#sedap Instagram Photos & Videos

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #sedap and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
1 minutes
Average like
1.7
Average comment
0.2
Posts with video
7/36
Posts with photo
29/36

Hashtag Popularity

Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
0 0 1 minute ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
0 1 3 minutes ago
@wawa_mfs Profile picture

@wawa_mfs

Kluang

Husband pun suka nak minum sbb nak jaga kulit 🤣 maybe sebab dia dah nampak tanda² penuaan. Yela kita tak la selamanya muda, tapi minum untuk sihat takpe kan? 😍 #annonabirdsnest #siburungpink #lawaweh #instapic
#instavideo #instagram #sarangburungwalet #sarangburung #Kluang #lovehusband #sedap
Sekotak RM18/3botol
Direct ws www.wasap.my/+60126792902/wawaabn

Husband pun suka nak minum sbb nak jaga kulit 🤣 maybe sebab dia dah nampak tanda² penuaan. Yela kita tak la selamanya muda, tapi minum untuk sihat takpe kan? 😍 #annonabirdsnest #siburungpink #lawaweh #instapic
#instavideo #instagram #sarangburungwalet #sarangburung #Kluang #lovehusband #sedap 
Sekotak RM18/3botol
Direct ws www.wasap.my/+60126792902/wawaabn
0 0 3 minutes ago
@suraya5341 Profile picture

@suraya5341

Salam tuan.Siapa Yang Perlu Mendapatkan Gel Gambir Emas?
.
💪💪Mereka yang mempunyai masalah cepat pancut
💪💪Mereka yang mempunyai masalah zakar lembik
💪💪Mereka yang mempunyai masalah zakar kurang tegang
💪💪Mereka yang kurang keyakinan diri ketika di ranjang 💪💪Mereka yang mempunyai masalah pasangan yang dingin untuk melakukan seks
.
PRIVASI ANDA, KEUTAMAAN KAMI.. Tidak akan tertulis perkataan ‘Gambir Emas Performance Gel‘ pada bungkusan anda.
.
BELI LAH TANPA MALU DAN RISAU
Dengan Bantuan Gambir Emas Performance Gel, Lebih Ramai Suami Penyanyang .
Telah Hadiahkan Malam Jumaat Terindah Buat Isterinya! ANDA Bila Lagi?
.
******************************************
⚠ Whatsapp kami segera untuk harga promosi terhad.
.
.
Call & Whatsapp sekarang !
01110949524
.
#malaysia #lelaki #perempuan #followme #promosi #igbizmalaysia #igshopmalaysia #lubuxmurahhq #sayajual #alatseks #sekstoy #ubatkuat #abang #sayajualmurah #murah #alatmelancap #sarung #kondom #vimax #xtrainch #bazooka #titangel #bluewizard #lubang #sedap #henjut #abang #hqlubuxmurah #lubuxmurah #energyherba #energyherbamurah

Salam tuan.Siapa Yang Perlu Mendapatkan Gel Gambir Emas?
.
💪💪Mereka yang mempunyai masalah cepat pancut
💪💪Mereka yang mempunyai masalah zakar lembik
💪💪Mereka yang mempunyai masalah zakar kurang tegang
💪💪Mereka yang kurang keyakinan diri ketika di ranjang 💪💪Mereka yang mempunyai masalah pasangan yang dingin untuk melakukan seks
.
PRIVASI ANDA, KEUTAMAAN KAMI.. Tidak akan tertulis perkataan ‘Gambir Emas Performance Gel‘ pada bungkusan anda.
.
BELI LAH TANPA MALU DAN RISAU
Dengan Bantuan Gambir Emas Performance Gel, Lebih Ramai Suami Penyanyang .
Telah Hadiahkan Malam Jumaat Terindah Buat Isterinya! ANDA Bila Lagi?
.
******************************************
⚠ Whatsapp kami segera untuk harga promosi terhad.
.
.
Call & Whatsapp sekarang !
01110949524
.
#malaysia #lelaki #perempuan #followme #promosi #igbizmalaysia #igshopmalaysia #lubuxmurahhq #sayajual #alatseks #sekstoy #ubatkuat #abang #sayajualmurah #murah #alatmelancap #sarung #kondom #vimax #xtrainch #bazooka #titangel #bluewizard #lubang #sedap #henjut #abang #hqlubuxmurah #lubuxmurah  #energyherba #energyherbamurah
1 0 4 minutes ago
@effaiffa63 Profile picture

@effaiffa63

[KEK PANDAN GULA MELAKA PREMIUM SABRINA BAKERY]
.
Kek Pandan Gula Melaka terbaik dari ladang sabrina bakery yang menggunakan 💯 % butter. Dilayer dengan swiss meringue cream yang sangat “ringan”. Perasa nya pula menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 Sebelum direnjis renjis dipilis dengan gula melaka asli, kita letak sedikit parutan kelapa hawaiian untuk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya.
Available whole, size 7,10,12inci... Ada yang terliur? Whatsapp sya utk order.
www.wasap.my/60167098422/pgm

Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka

[KEK PANDAN GULA MELAKA PREMIUM SABRINA BAKERY]
.
Kek Pandan Gula Melaka terbaik dari ladang sabrina bakery yang menggunakan 💯 % butter. Dilayer dengan swiss meringue cream yang sangat “ringan”. Perasa nya pula menggunakan Daun pandan asli dari “Zimbabwe” yang harum semerbak sehingga mak ayah nenek atok semua gemarkannya.😍 Sebelum direnjis renjis dipilis dengan gula melaka asli, kita letak sedikit parutan kelapa hawaiian untuk melengkapkan rasa sehingga begegar urat tekak yang memakannya. 
Available whole, size 7,10,12inci... Ada yang terliur? Whatsapp sya utk order.
www.wasap.my/60167098422/pgm

Delivery terus ke ❤ uols.
Delivery with charge.

