Nur Shahida Mohd Rashid ( @shahidadherbs ) Instagram Profile

shahidadherbs

Nur Shahida Mohd Rashid

  • 3.3k posts
  • 2m followers
  • 264 following

Nur Shahida Mohd Rashid Profile Information

@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

ASTRO Malaysia

Beruntung hari ni dapat bergambar dengan Malaysia’s Sweetheart Dato Sri @ctdk ....❤️❤️❤️

Beruntung hari ni dapat bergambar dengan Malaysia’s Sweetheart Dato Sri @ctdk ....❤️❤️❤️
35,894 0 31 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Astro Broadcasting Operations

kakak cess!!
.
Untung sesiapa banyak anak perempuan...
.
Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud : “Tidak ada bagi sesiapa tiga orang anak perempuan ataupun tiga orang saudara perempuan,lalu dia berbuat baik kepada mereka,melainkan Allah Taala akan memasukkan mereka ke syurga.” (Hadis Riwayat Al-Bukhari)

Daripada Aisyah r.a.,dari Rasulullah s.a.w baginda telah bersabda yang maksudnya : “Sesiapa yang diberati menanggung sesuatu urusan menjaga dan memelihara anak-anak perempuan,
lalu ia menjaga dan memeliharanya dengan baik,nescaya mereka menjadi pelindung baginya daripada api neraka.” (Hadis Riwayat Bukhari, Muslim dan Tirmidzi)

kakak cess!!
.
Untung sesiapa banyak anak perempuan...
.
Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud : “Tidak ada bagi sesiapa tiga orang anak perempuan ataupun tiga orang saudara perempuan,lalu dia berbuat baik kepada mereka,melainkan Allah Taala akan memasukkan mereka ke syurga.” (Hadis Riwayat Al-Bukhari)

Daripada Aisyah r.a.,dari Rasulullah s.a.w baginda telah bersabda yang maksudnya : “Sesiapa yang diberati menanggung sesuatu urusan menjaga dan memelihara anak-anak perempuan,
lalu ia menjaga dan memeliharanya dengan baik,nescaya mereka menjadi pelindung baginya daripada api neraka.” (Hadis Riwayat Bukhari, Muslim dan Tirmidzi)
28,154 0 31 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

my boys❤️❤️... suatu hari mama dan abah akan meninggalkan dunia ni....ammar kena jadi contoh yg terbaik mengemudi keluarga menjaga hubungan adik beradik...
.
moga @ammarahyan_terlajaklaris @yusoffalqardawi_terlajaklaris @baemadham_terlajaklaris sentiasa sehati sejiwa sampai dewasa...jgn gaduh2 sampai putus silaturrahim....apa juga yg terjadi berbalik la pada Allah SWT......Insya Allah dia adalah sebaik2 penjaga,pelindung🥰🥰

my boys❤️❤️... suatu hari mama dan abah akan meninggalkan dunia ni....ammar kena jadi contoh yg terbaik mengemudi keluarga menjaga hubungan adik beradik...
.
moga @ammarahyan_terlajaklaris @yusoffalqardawi_terlajaklaris @baemadham_terlajaklaris sentiasa sehati sejiwa sampai dewasa...jgn gaduh2 sampai putus silaturrahim....apa juga yg terjadi berbalik la pada Allah SWT......Insya Allah dia adalah sebaik2 penjaga,pelindung🥰🥰
39,947 0 30 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Shooting hari ni kita make up sendiri je...
.
Banyak orang tanya saya makan apa time pregnant ni....jawapannya makan beaurose collagen dari @dherbsholdingshq @dherbsholdingshq ..
.
Kena makan 1 hari satu sachet,terus tuang dalam mulut....kulit makin bersih dan glowing,badan cergas dan Insya Allah kulit baby pun cantik nanti....
.
Nak cuba komen nak!! nanti kami reply

