#unimas Instagram Photos & Videos

unimas - 458.6k posts

    Siapa Yang Sediakan Makanan ni? Ustaz Ke? Pengalaman Seram Cikgu Malik
.
Saya pernah diceritakan kisah ini oleh cikgu Malik /ust Malik yang mengajar di SK Kg Jepak Bintulu semasa saya memberikan ceramah motivasi disana pada bulan Julai.

Cikgu Malik atau dikenali dalam FB sebagai cikgu Kung Pow merupakan perawat rukyah. Orangnya sederhana namun ilmu penuh didada.

Saya sering ditanya. Sepanjang terlibat dengan rawatan Ruqyah Syar’iyyah bermula dari 2004 hingga kini, apakah pengalaman yang paling saya tidak akan pernah lupakan. Saya jawab begini.

Pengalaman menakutkan ada, seram ada, lawak pun ada dan bermacam-macam lagi.

Cuma ada beberapa pengalaman pelik yang berlaku dalam hidup saya yang mana saya telah letakkan pengalaman pelik ini di tangga yang pertama dan sebagai pengalaman yang tidak akan pernah saya lupakan hingga sekarang. Begini ceritanya…

Pada sekitar tahun 2010, saya telah..(full link swipe up ig story)

    Siapa Yang Sediakan Makanan ni? Ustaz Ke? Pengalaman Seram Cikgu Malik
    .
    Saya pernah diceritakan kisah ini oleh cikgu Malik /ust Malik yang mengajar di SK Kg Jepak Bintulu semasa saya memberikan ceramah motivasi disana pada bulan Julai.

    Cikgu Malik atau dikenali dalam FB sebagai cikgu Kung Pow merupakan perawat rukyah. Orangnya sederhana namun ilmu penuh didada.

    Saya sering ditanya. Sepanjang terlibat dengan rawatan Ruqyah Syar’iyyah bermula dari 2004 hingga kini, apakah pengalaman yang paling saya tidak akan pernah lupakan. Saya jawab begini.

    Pengalaman menakutkan ada, seram ada, lawak pun ada dan bermacam-macam lagi.

    Cuma ada beberapa pengalaman pelik yang berlaku dalam hidup saya yang mana saya telah letakkan pengalaman pelik ini di tangga yang pertama dan sebagai pengalaman yang tidak akan pernah saya lupakan hingga sekarang. Begini ceritanya…

    Pada sekitar tahun 2010, saya telah..(full link swipe up ig story)

    1,045 16 1 hour ago
    .
JERSI MURAH ! JERSI MURAH !!! JERSI MURAH !!!
.
Bercadang nak order jersi baru untuk team korang? Jom order jersi team korang dengan kami.

Kami offer jersi murah2 untuk team anda. Pastinya jersi dibawah bajet dengan design yang menarik .
.
DETAILS
3 pilihan warna 
Saiz S M L XL XXL XXXL
Harga RM28 (termasuk cop nama dan nombor)
.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
.
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
Kenapa anda MESTI print jersi dengan kami ?
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
💎 Harga jersi kami antara yang TERMURAH
💎 Jersi ORIGINAL dan BERKUALITI
💎 Material jersi TIP TOP dan sedap dipakai
💎 Paling penting KAMI TRUSTED SELLER ! ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
.
Anda berminat?
.
🔢WHATSAPP 0189137353
.
atau ...
.
🔠WECHAT ID azizazmi95
.
↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
......YOU DESIGN IT 😊 WE MAKE IT...... ↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
.
.
#eureka #kool #pegan #grandsport #warrix #fbt #jersimurah #kedaijersi #uitm #unimas #ums #umk #ump #unimap #unisza #unikl #uniten #usm #uum #ukm #usim #sayajualjersi #jersimurah #jersimurahmalaysia #jersibajet #jersiterbaik #jersilawa #jersiowesome #jersiteam #jersiteammurah #jersifutsal

    .
    JERSI MURAH ! JERSI MURAH !!! JERSI MURAH !!!
    .
    Bercadang nak order jersi baru untuk team korang? Jom order jersi team korang dengan kami.

