#sahabatpermotoran Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #sahabatpermotoran and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
32 hours
Average like
115.9
Average comment
2.6
Posts with video
6/36
Posts with photo
30/36

Hashtag Popularity

@syareim.twins Profile picture

@syareim.twins

Terima kasih @sepamotorofficial menolong sahabat dtg dari jauh...
#sahabatpermotoran
#kemaman

Terima kasih @sepamotorofficial menolong sahabat dtg dari jauh...
#sahabatpermotoran
#kemaman
71 7 18 October, 2019
@asmidarmhmad Profile picture

@asmidarmhmad

Kuching, Malaysia

Jual ❌ kaya💰
Simpan ❌ miskin💔
#sahabatpermotoran

Jual ❌ kaya💰
Simpan ❌ miskin💔
#sahabatpermotoran
20 0 16 October, 2019
Kenangan terindah bersama sobat....bila nk jmpa rmai² cm ni lgi smua
#throwback 
#kenanganitumahal 
#kenangantakbolehdijualbeli 
#sahabatpermotoran 
#kitacarikawanbukancarilawan
63 8 15 October, 2019
@sebalok_racing_official Profile picture

@sebalok_racing_official

Bila Kita bercampur baru boleh jadi gabungan ✌😎 #Alhamdulillah #sahabatpermotoran #SEBALOK🍁RACING

Bila Kita bercampur baru boleh jadi gabungan ✌😎 #Alhamdulillah #sahabatpermotoran #SEBALOK🍁RACING
34 2 14 October, 2019
@achoy_dragon Profile picture

@achoy_dragon

Y15ZR minyak habis sblum spai RNR Sm Sport R benelli tlg tundakan spai di shell dgn selamat xdak hal bro...
#koikoi
#SantaiAnakmuda2019
#kitaduarodatiadabeza
#DoneKroni
#Sahabatpermotoran

Y15ZR minyak habis sblum spai RNR Sm Sport R benelli tlg tundakan spai di shell dgn selamat xdak hal bro...
#koikoi
#SantaiAnakmuda2019
#kitaduarodatiadabeza
#DoneKroni
#Sahabatpermotoran
16 0 5 October, 2019
@_fieqz Profile picture

@_fieqz

1 ½ tahun lagi kemudian bermula lah kehidupan sebagai pekerja.🐢🐿️
.
.
.
.
.
.
.
📸 : @nuzoifie
#125zrfamilia #125zr #kroni125zr #kronidarat_ #ig #igers #sahabatpermotoran #kakirayau #kakilurus #yamahayz125 #125zrpendang #kapcaisado

1 ½ tahun lagi kemudian bermula lah kehidupan sebagai pekerja.🐢🐿️
.
.
.
.
.
.
.
📸 : @nuzoifie 
#125zrfamilia #125zr #kroni125zr #kronidarat_ #ig #igers #sahabatpermotoran #kakirayau #kakilurus #yamahayz125 #125zrpendang #kapcaisado
75 1 3 October, 2019
tb pete marin
#sahabatpermotoran
22 0 28 September, 2019
@tn.aiman Profile picture

@tn.aiman

Rindu lepaklepak petang minggu ni sobat lame dh dok ketemu🙇🏻‍♂️ #StreetHero⚡️
#Sahabatpermotoran
#Minatyangsama2

Rindu lepaklepak petang minggu ni sobat lame dh dok ketemu🙇🏻‍♂️ #StreetHero⚡️
#Sahabatpermotoran
#Minatyangsama2
70 6 22 September, 2019
@ilmarsqifas_official Profile picture

@ilmarsqifas_official

Bila sebut pasal "CUSTOM" ni ada fasanya.. MODIFIED, ASSEMBLE, TESTING..jangan fikir nak laju je.. "TAK LAJU JANGAN GELAK, TANYA MODAL JANGAN BASAH KEPALA" 💦

