#tenteradarat Instagram Photos & Videos

tenteradarat - 7k posts

Statistics

We looked inside some of the posts tagged with #tenteradarat and here's what we found interesting.

Inside 36 Posts

Time between posts:
1 hours
Average like
208.3
Average comment
2.6
Posts with video
5/36
Posts with photo
31/36

Hashtag Popularity

You are always in my prayers❤️. #tenteradarat #siri190 #2020 #cantwaittomeetyou

You are always in my prayers❤️. #tenteradarat #siri190 #2020 #cantwaittomeetyou
135 8 10 hours ago

Hello gais berminat dengan iner paratrooper,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan iner paratrooper,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
89 0 15 hours ago

Hello gais berminat dengan iner PARA,,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan iner PARA,,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
98 0 15 hours ago

Hello gais berminat dengan iner Armor,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan iner Armor,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
73 0 15 hours ago

Hello gais berminat dengan iner paratrooper cuma rm18,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan iner paratrooper cuma rm18,boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
718 4 18 hours ago

Hello gais berminat dengan tshirt ARMY boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan tshirt ARMY boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
571 2 13 November, 2019

Hello gais berminat dengan tshirt Lima(Saiz S sahaja) boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan tshirt Lima(Saiz S sahaja) boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
345 2 13 November, 2019

Hello gais berminat dengan iner sniper boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan iner sniper boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
150 0 13 November, 2019

*READY STOCK*
*inner loreng kosong*
Ready size :
S:30pcs
M:30pcs
L:30pcs *material*:microfiber eyelet(short sleeve)
*price*:1PC=RM25 5PCS-10PCS=RM23 11PCS-20PCS=RM20
NOTE : price x termasuk postage... #tenteradarat #innerloreng #innerlorengmicrofiber #pkbmlaut #pkbm #pkbmdarat #segakberseragam #ppd #ppdjohorbahru #kokorikulummalaysia #askar #askarwataniah

*READY STOCK*
*inner loreng kosong*
Ready size :
S:30pcs
M:30pcs
L:30pcs *material*:microfiber eyelet(short sleeve)
*price*:1PC=RM25  5PCS-10PCS=RM23  11PCS-20PCS=RM20
NOTE : price x termasuk postage... #tenteradarat #innerloreng #innerlorengmicrofiber #pkbmlaut #pkbm #pkbmdarat #segakberseragam #ppd #ppdjohorbahru #kokorikulummalaysia #askar #askarwataniah
14 0 13 November, 2019

Hello gais berminat dengan iner ranger boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah

Hello gais berminat dengan iner ranger boleh tekan link dekat bio ok.ada berita baik yang mana pling banyak tag mmber korang dkt comment min nak bagi free shelai baju.tag banyak2 tau👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻kalau nak beli boleh tekan link dekat bio😊😊😊
.
.
.
.
.
.

#pusasda #tenteradarat #segakberseragam #kerjayaberseragam #hd_shop611 #askarmelayu #para #paratrooper #wataniah #ammor #armylife #tenteradaratmalaysia #askarsimpanan #palapes #umk #upnm #kerjayakita #cadarloreng #inertenteradarat #wataniah #512wataniah #505wataniah #503wataniah #506wataniah
154 0 13 November, 2019

*READY STOCK*
*inner loreng kosong*
Ready size :
S:30pcs
M:30pcs
L:30pcs *material*:microfiber eyelet(short sleeve)
*price*:1PC=RM25 5PCS-10PCS=RM23 11PCS-20PCS=RM20
NOTE : price x termasuk postage... #tenteradarat #innerloreng #innerlorengmicrofiber #pkbmlaut #pkbm #pkbmdarat #segakberseragam #ppd #ppdjohorbahru #kokorikulummalaysia #askar #askarwataniah

