#shahalam Instagram Photos & Videos

shahalam - 3.8m posts

    Salam. 
Bermula Sabtu ini, atas permintaan kawan-kawan, kami akan menambah 1 lagi menu. Menu ini sebelum ini adalah menu rahsia. Kini menjadi antara menu utama. 
Nasi Kukus Gulai Darat Ayam Goreng Kampung. 
RM8. 
Terima kasih kerana terus menyokong kami. 
#nasikukus 
#nasigomo 
#ayamkampung 
#ttdijayashahalam 
#ttdijaya 
#shahalam

    Salam.
    Bermula Sabtu ini, atas permintaan kawan-kawan, kami akan menambah 1 lagi menu. Menu ini sebelum ini adalah menu rahsia. Kini menjadi antara menu utama.
    Nasi Kukus Gulai Darat Ayam Goreng Kampung.
    RM8.
    Terima kasih kerana terus menyokong kami.
    #nasikukus
    #nasigomo
    #ayamkampung
    #ttdijayashahalam
    #ttdijaya
    #shahalam

    0 0 14 hours ago
    Selamat petang sistaa..
Sedikit perkongsian tentang pengambilan suppliment pinknlady: 🌺 *CARA CONSUME PINKLADY* 🌺 *UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN* 👉🏻 ambik 2 biji selepas sarapan
*UNTUK NAIKKAN BERAT BADAN* 👉🏻 ambik 2biji selepas makan malam
*UNTUK MANTAINKAN BERAT BADAN SEKARANG* 👉🏻 ambik 1 biji lepas sarapan & 1 biji lepas makan malam 💃🏻kalau consume lepas sarapan pl akan buatkan kita kenyang jadi memudahkan proses untuk kurus
💃🏻kalau consume lepas dinner , esok bangun sis mudah lapar & akan menambahkan berat badan
💃🏻kalau consume siang 1 malam 1 berat akan mantain macam sekarang *hormon setiap org berbeza , jadi kalau sis makan mcm kat atas tapi berlawanan mcm berat yg sis inginkan sila pm sye untuk tukar cara makan* 👉🏻makesure telan pinklady selepas makan sbb pl ni herba kalau ambik sebelum makan nnti mual & muntah
👉🏻semasa pengambilan elakkan air kelapa sbb boleh neutralkan balik badan
👉🏻period stop lepas habis baru sambung makan
👉🏻kalau tak boleh telan , boleh bukak kapsul kacau serbuk dalam air soya 🌺 *PANTANG LARANG* 🌺
cuma kurangkan bukan tak boleh ambik terus
👉🏻elakkan kafein (teh , kopi , milo , minuman dalam tin 3in1 , coklat)
👉🏻elakkan air gas , alkohol , air batu
👉🏻elakkan makanan berminyak 🌺 *UNTUK KESAN CEPAT* 🌺
👉🏻minum air masak secukupnya
👉🏻minum susu fullcream / soya 🌺 *NOTA TAMBAHAN* 🌺
👉🏻sebelum ambik pl , minum air kelapa . puasa sehari dari supplement , esok nya tu baru start makan pl untuk singkirkan toksin (minum sekali sahaja sebelum start makan pinklady)
👉🏻setiap hari bancuh lemon suam / sejuk sejam sebelum makan pinklady untuk singkirkan toksin *UNTUK NOTA TAMBAHAN TAKNAK BUAT PUN TAKPA , TAPI PENTING UNTUK BUANG TOKSIN SEBELUM CONSUME APA APA SUPPLEMENT*

www.wasap.my/60132064121/pinklady

selamat mencuba . jangan lupa bagi feedback . semoga dapat body idaman sis 😘💕 #sayajual #pinkladyterbaik #pinkladybodylerfection #trustedseller #selangor #shahalam #viral #produkkecantikan #supplementterbaik #directhq #remyempire

