HELMET NO 1 MALAYSIA ( @ftgaragehelmet ) Instagram Profile

ftgaragehelmet

HELMET NO 1 MALAYSIA

  • 2.3k posts
  • 121.2k followers
  • 896 following

HELMET NO 1 MALAYSIA Profile Information

@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

[Final Call KYT❌zizan razak ] 🔥🔥🔥Final call 🔥🔥 Ok guys, helmet dah tak banyak . Haritu ada yang mesej kita tanya gambar matt dan glossy . Kiri matt, kanan glossy . Total production 3000 unit. 1500 glossy , dan 1500 matt. Habis tu , habis la . Eta bulan 12. Lagi 1 bulan dah sampai .
Mana yang berminat nak order , terus order link di bawah
https://ftgarage2014.onpay.my/order/form/kytxzr (Online bank in)

Atau di
www.ftmotogear.com (credit card)

Ada dua jenis
Satu colour matt
Satu colour glossy .

Mana yang dah order, terima kasih support zizan .
Kita jumpa event penyerahan bulan 12 nanti guys jika ada kelapangan.

[Final Call KYT❌zizan razak ] 🔥🔥🔥Final call 🔥🔥 Ok guys, helmet dah tak banyak . Haritu ada yang mesej kita tanya gambar matt dan glossy . Kiri matt, kanan glossy . Total production 3000 unit. 1500 glossy , dan 1500 matt. Habis tu , habis la . Eta bulan 12. Lagi 1 bulan dah sampai . 
Mana yang berminat nak order , terus order link di bawah 
https://ftgarage2014.onpay.my/order/form/kytxzr (Online bank in)

Atau di 
www.ftmotogear.com (credit card)

Ada dua jenis 
Satu colour matt
Satu colour glossy .

Mana yang dah order, terima kasih support zizan . 
Kita jumpa event penyerahan bulan 12 nanti guys jika ada kelapangan.
324 0 55 minutes ago
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

Thanks for the support . Maaf yang whatsapp call tu . Nak reply satu2 ni sat😂😂 Yang mana kami x balas , spam ja kami 🉐 01139530623 (hotline iku)
https://senang.la/nak/601139530623
pertanyaan helmet,saiz, consultancy helmet dll
Sabtu minggu ke-3 -Cuti 🏬Jalan kebun, Klang (seksyen 32, shah alam) HQ -jalan johan setia
📍Waze : Permata Gym Resources (Kedai kite bawah gym ni)

https://goo.gl/maps/zarZmgoPdS32 ☎Satte@Zam :https://senang.la/nak/601121275821

Isnin~sabtu(1:00ptg~12malam)
Jumaat 4ptg-12malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Bertam indah ,Kepala Batas, Penang 📍Waze: FT Garage Penang
FT Garage
https://goo.gl/maps/ESty8kwyizC2 ☎Apit +60174101711
https://senang.la/nak/60174101711 ☎Pardy +60174240146
https://senang.la/nak/60174240146 🕑Isnin~sabtu(2:30ptg~11malam)
Jumaat 4ptg-11malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Rampai Business Park , Setapak,KL 📍Waze : https://goo.gl/maps/zy6s6oAZB8S2 🕚 Isnin~Sabtu(11:50pg~9mlm)
Ahad-Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta /fb buka / tidak ☎ https://senang.la/nak/601123456723 ( Wan Haguy)

Thanks for the support . Maaf yang whatsapp call tu . Nak reply satu2 ni sat😂😂 Yang mana kami x balas , spam ja kami 🉐 01139530623 (hotline iku)
https://senang.la/nak/601139530623 
pertanyaan helmet,saiz, consultancy helmet dll 
Sabtu minggu ke-3 -Cuti 🏬Jalan kebun, Klang (seksyen 32, shah alam) HQ -jalan johan setia
📍Waze : Permata Gym Resources (Kedai kite bawah gym ni)

https://goo.gl/maps/zarZmgoPdS32 ☎Satte@Zam :https://senang.la/nak/601121275821

Isnin~sabtu(1:00ptg~12malam)
Jumaat 4ptg-12malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Bertam indah ,Kepala Batas, Penang 📍Waze: FT Garage Penang
FT Garage
https://goo.gl/maps/ESty8kwyizC2 ☎Apit +60174101711
https://senang.la/nak/60174101711 ☎Pardy +60174240146
https://senang.la/nak/60174240146 🕑Isnin~sabtu(2:30ptg~11malam)
Jumaat 4ptg-11malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Rampai Business Park , Setapak,KL 📍Waze : https://goo.gl/maps/zy6s6oAZB8S2 🕚 Isnin~Sabtu(11:50pg~9mlm)
Ahad-Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta /fb buka / tidak ☎ https://senang.la/nak/601123456723 ( Wan Haguy)
381 0 14 hours ago
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