    Kami offer jersi murah2 untuk team anda. Pastinya jersi dibawah bajet dengan design yang menarik .
    .
    DETAILS
    3 pilihan warna
    Saiz S M L XL XXL XXXL
    Harga RM28 (termasuk cop nama dan nombor)
    .
    ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
    .
    ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
    Kenapa anda MESTI print jersi dengan kami ?
    ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
    💎 Harga jersi kami antara yang TERMURAH
    💎 Jersi ORIGINAL dan BERKUALITI
    💎 Material jersi TIP TOP dan sedap dipakai
    💎 Paling penting KAMI TRUSTED SELLER ! ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
    .
    Anda berminat?
    .
    🔢WHATSAPP 0189137353
    .
    atau ...
    .
    🔠WECHAT ID azizazmi95
    .
    ↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
    ......YOU DESIGN IT 😊 WE MAKE IT...... ↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
    .
    .
    #eureka #kool #pegan #grandsport #warrix #fbt #jersimurah #kedaijersi #uitm #unimas #ums #umk #ump #unimap #unisza #unikl #uniten #usm #uum #ukm #usim #sayajualjersi #jersimurah #jersimurahmalaysia #jersibajet #jersiterbaik #jersilawa #jersiowesome #jersiteam #jersiteammurah #jersifutsal

    5 0 1 hour ago
    BOTANICAL EFFECT EVOLUTION 💋 .
.
Set untuk para remaja atau adik adik kita yang mmpunyai masaalh kulit wajah , yang takde masalah , tapi nak cantik pon boleh 😍 .
.
Botanical Effects Evolution .
Byk tau kebaikan set ni.. ☺☺
Ada 5 item dalam set ni..
.
🌷Cleansing Gel🌷
❤️Membersihkan permukaan kulit dari kotoran dan minyak.
Sedikit berbuih yang tidak ketara bagi memastikan kulit sentiasa bersih dan segar.
Bagi yang mempunyai kulit mudah berminyak, anda pasti akan suka dengan cleansing gel ini.
.
🌺 Invigorating Scrub 🌺
❤️Menanggalkan sel kulit mati dengan lembut pada permukaan kulit anda.
Cadangan penggunaan dua ke tiga kali seminggu.
Kulit akan segar dan bersih malah cerah selepas penggunaan.
.
🌺 Refreshing Toner 🌺
❤️Menyingkirkan kotoran berlebihan dari kulit disamping membuatkan liang pori lebih halus dan kecil. 
Kulit anda tampak lebih anjal dan tengang.
.
🌷 Moisturizing Gel 🌷
❤️Memberikan lembapan selama 12 jam. 
Tekstur gel dimana ia menjadikan pelembap tidak berminyak dan meresap dengan cepat. 
Boleh digunakan dua ke tiga kali sehari selepas mencuci muka.
.
🌺 Moisturizer Lotion SPF 30 Sunscreen🌺
❤️Melembapkan kulit anda sekali gus menjadi pelindung matahari kepada kulit.
Merupakan koleksi pelembap yang anda perlu ada jika anda selalu terdedah secara terbuka kepada cahaya matahari.
.
Pilih yang berkualiti,pilih yg selamat,Pilihlah Mary Kay 😊
.
Siapa nak kulit cantik secara sihat tanpa bahan kimia merbahaya ? Warranty 90 hari ? Free postage ? Free sample ? Free gift ?
.
XoXo, 
Nurul Hidayah -0125379903
Senior Beauty Consultant Mary Kay .
http://www.wasap.my/60125379903
.
#marykaymalaysia #marykaybatucaves #serdang #upm #uniten #ukm #uitm #bizonline #bizig #marykaybangi #makeup #bazarpaknil #marykaygombak #marykaywangsamaju #marykayampang #marykaysetapak #marykaykl #freegift #freepostage #skincare #malaysia #unimas #bizigmalaysia #marykayproduct #kulitsihat #kulitsensitive #beautyconsultant  #datoct  #datoctnurhaliza

