#selerapantaitimur Instagram Photos & Videos

selerapantaitimur - 4.5k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #selerapantaitimur and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
17 hours
Average like
22.5
Average comment
2.1
Posts with video
9/36
Posts with photo
27/36

Hashtag Popularity

Singgang ikang aye..musim hujang makang budu bohh
#adesinggangadebudu
#selerapantaitimur
#laukganudibumisarawak

Singgang ikang aye..musim hujang makang budu bohh
#adesinggangadebudu
#selerapantaitimur 
#laukganudibumisarawak
13 6 10 hours ago

.
Selamat berhujung minggu !!!
.
Sebelum berholiday..bawak anak2 singgah breakfast dulu

Roti canai
Nasi dagang
Nasi berlauk
Nasi kerabu
Nasi lemak
Kuih muih
Asam laksa
Mee kari
Mihun sup
Mihun/mee/kueteow goreng

#jjcm #kasiviral #foodie #kelantanfood #kelatefood #selerapantaitimur #selepatatimo #kelantanfood #kelatefood #nasikerabukelate #nasikerabu #nasidagang #nasiberlauk #nasiberlaukkakcik

.
Selamat berhujung minggu !!!
.
Sebelum berholiday..bawak anak2 singgah breakfast dulu

Roti canai
Nasi dagang
Nasi berlauk
Nasi kerabu
Nasi lemak
Kuih muih
Asam laksa
Mee kari
Mihun sup
Mihun/mee/kueteow goreng

#jjcm #kasiviral #foodie #kelantanfood #kelatefood #selerapantaitimur #selepatatimo #kelantanfood #kelatefood #nasikerabukelate #nasikerabu #nasidagang #nasiberlauk #nasiberlaukkakcik
13 0 18 hours ago

NASI KERABU KAMBING BAKAR

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU SOTONG PERCIK
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat :
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel : 03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13

NASI KERABU KAMBING BAKAR

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU SOTONG PERCIK
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat : 
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel :  03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13
5 0 11 December, 2019

After so long. Dapat dah buat video balik. Terima kasih bangmir belanja extra memory card untuk save all the video. 💜

So guys, terima lah. Cara me.

NASI BRIYANI SENANG TAK REMAH BERSAMA AYAM GORENG BEREMPAH MUDAH JE ============================ Resepi nak buat 2 perkara ni me dapat dari one of my customer tau. So far, alhamdulillah setiap kali buat memang menjadi!

Sedap pula tu. Terima kasih Intanfazlieyana Razali 😘

Pernah buat dekat mak. Mak makan tanpa komen. So, maksudnya sedap lah tu di tekak mak me. 🤭

Pernah buat kat kakak me yang hebat memasak jugak. Bertambah okay makannya. 😉

Dan nasi briyani ni juga dah jadi kegilaan anak sedara me okay. Tiap kali ada kelapangan dan mereka rindu mok su dia, mesti request nak hat ni. 😁

Me okay je. Boleh sangat nak buat kerap. No problem. Simple je pon. Bahan pon tak renyah.

Meh la tengok me buat ni. Mama tahu boleh jadi kegilaan korang juga. .
AYAM GORENG BEREMPAH

Bahan-bahan:

1. Bawang merah
2. Bawang putih
3. Halia
4. Lengkuas
5. Serai ⬆️Dikisar. Campur bersama

6. Asam jawa
7. Daun kari
8. Rempah Briyani
9. Rempah kari daging
10. Serbuk kunyit
11. Tepung jagung/bistari*untuk bagi ranggup sikit
12. Cili boh/serbuk cili
13. Kicap pekat
14. Garam
15. Gula
16. Ayam

Perap. Lagi lama lagi sedap. So, better overnight. Lagi terasa power ayam tu nanti. 👍

Goreng macam biasa bersama minyak masak dengan api perlahan tau. Kalau api besar, nanti rempah tu jadi hitam masak goreng. .

NASI BRIYANI REMPAH MAGGI

Bahan-bahan:

1. Rempah 4 beradik
2. Bawang merah/holand
3. Cili api

Me sebab anak-anak nak makan sekali, so guna 1 je. Suka pedas, boleh lebihkan. Nanti menyegat rasanya. 👍

4. Tumis bersama minyak sapi/marjerin /mentega. Mana ada kat rumah.

Dah garing naik bau. Masukkan,

5. rempah nasi briyani yang dah dibancuh dengan air sedikit.