[FINAL CALL]

FREE POSTAGE

#GENGSHOPPINGFT 🉐 01139530623 (hotline iku)
https://senang.la/nak/601139530623
pertanyaan helmet,saiz, consultancy helmet dll
Sabtu minggu ke-3 -Cuti 🏬Jalan kebun, Klang (seksyen 32, shah alam) HQ -jalan johan setia
📍Waze : Permata Gym Resources (Kedai kite bawah gym ni)

https://goo.gl/maps/zarZmgoPdS32 ☎Satte@Zam :https://senang.la/nak/601121275821

Isnin~sabtu(1:00ptg~12malam)
Jumaat 4ptg-12malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Bertam indah ,Kepala Batas, Penang 📍Waze: FT Garage Penang
FT Garage
https://goo.gl/maps/ESty8kwyizC2 ☎Apit +60174101711
https://senang.la/nak/60174101711 ☎Pardy +60174240146
https://senang.la/nak/60174240146 🕑Isnin~sabtu(2:30ptg~11malam)
Jumaat 4ptg-11malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Rampai Business Park , Setapak,KL 📍Waze : https://goo.gl/maps/zy6s6oAZB8S2 🕚 Isnin~Sabtu(11:50pg~9mlm)
Ahad-Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta /fb buka / tidak ☎ https://senang.la/nak/601123456723 ( Wan Haguy)

[FINAL CALL]

FREE POSTAGE

#GENGSHOPPINGFT 🉐 01139530623 (hotline iku)
https://senang.la/nak/601139530623 
pertanyaan helmet,saiz, consultancy helmet dll 
Sabtu minggu ke-3 -Cuti 🏬Jalan kebun, Klang (seksyen 32, shah alam) HQ -jalan johan setia
📍Waze : Permata Gym Resources (Kedai kite bawah gym ni)

https://goo.gl/maps/zarZmgoPdS32 ☎Satte@Zam :https://senang.la/nak/601121275821

Isnin~sabtu(1:00ptg~12malam)
Jumaat 4ptg-12malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Bertam indah ,Kepala Batas, Penang 📍Waze: FT Garage Penang
FT Garage
https://goo.gl/maps/ESty8kwyizC2 ☎Apit +60174101711
https://senang.la/nak/60174101711 ☎Pardy +60174240146
https://senang.la/nak/60174240146 🕑Isnin~sabtu(2:30ptg~11malam)
Jumaat 4ptg-11malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Rampai Business Park , Setapak,KL 📍Waze : https://goo.gl/maps/zy6s6oAZB8S2 🕚 Isnin~Sabtu(11:50pg~9mlm)
Ahad-Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta /fb buka / tidak ☎ https://senang.la/nak/601123456723 ( Wan Haguy)
144 0 22 hours ago
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

Kami ni asik spam dengan baju hujan ja. 😆😆. Ya ka, musim hujan kuttt. So kami nak mudahkan kirsng cari baju hujan yg harga ok , tapi kualiti premium.
Kita ada 4 jenama di kedai

Oem rm80
Hervex 120
Kyt 120
Givi 150

Yg rm15 dekat diy banyak .😅😅. Jenis sarung punya.
Beza kyt dgn yg lain ni
Dia gunakan fabrix macam oxford . 210T.
Double zipped
Double fabric
Siap seluar
Siap baju
Siap beg sandang untuk mudahkan sinpan baju korang.
RM120✔️
RM120✔️
RM120✔️
RM120✔️ Ada warna kuning , biru n merah .
M,l ,xl,2xl ,3xl