    BOTANICAL EFFECT EVOLUTION 💋 .
    .
    Set untuk para remaja atau adik adik kita yang mmpunyai masaalh kulit wajah , yang takde masalah , tapi nak cantik pon boleh 😍 .
    .
    Botanical Effects Evolution .
    Byk tau kebaikan set ni.. ☺☺
    Ada 5 item dalam set ni..
    .
    🌷Cleansing Gel🌷
    ❤️Membersihkan permukaan kulit dari kotoran dan minyak.
    Sedikit berbuih yang tidak ketara bagi memastikan kulit sentiasa bersih dan segar.
    Bagi yang mempunyai kulit mudah berminyak, anda pasti akan suka dengan cleansing gel ini.
    .
    🌺 Invigorating Scrub 🌺
    ❤️Menanggalkan sel kulit mati dengan lembut pada permukaan kulit anda.
    Cadangan penggunaan dua ke tiga kali seminggu.
    Kulit akan segar dan bersih malah cerah selepas penggunaan.
    .
    🌺 Refreshing Toner 🌺
    ❤️Menyingkirkan kotoran berlebihan dari kulit disamping membuatkan liang pori lebih halus dan kecil.
    Kulit anda tampak lebih anjal dan tengang.
    .
    🌷 Moisturizing Gel 🌷
    ❤️Memberikan lembapan selama 12 jam.
    Tekstur gel dimana ia menjadikan pelembap tidak berminyak dan meresap dengan cepat.
    Boleh digunakan dua ke tiga kali sehari selepas mencuci muka.
    .
    🌺 Moisturizer Lotion SPF 30 Sunscreen🌺
    ❤️Melembapkan kulit anda sekali gus menjadi pelindung matahari kepada kulit.
    Merupakan koleksi pelembap yang anda perlu ada jika anda selalu terdedah secara terbuka kepada cahaya matahari.
    .
    Pilih yang berkualiti,pilih yg selamat,Pilihlah Mary Kay 😊
    .
    Siapa nak kulit cantik secara sihat tanpa bahan kimia merbahaya ? Warranty 90 hari ? Free postage ? Free sample ? Free gift ?
    .
    XoXo,
    Nurul Hidayah -0125379903
    Senior Beauty Consultant Mary Kay .
    http://www.wasap.my/60125379903
    .
    #marykaymalaysia #marykaybatucaves #serdang #upm #uniten #ukm #uitm #bizonline #bizig #marykaybangi #makeup #bazarpaknil #marykaygombak #marykaywangsamaju #marykayampang #marykaysetapak #marykaykl #freegift #freepostage #skincare #malaysia #unimas #bizigmalaysia #marykayproduct #kulitsihat #kulitsensitive #beautyconsultant #datoct #datoctnurhaliza

    8 0 4 hours ago
    Ingat lagi tak😂
#UNIMAS

    Ingat lagi tak😂
    #UNIMAS

    12 0 5 hours ago
    .
JERSI MURAH ! JERSI MURAH !!! JERSI MURAH !!!
.
Bercadang nak order jersi baru untuk team korang? Jom order jersi team korang dengan kami.

Kami offer jersi murah2 untuk team anda. Pastinya jersi dibawah bajet dengan design yang menarik .
.
DETAILS
3 pilihan warna 
Saiz S M L XL XXL XXXL
Harga RM28 (termasuk cop nama dan nombor)
.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
.
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
Kenapa anda MESTI print jersi dengan kami ?
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
💎 Harga jersi kami antara yang TERMURAH
💎 Jersi ORIGINAL dan BERKUALITI
💎 Material jersi TIP TOP dan sedap dipakai
💎 Paling penting KAMI TRUSTED SELLER ! ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
.
Anda berminat?
.
🔢WHATSAPP 0189137353
.
atau ...
.
🔠WECHAT ID azizazmi95
.
↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
......YOU DESIGN IT 😊 WE MAKE IT...... ↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
.
.
#eureka #kool #pegan #grandsport #warrix #fbt #jersimurah #kedaijersi #uitm #unimas #ums #umk #ump #unimap #unisza #unikl #uniten #usm #uum #ukm #usim #sayajualjersi #jersimurah #jersimurahmalaysia #jersibajet #jersiterbaik #jersilawa #jersiowesome #jersiteam #jersiteammurah #jersifutsal

    .
    JERSI MURAH ! JERSI MURAH !!! JERSI MURAH !!!
    .
    Bercadang nak order jersi baru untuk team korang? Jom order jersi team korang dengan kami.