Shooting hari ni kita make up sendiri je...
.
Banyak orang tanya saya makan apa time pregnant ni....jawapannya makan beaurose collagen dari @dherbsholdingshq @dherbsholdingshq ..
.
Kena makan 1 hari satu sachet,terus tuang dalam mulut....kulit makin bersih dan glowing,badan cergas dan Insya Allah kulit baby pun cantik nanti....
.
Nak cuba komen nak!! nanti kami reply
26,041 0 30 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Anak paling banyan akal ni @baemadham_terlajaklaris ada je perangai dia......
.
Dari kecik mmg senang jaga x banyak karenah,nangis pun jarang...kalau tanya byk2 anak antara yg paling senang jaga baem.....7 tahun dia juara manja dlm rumah..bila @yusoffalqardawi_terlajaklaris ada dia cemburu.....sampai sekarang asyik tanya mama paling sayang siapa.....selagi x sebut nama dia selagi tu dia x berhenti tanya

Anak paling banyan akal ni @baemadham_terlajaklaris ada je perangai dia......
.
Dari kecik mmg senang jaga x banyak karenah,nangis pun jarang...kalau tanya byk2 anak antara yg paling senang jaga baem.....7 tahun dia juara manja dlm rumah..bila @yusoffalqardawi_terlajaklaris ada dia cemburu.....sampai sekarang asyik tanya mama paling sayang siapa.....selagi x sebut nama dia selagi tu dia x berhenti tanya
27,012 0 30 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Rasa mcm x nak balik sebab suasana kampung hutan yg damai dan ada sungai.....ada mini zoo,flying fox dan mcm2 lagi..........kalau bawa anak2 saya kat sini sampai je 2 minit masing2 hilang dah x nampak muka........ada je kerja aktiviti yg mereka buat.......tau2 je balik dah selekeh sebab macam2 benda dorang main kat sini....jadi sesiapa yg nak bercuti kat sini boleh follow ig @sugeh.resort @sugeh.resort .
Utk pertanyaan dan booking hubungi .
012-3278133
012-3278133
.
Special utk hari biasa kami ada diskaun...jadi sila
book cepat2 ya

Rasa mcm x nak balik sebab suasana kampung hutan yg damai dan ada sungai.....ada mini zoo,flying fox dan mcm2 lagi..........kalau bawa anak2 saya kat sini sampai je 2 minit masing2 hilang dah x nampak muka........ada je kerja aktiviti yg mereka buat.......tau2 je balik dah selekeh sebab macam2 benda dorang main kat sini....jadi sesiapa yg nak bercuti kat sini boleh follow ig @sugeh.resort @sugeh.resort .
Utk pertanyaan dan booking hubungi .
012-3278133
012-3278133
.
Special utk hari biasa kami ada diskaun...jadi sila
book cepat2 ya
40,321 0 29 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Keluarga Besar yg meraikan pegantin semalam....
.
Semoga silaturrahim ini berkekalan hingga ke akhir hayat❤️

Keluarga Besar yg meraikan pegantin semalam....
.
Semoga silaturrahim ini berkekalan hingga ke akhir hayat❤️
53,720 0 28 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Dewan Perdana Felda

Kami pegantin lama....tgk orang kahwin teringat zaman2 kahwin dulu❤️

Kami pegantin lama....tgk orang kahwin teringat zaman2 kahwin dulu❤️
72,448 0 27 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

my girl❤️
.
ready nak pergi uncle ajim punya majlis resepsi malam ni...

my girl❤️
.
ready nak pergi uncle ajim punya majlis resepsi malam ni...
100,690 0 27 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Happy Diwali kepada semua yg meyambut nya!! ❤️❤️
.
ni gambar waktu tgh mengandung @yusoffalqardawi_terlajaklaris

Happy Diwali kepada semua yg meyambut nya!! ❤️❤️
.
ni gambar waktu tgh mengandung @yusoffalqardawi_terlajaklaris
41,687 0 26 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Orang tanya saya kenapa saya ambik @ghazi_ml jadi pa..sebab dia mudah dan cepat faham karenah saya....kalau saya nak makan apa2 cepat dia cari....part paling best dia suka buat lawak...
.
Saja saya usik dia nanti kalau saya bersalin harap2 anak saya tak terkenan perangai bangsawan dia😂😂
.
Apapun sy nak share kepada yg tanya saya pakai sarung tangan beli kat mana,saya beli dekat @hssmuslimah @hssmuslimah ...banyak design lawa2 ...saiz ikut tangan dan x melurut...