Rempah dah naik bau gitu, masukkan

6. Tomato

Tak perlu garam mahupon gula ya kalau guna jenama maggi ni. Dah cukup rasa semua dah.

Transfer masuk periuk yang dah ada beras. Masak seperti biasa guna rice cooker.

Kalau suka dan ada, boleh buh kismis mahupon biji gajus.

Sedap!! Cubalah. 💜 📲 @meklingjangoxs

After so long. Dapat dah buat video balik. Terima kasih bangmir belanja extra memory card untuk save all the video. 💜

So guys, terima lah. Cara me.

NASI BRIYANI SENANG TAK REMAH BERSAMA AYAM GORENG BEREMPAH MUDAH JE ============================ Resepi nak buat 2 perkara ni me dapat dari one of my customer tau. So far, alhamdulillah setiap kali buat memang menjadi!

Sedap pula tu. Terima kasih Intanfazlieyana Razali 😘

Pernah buat dekat mak. Mak makan tanpa komen. So, maksudnya sedap lah tu di tekak mak me. 🤭

Pernah buat kat kakak me yang hebat memasak jugak. Bertambah okay makannya. 😉

Dan nasi briyani ni juga dah jadi kegilaan anak sedara me okay. Tiap kali ada kelapangan dan mereka rindu mok su dia, mesti request nak hat ni. 😁

Me okay je. Boleh sangat nak buat kerap. No problem. Simple je pon. Bahan pon tak renyah.

Meh la tengok me buat ni. Mama tahu boleh jadi kegilaan korang juga. . 
AYAM GORENG BEREMPAH

Bahan-bahan:

1. Bawang merah
2. Bawang putih
3. Halia
4. Lengkuas
5. Serai ⬆️Dikisar. Campur bersama

6. Asam jawa
7. Daun kari
8. Rempah Briyani
9. Rempah kari daging
10. Serbuk kunyit
11. Tepung jagung/bistari*untuk bagi ranggup sikit
12. Cili boh/serbuk cili
13. Kicap pekat
14. Garam
15. Gula
16. Ayam

Perap. Lagi lama lagi sedap. So, better overnight. Lagi terasa power ayam tu nanti. 👍

Goreng macam biasa bersama minyak masak dengan api perlahan tau. Kalau api besar, nanti rempah tu jadi hitam masak goreng. .

NASI BRIYANI REMPAH MAGGI

Bahan-bahan:

1. Rempah 4 beradik
2. Bawang merah/holand
3. Cili api

Me sebab anak-anak nak makan sekali, so guna 1 je. Suka pedas, boleh lebihkan. Nanti menyegat rasanya. 👍

4. Tumis bersama minyak sapi/marjerin /mentega. Mana ada kat rumah.

Dah garing naik bau. Masukkan,

5. rempah nasi briyani yang dah dibancuh dengan air sedikit.

Rempah dah naik bau gitu, masukkan

6. Tomato

Tak perlu garam mahupon gula ya kalau guna jenama maggi ni. Dah cukup rasa semua dah.

Transfer masuk periuk yang dah ada beras. Masak seperti biasa guna rice cooker.

Kalau suka dan ada, boleh buh kismis mahupon biji gajus.

Sedap!! Cubalah. 💜 📲 @meklingjangoxs
6 2 9 December, 2019

nasi dagang
#selerapantaitimur

nasi dagang
#selerapantaitimur
1 0 9 December, 2019

.
Menu dan harga breakfast

Menu NBK Express mengikut stok supplier esok pagi dibawa khas dari Kota Bharu Kelate
.
NBK (Nasi Berlauk Kelate) yg confirm ada esok!
Nasi tumpang
Nasi berlauk kakcik
Pulut lepa
Pulut pagi
Nasi himpit

#selerapantaitimur
#selerapatatimo
#kelantanfood #kelatefood #nasiairdingin #nasiberlauk #nasikerabu #nasidagang

.
Menu dan harga breakfast

Menu NBK Express mengikut stok supplier esok pagi dibawa khas dari Kota Bharu Kelate
.
NBK (Nasi Berlauk Kelate) yg confirm ada esok!
Nasi tumpang
Nasi berlauk kakcik
Pulut lepa
Pulut pagi
Nasi himpit

#selerapantaitimur
#selerapatatimo
#kelantanfood #kelatefood #nasiairdingin #nasiberlauk #nasikerabu #nasidagang
17 1 7 December, 2019

Nasi air resepi Tok Umi. Nasi air adalah menu traditional di pantai timur. Nasi yg dimasak dengan air rebusan tulang dan bahan-bahan lain.

