#tabunghaji Instagram Photos & Videos

tabunghaji - 29.5k posts

    ‘Lipper Leader Fund Ratings’ untuk Pulangan Konsisten mengenal pasti dana yang telah memberikan pulangan dan pengurusan risiko pelaburan yang terbaik secara berterusan dibandingkan dengan dana-dalam dalam kategori yang sama. Dana BIMB-Arabesque i Global Dividend Fund 1 (BiGDF1) telah mendapat penilaian yang tinggi menjadikan dana ini sesuai untuk pelabur yang inginkan prestasi pelaburan yang konsisten dalam jangka masa panjang. 
Hubungi talian bebas tol kami di 1-800-88-1196 atau layari www.bimbinvestment.com.my untuk maklumat lanjut.

Nota: Dana BiGDF1 adalah dana borong Islam khusus untuk pelabur sofistikated sahaja. Sila rujuk Memorandum Maklumat dana untuk terma & syarat.

#investment #pelaburanislam #esg #sustainability #equityfund #unittrust #fintechsyariah #fintech #bankislam #tabunghaji #pelaburansyariah #BIGDF1

    ‘Lipper Leader Fund Ratings’ untuk Pulangan Konsisten mengenal pasti dana yang telah memberikan pulangan dan pengurusan risiko pelaburan yang terbaik secara berterusan dibandingkan dengan dana-dalam dalam kategori yang sama. Dana BIMB-Arabesque i Global Dividend Fund 1 (BiGDF1) telah mendapat penilaian yang tinggi menjadikan dana ini sesuai untuk pelabur yang inginkan prestasi pelaburan yang konsisten dalam jangka masa panjang.
    Hubungi talian bebas tol kami di 1-800-88-1196 atau layari www.bimbinvestment.com.my untuk maklumat lanjut.

    Nota: Dana BiGDF1 adalah dana borong Islam khusus untuk pelabur sofistikated sahaja. Sila rujuk Memorandum Maklumat dana untuk terma & syarat.

    #investment #pelaburanislam #esg #sustainability #equityfund #unittrust #fintechsyariah #fintech #bankislam #tabunghaji #pelaburansyariah #BIGDF1

    31 0 10 hours ago
    Yang dok cakap nak ambil takaful dari tahun 2018 sampai sekarang dah 2019 pon masih ramai yang tak ambil lagi.

Alasan paling kerap, "NANTI LAH'

Nanti jangan tanya agent pulak kenapa caruman naik ya.

Kalau 10 tahun lepas, consultation fee di Klinik pon dah RM15-RM25 sekali jumpa. Tahun ni ada yang RM45-RM65. Tu baru consultation fee, belum lagi kita tengok kenaikan harga-harga alat atau peralatan di dewan bedah. Memang mencanak naik. Sebab tu inflasi untuk kos perubatan naik dengan sangat cepat.
.

@AIATakafulWithAzza- 📞0102262734
NOW EVERYONE CAN BE COVERED ♥️
.

#AIAPublicTakaful
#AazmirAgency
#YourBelieveOurPassion
#AIATakafulWithAzza
#FlyToJeju
#HibahTakafulSerendahRM50Sebulan

    Yang dok cakap nak ambil takaful dari tahun 2018 sampai sekarang dah 2019 pon masih ramai yang tak ambil lagi.

    Alasan paling kerap, "NANTI LAH'

    Nanti jangan tanya agent pulak kenapa caruman naik ya.

    Kalau 10 tahun lepas, consultation fee di Klinik pon dah RM15-RM25 sekali jumpa. Tahun ni ada yang RM45-RM65. Tu baru consultation fee, belum lagi kita tengok kenaikan harga-harga alat atau peralatan di dewan bedah. Memang mencanak naik. Sebab tu inflasi untuk kos perubatan naik dengan sangat cepat.
    .

    @AIATakafulWithAzza- 📞0102262734
    NOW EVERYONE CAN BE COVERED ♥️
    .

    #AIAPublicTakaful
    #AazmirAgency
    #YourBelieveOurPassion
    #AIATakafulWithAzza
    #FlyToJeju
    #HibahTakafulSerendahRM50Sebulan

    2 1 13 hours ago
    بسم الله الرحمن الرحيم..
.
JOM SAMA² TAHU ASAS RUKUN HAJI: 😁
.
1. Niat
.
Sabda Rasulullah s.a.w:
.
إِنَّمَا اْلأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ.
.
“Sesungguhnya amal perbuatan itu tergantung niatnya.” .