Benda dah pupus aku pakai sebab minat 😊 HYBRID R135 GENG TAYAR BESAR
Nanti boleh mintak sign @hafizh_syahrin
#jenterapejuang #hybridr135malaya #r135hybridmalaya #jenterapadu #jenterasado #kapcai135lc #pelesitrayaumalaysia #wilayahpermotoran #gengtayarbesar #jiwacustom #flynicotine #kapcaimalaya #kapcaijahat #sukanduaroda #sparkmalaysianclub #redbull #jantanxguna #x1rempire #sahabatpermotoran #jentera_fly #jenteraspeed_ #kapcainoob #kapcaiawesome #iyolahbhaibikers #lcocn9 #lcorc #titaniumlegacy #viral #video #jentera_keriaw

Bila sebut pasal "CUSTOM" ni ada fasanya.. MODIFIED, ASSEMBLE, TESTING..jangan fikir nak laju je.. "TAK LAJU JANGAN GELAK, TANYA MODAL JANGAN BASAH KEPALA" 💦

Benda dah pupus aku pakai sebab minat 😊 HYBRID R135 GENG TAYAR BESAR
Nanti boleh mintak sign @hafizh_syahrin 
#jenterapejuang #hybridr135malaya #r135hybridmalaya #jenterapadu #jenterasado #kapcai135lc #pelesitrayaumalaysia #wilayahpermotoran #gengtayarbesar #jiwacustom #flynicotine #kapcaimalaya #kapcaijahat #sukanduaroda #sparkmalaysianclub #redbull #jantanxguna #x1rempire #sahabatpermotoran #jentera_fly #jenteraspeed_ #kapcainoob #kapcaiawesome #iyolahbhaibikers #lcocn9 #lcorc #titaniumlegacy #viral #video #jentera_keriaw
876 14 9 September, 2019
#repost @get_repost 🔜@penunggangjalanan ( #streetriders_official )

Otw balik jb dari event kandas bossku😢...satu motor #breakdown so kasi barai satu kali..... terrbaik by #pomen of #streetriders_official @angah_jerk96 .....misi balik jb dengan selamat #insyaallah
#bismillah

#sukanpermotoran #duniapermotoran #jiwapermotoran #sahabatpermotoran #kakievent #kakitravel #brothersinarms #sama2xnaik☝
35 0 8 September, 2019
@hafizulhelmi_azmee Profile picture

@hafizulhelmi_azmee

Puchong

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rae
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Satu satu mimpi di dalam hidup ku
ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
#Cherating2019
#SimpanSini
#SahabatPermotoran

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rae
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Satu satu mimpi di dalam hidup ku 
ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
#Cherating2019
#SimpanSini
#SahabatPermotoran
147 0 4 September, 2019
Sedikit cerita di melake..insyallah kite jumpe lagi dilain hari lain mase

#independenceday #melaka #mercikhawau#topspeed#JTracing #sahabatpermotoran
#seribusatucerita
222 4 2 September, 2019
@ponggaracing_official Profile picture

@ponggaracing_official

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّار

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. AlFatihah
بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين
Perginya sahabat kite meninggalkan 1001 kenangan..semoga kau tenang di sana & di tempatkan di kalangan org yg beriman..bagi sahabat yg mengenali andy mari la kita sedekahkan al-fatihah.. #sahabatpermotoran #hanyatinggalkenangan

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّار

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. AlFatihah 
بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم 
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين 
Perginya sahabat kite meninggalkan 1001 kenangan..semoga kau tenang di sana & di tempatkan di kalangan org yg beriman..bagi sahabat yg mengenali andy mari la kita sedekahkan al-fatihah.. #sahabatpermotoran#hanyatinggalkenangan
33 1 2 September, 2019