Resepi istimewa ini ada mamadee muatkan dalam buku resepi masakan pantai timur. Boleh dapatkan di kedai buku MPH dan Borders seluruh Malaysia, Singapore dan Brunei #mamadeekitchen #mphbookstore #nasiair #masakankelantan #selerapantaitimur #igkelantan #kelantanfood

Nasi air resepi Tok Umi. Nasi air adalah menu traditional di pantai timur. Nasi yg dimasak dengan air rebusan tulang dan bahan-bahan lain.

Resepi istimewa ini ada mamadee muatkan dalam buku resepi masakan pantai timur. Boleh dapatkan di kedai buku MPH dan Borders seluruh Malaysia, Singapore dan Brunei #mamadeekitchen #mphbookstore #nasiair #masakankelantan #selerapantaitimur #igkelantan #kelantanfood
30 0 7 December, 2019

NASI KERABU SOTONG PERCIK

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU KAMBING BAKAR
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat :
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel : 03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13

NASI KERABU SOTONG PERCIK

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU KAMBING BAKAR
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat : 
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel :  03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13
5 0 7 December, 2019
Nasi dagang..
#selerapantaitimur 
#nasidagang 
#homecooked
34 7 5 December, 2019
Part 3 , sesi rasa kuih tradisional Terengganu #serikaya #kuihkacanghijau a#tepungkapurganustyle #jjcmjannah #jannahcutereview #visityearterengganu #selerapantaitimur
20 0 5 December, 2019

Calling all Selera Pantai Timur lovers, you're gonna love our special Nasi Dagang serve with Ikan Tongkol & Jelatah 🤤
.
Meet us at Paddy Restaurant, Bukit Jelutong tomorrow and saturday morning, the perfect breakfast meal will be waiting for you 😍
.
#paddy #paddyrestaurant #breakfastideas #familyrestaurant #selerapantaitimur #food #foodie #instafood #malaysianfood #malaycuisine #foodporn #foodlovers #bukitjelutong #shahalamrestaurant #shahalam #selangor #portmakanbest

Calling all Selera Pantai Timur lovers, you're gonna love our special Nasi Dagang serve with Ikan Tongkol & Jelatah 🤤
.
Meet us at Paddy Restaurant, Bukit Jelutong tomorrow and saturday morning, the perfect breakfast meal will be waiting for you 😍
.
#paddy #paddyrestaurant #breakfastideas #familyrestaurant #selerapantaitimur #food #foodie #instafood #malaysianfood #malaycuisine #foodporn #foodlovers #bukitjelutong #shahalamrestaurant #shahalam #selangor #portmakanbest
20 0 5 December, 2019
Alhamdulillah, untuk rezeki hari ini. Terima kasih 🤗

#KakNikPatinHouse #MalayFoodKampungStyleInTheHeartOfPantaiDalam
#SeleraPantaiTimur #JiwaPantaiTimur
29 0 5 December, 2019

Part 11 : sesi Jannah makan kuih selera Terengganu 😀hanya 5 jenis sahaja untuk dicuba dalam berpuluh jenis kuih yang ada . #kedaimakansinah #seleraterengganu #selerapantaitimur #jjcmjannah #jannahcutereview #visityearterengganu #7yearsold #kuihbelimbing #paugoreng #serikayaterengganu #kayukhamat

Part 11 : sesi Jannah makan kuih selera Terengganu 😀hanya 5 jenis sahaja untuk dicuba dalam berpuluh jenis kuih yang ada .#kedaimakansinah #seleraterengganu #selerapantaitimur #jjcmjannah #jannahcutereview #visityearterengganu #7yearsold#kuihbelimbing #paugoreng #serikayaterengganu #kayukhamat
19 3 4 December, 2019

Sedaya upaya cuba siapkan juga dalam keadaan kalut. Kalut apa?

1. Window 8.1 di PC corrupted entahla mungkin ada pergaduhan antara 32bit dengan 64bit. Akhirnya tukar terus Window 10 Pro. Walaupun kalut nak tukar sempat taip entri.

2. Kalut nak balik terengganu. Biasanya malam sebelum bertolak kena tidur secukupnya tapi mencari idea nak tulis juga sebelum bertolak.

Kadang dalam keadaan macam ni biasanya tersiap artikel berbanding ada banyak masa terluang.

Kalau rasa nak baca pi dekat bio click url yang tersedia.