*READY STOCK*
*inner loreng kosong*
Ready size :
S:30pcs
M:30pcs
L:30pcs *material*:microfiber eyelet(short sleeve)
*price*:1PC=RM25  5PCS-10PCS=RM23  11PCS-20PCS=RM20
NOTE : price x termasuk postage... #tenteradarat #innerloreng #innerlorengmicrofiber #pkbmlaut #pkbm #pkbmdarat #segakberseragam #ppd #ppdjohorbahru #kokorikulummalaysia #askar #askarwataniah
27 2 13 November, 2019

*READY STOCK*
*inner loreng kosong*
Ready size :
S:30pcs
M:30pcs
L:30pcs *material*:microfiber eyelet(short sleeve)
*price*:1PC=RM25 5PCS-10PCS=RM23 11PCS-20PCS=RM20
NOTE : price x termasuk postage... #tenteradarat #innerloreng #innerlorengmicrofiber #pkbmlaut #pkbm #pkbmdarat #segakberseragam #ppd #ppdjohorbahru #kokorikulummalaysia #askar #askarwataniah

*READY STOCK*
*inner loreng kosong*
Ready size :
S:30pcs
M:30pcs
L:30pcs *material*:microfiber eyelet(short sleeve)
*price*:1PC=RM25  5PCS-10PCS=RM23  11PCS-20PCS=RM20
NOTE : price x termasuk postage... #tenteradarat #innerloreng #innerlorengmicrofiber #pkbmlaut #pkbm #pkbmdarat #segakberseragam #ppd #ppdjohorbahru #kokorikulummalaysia #askar #askarwataniah
21 0 13 November, 2019

KUALA LUMPUR, 13 Nov – Pasukan Akrobatik Motosikal Army Red Warrior (ARW) dari Kor Polis Tentera Diraja (KPTD) berjaya mencuri tumpuan penonton dengan persembahan memukau pada Perbarisan Sambutan Hari Ulang Tahun (HUT) KPTD ke-66 yang diadakan di Padang Kawad Pusat Latihan Polis Tentera (PULAPOT), Kem Genting Klang semalam.

Antara aksi lagak ngeri bermotosikal yang dipersembahkan adalah gimik ‘terbang’ melintasi 15 anggota, 4 buah kereta dan 7 buah motosikal berkuasa tinggi.

Menurut Pegawai Pemerintah ARW, Mejar Mohd Iskandar Kamarudin, kumpulan yang mempunyai keanggotaan seramai 50 orang itu telah ditubuhkan pada tahun 1963 dahulunya dikenali sebagai Wira Merah Kor Polis Tentera Diraja dan dijenamakan semula pada tahun 2001 dengan nama Pasukan Akrobatik Motosikal Army Red Warrior. “Acara ataupun persembahan di buat, kita ikut yang lama. Cuma ada penambahbaikan dari segi penggayaan pakaian, keanggotaan ditambah dan motosikal pun kita bagi yang lebih cantik, lebih baru dan lebih mantap, “Setiap persembahan yang kami lakukan, anggaran masa yang diperuntukkan adalah diantara 25 minit ke 30 minit. Manakala untuk persiapan sebelum sesuatu persembahan pula, biasanya kami akan membuat latihan seminggu lebih awal,” tambah Iskandar.

Sementara itu, Koperal Saidatul Husna Kamaruddin berkata untuk penglibatan dalam sesuatu aksi lasak seperti ini, perasaan takut dan gemuruh sentiasa ada dalam setiap individu tersebut. Namun berbekalkan semangat dan minat beliau dalam sukan permotoran ini, perasaan tersebut diketepikan untuk bersama-sama menjayakan aksi ini. “Walaupun pernah mengalami kecederaan teruk sehingga direhatkan selama dua tahun, rasa fobia untuk kembali beraksi tetap ada. Bagi kami apabila membabitkan diri dalam sukan permotoran, kecederaan itu adalah asam garam buat semua pelagak aksi seperti kami, kata Saidatul yang merupakan salah seorang daripada 5 anggota perempuan dalam pasukan tersebut.

Pasukan ARW sering diundang untuk melakukan persembahan diseluruh negara bahkan pernah diundang untuk melakukan persembahan di Brunei International Tattoo 2011.