    Selamat petang sistaa..
    Sedikit perkongsian tentang pengambilan suppliment pinknlady: 🌺 *CARA CONSUME PINKLADY* 🌺 *UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN* 👉🏻 ambik 2 biji selepas sarapan
    *UNTUK NAIKKAN BERAT BADAN* 👉🏻 ambik 2biji selepas makan malam
    *UNTUK MANTAINKAN BERAT BADAN SEKARANG* 👉🏻 ambik 1 biji lepas sarapan & 1 biji lepas makan malam 💃🏻kalau consume lepas sarapan pl akan buatkan kita kenyang jadi memudahkan proses untuk kurus
    💃🏻kalau consume lepas dinner , esok bangun sis mudah lapar & akan menambahkan berat badan
    💃🏻kalau consume siang 1 malam 1 berat akan mantain macam sekarang *hormon setiap org berbeza , jadi kalau sis makan mcm kat atas tapi berlawanan mcm berat yg sis inginkan sila pm sye untuk tukar cara makan* 👉🏻makesure telan pinklady selepas makan sbb pl ni herba kalau ambik sebelum makan nnti mual & muntah
    👉🏻semasa pengambilan elakkan air kelapa sbb boleh neutralkan balik badan
    👉🏻period stop lepas habis baru sambung makan
    👉🏻kalau tak boleh telan , boleh bukak kapsul kacau serbuk dalam air soya 🌺 *PANTANG LARANG* 🌺
    cuma kurangkan bukan tak boleh ambik terus
    👉🏻elakkan kafein (teh , kopi , milo , minuman dalam tin 3in1 , coklat)
    👉🏻elakkan air gas , alkohol , air batu
    👉🏻elakkan makanan berminyak 🌺 *UNTUK KESAN CEPAT* 🌺
    👉🏻minum air masak secukupnya
    👉🏻minum susu fullcream / soya 🌺 *NOTA TAMBAHAN* 🌺
    👉🏻sebelum ambik pl , minum air kelapa . puasa sehari dari supplement , esok nya tu baru start makan pl untuk singkirkan toksin (minum sekali sahaja sebelum start makan pinklady)
    👉🏻setiap hari bancuh lemon suam / sejuk sejam sebelum makan pinklady untuk singkirkan toksin *UNTUK NOTA TAMBAHAN TAKNAK BUAT PUN TAKPA , TAPI PENTING UNTUK BUANG TOKSIN SEBELUM CONSUME APA APA SUPPLEMENT*

    www.wasap.my/60132064121/pinklady

    selamat mencuba . jangan lupa bagi feedback . semoga dapat body idaman sis 😘💕 #sayajual #pinkladyterbaik #pinkladybodylerfection #trustedseller #selangor #shahalam #viral #produkkecantikan #supplementterbaik #directhq #remyempire

    0 0 14 hours ago
    Bugs Away Insect Repellent - Hanya spray sahaja pada permukaan kulit anda dan anak-anak anda. Dapat mencegah daripada gigitan serangga. Mudahnya! .
.
RM29 sahaja, beli 2 10% Diskaun
.
Jom dapatkan sekarang!
.

    Bugs Away Insect Repellent - Hanya spray sahaja pada permukaan kulit anda dan anak-anak anda. Dapat mencegah daripada gigitan serangga. Mudahnya! .
    .
    RM29 sahaja, beli 2 10% Diskaun
    .
    Jom dapatkan sekarang!
    .

    3 1 14 hours ago
    JUBAH BASIC RM 100 SAHAJA ❗❗ NEW RESTOCK ❗❗
.
Jubah simple dan paling lariss setiap kali RESTOCK kini available 😍😍
.
🔹Material : Basic Crepe
💰Harga : RM 100
.
✅NURSING FRIENDLY
✅WUDHU FRIENDLY
✅FREE SERVICE CHARGE
_______
WHATSAPP Mira NOW ‼
📲 017 4964207
📲 017 4964207
====
#basicjubah #basicjubahbellaammara #BellaRaya2019

    JUBAH BASIC RM 100 SAHAJA ❗❗ NEW RESTOCK ❗❗
    .
    Jubah simple dan paling lariss setiap kali RESTOCK kini available 😍😍
    .
    🔹Material : Basic Crepe
    💰Harga : RM 100
    .
    ✅NURSING FRIENDLY
    ✅WUDHU FRIENDLY
    ✅FREE SERVICE CHARGE
    _______
    WHATSAPP Mira NOW ‼
    📲 017 4964207
    📲 017 4964207
    ====
    #basicjubah #basicjubahbellaammara #BellaRaya2019