10 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA TERENGGANU

#ARZMOHAmakan #ARZMOHAjalan #ARZMOHAdotcom #jjcm #kualaterengganu #makansedap #seleraPantaiTimur #viral

Sedaya upaya cuba siapkan juga dalam keadaan kalut. Kalut apa?

1. Window 8.1 di PC corrupted entahla mungkin ada pergaduhan antara 32bit dengan 64bit. Akhirnya tukar terus Window 10 Pro. Walaupun kalut nak tukar sempat taip entri.

2. Kalut nak balik terengganu. Biasanya malam sebelum bertolak kena tidur secukupnya tapi mencari idea nak tulis juga sebelum bertolak.

Kadang dalam keadaan macam ni biasanya tersiap artikel berbanding ada banyak masa terluang.

Kalau rasa nak baca pi dekat bio click url yang tersedia.

10 TEMPAT MAKAN MENARIK DI KUALA TERENGGANU

#ARZMOHAmakan #ARZMOHAjalan #ARZMOHAdotcom #jjcm #kualaterengganu #makansedap #seleraPantaiTimur #viral
28 2 3 December, 2019

Siappp bakar kambing..jemput datang
Kita jual set bersama :

1.Nasi Kerabu
2.Nasi lemak
3.Nasi Putih

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU SOTONG PERCIK
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat :
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel : 03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13

Siappp bakar kambing..jemput datang
Kita jual set bersama :

1.Nasi Kerabu
2.Nasi lemak
3.Nasi Putih

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU SOTONG PERCIK
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat : 
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel :  03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13
3 0 2 December, 2019

sambal belimbing petai..
kenapa tak hitam sambal ni?
sambal ni dibuat dr belimbing segar dari pokok...sebab tu tak hitam... #galerisambalnajaa #serambiteruntum #pasarkhatulistiwa #citarasatradisional #pasarpayang #iks #kuantan #rm15 #buahtangan #cenderahati # selerakampung #vip #pahang #selerapantaitimur #makan #sambal #homemade

sambal belimbing petai..
kenapa tak hitam sambal ni?
sambal ni dibuat dr belimbing segar dari pokok...sebab tu tak hitam...#galerisambalnajaa #serambiteruntum #pasarkhatulistiwa #citarasatradisional #pasarpayang #iks  #kuantan #rm15 #buahtangan #cenderahati # selerakampung #vip #pahang #selerapantaitimur #makan #sambal #homemade
6 0 2 December, 2019

NASI KERABU SOTONG PERCIK

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU KAMBING BAKAR
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat :
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel : 03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13

NASI KERABU SOTONG PERCIK

Selain itu kita juga ada :

NASI KERABU KAMBING BAKAR
NASI KERABU AYAM PERCIK
NASI KERABU AYAM BEREMPAH

#nasikerabukambingbakar
#Nasikerabusotongpercik
#Nasikerabuayampercik
#nasikerabuayamberempah
#Tehtarikplacesek13
#Menuistimewa
#selerapantaitimur
#Tehtarikplacesek13
#Nasikerabutehtarikplace

Alamat : 
TEHTARIKPLACE SEK 13
No 8, Jalan Ragbi 13/30,
40100 Shah Alam
Tel :  03 552 333 02

Google map :
https://goo.gl/maps/M7xs5pnr7PE2
fb.me/tehtarikplacesek13
2 0 2 December, 2019

Siapa yang nak makan keropok ni sayang? Thank you beli produk aunty sherry’s. Just nak bagitau kita baru saja stock up keropok fresh dan temosa ikan fresh. Last week licinnnnn. Thank you banyak banyak for the support! Siapa yang nak jangan malu tau, message je Aunty ya. Memang tak rugi kalau try! .
#auntysherrys #frozenfood #keropokfrozen #temosafrozen #halal #produkhalal #produklokalhalal #selerapantaitimur

Siapa yang nak makan keropok ni sayang? Thank you beli produk aunty sherry’s. Just nak bagitau kita baru saja stock up keropok fresh dan temosa ikan fresh. Last week licinnnnn. Thank you banyak banyak for the support! Siapa yang nak jangan malu tau, message je Aunty ya. Memang tak rugi kalau try! .
#auntysherrys #frozenfood #keropokfrozen #temosafrozen #halal #produkhalal #produklokalhalal #selerapantaitimur
8 0 2 December, 2019

"'Jasa mak ayah, rezeki adik beradik"