#airtimes #arw #kptd #hut #pulapot #tenteradarat #tattoo

KUALA LUMPUR, 13 Nov – Pasukan Akrobatik Motosikal Army Red Warrior (ARW) dari Kor Polis Tentera Diraja (KPTD) berjaya mencuri tumpuan penonton dengan persembahan memukau pada Perbarisan Sambutan Hari Ulang Tahun (HUT) KPTD ke-66 yang diadakan di Padang Kawad Pusat Latihan Polis Tentera (PULAPOT), Kem Genting Klang semalam.

Antara aksi lagak ngeri bermotosikal yang dipersembahkan adalah gimik ‘terbang’ melintasi 15 anggota, 4 buah kereta dan 7 buah motosikal berkuasa tinggi.

Menurut Pegawai Pemerintah ARW, Mejar Mohd Iskandar Kamarudin, kumpulan yang mempunyai keanggotaan seramai 50 orang itu telah ditubuhkan pada tahun 1963 dahulunya dikenali sebagai Wira Merah Kor Polis Tentera Diraja dan dijenamakan semula pada tahun 2001 dengan nama Pasukan Akrobatik Motosikal Army Red Warrior. “Acara ataupun persembahan di buat, kita ikut yang lama. Cuma ada penambahbaikan dari segi penggayaan pakaian, keanggotaan ditambah dan motosikal pun kita bagi yang lebih cantik, lebih baru dan lebih mantap, “Setiap persembahan yang kami lakukan, anggaran masa yang diperuntukkan adalah diantara 25 minit ke 30 minit. Manakala untuk persiapan sebelum sesuatu persembahan pula, biasanya kami akan membuat latihan seminggu lebih awal,” tambah Iskandar.

Sementara itu, Koperal Saidatul Husna Kamaruddin berkata untuk penglibatan dalam sesuatu aksi lasak seperti ini, perasaan takut dan gemuruh sentiasa ada dalam setiap individu tersebut. Namun berbekalkan semangat dan minat beliau dalam sukan permotoran ini, perasaan tersebut diketepikan untuk bersama-sama menjayakan aksi ini. “Walaupun pernah mengalami kecederaan teruk sehingga direhatkan selama dua tahun, rasa fobia untuk kembali beraksi tetap ada. Bagi kami apabila membabitkan diri dalam sukan permotoran, kecederaan itu adalah asam garam buat semua pelagak aksi seperti kami, kata Saidatul yang merupakan salah seorang daripada 5 anggota perempuan dalam pasukan tersebut.

Pasukan ARW sering diundang untuk melakukan persembahan diseluruh negara bahkan pernah diundang untuk melakukan persembahan di Brunei International Tattoo 2011.

#airtimes #arw #kptd #hut #pulapot #tenteradarat #tattoo
466 0 13 November, 2019

"Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat💪"..Tsun Zhu ..
..
..
..
..
..
#armyofficer
#ATM
#tenteradaratmalaysia
#tenteradarat
#territorialarmy
#RAW
#kerjayaberseragam
#pasukanunitberuniform

"Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat💪"..Tsun Zhu ..
..
..
..
..
..
#armyofficer
#ATM
#tenteradaratmalaysia
#tenteradarat
#territorialarmy 
#RAW
#kerjayaberseragam 
#pasukanunitberuniform
427 1 13 November, 2019

Ini adalah Northrop Grumman MQ-8 Fire Scout.
Helikopter UAV ini digunakan untuk tinjauan serta bantuan tembakan dari udara.
Pengguna utama di dalam US Armed Forces adalah US Navy. #firescout #usnavy #usairforce #usmarines #paskal #paskau #navyseals #tactical #tacticalgear #pranita #pranitatenteradarat #tenteradarat #tenteradaratmalaysia #tentera #askarmalaysia #askarwataniah #specialforces #specialamphibiousreconnaissancecorpsman #navysarc #uav #drone #mq8