    1 1 14 hours ago
    Assalammualaikum kepada semua rakan Facebook 💖

AIR JAGUNG KLEBANG 🌽🌽🌽 @ajnfoods  UNTUK INFAQ

Jika  ada yang berhajat untuk *INFAQ SOLAT JUMAAT* kami ada menyediakan size : (A) 5 Liter Air 🌽 Klebang  bersamaan dgn 50 cup size 16 oz berharga RM60.00 (B) 10 Liter Air 🌽 Klebang bersamaan dgn 100 cup size 16 oz berharga RM120.00

Untuk tempahan, sila maklumkan kpd kami sehari sebelum tarikh infaq berserta byrn penuh dgn click jer www.wasap.my/60192255050/orderairjagunginfaq 
Sekian, harap maklum & terima kasih

#niagaonline #viral #terlajaklaris #puncakjalil #bukitjalil #serikembangan #shahalam #bangi #bangsarsouth

    Assalammualaikum kepada semua rakan Facebook 💖

    AIR JAGUNG KLEBANG 🌽🌽🌽 @ajnfoods UNTUK INFAQ

    Jika ada yang berhajat untuk *INFAQ SOLAT JUMAAT* kami ada menyediakan size : (A) 5 Liter Air 🌽 Klebang bersamaan dgn 50 cup size 16 oz berharga RM60.00 (B) 10 Liter Air 🌽 Klebang bersamaan dgn 100 cup size 16 oz berharga RM120.00

    Untuk tempahan, sila maklumkan kpd kami sehari sebelum tarikh infaq berserta byrn penuh dgn click jer www.wasap.my/60192255050/orderairjagunginfaq
    Sekian, harap maklum & terima kasih

    #niagaonline #viral #terlajaklaris #puncakjalil #bukitjalil #serikembangan #shahalam #bangi #bangsarsouth

    0 0 14 hours ago
    2 MORE DAYS SHAH ALAM! 🏟

In collaboration with Qi Razali Studios, Pasar Preloved will be curating for Selangor e-Sports Carnival at Stadium Shah Alam!

Presenting, your celebrity preloved booths this weekend! Selling everything you can find all for only less than RM 50! Yep even our local celebrities need to spark joy in their closet! So help em clear them out!✨ Pasar Preloved Curates for Selangor e-Sports Carnival
Date: 24th & 25th August 2019
Venue: Gate A (near Main Entrance), Stadium Shah Alam
Time: 10 am - 10 pm

#shahalam #prelovedmalaysia #selangor

    2 MORE DAYS SHAH ALAM! 🏟

    In collaboration with Qi Razali Studios, Pasar Preloved will be curating for Selangor e-Sports Carnival at Stadium Shah Alam!

    Presenting, your celebrity preloved booths this weekend! Selling everything you can find all for only less than RM 50! Yep even our local celebrities need to spark joy in their closet! So help em clear them out!✨ Pasar Preloved Curates for Selangor e-Sports Carnival
    Date: 24th & 25th August 2019
    Venue: Gate A (near Main Entrance), Stadium Shah Alam
    Time: 10 am - 10 pm

    #shahalam #prelovedmalaysia #selangor

    1 0 14 hours ago
    TIPS PEMILIHAN KACA MATA MENGIKUT BENTUK MUKA 👩🏻‍🦲👨🏻‍🦲👨🏻👩🏻.
. .⚫️BENTUK MUKA BULAT
Sesuai dengan berbentuk segi empat supaya wajah lebih kurus dan panjang serta dapat mengimbangi bentuk wajah. Elakkan memilih bingkai berbentuk bulat kerana akan menampakkan muka lebih berbentuk bulat.
. .🔴 BENTUK MUKA BUJUR SIRIH
Sesuai dengan semua jenis bentuk bingkai. Lebih baik, pilih bingkai yang tak terlalu besar dari bentuk muka.
. .⚪️ BENTUK MUKA SEGI EMPAT
Sesuai dengan bingkai berbentuk bulat, ‘cat eye’ , atau bujur. Elakkan memilih bingkai yang bersegi kerana akan menampakkan muka lebih berbentuk petak.
. .🔵 BENTUK MUKA HATI
Sesuai dengan bingkai berbentuk cat eye, cermin mata tanpa bingkai, atau bingkai berbentuk seperti rama rama.
.