#Sabrinabakery #mamasabagen
#mamasabwarrior #fooddelivery
#pandangulamelaka #kekviral
#sedap #sayasuka
0 0 6 minutes ago
@resepiibu.my Profile picture

@resepiibu.my

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

Resepi kuah colek 🍊🍎🍏
.
- Tumbuk gula melaka, belacan & cili api
- kemudian tambah kicap manis & gaul sebati
- tambah asam jawa & gaul
- campur kacang tanah tumbuk.
.
Siap 😉
.
Kredit: Hanisah Baharuddin

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

Resepi kuah colek 🍊🍎🍏
.
- Tumbuk gula melaka, belacan & cili api
- kemudian tambah kicap manis & gaul sebati
- tambah asam jawa & gaul
- campur kacang tanah tumbuk.
.
Siap 😉
.
Kredit: Hanisah Baharuddin

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
10 0 6 minutes ago
@dendengsp.nughulz_ Profile picture

@dendengsp.nughulz_

Terliurrr takkk kita close upppp sikit Rendang Daging Dendengggg nih.

Meh cuba try beli sepaket dulu confirm repeatttt orderrr. Mudah dan cepat dimakan di mana mana pon anda berada. Makan dengan nasi kosong panas2 confirm mintak nasik tambah lagi!!! Meh selit orderrr💜

#dendeng #dendengdaging #sendukpatah #dendengspnughulz #sambal #sedap #murah #homeade #makan

Terliurrr takkk kita close upppp sikit Rendang Daging Dendengggg nih.

Meh cuba try beli sepaket dulu confirm repeatttt orderrr. Mudah dan cepat dimakan di mana mana pon anda berada. Makan dengan nasi kosong panas2 confirm mintak nasik tambah lagi!!! Meh selit orderrr💜

#dendeng #dendengdaging #sendukpatah #dendengspnughulz #sambal #sedap #murah #homeade #makan
2 3 7 minutes ago
@alasya.kitchen Profile picture

@alasya.kitchen

Tak menang tangan nak sediakan ni, semua ni pun dah sold out sebab permintaan sangat tinggi, laku kerassss 😆
so guys kalau nak kena order dulu tau, baru cepat dapat~
so macam mana nak order ? tekan je link kat bio, RM2 jee~ 😉

#saltedeggcornflakes #cornflakes #kudapkudap #sedap #sedapgiler #sedapsangat #upsibest #upsi #upsistudent #entrepreneur

Tak menang tangan nak sediakan ni, semua ni pun dah sold out sebab permintaan sangat tinggi, laku kerassss 😆 
so guys kalau nak kena order dulu tau, baru cepat dapat~ 
so macam mana nak order ? tekan je link kat bio, RM2 jee~ 😉

#saltedeggcornflakes #cornflakes #kudapkudap #sedap #sedapgiler #sedapsangat #upsibest #upsi #upsistudent #entrepreneur
2 0 7 minutes ago
@zetikhalid Profile picture

@zetikhalid

Zeti Hot Oven

PANDAN CUSTARD CAKE

Salam hi semua..ok macam sis janji semalam sis share resepi kek yg paling senang abad ni. Tag sis nnt tau kalau dah cuba. Video sis insert lagu ambik mood musim GV 😊
.
KEK PANDAN
♦️ 150g Self Raising Flour
♦️ 1 tsp Baking powder
♦️ 150 Gula castor
♦️ 5 biji Telur A
♦️ 80ml air daun pandan (blend dlm 4-5 helai)
♦️ 1 tbsp Ovalette
♦️ 1 tsp Pandan Emulco
♦️ Beberapa titik warna hijau (adjust sendiri)
♦️ 80ml Corn Oil****
.
Mix semua guna mixer speed laju (except bahan **** ) sampai naik gebu. Bila adunan dah double volume baru add corn oil slow2.
Bahagi 3 acuan 8inci bulat
Bake 165c 25min. Bila kek dah sejuk, buang kepala kerak atas kek tu so nnt bila dah layer herlok la rupa
.
PANDAN CUSTARD
Bahan A (mix semua sekali)
♦️ 180g Gula castor
♦️ 500ml air daun pandan
♦️ 1 peket serbuk agar2
.
Bahan B (mix semua sekali)
♦️ 400ml Santan Kotak Kara
♦️ 85g Tepung Hoen Kwee Hijau
♦️ 1 tsp pewarna hijau
.
Mix & masak api kecil bahan A & B sampai pekat. Kejap je jgn lama2. Once adunan pekat tutup api. Kena cepat utk layerkan kek
.
Cara nak assemble
Basahkan acuan bulat 8 inci
2 senduk custard, susun kek. Bhg tepi keliling kek pun make sure sumbat custard tu. Hentak2 skit loyang. Ulang sampai habis. Tunggu adunan sejuk room temperature, cling wrap & sejukkan dlm 1 jam. Keluarkan dari loyang dgn gembira 😍
.
Hiasan
♦️ 1/2 cup non-diary Whipping Cream (pukul sampai kembang, terus paip bunga atas kek)
♦️ Kelapa Kering secukupnya
.
Moga bermanfaat. Selamat mencuba. Kalau x sure drop sis message ok. Doakan sis murah rezeki & dipermudahkan semua urusan. Aaminn
.
#zthotoven #ztshareresepi #pandancustardcake #kekpandankastard #kekpandan #custardcake #foodpornmalaysia #instafood #instadessert #sislanjerresepi #shareresepi #resepi #sedap #bibikless #serikembanganbaker #serikembangan #videoresepi