    Kami offer jersi murah2 untuk team anda. Pastinya jersi dibawah bajet dengan design yang menarik .
    .
    DETAILS
    3 pilihan warna
    Saiz S M L XL XXL XXXL
    Harga RM28 (termasuk cop nama dan nombor)
    .
    ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
    .
    ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
    Kenapa anda MESTI print jersi dengan kami ?
    ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
    💎 Harga jersi kami antara yang TERMURAH
    💎 Jersi ORIGINAL dan BERKUALITI
    💎 Material jersi TIP TOP dan sedap dipakai
    💎 Paling penting KAMI TRUSTED SELLER ! ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
    .
    Anda berminat?
    .
    🔢WHATSAPP 0189137353
    .
    atau ...
    .
    🔠WECHAT ID azizazmi95
    .
    ↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
    ......YOU DESIGN IT 😊 WE MAKE IT...... ↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭↭
    .
    .
    #eureka #kool #pegan #grandsport #warrix #fbt #jersimurah #kedaijersi #uitm #unimas #ums #umk #ump #unimap #unisza #unikl #uniten #usm #uum #ukm #usim #sayajualjersi #jersimurah #jersimurahmalaysia #jersibajet #jersiterbaik #jersilawa #jersiowesome #jersiteam #jersiteammurah #jersifutsal

    10 0 5 hours ago
    NEW STOK VANS CHECKERBOARD IRONIC REMIX!!🔥
-
Mau buat kasut matching dgn kawan atau bf/gf boleh guys sbb sis bawa masuk size 36-45 euro✅ Kualiti kasut dan material tahan lasak guys sbb gred 5A!! Bkn cikai2 biasa tau hehe. Now promo merdeka utk kasut ni cuma RM90 saja guys, tdk mau terlepas size cepat2 whatsapp sis skrg.
-
Click link di bio @walkwhat untuk order.

    NEW STOK VANS CHECKERBOARD IRONIC REMIX!!🔥
    -
    Mau buat kasut matching dgn kawan atau bf/gf boleh guys sbb sis bawa masuk size 36-45 euro✅ Kualiti kasut dan material tahan lasak guys sbb gred 5A!! Bkn cikai2 biasa tau hehe. Now promo merdeka utk kasut ni cuma RM90 saja guys, tdk mau terlepas size cepat2 whatsapp sis skrg.
    -
    Click link di bio @walkwhat untuk order.

    67 1 5 hours ago
    MAGNETIC & MEIPTA 1st meeting ☺️ Hbs meeting, Prof Harmy and I were like “byk nye kerja nk kena buat” 😆 Kerja2 jugak but I need “ME time” as well..bab kata Prof Sha “kalo pikir pasal kerja, smpai bila x hbs” 😅 So, bulan 9 byk dah apply cuti sbb nk focus ke badminton tournament cewahhh 😝🤣 Till next meeting in October and December. #academician #unimas #meetingandmeetingandmeeting🤣

    MAGNETIC & MEIPTA 1st meeting ☺️ Hbs meeting, Prof Harmy and I were like “byk nye kerja nk kena buat” 😆 Kerja2 jugak but I need “ME time” as well..bab kata Prof Sha “kalo pikir pasal kerja, smpai bila x hbs” 😅 So, bulan 9 byk dah apply cuti sbb nk focus ke badminton tournament cewahhh 😝🤣 Till next meeting in October and December. #academician #unimas #meetingandmeetingandmeeting🤣

    7 0 6 hours ago
    KENAPA PILIH RESUME_AHMAD❓
.
. 
Korang mesti nak CEPATKAN❓Selalunya selepas tunjuk resit pembayaran, Ahmad TERUS send FILE RESUME ke emel, kalau minta Ahmad masukkan info INSYAALLAH akan siap juga pada hari yang sama 😊
.
.
Korang mesti nak yang MUDAHKAN❓FORMAT yang Ahmad gunakan adalah yang PALING SENANG iaitu MICROSOFT WORD, bukan ADOBE PHOTOSHOP, atau POWER POINT yang agak sukar untuk digunakan 😅
.
.
⏩ Berminat❓DM sahaja Ahmad atau taip RESUME di ruang picture comment RESUME yang anda mahu, Ahmad akan hubungi anda SEGERA #resume_ahmad
.
.
🌕 PAKEJ RM15 TERMASUK 🌕
.
✔️ FREE Cover Letter (Bahasa Melayu)
.
✔️ FREE Cover Letter (Bahasa Inggeris)
.
✔️ FREE Surat Internship (Bahasa Melayu)
.
✔️ FREE Surat Internship (Bahasa Inggeris)
.
✔️ FREE Website Wajib Pencarian Kerja Online
.
✔️ FREE Teknik Susunan Sijil Temuduga
.
✔️ FREE Tips Fresh Grad Mudah Dapat Kerja
.
✔️ FREE Soalan Wajib Majikan & Teknik Jawab
.
.
#Konvokesyen 
#Konvo
#PreKonvo 
#RoadToConvo
#LatihanIndustri
#Kptm 
#Iium 
#Um 
#Ukm 
#Unisel 
#Uum 
#Unikl 
#Upm 
#Utm 
#Usm
#MmuMalaysia
#MsuMalaysia
#Upnm
#LimKokWing
#Kuis
#Usim
#Klmu
#Politeknik
#PoliteknikMalaysia
#Unimap
#Unimas
#Uitm
#Sarawak
#Sabah

