hang marah . Tapi hang diri sendiri tak jaga... Bukan servis tiptop makan.. Pakai, anak2 ja.. Di ranjang jugak kena mantap.. Buat laki hang  jadi tak LENGKAP hidup tanpa anda.. 👆 pastikan syurga ampa terjaga...maka kebahagiaan laa jawapan anda.. .nak suami syg? Jum ampa terai gentel harumnita.. Bukan sekadar untuk di ranjang ... Malah keputihan.. Sakit lutut.. Tumit.. Pinggang .. Sengugut.. In sya allah dengan izin-NYA.. Pasti kian berkurang.. Ingt nie👇👇 "KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA,PERHIASAN DUNIA"

Nk cuba? Wasap no di bawah 📱www.wasap.my/60172524996/gentelharumnita

#aslegacy #teammamazuera  #gentelharumnitan #gentelharumnita #keputihan #Senggugut #sakitpinggang #msalahwanita #rahimjatuh

    Lepas beranak Semua semua dah kendur, rahim jatuh😭... Nak jaga anak lagi.. Kecantikkan diri terabai.. Badan selalu jaa sakit2.. Bila masa nk berhias.. Bila masa nk cantik untuk suami⁉ asik baju kelawar ja,, muka suram.. Masa couple dulu bagaikan ratu.. Cantik jee tengok.. Sekarang suami tengok sebelah mata pon tak mou.. Suami asik lepak jee dengan kawan-kawan... Yang dah kahwin tuhh.. Wake up.. Wake up.. Laki hang meliaq mata terbeliak tengok pompuan lain cantikk hang marah . Tapi hang diri sendiri tak jaga... Bukan servis tiptop makan.. Pakai, anak2 ja.. Di ranjang jugak kena mantap.. Buat laki hang jadi tak LENGKAP hidup tanpa anda.. 👆 pastikan syurga ampa terjaga...maka kebahagiaan laa jawapan anda.. .nak suami syg? Jum ampa terai gentel harumnita.. Bukan sekadar untuk di ranjang ... Malah keputihan.. Sakit lutut.. Tumit.. Pinggang .. Sengugut.. In sya allah dengan izin-NYA.. Pasti kian berkurang.. Ingt nie👇👇 "KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA,PERHIASAN DUNIA"

    Nk cuba? Wasap no di bawah 📱www.wasap.my/60172524996/gentelharumnita

    #aslegacy #teammamazuera #gentelharumnitan #gentelharumnita #keputihan #Senggugut #sakitpinggang #msalahwanita #rahimjatuh

    2 0 19 August, 2019
    "SELFIE IBU DAN BABY FURMON DARI #INDONESIA " @petua.mudahhamil.official .
.
Alhamdulillah ibu Ami Wssap mahu rekomen furmon pada kawan2..
Pejam celik da bersalin baby furmon🥰
Comelnya baby
.
.
 Nama Baby : Alfath Taqy Faeyza
11 Bulan
.
"Syukur Alhamdulillahsekarang sdh umur 11 bulan baby..
sya gune furmon untuk program hamil. karena ada kista(Cyst). .
.
 sdh 2 botol furmon saya pakai. alhamdulillah usaha tak sia2, perjuangan seorang ibu lahirnya baby TAQY... alhamdulillah..."
- Nurrahmi, Jambi Indonesia -
.
Alhamdulillah dari Indonesia jugak ramai udah ikhtiar set hamil furmon dengan ie lotion 
Sebelum ni sis ami ambik set suami isteri 
Syukur konsisten usaha berbuahkan hasil
Yang penting kena konsisten usaha dan jangan putus asa 🤗
.
.
Warga Indonesia mau order FÜRMON nya Bole Whatsap kfaz juga ya.. buat Payment dgn kfaz dan Agent Indonesia akan kirimin fürmon nya ... .
.
WHATSAP 👇🏾
📲+60198188385
📲+60198188385
.
.
Terus Tekan link Whatsap kilat👇🏾
http://www.wasap.my/60198188385/setsuburindon