PANDAN CUSTARD CAKE

Salam hi semua..ok macam sis janji semalam sis share resepi kek yg paling senang abad ni. Tag sis nnt tau kalau dah cuba. Video sis insert lagu ambik mood musim GV 😊
.
KEK PANDAN
♦️ 150g Self Raising Flour
♦️ 1 tsp Baking powder
♦️ 150 Gula castor
♦️ 5 biji Telur A
♦️ 80ml air daun pandan (blend dlm 4-5 helai)
♦️ 1 tbsp Ovalette
♦️ 1 tsp Pandan Emulco
♦️ Beberapa titik warna hijau (adjust sendiri)
♦️ 80ml Corn Oil****
.
Mix semua guna mixer speed laju (except bahan **** ) sampai naik gebu. Bila adunan dah double volume baru add corn oil slow2. 
Bahagi 3 acuan 8inci bulat
Bake 165c 25min. Bila kek dah sejuk, buang kepala kerak atas kek tu so nnt bila dah layer herlok la rupa
.
PANDAN CUSTARD
Bahan A (mix semua sekali)
♦️ 180g Gula castor
♦️ 500ml air daun pandan
♦️ 1 peket serbuk agar2
.
Bahan B (mix semua sekali)
♦️ 400ml Santan Kotak Kara
♦️ 85g Tepung Hoen Kwee Hijau
♦️ 1 tsp pewarna hijau
.
Mix & masak api kecil bahan A & B sampai pekat. Kejap je jgn lama2. Once adunan pekat tutup api. Kena cepat utk layerkan kek
.
Cara nak assemble
Basahkan acuan bulat 8 inci
2 senduk custard, susun kek. Bhg tepi keliling kek pun make sure sumbat custard tu. Hentak2 skit loyang. Ulang sampai habis. Tunggu adunan sejuk room temperature, cling wrap & sejukkan dlm 1 jam. Keluarkan dari loyang dgn gembira 😍
.
Hiasan
♦️ 1/2  cup non-diary Whipping Cream (pukul sampai kembang, terus paip bunga atas kek)
♦️ Kelapa Kering secukupnya
.
Moga bermanfaat. Selamat mencuba.  Kalau x sure drop sis message ok. Doakan sis murah rezeki & dipermudahkan semua urusan. Aaminn
.
#zthotoven #ztshareresepi #pandancustardcake #kekpandankastard #kekpandan #custardcake #foodpornmalaysia #instafood #instadessert #sislanjerresepi #shareresepi #resepi #sedap #bibikless #serikembanganbaker #serikembangan #videoresepi
7 0 7 minutes ago
@dapurkuali Profile picture

@dapurkuali

Aicook 7 in 1 Multipurpose Pressure Cooker.
.
🆒 CANTIKKAN?
.
🆒 MENARIKKAN?
.
🆒 TERINGINKAN?
.
Apa tunggu lagi Jom beli sekarang
.
➡️➡️RM299⬅️⬅️
.
Kat luar tu confirm mahal la.

Ada ni baru la senang sikit nak masak sup, masak nasi, buat stew, bubur ayam, nak buat kek pun boleh La.

DM tuk maklumat lanjut. Atau follow FB Page @thedapurkuali

#kuali #dapur #memasak #goreng #macandcheese #takmelekit #perkakasdapur #kakimasak #membawang #berasap #jamu #makmertua #kakimakan #sup #bake #supayam #sedap #enak #cheff #tukangmasak #igersmalaysia #igshopmalaysia #malaysiainstashop #malaysia

Aicook 7 in 1 Multipurpose Pressure Cooker.
.
🆒 CANTIKKAN?
.
🆒 MENARIKKAN?
.
🆒 TERINGINKAN?
.
Apa tunggu lagi Jom beli sekarang
.
➡️➡️RM299⬅️⬅️
.
Kat luar tu confirm mahal la.

Ada ni baru la senang sikit nak masak sup, masak nasi, buat stew, bubur ayam, nak buat kek pun boleh La.

DM tuk maklumat lanjut. Atau follow FB Page @thedapurkuali

#kuali #dapur #memasak #goreng #macandcheese #takmelekit #perkakasdapur #kakimasak #membawang #berasap #jamu #makmertua #kakimakan #sup #bake #supayam #sedap #enak #cheff #tukangmasak #igersmalaysia #igshopmalaysia #malaysiainstashop #malaysia
0 0 9 minutes ago
@dendengsp.nughulz_ Profile picture

@dendengsp.nughulz_

Rendang Daging Dendeng Ready-to-eat!

Makan dengan roti pon boleh yaaa. Senang je koyak je paket rendang ni terus makan je. Sangat2 mudah dan cepat untum dimakan😋😋😋😋😋😋😋😋 #dendeng #dendengdaging #rendangdendeng #sedap #murah #mudah #sendukpatah #homemade #resepituruntemurun #halal

Rendang Daging Dendeng Ready-to-eat!

Makan dengan roti pon boleh yaaa. Senang je koyak je paket rendang ni terus makan je. Sangat2 mudah dan cepat untum dimakan😋😋😋😋😋😋😋😋 #dendeng #dendengdaging #rendangdendeng #sedap #murah #mudah #sendukpatah #homemade #resepituruntemurun #halal
2 1 10 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
0 0 12 minutes ago
@eiryaasraf Profile picture

@eiryaasraf

☑️Mangga asam boi
Ready esok..
Mangga putih panjang² uisshhh sodap..
#byEirya #manggaAsamboi #orgkampung #yummy #sedap #rasakampung #sedapbetulLA

☑️Mangga asam boi
Ready esok..
Mangga putih panjang² uisshhh sodap..
#byEirya #manggaAsamboi #orgkampung #yummy #sedap #rasakampung #sedapbetulLA
0 1 13 minutes ago
@abamroy78 Profile picture

@abamroy78

Daun kesum didalam rempah #abamroy bukan sahaja untuk membuang hanyir ikan atau seafood yg lain, tapi khasiat dan aromanya yg tersendiri mmg sgt membuka selera.. #abamroy
#ikanbakar
#rempahikanbakar
#rempahinstant
#instantpaste
#masakmudah
#resepi
#terengganu
#kualalumpur
#selangor
#sedap

Daun kesum didalam rempah #abamroy bukan sahaja untuk membuang hanyir ikan atau seafood yg lain, tapi  khasiat dan aromanya yg tersendiri mmg sgt membuka selera.. #abamroy 
#ikanbakar 
#rempahikanbakar 
#rempahinstant 
#instantpaste 
#masakmudah 
#resepi 
#terengganu 
#kualalumpur 
#selangor 
#sedap
1 0 19 minutes ago
@kitchensempit Profile picture

@kitchensempit

selamat malam dari kuih badak berendam @kitchensempit , jumpa insyaallah rabu ini.. order masih dibuka.. tapi dah tak banyak, cepat-cepat wassup kami ya ❤ #homemade #homebased #makanan #kuihmuih #kuihtradisional #seremban #seremban2 #mengambiltempahan #sedap #manisan

selamat malam dari kuih badak berendam @kitchensempit , jumpa insyaallah rabu ini.. order masih dibuka.. tapi dah tak banyak, cepat-cepat wassup kami ya ❤ #homemade #homebased #makanan #kuihmuih #kuihtradisional #seremban #seremban2 #mengambiltempahan #sedap #manisan
1 0 20 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
0 0 22 minutes ago
@abamroy78 Profile picture