2.Wukuf di ‘Arafah
.
Berdasarkan sabda Rasulullah s.a.w :
.
اَلْحَجُّ عَرَفَةُ.
.
“Haji adalah wukuf di ‘Arafah.” .

3. Thawaf
.
Berdasarkan firman Allah Subhanahu wa Ta’ala :
.
وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ
.
“…Dan hendaklah mereka melakukan Thawaf sekeliling rumah yang tua itu (Baitullah).” [Al-Hajj: 29]
.

4. Sa’i antara Safa dan Marwah
.
Berdasarkan sabdaan Rasulullah s.a.w:

اِسْعَوْا، إنَّ اللهَ كَتَبَ عَلَيْكُمُ السَّعْيَ. “Kerjakanlah sa’i, sesungguhnya Allah telah mewajibkan sa’i atas kalian.”
.
5. Mencukur rambut sekurang²nya 3 helai:
.
Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:
.
لَّقَدْ صَدَقَ اللَّهُ رَسُولَهُ الرُّؤْيَا بِالْحَقِّ ۖ لَتَدْخُلُنَّ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ إِن شَاءَ اللَّهُ آمِنِينَ مُحَلِّقِينَ رُءُوسَكُمْ وَمُقَصِّرِينَ لَا تَخَافُونَ
.
“Sesungguhnya Allah akan membuktikan kepada Rasul-Nya tentang kebenaran mimpinya dengan sebenarnya (yaitu) bahwa sesunguhnya kamu pasti akan memasuki Masjidil Haram, insya Allah dalam keadaan aman, dengan mencukur rambut kepala dan mengguntingnya, sedang kamu tidak merasa takut…” [Al-Fath: 27]
.
6. Tertib pada kebanyakan rukun yang bermakna.
.
إن شاء الله
.
Apa yang kita tahu dapat kita amalkan dan sampaikan 😊 So keep praying for hajj or umrah. Allah tak pernah sia² kan doa hambanya. Terus berusaha, berdoa dan bertawakal. . .. آمين يا رب العالمين.
.
#umrahlah #keeppraying #umrahajj #umrahsantai  #ibadahumrah #umrahhaji #tabunghaji #umrahpromo #umrah2019 #umrahmubarak #jubahumrah #tudungumrah #umrahplus #umrahhemat #umrah2020 #simplyumrah #umrahramadhan #bajuumrah #umrahpackage #umrah2021 #umrahmalaysia #travelumrah #umrahmurah #telekungumrah #umrahplusturki #umrah2018🕋 #umrah #umrahbersamaattaqwa #umrahaman

    بسم الله الرحمن الرحيم..
    .
    JOM SAMA² TAHU ASAS RUKUN HAJI: 😁
    .
    1. Niat
    .
    Sabda Rasulullah s.a.w:
    .
    إِنَّمَا اْلأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ.
    .
    “Sesungguhnya amal perbuatan itu tergantung niatnya.” .

    2.Wukuf di ‘Arafah
    .
    Berdasarkan sabda Rasulullah s.a.w :
    .
    اَلْحَجُّ عَرَفَةُ.
    .
    “Haji adalah wukuf di ‘Arafah.” .

    3. Thawaf
    .
    Berdasarkan firman Allah Subhanahu wa Ta’ala :
    .
    وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ
    .
    “…Dan hendaklah mereka melakukan Thawaf sekeliling rumah yang tua itu (Baitullah).” [Al-Hajj: 29]
    .

    4. Sa’i antara Safa dan Marwah
    .
    Berdasarkan sabdaan Rasulullah s.a.w:

    اِسْعَوْا، إنَّ اللهَ كَتَبَ عَلَيْكُمُ السَّعْيَ. “Kerjakanlah sa’i, sesungguhnya Allah telah mewajibkan sa’i atas kalian.”
    .
    5. Mencukur rambut sekurang²nya 3 helai:
    .
    Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:
    .
    لَّقَدْ صَدَقَ اللَّهُ رَسُولَهُ الرُّؤْيَا بِالْحَقِّ ۖ لَتَدْخُلُنَّ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ إِن شَاءَ اللَّهُ آمِنِينَ مُحَلِّقِينَ رُءُوسَكُمْ وَمُقَصِّرِينَ لَا تَخَافُونَ
    .
    “Sesungguhnya Allah akan membuktikan kepada Rasul-Nya tentang kebenaran mimpinya dengan sebenarnya (yaitu) bahwa sesunguhnya kamu pasti akan memasuki Masjidil Haram, insya Allah dalam keadaan aman, dengan mencukur rambut kepala dan mengguntingnya, sedang kamu tidak merasa takut…” [Al-Fath: 27]
    .
    6. Tertib pada kebanyakan rukun yang bermakna.
    .
    إن شاء الله
    .
    Apa yang kita tahu dapat kita amalkan dan sampaikan 😊 So keep praying for hajj or umrah. Allah tak pernah sia² kan doa hambanya. Terus berusaha, berdoa dan bertawakal. . .. آمين يا رب العالمين.
    .
    #umrahlah #keeppraying #umrahajj #umrahsantai #ibadahumrah #umrahhaji #tabunghaji #umrahpromo #umrah2019 #umrahmubarak #jubahumrah #tudungumrah #umrahplus #umrahhemat #umrah2020 #simplyumrah #umrahramadhan #bajuumrah #umrahpackage #umrah2021 #umrahmalaysia #travelumrah #umrahmurah #telekungumrah #umrahplusturki #umrah2018🕋 #umrah #umrahbersamaattaqwa #umrahaman