Ini adalah Northrop Grumman MQ-8 Fire Scout.
Helikopter UAV ini digunakan untuk tinjauan serta bantuan tembakan dari udara.
Pengguna utama di dalam US Armed Forces adalah US Navy. #firescout #usnavy #usairforce #usmarines #paskal #paskau #navyseals #tactical #tacticalgear #pranita #pranitatenteradarat #tenteradarat #tenteradaratmalaysia #tentera #askarmalaysia #askarwataniah #specialforces #specialamphibiousreconnaissancecorpsman#navysarc #uav #drone #mq8
118 3 13 November, 2019
Ready to fly. Tq support gaiss!
#kruupp #tenteradaratmalaysia #tenteradarat #pakaian_berseragam
18 0 13 November, 2019

Assalamualaikum dan selamat pagi semua sekali. Didoakan agar sahabat² semua dimurahkan rezeki pagi ini dan dipermudahkan segala urusan.

#Askar #Wataniah #AskarWataniah #KerjayaBerseragam #Kerjaya_Berseragam #KerjayaBeruniform #Kerjaya_Beruniform #Tentera #TenteraDarat #TenteraDaratMalaysia #AskarMalaysia #AngkatanTenteraMalaysia #TerritorialArmy #Army #ArmyLife

Assalamualaikum dan selamat pagi semua sekali. Didoakan agar sahabat² semua dimurahkan rezeki pagi ini dan dipermudahkan segala urusan.

#Askar #Wataniah #AskarWataniah #KerjayaBerseragam #Kerjaya_Berseragam #KerjayaBeruniform #Kerjaya_Beruniform #Tentera #TenteraDarat #TenteraDaratMalaysia #AskarMalaysia #AngkatanTenteraMalaysia #TerritorialArmy #Army  #ArmyLife
357 13 13 November, 2019

Selamat menyambut Hari Ulang Tahun Kor Polis Tentera DiRaja ke-66. Semoga terus cemerlang dalam mengukuhkan keselamatan negara. Demi tanah airku!

#TD #KPTD #negaraku #tenteradarat #rotuunimas #palapesdaratunimas

Selamat menyambut Hari Ulang Tahun Kor Polis Tentera DiRaja ke-66. Semoga terus cemerlang dalam mengukuhkan keselamatan negara. Demi tanah airku!

#TD #KPTD #negaraku #tenteradarat #rotuunimas #palapesdaratunimas
73 0 13 November, 2019

Exam last✍️ 22112019 nk balik johor dah🤗
#segakberseragam #kerjayaberseragam #tenteradarat

Exam last✍️ 22112019 nk balik johor dah🤗
#segakberseragam#kerjayaberseragam#tenteradarat
432 6 12 November, 2019

.
🔥🔥🔥 HOT UNIT UNDER DEVELOPMENT 🔥🔥🔥
==========================================
Anda mencari rumah below RM 200k, NO booking freehold pulak?
Tak perlu pening mari tengok detail project ini
RUMAH SINGLE STOREY PORT DICKSON
===============================================
RM 190,000 SAHAJA
.
>>>NO BOOKING FEE< < < < ===============================================
Detail
🏚 Saiz :20 x70
🏚 3 bilik 2 tandas
🏚 Freehold
🏚 Di jangka siap 2020
===============================================
.
Syarat
✔ Terbuka pada umur 21 tahun keatas
✔ Rumah pertama sahaja
✔ kelayakan gaji tidak lebih rm 10,000 sebulan ( suami isteri)
===============================================
.
Lokasi DI Port Dickson
📍 https://goo.gl/maps/bA3r8YGCsMeeU6ue6
.
===============================================
Berminat boleh hubungi saya
Sebarang pertanyaan :
.
016 647 4645
http://wasap.my/60166474645
Ali Imran Property
IG: @aliimranproperty
FB page: mylistingrumah
.
KELAYAKAN
.
Semua pemohon perlu mematuhi syarat kelayakan membeli rumah PNB Value Homes seperti berikut:
.
1. Terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja
2. Berumur 21 tahun pada masa permohonan dan mestilah berkahwin atau ibu/bapa tunggal
3. Pendapatan individu/isirumah yang layak tidak melebihi RM5,000 sebulan.
4. Pemohon dan pasangan hendaklah tidak pernah membeli rumah dan terhad kepada 1 unit bagi setiap isi rumah.
5. Tempoh moratorium adalah 5 tahun @ Port Dickson
.
Lokasi - Jalan Pinang 1, Taman Dato Haji Abdul Samad, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
.
Call or Whatsapp : .
016 647 4645
http://wasap.my/60166474645
Ali Imran Property
IG: @aliimranproperty
FB page: mylistingrumah