@abamroy78

Sunnatulah dan Syariatullah perlu selari dalam menjalani kehidupan ini.. #abamroy
#ikanbakar
#rempahikanbakar
#rempahinstant
#instantpaste
#masakmudah
#resepi
#terengganu
#kualalumpur
#selangor
#sedap

Sunnatulah dan Syariatullah perlu selari dalam menjalani kehidupan ini.. #abamroy 
#ikanbakar 
#rempahikanbakar 
#rempahinstant 
#instantpaste 
#masakmudah 
#resepi 
#terengganu 
#kualalumpur 
#selangor 
#sedap
1 0 22 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
0 0 22 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
1 0 23 minutes ago
@sambalovamalaysia Profile picture

@sambalovamalaysia

Shah Alam, Malaysia

SAMBAL YANG BUAT BERDESING
Nak cuba??? Joooom order sekarang

@sambalovamalaysia ada 2 variants:

1. Sambal Geprek (Tak pakai belacan)
2. Sambal Penyet (Pakai belacan)

Untuk level kepedasan kita ada 3 level:
1.Kurang Pedas
2.Pedas
3.Sangat Pedas

Buy @sambalovamalaysia now, So delicious and so spicy sambal. Homemade sambal by Indonesian special recipe

Grab it now, faster!!!!!! Direct message or Whatsapp available

#sambalmeletop #sambalkurangajaq #SambaLovaMalaysia #sambal #sambalviral #makan #makanan #malaysia #shahalam #klang #indonesia #sambalindonesia #meletop #heboh #gempak #viral #famous #tudung #abangpayung #jangancakapabangtakpayung #makansedap #SedapGileeer #sedap #tiptop #instafood #foodstory #food #foodlover #ootd #foody

SAMBAL YANG BUAT BERDESING
Nak cuba??? Joooom order sekarang

@sambalovamalaysia ada 2 variants:

1. Sambal Geprek (Tak pakai belacan)
2. Sambal Penyet (Pakai belacan)

Untuk level kepedasan kita ada 3 level:
1.Kurang Pedas
2.Pedas
3.Sangat Pedas

Buy @sambalovamalaysia now, So delicious and so spicy sambal. Homemade sambal by Indonesian special recipe

Grab it now, faster!!!!!! Direct message or Whatsapp available

#sambalmeletop #sambalkurangajaq #SambaLovaMalaysia #sambal #sambalviral #makan #makanan #malaysia #shahalam #klang #indonesia #sambalindonesia #meletop #heboh #gempak #viral #famous #tudung #abangpayung #jangancakapabangtakpayung #makansedap #SedapGileeer #sedap #tiptop #instafood #foodstory #food #foodlover #ootd #foody
8 1 25 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
1 0 25 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
1 0 26 minutes ago
Hay intanshofood lovers !!!
.Jangan ketinggalan sistim PO dri IntanShofood yaaaa !!! .Cus buruan gabung biar gak ketinggalan .WA : 0857-0195-1495
.
.
.
.
.
#jengkol #pete #teri #terong #sambal #sambaljengkol #sambalpete #rendangjengkol #sambalterong #sambalteri #sambalterijengkol #sambalteripete #sambalasam #sambalmangga #sedep #sedap #lezat #nikmat #manjadilidah #ketagihan #food #delicious #infotegal #tegalhits #tegalhitz #infoslawi #slawihits #slawihitz #tegal #slawi
1 0 26 minutes ago
@resepi_by_rhc Profile picture

@resepi_by_rhc

.
🍽 RESEPI PUDING SAGU HIJAU .
👇🏻Klik link dibawah untuk video & resepi... .
https://youtu.be/3WDIA6hyLaA

#pudingsagu #resepi #lazat #sedap #masakan #airtangan

.
🍽 RESEPI PUDING SAGU HIJAU .
👇🏻Klik link dibawah untuk video & resepi... .
https://youtu.be/3WDIA6hyLaA

#pudingsagu #resepi #lazat  #sedap #masakan #airtangan
1 0 29 minutes ago
@tauhubegedilsarikei Profile picture

@tauhubegedilsarikei

Sarikei

Mee Kari Ketam Sekor ni memang buat tidur malam termimpi-mimpi... bagi peminat mee why not to give a try? 😉
.
.
#mee #kari #maggikari #sarikei #cod #sarikeians #aikseng #xiangxiang #bts #belanjawan2020 #udanggalah #ketambunga #2020 #sarawak #pestananas #tauhu #sedap #menjilatjari

Mee Kari Ketam Sekor ni memang buat tidur malam termimpi-mimpi... bagi peminat mee why not to give a try? 😉
.
.
#mee #kari #maggikari #sarikei #cod #sarikeians #aikseng #xiangxiang #bts #belanjawan2020 #udanggalah #ketambunga #2020 #sarawak #pestananas #tauhu #sedap #menjilatjari
3 0 30 minutes ago
@aynen_arabic_watch Profile picture

@aynen_arabic_watch

Feedback TW COUPLE😘
.

Assalamualaikum😍,
.
.
Jam dah sampai😁
.
.
Alhamdulilah🌹
.
.
CANTEKK SANGAT❤️
.
.
Love it😌
.
.
Customer service sangat-sangat baik👍👍👍 #jamarabic #jamviral #ctdk #tentangdhia #aafiyah #tyaaarifin #neelofar #telekungaleena #masakan #jommasak #bercuti #johorbahru #malaysia #tudungbawal #kualalumpur #jomcuti #makanansedap #sedap #cantik #melaka #kelantan #pahang #agong #istananegara #teamaynen #aynenwatch #aynen #Temperaturewatch
#taskwarrior42

Feedback TW COUPLE😘
.

