Syazwan Zulkifly ( @syazwanzulkifly ) Instagram Profile

syazwanzulkifly

Syazwan Zulkifly

  • 539 posts
  • 541.4k followers
  • 534 following

Syazwan Zulkifly Profile Information

@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Brem Mall Kepong

Hello hari Ahad.ini bukan gelak cerita #joker hehehehe

Hello hari Ahad.ini bukan gelak cerita #joker hehehehe
7,156 0 13 October, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia

Filem #joker adalah antara naskah terbaik dan antara yang terberat yang pernah saya tonton di pangung.Sakit dan peritnya saya tengok karekter joker yang di bawa oleh Joaquin Phoenix ni sepanjang 2 jam 2 mnt menonton cerita ni." ha tepokkk " perlu diberikan kepada pelakon character ini kerana berjaya membawa watak ini dengan sangat baik dan membuatkan saya faham betapa teruknya dan bahayanya penyakit depresi ini kepada manusia.congrates!!! Sebagai seorang pelakon cerita dan watak joker ini boleh dijadikan rujukan sebagai character study atau homework jika mendapat naskah-naskah atau watak-watak seumpama ini. Sebelum menonton filem ini di pangung,saya ada terbaca artikel mengenai filem ini dan bagaimana Joaquin Phoenix menurunkan 23kg berat badan beliau untuk watak ini, dan bagaimana sakitnya beliau untuk membawa gelak ketawa joker dalam filem ini. berat dan susahnya nak into character ni.

Ini adalah artikel dari @astrogempak kelmarin kalau tak silap.Bila ada orang share artikel ni pada saya semalam, teruja dan berasa terima kasihnya saya kepada sesiapa yang rasa saya mampu bawa karekter ni walaupun dalam hati saya rasa tak layaknya saya dan ilmu lakonan saya belom cukup dan jauh lagi untuk saya mampu bawa character hebat seperti ini.Menjadi antara pelokon yang difikirkan mampu untuk bawa character hebat seperti ini sudah cukup menjadi satu penghargaan untuk saya. 🃏🃏🃏 Hehehe.thank you @astrogempak untuk artikel ini.😊😊

Filem #joker adalah antara naskah terbaik dan antara yang terberat yang pernah saya tonton di pangung.Sakit dan peritnya saya tengok karekter joker yang di bawa oleh Joaquin Phoenix ni sepanjang 2 jam 2 mnt  menonton cerita ni." ha tepokkk " perlu diberikan kepada pelakon character ini kerana berjaya membawa watak ini dengan sangat baik dan membuatkan saya faham betapa teruknya dan bahayanya penyakit depresi ini kepada manusia.congrates!!! Sebagai seorang pelakon cerita dan watak joker ini boleh dijadikan rujukan sebagai character study atau homework jika mendapat naskah-naskah atau watak-watak seumpama ini. Sebelum menonton filem ini di pangung,saya ada terbaca artikel mengenai filem ini dan bagaimana Joaquin Phoenix menurunkan 23kg berat badan beliau untuk watak ini, dan bagaimana sakitnya beliau untuk membawa gelak ketawa joker dalam filem ini. berat dan susahnya nak into character ni.

Ini adalah artikel dari @astrogempak kelmarin kalau tak silap.Bila ada orang share artikel ni pada saya semalam, teruja dan berasa terima kasihnya saya kepada sesiapa yang rasa saya mampu bawa karekter ni walaupun dalam hati saya rasa tak layaknya saya dan ilmu lakonan saya belom cukup dan jauh lagi untuk saya mampu bawa character hebat seperti ini.Menjadi antara pelokon yang difikirkan mampu untuk bawa character hebat seperti ini sudah cukup menjadi satu penghargaan untuk saya. 🃏🃏🃏 Hehehe.thank you @astrogempak untuk artikel ini.😊😊
9,697 0 11 October, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia

Selepas beberapa kali nama direject untuk memegang watak hero dalam drama-drama dan filem-filem,ini adalah percubaan terakhir gua.gua try watak heroin pulak.harap2 la dapat.

Gua minta-minta la dieorang tak perasan yang ni gua,kalau dieorang perasan juga,ini mesti takde orang lain,mesti kerja korang yang tengok gambar ni bagi tahu.hahaha

#pelakon #lakon #lakonan #watak #characterdesign #character #acting #actor

Selepas beberapa kali nama direject untuk memegang watak hero dalam drama-drama dan filem-filem,ini adalah percubaan terakhir gua.gua try watak heroin pulak.harap2 la dapat.

Gua minta-minta la dieorang tak perasan yang ni gua,kalau dieorang perasan juga,ini  mesti takde orang lain,mesti kerja korang yang tengok gambar ni bagi tahu.hahaha

#pelakon #lakon #lakonan #watak #characterdesign #character #acting #actor
7,702 0 10 October, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Tunang aku @sya.zulkifli punya kerja.Semalam macam tok dukun hari ni Cristiano Ronaldo la.hahaha

Tunang aku @sya.zulkifli punya kerja.Semalam macam tok dukun hari ni Cristiano Ronaldo la.hahaha
13,723 0 8 October, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Kuala Terengganu

Selesai tugas sebagai izra dalam sebuah naskah bertajuk #Lafaz arahan @hisyamudin_ahmad untuk tayangan @rtm_malaysia pada bulan November ini.Satu lagi pengalaman baru yang saya perolehi sepanjang menjayakan naskah ini.Terima kasih buat @unitdramatvrtm kerana masih sudi berkerjasama dengan saya sekali lagi selepas kali pertama kita bekerja untuk naskah #Lalang tahun lalu dan diharap kita masih akan dapat bekerjasama lagi untuk masa akan datang.Terima kasih juga untuk semua rakan lakon yang juga banyak membantu saya untuk menjayakan naskah ini.Ada antara mereka adalah kali pertama kami bekerjasama dan tapi macam dah kawan lama.terima kasih wahai rerakan lakon semua @qirazali0808 @theakmalahmad @_salinasaibi_ @dianaaqila_ @mardiana_alwi
Baqir
And yang sepastinya my goodfather Wan Hanafi Su

Thank you semua!