.
🔥🔥🔥 HOT UNIT UNDER DEVELOPMENT 🔥🔥🔥
==========================================
Anda mencari rumah below RM 200k, NO booking freehold pulak?
Tak perlu pening mari tengok detail project ini
RUMAH SINGLE STOREY PORT DICKSON
===============================================
RM 190,000 SAHAJA
.
>>>NO BOOKING FEE< < < < ===============================================
Detail
🏚 Saiz :20 x70
🏚 3 bilik 2 tandas
🏚 Freehold
🏚 Di jangka siap 2020
===============================================
.
Syarat
✔ Terbuka pada umur 21 tahun keatas
✔ Rumah pertama sahaja
✔ kelayakan gaji tidak lebih rm 10,000 sebulan ( suami isteri)
===============================================
.
Lokasi DI Port Dickson
📍 https://goo.gl/maps/bA3r8YGCsMeeU6ue6
.
===============================================
Berminat boleh hubungi saya
Sebarang pertanyaan :
.
016 647 4645
http://wasap.my/60166474645
Ali Imran Property
IG: @aliimranproperty
FB page: mylistingrumah
.
KELAYAKAN
.
Semua pemohon perlu mematuhi syarat kelayakan membeli rumah PNB Value Homes seperti berikut:
.
1. Terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja 
2. Berumur 21 tahun pada masa permohonan dan mestilah berkahwin atau ibu/bapa tunggal
3. Pendapatan individu/isirumah yang layak tidak melebihi RM5,000 sebulan.
4. Pemohon dan pasangan hendaklah tidak pernah membeli rumah dan terhad kepada 1 unit bagi setiap isi rumah.
5. Tempoh moratorium adalah 5 tahun @ Port Dickson
.
Lokasi - Jalan Pinang 1, Taman Dato Haji Abdul Samad, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
.
Call or Whatsapp : .
016 647 4645
http://wasap.my/60166474645
Ali Imran Property
IG: @aliimranproperty
FB page: mylistingrumah
7 1 12 November, 2019
Ready for 15/11

#roadtoPUSASDA
#tenteradarat
#portdickson
74 1 12 November, 2019

Rejimen 513 Askar Wataniah perlu sentiasa tingkat profesionalisme – Tunku Temenggong Kedah⠀

ALOR SETAR, 12 Nov – Anggota Rejimen 513 Askar Wataniah perlu sentiasa meningkatkan tahap profesionalisme, mempamerkan semangat juang dan kecemerlangan dalam aktiviti dan tugasan yang disertai, titah Tunku Temenggong Kedah Tunku Puteri Intan Safinaz Almarhum Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah.⠀

Baginda bertitah warga rejimen itu juga perlu mengekalkan prestasi semasa dan terus mengeratkan silaturahim..⠀

“Rejimen 513 Askar Wataniah bukan sahaja cemerlang dalam pentadbirannya sehingga mampu mencapai KPI (Petunjuk Prestasi Utama) yang dtetapkan oleh bahagian pasukan simpanan, malahan turut cemerlang dari segi latihan dan pertandingan yang disertai.⠀