Assalamualaikum😍,
.
.
Jam dah sampai😁
.
.
Alhamdulilah🌹
.
.
CANTEKK SANGAT❤️
.
.
Love it😌
.
.
Customer service sangat-sangat baik👍👍👍 #jamarabic #jamviral #ctdk #tentangdhia #aafiyah #tyaaarifin #neelofar #telekungaleena #masakan #jommasak #bercuti #johorbahru #malaysia #tudungbawal #kualalumpur #jomcuti #makanansedap #sedap #cantik #melaka #kelantan #pahang #agong #istananegara #teamaynen #aynenwatch #aynen #Temperaturewatch
#taskwarrior42
0 0 35 minutes ago
@sejemputmanis Profile picture

@sejemputmanis

My Home

HI GAISS SI PEYEK KETAGIH NI DAH RESTOCK YE!
.
Stok yg mai tak banyak taw. Siapa cepat dia dapat. Jom pm sis sekarang!! Tekan je link di bio 😉
.
.
#sejemputamanis #rempeyek #sedap #murah #ngapngap #kudapan

HI GAISS SI PEYEK KETAGIH NI DAH RESTOCK YE!
.
Stok yg mai tak banyak taw. Siapa cepat dia dapat. Jom pm sis sekarang!! Tekan je link di bio 😉
.
.
#sejemputamanis #rempeyek #sedap #murah #ngapngap #kudapan
0 0 38 minutes ago
@wyn_ambara Profile picture

@wyn_ambara

Ikan masalan sendiri ternyata enak... apalagi hasil tangkapan sendiri juga... Ikan yg hidupnya di kedalaman 70-80 Meter #mancingmania #ikan #lautindonesia #sedap

Ikan masalan sendiri ternyata enak... apalagi hasil tangkapan sendiri juga... Ikan yg hidupnya di kedalaman 70-80 Meter #mancingmania #ikan #lautindonesia #sedap
4 0 39 minutes ago
@dapurresepmantap Profile picture

@dapurresepmantap

Biar tidak ketinggalan update resep terbaru. Pencet ❤️ LOVE & FOLLOW Dulu Ya Kak, Agar Kita Makin Semangat Updatenya ☺️ Tempe Goreng Tepung ala @yendaniels 😋😋😋 😘 Ini sebenarnya tempe goreng tepung seperti biasanya, cuma bumbunya saya ulek cabemerah, bawput dan ketumbar

Bahan pencelup tempe :
4 sdm terigu + 1 sdm tepung beras
Garam, merica, kaldu jamur, irisan daun bawang dan bumbu yg diulek, tambahkan air secukupnya, celupkan tempe, biarkan bumbu meresao kurleb 10 mnt, lalu goreng
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Biar tidak ketinggalan update resep lainnya 🍜
Jangan lupa untuk 👇👇
Follow ➡@dapurresepmantap
Follow ➡@dapurresepmantap
Follow ➡@dapurresepmantap
Tag sahabatmu 😇
Tag teman kulinermu😄
.
.
. .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#tempegoreng #tempemendoan #tempegorengtepung #masakannusantara #masakanindonesia #masakanrumahan #resepmasakan #masakanrumah #masakan #resepmasakanindonesia #masakanku #masakansederhana #doyanmasak #resepmasak #videomasak #belajarmasak #kumpulanresepmasak #hobimasak #yukbelajarmasak #masak #sukamasak #masaksendiri #masakmasak #sayamasak #masakanmelayu #jommakan #resepi #sedap #instafoodmalaysia #nasilemak

Biar tidak ketinggalan update resep terbaru. Pencet ❤️ LOVE & FOLLOW Dulu Ya Kak, Agar Kita Makin Semangat Updatenya ☺️ Tempe Goreng Tepung ala  @yendaniels 😋😋😋 😘 Ini sebenarnya tempe goreng tepung seperti biasanya, cuma bumbunya saya ulek cabemerah, bawput dan ketumbar

Bahan pencelup tempe :
4 sdm terigu + 1 sdm tepung beras
Garam, merica, kaldu jamur, irisan daun bawang dan bumbu yg diulek, tambahkan air secukupnya, celupkan tempe, biarkan bumbu meresao kurleb 10 mnt, lalu goreng
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Biar tidak ketinggalan update resep lainnya 🍜
Jangan lupa untuk 👇👇
Follow ➡@dapurresepmantap 
Follow ➡@dapurresepmantap 
Follow ➡@dapurresepmantap 
Tag sahabatmu 😇
Tag teman kulinermu😄
.
.
. .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#tempegoreng #tempemendoan #tempegorengtepung #masakannusantara #masakanindonesia #masakanrumahan #resepmasakan #masakanrumah #masakan #resepmasakanindonesia #masakanku #masakansederhana #doyanmasak #resepmasak #videomasak #belajarmasak #kumpulanresepmasak #hobimasak #yukbelajarmasak #masak #sukamasak #masaksendiri #masakmasak #sayamasak#masakanmelayu #jommakan #resepi #sedap #instafoodmalaysia #nasilemak
2 0 42 minutes ago
@haryani_yusof Profile picture

@haryani_yusof

Betul Ke Ni?Like Jika Setuju...
Cer tag pasangan Anda ,Kalau Berani la...Hihi .
#fitnessgirl #fitnessmalaysia #malaysia #kualalumpur #drama #makan #sedap

Betul Ke Ni?Like Jika Setuju...
Cer tag pasangan Anda ,Kalau Berani la...Hihi .
#fitnessgirl #fitnessmalaysia #malaysia #kualalumpur #drama #makan #sedap
7 0 44 minutes ago

Top #sedap posts

@leatutty_dapoq Profile picture

@leatutty_dapoq

🦑🦑🦑🦑
Cumi
Sotong hitam
Resepi
Bawang merah
Bawang putih
Halia
Kicap hitam
Kicap pekat
Garam
Gula
Sifu rasa @myajinomoto
Sos tomato
Bawang hirisan
Cili merah .

#sotonghitam #leakitchen #caramakcik #masakapahariini #masak #sedap #jommakan #lunch #instafood #vitdaily #resepisimple

🦑🦑🦑🦑
Cumi 
Sotong hitam 
Resepi 
Bawang merah 
Bawang putih 
Halia 
Kicap hitam 
Kicap pekat 
Garam 
Gula 
Sifu rasa @myajinomoto 
Sos tomato 
Bawang hirisan 
Cili merah .