Sapa yg mngidam nasi kerabu selera pantai timur pnya.... Meh2 singgah kdai kak wan...sekali kena... Msty ketagih

#selerapantaitimur #sedaplainmachiammm

"'Jasa mak ayah, rezeki adik beradik"

Sapa yg mngidam nasi kerabu selera pantai timur pnya.... Meh2 singgah kdai kak wan...sekali kena... Msty ketagih

#selerapantaitimur #sedaplainmachiammm
176 11 1 December, 2019

TEH O 0.30 sen je 😀 Part 1 : JJCM Jannah ke warung Cik Nah atau kedai makan Sinah di Jalan Losong Feri, Losong Dato Amar , Kuala Terengganu.. Spesialnya Tea 30 sen je, Tea. Tarik 70 Sen je..yang lagi spesial , suka tengok Cik Nah kira tak guna kalkulator pun😃 #selerapantaitimur #makananterengganu #jjcmjannah #visitterengganu2019

TEH O 0.30 sen je 😀 Part 1 : JJCM Jannah ke warung Cik Nah atau kedai makan Sinah di Jalan Losong Feri, Losong Dato Amar , Kuala Terengganu.. Spesialnya  Tea 30 sen je, Tea. Tarik 70 Sen je..yang lagi spesial , suka tengok Cik Nah kira tak guna kalkulator pun😃#selerapantaitimur #makananterengganu #jjcmjannah #visitterengganu2019
15 0 30 November, 2019

.
Nasi kerabu set ayam percik
50packs to Putrajaya for Chinese wedding event
.
Memang nasi kerabu kami digemari kaum lain juga bukan oghe klate sajo
.
#nasikerabukelate #nasikerabu #kelantanfood #kelatefood #selerapantaitimur #selepatatimo

.
Nasi kerabu set ayam percik
50packs to Putrajaya for Chinese wedding event
.
Memang nasi kerabu kami digemari kaum lain juga bukan oghe klate sajo
.
#nasikerabukelate #nasikerabu #kelantanfood #kelatefood #selerapantaitimur #selepatatimo
15 2 30 November, 2019

Happy lunch hours !
Tgh2 hari ni dpt makan Nasi Kerabu pun sedap kan.
Ohh popiah Sambal kegemaran sis 😋
#selerapantaitimur

Happy lunch hours ! 
Tgh2 hari ni dpt makan Nasi Kerabu pun sedap kan. 
Ohh popiah Sambal kegemaran sis 😋
#selerapantaitimur
7 0 29 November, 2019

Pagi ni kami layan #nasikerabu masih makan kongsi bedua bersama geng #aerobik. .lama x layan sesekali layan memang sedap😋😋
#sarapan
#breakfast
#menupagi
#selerapantaitimur
#alhamdulilah
#syukurselalu

Pagi ni kami layan #nasikerabu masih makan kongsi bedua bersama geng #aerobik. .lama x layan sesekali layan memang sedap😋😋
#sarapan 
#breakfast 
#menupagi 
#selerapantaitimur 
#alhamdulilah 
#syukurselalu
49 18 29 November, 2019

Bila balik kampung, kuih mesti nak beli yang dijual jalan Bukit Bayas iaitu kuih menganang kacang atau pun telur, masih masak cara tradisional #kuihtradisional #kuihterengganu #manganang #selerapantaitimur #jannahcutereview

Bila balik kampung, kuih mesti nak beli yang dijual jalan Bukit Bayas  iaitu kuih menganang kacang atau pun telur, masih masak cara tradisional #kuihtradisional #kuihterengganu #manganang #selerapantaitimur #jannahcutereview
27 0 28 November, 2019

.
Koleksi nasi kerabu FB tagged by customer
.
Nasi kerabu golok versi kami
Sapa belum cuba..datangla
.
#nasikerabu #nasikerabukelate #nasikerabugolok #selerapantaitimur #selepatatimo #kelantanfood #kelatefood

.
Koleksi nasi kerabu FB tagged by customer
.
Nasi kerabu golok versi kami
Sapa belum cuba..datangla
.
#nasikerabu #nasikerabukelate #nasikerabugolok #selerapantaitimur #selepatatimo #kelantanfood #kelatefood
20 0 28 November, 2019
.
Ketupat sotong
.
Tupat sutong
.
Preorder if interested
.
#kelantanfood #kelatefood #tupatsutong #ketupatsotongkelantan #ketupatsotong #selerapantaitimur #selepatatimo
27 2 27 November, 2019