Orang tanya saya kenapa saya ambik @ghazi_ml jadi pa..sebab dia mudah dan cepat faham karenah saya....kalau saya nak makan apa2 cepat dia cari....part paling best dia suka buat lawak...
.
Saja saya usik dia nanti kalau saya bersalin harap2 anak saya tak terkenan perangai bangsawan dia😂😂
.
Apapun sy nak share kepada yg tanya saya pakai sarung tangan beli kat mana,saya beli dekat @hssmuslimah @hssmuslimah ...banyak design lawa2 ...saiz ikut tangan dan x melurut...
18,195 0 25 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Kisah semalam pagi di Go Shop,Tengahari di WHI TV3...
.
Bila tgh pregnant ni baju2 yg ada mmg limited....jadi nak selamat pakai lah jubah......bawa 2 jenis jubah utk 2 program TV....bila sampai TV 3 nak tukar baju rupanya jubah pun x muat nak butang kat perut.....dah mcm sarung nangka...hahah nak buat video pun segan...jadi apa yg boleh kita tukar tudung je la......
.
Kesimpulannya kalau tgh pregnant ni jgn la over confident muat pakai baju walaupun jubah yg loose sebab apa2 hal sebelum nak pakai kena try dulu ......

Kisah semalam pagi di Go Shop,Tengahari di WHI TV3...
.
Bila tgh pregnant ni baju2 yg ada mmg limited....jadi nak selamat pakai lah jubah......bawa 2 jenis jubah utk 2 program TV....bila sampai TV 3 nak tukar baju rupanya jubah pun x muat nak butang kat perut.....dah mcm sarung nangka...hahah nak buat video pun segan...jadi apa yg boleh kita tukar tudung je la......
.
Kesimpulannya kalau tgh pregnant ni jgn la over confident muat pakai baju walaupun jubah yg loose sebab apa2 hal sebelum nak pakai kena try dulu ......
11,374 0 25 October, 2019
🧕🏻🧕🏻🧕🏻❤️ @bondarozitaibrahim @yatie_sendayutinggi
76,236 0 25 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Kadang2 kita sibuk beli make up mahal2,baju mahal2...tapi part jaga rambut semua ambik ringan...
.
Kebanyakan kaum wanita terutama yg bertudung 90% ada masalah rambut....rambut gugur,botak,kelemumur dan berbau antara yg paling banyak...bila buka tudung je rambut pun bau kepam......kadang2 bila duduk sebelah pun boleh bau...belum kes rambut bersepah2 kat rumah....kadang2 sampai masuk dalam makanan...
.
Nak atasi senang je...gunakna Krim dan Shampoo rambut Super Lebat @dherbsholdingshq @dherbsholdingshq ....di hasilkan dari herba tradisional seperti buah keras,bunga raya,minyak kelapa dan lidah buaya yg sangat wangi berkesan merawat masalah rambut hanya dalam masa 2 minggu sahaja dah nampak kesan.....
.
Shampoo RM 25.00
Krim Beherba RM 29.90
.
Nak cuba komen nak...nanti kami reply,boleh didapati di kedai jamu dan juga agen online @dherbsholdingshq