“Banyak aktiviti yang telah saya lalui dan lakukan bersama warga rejimen ini sepanjang saya menjalankan tugas sebagai komander rejimen ini. Semua itu akan menjadi kenangan manis buat saya dan akan kekal diabadikan dalam lipatan sejarah saya,” titah baginda pada acara Perbarisan Penghargaan dan Serah Terima Tugas Komander Rejimen 513 Askar Wataniah di Kem Bukit Pinang di sini, hari ini.⠀

Pada acara itu, Tunku Puteri Intan Safinaz yang telah menerajui rejimen itu selama lebih 14 tahun secara rasminya menyerahkan tampuk kepimpinan kepada Raja Muda Kedah, Tengku Sarafudin Badlishah Sultan Sallehuddin.⠀

Turut hadir pada acara itu ialah Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Komunikasi dan Multimedia, Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) Kedah Firdaus Ahmad yang mewakili Menteri Besar Kedah, Panglima 6 Briged, Brig Jen Datuk Mohd Halim Khalid dan Panglima 2 Divisyen, Brig Jen Datuk Mardzuki Muhammad.⠀

Sebelum acara berakhir, semua pegawai dan anggota rejimen berdiri di sepanjang laluan keluar kem tersebut bagi memberi penghormatan kepada Tunku Puteri Intan Safinaz.⠀

Baginda turut berkenan merasmikan tanda nama jalan masuk ke kem itu yang telah dinamakan sebagai Jalan Tunku Intan Safinaz.- Bernama⠀

#AskarWataniah #TenteraDarat #ATM #AirTimes

Rejimen 513 Askar Wataniah perlu sentiasa tingkat profesionalisme – Tunku Temenggong Kedah⠀
⠀
ALOR SETAR, 12 Nov – Anggota Rejimen 513 Askar Wataniah perlu sentiasa meningkatkan tahap profesionalisme, mempamerkan semangat juang dan kecemerlangan dalam aktiviti dan tugasan yang disertai, titah Tunku Temenggong Kedah Tunku Puteri Intan Safinaz Almarhum Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah.⠀
⠀
Baginda bertitah warga rejimen itu juga perlu mengekalkan prestasi semasa dan terus mengeratkan silaturahim..⠀
⠀
“Rejimen 513 Askar Wataniah bukan sahaja cemerlang dalam pentadbirannya sehingga mampu mencapai KPI (Petunjuk Prestasi Utama) yang dtetapkan oleh bahagian pasukan simpanan, malahan turut cemerlang dari segi latihan dan pertandingan yang disertai.⠀
⠀
“Banyak aktiviti yang telah saya lalui dan lakukan bersama warga rejimen ini sepanjang saya menjalankan tugas sebagai komander rejimen ini. Semua itu akan menjadi kenangan manis buat saya dan akan kekal diabadikan dalam lipatan sejarah saya,” titah baginda pada acara Perbarisan Penghargaan dan Serah Terima Tugas Komander Rejimen 513 Askar Wataniah di Kem Bukit Pinang di sini, hari ini.⠀
⠀
Pada acara itu, Tunku Puteri Intan Safinaz yang telah menerajui rejimen itu selama lebih 14 tahun secara rasminya menyerahkan tampuk kepimpinan kepada Raja Muda Kedah, Tengku Sarafudin Badlishah Sultan Sallehuddin.⠀
⠀
Turut hadir pada acara itu ialah Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Komunikasi dan Multimedia, Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) Kedah Firdaus Ahmad yang mewakili Menteri Besar Kedah, Panglima 6 Briged, Brig Jen Datuk Mohd Halim Khalid dan Panglima 2 Divisyen, Brig Jen Datuk Mardzuki Muhammad.⠀
⠀
Sebelum acara berakhir, semua pegawai dan anggota rejimen berdiri di sepanjang laluan keluar kem tersebut bagi memberi penghormatan kepada Tunku Puteri Intan Safinaz.⠀
⠀
Baginda turut berkenan merasmikan tanda nama jalan masuk ke kem itu yang telah dinamakan sebagai Jalan Tunku Intan Safinaz.- Bernama⠀
⠀
#AskarWataniah #TenteraDarat #ATM #AirTimes
941 3 12 November, 2019