Selesai tugas sebagai izra dalam sebuah naskah bertajuk #Lafaz arahan @hisyamudin_ahmad untuk tayangan @rtm_malaysia pada bulan November ini.Satu lagi pengalaman baru yang saya perolehi sepanjang menjayakan naskah ini.Terima kasih buat @unitdramatvrtm kerana masih sudi berkerjasama dengan saya sekali lagi selepas kali pertama kita bekerja untuk naskah #Lalang tahun lalu dan diharap kita masih akan dapat bekerjasama lagi untuk masa akan datang.Terima kasih juga untuk semua rakan lakon yang juga banyak membantu saya untuk menjayakan naskah ini.Ada antara mereka adalah kali pertama kami bekerjasama dan tapi macam dah kawan lama.terima kasih wahai rerakan lakon semua @qirazali0808 @theakmalahmad @_salinasaibi_ @dianaaqila_ @mardiana_alwi
Baqir
And yang sepastinya my goodfather Wan Hanafi Su

Thank you semua!
6,607 0 30 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Gua ngantuk lagi gang.gua tido dulu yeh.tido kuak lentang namanya. #insanterpilih

Gua ngantuk lagi gang.gua tido dulu yeh.tido kuak lentang namanya. #insanterpilih
19,756 0 28 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Putrajaya International Convention Centre (PICC), Putrajaya

Tak tahu kenapa terasa diri ini persis Cristiano Ronaldo dalam video ini.hahaha.Bila sesekali pakai macam ni bagi chance lah gua nak feeling-feeling sikit.hehehe.siapa sebelah saya tu?haa sebelah saya tu adalah designer dan pemilik butik @collar.luxe ,iaitu @nanalyana_88 .Beliau lah yang menaja pakaian saya untuk malam #abpbh32 hari tu. Thank you nana 😍😍😍

Tak tahu kenapa terasa diri ini persis Cristiano Ronaldo dalam video ini.hahaha.Bila sesekali pakai macam ni bagi chance lah gua nak feeling-feeling sikit.hehehe.siapa sebelah saya tu?haa sebelah saya tu adalah designer dan pemilik butik @collar.luxe ,iaitu @nanalyana_88 .Beliau lah yang menaja pakaian saya untuk malam #abpbh32 hari tu. Thank you nana 😍😍😍
16,226 0 25 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

IPK kuala Terengganu

Ini bukan drama #Gerakkhas tapi sebuah telemovie bertajuk #Lafaz arahan @hisyamudin_ahmad untuk tayangan @unitdramatvrtm @rtm_malaysia .jarang orang kene gari happy macam ni.

Ini bukan drama #Gerakkhas tapi sebuah telemovie bertajuk #Lafaz arahan @hisyamudin_ahmad untuk tayangan @unitdramatvrtm @rtm_malaysia .jarang orang kene gari happy macam ni.
14,927 0 24 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Thank you @collar.luxe and @nanalyana_88 untuk pakaian saya ke #abpbh32 semalam.Jarang saya nak pakai pakaian sekacak ni.hehehe

Thank you @collar.luxe and @nanalyana_88 untuk pakaian saya ke #abpbh32 semalam.Jarang saya nak pakai pakaian sekacak ni.hehehe
8,494 0 23 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Hotel YT Midtown Kuala Terengganu

Izra is on set.kali ni dalam naskah #lafaz arahan @hisyamudin_ahmad untuk tayangan @rtm_malaysia akan datang.apa pulak agaknya character si Izra ni?agak2 korang?
A.suami Penyayang
B.phyco
C.Ustaz
D.Polis

Izra is on set.kali ni dalam naskah #lafaz arahan @hisyamudin_ahmad untuk tayangan @rtm_malaysia akan datang.apa pulak agaknya character si Izra ni?agak2 korang? 
A.suami Penyayang
B.phyco 
C.Ustaz 
D.Polis
8,113 0 21 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Pasar Payang Kuala Trengganu

Lagi hasil tulisan baik untuk naskah #insanterpilih .Terima kasih kak Akma dari Sinar Harian kerana sudi highlight naskah ini. Thank you juga untuk tuan pengarah @nazir_37 atas penghargaaan yg abg berikan.thank you semua.

Lagi hasil tulisan baik untuk naskah #insanterpilih .Terima kasih kak Akma dari Sinar Harian kerana sudi highlight naskah ini. Thank you juga untuk tuan pengarah @nazir_37 atas penghargaaan yg abg berikan.thank you semua.
9,346 0 19 September, 2019
@syazwanzulkifly Profile picture

@syazwanzulkifly

Metropolitan Lake-Garden at Kepong

Siapa rindu #7harimencintaiku ? Ada berita baik, #7harimencintaiku2 bakal menemui anda pada bulan Ramadan tahun depan kata novelis kita.Jadi kepada korang yang nak tahu apa pulak ceritanya kali ni, boleh la pergi ke bookstore yang berdekatan dan dapat novel #7harimencintaiku2 cepat. 😍😍😍

Siapa rindu #7harimencintaiku ? Ada berita baik, #7harimencintaiku2 bakal menemui anda pada bulan Ramadan tahun depan kata novelis kita.Jadi kepada korang yang nak tahu apa pulak ceritanya kali ni, boleh la pergi ke bookstore yang berdekatan dan dapat novel #7harimencintaiku2 cepat. 😍😍😍
28,945 0 17 September, 2019