Kadang2 kita sibuk beli make up mahal2,baju mahal2...tapi part jaga rambut semua ambik ringan...
.
Kebanyakan kaum wanita terutama yg bertudung 90% ada masalah rambut....rambut gugur,botak,kelemumur dan berbau antara yg paling banyak...bila buka tudung je rambut pun bau kepam......kadang2 bila duduk sebelah pun boleh bau...belum kes rambut bersepah2 kat rumah....kadang2 sampai masuk dalam makanan...
.
Nak atasi senang je...gunakna Krim dan Shampoo rambut Super Lebat @dherbsholdingshq @dherbsholdingshq ....di hasilkan dari herba tradisional seperti buah keras,bunga raya,minyak kelapa dan lidah buaya yg sangat wangi berkesan merawat masalah rambut hanya dalam masa 2 minggu sahaja dah nampak kesan.....
.
Shampoo RM 25.00
Krim Beherba RM 29.90
.
Nak cuba komen nak...nanti kami reply,boleh didapati di kedai jamu dan juga agen online @dherbsholdingshq
17,153 0 25 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Tahniah Ajim & Fiza... adik ipar saya ni...dulu waktu saya kahwin dgn abang dia @aliffsyukriterlajaklaris dia baru darjah 5...sekarang dah besar dah jadi suami orang..jaga fiza baik2...
.
Selamat Pegantin Baru dan semoga bahagia ke akhir hayat dan semoga dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah....
.
Alam rumah tangga ni x mudah......banyak dugaan...ada pasang surutnya..perkahwinan itu saling melengkapi.....bukan mencari yg sempurna...sbb dlm dunia ni x ada org yg sempurna...
.

Tahniah Ajim & Fiza... adik ipar saya ni...dulu waktu saya kahwin dgn abang dia @aliffsyukriterlajaklaris dia baru darjah 5...sekarang dah besar dah jadi suami orang..jaga fiza baik2...
.
Selamat Pegantin Baru dan semoga bahagia ke akhir hayat dan semoga dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah....
.
Alam rumah tangga ni x mudah......banyak dugaan...ada pasang surutnya..perkahwinan itu saling melengkapi.....bukan mencari yg sempurna...sbb dlm dunia ni x ada org yg sempurna...
.
85,352 0 25 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

❤️❤️
.
tq @syafieq_ayman buatkan baju kami 1 family

❤️❤️
.
tq @syafieq_ayman buatkan baju kami 1 family
121,922 0 25 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Demam hari tu nak kena campak rupanya!!!
.
Tak dapatlah ikut mama g wedding uncle ajim (anak bonda) minggu ni......walaupun baju dah siap tempah😅kang x pasal2 orang lain pula berjangkit
#nakkenainform #nantimakcikbawangsensitif

Demam hari tu nak kena campak rupanya!!!
.
Tak dapatlah ikut mama g wedding uncle ajim (anak bonda) minggu ni......walaupun baju dah siap tempah😅kang x pasal2 orang lain pula berjangkit
#nakkenainform #nantimakcikbawangsensitif
54,033 0 24 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Mula2 @aliffsyukriterlajaklaris suruh jual kereta lama sedih juga...tapi rupa2 nya dia nak belikan yg baru.....tq hubby @aliffsyukriterlajaklaris 🥰🥰...berbunga2 hati dapat kereta baru❤️❤️ .

Untuk service Roadtax dan Insurans saya gunakan servis *JOM RENEW ROADTAX!!!* @sheeraagency_renewroadtax
@sheeraagency_renewroadtax
🚗🛵🚛🚌🚖
Nak renew ROADTAX tapi tkde masa nak keluar??? Jangan risau ✋🏻✋🏻 SHEERA AGENCY boleh bantu anda semua. Hanya melalui telefon 📞 📲 semuanya kami settlekan untuk anda semua.
Nak tau harga je dulu?? BOLEH!! tkde masalah. Kita bagi sebutharga percuma sahaja!! Kalau OK baru kita ON. Nak kira ikut budget tuan puan pn tkde masalah. Kita kasi jadi ok 👌🏻👌🏻 Selain *INSURANS KENDERAAN* terdapat juga 👇🏻👇🏻👇🏻
- *INSURANS PERJALANAN*
- *INSURANS PERCUTIAN*
- *INSURANS PEKERJA ASING*
- *INSURANS KONTRAKTOR*
- *INSURANS KEBAKARAN*
- *INSURANS KEMALANGAN*
- *INSURANS PEMILIK RUMAH*