    KENAPA PILIH RESUME_AHMAD❓
    .
    .
    Korang mesti nak CEPATKAN❓Selalunya selepas tunjuk resit pembayaran, Ahmad TERUS send FILE RESUME ke emel, kalau minta Ahmad masukkan info INSYAALLAH akan siap juga pada hari yang sama 😊
    .
    .
    Korang mesti nak yang MUDAHKAN❓FORMAT yang Ahmad gunakan adalah yang PALING SENANG iaitu MICROSOFT WORD, bukan ADOBE PHOTOSHOP, atau POWER POINT yang agak sukar untuk digunakan 😅
    .
    .
    ⏩ Berminat❓DM sahaja Ahmad atau taip RESUME di ruang picture comment RESUME yang anda mahu, Ahmad akan hubungi anda SEGERA #resume_ahmad
    .
    .
    🌕 PAKEJ RM15 TERMASUK 🌕
    .
    ✔️ FREE Cover Letter (Bahasa Melayu)
    .
    ✔️ FREE Cover Letter (Bahasa Inggeris)
    .
    ✔️ FREE Surat Internship (Bahasa Melayu)
    .
    ✔️ FREE Surat Internship (Bahasa Inggeris)
    .
    ✔️ FREE Website Wajib Pencarian Kerja Online
    .
    ✔️ FREE Teknik Susunan Sijil Temuduga
    .
    ✔️ FREE Tips Fresh Grad Mudah Dapat Kerja
    .
    ✔️ FREE Soalan Wajib Majikan & Teknik Jawab
    .
    .
    #Konvokesyen
    #Konvo
    #PreKonvo
    #RoadToConvo
    #LatihanIndustri
    #Kptm
    #Iium
    #Um
    #Ukm
    #Unisel
    #Uum
    #Unikl
    #Upm
    #Utm
    #Usm
    #MmuMalaysia
    #MsuMalaysia
    #Upnm
    #LimKokWing
    #Kuis
    #Usim
    #Klmu
    #Politeknik
    #PoliteknikMalaysia
    #Unimap
    #Unimas
    #Uitm
    #Sarawak
    #Sabah

    5 0 7 hours ago

Top #unimas posts

    Urang Sarawak bukan kaleng2..

    Urang Sarawak bukan kaleng2..

    3,471 85 20 August, 2019
    Tahniah kepada semua pegawai kadet UNIMAS atas pentauliahan di Majlis Istiadat Pentauliahan Diraja Pegawai Kadet PALAPES Universiti Awam (UA) kali ke-38.

Like • Share • Follow

#UNIMASofficial
#UNIMAS

Teguh Bersama
Impacting Community

Integrity • Innovative • Sincerity • Perseverance • Collegiality

FB // Twitter // UNIMASofficial
IG // UNIMASofficial_instagram
Youtube // UNIMASmedia
Flickr // UNIMASimage

    Tahniah kepada semua pegawai kadet UNIMAS atas pentauliahan di Majlis Istiadat Pentauliahan Diraja Pegawai Kadet PALAPES Universiti Awam (UA) kali ke-38.

    Like • Share • Follow

    #UNIMASofficial
    #UNIMAS

    Teguh Bersama
    Impacting Community

    Integrity • Innovative • Sincerity • Perseverance • Collegiality

    FB // Twitter // UNIMASofficial
    IG // UNIMASofficial_instagram
    Youtube // UNIMASmedia
    Flickr // UNIMASimage