    "SELFIE IBU DAN BABY FURMON DARI #INDONESIA " @petua.mudahhamil.official .
    .
    Alhamdulillah ibu Ami Wssap mahu rekomen furmon pada kawan2..
    Pejam celik da bersalin baby furmon🥰
    Comelnya baby
    .
    .
    Nama Baby : Alfath Taqy Faeyza
    11 Bulan
    .
    "Syukur Alhamdulillahsekarang sdh umur 11 bulan baby..
    sya gune furmon untuk program hamil. karena ada kista(Cyst). .
    .
    sdh 2 botol furmon saya pakai. alhamdulillah usaha tak sia2, perjuangan seorang ibu lahirnya baby TAQY... alhamdulillah..."
    - Nurrahmi, Jambi Indonesia -
    .
    Alhamdulillah dari Indonesia jugak ramai udah ikhtiar set hamil furmon dengan ie lotion
    Sebelum ni sis ami ambik set suami isteri
    Syukur konsisten usaha berbuahkan hasil
    Yang penting kena konsisten usaha dan jangan putus asa 🤗
    .
    .
    Warga Indonesia mau order FÜRMON nya Bole Whatsap kfaz juga ya.. buat Payment dgn kfaz dan Agent Indonesia akan kirimin fürmon nya ... .
    .
    WHATSAP 👇🏾
    📲+60198188385
    📲+60198188385
    .
    .
    Terus Tekan link Whatsap kilat👇🏾
    http://www.wasap.my/60198188385/setsuburindon

    1 2 16 August, 2019

Top #rahimjatuh posts

    ANDA TERKENA TOMBONG/ PROLAPSED UTERUS??
.
Sakit tumit, sakit tapak kaki, sakit pinggang, sakit belakang, sakit peha, sakit sendi, ari-ari, kencing tak lawas adalah antara petanda RAHIM JATUH.
.
Jika anda ada tanda-tanda begini rawatlah segera kerana akibatnya anda akan terkena TOMBONG. 
TOMBONG adalah keadaan dimana "mulut rahim" terjulur keluar dari lubang faraj.
Elakkan mimpi ngeri ini dari terjadi dan menghantui hidup anda.

Wasap Kak Anne-019.7348458

#tombong 
#prolaps 
#rahimjatuh 
#rahimkembang 
#jamudewidara 
#SERIDEWIMALAM 
#stokismelaka

    ANDA TERKENA TOMBONG/ PROLAPSED UTERUS??
    .
    Sakit tumit, sakit tapak kaki, sakit pinggang, sakit belakang, sakit peha, sakit sendi, ari-ari, kencing tak lawas adalah antara petanda RAHIM JATUH.
    .
    Jika anda ada tanda-tanda begini rawatlah segera kerana akibatnya anda akan terkena TOMBONG.
    TOMBONG adalah keadaan dimana "mulut rahim" terjulur keluar dari lubang faraj.
    Elakkan mimpi ngeri ini dari terjadi dan menghantui hidup anda.

    Wasap Kak Anne-019.7348458

    #tombong
    #prolaps
    #rahimjatuh
    #rahimkembang
    #jamudewidara
    #SERIDEWIMALAM
    #stokismelaka

    211 1 28 January, 2018
    Tanda - Tanda Rahim Kembang 👉Banyak keluar keputihan daripada missv. 👉Seluar dalam basah dan berbau. 👉Selalu kejang dibahagian pedoman dan paha. 👉Period tidak menentu. 👉Perut menbuncit dan selalu kembung perut. 👉Sakit ketika melakukan hubungan dengan en suami. (Punca rahim kembang) 👉Minum ice/berkabonat berlebihan. 👉Tidak pakai stokin ketika dalam pantang.
👉Tidak bertungku dan mengurut selepas bersalin. 👉Kurang minum air suam. 👉Otot2 missv tidak kuat/peranakan jatuh. 
Rawat sebelum parah!!
Nak rawat masalah rahim kembang??
Ayuh cuba rawat dengan #pinkladybodyperfection. Sangat sesuai utk wanita yg mengalami masalah dalaman.. Sesuai untuk semua gadis remaja, yg dah berkahwin & yg dh menopause 
Insy Allah ikhtiar merawat lebih baik kan😍