Top #tenteradarat posts

#Alhamdulillah rezeki. Tamat sudah keperitan. Terima kasih squad untuk kerjasama sepanjang kursus dan Jurulatih-jurulatih yang tak putus asa nak ajar kami. 😇

#bismillahfirst #abgmestibelanja #wataniah #askarwataniah #rej503aw #pesawatutp #utpinme #tenteradarat #tenteradaratmalaysia #segakberseragam #tentera #askar #army #utpofficial #utp #negaraku #gagahsetia #pantangmenyerah

#Alhamdulillah rezeki. Tamat sudah keperitan. Terima kasih squad untuk kerjasama sepanjang kursus dan Jurulatih-jurulatih yang tak putus asa nak ajar kami. 😇

#bismillahfirst #abgmestibelanja #wataniah #askarwataniah #rej503aw #pesawatutp #utpinme #tenteradarat #tenteradaratmalaysia #segakberseragam #tentera #askar #army #utpofficial #utp #negaraku #gagahsetia #pantangmenyerah
2,305 66 13 September, 2019

tahun depan insyallah .😍💪 #tenteradaratmalaysia #tenteradarat #tentera

tahun depan insyallah .😍💪 #tenteradaratmalaysia #tenteradarat #tentera
768 11 7 September, 2019

Nak Kata Penat Tu Memang Penat 😴 Tapi Dalam Penat Tu Aku Selitkan Sikap Sabar 😌 Supaya Tak Putus Asa Dalam Segala Apa Jua Benda Yang Aku Buat 🤗

Create by : @qairamus

#armylife #territorialarmy #tenteradarat #gagahsetia #kerjayaberseragam #segakberseragam

Nak Kata Penat Tu Memang Penat 😴 Tapi Dalam Penat Tu Aku Selitkan Sikap Sabar 😌 Supaya Tak Putus Asa Dalam Segala Apa Jua Benda Yang Aku Buat 🤗

Create by : @qairamus

#armylife #territorialarmy #tenteradarat #gagahsetia #kerjayaberseragam #segakberseragam
806 8 13 June, 2019

Air mata kebanggaan seorang ibu bapa apabila anak mencapai kejayaan demi menjaga keamanan negara dan bangsa.
#vat69komando #paskau #paskal #ggk #utk #tenteradaratmalaysia #tenteralautdirajamalaysia #tenteraudaradirajamalaysia #tenteradarat #tenteralaut #tenteraudara #tldm #tudm #tdm

Air mata kebanggaan seorang ibu bapa apabila anak mencapai kejayaan demi menjaga keamanan negara dan bangsa. 
#vat69komando #paskau #paskal #ggk #utk #tenteradaratmalaysia #tenteralautdirajamalaysia #tenteraudaradirajamalaysia #tenteradarat #tenteralaut #tenteraudara #tldm #tudm #tdm
682 6 16 September, 2019

Dia punya feel masa ni macam2 ada... Habis perbarisan dapat pulak tepukan gemuruh dari keluarga, Rasa nak menitis ayaq mata tu.. bangga dengan diri, bangga dengan platun! Betoi dak?? Masing2 ada kenangan.. Kenangan ni la hangpa nak bawak sampai bila2.. Zaman rekrut seronok tapi kalau depa panggil mai sekali lagi?? Haha jawapan di tangan anda...
.
.
#segakberseragam #armylife #tenteradarat #passingout #pusasda #komenbaikbaik

Dia punya feel masa ni macam2 ada... Habis perbarisan dapat pulak tepukan gemuruh dari keluarga, Rasa nak menitis ayaq mata tu.. bangga dengan diri, bangga dengan platun! Betoi dak?? Masing2 ada kenangan.. Kenangan ni la hangpa nak bawak sampai bila2.. Zaman rekrut seronok tapi kalau depa panggil mai sekali lagi?? Haha jawapan di tangan anda...
.
.
#segakberseragam #armylife #tenteradarat #passingout #pusasda #komenbaikbaik
6,038 102 24 June, 2019