Hi 🙋‍♂️🙋‍♀️ Dah ada idea nak makan mana tengah hari ni?? Apa lg, jom kita layan #selerapantaitimur dgn Kak Nik tersayang 😊😉💃🕺💃 11am to 11pm / Isnin - Sabtu

#KakNikPatinHouse #MalayFoodKampungStyleInTheHeartOfPantaiDalam #SeleraPantaiTimur #JiwaPantaiTimur

Hi 🙋‍♂️🙋‍♀️ Dah ada idea nak makan mana tengah hari ni?? Apa lg, jom kita layan #selerapantaitimur dgn Kak Nik tersayang 😊😉💃🕺💃 11am to 11pm / Isnin - Sabtu

#KakNikPatinHouse #MalayFoodKampungStyleInTheHeartOfPantaiDalam #SeleraPantaiTimur #JiwaPantaiTimur
84 12 27 November, 2019

Hi 🙋‍♂️🙋‍♀️ Dah ada idea nak makan mana tengah hari ni?? Apa lg, jom kita layan #selerapantaitimur dgn Kak Nik tersayang 😊😉💃🕺💃 11am to 11pm / Isnin - Sabtu

#KakNikPatinHouse #MalayFoodKampungStyleInTheHeartOfPantaiDalam #SeleraPantaiTimur #JiwaPantaiTimur

Hi 🙋‍♂️🙋‍♀️ Dah ada idea nak makan mana tengah hari ni?? Apa lg, jom kita layan #selerapantaitimur dgn Kak Nik tersayang 😊😉💃🕺💃 11am to 11pm / Isnin - Sabtu

#KakNikPatinHouse #MalayFoodKampungStyleInTheHeartOfPantaiDalam #SeleraPantaiTimur #JiwaPantaiTimur
20 0 27 November, 2019
Life is so endlessly #delicious 🥰

#foodie #foodislove #sogood #selerapantaitimur
17 6 25 November, 2019

Bila Jannah di Terengganu, Makan makan selera terengganu #pulutlepeterengganu #pulutlepe #pulutpanggang #jjcmjannah #7yearsold #selerapantaitimur

Bila Jannah di Terengganu, Makan makan selera terengganu #pulutlepeterengganu #pulutlepe #pulutpanggang #jjcmjannah #7yearsold #selerapantaitimur
25 2 25 November, 2019

Morning uols! Hari ni Aunty nak promote NEW PRODUCT aunty. Pernah try sambal hitam tak? Sape yg pernah mesti tau betapa sedapnya sambal yg dibuat dari belimbing buluh ni. Bukan senang tau nak buat. Tapi hari2 kalau boleh nak makan nasi dgn sambal ni. .

Aunty punya special sikit tauuu. Sebab aunty punya SAMBAL HITAM CRISPY. Dengar tak bunyi rangup dalam video tu? Haaa... kena cuba. Sape order aunty buat fresh sebab nak pastikan kerangupan sambal ni. .

Kalau nak order, DM atau whatsapp je no aunty kat profil tu. Nanti aunty share resepi2 menggunakan sambal aunty ni. Makan dgn nasi putih panas2 pun cukup. Meleleh air liur 🤤.
.
#sambalhitampahang #selerapantaitimur #sayajual #travelfood #masakanmelayu #malaysianfood

Morning uols! Hari ni Aunty nak promote NEW PRODUCT aunty. Pernah try sambal hitam tak? Sape yg pernah mesti tau betapa sedapnya sambal yg dibuat dari belimbing buluh ni. Bukan senang tau nak buat. Tapi hari2 kalau boleh nak makan nasi dgn sambal ni. .

Aunty punya special sikit tauuu. Sebab aunty punya SAMBAL HITAM CRISPY. Dengar tak bunyi rangup dalam video tu? Haaa... kena cuba. Sape order aunty buat fresh sebab nak pastikan kerangupan sambal ni. .