Top #sahabatpermotoran posts

@santai_act Profile picture

@santai_act

AL FATIHAH semoga arwah @anephonda Di tmpt kn klgan orang2 beriman

Luahan hati seorang isteri.. semoga sahabat dapat mengambil iktibar... apa yg kita buat pikirlah orang sekeliling peringatan utk diri sendiri dan sahabat..😔😔 Dia dah bawa hati aku pergi slmernye.. ya allah ampunkn suami aku.. tmptkn dia bsama org2 soleh.. ramai org syg awk bie Anep Dalisharith moga doa2 mereka bsama bie.. tgu ayg n ank kt sne.. in sha allah ayg jg hero2 kite.. allah dh tetapkan knapa kite d takdir dpt ank lelaki kedua2 nye.. supaya dia jaga ayg.. lps ni dh xde nasihat dr bie utk ank2.. dh xde org nk mrh ayg..kacau ayg.. t.kasih bie jg ayg ..tlg keje rumah.. msk kan utk kami.. kenangan bie tetap dalam hati ayg.. kite xpenah pisah jauh.. tp kini slmernye kite tpisah.. bsr tanggungjwp ayg.. tlalu awal bie tglkan ayg.. xpuas ayg bksh syg.. ayg akan doakan bie selalu.. ini mungkin takdir n qada qadar allah.. tolong datang dalam mimpi ayg.. bie.. allahuakhbar.. dia suami yg sgt istimewa.. allah syg bie..ye ayg tau.. cinta sampai syurga syg..
#sahabatpermotoran #pencintaduaroda #kenagantidakdapatdilupekan #alfatihahanep

AL FATIHAH semoga arwah @anephonda Di tmpt kn klgan orang2 beriman

Luahan hati seorang isteri.. semoga sahabat dapat mengambil iktibar... apa yg kita buat pikirlah orang sekeliling peringatan utk diri sendiri dan sahabat..😔😔 Dia dah bawa hati aku pergi slmernye.. ya allah ampunkn suami aku.. tmptkn dia bsama org2 soleh.. ramai org syg awk bie Anep Dalisharith moga doa2 mereka bsama bie.. tgu ayg n ank kt sne.. in sha allah ayg jg hero2 kite.. allah dh tetapkan knapa kite d takdir dpt ank lelaki kedua2 nye.. supaya dia jaga ayg.. lps ni dh xde nasihat dr bie utk ank2.. dh xde org nk mrh ayg..kacau ayg.. t.kasih bie jg ayg ..tlg keje rumah.. msk kan utk kami.. kenangan bie tetap dalam hati ayg.. kite xpenah pisah jauh.. tp kini slmernye kite tpisah.. bsr tanggungjwp ayg.. tlalu awal bie tglkan ayg.. xpuas ayg bksh syg.. ayg akan doakan bie selalu.. ini mungkin takdir n qada qadar allah.. tolong datang dalam mimpi ayg.. bie.. allahuakhbar.. dia suami yg sgt istimewa.. allah syg bie..ye ayg tau.. cinta sampai syurga syg..
#sahabatpermotoran#pencintaduaroda #kenagantidakdapatdilupekan#alfatihahanep
470 53 22 June, 2019
@longdin_outlet Profile picture

@longdin_outlet

Berkongsi pendapat... Berkongsi minat.. Berkongsi cita2 berkongsi Ape2 tentng kehidupan... Itulah shbat... Jgn tgk ape yg kita ade je.. Tp tgk keikhlasan dlm setiap perkenalan❤️ #speed_hunters_geng #rxzmembersofficial #sahabatpermotoran #speed_hunter_gangs #rxzmeranggi #duniaduaroda #rxzmalaya

Berkongsi pendapat... Berkongsi minat.. Berkongsi cita2 berkongsi Ape2 tentng kehidupan... Itulah shbat... Jgn tgk ape yg kita ade je.. Tp tgk keikhlasan dlm setiap perkenalan❤️ #speed_hunters_geng#rxzmembersofficial #sahabatpermotoran #speed_hunter_gangs #rxzmeranggi#duniaduaroda#rxzmalaya
285 4 15 August, 2019
@jiwapermotoran Profile picture

@jiwapermotoran

Cc @pojibaik
・・・
thank @haziq_fauzi bgi pinjam moto n tolong amikkan gamba skli.hahahahah
#sahabatdiutamakan
#sahabatpermotoran