#sotonghitam #leakitchen #caramakcik #masakapahariini #masak #sedap #jommakan #lunch #instafood #vitdaily #resepisimple
530 8 13 October, 2019
@sajiansedap Profile picture

@sajiansedap

Bosan dengan bentuk bakpau yang itu-itu saja? Buat kreasi berbeda dengan ide kreatif ini, yuk! Bentuknya yang unik dan lucu dijamin langsung menarik perhatian!
.
.
DG by BL
.
Mau tahu info seputar kuliner, tips memasak, dan kreasi resep unik lainnya? Langsung saja kunjungi website sajian sedap, ya!
.
#sajiansedap #saji #sedap #sase #saselovers #majalahSEDAP #tabloidSAJI #resep #masakmudahalasase #kreasiresepsajiansedap #resepmudahalasase #resepantigagal #resepmemasak #tips #trick #tipsmemasak #idemasakharian #resepmasakanrumahan #kumpulanresepmasak #videoresep #tipsjitu #tipsmudah #tipsbakpau #bakpau

Bosan dengan bentuk bakpau yang itu-itu saja? Buat kreasi berbeda dengan ide kreatif ini, yuk! Bentuknya yang unik dan lucu dijamin langsung menarik perhatian!
.
.
DG by BL
.
Mau tahu info seputar kuliner, tips memasak, dan kreasi resep unik lainnya? Langsung saja kunjungi website sajian sedap, ya!
.
#sajiansedap #saji #sedap #sase #saselovers #majalahSEDAP #tabloidSAJI #resep #masakmudahalasase #kreasiresepsajiansedap #resepmudahalasase #resepantigagal #resepmemasak #tips #trick #tipsmemasak #idemasakharian #resepmasakanrumahan #kumpulanresepmasak #videoresep #tipsjitu #tipsmudah #tipsbakpau #bakpau
1,069 15 13 October, 2019
@resepiibu.my Profile picture

@resepiibu.my

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my
.
CEPAT DAN MUDAH DISEDIAKAN, SEDAP DAN MENYELERAKAN .
Ikan Bilis Masak Kicap

Bahan-bahan:
.
2 genggam ikan bilis.
1 batang cili merah di hiris
10 batang cili api di hiris dan di ketuk.
1 biji bawang holand di hiris.
1 sudu kicap manis
1 sudu cili kering yang telah di blend (nie optional.. saje je letak untuk rasa pedas... tapi x pedas pon)
Secubit garam untuk perasa.

Cara-cara:
.
Ikan bilis di goreng garing dan di ketepikan.
Keluarkan baki minyak dan tinggal kan sedikit saje.
Tumiskan bawang sehingga naik bau wangi.
Masukkan cili blend dan tumis sehingga wangi.
Masukkan cili merah dan cili api yang telah di hiris tadi.
Masukkan kicap manis dan gaul rata.
Taburkan garam sebagai perasa.
Tutup kan api
Masukkan ikan bilis tadi dan gaul rata.
Siap!

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my
.
CEPAT DAN MUDAH DISEDIAKAN, SEDAP DAN MENYELERAKAN .
Ikan Bilis Masak Kicap

Bahan-bahan:
.
2 genggam ikan bilis.
1 batang cili merah di hiris
10 batang cili api di hiris dan di ketuk.
1 biji bawang holand di hiris.
1 sudu kicap manis
1 sudu cili kering yang telah di blend (nie optional.. saje je letak untuk rasa pedas... tapi x pedas pon)
Secubit garam untuk perasa.

Cara-cara:
.
Ikan bilis di goreng garing dan di ketepikan.
Keluarkan baki minyak dan tinggal kan sedikit saje.
Tumiskan bawang sehingga naik bau wangi.
Masukkan cili blend dan tumis sehingga wangi.
Masukkan cili merah dan cili api yang telah di hiris tadi.
Masukkan kicap manis dan gaul rata.
Taburkan garam sebagai perasa.
Tutup kan api
Masukkan ikan bilis tadi dan gaul rata.
Siap!

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
792 4 10 hours ago
@resepiibu.my Profile picture

@resepiibu.my

nak lagi resepi? follow je @dapuribu.my
.
Ade yg tya resepi SUP TELUR akk mkn sahur td..akk lanje resepi ye

Sup Telur 😍😍😍 Tumis bawang merah, bwg putih dan cili besar potong
Masukkan air
Masukkan 1 cube ayam knorr
Bila mendidih pecahkan telur sebiji sebiji
Masukkan garam dan adjust rasa
Bila telur masak, masukkan suhun (rendam dulu 10 minit)
Masukkan daun bawang.
Siap!

Kredit: Zuraini Mat Arshad

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi? follow je @dapuribu.my
.
Ade yg tya resepi SUP TELUR akk mkn sahur td..akk lanje resepi ye

Sup Telur 😍😍😍 Tumis bawang merah, bwg putih dan cili besar potong
Masukkan air
Masukkan 1 cube ayam knorr
Bila mendidih pecahkan telur sebiji sebiji
Masukkan garam dan adjust rasa
Bila telur masak, masukkan suhun (rendam dulu 10 minit)
Masukkan daun bawang.
Siap!

Kredit: Zuraini Mat Arshad

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
1,392 8 12 October, 2019
@zmila_thai Profile picture

@zmila_thai

POTATODOG👌👌by #milacook KALAU HANGPA KREATiF BOLE BOH APA AJEE PADA KENTANG TU MACAM LADA HiTAM KE DAUN BAWANG KE UDANG SOTONG KERBAU UNTA iKUT SUKA JANJi ONZZ😅 CUBA TAUU

BAHAN

KENTANG
MOZZARELLA CiZZ
SOSAJ
GARAM CiKiT

CARA DALAM iG @zmila_thai #milacook

NAK KURUZZ CANTEK TRiM TRiM BODY DEGAN COCO TRiM

JOMM ODER & FOLLOW

@naddrybeaute_hq
@naddrybeaute_hq
@naddrybeaute_hq

#corndogs #sedap #sedapgiler #foodpanda #endeus #resep #resepi #resepiibu #menusedap #menumudah #resepibonda #resepmommies #dapur #lapar #khaibahar #asif #enak #resepmasak #viral #airtangansr #kongsiresepi #kongsimenu #resepbaking #reseproemahku #lezat #majalahmasak #sepahtu #majalahrasa #reseptv

POTATODOG👌👌by #milacook  KALAU HANGPA KREATiF BOLE BOH APA AJEE PADA KENTANG TU MACAM LADA HiTAM KE DAUN BAWANG KE UDANG SOTONG KERBAU UNTA iKUT SUKA JANJi ONZZ😅 CUBA TAUU