Whatsapp Sis Hana SEKARANG 👇🏼
www.wasap.my/60182509011/NakPinkladyOriHQ

#pinklady #pinkladyoriginalhq #pinkladyhq #pinkladybodyperfection #pinkladymalaysia #pinkladyoriginal #rahimjatuh #rahimkembang #asetwanita #masalahhormon #wanita #hormon #rahimsihat #hamil #sengugut

    Tanda - Tanda Rahim Kembang 👉Banyak keluar keputihan daripada missv. 👉Seluar dalam basah dan berbau. 👉Selalu kejang dibahagian pedoman dan paha. 👉Period tidak menentu. 👉Perut menbuncit dan selalu kembung perut. 👉Sakit ketika melakukan hubungan dengan en suami. (Punca rahim kembang) 👉Minum ice/berkabonat berlebihan. 👉Tidak pakai stokin ketika dalam pantang.
    👉Tidak bertungku dan mengurut selepas bersalin. 👉Kurang minum air suam. 👉Otot2 missv tidak kuat/peranakan jatuh.
    Rawat sebelum parah!!
    Nak rawat masalah rahim kembang??
    Ayuh cuba rawat dengan #pinkladybodyperfection . Sangat sesuai utk wanita yg mengalami masalah dalaman.. Sesuai untuk semua gadis remaja, yg dah berkahwin & yg dh menopause
    Insy Allah ikhtiar merawat lebih baik kan😍

    Whatsapp Sis Hana SEKARANG 👇🏼
    www.wasap.my/60182509011/NakPinkladyOriHQ

    #pinklady #pinkladyoriginalhq #pinkladyhq #pinkladybodyperfection #pinkladymalaysia #pinkladyoriginal #rahimjatuh #rahimkembang #asetwanita #masalahhormon #wanita #hormon #rahimsihat #hamil #sengugut

    6 1 18 April, 2019
    Ramai perempuan tidak tahu punca kejatuhan rahim? 
Ramai beranggapan sebab tak jaga pantang, tak makan jamu. Betul ka? Fakta atau auta?
Nak tahu, komen sy nak kak Pah #tombong #berpantang #rahimjatuh #wanita

    Ramai perempuan tidak tahu punca kejatuhan rahim?
    Ramai beranggapan sebab tak jaga pantang, tak makan jamu. Betul ka? Fakta atau auta?
    Nak tahu, komen sy nak kak Pah #tombong #berpantang #rahimjatuh #wanita