Nak tau lebih lanjut?? just 📲📲 SHEERA AGENCY. - Berpengalaman lebih 10 tahun
- Penghantaran ke tempat anda
- Pemindahan NCD secara percuma
- Perkhidmatan konsultansi percuma
- Semakan saman secara percuma *SHEERA AGENCY* juga adalah AGEN BERDAFTAR *SKYNET* yang menyediakan khidmat :
* PENGHANTARAN BARANG KESELURUH MALAYSIA DAN LUAR NEGARA*

Cepat2 📲📲📲 Www.wasap.my/60177773818/roadtax

ALAMAT 📮
NO 15-1 JALAN ECO MAJESTIC 3A/1
ECO MAJESTIC
43500 SEMENYIH
SELANGOR DARUL EHSAN *Waktu Operasi : *
Isnin - Jumaat
9am - 6pm

Mula2 @aliffsyukriterlajaklaris suruh jual kereta lama sedih juga...tapi rupa2 nya dia nak belikan yg baru.....tq hubby @aliffsyukriterlajaklaris 🥰🥰...berbunga2 hati dapat kereta baru❤️❤️ .

Untuk service Roadtax dan Insurans saya gunakan servis *JOM RENEW ROADTAX!!!* @sheeraagency_renewroadtax
@sheeraagency_renewroadtax
🚗🛵🚛🚌🚖
Nak renew ROADTAX tapi tkde masa nak keluar??? Jangan risau ✋🏻✋🏻 SHEERA AGENCY boleh bantu anda semua. Hanya melalui telefon 📞 📲 semuanya kami settlekan untuk anda semua. 
Nak tau harga je dulu?? BOLEH!! tkde masalah. Kita bagi sebutharga percuma sahaja!! Kalau OK baru kita ON. Nak kira ikut budget tuan puan pn tkde masalah. Kita kasi jadi ok 👌🏻👌🏻 Selain *INSURANS KENDERAAN* terdapat juga 👇🏻👇🏻👇🏻
- *INSURANS PERJALANAN*
- *INSURANS PERCUTIAN*
- *INSURANS PEKERJA ASING*
- *INSURANS KONTRAKTOR*
- *INSURANS KEBAKARAN*
- *INSURANS KEMALANGAN*
- *INSURANS PEMILIK RUMAH*

Nak tau lebih lanjut?? just 📲📲 SHEERA AGENCY. - Berpengalaman lebih 10 tahun
- Penghantaran ke tempat anda
- Pemindahan NCD secara  percuma
- Perkhidmatan konsultansi  percuma
- Semakan saman secara percuma *SHEERA AGENCY* juga adalah AGEN BERDAFTAR *SKYNET* yang menyediakan khidmat :
* PENGHANTARAN BARANG KESELURUH MALAYSIA DAN LUAR NEGARA*

Cepat2 📲📲📲 Www.wasap.my/60177773818/roadtax

ALAMAT 📮
NO 15-1 JALAN ECO MAJESTIC 3A/1 
ECO MAJESTIC 
43500 SEMENYIH 
SELANGOR DARUL EHSAN *Waktu Operasi : *
Isnin - Jumaat
9am - 6pm
65,907 0 24 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Pa Bangsawan saya @ghazi_ml kata sebelum ni dia selalu beli santan 🤣🤣 sebab nak jaga rambut..
.
Tapi sekarang x perlu lagi sebab guna Set Super Lebat Dherbs x Go Shop.....siapa ada masalah rambut gugur,botak,kelemumur,rambut rosak sesuai sebab dia merawat rambut kita jadi sihat dan bersinar,2 minggu dah nampak kesan.......takdelah rambut kita sepah2 kat rumah...ni kadang2 dalam masakan kita pun ada rambut kan...jangan biarkan berlarutan... ada 7 barang dalam 1 kotak.....
.
Jangan lupa dapatkan di Go Shop @shopatgoshop @shopatgoshop