BAHAN

KENTANG
MOZZARELLA CiZZ
SOSAJ
GARAM CiKiT

CARA DALAM iG @zmila_thai #milacook

NAK KURUZZ CANTEK TRiM TRiM BODY DEGAN COCO TRiM

JOMM ODER & FOLLOW

@naddrybeaute_hq
@naddrybeaute_hq
@naddrybeaute_hq

#corndogs #sedap #sedapgiler #foodpanda #endeus #resep #resepi #resepiibu #menusedap #menumudah #resepibonda #resepmommies #dapur #lapar #khaibahar #asif #enak #resepmasak #viral #airtangansr #kongsiresepi #kongsimenu #resepbaking #reseproemahku #lezat #majalahmasak #sepahtu #majalahrasa #reseptv
18,355 512 7 October, 2019
@resepiibu.my Profile picture

@resepiibu.my

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my
• • • • • •
Anak suka berkuah.
Mak suka pekat.
So kita masak sedan-sedan.
Kuah tak cair dan tak pekat sangat.Baru adil saksama.

Sambal Sotong 😍😍😍 Bahan kisar:

3 ulas bawang india
2 ulas bawang putih.
1 inci belacan (taknak letak pun ok)

Bahan lain:

Setengah kilo sotong.
4 sudu cili boh
Garam secukup rasa
Gula melaka secukup rasa
Air asam jawa.

Cara-cara:

Tumis cili boh hingga pecah minyak. Masukkan bahan blend dan goreng sehingga garing. Masukkan sotong, sedikit air asam jawa, gula melaka dan garam. Nampak kuah agak pekat tutup api!
.
Kredit: Azira Mamat

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my
• • • • • •
Anak suka berkuah.
Mak suka pekat.
So kita masak sedan-sedan.
Kuah tak cair dan tak pekat sangat.Baru adil saksama.

Sambal Sotong 😍😍😍 Bahan kisar:

3 ulas bawang india
2 ulas bawang putih.
1 inci belacan (taknak letak pun ok)

Bahan lain:

Setengah kilo sotong.
4 sudu cili boh
Garam secukup rasa
Gula melaka secukup rasa
Air asam jawa.

Cara-cara:

Tumis cili boh hingga pecah minyak. Masukkan bahan blend dan goreng sehingga garing. Masukkan sotong, sedikit air asam jawa, gula melaka dan garam. Nampak kuah agak pekat tutup api!
.
Kredit: Azira Mamat

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
413 2 5 hours ago
@resepiibu.my Profile picture

@resepiibu.my

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

Aiskrim ala Magnum

2cawan whipping krim(dairy)
*nina guna whipping krim aiskrim lagi gebu lagi putih nak guna susu cair@susu fullcream pun boleh je
1/2cawan susu pekat
1sudu kecil ovellate
Sedikit esen vanila *campurkan kesemua bahan mix@blender hingga kembang gebu(nina pakai blender je)mix@blender hingga adunan kembang 2kali ganda

350gm coklat masakan@dark chocolate apa apa brand pun boleh je(nina guna yang timbang kilo je lebihan buat almond london)
*double boilkan hingga cair bila dah suam masukkan ke dalam piping bag dan picit ke dalam plastik aiskrim dan ratakan
*agak agak je tak nipis sangat tak tebal sangat
*tuang adunan aiskrim dan bekukan 5,6jam@semalaman ***salutan coklat tu tak perlu mengeras kalau dah mengeras dia tak bersalut dengan ais krim
***nak lagi senang buat pendek2 je.. Nina potong sikit plastik aiskrim tu
***adunan aiskrim dan coklat tu tak bercampur eh jangan risau kalau guna resepi yang ni adunan aiskrim tu likat boleh tuang macam biasa je
***coklat tu pekat bila ratakan dalam plastik,coklat akan lekat kat keliling plastik jadi bahagian tengah2 tu automatik kosong sebab tu boleh tuang aiskrim bahagian tengah

Kredit: Raja Amanina

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

Aiskrim ala Magnum

2cawan whipping krim(dairy)
*nina guna whipping krim aiskrim lagi gebu lagi putih nak guna susu cair@susu fullcream pun boleh je
1/2cawan susu pekat
1sudu kecil ovellate
Sedikit esen vanila *campurkan kesemua bahan mix@blender hingga kembang gebu(nina pakai blender je)mix@blender hingga adunan kembang 2kali ganda

350gm coklat masakan@dark chocolate apa apa brand pun boleh je(nina guna yang timbang kilo je lebihan buat almond london)
*double boilkan hingga cair bila dah suam masukkan ke dalam piping bag dan picit ke dalam plastik aiskrim dan ratakan
*agak agak je tak nipis sangat tak tebal sangat
*tuang adunan aiskrim dan bekukan 5,6jam@semalaman ***salutan coklat tu tak perlu mengeras kalau dah mengeras dia tak bersalut dengan ais krim
***nak lagi senang buat pendek2 je.. Nina potong sikit plastik aiskrim tu
***adunan aiskrim dan coklat tu tak bercampur eh jangan risau kalau guna resepi yang ni adunan aiskrim tu likat boleh tuang macam biasa je
***coklat tu pekat bila ratakan dalam plastik,coklat akan lekat kat keliling plastik jadi bahagian tengah2 tu automatik kosong sebab tu boleh tuang aiskrim bahagian tengah

Kredit: Raja Amanina

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
1,285 15 11 October, 2019
@adikfoods Profile picture