Saiz 2xl keatas dah habis. Kami akan topup minggu depan . Laku keras yg ni . Pasal harga murah tapi ada kualiti .
Apa2 terus datang ke kedai or wassep

01139530623 (hotline FT)
https://senang.la/nak/601139530623

Kami ni asik spam dengan baju hujan ja. 😆😆. Ya ka, musim hujan kuttt. So kami nak mudahkan kirsng cari baju hujan yg harga ok , tapi kualiti premium. 
Kita ada 4 jenama di kedai

Oem rm80
Hervex 120
Kyt 120
Givi 150

Yg rm15 dekat diy banyak .😅😅. Jenis sarung punya. 
Beza kyt dgn yg lain ni 
Dia gunakan fabrix macam oxford . 210T. 
Double zipped 
Double fabric
Siap seluar
Siap baju
Siap beg sandang untuk mudahkan sinpan baju korang. 
RM120✔️
RM120✔️
RM120✔️
RM120✔️ Ada warna kuning , biru n merah . 
M,l ,xl,2xl ,3xl

Saiz 2xl keatas dah habis. Kami akan topup minggu depan . Laku keras yg ni . Pasal harga murah tapi ada kualiti . 
Apa2 terus datang ke kedai or wassep

01139530623 (hotline FT)
https://senang.la/nak/601139530623
675 0 22 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

Tahun ni open face x da, shoei jcruise reborn biru pun x dapat buat sebab dah tukar jcruise 2. Bley buat shoei hafiz syahrin x spirit 3. Ada player??😉

Tahun ni open face x da, shoei jcruise reborn biru pun x dapat buat sebab dah tukar jcruise 2. Bley buat shoei hafiz syahrin x spirit 3. Ada player??😉
758 0 21 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

No monday blues guys.
Tetap buka.
Terima kasih kerana menyokong FT !!
😀😀 Kedai buka macam biasa

Ftkl
Ftpenang
Ftshah alam

Minggu ni kami nak setup helmet di FT Johor pula. Minggu depan dah boleh beroperasi insyaAllah
Lokasi di
Bersebelahan Banafee seri alam , Johor.

Banafee@Seri Alam
Bandar Baru Seri Alam, 81750 Masai, Johor
019-777 2620
https://maps.app.goo.gl/4bdzkzWDbsgNTuNZ6

No monday blues guys. 
Tetap buka. 
Terima kasih kerana menyokong FT !!
😀😀 Kedai buka macam biasa

Ftkl
Ftpenang
Ftshah alam

Minggu ni kami nak setup helmet di FT Johor pula. Minggu depan dah boleh beroperasi insyaAllah 
Lokasi di 
Bersebelahan Banafee seri alam , Johor.

Banafee@Seri Alam
Bandar Baru Seri Alam, 81750 Masai, Johor
019-777 2620
https://maps.app.goo.gl/4bdzkzWDbsgNTuNZ6
644 0 21 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

YANG NAK , KOMEN NAK .

YANG NAK , KOMEN NAK .
2,914 0 21 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

Orite kam dah buka seperti biasa !

Helmet harga serendah RM65 pun kita ada

Nak cari, nak cuci mata, nak tanya tentang helmet

Jom terus datang kedai hari ini okey jangan segan

Were ready to serve u guys 💪😁 🉐 01139530623 (hotline iku)
https://senang.la/nak/601139530623
pertanyaan helmet,saiz, consultancy helmet dll
Sabtu minggu ke-3 -Cuti 🏬Jalan kebun, Klang (seksyen 32, shah alam) HQ -jalan johan setia
📍Waze : Permata Gym Resources (Kedai kite bawah gym ni)

https://goo.gl/maps/zarZmgoPdS32 ☎Satte@Zam :https://senang.la/nak/601121275821

Isnin~sabtu(1:00ptg~12malam)
Jumaat 4ptg-12malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Bertam indah ,Kepala Batas, Penang 📍Waze: FT Garage Penang
FT Garage
https://goo.gl/maps/ESty8kwyizC2 ☎Apit +60174101711
https://senang.la/nak/60174101711 ☎Pardy +60174240146
https://senang.la/nak/60174240146 🕑Isnin~sabtu(2:30ptg~11malam)
Jumaat 4ptg-11malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Rampai Business Park , Setapak,KL 📍Waze : https://goo.gl/maps/zy6s6oAZB8S2 🕚 Isnin~Sabtu(11:50pg~9mlm)
Ahad-Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta /fb buka / tidak ☎ https://senang.la/nak/601123456723 ( Wan Haguy)

Orite kam dah buka seperti biasa !