Kalau nak order, DM atau whatsapp je no aunty kat profil tu. Nanti aunty share resepi2 menggunakan sambal aunty ni. Makan dgn nasi putih panas2 pun cukup. Meleleh air liur 🤤.
. 
#sambalhitampahang #selerapantaitimur #sayajual #travelfood #masakanmelayu #malaysianfood
8 0 25 November, 2019

😋😋😋
Sekarang dh ramai org keyel pandai makan pulut pagi n cekmek ni
.
Pulut pagi ni oghe klate panggil pulut kawin..beza dia sbb ada kacang merah skali
.
Yg belum cuba blh cuba tiap sabtu n ahad dibawa khas dari Klate yer💃

#kelantanfood #kelatefood #selerapantaitimur #selerapatatimo #foodhunter501 #kasiviral

😋😋😋
Sekarang dh ramai org keyel pandai makan pulut pagi n cekmek ni
.
Pulut pagi ni oghe klate panggil pulut kawin..beza dia sbb ada kacang merah skali
.
Yg belum cuba blh cuba tiap sabtu n ahad dibawa khas dari Klate yer💃

#kelantanfood #kelatefood #selerapantaitimur #selerapatatimo #foodhunter501 #kasiviral
12 0 20 November, 2019

Top #selerapantaitimur posts

Sibuk sikit harini..ada urusan luar..sampai2 umah trus masuk dapur..alhamdulillah..lakse lemak je harini..anak dara nk makan...
.
.
.
.
#alhamdulillah #syukurselalu #sayamasak #homemade #laksalemak #vitdaily #awakmakanape #foodvideo #food #foodie #foodporn #foodislife #like4like #malaysianfood #malaysiantaste #malaysiantaste #selerapantaitimur #ig_food

Sibuk sikit harini..ada urusan luar..sampai2 umah trus masuk dapur..alhamdulillah..lakse lemak je harini..anak dara nk makan...
.
.
.
.
#alhamdulillah #syukurselalu #sayamasak #homemade #laksalemak #vitdaily #awakmakanape #foodvideo #food #foodie #foodporn #foodislife #like4like #malaysianfood #malaysiantaste #malaysiantaste #selerapantaitimur #ig_food
1,749 68 26 September, 2017

Lets lunch 😜 selero pata timo ahaks 💁🏻 #thanksmom #selerapantaitimur

Lets lunch 😜 selero pata timo ahaks 💁🏻 #thanksmom  #selerapantaitimur
115 4 25 September, 2015

Cun !
I only eat Nasi Kerabu that my mom cooks but this one is an exception.
__
Rating : 10/10 ? 😋 ❤️❤️
Location : Taman Sri Serdang, Selangor.
Extra note : Air sirap gelas pertama RM 1, subsequent glass free refill minum sampai buncit hahahaha

Cun ! 
I only eat Nasi Kerabu that my mom cooks but this one is an exception.
__
Rating : 10/10 ? 😋 ❤️❤️
Location : Taman Sri Serdang, Selangor.
Extra note : Air sirap gelas pertama RM 1, subsequent glass free refill minum sampai buncit hahahaha
105 12 1 September, 2019

12 Rabiul Awal 1440H
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Selawat dan salam ke atas junjungan Rasulullah saw..
Rezeki pagi dengan laksam Pantai Timur .. #laksam #laksakelantan #menupantaitimur #menu #menumalaysia #selerapantaitimur #kelantandarulnaim #foodstyling #ajmakan #foodstyle #foodphotography #foodporn #food #foody #foodie #foodforinstagram #foodblogger #foodhunt #foodhunter #sayamakan #makansedap #makanantradisionalmalaysia #makanantradisonalmelayu #anajinggadotcom #anajingga

12 Rabiul Awal 1440H
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Selawat dan salam ke atas junjungan Rasulullah saw..
Rezeki pagi dengan laksam Pantai Timur .. #laksam #laksakelantan #menupantaitimur #menu #menumalaysia #selerapantaitimur #kelantandarulnaim #foodstyling #ajmakan #foodstyle #foodphotography #foodporn #food #foody #foodie #foodforinstagram #foodblogger #foodhunt #foodhunter #sayamakan #makansedap #makanantradisionalmalaysia #makanantradisonalmelayu #anajinggadotcom #anajingga
145 2 20 November, 2018

