#selawat Instagram Photos & Videos

selawat - 86.5k posts

    #Repost @share_dakwah_
• • • • • •
Pesanan ikhlas admin buat wanita (lelaki juga) di luar sana.
.
Tak perlulah kita terhegeh-hegeh menggedik baby sayang baby sayang dengan lelaki tu.
.
Orang cakap kalau lelaki tu baik dia takkan sentuh hang.
.
Tu salah, act kalau lelaki tu baik dia takkan ajak hang couple langsung.
.
Ni dia tak jumpa lagi mak pak hang tapi dah pulun "I love you, I miss you".
.
Kalau sebelum kahwin dia dah bebas bermaksiat, so tak boleh tolak kemungkinan bahawa dia takkan buat something di belakang hang selepas kahwin. (tu pun kalau relay kekal sempat kahwin ha ha).
.
Lepas kahwin syaitan ada jerat dia, dia buat perempuan lain nampak lebih lawa daripada hang.
.
Kesimpulannya admin mohon sangat, janganlah kamu mendekati couple.
.
Siapa yang dekati couple, maka dia dekati zina.
.
Siapa yang dekati zina Allah kata dia mendekatkan diri dengan kerosakan.
.
Betul tak? Lepas couple apa dapat? Broken ke bodoken? Haha.
.
Yang dok baby sayang setiap hari tu, bukankah itu sesuatu zina? Zina lisan?
.
Itulah kufur nikmat, guna nikmat Allah ke jalan maksiat. Anda sedang menzalimi diri anda sendiri.
.
Apa yang best sangat dengan couple ni? Time bahagia je bahagia, tu pun bahagia yang menipu.
.
Eh renung balik jap apa admin kata atas ni, "bahagia yang menipu" ? Bukankah itu sebahagian daripada istidraj? Hang rasa itu nikmat tapi nikmat itu menjauhkan hang daripada Allah.
.
Hampir setiap hari admin terima dm pasal manusia yang broken kerana bercinta. Bukankah ia suatu kesengsaraan?
.
Takde pula admin dapat dm orang bahagia kerana couple ha ha.
.
Admin nak tulis banyak lagi tapi cukup dahulu, ruang tak cukup.
.
Renung-renungkan lah wahai 'ibadallah.

#ustazwadiannuar #ustazwadianuar #ustazdon #uai #ustazazharidrus #uak #ustazabdullahkhairi #ustazkazim #ustazkazimelias #ustazhaslin #ustazhaslinbollywood #ustazwadiannuarayub #ustazwadi #syamsuldebat #dakwah #islam #ilmuagama #ilmuislam #ceramah #katakatamutiara #selawat #muslim #tazkirah #StayQowiy

    #Repost @share_dakwah_
    • • • • • •
    Pesanan ikhlas admin buat wanita (lelaki juga) di luar sana.
    .
    Tak perlulah kita terhegeh-hegeh menggedik baby sayang baby sayang dengan lelaki tu.
    .
    Orang cakap kalau lelaki tu baik dia takkan sentuh hang.
    .
    Tu salah, act kalau lelaki tu baik dia takkan ajak hang couple langsung.
    .
    Ni dia tak jumpa lagi mak pak hang tapi dah pulun "I love you, I miss you".
    .
    Kalau sebelum kahwin dia dah bebas bermaksiat, so tak boleh tolak kemungkinan bahawa dia takkan buat something di belakang hang selepas kahwin. (tu pun kalau relay kekal sempat kahwin ha ha).
    .
    Lepas kahwin syaitan ada jerat dia, dia buat perempuan lain nampak lebih lawa daripada hang.
    .
    Kesimpulannya admin mohon sangat, janganlah kamu mendekati couple.
    .
    Siapa yang dekati couple, maka dia dekati zina.
    .
    Siapa yang dekati zina Allah kata dia mendekatkan diri dengan kerosakan.
    .
    Betul tak? Lepas couple apa dapat? Broken ke bodoken? Haha.
    .
    Yang dok baby sayang setiap hari tu, bukankah itu sesuatu zina? Zina lisan?
    .
    Itulah kufur nikmat, guna nikmat Allah ke jalan maksiat. Anda sedang menzalimi diri anda sendiri.
    .
    Apa yang best sangat dengan couple ni? Time bahagia je bahagia, tu pun bahagia yang menipu.
    .
    Eh renung balik jap apa admin kata atas ni, "bahagia yang menipu" ? Bukankah itu sebahagian daripada istidraj? Hang rasa itu nikmat tapi nikmat itu menjauhkan hang daripada Allah.
    .
    Hampir setiap hari admin terima dm pasal manusia yang broken kerana bercinta. Bukankah ia suatu kesengsaraan?
    .
    Takde pula admin dapat dm orang bahagia kerana couple ha ha.
    .
    Admin nak tulis banyak lagi tapi cukup dahulu, ruang tak cukup.
    .
    Renung-renungkan lah wahai 'ibadallah.