    18 0 17 hours ago
    Hantar dulu apa yang bole ya 🤪
.
.
Had luggage 30kg untuk setiap jemaah, jadi kalau rasa tak muat tu hantar barang2 dahulu. .
.
Setiap maktab akan ada Service Nationwide.
.
.
Postage charge : 1kg = SR16
Kotak medium = SR8
Kotak Large = SR12

#haji1440h #tabunghaji

    Hantar dulu apa yang bole ya 🤪
    .
    .
    Had luggage 30kg untuk setiap jemaah, jadi kalau rasa tak muat tu hantar barang2 dahulu. .
    .
    Setiap maktab akan ada Service Nationwide.
    .
    .
    Postage charge : 1kg = SR16
    Kotak medium = SR8
    Kotak Large = SR12

    #haji1440h #tabunghaji

    29 0 22 August, 2019

Top #tabunghaji posts

    SELAMAT BERANGKAT PARA JEMAAH HAJI. SEMOGA SENTIASA BERADA DALAM JAGAAN ALLAH SWT & DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN ♥️
.
Everytime tiba musim haji saya jadi sebak. Besarnya impian saya nak menunaikan rukun islam yang ke5 ni di usia muda MasyaAllah 😭🤲🏼
.
Setiap tahun mesti ada coachee yang join program as preparation nak pergi menunaikan umrah & haji. Gaisss, Islam agama yang menuntut kita sihat. Reflect balik ibadah rukun islam.. nak dapatkan keharmonian dan bersungguh dalam mengerjakan ibadah tu bukan pada duit atau pangkat.. tapi pada tubuh yang sihat dan mindset yang bersedia.
.
Masa kami ke umrah bersama @asshamsofficial dulu.. kami dibawa melawat kawasan jemaah haji berkumpul untuk wukuf di padang Arafah. Menangis saya masa tu bila mengenangkan ibubapa kami mengerjakan rukun haji dalam jutaan umat islam di bawah panas terik, berjalan ulang alik yang jauhhh.. bukan keselesaan tempat tidur yang dikejar tapi semata mata nak sempurnakan ibadah je.
.
Both parents dan parents in law saya kata.. tak tahu mana dapat kekuatan tu. Kuasa Allah swt 100%. Tapi kalau ditambah tak sihat fizikal, tak dapat bayangkan macamana. Allahuakbar. Lepas dengar tu yang saya berimpian moga Allah swt mudahkan urusan kami nak tunaikan haji masa muda ni dan lebih serius nak jaga kesihatan.
.
Kepada semua jemaah haji yang mungkin membaca ni.. i believe nothing happens by accident. Mohon doakan jika berkelapangan.. agar saya dan suami dapat menunaikan haji tahun depan aminnn. Sampaikan doa saya kepada ibubapa anda semua juga ya ♥️
.
Semoga dipermudahkan semua urusan ibadah haji dan mendapat haji yang mabrur serta diberkati. Pada kita yang belum rezeki, jom siap sedia dari segi mental dan fizikal sebab panggilan Allah swt tu unexpected ☺️♥️ jom submit doa pagi ni 🤲🏼 #haji2019 #hajj2019 #tabunghaji #umrah #throwback #asshamstravel