@adikfoods

Adik’s Choco-Pop Wheelie by @adikfoods Original Recipe
.
3 BAHAN JE! KRUP! KRAP! ADA COKLAT! BADAM! SEEEDAPPP!
Mudah je membuatnya. Boleh dibuat untuk musim perayaan Deepavali bagi sesiapa yang menyambutnya ataupun kekudap masa tengok tv atau menyembang.
Choco-Pop Wheelie ni macam kehidupan kita yang banyak liku dan cabaran (kulit popia yang tak tebtu arah tu) dan jika kita sabar, pasti ada nikmat kemanisannya (coklat & badam)
.
*️⃣TIPS
▪️Kepal-kepal kulit popia yang digunting
▪️Celup/cicah sikit hujung dalam bancuhan tepung sebagai fungsi pusat kulit popia berkumpul
▪️Tarik dengan sudip kulit popia yang merebak ke “pusat” supaya jadi bulat dan cantik
.
MOH LE BUAT! Saya guna guna Kulit Popia Premero keluaran Pertama Springrolls Manufacture M Sdn Bhd. Krup! Krap! Krup! Krap!
✅Kualiti Premium
✅Senang disiat
✅Rangup tahan lama
ALWAYS THE FIRST CHOICE❤️
.
Check AdikFoods Highlight untuk ketahui di mana untuk dapatkan produk Premero Spring Rolls Pastry Kulit Popia Pertama Spring Rolls yang terdapat 3 size:
✅Plain- 8.5 inci
✅Plain- 7.5 inci
✅Plain- 5 inci
Ia berkualiti premium.
▶️Mudah disiat (peel)
▶️Tidak mudah koyak
▶️Rangup
.
Pertama Spring Rolls Manufacturer (M) Sdn Bhd
▪️Penerima Anugerah “Brand Of The Year” dalam World Branding Awards untuk tahun 2017-2018
❤️FOLLOW FB & IG @pertamaspringrolls
.
▪️Lagu latar kredit : Ribut
.
✳️Bahan-bahan
1 paket Kulit Popia Premero- sebarang saiz
150g coklat masakan
1 cawan badam cincang-dipanggang atau goreng tanpa minyak
2 sudu tepung gandum bancuh dengan 1 cawan air untuk dijadikan gam
.

#pertamaspringrollsmanufacturer #pertamaspringrollsindustries #psmgroup #pertamainmyheart #pertamaspringrolls
.
#adikfoods #adikfoodsrecipe #chocolate #nuts #crispy #crunchy #sedap #yummy #celebrations #deepavali #happy #malaysia #indonesia #brunei #singapore
#cooking #foodblogger #instacook #likeforlikes

Adik’s Choco-Pop Wheelie by @adikfoods Original Recipe
.
3 BAHAN JE! KRUP! KRAP! ADA COKLAT! BADAM! SEEEDAPPP!
Mudah je membuatnya. Boleh dibuat untuk musim perayaan Deepavali bagi sesiapa yang menyambutnya ataupun kekudap masa tengok tv atau menyembang.
Choco-Pop Wheelie ni macam kehidupan kita yang banyak liku dan cabaran (kulit popia yang tak tebtu arah tu) dan jika kita sabar, pasti ada nikmat kemanisannya (coklat & badam)
.
*️⃣TIPS
▪️Kepal-kepal kulit popia yang digunting
▪️Celup/cicah sikit hujung dalam bancuhan tepung sebagai fungsi pusat kulit popia berkumpul
▪️Tarik dengan sudip kulit popia yang merebak ke “pusat” supaya jadi bulat dan cantik
.
MOH LE BUAT! Saya guna guna Kulit Popia Premero keluaran Pertama Springrolls Manufacture M Sdn Bhd. Krup! Krap! Krup! Krap!
✅Kualiti Premium
✅Senang disiat
✅Rangup tahan lama
ALWAYS THE FIRST CHOICE❤️
.
Check AdikFoods Highlight untuk ketahui di mana untuk dapatkan produk Premero Spring Rolls Pastry Kulit Popia Pertama Spring Rolls yang terdapat 3 size:
✅Plain- 8.5 inci
✅Plain- 7.5 inci
✅Plain- 5 inci
Ia berkualiti premium.
▶️Mudah disiat (peel)
▶️Tidak mudah koyak
▶️Rangup
.
Pertama Spring Rolls Manufacturer (M) Sdn Bhd
▪️Penerima Anugerah “Brand Of The Year” dalam World Branding Awards untuk tahun 2017-2018
❤️FOLLOW FB & IG  @pertamaspringrolls
.
▪️Lagu latar kredit : Ribut
.
✳️Bahan-bahan
1 paket Kulit Popia Premero- sebarang saiz
150g coklat masakan
1 cawan badam cincang-dipanggang atau goreng tanpa minyak
2 sudu tepung gandum bancuh dengan 1 cawan air untuk dijadikan gam
.

#pertamaspringrollsmanufacturer #pertamaspringrollsindustries #psmgroup #pertamainmyheart #pertamaspringrolls
.
#adikfoods #adikfoodsrecipe #chocolate #nuts #crispy #crunchy #sedap #yummy #celebrations #deepavali #happy #malaysia #indonesia #brunei #singapore
#cooking #foodblogger #instacook #likeforlikes
9,566 129 13 October, 2019
@resepiibu.my Profile picture

@resepiibu.my

nak lagi resepi? Follow @dapuribu.my
.

Ada ke peminat nasi goreng seafood 🐙🐙..
say🙋 sikit😁😁 Resepinya akak campak² je😁.. Tumbuk bawang merah,bawang putih dan sedikit cili padi..
Panaskan minyak (akak campurkan dgn sedikit minyak yg berlebihan drpd sambal bilis..ini yg buat nasi goreng jd sedap 😁)
Tumiskan bahan² tumbuk tadi hingga wangi
Masukkan sotong dan udang.
Masukkan sedikit sos ikan, sedikit kicap manis dan sedikit serbuk secukup rasa
Masukkan sayur dan telur..
Masukkan pula nasi..
Goreng sehingga nasi sebati dgn perencah.(akak suka nasi goreng yg agak garing). Siap!

Kredit: Imah Rahman‎

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

nak lagi resepi? Follow @dapuribu.my
.

Ada ke peminat nasi goreng seafood 🐙🐙..
say🙋 sikit😁😁 Resepinya akak campak² je😁.. Tumbuk bawang merah,bawang putih dan sedikit cili padi..
Panaskan minyak (akak campurkan dgn sedikit minyak yg berlebihan drpd sambal bilis..ini yg buat nasi goreng jd sedap 😁)
Tumiskan bahan² tumbuk tadi hingga wangi
Masukkan sotong dan udang.
Masukkan sedikit sos ikan, sedikit kicap manis dan sedikit serbuk secukup rasa
Masukkan sayur dan telur..
Masukkan pula nasi..
Goreng sehingga nasi sebati dgn perencah.(akak suka nasi goreng yg agak garing). Siap!

Kredit: Imah Rahman‎

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
1,942 12 9 October, 2019