    #ustazwadiannuar #ustazwadianuar #ustazdon #uai #ustazazharidrus #uak #ustazabdullahkhairi #ustazkazim #ustazkazimelias #ustazhaslin #ustazhaslinbollywood #ustazwadiannuarayub #ustazwadi #syamsuldebat #dakwah #islam #ilmuagama #ilmuislam #ceramah #katakatamutiara #selawat #muslim #tazkirah #StayQowiy

    36 0 5 hours ago
    ♡
Mari menjadi umat yang meletakkan ‘rasa percaya’ terlebih dahulu kepada saudara seIslam kita tanpa mengira bangsa dan warna kulit, kerana agama ini mengajar kita bahawa seseorang itu dianggap TIDAK BERSALAH sehingga dibuktikan.
.
Saling Mencela Itu Adalah Syaitan

عَنْ عِيَاضِ بْنِ حِمَارٍ قَالَ قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ رَجُلٌ مِنْ قَوْمِي يَشْتُمُنِي وَهُوَ دُونِي عَلَيَّ بَأْسٌ أَنْ أَنْتَصِرَ مِنْهُ قَالَ الْمُسْتَبَّانِ شَيْطَانَانِ يَتَهَاتَرَانِ وَيَتَكَاذَبَانِ
_

Daripada Iyadl bin Himar ia bertanya, "Saya berkata, "Wahai Rasulullah, seorang laki-laki dari kaumku mencaciku sementara ia sendiri tidak lebih mulia dariku, maka apakah saya berdosa jika membalas cacian darinya?" baginda bersabda: "Dua orang yang saling mencaci adalah dua syaitan yang saling merendahkan dan saling berkata-kata dusta." (HR Ahmad No: 16836) Hadis Sahih.
_

1.  Orang yang dicela perlu sentiasa bersabar di atas perbuatan cacian orang lain ke atasnya.

2.  Rasulullah SAW menyebutkan dua orang yang berbalah sambil mencela dan mencaci itu adalah syaitan.

3.  Orang yang saling mencaci akan berlumba membuat dosa dengan memperlekeh, menghina, merendahkan lawannya serta berbohong.
.
.
Semoga kita tidak tergolong dari golongan syaitan. Berusahalah menjauhi perbuatan  suka mencela dan menghina orang lain.

WE STAND WITH DR ZAKIR NAIK💪
.
.
#Repost cc : @fatimah_syarha
_

Silakan  LIKE👍 | COMMENT💭 | SHARE↗️ | TAG🏷️| TURN ON POST NOTIFICATION🔔 | FOLLOW❤️ @dakwah.is.cinta
.
.
.
#dakwah #dakwahmudah #dakwahislam #dakwahcinta #dakwahkreatif #zikir #majlisilmu #ilmu #dakwahtauhid #instadakwah #streetdakwah #islamituindah #islamicquotes #islamituindah #iman #islamiccalligraphy #istikharahcinta #istighfar #sedekah #tazkirah #dakwahremajaislam #muslimah #hidayah #selawat #dakwahsentap #tarbiahsentap #muhasabahdiri #swapreview #review


    Mari menjadi umat yang meletakkan ‘rasa percaya’ terlebih dahulu kepada saudara seIslam kita tanpa mengira bangsa dan warna kulit, kerana agama ini mengajar kita bahawa seseorang itu dianggap TIDAK BERSALAH sehingga dibuktikan.
    .
    Saling Mencela Itu Adalah Syaitan

    عَنْ عِيَاضِ بْنِ حِمَارٍ قَالَ قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ رَجُلٌ مِنْ قَوْمِي يَشْتُمُنِي وَهُوَ دُونِي عَلَيَّ بَأْسٌ أَنْ أَنْتَصِرَ مِنْهُ قَالَ الْمُسْتَبَّانِ شَيْطَانَانِ يَتَهَاتَرَانِ وَيَتَكَاذَبَانِ
    _

    Daripada Iyadl bin Himar ia bertanya, "Saya berkata, "Wahai Rasulullah, seorang laki-laki dari kaumku mencaciku sementara ia sendiri tidak lebih mulia dariku, maka apakah saya berdosa jika membalas cacian darinya?" baginda bersabda: "Dua orang yang saling mencaci adalah dua syaitan yang saling merendahkan dan saling berkata-kata dusta." (HR Ahmad No: 16836) Hadis Sahih.
    _

    1. Orang yang dicela perlu sentiasa bersabar di atas perbuatan cacian orang lain ke atasnya.

    2. Rasulullah SAW menyebutkan dua orang yang berbalah sambil mencela dan mencaci itu adalah syaitan.

    3. Orang yang saling mencaci akan berlumba membuat dosa dengan memperlekeh, menghina, merendahkan lawannya serta berbohong.
    .
    .
    Semoga kita tidak tergolong dari golongan syaitan. Berusahalah menjauhi perbuatan suka mencela dan menghina orang lain.

    WE STAND WITH DR ZAKIR NAIK💪
    .
    .
    #Repost cc : @fatimah_syarha
    _

    Silakan LIKE👍 | COMMENT💭 | SHARE↗️ | TAG🏷️| TURN ON POST NOTIFICATION🔔 | FOLLOW❤️ @dakwah.is.cinta
    .
    .
    .
    #dakwah #dakwahmudah #dakwahislam #dakwahcinta #dakwahkreatif #zikir #majlisilmu #ilmu #dakwahtauhid #instadakwah #streetdakwah #islamituindah #islamicquotes #islamituindah #iman #islamiccalligraphy #istikharahcinta #istighfar #sedekah #tazkirah #dakwahremajaislam #muslimah #hidayah #selawat #dakwahsentap #tarbiahsentap #muhasabahdiri #swapreview #review

    143 0 5 hours ago

Top #selawat posts