    SELAMAT BERANGKAT PARA JEMAAH HAJI. SEMOGA SENTIASA BERADA DALAM JAGAAN ALLAH SWT & DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN ♥️
    .
    Everytime tiba musim haji saya jadi sebak. Besarnya impian saya nak menunaikan rukun islam yang ke5 ni di usia muda MasyaAllah 😭🤲🏼
    .
    Setiap tahun mesti ada coachee yang join program as preparation nak pergi menunaikan umrah & haji. Gaisss, Islam agama yang menuntut kita sihat. Reflect balik ibadah rukun islam.. nak dapatkan keharmonian dan bersungguh dalam mengerjakan ibadah tu bukan pada duit atau pangkat.. tapi pada tubuh yang sihat dan mindset yang bersedia.
    .
    Masa kami ke umrah bersama @asshamsofficial dulu.. kami dibawa melawat kawasan jemaah haji berkumpul untuk wukuf di padang Arafah. Menangis saya masa tu bila mengenangkan ibubapa kami mengerjakan rukun haji dalam jutaan umat islam di bawah panas terik, berjalan ulang alik yang jauhhh.. bukan keselesaan tempat tidur yang dikejar tapi semata mata nak sempurnakan ibadah je.
    .
    Both parents dan parents in law saya kata.. tak tahu mana dapat kekuatan tu. Kuasa Allah swt 100%. Tapi kalau ditambah tak sihat fizikal, tak dapat bayangkan macamana. Allahuakbar. Lepas dengar tu yang saya berimpian moga Allah swt mudahkan urusan kami nak tunaikan haji masa muda ni dan lebih serius nak jaga kesihatan.
    .
    Kepada semua jemaah haji yang mungkin membaca ni.. i believe nothing happens by accident. Mohon doakan jika berkelapangan.. agar saya dan suami dapat menunaikan haji tahun depan aminnn. Sampaikan doa saya kepada ibubapa anda semua juga ya ♥️
    .
    Semoga dipermudahkan semua urusan ibadah haji dan mendapat haji yang mabrur serta diberkati. Pada kita yang belum rezeki, jom siap sedia dari segi mental dan fizikal sebab panggilan Allah swt tu unexpected ☺️♥️ jom submit doa pagi ni 🤲🏼 #haji2019 #hajj2019 #tabunghaji #umrah #throwback #asshamstravel

    1,060 12 6 August, 2019
    Ya Allah masukkanlah ibu dan ayahku ke syurga tanpa hisab.. Alhamdulillah Wak Am dan Cik Siti sihat di Mekah ni.. moga terus kuat untuk sempurnakan Haji. Kawan2 doakan ye! #wakpyan #haji #andalusia #tabunghaji

    Ya Allah masukkanlah ibu dan ayahku ke syurga tanpa hisab.. Alhamdulillah Wak Am dan Cik Siti sihat di Mekah ni.. moga terus kuat untuk sempurnakan Haji. Kawan2 doakan ye! #wakpyan #haji #andalusia #tabunghaji

    2,116 84 7 August, 2019
    Selamat kembali para Tetamu Allah. Bumi Malaysia menyambut kumpulan jemaah Haji pertama kelolaan @lembagatabunghaji  Terminal Utama KLIA hari ini. 
Laporan Wartawan Astro Awani, Firdaus Azil

Berita Lanjut di Saluran 501 Awani, Astroawani.com 
#AwaniNews #TabungHaji

Kredit @501awani

    Selamat kembali para Tetamu Allah. Bumi Malaysia menyambut kumpulan jemaah Haji pertama kelolaan @lembagatabunghaji Terminal Utama KLIA hari ini.
    Laporan Wartawan Astro Awani, Firdaus Azil

    Berita Lanjut di Saluran 501 Awani, Astroawani.com
    #AwaniNews #TabungHaji

    Kredit @501awani

    1,543 5 19 August, 2019
    Cari pasport jemaah haji di tong sampah tular

Kegigihan sekumpulan kakitangan Hotel Movenpick dan Pusat Konvensyen yang dimiliki Tabung Haji untuk mencari pasport milik seorang jemaah haji dalam tong sampah akhirnya berjaya ditemui semula.

Berita penuh di https://bit.ly/30rHS5M

Untuk lebih banyak bahan menarik, jangan lupa klik di Bio link kami di linktr.ee/sinarharian

#sinarharian #pasport #jemaahhaji #videoviral #viral #tabunghaji

    Cari pasport jemaah haji di tong sampah tular

    Kegigihan sekumpulan kakitangan Hotel Movenpick dan Pusat Konvensyen yang dimiliki Tabung Haji untuk mencari pasport milik seorang jemaah haji dalam tong sampah akhirnya berjaya ditemui semula.

    Berita penuh di https://bit.ly/30rHS5M

    Untuk lebih banyak bahan menarik, jangan lupa klik di Bio link kami di linktr.ee/sinarharian

    #sinarharian #pasport #jemaahhaji #videoviral #viral #tabunghaji

    3,992 69 11 July, 2019