DZ Optomety menawarkan pelbagai bentuk bingkai cermin mata dengan harga yang berpatutan. Jom kunjungi kami di Seksyen 7 Shah Alam❗️. .

Address📍:
9G, Jalan Kristal AS7/AS, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. .

Opening Hours 🕐:
Mon-Sun: 10.00am - 10.00pm
Fri: Close 1pm-2.30pm
Wed: Close

#dzoptometry #optometri #optometry #optometrist #seksyen7 #shahalam #spectacles👓 #glasses #cerminmata #cerminmatamurah

    TIPS PEMILIHAN KACA MATA MENGIKUT BENTUK MUKA 👩🏻‍🦲👨🏻‍🦲👨🏻👩🏻.
    . .⚫️BENTUK MUKA BULAT
    Sesuai dengan berbentuk segi empat supaya wajah lebih kurus dan panjang serta dapat mengimbangi bentuk wajah. Elakkan memilih bingkai berbentuk bulat kerana akan menampakkan muka lebih berbentuk bulat.
    . .🔴 BENTUK MUKA BUJUR SIRIH
    Sesuai dengan semua jenis bentuk bingkai. Lebih baik, pilih bingkai yang tak terlalu besar dari bentuk muka.
    . .⚪️ BENTUK MUKA SEGI EMPAT
    Sesuai dengan bingkai berbentuk bulat, ‘cat eye’ , atau bujur. Elakkan memilih bingkai yang bersegi kerana akan menampakkan muka lebih berbentuk petak.
    . .🔵 BENTUK MUKA HATI
    Sesuai dengan bingkai berbentuk cat eye, cermin mata tanpa bingkai, atau bingkai berbentuk seperti rama rama.
    .

    DZ Optomety menawarkan pelbagai bentuk bingkai cermin mata dengan harga yang berpatutan. Jom kunjungi kami di Seksyen 7 Shah Alam❗️. .

    Address📍:
    9G, Jalan Kristal AS7/AS, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. .

    Opening Hours 🕐:
    Mon-Sun: 10.00am - 10.00pm
    Fri: Close 1pm-2.30pm
    Wed: Close

    #dzoptometry #optometri #optometry #optometrist #seksyen7 #shahalam #spectacles👓 #glasses #cerminmata #cerminmatamurah

    2 0 14 hours ago
    🌹 BC CREAM FOUNDATION 🌹
.
BC CREAM adalah revolusi baru solekan dari KOREA yang menggabungkan BB CREAM + CONCEALER . Krim diformulasikan dengan MINERAL & EKSTRAK ARBUTIN yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata sekaligus membantu merawat kulit muka.
.
.
KELEBIHAN
🌹MAGIC FOUNDATION mampu menutup segala cela, jeragat dan parut diwajah
🌹SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
🌹KESAN 3D tidak perlu filters,meratakan tona warna kulit muka dan nampak natural
🌹TEKSTUR SEKATAN & MUDAH MERESAP ke dalam kulit serta jimat masa utk bersiap
🌹ANTI MINYAK tekstur krim yang unik ,tak berminyak dan tak melekit
🌹TAHAN LAMA tahan lebih dari 8 jam
🌹TEKSTUR RINGAN selesa bila dipakai dan tidak tebal
🌷Sesuai utk semua jenis kulit dan KULIT .
.
KANDUNGAN
🌼MINERAL
🌼WATERBASED
🌼EKSTRAK ARBUTIN
🌼VITAMIN E
.
.
💐 Beige utk kulit cerah
💐 Natural utk kulit sederhana cerah
.
Pm kami atau wasap inbox kami untuk lbh info:
📱018 2264345
.
📮free postage seluruh MALAYSIA
🚘Cod Shah Alam & Klang