Alhamdulillah the Ramadhan buffet preview featuring air tangan saya & @chefsabrihassan di @neujina_events bersama main stream media i.e. @mstaronlineofficial, @kosmo_online, @borakkopitiam, @TV3Malaysia,
@nstonline, popular bloggers @hantoomakan #HantuPolong 🤪😱🤣& social media influencers alike went extremely well tengahari tadi. Thank you very much for your kind attendance & support 🙏♥️💕
.
We are delighted & very excited to collaborate with @neujina_events to cook & serve our carefully-selected dishes for their customers this Ramadhan....but only just 2 selected days for each Chef though: 24th & 25th May (Chef Sabri) dan my #PantaiTimur delicacies i.e. #NasiDagangTerengganu, gulai ikan aye belimbing buloh, pulut lepa, nasi kuning, kurma daging, kerutuk itek, ikan celup tepung, keropok lekor, sira nekbat, ketupat sotong, akok, rojak betik, sata ikan, mee chalong, ayam golek, etc. will be featured on 31st May & 1st June 2019.
.
There are also loads of special offers, freebies, lucky draws including free #wedding & honeymoon packages for lucky customers. You should really check out further details on their IG @neujina_events.
.
Oh btw, TQVM everyone for that surprise belated birthday cake and choir! 🤣🎉🌹🙏👨‍🍳💕💕 #Ramadhan2019 #Iftar #berbukapuasa #ChefZam #chefatwork #cheflife #ShahAlam #resipiChefZam #Ganukite #seleraPantaiTimur

Alhamdulillah the Ramadhan buffet preview featuring air tangan saya & @chefsabrihassan di @neujina_events bersama main stream media i.e. @mstaronlineofficial, @kosmo_online, @borakkopitiam, @TV3Malaysia,
@nstonline, popular bloggers @hantoomakan #HantuPolong 🤪😱🤣& social media influencers alike went extremely well tengahari tadi.  Thank you very much for your kind attendance & support 🙏♥️💕
.
We are delighted & very excited to collaborate with @neujina_events to cook & serve our carefully-selected dishes for their customers this Ramadhan....but only just 2 selected days for each Chef though: 24th & 25th May (Chef Sabri) dan my #PantaiTimur delicacies i.e. #NasiDagangTerengganu, gulai ikan aye belimbing buloh, pulut lepa, nasi kuning, kurma daging, kerutuk itek, ikan celup tepung, keropok lekor, sira nekbat, ketupat sotong, akok, rojak betik, sata ikan, mee chalong, ayam golek, etc. will be featured on 31st May & 1st June 2019.
.
There are also loads of special offers, freebies, lucky draws including free #wedding & honeymoon packages for lucky customers.  You should really check out further details on their IG @neujina_events.
.
Oh btw, TQVM everyone for that surprise belated birthday cake and choir! 🤣🎉🌹🙏👨‍🍳💕💕 #Ramadhan2019 #Iftar #berbukapuasa #ChefZam #chefatwork #cheflife #ShahAlam #resipiChefZam #Ganukite #seleraPantaiTimur
151 6 25 April, 2019

Budu Durian! Nasi ulam! ⁣
Ku seru orang pantai timur! 🤣⁣
⁣⁣
𝐅𝐮𝐥𝐥 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 - 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐮𝐛𝐞 𝐌.𝐃.𝐌 𝐀𝐒𝐌𝐑⁣⁣
𝘊𝘭𝘪𝘤𝘬 𝘵𝘩𝘦 𝘭𝘪𝘯𝘬 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘪𝘰 👆🏼⁣⁣
⁣⁣
#asmreating #asmrsounds #asmr #asmrmalaysia #malaysian #malaysianasmr #selerapantaitimur #pantaitimur #asmrcommunity #nasiulam #budu #durian #malaysianfood #masakapahariini #terengganu #kelate #kelantan #foodie #foodpornmalaysia #foodie #makan #makanan #foodgasm #malaysianyoutuber

Budu Durian! Nasi ulam! ⁣
Ku seru orang pantai timur! 🤣⁣
⁣⁣
𝐅𝐮𝐥𝐥 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 - 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐮𝐛𝐞 𝐌.𝐃.𝐌 𝐀𝐒𝐌𝐑⁣⁣
𝘊𝘭𝘪𝘤𝘬 𝘵𝘩𝘦 𝘭𝘪𝘯𝘬 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘪𝘰 👆🏼⁣⁣
⁣⁣
#asmreating #asmrsounds #asmr #asmrmalaysia #malaysian #malaysianasmr #selerapantaitimur #pantaitimur #asmrcommunity #nasiulam #budu  #durian #malaysianfood #masakapahariini #terengganu #kelate #kelantan #foodie #foodpornmalaysia #foodie #makan #makanan #foodgasm #malaysianyoutuber
162 8 15 July, 2019

When MIL is around
#sayurputih #ayamgoreng #sambalbelace
As requested
.
.
.
.
.
#cookedwithcoandco #selerapantaitimur

When MIL is around
#sayurputih #ayamgoreng #sambalbelace
As requested
.
.
.
.
.
#cookedwithcoandco #selerapantaitimur
476 9 2 October, 2017