Helmet harga serendah RM65 pun kita ada

Nak cari, nak cuci mata, nak tanya tentang helmet

Jom terus datang kedai hari ini okey jangan segan

Were ready to serve u guys 💪😁 🉐 01139530623 (hotline iku)
https://senang.la/nak/601139530623 
pertanyaan helmet,saiz, consultancy helmet dll 
Sabtu minggu ke-3 -Cuti 🏬Jalan kebun, Klang (seksyen 32, shah alam) HQ -jalan johan setia
📍Waze : Permata Gym Resources (Kedai kite bawah gym ni)

https://goo.gl/maps/zarZmgoPdS32 ☎Satte@Zam :https://senang.la/nak/601121275821

Isnin~sabtu(1:00ptg~12malam)
Jumaat 4ptg-12malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Bertam indah ,Kepala Batas, Penang 📍Waze: FT Garage Penang
FT Garage
https://goo.gl/maps/ESty8kwyizC2 ☎Apit +60174101711
https://senang.la/nak/60174101711 ☎Pardy +60174240146
https://senang.la/nak/60174240146 🕑Isnin~sabtu(2:30ptg~11malam)
Jumaat 4ptg-11malam
Ahad -Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta sama ad buka / tutup 🏬Rampai Business Park , Setapak,KL 📍Waze : https://goo.gl/maps/zy6s6oAZB8S2 🕚 Isnin~Sabtu(11:50pg~9mlm)
Ahad-Cuti
Cuti umum-akan diberitahu di insta /fb buka / tidak ☎ https://senang.la/nak/601123456723 ( Wan Haguy)
168 0 21 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

MotogpMotegi , Japan
Antara babak yang mencuri tumpuan .
Hs55 towing mm93 selepas jentera mm93 x berfungsi 🤪🤪. Tak menang di litar, menang di hati ❤️❤️❤️

MotogpMotegi , Japan 
Antara babak yang mencuri tumpuan . 
Hs55 towing mm93 selepas jentera mm93 x berfungsi 🤪🤪. Tak menang di litar, menang di hati ❤️❤️❤️
3,574 0 20 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

Keputusan penuh perlumbaan MotoGP di Motegi. Marc Marquez memenangi perlumbaan, disusuli oleh Fabio Quartararo dan Andrea Dovizioso di podium.

Padu quartararo ni . Harap dapat la champ tahun depan . Boleh la halang mm93 potong 46 jumlah kejuaraan dunia 🤣🤣🤣🤣. 19 Hafizh Syahrin

#JapaneseGP
#MotoGP

Ihsan dari
@motogpmaniamalaysia

Keputusan penuh perlumbaan MotoGP di Motegi. Marc Marquez memenangi perlumbaan, disusuli oleh Fabio Quartararo dan Andrea Dovizioso di podium.

Padu quartararo ni . Harap dapat la champ tahun depan . Boleh la halang mm93 potong 46 jumlah kejuaraan dunia 🤣🤣🤣🤣. 19 Hafizh Syahrin

#JapaneseGP
#MotoGP

Ihsan dari 
@motogpmaniamalaysia
428 0 20 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