    166 31 22 December, 2018
    Seperti Kak Pah bgtaw di post sblm ni, rahim jatuh/tombong ni bkn sebab masalah pd rahim tu tetapi disebabkan lantai pelviks kita yg lemah/kendur akibat drp aktiviti harian kita. .
.
Antara faktor utama ialah org perempuan buat keja berat. Tak kira ampa dh kawin ka, xkawin lg ka mmg berisiko rahim jatuh jika ampa selalu buat kerja berat/angkat benda berat. Jgn igt ampa xkawin lg ampa xberisiko rahim jatuh. No! Masa Kak Pah teman Mak Kak Pah p klinik. Kak Pah terjumpa seorg ank dara yg berusia telah jatuh rahim. So sesapa pun berisiko. Kalau dlm pantang perempuan tidak digalakkan angkat brg berat selain drp baby. .
.
Perlu diingatkan juga, yg beranak ramai ni pun high risk utk rahim jatuh mcm Kak Pah lah. Dh 7x bersalin so kena sgt berhati2. Dan mmg Kak Pah xangkat brg berat lgsg cz mmg scary sgt & mak Kak Pah sdn alami jatuh rahim ni. Tgk dia tanggng sakit pn dh takut. Perlu diigtkan disini, dukung ank kita yg dh blh jln tu pun kalau blh jangan. Kita xtaw konduksi lantai pelvik kita mcm mana, lemah @ tak? So jgn dukung ank yg dh blh jln. Kdg2 pn Kak Pah lupa. Terdukung jgk cz depa duk suruh dukung 😅
.
.
Faktor laen ialah jika kemalangan yg melibatkan pelvik jgk akan berisiko. .
.
Makin tua, makin kendur/lemah jgk lantai pelvik kita. Semakin berusia hormon estrogen semakin berkurang , sebab tu kulit muka makin kedut, sama jgk dgn lantai pelvik dh makin lemah akibat pengurangan hormon estrogen. .
.
Obesiti @ masalah kegemukkan juga punca lantai pelvik semakin lemah. .
.
Mostly yg menyebabkan lantai pelviks lemah ni disebabkan aktiviti fizikal kita. Igt, Jgn angkat brg berat especially tgh pantang. .
.
Jika post ini bermanfaat jgn lupa share dgn Adik/kakak/makcik ampa. Tag kawan2/makcik/mak ampa supaya depa taw benda ni. 
#sharingiscaring #tombong #rahimjatuh #sakitpuan #confinement #confinementlady #berpantang #berpantangsendiri #jamu #jusjamu #jamususukdara #bondarozita #jrm

    Seperti Kak Pah bgtaw di post sblm ni, rahim jatuh/tombong ni bkn sebab masalah pd rahim tu tetapi disebabkan lantai pelviks kita yg lemah/kendur akibat drp aktiviti harian kita. .
    .
    Antara faktor utama ialah org perempuan buat keja berat. Tak kira ampa dh kawin ka, xkawin lg ka mmg berisiko rahim jatuh jika ampa selalu buat kerja berat/angkat benda berat. Jgn igt ampa xkawin lg ampa xberisiko rahim jatuh. No! Masa Kak Pah teman Mak Kak Pah p klinik. Kak Pah terjumpa seorg ank dara yg berusia telah jatuh rahim. So sesapa pun berisiko. Kalau dlm pantang perempuan tidak digalakkan angkat brg berat selain drp baby. .
    .
    Perlu diingatkan juga, yg beranak ramai ni pun high risk utk rahim jatuh mcm Kak Pah lah. Dh 7x bersalin so kena sgt berhati2. Dan mmg Kak Pah xangkat brg berat lgsg cz mmg scary sgt & mak Kak Pah sdn alami jatuh rahim ni. Tgk dia tanggng sakit pn dh takut. Perlu diigtkan disini, dukung ank kita yg dh blh jln tu pun kalau blh jangan. Kita xtaw konduksi lantai pelvik kita mcm mana, lemah @ tak? So jgn dukung ank yg dh blh jln. Kdg2 pn Kak Pah lupa. Terdukung jgk cz depa duk suruh dukung 😅
    .
    .
    Faktor laen ialah jika kemalangan yg melibatkan pelvik jgk akan berisiko. .
    .
    Makin tua, makin kendur/lemah jgk lantai pelvik kita. Semakin berusia hormon estrogen semakin berkurang , sebab tu kulit muka makin kedut, sama jgk dgn lantai pelvik dh makin lemah akibat pengurangan hormon estrogen. .
    .
    Obesiti @ masalah kegemukkan juga punca lantai pelvik semakin lemah. .
    .
    Mostly yg menyebabkan lantai pelviks lemah ni disebabkan aktiviti fizikal kita. Igt, Jgn angkat brg berat especially tgh pantang. .
    .
    Jika post ini bermanfaat jgn lupa share dgn Adik/kakak/makcik ampa. Tag kawan2/makcik/mak ampa supaya depa taw benda ni.
    #sharingiscaring #tombong #rahimjatuh #sakitpuan #confinement #confinementlady #berpantang #berpantangsendiri #jamu #jusjamu #jamususukdara #bondarozita #jrm

    93 4 13 July, 2019