    892 6 3 August, 2019
    Terobek bideo taun lepas, nangga ulang2 still perey 🤣🤣🤣

    Terobek bideo taun lepas, nangga ulang2 still perey 🤣🤣🤣

    7,958 330 11 August, 2019
    Masih ingatkah anda tentang banglo yang terbiar di jalan seberang upm ini?
.
Tempat ini bukan nya banglo sebenarnya tempat ini dulu adalah pump laku bagi memproses bekalan air untuk disulingkan. Namun tempat ini sudah pastinya mempunyai mahluk penunggu. Penunggu tersebut adalah orang tua.
.
Macam2 pengalaman mistik admin dengar dari mulut orang yang selalu balik kerja waktu malam melalui jalan nyabau ni, drive tak sampai sampai ke simpang, motosikal jadi berat, selalu nampak rusa bertanduk besar lalu jalan ni dan lain2..
.
Sumber: PARANORMAL BINTULU ADVENTURE

    Masih ingatkah anda tentang banglo yang terbiar di jalan seberang upm ini?
    .
    Tempat ini bukan nya banglo sebenarnya tempat ini dulu adalah pump laku bagi memproses bekalan air untuk disulingkan. Namun tempat ini sudah pastinya mempunyai mahluk penunggu. Penunggu tersebut adalah orang tua.
    .
    Macam2 pengalaman mistik admin dengar dari mulut orang yang selalu balik kerja waktu malam melalui jalan nyabau ni, drive tak sampai sampai ke simpang, motosikal jadi berat, selalu nampak rusa bertanduk besar lalu jalan ni dan lain2..
    .
    Sumber: PARANORMAL BINTULU ADVENTURE

    2,524 45 22 August, 2019
    Stidi sambutan hari kemerdekaan yang ke-62 di Sk Bawang Tian ada kereta kebal 👏👏👏

    Stidi sambutan hari kemerdekaan yang ke-62 di Sk Bawang Tian ada kereta kebal 👏👏👏

    1,911 24 22 August, 2019
    Olakaseh cian, olaki ney mutus nyey tek TAG nya..nang kempang juak ☹️

    Olakaseh cian, olaki ney mutus nyey tek TAG nya..nang kempang juak ☹️

    2,907 1,339 16 August, 2019
    Jangan salah paham dalam bahasa minang "mamukek/pukek" maksudnya "memukat/pukat" bukan nok ya..🤭

    Jangan salah paham dalam bahasa minang "mamukek/pukek" maksudnya "memukat/pukat" bukan nok ya..🤭

    4,496 1,516 5 July, 2019
    Kebakaran besar yang berlaku di hutan Bako (belakang perumahan baru) salah satu punca suhu di kuching panas semacam.
.
Sebulan tok dah berapa igek ndak utan di kuching terbakar..pelek sik? 🤔 malas nak molah spekulasi takut jadi isu 😅

    Kebakaran besar yang berlaku di hutan Bako (belakang perumahan baru) salah satu punca suhu di kuching panas semacam.
    .
    Sebulan tok dah berapa igek ndak utan di kuching terbakar..pelek sik? 🤔 malas nak molah spekulasi takut jadi isu 😅

    2,809 15 18 August, 2019
    TANGKAP, Ikat kaki tangan kakya ya berik ngan PONDAN kat haji taha sia..
.
Kejadian yang berlaku di di Surau Darul Akhirat di Kampung Lumba Kuda, Kuching. Seorang lelaki ditangkap keran mencuri duit tabung yang diletakan dalam surau.
.
Spesis tok nang koat melawan banyak dah pengalaman admin ndiat live, ada kes urang rumah melepas cara bagus kak kantoi ncuri kasut pun disumpah seranah sidak..barang curi ada kat tangan pun mati2 sik ngakuk kakya ngamok gik tuan umah nak dibaok.
.
Sapa backup ya umahnya lom penah kenak pecah masok, kak tangkap pencuri ya sila jamu manok kepci dolok sblom dilepas..😁

    TANGKAP, Ikat kaki tangan kakya ya berik ngan PONDAN kat haji taha sia..
    .
    Kejadian yang berlaku di di Surau Darul Akhirat di Kampung Lumba Kuda, Kuching. Seorang lelaki ditangkap keran mencuri duit tabung yang diletakan dalam surau.
    .
    Spesis tok nang koat melawan banyak dah pengalaman admin ndiat live, ada kes urang rumah melepas cara bagus kak kantoi ncuri kasut pun disumpah seranah sidak..barang curi ada kat tangan pun mati2 sik ngakuk kakya ngamok gik tuan umah nak dibaok.
    .
    Sapa backup ya umahnya lom penah kenak pecah masok, kak tangkap pencuri ya sila jamu manok kepci dolok sblom dilepas..😁

    4,688 265 27 July, 2019