    🌹 BC CREAM FOUNDATION 🌹
    .
    BC CREAM adalah revolusi baru solekan dari KOREA yang menggabungkan BB CREAM + CONCEALER . Krim diformulasikan dengan MINERAL & EKSTRAK ARBUTIN yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata sekaligus membantu merawat kulit muka.
    .
    .
    KELEBIHAN
    🌹MAGIC FOUNDATION mampu menutup segala cela, jeragat dan parut diwajah
    🌹SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
    🌹KESAN 3D tidak perlu filters,meratakan tona warna kulit muka dan nampak natural
    🌹TEKSTUR SEKATAN & MUDAH MERESAP ke dalam kulit serta jimat masa utk bersiap
    🌹ANTI MINYAK tekstur krim yang unik ,tak berminyak dan tak melekit
    🌹TAHAN LAMA tahan lebih dari 8 jam
    🌹TEKSTUR RINGAN selesa bila dipakai dan tidak tebal
    🌷Sesuai utk semua jenis kulit dan KULIT .
    .
    KANDUNGAN
    🌼MINERAL
    🌼WATERBASED
    🌼EKSTRAK ARBUTIN
    🌼VITAMIN E
    .
    .
    💐 Beige utk kulit cerah
    💐 Natural utk kulit sederhana cerah
    .
    Pm kami atau wasap inbox kami untuk lbh info:
    📱018 2264345
    .
    📮free postage seluruh MALAYSIA
    🚘Cod Shah Alam & Klang

    0 1 14 hours ago
    Ya Allah, makin berdebar jantung bila tengok video ni! Dup dap dup dap jadinya..
.
Actually, official launching 26 Ogos nanti. Tapi malam ni, dorang bukak SPECIAL OFFER!
.
HQ nak bagi 1000 Lip Balm Limited Edition secara FREE!
.
Haaa betul, FREE!
.
Cuma..
Cuma..
Cuma..
.
Offer ni bukan untuk semua. Hanya yang join Telegram saya je akan tau cara untuk claim offer ni.
.
Dan satu lagi..
.
Offer ni akan tamat jam 11 malam ni. Tepat 11.01 malam, offer ditutup. .
Jadi saya cadang, jangan fikir lama-lama. Join terus Telegram ni dan terus tengok cara untuk claim offer ni k.
.
Klik link di bio!

    Ya Allah, makin berdebar jantung bila tengok video ni! Dup dap dup dap jadinya..
    .
    Actually, official launching 26 Ogos nanti. Tapi malam ni, dorang bukak SPECIAL OFFER!
    .
    HQ nak bagi 1000 Lip Balm Limited Edition secara FREE!
    .
    Haaa betul, FREE!
    .
    Cuma..
    Cuma..
    Cuma..
    .
    Offer ni bukan untuk semua. Hanya yang join Telegram saya je akan tau cara untuk claim offer ni.
    .
    Dan satu lagi..
    .
    Offer ni akan tamat jam 11 malam ni. Tepat 11.01 malam, offer ditutup. .
    Jadi saya cadang, jangan fikir lama-lama. Join terus Telegram ni dan terus tengok cara untuk claim offer ni k.
    .
    Klik link di bio!

    3 1 14 hours ago

Top #shahalam posts

    #bluemosque #shahalam
My first time visited at the Bule mosque. What a beautiful!!!
#shotoniPhone
念願のブルーモスクへ行ったのに朝から洗濯物に追われて慌ててタクシー乗ったらカメラ忘れた。仕方なくiPhoneで😭 ストーリーにも載せましたが、ローブとヒジャブをつける体験もなかなかできないから嬉しかった( ●´◡`● ) 今年2月にマレーシアに来た時はピンクモスクを見たので両方見れてよかったな🕌

    #bluemosque #shahalam
    My first time visited at the Bule mosque. What a beautiful!!!
    #shotoniPhone
    念願のブルーモスクへ行ったのに朝から洗濯物に追われて慌ててタクシー乗ったらカメラ忘れた。仕方なくiPhoneで😭 ストーリーにも載せましたが、ローブとヒジャブをつける体験もなかなかできないから嬉しかった( ●´◡`● ) 今年2月にマレーシアに来た時はピンクモスクを見たので両方見れてよかったな🕌

    3,416 64 18 August, 2019