🚨🚨[Size Helmet ] 🚨🚨 saiz helmet ni tak macam baju , seluar dan kasut . Kebanyakan helmet bawah rm500 hanya ada satu cengkerang dan yang membezakan saiz adalah pada ketebalan padding dia sahaja. Kalau baju kita M tapi pakai L , akan nampak "x kemas". Tapi kalau helmet sebab dia bergantung pada span yang bersifat anjal (boleh kempis dan kembang) , makanya bila pakai sarung selesa dah kira ok dah . Bagi helmet2 tempatan seperti ARC , SGV , XDOT , GRACSHAW dan lain2, kebanyakannya depa ada 1 size fit all. Iaitu saiz 60 (L) . Jarang kita jumpa saiz s ka m ka 😂. Tapi untuk ARC dan Gracshaw depa dah upgrade ada M L XL . Itu pun beza ketebalan padding sahaja. Bagi helmet2 premium memang saiz s satu cengkerang m n L satu cengkerang dan xl satu cengkerang . Padding lebih kurang sama ketebalan tetapi cengkerang berbeza menyebabkan lebih selesa bila pemakan saiz2 besar ni memakai helmet premium ni . So helmet premium saiz xl ni lebih besar dari xl helemt bawah 200. Kenapa helmet2 murah ni x buat shell banyak saiz?. Ok , untuk buat production line satu shell aja telan belanja lebih kurang 300k . Katakan helmet tu rm65 ja juai macam sgv .mungkin la kilang untung 5-10. 30k pcs baru angkat untung 😂😂. Kalau depa buat 3cengkerang 90k unit kena buat. Tak dan 2tahun dah tukar design cengkerang yang baru . So sebab tu lah jarang la korang nak jumpa yang ad saiz. Future maybe akan ada sebab technology sifat dia makin lama makin murah . 😃 Ada apa2 soalan just drop di bawah , admin cuba jawap . Sementara santai ahad ni .

🚨🚨[Size Helmet ] 🚨🚨 saiz helmet ni tak macam baju , seluar dan kasut . Kebanyakan helmet bawah  rm500 hanya ada satu cengkerang dan yang membezakan saiz adalah pada ketebalan padding dia sahaja.  Kalau baju kita M tapi pakai L , akan nampak "x kemas". Tapi kalau helmet sebab dia bergantung pada span yang bersifat anjal (boleh kempis dan kembang) , makanya bila pakai sarung selesa dah kira ok dah .  Bagi helmet2 tempatan seperti ARC , SGV , XDOT , GRACSHAW dan lain2, kebanyakannya depa ada 1 size fit all.  Iaitu saiz 60 (L) . Jarang kita jumpa saiz s ka m ka 😂. Tapi untuk ARC dan Gracshaw depa dah upgrade ada M L XL . Itu pun beza ketebalan  padding sahaja.  Bagi helmet2 premium memang saiz s satu cengkerang m n L satu cengkerang dan xl satu cengkerang . Padding lebih kurang sama ketebalan tetapi cengkerang berbeza menyebabkan lebih selesa bila pemakan saiz2 besar ni memakai helmet premium ni . So helmet premium saiz xl ni lebih besar dari xl helemt bawah 200.  Kenapa helmet2 murah ni x buat shell banyak saiz?. Ok , untuk buat production line satu shell aja telan belanja lebih kurang 300k . Katakan helmet tu rm65  ja juai macam sgv .mungkin la kilang untung 5-10.  30k pcs baru angkat untung 😂😂. Kalau depa buat 3cengkerang 90k unit kena buat. Tak dan 2tahun dah tukar design cengkerang yang baru . So sebab tu lah jarang la korang nak jumpa yang ad saiz. Future maybe akan ada sebab technology sifat dia makin lama makin murah . 😃  Ada apa2 soalan just drop di bawah , admin cuba jawap . Sementara santai ahad ni .
1,400 0 20 October, 2019
@ftgaragehelmet Profile picture

@ftgaragehelmet

Hari ni tak ada apa nak buat. Kedai pun ahad cuti. Layan motogp jam 1 ptg nanti .

Hs55 start petak 17.
Litar agak basah semalam. So kita tengok macam mana pescao di motogp . 😜. Hs55 dapat jolokan pescao dari bahasa spanish yg bermaksud ikan . Litar basah memang padu hs55 ni , tapi masalah KTM ni dia kurang grip time corner .so kita tgkkan . Rasa hari ni puj x hujan 😁😁

Hari ni tak ada apa nak buat. Kedai pun ahad cuti. Layan motogp jam 1 ptg nanti .

Hs55 start petak 17. 
Litar agak basah semalam. So kita tengok macam mana pescao di motogp . 😜. Hs55 dapat jolokan pescao dari bahasa spanish yg bermaksud ikan . Litar basah memang padu hs55 ni , tapi masalah KTM ni dia kurang grip time corner .so kita tgkkan . Rasa hari ni puj x hujan 😁😁
620 0 20 October, 2019