Cc @pojibaik
・・・
thank @haziq_fauzi bgi pinjam moto n tolong amikkan gamba skli.hahahahah
#sahabatdiutamakan
#sahabatpermotoran
3,304 5 18 March, 2017
@mbperformance.my Profile picture

@mbperformance.my

Anda MENGENALI SHELL mungkin disebabkan petrol yg V - POWER
.
SO,MB nak buat survey sikit kat anda semua...
.
Anda mengenali produk MB PERFORMANCE disebabkan apa ye?? 😄😄
jujur tau...
jawapan yg bernas dan bertuah..MB nak bagi HADIAH...
.
cepat2 ye komen... #mbperformance #cdi #blockcylinder #kami❌ramai #sahabatpermotoran

Anda MENGENALI SHELL mungkin disebabkan petrol yg  V - POWER
.
SO,MB nak buat survey sikit kat anda semua...
.
Anda mengenali  produk MB PERFORMANCE disebabkan apa ye?? 😄😄
jujur tau...
jawapan yg bernas dan bertuah..MB nak bagi HADIAH...
.
cepat2 ye komen... #mbperformance #cdi #blockcylinder #kami❌ramai #sahabatpermotoran
892 56 26 January, 2018
@cherasramblercrew_official Profile picture

@cherasramblercrew_official

owner RS : der lawa moto atas hiway pon laju td bpe meter follow belakang saya ?
owner RR : tak dapat follow der ,saya ride santai je 😅 (dalam hati : hek eleh tau ler spec 65mm by @angahvtec82 nk duk nganjing2 insan yang lemah cam kita lakk) 😆😆😆 JUST JOKING K GUYSSS !!! #kasikaras #hatikental
#sahabatpermotoran #kitasemuasama #tiadaniatnakkutuk #akudiadankamu #Gbaok

owner RS : der lawa moto atas hiway pon laju td bpe meter follow belakang saya ?
owner RR : tak dapat follow der ,saya ride santai je 😅 (dalam hati : hek eleh tau ler spec 65mm by @angahvtec82 nk duk nganjing2 insan yang lemah cam kita lakk) 😆😆😆 JUST JOKING K GUYSSS !!! #kasikaras #hatikental 
#sahabatpermotoran #kitasemuasama #tiadaniatnakkutuk #akudiadankamu #Gbaok
104 2 18 September, 2018
@seroygarage_official Profile picture

@seroygarage_official

3 Buah Jentera Untuk Di overhaul🛠 ❗️❗️ Berminat untuk buat standard modify dan open segala motosikal 2 atau 4 lejang boleh call/dm/whatsapp/messenger terus kepada kami.. In Sha Allah kami akan buat yang terbaik untuk bossku2 sahabat permotoran
#SeroyGarage
#TeamWork
#TeamSupport
#kelajuan
#SahabatPermotoran
#kasiCun2 #yamaharxz #125zrmalaysia #rxzkingofhighway #125zr #125zrmalaysia #125zrmalaysia #125zrfamilia #peminat125zr #yamaha125zr #125zrlover #kroni125zr
#megagathering125zr #125zrbirugp #125zrtetapdihati #125zr_fans_malaysia #jentera125zr

3 Buah Jentera Untuk Di overhaul🛠 ❗️❗️ Berminat untuk buat standard modify dan open segala motosikal 2 atau 4 lejang boleh call/dm/whatsapp/messenger terus kepada kami.. In Sha Allah kami akan buat yang terbaik untuk bossku2 sahabat permotoran 
#SeroyGarage
#TeamWork
#TeamSupport
#kelajuan
#SahabatPermotoran
#kasiCun2 #yamaharxz #125zrmalaysia #rxzkingofhighway #125zr #125zrmalaysia #125zrmalaysia #125zrfamilia #peminat125zr #yamaha125zr #125zrlover #kroni125zr 
#megagathering125zr #125zrbirugp #125zrtetapdihati #125zr_fans_malaysia #jentera125zr
448 6 3 October, 2018