Pa Bangsawan saya @ghazi_ml kata sebelum ni dia selalu beli santan 🤣🤣 sebab nak jaga rambut..
.
Tapi sekarang x perlu lagi sebab guna Set Super Lebat Dherbs x Go Shop.....siapa ada masalah rambut gugur,botak,kelemumur,rambut rosak sesuai sebab dia merawat rambut kita jadi sihat dan bersinar,2 minggu dah nampak kesan.......takdelah rambut kita sepah2 kat rumah...ni kadang2 dalam masakan kita pun ada rambut kan...jangan biarkan berlarutan... ada 7 barang dalam 1 kotak.....
.
Jangan lupa dapatkan di Go Shop @shopatgoshop @shopatgoshop
11,425 0 24 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Terima Kasih En Khairul Hakimin Muhammad atas penulisan ini.....tak sangka banyak yg share di FB..
.
Mudahan kita dapat manfaat bersama atas penulisan yg hebat ini...❤️

Terima Kasih En Khairul Hakimin Muhammad atas penulisan ini.....tak sangka banyak yg share di FB..
.
Mudahan kita dapat manfaat bersama atas penulisan yg hebat ini...❤️
56,367 0 23 October, 2019
@shahidadherbs Profile picture

@shahidadherbs

Dulu asal nak kahwin je atau nak cari jodoh mesti kena mandi bunga supaya naik seri dan memberi aura positif kan.....Lepas tu nak mandi bunga susah pula je nak kena cari 7 jenis bunga dan 7 jenis warna... takpun kalau mandi dekat spa2 mahal harganya...
.
sekarang ni mudah je dgn Mandian Aura 7 bunga @dherbsholdingshq @dherbsholdingshq ni hari2 pun boleh mandi bunga...wangi sampai ke petang..bukan badan kita je wangi dgn toilet2 pun wangi.....
.
Mandian aura 7 bunga ni menggabungkan 7 jenis bunga iaitu bunga lavendar,bunga raya,mawar,bunga matahari,Jasmin,Orkid dan Kenanga....
.
khasiat mandi bunga ni selain menyerikan majah,menaikkan Aura Seri Wajah dan membuat tidur lebih lena.....Dah cuba confirm tak nak tukar lain!!
.
harga RM 25.00 sahaja...kalau nak beli komen sahaja nak....nAnti team kami reply ok!!

Dulu asal nak kahwin je atau nak cari jodoh mesti kena mandi bunga supaya naik seri dan memberi aura positif kan.....Lepas tu nak mandi bunga susah pula je nak kena cari 7 jenis bunga dan 7 jenis warna... takpun kalau mandi dekat spa2 mahal harganya...
.
sekarang ni mudah je dgn Mandian Aura 7 bunga @dherbsholdingshq @dherbsholdingshq ni hari2 pun boleh mandi bunga...wangi sampai ke petang..bukan badan kita je wangi dgn toilet2 pun wangi.....
.
Mandian aura 7 bunga ni menggabungkan 7 jenis bunga iaitu bunga lavendar,bunga raya,mawar,bunga matahari,Jasmin,Orkid dan Kenanga....
.
khasiat mandi bunga ni selain menyerikan majah,menaikkan Aura Seri Wajah dan membuat tidur lebih lena.....Dah cuba confirm tak nak tukar lain!!
.
harga RM 25.00 sahaja...kalau nak beli komen sahaja nak....nAnti team kami reply ok!!
16,577 0 23 October, 2019